Dodaj do ulubionych

Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli...

IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.11, 11:33
Facet pewnie pyskowal i byl kozak wiec dostal, co nie zmienia faktu, ze tacy ochroniarze to a zwykla banda kryminalsitow. A fakt ze dostalo sie tez babce jest ponizej krytki - widocznie ich intelingencja jest na pozoimie krzesla, a prawda w oczy kole. Jak mnie ktos zwyzywa i za to ode mnie dostanie, to ja bede miala problem a nie ten co podjudzal, I tak samo powinno byc w tym przypadku
Obserwuj wątek
    • Gość: ilj Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.11, 11:45
      maja prosta sprawe,
      kto zadzwonil pierwszy na policje - w koncu osoba przyjmujaca telefen latwo to sprawdzi
      obdukcja - byli w szpitalu - nie sadze by sami sie pokaleczyli po drodze
      no i nawet jesli ( ochrona wie gdzie sa kamery) ukryli sie przed kamerami pewnie znajda sie swiadkowei
      skoro ochrona pyskowala tez bym im odpyskowala
      nikt nie moze w mundurze(sluzbowym) stawac sie "krolem swiata")
      i do laski z lapami
      ja piernicze wspolczucia dla domownikow takich ludzi
      • polsz [...] 22.02.11, 13:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: rafy Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.introl.pl 22.02.11, 11:48
      Jak jest większa grupa i "dymi" to oglądają jak to maja buty wypastowane. A na jednego kolesia musieli się w dwóch zmówić.
      Tchórze !!!
      • Gość: a Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 14:28
        ochroniarze z łapanki, bezrobotni i bez matury, ofermy zyciowe i buraki w jednym
      • balbin79 Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k 22.02.11, 16:16
        Gość portalu: rafy napisał(a):

> Jak jest większa grupa i "dymi" to oglądają jak to maja buty wypastowane. A na
        > jednego kolesia musieli się w dwóch zmówić.
        > Tchórze !!!

Pseudo ochroniarze kozaki w 2 lub wiecej,
        A glupi szef ochrony co mial powiedziec - oczywiscie ze bedzie bronil swoich ludzi -do czasu az zapadnie wyrok..
        tylko co zrobi wtedy-powie przepraszam?
        na przepraszam moze byc za pozno
      • Gość: kaczor50 Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 15:53
        Z ochroną jest jak z milicją i policją. Jedni tam pracują a innym władza uderza do głowy. U nas jest to nieuleczalne. Z drugiej strony bandy podpitych małolatów i kozaków co chcą rządzić, trzeba tępić i koniec. A wszystkim brak zdrowego rozsądku.
    • Gość: Mr. Normalny Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 11:55
      To nie pierwsze pobicie przez ywruk z silesia city center. NIE KUPUJMY W TYM GÓWNIANYM SKLEPIE!
      • Gość: Michał Odebrać im koncesję na ochronę osób i mienia. IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 22.02.11, 17:02
        Ustawa o ochronie osób i mienia dopuszcza odebranie w określonych wypadkach koncesji. To jedyna możliwość eleiminacji takiej patologii. Troglodyci z agencji ochroniarskiej nie mają najmniejszego pojęcia o dopuszczalności użycia obrony koniecznej. Dla nich interwencja oznacza dać komuś "wpie.... Z drugiej strony nawet małpę można wytresować. To przede wszystkim wina prowadzących tego typu agencje oraz podmiotów je nadzorujących.
        P.S. Przepraszam małpy za analogię
      • Gość: Gucio Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 19:53
        Tak jest - nie kupujmy. I jeszcze może piszmy maile do szefostwa, masowo. Niech wiedzą, że mają problem.
        • Gość: gosc nie trzeba pisać! - jak przestaniesz kupować to IP: *.aster.pl 23.02.11, 02:01
          nie trzeba pisać! - jak przestaniesz kupować to sami szybko dojdą do tego co i jak.

