Gość: Heniek Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłacim... IP: 83.1.171.* 09.02.11, 09:02 Kuźwa, ka ja słyszę, że "Ceny są ... porównywalne ze średnimi stawkami europejskimi" to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. CZY MY DO CHOLERY ZARABIAMY JAK ONI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzynio Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłacim... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 10:02 Pocałujcie mnie w d...... jeżdżę do Chorwacji - wolę zapłacić austriakom za winietkę słoweńcom winietkę i chorwatom który wybudowali w górskim terenie autostrady o jakich możemy pomażyć a trasa przez całą Chorwację 600 km doskonałych autostrad to koszt ok 80 złotych - hwdp złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek będą 3 (słownie trzy) drogi za ciężkie miliardy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 10:25 za które będziemy płacić ciężkie pieniądze. Zapomniałem - mamy jeszcze największy węzeł w europie - węzeł 2 (dwóch) autostrad. Wprawdzie jest też najniebezpieczniejszy, ale to się wytnie. Ważne że się możemy pochwalić.. Odpowiedz Link Zgłoś
wudugurus Jak rząd na wpływach z opłat oparł budżet 09.02.11, 12:16 Jak rząd na wpływach z opłat oparł budżet na przyszłe lata słabo to widzę :) Jak by zrobili opłaty tak jak w Czechach wyrównując do naszych zarobków jeździł bym autostradami a tak nie dam ani złotówki warszawskim złodziejom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as wg moich magicznych obliczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 13:13 500 km za 200 zł to jest 40 gr za kilometr, ale matematyka może się mylić.. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: wg moich magicznych obliczeń 09.02.11, 13:43 500 km masz w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
macine123 Żenada, żeby w tak biednym kraju wprowadzać opłaty 09.02.11, 18:27 Żenada, żeby w tak biednym kraju wprowadzać opłaty. Ogranicza to rozwój kraju i zabiera obywatelom pieniądze, które chętnie by wydali na inne potrzeby. Opłaty ograniczą tylko przemieszczanie się obywateli i nic więcej. Taniej będzie jeździć na wakacje do Chorwacji czy Bułgarii. No cóż, smutne to, ale w Polsce tak już się źle od dawna dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loewe Spóźnione protesty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:44 Trzeba było protestować wtedy, jak Sejm uchwalił, że autostrady będą płatne. Mnie to wtedy strasznie dziwiło, że ta ustawa tak bez problemu przeszła. Teraz autostrady są już częściowo wybudowane. Ktoś już zarabia na nich. Jak tu teraz zmienić cały system, żeby nie był taki złodziejski? Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia i z powr... 09.02.11, 18:48 Mam w d------ie te autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
rolnik_jan Dla kogo jest Polska ? 09.02.11, 21:48 Dla kogo ? Chyba nie dla Polaków. Jak tu być patriotą i w razie potrzeby stanąć do obrony 'ojczyzny" ? Za wszystko muszę płacić - za ziemię pod budowę domu, za jazdę po drogach, za klimat, za sprawy urzędowe w urzędach pobierane są opłaty w znaczkach skarbowych, za dowód osobisty, za paszport, za posiadanie telewizora lub radia ( choć już zapłaciłem VAT ), za aktywację usługi u każdego operatora telefonicznego lub internetowego i całą masę innych narzuconych mi prawem kaduka opłat i podatków. Doprawdy, warto walczyć i polec za taką "ojczyznę", która tak dbała o mnie wysysając mi każdą złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
warmiak007 Kolejny podatek. 09.02.11, 22:08 Kolejny, tym razem drastyczny podatek narzucony na większość mieszkańców całego Śląska. Już wiadomo, że zdezorganizuje on życie wielu tysiącom ludzi korzystających regularnie z tej wybudowanej już dawno za nasze podatki drogi. Ludzie szukający nowej pracy, bo dojeżdżać się nie opłaca, masa samochodów jeżdzących przez miasta zamiast autostradą, cios finansowy dla małych firm, przewoźników itp. Dlaczego płacimy za autostradę którą sami sfinansowaliśmy? Dość tego prymitywnego wyciągania kasy!!! k... ileż można! Głęboki ukłon w stronę panujących nam od trzech lat WIELKICH REFORMATORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
lukmazi Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłacim... 10.02.11, 11:22 Poprzednik poruszył ważny temat. Wzmożony ruch przez miasteczka i wsie przy trasach na które przerzuci się wielu kierowców. Da się zapewne opbliczyć koszty społeczne tego zjawiska (chociażby te kilka osób zabitych i rannych w roku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłac IP: *.40.222.232.sub.mbb.three.co.uk 10.02.11, 20:48 Chcieliście Partie dla bogatych to macie... Ci co najpierw kupili luksusowe auta z kratką teraz za 20gr od kilometra będą mogli się ścigać po pustych autostradach. My będziemy dalej jeździć 50km/h przez miasteczka i wioski i.. będziemy płacić za nich w cenach produktów lub podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłac 10.02.11, 21:02 Serdecznie Ci współczuję, że opłaty autostradowe w UK też poszły do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KFAS Re: Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłac IP: *.broker.com.pl 19.05.11, 07:44 Co do kosztów społecznych przerzucenia się ruchu do miast i miasteczek po wprowadzeniu tak wysokich opłat za przejazdy autostradą. Nie zginie z tego powodu kilka czy kilkanaście osób tylko kilkaset jak nie kilka tysięcy. Chyba ,że ktoś jest takim tępakiem i nie patrzy na policyjne statystyki zabitych w skali roku. To tak jak oficjalne źródło podaje 11 zabitych w wypadku w elektrowni w Czarnobylu ! Koszty społeczne są nie do obliczenia dla rodzin zabitych osób natomiast dla elity jesteśmy mało warci ponieważ statystycznego człowieka (krowę dojną ) można spokojnie podliczyć ile kasy przyniesie do budżetu. Jeśli się nie zgadza ktoś pracujący na ETACIE to jest zwykłym IDIOTĄ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłacim... IP: *.telpol.net.pl 12.02.11, 08:25 Może jeszcze za wyjście z domu będziemy płacili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOmentator Za przejazd autostradą A4 do Wrocławia zapłacim... IP: *.broker.com.pl 08.04.11, 20:30 30 złotych, to w Austrii kosztuje winieta na 10 dni. I mozna za tyle jeździc wszystkimi autostradami. W Niemczech autostrady są bezpłatne. Skąd więc ktos bezczelny wziął jakąś średnią europejską ??? Z boigobojnych złodziejskich życzeń solidaruchów Wojtyły w Polsce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mej2 Płatne drogi 13.07.12, 10:44 Polski podatnik zbuduje drogi dla bogaczy i dla tranzytu przez Polskę ze wschodu na zachód Odpowiedz Link Zgłoś