Gość: sqro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 18:43 Czy tylko ja jestem takim czarnowidzem i uważam że koledzy nie dadzą kolesiowi "żyć w nędzy"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Kopel ?? IP: *.welnowiec.net 25.02.11, 19:01 Litości ten człowiek rządził kilkanaście lat Chorzowem i mieszkańcy Chorzowa chyba nie oceniają tego okresu zbyt najlepiej a teraz ma rządzić metropolią ? Plany będą równie ambitne jak likwidacja linii tramwajowej, a sukcesy równie spektakularne jak przegranie EURO 2010 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Kopel oszczedz wstydu ... IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 19:15 Przeciez w Chorzowie pokazali mu gdzie jego miejsce,a pcha sie do rzadzenia cała metropoliom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 19:21 Kopel? widać wszędzie są kolesie, a koleś kolesiowi krzywdy nie zrobi. Nie udało się Koplowi w Królewskiej hucie, to czeka stanowisko w GZM. Zresztą te GZM to taka pożyteczna istytucja jak z kozi dupy klarnet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrUszok kopel to wysmienity fachowiec IP: *.centertel.pl 25.02.11, 21:37 Kopel to wysmienity fachowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martadella Re: kopel to wysmienity fachowiec IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.11, 22:38 Tak uwazaja tez wszyscy lokalni ksiezula, bo tez lubia koniaka przy kominku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martadella Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.11, 22:36 Siedze tu z kilkoma kumplami-Slazakami i akurat, widzac tylko tytul, powiedzialem smiejac sie: napewno zajs Kopel. Miolech recht i tyroski wszyskie sie smjyjymy. :)))))))))))) Kopel, Uszok i tym podobne kolesie, to chroniczne, nieuleczalne wyzeracze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Dwóch chętnych do rządzenia GZM, ale jeden Kopel IP: *.omi.pl 26.02.11, 09:40 przeciez kolesie nie dadza zginac trutniowi Kopelowi. Ciekawy jestem w jakiej spolce wyladowal Otte, ma 20letnie doswiadczenie w siedzeniu za burkiem i mowieniu, ze sie nie da :). Powinno sie to wszystko rozwalic na 4 wiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepok Re: Już dawno przesądzone, że będzie to Kopel IP: *.sukcesnet.pl 26.02.11, 09:59 tylko naiwni lub ułomni wierzą w uczciwość, dobro regionu itd. Przewodniczący Uszok i koledzy nie dadzą Koplowi krzywdy zrobić i ciepła posadka już czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 09:49 Marek Kopel był jednym z najlepszych prezydentów na Śląsku - wiedzą o tym przedstawiciele innych miast w GZM i nie zmienią tego głupie wpisy lokalnych przeciwników politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 10:26 A zatem cześć mu i chwała, ale wyborcy jednoznacznie ocenili jego wielokadencyjne zasiadanie na stołku i pokazali mu 'wypad'. Więc teraz może koledzy prezydenci przytulą... kolesia który z zawodu jest.... prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: 93.175.66.* 26.02.11, 14:13 Jeśli Kopel to czas na destrukcję w skali MAKRO. Dotychczas jego największym osiągnięciem było doprowadzenie do ruiny Chorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelsen Re: Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: 93.175.67.* 26.02.11, 19:27 Ja jestem bezpartyjny, mieszkam w Chorzowie od kilku lat i powiem szczerze, że to co zrobił M. Kopel, to totalna porażka. Tak piękne miasto jest zrujnowane, niedofinansowane i ...totalnie zadłużone. Gdyby ten pan rządził prywatną firmą, to już dawno powinien ogłosić upadłość z likwidacją. Szkoda tylko ludzi żyjących w tym pięknym mieście, które miało (mam nadzieję, że będzie miało) wiele możliwości, by wybić się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rajmundo Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.11, 15:32 Kolesiowstwo i szachrajstwo fuchami. Na szczescie, ta cala metropolia i ten caly zwiazek to i tak tzw. totgeburt. Przyszlosc mo ino a) zjednoczony G.Sl. w swoim b) wlasnym c) autonomicznym województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas na zmiany Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 20:10 Wiedziałem, że jeśli GW coś wspomni o Marku Koplu, to internetowi aktywiści PO natychmiast się odezwą. Jakże ta Wyborcza i peowiacy boją się o to, by przypadkiem "ten brzydki, nieudolny Kopel", co to do ruiny doprowadził Chorzów etc. (kampanii wyborczej ciąg dalszy) nie został w jakikolwiek sposób doceniony. Lepiej byłoby, gdyby zniknął z tej planety albo założył worek pokutny i przepraszał za to, że przez dwadzieścia lat chorzowianie wybierali go na prezydenta, a koledzy prezydenci z innych miast doceniali jego fachowość i wybierali go na koordynatora Konwentu Prezydentów Śląskich Miast. Teraz czas na zmiany! Niech wszystkie stanowiska w województwie obejmą partyjni funkcjonariusze, tak jak Godlewski w WPKiW za 20 tysięcy miesięcznie. To przecież prawdziwy fachowiec, a w dodatku z odpowiednią legitymacją w kieszeni (nieważne, że katowiczanie w wyborach pokazali mu figę). Gazeta Wyborcza zawsze znajdzie dla niego dobre słowo, prawda? Ze spokojem czekam na kolejne bluzgi dyżurnych komentatorów, a po ewentualnym wyborze Marka Kopla na szefa GZM, na bardzo "obiektywny" i pełen niepokoju o los metropolii tekst GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 23:26 Czasie na zmiany: 1. Nie moge wypowiadać sie w imieniu innych piszących, jedynie swoim - zatem uprzejmie informuje że do żadnej partii nie należe w tym i suponowanego PO - ba nie jestem nawet sympatykiem. 2. Cóż czasie patrzac na wpisy poniżej to mam właśnie że właśnie "Wspólny Chorzów" nieco spóźniony zmobilizował swoich członków do zbiorowej obrony lidera 3. Oczywiście stołek dla Godlewskiego to granda... ale przedstawiona przez ciebie linia obrony "A u was biją murzynów" jest żenująca i nijak sie ma do zastrzeżeń do osoby Kopla, którego głosy takie jak twój nie bronią, a tylko dodatkowo pogrążają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Makowski to pomyłka IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.11, 21:20 Makowski? To chyba jakiś żart. Jako wykładowcy mu nie wyszło, to próbuje gdzie indziej? Planuje ścieżkę kariery a la Migalski? Na prawdę - rozumowanie niektórych jest nieodgadnione. Gdzie choć odrobina samokrytycyzmu, co? Niezależnie od tego, co piszecie o Koplu, nadaje się tysiąc razy bardziej niż Pan dr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citizen Re: Makowski to pomyłka IP: *.146.153.196.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 19:14 Nie wiem skąd taka opinia i słowa o pomyłce?! Nikt z nas nie miał cv Pana dra. Znam Go jako świetnego wykladowcę oraz wiem, że równolegle zarządzał nie jedną firmą z powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Makowski to pomyłka IP: *.204.38.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.10.11, 21:06 a jaka to firma zarzadzal? wiesz moze? o ile dobrze wiem, a wiem, ten facet duzo o sobie opowiada, jaki to jest super i w ogole, a w rzeczywistosci okazuje sie, ze to nic innego tylko bicie piany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Makowski to strzał w dziesiątkę IP: *.182.12.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.11, 08:13 Dr Łukasz Makowski to był trafiony w dziesiątkę kandydat. Przez minioną blisko dekadę wykładał weekendami w uczelniach wyższych, a także zarządzał w firmach. Z tego co słyszałam obejmował funkcję m.in. dyrektora generalnego, czy redaktroa naczelnego. Ba, z uniwersytetu odszedł bo mozna znaleźć go w WSB w Chorzowie, gdzie pełni obowiązki prodziekana. Ciekawe tylko dlaczego konkurs odwolano... ?? Czyzby ktoś poczuł zagrożenie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inna Re: Makowski to strzał w dziesiątkę IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 09:32 Dr Łukasz Makowski to super gość. Ma sporo oleju w głowie. Niesamowity praktyk i teoretyk biznesowy zarazem.Postać bardzo charakterystyczna choć kontrowersyjna. Można go tylko kochać lub nienawidzić. Powinien jednak troszkę przystopować aby w całości poukładać swoje życie. Łukasz - wiesz że coś dzieje się kosztem czegoś... Zatrzymaj się na chwilę, popatrz za siebie - jeśli wszystko jest w należytym porządku i niczego Ci nie brak - to ok.Chciałabym abyś któregoś dnia nie obudził sie rano mówiąc - coś straciłem. A nic się nie dzieje bez przyczyny. Jesteś niesamowicie rozwinięty intelektualnie, jesteś wspaniałym profesorem i menadżerem.Od jakiegoś czasu jesteś moim guru i na pewno tak pozostanie. Dbaj o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer GZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 21:29 Bez względu na to, kto zostanie dyrektorem to myślę, że wszyscy jesteśmy tego samego zdania, a mianowicie że GZM to kompletnie niepotrzebna instytucja. Szkoda pieniędzy na jej funkcjonowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Doświadczenie w zarządzaniu IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.11, 22:19 Dzień dobry: Chciałem przypomnieć niektórym piszącym, że wybory w Chorzowie już dawno się zakończyły. Chyba czas skończyć z zajadłością ataków na p. Kopla? Mamy dobrego kandydata, drugi jest równie dobry. Nie zgadzam się z opinią, że GZM to niepotrzebny twór. Dobrze zarządzany GZM rozwiąże większość narastających problemów regionu. Wybranemu dyrektorowi GZM życzę powodzenia - oczekiwania wobec tej osoby będą naprawdę duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Re: Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: 93.175.70.* 27.02.11, 10:47 ten Kopel chyba coś potrafi,czy to nie on był 20 lat prezydentem Chorzowa i Koordynatorem Konwentu Prezydentów Śląskich miast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Dwóch chętnych do rządzenia GZM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 14:38 tja, ciekawe co? Jakeś sukcesy? Odpowiedz Link Zgłoś