Facebook i jakiś pręgierz?
    • Gość: tolek Bo chłopaki na codzień ochraniają tirówki na S86 IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 11:58
      A potem takie bydło dorabia jeszcze w supermakiecie.
      • Gość: . dokładnie tak:) IP: *.sti.net.pl 22.02.11, 12:40
    • Gość: Almo Miałem tam podobne zajście. Problem polega na tym, IP: *.kwsa.pl 22.02.11, 12:04
      że kino działa do późna w nocy i jak się postawi samochód na podziemnym parkingu pod Tesco, to trzeba biegać po mrozie bez płaszcza, bo ochrona nie puszcza pasażem. Szliśmy pasażem z żoną, ochrona "eskortowała" nas aż do parkingu, dogadywali, ale do rękoczynów się nie posunęli. Widać od tamtego czasu rozwinęli się...
      • Gość: Piotr Re: Miałem tam podobne zajście. Problem polega na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 15:44
        to trzeba było zabrać ze sobą kurtki,płaszcze i nie było by problemu. Ochroniarze wykonują polecenia kierownictwa i nie mogą każdego przepuszczać bo grozi to utratą pracy. Mniej kozactwa,a w wiecej rozumu ci życzę.
        • wielki_znafca Re: niech ogrodzą się wysokim murem i po problemie 22.02.11, 16:54
    • Gość: qwerty Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 12:19
      Cały ten sklep, czy raczej wsiowy targ jest na poziomie tego ochroniarza, ale niestety w centrum Katowic sklepów jest coraz mniej.
    • Gość: dzik To jest jedna wielka banda. IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 12:21
      Sam miałem nieprzyjemną pyskówkę z ochroniarzami po wyjściu z kina gdy przejście na parking pod Tesco był zagrodzony.

W Polsce ochroniarzami są kryminaliści to i takie mają zachowania.

Mam nadzieję, sprawa będzie gładka i pójdzie o duże odszkodowanie.
    • Gość: Proste Dobra rada: IP: *.150.155.168.internetia.net.pl 22.02.11, 12:23
      nie chodźcie "na skróty" to nie będzie problemów.
      • Gość: Almo Wujek dobra rada... IP: *.kwsa.pl 22.02.11, 12:28
        Przyjeżdasz np. o 20 stawiasz auto na parkingu pod Tesco, zostawiasz tam plaszcz. Idziesz do kina. Nikt nigdzie nie informuje cie ze pasaz jest zamykany o 22. Wychodzisz z kina i co? Masz dymać po mrozie dookoła? Przecież SCC to jeden organizm handlowy. Ochrona powinna ci ulatwic dostanie się do auta a nie palować. Proste.
        • Gość: gość Re: Wujek dobra rada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 12:39
          sorry , ale o ile mnie pamięć nie myli to przy wjeździe na parking podziemny są stosowne znaki. nie wiem kto tutaj zawinił - jest monitoring , był ozgłoszenie na policję - niech sąd dochodzi. ale nie zmienia to faktu , że polactwo nie czyta znaków , parkuje na podziemnych gazownikami , nie potrafi zaparkować między dwoma szerokimi białymi liniami...... ale potem zawsze winni są oni - ci drudzy. rosjanie , bo piloci się uparli lądować , niemcy z ruskimi bo nie umieli się dogadać z polakami i wolą rurę morzem przeprowadzić, amerykanie bo wiz nie dają.......no i właściciele dużych psów bo duże kupska walą!!!
          • Gość: d Re: Wujek dobra rada... IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 12:53
            gościu jesteś idiotą.

To że są znaki nie znaczy że rozwiązania są oK - BO NIE SĄ
            Jeśli zostawiłeś na parkingu kurtkę - ana dworze masz -15stopni ... jak masz przejść?

Zresztą obojętne - żadem śmierdzący ochroniarz z kumplami nie ma prawa cię okładać!

• Gość: wwi Re: Wujek dobra rada... IP: *.3s.pl 22.02.11, 13:17
              SCC jest prywatny. Właciciel ustalił swoje zasady. Jeśli komuś one nie odpowiadają, to niech nie odwiedza SCC. A jak już odwiedza, to powinien stosować się do zasad. Proste.

