Dodaj do ulubionych

Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy uś...

IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 20:00
Zbliża się rocznica tragedii rządowego samolotu TU154 Military z Prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej profesorem Lechem KACZYŃSKIM oraz 96 wspaniałymi również osobami w drodze na obchody 70 rocznicy upamiętnienia pomordowanych polskich oficerów w Katyniu. Niestety, ktoś zaplanował FINAŁ tego Prezydenckiego lotu inaczej........
Cześć Ich nieodżałowanej pamięci.
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 08.04.11, 20:05
      Gość portalu: gil napisał(a):

> Niestety, ktoś zaplanował FINAŁ tego Prezydenckiego lotu inaczej........

Tak podejrzewaliśmy, że to robota Kaina, ale dzięki za potwierdzenie.
      • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 20:23
        " Miedzy świtem, a mgłą
        Świat się rozszczepia " / kacz.
        PS. bartoszcze, z kim tak POdejrzewałeś, a może zrealizowałeś znając Kaina ???
      • Gość: gość Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: 74.118.192.* 08.04.11, 22:32
        nie kaina ale kagiebowca .
        fiatowiec.nowyekran.pl/post/5397,w-zabojstwie-kaczynskiego-widac-styl-putina
        • bartoszcze Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 09.04.11, 09:06
          Na to, że smoleński Kain pracował dla KGB, również nie było dotąd jednoznacznych dowodów, więc dziękujemy za przyznanie tej prawdy.
    • Gość: gość Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: 74.118.192.* 08.04.11, 20:38
      W kościele Garnizonowym będzie jak zwykle każdego 10 dnia miesiąca msza św.odprawiona przez Biskupa Bernackiego .Ale wypada to w niedziele więc msza będzie o godzinie 19.30 ,
      W kościele Mariackim będzie uroczysty koncert zamiast Gorzkich Żali przed mszą św wieczorną a msza św o 18.30 będzie w intencji ofiar zamachu smoleńskiego .
      Rownież w Katedrze Chrystusa Króla odbędzie się uroczysta msza św. w inencji ofiar zamachu a później uroczysty koncert w wykonaniu orkiestry symfonicznej Filcharmonii Sląskiej .
      A największe uroczystości oczywiście w Warszawie .
      Przypominam o wywieszeniu narodowej flagi z kirem .U mnie już jest wywieszona .
      • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 21:33
        Proszę słuchać wspomnienia z 10 kwietnia 2010 roku na TVN 24.
        Straszne. Lot rządowego samolotu z Prezydentem RP na pokładzie zupełnie rząd tuska zignorował . nie wiadomo było jakim samolotem leciał Prezydent RP . Ilu ludzi uśmiercono : 86, 87, 89, 132, 96. Nikt nie czekał na delegację Prezydencką w Smoleńsku.
        Kto na chwilę przed odlotem TU154M, ocalił życie dziennikarzom, podstawiając im samolot JAKA, który szczęśliwie wyladował na smoleńskim lotnisku.
        Przybyły tam dziennikarz z JAKA stwierdził, że czekały już czerwone ruskie trumny , bo zsumowano przylot dwóch samolotów w liczbie 132 osób.
        Za kilka minut po tragedii podobno wygaszono palące się miejsca ognia. Samolot miał pojemność 50 ton wysokooktanowego paliwa. Wszystko szło planowo.
        Straszne.....Przez 3 miesiące rosyjscy strażacy zbierali szczątki ofiar.......
        W studio TVN 24 w dniu 10 kwietnia 2010 roku było zakłopotanie, brak informacji i łzy.....
        • Gość: gość Re: Nasz Dziennik ma cieekawe rewelacje dotyczące IP: 74.118.192.* 08.04.11, 21:54
          tej katastrofy.
          www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110407&typ=po&id=po01.txt
          • Gość: gil Re: Nasz Dziennik ma cieekawe rewelacje dotyczące IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 22:45
            Gdybym ja prowadził śledztwo, rozpoczęłbym je pytaniem o czym premier donald tusk rozmawiał z premierem putinem na sopockim molo.
            Kogo w końcu Rodziny pochowały w trumnach , jeśli strażacy przez trzy miesiące przeczesywali teren i znajdywali szczątki ludzkie osób uśmierconych w TU154 Military w lasku smoleńskim.
            Jak samolot 1oo tonowy / z paliwem/, pikując i spadając na "plecy" w bagnisty grunt mógł się tak roztrzaskać , że części samolotu i ludzkich ciał znajdywano w obrębie 3 kilometrów kwadratowych.
            Dlaczego wiele osób wycofano tuż przed odlotem z Tutki przesadzając ich do Jaka, czy nawet jak bogdan klich wycofali się z lotu.
            • Gość: gość Re: Nasz Dziennik ma cieekawe rewelacje dotyczące IP: 74.118.192.* 08.04.11, 22:56
              Bardzo wiele jest pytań ,zadanych im ,na które nie chcą odpowiedzieć ,bo maja teraz wladze i wydaje sie im ,że nie muszą. Warto kupić Nowe Państwo całe poświęcone kulisom tej strasznej katastrofy.
              • bartoszcze cała prawda o Smolensku 09.04.11, 09:10
                Zebrana jest tutaj.
                • Gość: Hann-a Re: cała prawda o Smolensku IP: *.centertel.pl 09.04.11, 12:43
                  a po co, a może dość gloryfikowania ludzi,którzy po prostu zginęli w katastrofie powietrznej.
                  Kto pomoże rodzinom ofiar z MTK, nie są to ludzie bogaci, a nikt im nie chce pomóc, Gdzie właściciele hali MTK
        • Gość: olo Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 22:40
          Za kilka minut po tragedii podobno wygaszono palące się miejsca ognia. Samolot miał pojemność 50 ton wysokooktanowego paliwa.< panie gil paliwem silnikow odrzutowych jest nafta:)wiec jak mogla byc wysokoktanowa????Nafta ma niską liczbę cetanową i oktanową :)
          • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 23:44
            olo. Z tą naftą masz rację. Tutki podobno latają na paliwie zwanym kerozyną. Może wiesz , czy to paliwo się pali , czy też nie. Bo jeśli nie to około 50.000 litrów paliwa gdzieś musiało wyparować.. .....
            PS. ja za "słusznie minionych czasów " kupowałem na lewo paliwo lotnicze / benzynę wysokooktanową / do mojej 4 kołowej , odrzutowej maszyny.....
            Dzięki i pozdro.
    • Gość: olo Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 22:41
      Jest zakaz wieszania flag!!!!! wieje bardzo silny wiatr!!!! Mandat 500zl!!! Wlasnie podali w radiu!!
      • Gość: gość Re: do strachliwego olo IP: 74.118.192.* 08.04.11, 22:51
        Gdy wieje wiatr historii,
        Ludziom jak pięknym ptakom
        Rosną skrzydła, natomiast
        Trzęsą się portki pętakom.

K.I.Gałczyński .Ballada o trzęsących się portkach
        • prawdziwyolo Re: do strachliwego olo 08.04.11, 23:21
          tYLKO CZY JEST NAM POTRZEBNA KOLEJNA OFIARA KATASTROFY SMOLENSKIEJ??? taka fana(flaga) moze kogos nawt zabic!! Te drzewce!!:)
          • Gość: gość Re: do strachliwego olo IP: 74.118.192.* 08.04.11, 23:33
            Jak partacz będzie zawieszał taka fanę (flage ) to może być nieszczęście ,ale ja do partaczy nie zaliczam się.
            Ale faktycznie łopoce ,słyszę ją przez zamknięte okno .
            • Gość: gil Re: do strachliwego olo IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 23:49
              10 kwietnia POdobno nie będzie wiało.....
              Flaga to symbol. Ból nosimy w sercu....Ale to i to jest na czasie.
              Czuwajmy, bo licho nie spi......
    • Gość: szmatrlok Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 22:45
      Jest Pan po zmianie leków? Pozdrawiam.
      • Gość: gość Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: 74.118.192.* 08.04.11, 23:01
        "Jest Pan po zmianie leków? Pozdrawiam" -szmatrlok

Również pozdrawiam cię stalinowcu . Ciesze się ,że możemy porozmawiać stalinowcu o lekach ,jak o niczym innym nie umiesz .
        • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 21:08
          gość. temu szmatlochowi POmyślnie chyba zmienili tablicę pamiątkową na ruskim kamieniu w miejscu uśmiercenia 96 Pielgrzymów w drodze na Katyński Cmentarz.
          Zwykle szuje tak mają, POtrzebują leki lub POpełniają samobójstwo / proces Papały/.
          • artjomka Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 09.04.11, 21:33
            Jak tu jusz na slonskim forum sie take mondre rzeczy pisze - to i jo chca:
            Jo znom ino godne sznity i Godne Swjynta!
            Godne obchody niy! To co ech juzajs przepasowou?
            Pyrsk1
            • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 22:02
              artiomko. Przykazanie daję ci.....do jutra wytrzeżwieć !!
              Czuj duch.
              • Gość: Hann-a Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.centertel.pl 10.04.11, 06:51
                Przestańcie już z tym Smoleńskiem Oczywiście rodzinki pojechały sobie na nasz koszt. Wszystko im jako podatnicy fundujemy. Czy zniczektóre składali tez były za nasze pieniądze, czy na to było ich stać.

Dość Smoleńska, polecieli na zaproszenie L.W. niech im jego rodzina organizuje wycieczki.
                • Gość: Hann-a Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.centertel.pl 10.04.11, 06:52
                  oczywiście literówka. nie L.W. ale L. K.
              • artjomka Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 10.04.11, 07:41

> artiomko. Przykazanie daję ci.....do jutra wytrzeżwieć !!
                > Czuj duch.

Jawohl - zakamuflowana opcjo!
                Rozkaz wykonano!

Pyrsk przi niydzieli
                • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 11:50
                  artiomko. ..a teraz na trzeżwo pomódl się za uśmierconych naszych Rodaków , którzy w drodze na Katynski Cmentarz zostali POzbawieni życia.
                  Niech szczątkom Ich ciał Ziemia lekką będzie.
                  Winnych tej tragedii niech gryzie sumienie / o ile je PO tym co zrobili jeszcze mają / do końca ich dni....i na zawsze....Amen.
                  • artjomka Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 10.04.11, 15:46

> artiomko. ..a teraz na trzeżwo pomódl się za uśmierconych naszych Rodaków.....

Po przeprowadzeniu dobrowolnego testu na zawartosc krwi w alkoholu wydychanym, i stwierdzeniu przez lekarza dyzurnego izby wytrzezwien numer 4, przy parafii Grzybow Moherowych, iz jestem dopuszczony do wspoluczestnictwa w obrzekach - sorry obrzedach, pograzylem sie w proponowanym mi czasie skupienia.
                    Ale przyszedl Stjopka - drug moj wieliki - z flaszko. No i z pograzenia nici!
                    Ale sie poprawie - moze juz niedlugo!
                    Pazdrawljaju!
                    • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 18:59
                      Wolność 'artiomku" w swoim domku.
    • Gość: kupa mienci Czy wlasne chipsy to GODNE upamietnienie? IP: *.torservers.net 10.04.11, 15:13
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/kaczka-po-smolensku-skandaliczny-pomysl-na-opakowanie-chipsow-crunchips_173663.html
    • Gość: Egon Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.11, 19:46

img221.imageshack.us/img221/7761/przeproscieispie...jc.jpg
      ze Slonska i to podskokach
      • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 22:27
        Not Found .....
        • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 22:42
          Czy ktoś zauważył, jak pięknie śląscy górnicy zostali dziś powitani przez warszwiaków ?
          Również spotkanie śląskich górników z Premierem Jarosławem Kaczyńskim było okazałe. Ale ci górnicy to byli prawdziwi Ślązacy, a nie przywiezieni jak kiedyś z odległych polskich wiosek w charakterze chłopo-robotnika do śląskich kopalń.
          Stwierdili,że są Ślązakami narodowości polskiej. I tylko i aż tyle.....
          • Gość: 10.04.2011 Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 23:16
            godzina 8.41
          • Gość: petrus Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 23:29
            Górnik w niedziela doma siedzi i godność mo, a tam to pojechały związkowe pasibrzuchy - śmierdzirobótki poprzebierane w pióropusze.
            • artjomka Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 11.04.11, 04:50
              Petrus, takich prawdziwych gornoslaskich gornikow to jusz prawie niy ma.
              Tysz mi sie zdo, co byli to ci, kerzy za gorzoua abo prymia gotowi som myrdac ogonem przed Panami z Warsiafki.
              Cieszy sie bes tosz wielki krasnal Jarek i tyn, co mu te przemowiynie napisou. Choc intyncja pozostala.
              Pyrsk!
              • Gość: petrus Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 08:59
                Moja starka godali na takich, co ze fankom loajom, a robota im czuć - śmierdzirobótki !
                • kabareciarz.pl Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 11.04.11, 09:20
                  Czyli to samo, co -cichodajka..?
    • Gość: poranna kawa Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 10:14

Jak było w Katowicach to nie wiem bo oglądałam cały dzień 'TV Trwam' i 'TVN24'
      i nie pokazywali jak Katowice obchodziły rocznicę katastrofy TU154m z Prezydentem RP + małżonka + 95 zaproszonych przez prezydenta gości na pokładzie.

Polonia amerykańska demonstrowała pod polskim kościołem w metropolii nowojorskiej im. św. St. Kostki na Greenpoincie .
      Domagali się wszczęcia międzynarodowego śledztwa dla ujawnienia prawdy o Smoleńsku.
      Hasło
      "Wczoraj Katyń, dzisiaj Smoleńsk, a co jutro?"
      jest bardzo wymowne i daje do myślenia wszystkim z wyjątkiem 'łowcuf anhilatoruf' , którzy zajęli już dogodne pozycje w swoich radiostacjach i zaraz zaczną zalewać nas swoją delurą
      darmową z paczki dla wdów po żołnierzach z Werhmatu.

Niech każdy orze jak może
      do dzieła pismacy z kraju i zagranicy
      trąbka jeszcze gra trata ta ta

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9412222,_Komoruski_do_Moskwy___Demonstracje_Polakow_w_Nowym.html
      • bartoszcze Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy 11.04.11, 11:09
        Jej, aż 250 osób z 35 tysięcy członków nowojorskiej Polonii demonstrowało.
        Na Kongres Stanów Zjednoczonych padł blady strach, że ta siła ich obali.
    • Gość: poranna kawa Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 10:40
      Nadzwyczajny dodatek
      czyli
      sprawa na ławie
      przy
      porannej kawie

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9411968,Tusk__Zadbam_o_to__by_swiat_poznal_kompletne_ustalenia.html
      Mój dom -mój Świat
      • Gość: hihi Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.11, 12:39
        mocie namioty w tym Szikago?
        www.popler.tv/RadioWNET
    • Gość: obcy_gość_hanny Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dibre.com.pl 11.04.11, 13:59
      Niech każdy orze jak może
      do dzieła pismacy z kraju i zagranicy
      trąbka jeszcze gra trata ta ta ,
      bo uprawia takiego zajoba, jakiego ma....
      • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 15:20
        W Katowicach obchody upamiętniające uśmiercenie 96 Rodaków w brzózkowym lasku smoleńskim, 130 metrów od lotniska, przy zapewnieniu szympansów z ruskiej wieży " Lądujcie ! jesteście na właściwej wysokości i właściwej ścieżce " , miały godny przebieg . 10 kietnia 2011 roku w rocznicę tragedii , o godz. 8,51 zawyły syreny i odezwały się wszystkie dzwony kościelne. Flagi były opuszczone do POłowy masztu i POkryte kirem.
        POdziękowania od wiernych i mieszkanców dla Hierarchii Kościelnej i władz Gminy Katowice.
        PS. W czasie mszy były jednak modlitwy za wszystkich uśmierconych Rodaków, przynajmniej na Dolnym Tysiącleciu. Dzięki.
        • Gość: Byno Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.11, 15:29
          Moze ktos to pisdolenie o wyciu syren, fankach z kirem , dzwonach ,potwierdzic ?
          • Gość: gil Re: Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 19:51
            Jak bys mieszkał w Katowicach, to byś słyszał, widział i czuł.....
            Do miłego....
    • Gość: . Co by było, gdyby...... IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 10:14
      Co by było, gdyby 10 kwietnia 2010 roku nie doszło w Smoleńsku do katastrofy Tu154? Kto i na ile lat zapamiętałby nazwiska tych wybitniejszych postaci z najnowszej historii Polski? Ile tych wybitnych postaci spoczęłoby na cmentarzu powązkowskim w Warszawie gdyby umarli śmiercią naturalną? Kto pokryłby ich koszty pochówku? Ile powstałoby pomników i tablic pamiątkowych sfinansowanych z środków publicznych? Może zna ktoś odpowiedzi na te niezbyt trudne pytania? Nie wolno zapominać, że dla części ofiar katastrofy 10 kwietnia 2010r miał być początkiem jakżesz nieudanej kampanii wyborczej.
      • Gość: poranne łzy Re: Co by było, gdyby...... IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 11:02
        @c201.msk.pl
        jak odpowiesz sobie na pytanie 'co by było jakby mnie nie było' to odpowiedź na zadane przez Ciebie TU pytania też sobie odpowiesz.

Ja nie lubię gdybać , ale przy porannej kawie mogę się zmierzyć z tym gdybaniem twoim
        względem siebie.

1.Kto i na ile lat zapamiętałby nazwiska tych wybitniejszych postaci z na
        > jnowszej historii Polski?

Kaczyńskiego i prezydentową z racji urzędu na zawsze .
        Zakrzeńskiego Janusza też na zawsze w sercu i pamięci bo z nazwiskiem Jego mam problem.
        Postacie takie jak Bochenek,Gęsicka,Gosiu,Karpiniuk,NataliŚwiat,Płażyński,Putra,Szczygło,Szmaja,Jolanta,Izabela
        (zawsze Je myliłam i mylę),Pani Ania Walentynowicz,Wasserman!!!)

Wieczne Odpoczywanie Racz Im Wszystkim dać Panie

p.s
        kawa wystygła, wspomnienia ożyły , łzy,łzy,łzy

co by było gdyby,
        co by było gdyby

źle się zaczął dzień
        dalszego ciągu nie będzie
        • Gość: . poranne łzy napisał(a): > IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 13:29
          Masz fenomenalną pamięć chociaż niektóre nazwiska zaczynają się "kiełbasić". Pocieszę cię, że znam "parę" osób, które pamiętają nawet datę śmierci swojego dziadka czy ojca. Ale spytaj więc wśród znajomych czy mówią im coś nazwiska z najnowszej historii Polskitakich legend jak Kuroń albo Geremek. Jesli znają to spytaj kiedy zmarli i ile wzniesiono im pomników. Ale jeśli chcesz odejść od polityki i pogrążyć temat to spytaj choćby kiedy żyła Curie-Sklodowska (najwybitniesza na świecie kobieta-naukowiec, która jakby nie było przysporzyła Polsce sławę w całym świecie ciut większą niż wybitny Kłamczyński, dla którego pośmiertnie wszyskie szkoły, place, obiekty publiczne chce się nazwać jego imieniem) i ile odebrała nagród Nobla.
          • Gość: obiadowe ślimtanie Re: poranne łzy napisał(a): > IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 14:29
            Dzięki za odpowiedź .
            Już mi minęła nostalgia bo dziać się zaczynają złe rzeczy - mam na myśli ten wybuch na Białorusi, a i o mniejszych zdarzeniach dotyczących Smoleńska też nie sposób milczeć.
            Wracając do naszego porannego wątku to napisałam nazwiska tak jak je używałam za Ich życia - w skrócie mając w pamięci obraz cały.
            Moi znajomi podobnie jak ja pamiętają , albo i lepiej bo pamięć ma każdy swoją .
            Curie Skłodowską mnie nie zaskoczysz (w LO brałam udział w konkursie o noblistach i wybrałam ją już wówczas świadomie) .
            Ogólnie mamy naród oczytany i uświadomiony .
            Nazwiska z tych 96 wielu utrwali sobie w pamięci również poprzez tę tragedię.
            Normalna kolej zapamiętywania przez ciągłe powtarzanie.
            Sprawa pomników to już inna bajka. Pomniki stawia się dla pokoleń po to by utrwalać w nich pozytywne wartości narodowe.
            Jesteśmy MY Polacy jacy jesteśmy , każdy z nas ma swój urok chociażby patrząc po forum
            ważne jest , że jesteśmy jeszcze , a potem .....zostaną pomniki.
            Z szacunkiem zatrzymuję się obok wielu pomników i czuję w sobie wtedy wzruszenie
            i dumę ,że to był Polak wspaniały .
            Sprawa 96 pomników powinna zakończyć się na cmentarzach gdzie leżą zwłoki i okolicznościowy ten 'pomnik światła' przed pałacem też może być , jeżeli ma to światło przypominać rządzącym o tym kiedy światłość zapada ..................................
            tu można by popisywać się słowotokiem , ale nic specjalnie mi nie przychodzi natenczas do napisania.
            Powinno się zachować umiar i rozum , ale o to coraz trudniej ostatnio.
            Koniec przerwy obiadowej .Może przy fiveoclocku coś ad Twoje 'cobybyłogdyby' mi się uda.
            Do miłego

• Gość: . Re: poranne łzy napisał(a): > IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 16:22
              obiadowe ślimtanie napisał(a):..... Nazwiska z tych 96 wielu utrwali sobie w pamięci również poprzez tę tragedię..... Masz rację chociaż nie do końca. Po roku nie wiem, czy przeciętny Kowalski jest w stanie podać "z głowy" 10 nazwisk pomimo, że temat jest numerem łan od 12 miesięcy we wszystkich mediach. Gwarantuję ci, że 12 miesięcy przeciętny Kowalski powie, że w katastrofie zginął Kłamczyński z żoną i iluś tam ludzi. A za 5 lat nie wiem czy będzie pamiętał jak ten prezydent miał na imię. Po prostu takie były osiągnięcia ofiar katastrofy za życia. Wszyscy stali się bohaterami o wybitnych zasługach dla kraju dzięki tej brzózce o której wiecznie wspomina niejaki gil. Z takimi dokonaniami jak ofiary katastrofy w Polsce żyją dziesiątki tysięcy osób i nikomu nie przyjdzie nawet na myśl że po śmierci postawi im ktoś jakiś pominik nie licząc płyty marmurowej albo gresowej na cmentarzu pochówku. I pytanie: mierząć wielkość pomnika wielkością zasług jakiej wielkości pomnik powinien być postawiony dla upamiętnienia np Ireny Kwiatkowskiej? wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,4028040.html
              • Gość: gil Re: poranne łzy napisał(a): > IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 16:57
                Zamiast symbolicznej brzózki POstawiłbym....96 płaczących wierzb i smoleński krzyż. Gdzie ...byle gdzie, bo i tak to miejsce byłoby miejscem pielgrzymek.

CZAS mija, PAMIĘĆ zostaje........,
                Czuwajmy, bo licho nie śpi........
                • Gość: olej Re: poranne łzy napisał(a): > IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 17:22
                  Panie gilu posmaruj się olejem i wsadź głowa w podarta pierzyna
                  może nadejdzie godzina
                  rozsądku
                  i
                  będzie w porządku
                  jak było na początku
                  a
                  nie jest
                  tylko oleje cie uratują
                  lub
                  ceres
                  a to na otarcie łez
                  www.youtube.com/watch?v=HVsJFq7_sIo
                  • Gość: gil Re: poranne łzy napisał(a): > IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 18:34
                    ....czas mija , pamięć zostaje......
                    PS. nie całkiem rozumiem twój olejowy komentarz. Składanka filmowa dobra i na czasie.
                    • Gość: olej Re: poranne łzy napisał(a): > IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 19:38
                      wierzbowy gaik dobry dla gili na wiosnę
                      wierzba jest bardzo ładnym drzewem , ale delikatnym.
                      Nie przetrwa mrozów , rosochacieje jak jej nie pielęgnujesz.
                      Płacze bez przerwy , albo usycha
                      stąd mój masaż olejowo piórkowy na Twój pomysł wierzbowy(96)

Nie giń za ojczyznę gilu bo zostaną same kretynoanilany
                      olej
                      • artjomka Re: poranne łzy napisał(a): > 12.04.11, 20:24
                        Nie placzcie wiezby nam,
                        choc serce z bulu (nowopolski oficjalny) rwie,
                        nie placz dziewczyno ma
                        bo Kaczorowi nie jest zle!

(jeszcze jeden dowod, kto za tym stoi)

Pyrsk!
                • Gość: . gil O> napisał(a): > IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 18:50
                  gil napisał(a): >...bo i tak to miejsce byłoby miejscem pielgrzymek...... Do czasu przejęcia władzy. Później te miejsca zdechłyby śmiercią naturalną. Na szczęście powtórka 2005 roku nam nie grozi co gwarantuje nam masowy pokaz szowinizmu co najmniej do zakończenia obecnej kadencji prezydenckiej. No chyba, że nastąpiłaby reeelekcja to o 5 lat dłużej.
    • Gość: . gilu zweryfikuj liczbę 96 IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 22:34
      statichg.demotywatory.pl/uploads/201104/1302625151_by_nightwolf1129.jpg
      • Gość: . Re: gilu zweryfikuj liczbę 96 IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 22:35
        statichg.demotywatory.pl/uploads/201104/1302442152_by_kiemi.jpg
        • Gość: gil Re: gilu zweryfikuj liczbę 96 IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 21:12
          " TW IP201 '"
          Mówisz zweryfikować. Już to zrobiłem i wyszło mi 96, ale......PO-liczę POnownie: Plan 132 /przed odlotem na Okęciu/, uśmiercono 96 / lasek brzózkowy w smoleńsku, 130 metrów od lotniska/, plus 1 / Łódż /. Twoja racja 97 uśmierconych , a nie 96 jak błędnie PO-liczyłem.
          Teraz ci lepiej ?
          • kabareciarz.pl Re: gilu zweryfikuj liczbę 96 14.04.11, 21:35
            A dlaczego żeście nie policzyliście jeszczek całego Komitetu Wykonawczego, ok. 35 osobosztuk.?!
    • Gość: Egon Re: koniec cackania sie IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.11, 13:12
      koniec zaloby,koniec fulania gupot,koniec budowy mitu:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9433763,_Rok_bylismy_szantazowani_zaloba___Nadszedl_czas_przypominania.html
      • Gość: gil Re: koniec cackania sie IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 14:47
        Kto to taki radosłw markowski, że POważa się do osądzania prezydentury pana profesora Prezydenta Lecha Kaczynskiego, od którego zapewne odebrał nominację profesorską.
        Trutni w naszym kraju nie mało.
        • Gość: Egon Re: koniec cackania sie IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.11, 15:10
          od kogo odebral nominacje na profesora ten rzekomy "profesor" ,od studentow w Ulan-Bator ?
          • Gość: gil wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 17:29
            e-gonku. Czemu tak niewiele wiesz o swoim uśmierconym Prezydencie prof. dr habil. Lechu Kaczyńskim.
            Jak ty "ogonku" PO hilfce, możesz wyśmiewać człowieka, Prezydenta RP, który był doktorem habilitowanym nauk prawnych oraz profesorem nadzwyczajnym UKSW i Uniwersytetu Gdańskiego ???
            • Gość: Egon Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.11, 18:05
              klamiesz perfidnie
              • Gość: gość Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: 74.118.192.* 14.04.11, 18:15
                To ty kłamiesz .przeczytaj.
                pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski
                • Gość: Egon Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.11, 21:32
                  ty klamiesz razem z polska Wiki:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Profesor_uczelniany
                  • Gość: gil Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 22:20
                    E-gonku. Biedaku. PO co ci to ?
                    • Gość: Egon Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.11, 23:06
                      bo prawda musi zwyciezyc...ze tak powiem z waszej zaklamanej opcji,cytujac
                      • kabareciarz.pl Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... 15.04.11, 08:36
                        Potrzeba zatem prawdy obiektywnej, czyli takiej która będzie mądrością na tym forum - znaczy siem tylko "mojej"...! Pozdro z rana dla żyjących w nie formalnych forumowych związkach i nie tylko. -:)

Gość portalu: Egon napisał(a):

> bo prawda musi zwyciezyc...ze tak powiem z waszej zaklamanej opcji,cytujac
                        • Gość: olej Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 11:22
                          kabareciarz.pl
                          >Pozdro z rana dla żyjących w nie formalnych
                          > forumowych związkach i nie tylko. -:)

No i co poeta kabareciarz.pl mniał na myśli to bardzo ciekawe bo jeżeli to co ja to jest to obleśniactwo umusłowo fizyczne i kropię olejem aby gładko przebiegała
                          współpraca ku wspólnej radości obserwantorów forum , a zwłaszcza starych panien Wer i innych dziewann w moherowych galotkach co zapędzają się na zberezeństwa w fk katowice.
                          Maestro Harc pora na cyrk KM.ć grać?

g r a ć !!!
                          • Gość: gil Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 22:46
                            olej. Czasami na Forum wychodzisz na głupszego niż może w rzeczywistości jesteś.
                            PO co ci to ???
                            • Gość: olej Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 23:12
                              lata dolewajstw
                              i jeden rzut okiem
                              więcej mi mówi niż mędrca
                              szkiełko i oko

plus dla kabareciarza
                              on też ma oko
                              jak bania moja
                              olejowa

ale cyrk ......

• Gość: gil Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 19:13
                                Dziś rocznica "pierwszego" POgrzebu Prezydenta RP prof. Lecha Kaczyńskiego i Jego Małżonki Marii w krypcie wawelskiej " pod srebrnymi dzwonkami".
                                Jak ten czas leci. Minął rok i........,
                                Już dzisiaj rosyjscy Prokuratorzy /trzech/ rozpoczęli przesłuchania 60 POlaków w sprawie uśmiercenia 96 Rodaków w TU154SK / Military, w drodze na uroczystości upamiętnienia zamordowanych 25 tysięcy polskich oficerów w Katyniu, co prokuratura rosyjska kiedyś nazwała ludobójstwem, kiedyś.....
                                • Gość: Egon Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.11, 19:53
                                  jakos ta nowo wolsko tradycja kuleje:
                                  www.krakow.pl/multimedialny_krakow/3222,artykul,widok_z_ul__brackiej_na_rynek_glowny_.html
                                  • Gość: sralismazgalis Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 20:29
                                    niezalezna.pl/9314-trwa-msza-w-bazylice-mariackiej
                                    jeszcze nie umarła mimo wyczekujących hien i sępów
                                    aby ...........................

• Gość: harc mistrz =----> Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.1000lecie.pl 20.04.11, 17:32
                                      Polska nie umarła i nie zginie, pomimo tego jednego... "straconego PO'kolenia lemingów".
                                      Przyjdzie czas na nowe Odrodzenie RP.
                                      www.youtube.com/watch?v=69baoKhRqEg&feature=related
                                      (HKP)
                                      ...
                                      CZUWAJ!!!
                                      • Gość: Byno Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.11, 17:36
                                        a czymu by miala zginoc,zas pijecie harcerzu?
                                        • Gość: gil Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 20:08
                                          Jak co jakiś czas będą uśmiercali naszych najlepszych Rodaków POdobnie jak w lasku brzózkowym 130 metrów od wojskowego lotniska w Smoleńsku to zachodzi POważna obawa, że może być grożnie.
                                          Wielkich ludzi " mali " nie akceptują.....
                                • Gość: gil Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 20:19
                                  POlski prokurator generalny pan Andrzej Seremet jest bezsilny w sprawie wyjaśnienia tragedii smoleńskiej. Do POmocy dano mu trzech prokuratorów rosyjskich z marnym skutkiem. Dlaczego ? Bo prokuratura POlska nie POsiada żadnych oryginalnych dowodów nad którymi możnaby rzetelnie pracować.
                                  W tej grze z dowodami jest hazardowa metoda....Masz jakieś KLOCKI , rzekomo duplikaty to się baw. Dziwię się przecież chyba niegłupim polskim prokuratorom, że POzwalają sobą tak manipulować.....
                                  Moja POrada na dziś PO rocznym bezowocnym śledztwie naszej prokuratury. Proponuję Prokuratorowi Generalnemu panu Seremetowi POwołanie zespołu fachowców i wylosowanych obserwatorów strony POszkodowanych w celu przesłuchania na "wykrywaczu kłamstw" uczestników dzisiejszej konferencji dot. POmocy rządu RP w odzyskaniu materiałów dowodowych od Rosjan, t.j. premiera donalda tuska, ministra spraw zagranicznych radosława sikorskiego i dorzuciłbym ministra arabskiego, minister ewy kopacz i ministra obrony narodowej bogdana klicha.
                                  Rezultat takiego przesłuchania nie byłby zbyt kosztowny, w POrównaniu do ponoszonych kosztów od roku prowadzonego bezowocnego śledztwa. Wynik tego eksperymentu mógłby zakończyć śledztwo .
                                  POzostałaby tylko kwestia sprawiedliwej kary........

• Gość: Olo Re: wielkich ludzi "mali" nie akceptują... IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.11, 23:02
                                    www.tvn24.pl/0,1700466,0,1,ewa-blasik-nie-jest-zainteresowana-prawda,wiadomosc.html
                                    • Gość: tajemnica CZWARTKU Re: ecie pecie tak się plecie jak chcecie... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 23:14
                                      z przykładaniem ucha
                                      jest jak z przymrużeniem oka

czyli co w trawie piszczy kiedy bije dzwon
    • kabareciarz.pl Czy w Katowicach będą godne obchody rocznicy świąt 22.04.11, 08:09
      Składam wew ten Wielki Piątek najserdeczniejsze świąteczne życzenia, czyli wszystkiego tego czego i sobie bym życzył. A Wam niech się wiedzie, rośnie i stoi i dużo, dużo wody. Pozdrawiam z jajkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka