Dodaj do ulubionych

Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł...

• Gość: pracownik ZUS ig Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 19:59
      W Chorzowie i Zabrzańskim ZUSie jest podobnie i nie trzeba robić wielkiego ślectwa. Wystarczy sprawdzić majątki lekarzy orzekających którzy w krótkim czacie dorobili się bogatych domów i luksusowych samochodów.
    • Gość: mlody rencista Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... IP: *.pool.mediaWays.net 02.07.11, 20:59
      Gazeta pisze:
      > Jeden z nich miał wziąć aż 200 tys. zł.

Nawet jesli renta wynosilaby 1000 pln miesiecznie, to zeby sie to oplacalo trzeba poczekac prawie 17 lat. Ktos tu sciemnia!

Ja tez w ten sposob zalatwilem sobie rente i nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Jesli jestes looserem to twoja brocha. Idz i dorabiaj szefa swoja praca.
      • Gość: www Re: Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy IP: 123.121.218.* 03.07.11, 06:38
        I nie przeszkadza ci, ze ktos uczciwie pracuje zebys ty mogl go okrasc?

Jak chcesz zeby ten kraj rosl w sile skoro sam go okradasz? Naprawde nie rozumiesz, ze przez twoje zachowanie ktos naprawde chory nie dostanie renty?
        • Gość: polak Re: Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy IP: *.nycmny.fios.verizon.net 03.07.11, 17:07
          Jemu, zdrowemu bykowi to ,ze zlodziejem jest nie przeszkadza .On jest z tego dumny ,ze robi innych w konia.Zycze ci cwaniaku ,zebys na swojej drodze spotkal uczciwego polaka ,ktory z satyswakcja na ciebie doniesie i zebys zrocil co do zlotowki wszystkie pieniadze z odasetkami gnoju.
    • Gość: Mariusz Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 21:18
      teraz już wiem dlaczego syn jednej z pracownic ZUS-u ma rentę a jest zdrowy ! i jeszcze dorabia na czarno .

ile byłych, SB-ków, UB-ków, PZPR-owców, mundurowych pobiera wysokie renty ?
      • ubiquitousghost88 Co ty taki "straszliwy", a?... 02.07.11, 22:23
        ...o kryminalistach, którzy masowo PRL okradali w dzień i w noc, tak że i SB ręce opadały, jakoś "zapomniałeś"...
        Czy zdajesz sobie sprawę, ile wówczas ciężarówek ze zbożem wyjechało z państwowych silosów w siną dal?
        A z czego by, po "pozytywnych" zmianach, zbudowano w Polsce kapitalizm, gdyby złodzieje byli bez kapitału nakradzionego w PRL-u?
        Mniej się bój, a więcej myśl!

Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> teraz już wiem dlaczego syn jednej z pracownic ZUS-u ma rentę a jest zdrowy ! i
        > jeszcze dorabia na czarno .
        >
        > ile byłych, SB-ków, UB-ków, PZPR-owców, mundurowych pobiera wysokie renty ?
        • gostek_2 Re: Co ty taki "straszliwy", a?... 06.07.11, 09:57
          biedne SB-ki z opadłymi rękami co się nie załapały na "pozytywne zmiany", a zdążyły zaledwie zniszczyć swoje teczki
          biedny, pamiętliwy ubiquitousghost88 też pewnie na polskiej rencie,
    • eu_ropejczyk UNIA TO MY 03.07.11, 00:04
      • ubiquitousghost88 Wy Grecy? A ja myślę, że jednak ONI... 03.07.11, 11:16
    • asraz Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... 03.07.11, 05:30
      A pozostałe placówki ZUSU - kto zbada ich ewentualne przekręty.
    • cirano Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... 03.07.11, 09:03
      I to głownie ta zagłębiowska banda, uskutecznia i zawsze uskuteczniała z błogosławieństwem Gierka rządy na Ślonsku. Teraz jasne czymu tak stojymy!
      Przizwoitych za Brynicom ino ze świyczkom musisz szukać. Pieronym tam jich ciynko posioli
      • firiduri Re: Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy 04.07.11, 12:22
        cirano napisał:

> I to głownie ta zagłębiowska banda, uskutecznia i zawsze uskuteczniała z błogos
        > ławieństwem Gierka rządy na Ślonsku. Teraz jasne czymu tak stojymy!
        > Przizwoitych za Brynicom ino ze świyczkom musisz szukać. Pieronym tam jich ciyn
        > ko posioli

Jednak zauważ: ktoś przerwał ten proceder i ten "ktoś" też jest z Zagłębia.
    • maczimo Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... 03.07.11, 09:14
      Znowu ten "wstrętny" Ziobro niszczy "uczciwych" lekarzy"?
    • Gość: sosnowiczan Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... IP: *.158.246.94.ip4.artcom.pl 03.07.11, 10:58
      JEDNA rencistka załatwia renty, a JEDNA sosnowiecka firma organizuje wszystkie imprezy w mieście. Mieliśmy także konkurs na dyrektora teatru z JEDNYM kandydatem (naczelnik wydziału kultury). Sosnowiec JEDYNY.
    • Gość: rachmistrz Dlaczego korupcja właśnie w Sosnowcu? IP: *.icpnet.pl 03.07.11, 11:08
      Dlaczego korupcja właśnie w Sosnowcu? Patrząc na średnią wysokość renty w Polsce oraz biorąc pod uwagę fakt, że obecnie renty są przyznawane początkowo na rok, potem na dwa lata itd. można zastanawiać się, czy dawanie łapówki za rentę jest wogóle opłacalne. Lekarz orzecznik nie będzie ryzykował za stówę czyli weźmie np. 5000 zł. Do tego lekarze dorabiający "historię" choroby i koszt pośrednika czyli razem co najmniej 2000 zł. W sumie wychodzi połowa rocznej renty czyli "rencista" otrzymuje kwotę na poziomie zasiłku dla bezrobotnych. Opłaca się więc jedynie pracującemu na czarno zagranicą lub gangsterowi potrzebującemu "papierka" o źródle utrzymania. Ten rachunek może jednak przedstawiać się inaczej właśnie na Śląsku, gdzie na skutek przywilejów górniczych emerytury i renty są dwukrotnie wyższe od tych otrzymywanych w pozostałej części kraju.
    • tenochtitlan3 Polaczki cwaniaczki... 03.07.11, 15:22
      Każdy kto płaci w tym kraju co miesiąc składkę ZUS jest złodziejem. Toleruje bowiem złodziejstwo i jawnie wspomaga ten proceder.
      Przestańcie się zżymać Polaczki, bo żałosne są te wasze utyskiwania na ZUS, któremu co miesiąc w pysku przynosicie pieniążki a potem z oburzeniem, że nie są wydawane tak jak według was powinny.
      Ten kraj powinien spłynąć krwią w 1989 roku. A tak nic nie zostało rozliczone, brak odpowiedzialności, kto ile ukradnie z państwowego to jego czysty zysk.
      Na pocieszenie możecie się pochwalić Okrągłym Stołem, Magdalenką i kościelną komisją majątkową.
      A w ogóle to jak się komuś nie podoba w Polsce to w y p i e r d a l a ć za granicę. Nie ma przymusu płacenia składek ZUS i pracowania za 300 euro/mc...
      • Gość: wACEK Re: Polaczki cwaniaczki... IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 04.07.11, 03:00
        swieta prawda, gdy caly zachod wyrzynal ksiedzy i maganatow oraz inne barachlo, w Polsce tanczono Poloneza i podkrecano wasa pana szlachcica zlodzeja nad zlodzeje z krzykiem na ustach liberum veto. Nikt ich nie rozliczyl przez wieki ile zla zrobili tak jak i kosciol katolicki, samowola, zlodzejstwo mozna zobaczyc na codzienn w Polsce od gory do dolu. Teraz ci sami krzycza ze komuna byla winna aby przykryc swoje zodzejstwa. Wciskaja nam kit o patryjotyzmie, ofiarach, o Bogu o krwi przelanej o wolnosc a sku....syn a jeden z drugim robia lewe interesy i mrugaja cwanym oczkiem jak robia w ch... czlowieka.
    • Gość: okradziony Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... IP: *.kasprzaka.dabrowa.net 20.07.11, 12:20
      O tym że tak dzieje się w ZUS w Sosnowcu pisałem do nieżyjącego prezydenta L.Kaczyńskiego który zignorował mój list i zapłacił za to swoim życiem. A dlatego do Niego napisałem bo był profesorem prawa ubezpieczeń społecznych oraz jako prezydent stróżem konstytucji. Ja pisałem o bandzie zusowskiej z Sosnowca że te oszukańcze procedery ciągną się aż do Sądu Ubezpieczeń Społecznych w Katowicach. Na własnej skórze przekonałem się że sędziowie i banda zusowska to jedna duża mafia o której rządzący Polską bardzo dobrze wiedzą. Łamią Konstytucję chodzi o 32 art. Wszyscy równi wobec prawa. Ale oni uważają się nadal inną władzą i chyba mają swoją inną konstytucję. Jeszcze raz powtarzam, prokuratura jest za malutka żeby zrobić porządek z tymi rekinami bezprawia z ZUS w Sosnowcu i wyłapać sędziów co współpracują z przestępczym ZUS. Są zamaludźcy. To jest tylko wierzchołek góry lodowej. Kto nie przeżyje tego na własnej skórze ten nic nie wie. A właśnie nie tylko Kaczyński zapłacił to swoim życiem ale i pewna lekarz kardiolog która chciała ode mnie od chorego 8000 zł. łapówki za załatwienie stałej renty, odmówiłem jej ze złością i powiedziałem żeby zdechła, po krótkim czasie dowiaduje się że wraz z mężem (profesorem zginęła w wypadku samochodowym). Jeżeli rządzący Polską nie załatwią tej sprawy i nie zwrócą zabranych należnych świadczeń poszkodowanym, PISZĘ NA 100%, ten kraj zapłaci za to bankructwem i zniszczony zostanie przez ulewy, nawałnice i pioruny. Tego jestem w 100% pewien. A na koniec napiszę że o śmierci Kaczyńskiego wiedziałem już w piątek, nawet kazałem żonie żeby upiekła tort. Tak mnie podpowiedział mój DUCH OPIEKUN.
    • Gość: gość a1 Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy ł... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.08.11, 22:50
      To jest faszyzm ekinomiczny mający na celu wyeliminowanie biedniejszych lub zmuszenie do wyjazdu za chlebem.Uważam że najwyższy czas zcalić się i wrwszcie rozliczyć tych złodzieji i pseudourzędasów .Niewolnictwo wyzysk złodziejstwo. Może wreszcie wyjdziemy na ulice i odbierzemy nasze kamienice

• Gość: yokel Re: Korupcja w sosnowieckim ZUS-ie. Setki tysięcy IP: *.plastcom.pl 11.02.12, 10:14
        Teroz planujom zasypanie granicy..., a to znaczy że nos do końca rozkradnom, za Brynica wyniesom
    • Gość: realny mick ZUS w Sosnowcu IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 22:14
      Chciałeś bracie młot i sierp to siedż cicho no i cierp! sosnowcie jest jedynym miastem w Polsce gdzie "czerwoni" rzadzĄ OD STYCZNIA 1945ROKU. Wsyt to pisać ale jest takie miasto na świecie chyba jedyne i żyją tu tego rodzaju ludzie. Więc nie dziwcie się , że SB-ecy biorą renty po 4o00zeta. Tak głosowaliście ciemniacy!!!!!!!!A Wy macie renty po 900zeta.!!!!! Ale macie za to Gierka na cmentarzu i jego rondo BEZMÓZGOWCY!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka