Gość: anonimowy_rezyser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 15:55 najciekawszy jest w tym tekście anonimowy aktor... obstawiam w tej roli Jacentego Jędrusika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wicu27 Re: Fenomen teatru Korez 16.04.04, 16:06 Szkoda że autor artykułu przemilczał złośliwie jeden znamienny fakt i nie zadał pytania, czy Korez mógłby zrobic taka karierę, gdyby w tym samym czasie Teatrem Śląski zarządzał jakiś dobry dyrektor. Bo na tle tego co wyrabiał, ten, no jak mu było?, w Teatrze Śląskim, to zespół animatorów teatralnych z Podlesia osiągał szczyty Royal Shakespeare Company! I tak się role odwróciły... Korez teraz powinien wystawić Dziady, Wesele, Kordiana i takie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy_rezyser Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 16:10 Cześć Jacenty, z domu klikasz czy ci w garderobie komputer zamontowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Fenomen teatru Korez IP: 62.233.152.* 16.04.04, 17:13 najciekawsze w tym tekście jest to, czego w nim nie ma (przekręcając schaeffera:). np: ballady kochanków i morderców CAVEa (autor nie lubi?), goście na SCENIE korezu, filmy, itd itp itd a może będzie czII? zobaczcie sobie korez.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatr korek Re: Fenomen teatru Korez IP: 207.235.223.* 16.04.04, 17:22 Czesc Mirek Nie przesadasz? I tak ci naslodzili, ze pewnie masz cukier na podlodze. Ciekawe ile taka przyjemnosc kosztuje. Teraz powinni napisac o Teatrze Nowym z Zabrza, bylby cykl pt. "kiepskie teatry" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Fenomen teatru Korez IP: 62.233.152.* 16.04.04, 17:40 o, witamy anonimowego aktora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panderosa Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 17:47 Fenomenalny to jest ich pomysł na Ogródek Teatralny, latem, przed giecekiem. Gratulacje od wiernego fana. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Fenomen teatru Korez IP: 194.146.248.* 16.04.04, 17:47 Strasznie mnie smiesza te podparte pieczatkami szkol teatralnych pretensje "anonimowych aktorow" o to ze talent nie podlega reglamentacji przez szkoly i urzedy. Korez to teatr zywy - nie ma znaczenia czy zarejestrowany na liscie dobr kultury. Z lista czy bez listy takim dobrem po prostu jest. Najciekawsze rzeczy na teatrlnym Slasku zeszly do off-u - zeby wymienic obok KOREZU chociazby "Teatr bez sceny". Korez jest jak lyk swiezego powietrza w zatechlej atmosferze urzedniczo- kulturalnych namaszczonych na oficjalne instytucje gnieciuchow. Zgadzam sie z opinia , ze zdobywanie publicznosci ulatwila mu dziesiecioletnia hibernacja Teatru Slaskiego ale ktos kto twierdzi ze to jedyna przyczyna popularnosci KOREZU mija sie z prawda. Korez to zywiol, korez to humor, korez to swiadomie dobierany i ambitny repertuar, korez to po prostu grupa ludzi z talentem i wyobraznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydzial_kultury Re: Fenomen teatru Korez IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 18:08 cześć adnrzej teraz ty.. no bo jak bez sceny to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Fenomen teatru Korez IP: 194.146.248.* 16.04.04, 18:15 Zgadles tylko imie. Imie Rozy . Pmietaj - smiech jest grzechem a reszta jest... Eee... co sie bede wyglupiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudoznik Re: Fenomen teatru Korez IP: 207.235.223.* 16.04.04, 18:23 Andrzej pzodrów koniecznie panią Łucję !! jest de best. bez niej by nas nie było ekipa z Gliwic !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garmaż Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 18:12 ale człowieku co ty tu porównujesz każdy głupi może wziąść sie za Szefera czy Ionesco i gwarantuje ci że sie widownia posika ze smiechu. A krytycy napiszą piekne recenzje, jak dostana lampke szmapana. Teatr to Szekspir, Słowacki, Brecht Tółstoj i inni. Czy ich dzieła korez wystawi? wątpliwe Założe sie że ten dziennikarzyna ostatni raz w prawdziwym tetarze był przed matruą, gdy braki nadrabiał. Teatr musi miec budynek, scene, foyer. Musi mieć aktrów inspicjentów, suflerów . To robi atmosferę. Korez to po prostu żenada chłopców, którzy nie wyrosli z amatorki. Szkoda ze poswiecaja im całą kolumnę Odpowiedz Link Zgłoś
gruboskorny_klon_bojowy Re: Fenomen teatru Korez 16.04.04, 18:20 Gość portalu: garmaż napisał(a): ale człowieku co ty tu porównujesz > każdy głupi może wziąść sie za Szefera czy Ionesco i gwarantuje ci że sie > widownia posika ze smiechu. A krytycy napiszą piekne recenzje, jak dostana > lampke szmapana. > Teatr to Szekspir, Słowacki, Brecht Tółstoj i inni. Czy ich dzieła korez > wystawi? wątpliwe > Założe sie że ten dziennikarzyna ostatni raz w prawdziwym tetarze był przed > matruą, gdy braki nadrabiał. > Teatr musi miec budynek, scene, foyer. Musi mieć aktrów inspicjentów, > suflerów . To robi atmosferę. Korez to po prostu żenada chłopców, którzy nie > wyrosli z amatorki. > Szkoda ze poswiecaja im całą kolumnę' Nie trzeba tych wszystkich atrybutów, żeby robić atmosferę. Korez jest tego najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislawski Re: Fenomen teatru Korez IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 18:23 No powiedz nam powiedz co jeszcze musi mieć teatr? A jak ma perukarza to już jest teatr czy jeszzce nie, a jak maszyniste sceny, a jak garderobianą, a jak Bogusia Toszę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Fenomen teatru Korez IP: 194.146.248.* 16.04.04, 18:24 Tak synku masz racje. teatr to budynek, suflerzy, foyer, teatr to kurtyna, dyrektor , ksiegowa, teatr to wydzial kultury, fotele i zyrandole... Aktor i rezyser z pomyslem to juz nie teatr. Jakze korez moze byc teatrem jesli nie ma ksiegowej? Strazaka? Instruktora BHP? Pamietam dwie inscenizacje Shaefera w Teatrze Slaskim - niech im Pan Bog wybaczy... Smiech byl tam tak czesty jak deby na Saharze. A propos .... Jak wyobrazasz sobie granie Szekspira w zespole , ktory liczy pieciu aktorow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislawski Re: Fenomen teatru Korez IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 18:28 ja tam sobie wyobrazam tak: Wieczór Trzech króli - to juz masz trzech, no nie? Do tego dodajesz ze dwóch Edwardów, albo Ryszardów i jest piąteczka jak w mordę strzelił. Tylko kto by to mógł wyreżyserować? No pomyślmy... Czyzby znakomity obecnie reżyser Teatru Polskiego we Wrocławiu? No i Jak wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
gruboskorny_klon_bojowy Re: Fenomen teatru Korez 16.04.04, 18:33 teatr to bezpośrednia relacja: aktor - widz. Dobry teatr to taki teatr, w którym widz będzie czuł to co przekazuje aktor: będzię wraz z nim kochał, nienawidził, weselił się i smucił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislawski Re: Fenomen teatru Korez IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 18:39 Ja tam na przykład w Teatrze Slaskim zawsze czułem co aktor przekazuje i zawsze było mi bardzo smutno... czy to znaczy, ze był to dobry teatr? (tak przy okazji cześć fiedka dawno cie nie było i juz tęsknilismy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garmaż Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 18:44 nie dziwie sie jadłeś pewnie słone paluszki i ci sie pić zachciało w połowie przedstawienia a potem gdy sie już napiłeś w przeriw eto w II akcie siusiu. Przerabialiśmy już nie takie numery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislawski Re: Fenomen teatru Korez IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 18:51 Zgadłeś - wtedy tylko w Śląskim mozna było paluszki dostać, teraz dla odmiany mozna dostać browara. Tylko raz mi nie było smutno jak Toszek przed premierą Wesela rabnął, ze duch Stasia jest z nami! Acha i jeszcze jak zaczeli śpiewać w Żołnierzu królowej Madagaskaru. Wtedy się ze śmiechu popłakałem! Potem sprawdziłem w encyklopedii i to się nazywa kakofonia! Mówię ci gamraż najfajniej w Slaksim było jak zaczynali spiewać albo tańczyć, albo jak Toszek przemawiał! Poza tym zazwyczaj było nadzwyczaj smutno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garmaż Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 19:13 Gdyby Bogadn Tosza był takim głupokiem za jakiego go uwaząsz, co w rzeczy samej jest szczytem chamstwa, to zapewniam cie że nie był by tyle lat dyrektorem na Śląsku a poza tym nie awansowałby na stanowisko we Wrocławiu. Miej że troche przywoitości gdy oceniasz porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislawski Re: Fenomen teatru Korez IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 19:21 Nigdzie na napisałem że uważam go za "głupoka" (nawiasem mówiąc cóż to za słowo?). Uwazam go jedynie za bardzo złego dyrektora teatru i jeszcze gorszego reżysera. Uważam, ze jego zarządzanie przez kilkanascie lat doprowadziło teatr na skraj artystycznego bankructwa. Na czym cierpi do dzisiaj cały zespół aktorski - a w końcu kilku aktorów uważam tam za naprawde niezłych. Uważasz ze już nie wolno mieć własnego zdania, czy może trzeba przed takimi "artystami" pokłony bić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetryk Re: Fenomen teatru Korez IP: 217.153.85.* 17.04.04, 16:57 trafiles w sedno...Biedny Teatr Polski we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gruboskorny_klon_bojowy Re: Fenomen teatru Korez 16.04.04, 19:16 Gość portalu: Stanislawski napisał(a): > "Ja tam na przykład w Teatrze Slaskim zawsze czułem co aktor przekazuje i zawsze było mi bardzo smutno... czy to znaczy, ze był to dobry teatr? > (tak przy okazji cześć fiedka dawno cie nie było i juz tęsknilismy;-)" Ale o co chodzi? Jaki Fiedka? To jakiś Rosjanin? A może chodzi o Dostojewskiego, Panie Stanisławski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martrwa dusza Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 20:11 > Ja tam na przykład w Teatrze Slaskim zawsze czułem co aktor przekazuje i >zawsze było mi bardzo smutno... czy to znaczy, ze był to dobry teatr? No tak, jak się widzi takie aktorstwo i repertuar, to nic innego nie zostaje tylko smutek. A jeśli miarą wartości teatru ma być smutek to polecam pogrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garmaż Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 18:30 to niech zwiększą zespól. Jest tak jak przed wiekami. W mieście jest jeden Szkspir i sporo komediantów poupychanych po jakiś peryfreynych scenkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Fenomen teatru Korez IP: 194.146.248.* 16.04.04, 18:33 Widze ze chcesz zniszczyc teatr instytucjonalny na Slasku... Kto bedzie chodzil do tych smutnych miejsc kiedy KOrez wezmie sie za Szekspira? Az tak zle im zyczysz? A tak w ogole to niesmiertelne frazy Szekspira odbijaly sie takze od murow Teatru Korez w pewnym spektaklu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garmaż Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 18:37 najbardziej mnie wkurza to, ze gazeta, którą uważałem za obiektywną zaczeła pisać o teatrach, włąściwie auważyła że są teatry w tym mieście, i zaczeli pisać o nich od opsywania pseudokonań amatorów. A wtedy gdy sie Teatr Ślaski remontował to nikt nie ruszył nawet palcem. Wkurza mnie to. Powinna być jakaś klejnośc. Jak im sie nie podoba reprtuar Sląskiej Sceny Narodowej to niech to napiszą i niech napiszą chociaż o histroii teatru. NIech bedzie wtym jakaś heirarchia i porządek. Teraz jest burdel i macenie. Wiem że dziennikarzyny to lubią, ale ludziommąci to w głowach Wybaczcie mi,musiałem sie wyżalić, bo mnie nałądowało to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Bogdan Żałosny IP: 194.146.248.* 16.04.04, 23:36 Pseudodokonaniami amatora byly tzw. przedstawienia Bogusia T. niech mu Pan odpuści. Żadne mury ani kurtyny tym gniotom pomoc nie mogly, choc namaszczal je mowa zlotousta . Do tej ostatniej faktycznie talent mial co niektorym urzedasom z kwalifikacjami rezyserskimi w istocie rzeczy mylilo sie. Mial tez talent do wlazenia w tylek komisarzom od kultury a sugestywnosc jego mowy na Lucje naczelną tak dzialaladzia . ze gdy za dupe ja zlapal onegdaj uwierzyla iz piekna jest i światłą kultury mecenasową. Slodko te iluzje bylo podtrzymywac przez lat dziesiec.Na tym jednak przydzial zdolnosci w przypadku T zakonczyl sie. Amatorstwo kwitnie w Katowicach pod szyldami teatrow instytucjonalnych , w dodatku amatorstwo zaprawione butą i rutyną. Korez to przy nicj oaza profesjonalizmu i dobrego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 18:00 W pałni popieram. Po pierwsze: >zaczeli pisać o nich od opsywania pseudokonań amatorów. A wtedy gdy sie Teatr >Ślaski remontował to nikt nie ruszył nawet palcem. Nieobiektywna i arogancka GW dlaczego nie opisałaś największego sukcesu atrystycznego Teatru Sląskiego, którym był remont? Po drugie: >Jak im sie nie podoba reprtuar Sląskiej Sceny Narodowej to niech to napiszą i >niech napiszą chociaż o histroii teatru. Oj, tu trochę ślisko z tą Śląską Sceną Narodową, że co, że niby jakiś "naród ślaski" jest (to wtedy posac na: arnoldy, slezany harcmistrze i zmienić forum - ale uwaga bo tam grzazko i brzydko czasem szowinizmem pachnie) Co do repertuaru to jest zasada: "ciszej nad tą trumną" - widać jednak GW jej przestrzega. Ale fakt historię budynku teatru mogli opisać. Budynku podkreślam. Po trzecie: >NIech bedzie wtym jakaś heirarchia i porządek. Skąd ja to znam? A, już wiem - Pietrzak Pod Egidą:"żeby był ład, porzadek, morda w kubeł i do roboty". Tak trzymać towarzysze. Po czwarte: >Wybaczcie mi,musiałem sie wyżalić, bo mnie nałądowało to Wybaczamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: science Fenomen teatru Korez IP: *.88net.trzepak.pl 16.04.04, 18:25 Teatr wcale nie musi, teatr może mieć te wszystkie (moim zdaniem - zbędne) dodatki. Czy nie zapominasz czym tak naprawdę jest teatr, czego uczą nawet w szkole podstawowej, teatr tworzą ludzie! I w najmniejszym stopniu o teatrze świadczy "budynek, scene, foyer", o poziomie teatru świadczy poziom emocji (zadowolenia, śmiechu, zachwytu, wzruszenia, płaczu czy zgorszenia) jak wywołuje u widza. Mnie "państwowe" teatry śląska nie zachwycają swoimi przedstawieniami... Jednak Korez ma to coś, ma coś w sobie, co zachwyca nie jednego człowieka, i nie jest to amatorskość! widz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 17:37 Garatuluję nicka "garmaż". Na zadnym forum żaden nick nie oddaje dak dobitnie poziomu autora jak ten. "Garmażeria, garmażernia, sklep lub dział gastronomii sprzedający gotowe potrawy." Zero inwencji, zero myślenia, tylko gotowe wyroby. No bo jak tu taki "garmaż" stwierdzi, że jest w Teatrze? Jak bedzie miał napisane "Teatr" na budynku. Potem wejdzie i z zamkniętymi oczami powie: jestem teraz w fojer. Usiądzie to będzie wiedział gdzie patrzeć bo ma scenę. Potem wejda Aktorzy, nie jacyś szatniarze! A każdy z dyplomem magistra sztyki zresztą. I co oni pokażą? "Szekspir, Słowacki, Brecht Tółstoj" - to wiadomoże to jest SZtuka. I jak sie wyjdzie i przyjdzie między znajomych, to wiadomo co powiedzieć i co oni sobie pomyślą: "Jej, jaki ten garmaż kutluralny, obyty . Ot światowiec po prostu." A W takim Korezie jak amatorzy coś robią a człowiek siedzi i nie rozumie, bo w szkole pani nie mówiła co autor miał na myśli. A naprzykład "Słowacki wilkim poeta był..." to wiadomo że co by nie zobaczyć to Wielkie jest i Sztuka też To jak z takiego Koreza wyjść i powiedzieć:"podobało mi się". A może to chała była i znajomi mnie obśmieją. To bo niby jak mnie wzrusza albo zmusza do myślenia to przeciż nie jest żadna sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia Re: Fenomen teatru Korez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 20:20 Ja tam uważam, że Korez jest teatrem odpowiadającym wymaganiom widza, może się nie znam na teatrze, ale uwielbiam chodzić na przedstawiania do Korezu, i zawsze wychodzę z nich usatysfakcjonowany... :) pozdrawiam wszystkich teatromanów i cały Zepsół Teatru Korez kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sacco Re: Fenomen teatru Korez 17.04.04, 08:28 Moje ulubione spektakle - Homlet i Biesiada z premedytacja. Polecam ! Zreszta wszystko co widzialem ma swoj poziom . "Wrozb kumaka" tu nie uswiadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka Re: monolog wewnetrzny magistra sztuki 17.04.04, 10:02 Poznaly marne teatry mores Gdy sie w GCK-u pojawil KOREZ Dreczy magistrow sztuki pytanie Czy bez dyplomu mozliwe granie? My w akademiach wyzszych szkoleni A oni graja nie wyksztalceni? Jakze tak mozna grac bez pieczęci Co tez te glupia publicznosc neci? Mamy odpowiedz! To komedianci ! Niskiej rozrywki reprezentanci! Lecz te nagrody... te zlote maski... Te festiwale i te oklaski... I ta publicznosc - sami studenci Co ich w tym graniu bez szkoly kręci?... Cos sie nie zgadza...trudno przezyje! W przerwie w bufecie zawisc zapije! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: monolog wewnetrzny magistra sztuki IP: 194.146.248.* 17.04.04, 10:34 Zlo bracie wcale nie tkwi w dyplomach Lecz w tych polglowkach i oszolomach Ktorym sie zdaje ze na dyplomie Spoczac wystarczy jak rdza na zlomie A potem tylko stanac na scenie By fan z zachwytu zapadł w omdlenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garmaż Re: monolog wewnetrzny magistra sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 11:07 O grafomanii i amatorzy coście na teatru słonce motyke podniesli i w usta wasze niewyprawione muz wrzątek wlali i wypluli bo by przełknąć sił nie stało słuchajcie o trupo bezecna nie profanujcie tego co pojąć nie potraficie nie depczcie tego co wzrokowi waszemu umyka Nie każdemu muza siedzi na ramieniu jakiż byłby świat gdyby tak było połóżcie więc motyke w kącie czas zamykać teatrzyk wasz czas zamykać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: monolog wewnetrzny magistra sztuki IP: 217.153.85.* 18.04.04, 11:49 OJ przejetym do szpiku kosci. Ból istnienia tu skowyczy zranionego... Czyzby ranny łoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Fenomen teatru Korez IP: 217.153.85.* 19.04.04, 11:36 TO JEST INTELIGENTNA ROZRYWKA. BŁYSKOTLIWA DAJĄCA DP MYSLENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Fenomen teatru Korez IP: 217.153.85.* 19.04.04, 11:36 TO JEST INTELIGENTNA ROZRYWKA. BŁYSKOTLIWA DAJĄCA DP MYSLENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3bit Re: Fenomen teatru Korez IP: 194.146.248.* 30.04.04, 10:21 Po trzykroc do pomyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszparokov Re: Fenomen teatru Korez IP: 207.235.223.* 19.04.04, 17:22 Ja jestem takiego zdania, że Korezom się po porstu fuksneło. Wiedzieli gdzie sie zakrecić i komu sie nisko ukłonić. Szkoda bo na pewno doszli do wszytskiego po trupie kilku grup które na prawde miały ochote grać coś poważnego i z najwyższje pólki, ale zgineli w tle rechotu korezowej publiczności. Mamy takie teatry na jkie sobie zasłużyliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 20:03 > Ja jestem takiego zdania, że Korezom się po porstu fuksneło. No to wreszciew wróciliśmy do polskiego piekiełka. Sukces to skutek przekrętów, a nie pracy, to fuks i łut szczęścia. A brak sukcesów, to pech a nie skutek niedbalstwa i lenistwa. My już po prostu jesteśmy narodem pechowców. Pechowe położenie pechwe czasy itd. itp i mozna sie tarzać w nieróbstwie i głaskać po główce i pocieszać. >Wiedzieli gdzie sie zakrecić i komu sie nisko ukłonić. Tu już mamy myślenie typowego Działacza Kultury. Po co komu publiczność w teatrze. Przecież nie dla niej się robi spektakle. Trzeba wiedzieć jak i komu i co, no i wtedy wtedy jest kasa i można odstawiać chałturę. A żeby się nikt nie czepiał to puścimy Klasyków i spędzimy młodzież ze szkół (gdzie te czasy towarzysze jak zwiazki zawodowe widownię darmowymi biletami robiły i kasę nabijały). >Szkoda bo na pewno doszli do wszytskiego po trupie kilku grup które na prawde miały ochote grać coś poważnego i z najwyższje pólki Teraz "głęboki dokop": nie dość że lizusy, to urodzeni mordercy. Oj, brzydzimy się nimi i ręki nie podamy. A przeciez tamte grupy "miały ochotę" coś robić. Każdy wie, że to w Polsce jest synonim zwrotu "ciężko pracowały". >, ale zgineli w tle rechotu korezowej publiczności. No i tu jest pies pogrzebany. "Publisia" wredna, daje sie im chałturę, przepraszam "kulturę z wysokiej półki" - taką co to się sama obroni i odstawi się ją w prastarym akademickim stylu, to trza batem zapędzać. A do tego Koreza to proszę, sami przychodza jeszcze sie śmieją. >Mamy takie teatry na jkie sobie zasłużyliśmy Wy tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztuka Re: Fenomen teatru Korez IP: 217.153.85.* 20.04.04, 21:24 Sztuka o ktorej to mowia "z gornej polki" to jest w przypadku okolicznych sceniszcz pudrowany manekin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotnik slowa Re: Fenomen teatru Korez IP: *.netopyr.net / *.195.108.194.contactel.net 06.05.04, 18:26 A jakiez to grupy zniszczyli? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianki Re: Fenomen teatru Korez IP: 202.47.247.* 20.04.04, 16:19 MIREK NEINERT !! KOCHAMY CIE HARCERKI Z LUBLINA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anuś Re: Fenomen teatru Korez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 09:24 Uwielbiam Korez. W chwili obecnej jest w Katowicach bezkonkurencyjny. A dzięki Letniemu Ogródkowi Teatralnemu można zobaczyć naprawdę dobre rzeczy z całej Polski. W Korezie najbardziej podoba mi się aktorstwo. PO ostatniej wizycie w Teatrze Śląskim na Trainspotting (większego chłamu dawno już nie widziałam) w ramach swoistego "detoksu" zaaplikowałam sobie wizytę w Korezie. Pomogło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robocop Re: Fenomen teatru Korez IP: 194.146.248.* 24.04.04, 14:19 A co widzialas w Korezie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac_nty Re: Fenomen teatru Korez IP: 202.47.247.* 24.04.04, 16:20 hej Mirek, nie podpuszczaj dziewczyny ciebie widziała i jej to wystarcza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan fanfar fan Bez Pana Dyrektora Neinerta Mirosława IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:44 ten teatr by nie istniał... chylę czoła kolega z Chorzowa Odpowiedz Link Zgłoś