Co nie zmienia faktu, że jeśli ochroniarze nadużyli swoich kompetncji, powinni ponieść karę.
            • polsz Re: Wujek dobra rada... 22.02.11, 13:33
              a co, na parkingu jest ogrzewanie??
            • Gość: gość Re: Wujek dobra rada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 15:46
              a kogo to obchodzi? ktoś ustala zasady - albo je przyjmujesz , albo zmień lokal!!! mamy demokrację i wolność gospodarczą - nikt , nikogo nie zmusza do korzystania z usług tego czy innego kina. nie wiemy , kto jest winny w tej sprawie , ale ty już ferujesz wyroki i obrażasz ochroniarzy......co z tego , że są to ludzie bez wykształcenia i perspektyw ? dlaczego od razu śmierdzący? czyżby od smierdziela cię w domu wołali ? czy to tylko przezwisko z podwórka lub szkoły? od wyroków są sądy - nie ty! ty to sobie xo najwyżej możesz........
              • Gość: Frodo Re: Wujek dobra rada... IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.02.11, 16:31
                On to sobie najwyżej może wyrazić swoją opinię i to właśnie robi.
                • one2be Re: Wujek dobra rada... 22.02.11, 22:25
                  Najwyraźniej właściciel interesu nie zdaje sobie sprawy z siły opinii; ktoś powie, że w Silesia City Center jest problem z ochroniarzami nadużywającymi przemocy, drugi powie, że miał taką samą sytuację, trzeci potwierdzi, że widział, gazeta napisze, tysiące przeczytają i nagle okazje się, że kino nie ma widzów wieczorami, a cinema-city stwierdza, że czas wynosić się z tego miejsca, a przynajmniej renegocjować kontrakt, itd.. Wtedy właściciel zaczyna się zastanawiać co jest nie tak i nawet mu dogłowy nie przyjdzie, że to tylko kilku tępych osiłków, o których istnieniu nie ma pojęcia, kręci się po jego interesie.
        • Gość: proste Re: Wujek dobra rada... IP: *.150.155.168.internetia.net.pl 22.02.11, 13:45
          Z pretensjami to do tych co zamykają jakieś tam przejścia. A poza tym jak coś to sobie weź kurteczkę i czapeczkę ze sobą to się nie przeziębisz. :)
      • marcin.dresnok Re: Dobra rada: 29.01.18, 18:13
        moim zdaniem, sytuacja w której się znalazłeś, jest tą wyjątkowa sytuacja, a jeśli nie masz dokładnych doświadczeń z nią związanych, wina jest po twojej stronie i dajecie, ochronie, zarobić
    • Gość: max Karać surowo !!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 12:32
      W krajach cywilizowanych oskarżyłbym Tesco i żądałbym wielkiego odszkodowania. Jeżeli
      ochroniarz bije czy nawet szarpie jest pospolitym przestępcą a takich trzeba eliminować ze
      społeczeństwa. To Tesco powinno sprawdzić czy firma ochroniarska zatrudnia np. sadystów
      z ZOMO czy SB ( do drugiego pokolenia). Ochroniarze powinni też mieć aktualne badania psychotechniczne . W Stanach wyrok byłaby to jedna krótka rozprawa.
      • Gość: Karolina Re: Karać surowo !!! IP: 193.24.32.* 22.02.11, 15:34
        Max, czytaj ze zrozumieniem. To, że zdarzenie miało miejsce przed Tesco nie oznacza, że ochroniarze są przez tę firmę zatrudnieni.
        • Gość: GEM Re: Karać surowo !!! IP: *.microchip.net.pl 22.02.11, 20:01
          To że zatrudnia się zewnętrznych zleceniobiorców nie oznacza, że jest to sposób na nieograniczoną nieodpowiedzialność.
          Chociaż w tym przypadku zamiast Tesco powinno być SCC.
      • Gość: Ana Re: Karać surowo !!! IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 22.02.11, 21:48
        Oczywiście, karać surowo. Nie można tędy przechodzić, to się nie przechodzi. I nie mówi się, że ktos ma inteligencję krzesła jeśli samemu ma się takową.
    • gp56 Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... 22.02.11, 12:34
      Sam pracuję jako tzw. ochroniarz. Znam te sprawy jakby od środka. "Cywil" jeszcze w towarzystwie kobiety chce pokazać jaki to z niego jest kozak, że żaden tam ćwok ochroniarz nie będzie mu rozkazywał. Z kolei taki "ochroniarz" jak musi tłumaczyć kilku takim "kozakom" że tam nie wolno chodzić ponieważ jest zakaz, zagrożenie wypadkiem itd. też może wyjść z siebie/chociaż nie powinien/ i stanie obok. Niejednokrotnie spotkałem się z taką sytuacją - zabronisz mi, i co mi zrobisz- polską przekorą. Niech taki jeden z drugim przyjdzie i popracuje 260-300godzin w miesiącu za 7-8zł brutto, ciekawe czy będzie taki opanowany.Więc nie róbmy na złość jeden drugiemu, szanuj bliźniego swego jak siebie samego. 95%
      • Gość: Toronto Co to w ogóle za argument? IP: *.toya.net.pl 22.02.11, 13:15
        Niech taki jeden z drugim przyjdzie i popracuje 260-30
        > 0godzin w miesiącu za 7-8zł brutto, ciekawe czy będzie taki opanowany

Ochroniarz ma za zadanie chronić mienia miejsca, w którym pracuje. Jakakolwiek przemoc pt bicie pięściami jest niedopuszczalna. Niestety większość ochroniarzy to absolutne ćwoki.
        Faktem jednak jest to, że stawka 7 złotych brutto przyciąga największych koksiarzy i tępaków. Niemniej jednak to żaden argument, że zarabiając 7 złotych może sobie lać klientów z kolegami.
        • gp56 Re: Co to w ogóle za argument? 22.02.11, 13:56
          Czyż ja twierdziłem, że ochrona ma prawo bicia? Chyba nie. Chciałem uzmysłowić wszystkim, którzy odsądzają od czci i wiary wszystkich ochroniarzy, mając ich za koksiarzy i tępogłowych /chociaż i tacy się zdarzają/ , że powinniśmy szanować jeden drugiego a nie pokazywać jaki ze mnie kozak. Jeżeli zwracam grzecznie uwagę "cywilowi" , że tam nie wolno przechodzić to powinien to polecenie respektować, a nie robić na przekór. Jak dostajesz polecenie od swojego szefa to je lekceważysz.
          • Gość: Zibi Re: Co to w ogóle za argument? IP: *.omi.pl 22.02.11, 19:26
            Ale na pewno szef mnie nie bije, nawet gdybym lekceważył jego polecenia
        • Gość: Ana Re: Co to w ogóle za argument? IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 22.02.11, 21:52
          No właśnie. Ma za zadanie chronić mienie przed takimi jełopami. Jak widzę tych ćwoków łażących bezmyślnie po sklepach sama mam ochotę dać niektórym w gębę.
      • zawsze_edek Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k 22.02.11, 13:29
        gp56 nikt ci nie każe być ochroniarzem, to wolny kraj, jak nie umiesz utrzymać nerwów na wodzy to się zajmij mniej stresującym zajęciem, np garncarstwem

proponuję bojkot SCC
      • volflarsen gp56 to jest wlasnie problem z wami 22.02.11, 13:42

ochroniarzami-ty gp56 piszesz cywil chce cos pokazac szczegolnie kobiecie.Wam czyli polskim ochroniarzom wydaje sie ze jestescie jakas prawie armia albo policja wiekszosc z was to rzeczywiscie niespelneni zolnierze albo policjanci ktorych z roznych wzgledow nie chcieli w tych silach albo zostali zwolnieni

Tacy Rambo za 1000 zl brutto.
        Nie uzalaj sie nad soba jaka to ciezka i niewdzieczna praca i jak trudno byc opanowanym w takich warunkach!!!!! to juz w ogole kuriozum co napisales!!!

Zmien prace na spokojniejsza
        • gp56 Re: gp56 to jest wlasnie problem z wami 22.02.11, 14:00
          Nie wiem kim jesteś, ale bredzisz.Gdybym mógł dostać inną pracę, dawno bym ją zmienił.Może wtedy poparłbym cię.
          • volflarsen Re: gp56 to jest wlasnie problem z wami 22.02.11, 14:12
            Czyli zostales ochroniarzem tylko dlatego ze nie dostales innej roboty-rewelacja wielu jeszcze takich jak ty pracuje w ochronie??

Nie dziwi potem ze wyladowujecie frustracje na klientach.
            • Gość: Mateusz Re: gp56 to jest wlasnie problem z wami IP: *.syrion.pl 22.02.11, 15:00
              Przez to co piszesz zapomniałeś o głównym temacie artykułu. O gościu który teraz przychodzi za sukienką swojej żony i żąda odszkodowania za zachowanie które sam sprowokował. Ochroniarz zrobił źle ale ten "kozak" również zachował się nieodpowiednio - dostał tak naprawdę to na co zasłużył. Ludzie którzy obrażają innych by się popisać przed dziewczyną są żałośni.
              • volflarsen Re: gp56 to jest wlasnie problem z wami 22.02.11, 15:14
                Zgodze sie ze koles mogl darowac sobie niektore uwagi pod adresem ochroniarza( jesli tak bylo ze go obrazal) ale do diaska to ochroniarze a nie klienci powiini byc tymi ktorzy kontroluja sytuacje jesli jest napieta. Kontolawac sytuacje rozumiem w ten sposob ze nie ulegac wlasnym emocjom i nie pozwolic aby udzielily nam sie czyjes emocje.

• Gość: karol Re: gp56 to jest wlasnie problem z wami IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 20:12
                Pan chyba nie przeczytał artykułu. ochroniarz wyzywał non stop a gość odpowiedział w obronie. nikt się za nikim nie chowa, dojdą do sprawiedliwości przez sąd
          • Gość: 3tc4 Za głupi nawet na prostowanie bananów na plantacji IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.11, 20:36
            żarówek? Ano tak, jak widać...
      • Gość: obserwator Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: 195.205.23.* 22.02.11, 13:47
        dobrze trzeba przeczytać artykuł a potem komentować :) ... osobiście odwiedzałam SCC ale moja noga już tam nie stanie ... to TO NIE JEST TEREN ZAGROŻONY bo w dzień przewijają się po tych alejkach tłumy zakupowiczów- nawet wychodzący z kina skracają sobie drogę bo nie wiem kto logistycznie obmyślał wyjście- chyba osoba cierpiąca na nadwagę z zadatkami na morsa bo dłuższej się nie da i w dodatku ze sporym kawałkiem po dworze (jakby jakieś info wisiało że przejścia po konkretnej godzinie nie ma to jeszcze rozumie). W ŻADNEJ galerii handlowej nie spotkałam się z takim rozwiązaniem zamykania alejek- może to ochrona zamiast pilnować woli siedzieć na tych poustawianych wspak ławkach?
      • balbin79 Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k 22.02.11, 16:31
        gp56 napisał:

> Sam pracuję jako tzw. ochroniarz. Znam te sprawy jakby od środka. "Cywil" jeszc
        > ze w towarzystwie kobiety chce pokazać jaki to z niego jest kozak, że żaden tam
        > ćwok ochroniarz nie będzie mu rozkazywał. Z kolei taki "ochroniarz" jak musi
        > tłumaczyć kilku takim "kozakom" że tam nie wolno chodzić ponieważ jest zakaz,
        > zagrożenie wypadkiem itd. też może wyjść z siebie/chociaż nie powinien/ i stani
        > e obok. Niejednokrotnie spotkałem się z taką sytuacją - zabronisz mi, i co mi z
        > robisz- polską przekorą. Niech taki jeden z drugim przyjdzie i popracuje 260-30
        > 0godzin w miesiącu za 7-8zł brutto,

Panie ochroniarz:
        zacznijmy od tego ze nie przeczytal pan newsa..tam wyraznie jest napisane ze" ochroniarz dal sie uprosic"
        czyli ich przepuscil- a sprawa zaczela sie od momentu gdy osoby przechodzace zwrocily uwage na slownictwo pseudoochroniarza.
        Sprawa druga...co zawsze powtarzam, skoro tak Ci zle skoro musisz pracowac 250 i wiecej godzin miesiecznie za stawke 5-7zl godzina- czemu tam wciaz pracujesz..
        odpowiedz jest prosta:
        albo nie masz pan odpowiedniego wyksztalcenia aby pracowac gdzie indziej, albo wzieles pan te prace bo nic innego nie umiales Pan znalezc..

aha no i na koniec:
        Jesli sprawa trafi do sadu a pewno trafi, i w koncu po jakims czasie zapadnie wyrok-to oczywiscie zdaje pan sobie sprawe ze 'ochroniarz' kozak nie popracuje w zadnej agencji ochrony - z wyrokiem raczej nie przyjmuja .., a z wyrokiem i brakiem wyksztalcenia to juz wogole:>

• Gość: GRAD Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 18:35
        TO ŻE SIĘ DAJESZ PALANCIE WYKORZYSTYWAĆ TO NIE TŁUMACZY CIĘ Z CHAMSTWA
      • Gość: stefan brzękowski Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.ssnet.pl 22.02.11, 20:09
        Nie żartuj sobie, "kozak" jak to ująłeś popisuje sie wg Ciebie przed swoją żoną? Trzeba sie było uczyć za młodu, to nie byłbyś cieciem w biedronce. Dostaje potem taki mundurek i mu sie wydaje że jest z niego "strażnik teksasu", a za swoje niskie zarobki wyżywa sie potem w takich sytuacjach. Jak sie nie ma cierpliwości, to sie nie skleja modeli statków, jak sie nie ma opanowania to nie zajmuje sie ochranianiem. Ciekawe czy są z was takie kozaki na ulicy, gdy nie ma sie za plecami kolegów. Osobny rozdział to ochrona klubów i dyskotek, tam to już w większość człekokształtne goryle naśmigane koksem i amfetaminą. Oczywiście są profesjonalne firmy ochroniarskie, niestety w mniejszości. Większość to firmy drucik, gdzie ochroniarzami zostają nieudacznicy którzy nic nie umieją, oprócz stania i tępego patrzenia. Najwyraźniej silesia wiocha center zaoszczędziła na ochronie, co pewnie wczesniej czy później negatywnie sie odbije na ich wizerunku.
        • Gość: Sly Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 21:46
          ależ w Tobie jadu i zadufania w sobie, chyba też szukasz dobrej pracy ...
    • Gość: Kce Sielesia to gó... IP: *.sti.net.pl 22.02.11, 12:39
      Ciasno, drogo, bez polotu i jeszcze takie akcje.
    • szoferek1 Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... 22.02.11, 12:46
      Ochrona nie ma prawa używać przemocy! Za takie zachowanie "ochroniarz' może zostać potraktowany jak pospolity bandzior. To że ktoś sobie skraca drogę nie daje powodu żeby go poobijać. A że w ochronie pracują ABSy,i są nie kumaci, to mamy efekty.
    • Gość: kasia Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 12:50
      nie wiem jak było - w SCC jest monitoring - i pewnie na tym powinno się oprzeć. co do ochroniarzy to z doświadczenia wiem że trafiaja się psychole - kiedyś usłyszałam od jednego siedzącego w aucie pod katowicką Castoramą co się k...wa gapisz ....
    • Gość: max Krać surowo. IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 13:00
      Tajemnicą poliszynela jest to, że SB-cy przede wszystkim pozakładali firmy ochroniarskie i zatrudniają "fachowców". Tylko wysoka i nagłośniona kara na Tesco może wymusić na nich
      zmianę. Po pierwsze będę omijał Tesco i poradzę to znajomym. Bezspornym dowodem przestępstwa jest obdukcja lekarska. Poszkodowani powinni znaleźć dobrego prawnika.
      • Gość: greg Re: ochrona za 5 zł IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 13:08
        takie sa stawki i mamy 80% ochrony to byli sbecy ,policjanici z tamtych czasów ,emeryci (szczególnie chorzy górnicy) rencisci z różną grupa inw,aniestety ok 20% normalnych musi za nich robic robote mimo złej prasy z powodu debilnych zajsc
        tendencja jest taka za zatrudniają bylekogo aby było tanieji mamy skutki
        • Gość: sziromar masz racje IP: 193.34.221.* 24.02.11, 13:07
          10 lat temu otrzymalem licencje i wtedy to było ,,coś,, opłacalnego i trudno było licencje zdobyć .
          Teraz firmy zatrudniają za nędzne grosze ,marnych pracowników - więc lepiej nie będzie .
      • Gość: sziromar nie tylko SB-cy IP: 193.34.221.* 24.02.11, 13:27
        ale i ludzie ,,spec służb,,po 1989 dostali błogosławieństwo od rządu do zakładania takich oszukańczych biznesów . A wszystko po to by trzymali buzie na kłódke o różnych ,,aferkach,,.
        Na zachęte dostali możliwość korzystania z PFRON (więcej od tej instytucji dostają na jednego pracownika niż sami mu płacą) , zmiany w kodeksie pracy (nadgodziny i rozliczanie czasu pracy)i kompletny brak nadzoru nad działalnością firmy ( policja,CBŚ,CBA ma kontrolować swych byłych i obecnych kumpli?).
        To jest chore...
    • Gość: gosc Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.static.sitel.net.pl 22.02.11, 13:04
      niestety za ochroniarzy zatrudniają margines społeczny nierzadko recydiwistów ,takich którzy nigdzie indziej się nie nadają ,dwie lewe ręce do roboty mają, wiele razy widziałam bezsensowne i agresywne zachowanie ochroniarzy
      • gp56 Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k 22.02.11, 14:03
        Aby wypowiadać się na jakiś temat, to trzeba coś na ten temat wiedzieć, a nie , że gdzieś dzwonią tylko nie wiem w jakim kościele.
    • Gość: gosc Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... IP: *.static.sitel.net.pl 22.02.11, 13:07
      znam ten sklep i dziwie się że ochroniarze nie przeszli się z nimi przez centrum , mieli gdzies tych ludzi
    • Gość: marcin Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... IP: *.centertel.pl 22.02.11, 13:23
      Problem w tym, że większość ochroniarzy pracujących w SC to ludzie z wyrokami na koncie, często za poważne przestępstwa lub nawet zbrodnie. Jeden z nich sam się nawet chwalił dziewczynom na pasażu, jak to odsiadywał dychę bo za "zadźganie paździerza". Więc czego oczekiwać od takich ludzi?
      • polsz Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k 22.02.11, 13:40
        lecz się synku
      • gp56 Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k 22.02.11, 14:07
        W pewnym starym filmie powiedziano-"gdyby głupota umiała latać byłbyś gołębiem" W filmie dotyczyło to osoby innej płci ale do ciebie pasuje także.
        • Gość: marcin Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.centertel.pl 22.02.11, 20:52
          Mało wiesz, mało widziałeś - niech zgadnę, pracownik ochrony z SCC?
    • zawsze_edek Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... 22.02.11, 13:30
      bojkot SCC!!!!!!
    • Gość: xyz Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... IP: *.c193.msk.pl 22.02.11, 13:39
      Przecież w każdym centrum handlowym jest zainstalowany monitoring. Przejrzenie nagrań prosto i szybko rozwiałoby wątpliwości - kto ma rację.

Jednak obawiam się, że nagrania ,,dziwnym trafem" zaginęły albo zostały skasowane. Druga sprawa, że policji/prokuraturze, nie będzie chciało się wszczynać śledztwa.
    • sinceramente Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... 22.02.11, 13:39
      Ochroniarz, który stanął im na drodze, dał się uprosić, bo oboje byli tylko w wierzchnich okryciach, a na dworze ziąb.

Tylko jedno pytanie mam do autora tekstu: czy bohaterowie tego tekstu mieli na sobie TYLKO płaszcze bądź kurtki?

Żadnego ubrania pod spodem, ani bielizny????

Bo tak rozumiem stwierdzenie, że mieli na sobie tylko wierzchnie okrycie.
    • Gość: febra Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 13:40
      Z Silesią Center nikt nie wygra takie mają układy że im żaden nie podskoczy.
      A ochroniarze tak robią bo o tym dobrze wiedzą.
      Zawsze obrona w postaci-Oni mnie/nas napadli/ jest w tym przypadku argumentem
      przeważającym. KUPUJCIE MINI KAMERY wtedy dopiero będą wszyscy trzęśli d....
      -ci na dole i na górze
    • Gość: Dryblas Ochrona bije klientów SCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 14:43
      Takie są skutki dawania ochroniarzom coraz to nowych praw i dzięki temu wykorzystują je niezgodnie z prawem. Zatrudniani są tam ludzie którzy tak naprawdę przechodzą tylko weryfikację przez złożenie zaświadczenia o niekaralności. Są to w większości ludzie z przypadku
    • Gość: rodikTZN Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 14:57
      katowiczanko-Widze,że ty strasznie wyszczekana jesteś,kolejne forum na którym się udzielasz....
      Dla twojej wiadomości:kryminalista nie może być pracownikiem ochrony,Policja weryfikuje takich ludzi podczas zdawania na egzamin Prac.Ochrony(konieczne jest dostarczenie zaświadczenia o niekaralności).Na dodatek ciekawe czy tobie nie puściły by nerwy gdybyś pracowała w takim molochu jak SCC przez 12 lub więcej godzin ileś tam dni w miesiącu żeby zarobić na rodzinę,a jakiś tuman miał by w wielkim poważaniu twoje zalecenia,więc jeśli nie znasz sie na specyfikacji pracy ochroniarzy to ucisz swoją wyszczekaną buźke
      • Gość: sas Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.centertel.pl 22.02.11, 15:17
        skoro puszczają wam nerwy to po prostu się nie nadajecie!
      • Gość: ExLibris Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.toshiba-teg.com 22.02.11, 16:02
        Wiesz ile kosztuje zaświadczenie o niekaralności? w sądzie dostaniesz je za 100 PLN po dwóch dniach. Kierowcy, ochroniarze z wyrokami, i setka innego tałatajstwa skutecznie nabija kieszenie pracownikom administracji w sądach.
        Człowieku, w jakim świecie Ty żyjesz?
        • Gość: GEM Re: Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije k IP: *.microchip.net.pl 22.02.11, 20:13
          Wydobycie zaświadczenia zajęło mi jesienią zeszłego roku w katowickim sądzie okręgowym 15 minut. Liczę od wejścia do gmachu (kontrola osobista), wypisanie druczku, odstanie w kasie po znaki opłaty sądowej, zaniesienie wniosku i jego odebranie ze stosowną pieczęcią (zgodną z moimi oczekiwaniami ;-) ).
          Ostatnio policja złapała przedsiębiorców oferujących różne dokumenty, może i właśnie takie. Nie sądzę, aby w sądzie takie rzeczy się działy.
          Poza tym po jakiś akcjach delikwenta różne rzeczy są sprawdzane. A zmiana wpisu w rejestrze karnym to już niezła sprawa.
    • Gość: mike Zajście w Silesia City Center. Ochrona bije kli... IP: *.trans.net.pl 22.02.11, 15:07
      W SCC to norma. Kiedyś zobaczyłem jak na parkingu ktoś zostawił otwarte okno w aucie. Poinformowałem o tym ochrone. Odpowiedz dosłownie: "Mamy to w dupie". Ja osobiście już tam nie chodzę, jednak tamtejsza ochrona to nic w porównaniu z OBI na Brynowie, tam są bezmózgi totalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka