Dodaj do ulubionych

Coraz bliżej opłat za autostradę A4

IP: *.stk.vectranet.pl 11.07.11, 20:51
Co to całe ustrojstwo, WINIETY i nie trzeba budować budek, zasiek itp. Zobaczycie jakie będą korki.
Obserwuj wątek
    • Gość: podatnik to jest DZICZ IP: *.c195.msk.pl 11.07.11, 20:57
      to jest skandal
      wybudowac droge za pieniadze z unii i podatki kierowcow
      w zamian za to postawic bramki i kasowac

to jest PATOLOGIA i DZICZ
      genialny interes nic nie wlozyc i zarabiac

ten kraj to jeden wielki gnój

• Gość: anty schetyniarz Re: to jest DZICZ a ESK2016 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 21:40
        To jest dzicz. To dziki kraj, ale są i plusy. Mniej ludzi zacznie wydawać kasę w mieście kolesi, czyli tzw. WrocLoveYou. I tak ma być.
        • jazmig Jak bezpłatny, to po co punkt poboru opłat? 12.07.11, 09:03
          Po ce te punkty poboru opłat, skoro odcinek Sośnica-Kleszczów ma być bezpłatny? Ciężarówki są rozliczane elektronicznie, osobowe mają mieć przejazd bezpłatny, po co zatem te punkty poboru opłat? Kto tu kosi kasę podatników?
          • Gość: SZOFER Re: Jak bezpłatny, to po co punkt poboru opłat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 22:54
            Nie lepiej powiedzieć wprost: płatne od Sośnicy do Bielan? Byłoby uczciwie, a jest kolejny IDIOTYZM. Zatrzymuję się w Sośnicy, żeby wziąć bilet. Zatrzymuję się w Bojkowie, żeby znowu wziąć bilet. I wszystkie te atrakcje kosztują mnie 0 zł! Najbardziej podoba mi się stwierdzenie "W Sośnicy kierowcy otrzymają bilet zerowy." Będą pytać: "Szanowny Pan udaje się do Kleszczowa, czy może dalej?"
            • Gość: add Re: Jak bezpłatny, to po co punkt poboru opłat? IP: *.tys84.1000lecie.pl 16.07.11, 23:10
              Wszyscy dostaną taki sam bilet, po prostu wyjeżdżając w Kleszczowie pokaże ci że płacisz 0,00.
              Nawiasem mówiąc cała ta karkołomna kombinacja śmierdzi na kilometr. Jeśli chodziło o to, żeby dla tranzytowych odc. Sośnica- Kleszczów był płatny a dla lokalnych (wjeżdżających lub wyjeżddżających w Kleszczowie) darmowy to czy nie prościej było wliczyć opłaty za ten odcinek w cenę kolejnego odcinka?
              Ale nie, w tym kraju trzeba postawić dodatkowe budy, na których stawianiu jakiś Rychu przecież zarobi. BTW Czy ktoś beknął za decyzję o wywaleniu kilkudziesięciu bodaj milionów na terminal w Zwardoniu na dwa lata przed zlikwidowaniem kontroli granicznych? W Polsce? Ależ skąd.
    • Gość: drożej niż na zach Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 21:45
      większość jak będzie miała wydać 30 zł pojedzie przez Opole, Strzelce,
      brawo P>O!! 5 zl za litr paliwa, 30 zl za taki odcinek, do tego wszędzie w Polsce fotoradary,
      policja, straż miejska, inspekcja drogowa, doją z nas ile się da.
      • Gość: xyz Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.c193.msk.pl 12.07.11, 00:53
        Powodzenia w podróży przez Strzelce i Opole... Fatalny stan drogi.
        Do Krakowa można ominąć A4 przez Olkusz, droga ruchliwa, ale nawierzchnia OK. Do Wrocławia alternatywa jest bolesna dla zawieszenia.
        • Gość: wwi Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.static.dagmapsz.3s.pl 12.07.11, 08:22
          Kiedy ostatnio jechałeś przez Strzelce do Opola? Nawierzchnia jest w całości wyremontowana. Problemem jest tylko przejazd przez te wszystkie małe miejscowości, bo trzeba zachować szczególną ostrożność. Ale poza tym, moim zdaniem jest OK.
    • Gość: Adam Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: 194.146.248.* 11.07.11, 21:48
      A czy punktu poboru opłat nie można było wybudować w Kleszczowie ?
      Przecież to kompletny nonsens !
      Po to za ciężką kasę budowali mega wypaśny węzeł A4/A1 w Sośnicy żeby go teraz zakorkować zwalniającymi i zatrzymującymi sie samochodani przed bramkami?

Szkoda utoponej kasy - mogli rondo albo światła postawić - efekt był by taki sam
    • feszter i ja mam popierać rząd Tuska? 11.07.11, 22:31
      w Czechach całoroczna winieta to 180 zł. Jak jade do Pragi to kupuję winietę za 24 zł i przejeżdzam za tę kwotę 1000 km (bo więcej nie mam ochoty a mógłbym przejechać znacznie więcej). bandycki rząd który łupi nas bezwzględnie.
      • Gość: elwer Re: i ja mam popierać rząd Tuska? IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 09:17
        Jestem w dobrej sytuacji, mieszkam blisko południowej granicy i mając wybór opłaty za autostradę wybudowaną za pieniądze podatnika i UE będę korzystał teraz wyłącznie z autostrad czeskich zapłacę te 200 złotych które zwróci mi się bardzo szybko. Więc, jako Polak bedę płacił tym którzy mi umożliwiają tańszą jazdę. Porównanie kosztów jazdy w przyszłości nad polskie morze to koszmar. Kierowcy w Polsce to naprawdę najlepsza dojna krowa w polskim budżecie!
        • artjomka Re: i ja mam popierać rząd Tuska? 12.07.11, 10:33
          Gość portalu: elwer napisał(a):

> Jestem w dobrej sytuacji, mieszkam ...

A ja to elwer (a moze juljan), to jeszcze lepszo sytuacje mam. Bo auta nie mam jeno motur - to mie tam te zaplaty za te szose nie interesujo. A jak te drogie plotem ogrodzo, to krowy mnie na drugie strone szosy nie bedo przelatac !
          • Gość: jo Re: i ja mam popierać rząd Tuska? IP: *.welnowiec.net 12.07.11, 17:04
            Katar mosz syneczku?
      • Gość: A Re: i ja mam popierać rząd Tuska? IP: *.welnowiec.net 17.07.11, 12:25
        Historia Polski mówi, że bez względu na rodzaj rządów, władze zawsze łupiły mieszkańców. Jedynie miasta na prawie innym niż polskie mogły się mocno rozwijać.
    • Gość: Marcin Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.static.dsl.as8607.net 11.07.11, 22:33
      Winiety i jeszcze raz winiety. Nawet bez bramek przy wyjezdzie z WRO są korki. Z winietami będzie jeszcze gorzej. Czy ktoś przynajmiej dobrze policzył ile samochodów przejeżdża i ile punktów jest potrzebnych do utrzymania przepływu takiego jak dziś?

Czesi sobie dobrze radzą - jedna winieta na cały kraj. Policja kontroluje przez lornetki i nikt się nie przemknie. My będziemy płacić i stać w korkach przed punktami
      • strass1 Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 09:06
        Krzyczeliście jak Pol chciał wprowadzić winiety?To płaćcie teraz!!A będzie jeszcze drożej,bo to jest najdroższa forma opłat.
        • Gość: TT Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 12:01
          Dokładnie tak, pamiętam jak dziś te drwiny, Winietu itp., wrzask był taki, że projekt w końcu upadł, teraz płaczcie i płaćcie.
    • Gość: witek nie dam zarobić, krwiopijcom IP: *.stk.vectranet.pl 11.07.11, 22:43
      najczęściej jeżdzę do na południe Niemiec, do granicy z Czachami mam 50 km więc dam radę bez złodziejskich opłat a potem Czechom dam zarobić i już. Precz ze złodziejskim opłatami za autostrady, może rząd jeszcze nie wie ale będzie musiał się ugiąć, Polacy to sprytny naród nie da się okradać w ten sposób.
      • Gość: kk Re: nie dam zarobić, krwiopijcom IP: *.fc.univie.ac.at 12.07.11, 15:05
        No to sobie pojedziesz do Niemiec przez Brno i Pragę, nadkładając o połowę więcej drogi. Już krócej jest przez Austrię, ale tam też trzeba zapłacić. Więc już chyba lepiej raz zapłacić za A4 i nie kombinować
        • Gość: add Re: nie dam zarobić, krwiopijcom IP: *.tys84.1000lecie.pl 16.07.11, 23:25
          Przesadzasz kolego, zależy gdzie jedzie. Np z Katowic do Monachium przez Wrocław i Drezno tjest o 50 km dalej w porównaniu z trasą przez Brno i Pragę. Do norymbergi wychodzi na to samo (różnica <10km) Do mMonachium przez Austrię rzeczywiście najkrócej
    • Gość: sirk Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.internetia.net.pl 11.07.11, 23:18
      Myślę, że to tuskowe złodziejstwo wymaga odwetu tysięcy kierowców. Trzeba zrobić jeden, drugi, trzeci spektakularny protest na już płatnej autostradzie. Na przykład wszystkim jadącym padną nagle auta, przywiozą na bramki pieniądze w jednogroszówkach, wszyscy będą jechać 20 km/h, albo co innego. Wszystkie pomysły mile widziane, by ta swołocz przejrzała na oczy.
      • bokertov1947 Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 06:01
        Moze sie myle. Ale macie tam u Was znowu jakies wybory. Czy nie nalezaloby, zamiast przysluchiwac sie i oklaskiwac wywody kandydatow o zbrodni smolenskiej czy wsparciu biednego kosciola katolickiego - zarzadac od kandydatow zajecia sie sprawa oplat za autostrady?
        Albo jestescie tylko silni w pyskach - a tchorzliwi w dzialaniu??
        Pozdrowienia z Tel Avivu!
      • strass1 Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 09:08
        Tej swołoczy wszystko należy się za darmo!
    • Gość: xyz Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.c193.msk.pl 12.07.11, 00:49
      Po co durne winiety? Nie po to wpakowano miliony złotych w viaTOLL, żeby teraz winietować.

Bez sensu jest stawianie bramek skoro system viaTOLL może objąć również samochody poniżej 3,5 tony. Podobno ma się tak stać za parę lat, z tym, że płatne będą również ekspresówki.
    • Gość: kradzionenietuczy Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 00:55
      jak można sobie policzyć to wychodzi tak jakby auto spalało o 4 litry więcej na 100 km...To już wolę jeździć nawet polnymi drogami, i tak wyjdzie taniej...
      • strass1 Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 09:11
        Jeden mniej,a Tuskowi nie zapłacę!
      • Gość: jurko Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 08:54
        Jadąc wioseczkami i przez małe miejscowości spalanie spadło mi o 1,5 l/100km (średnia prędkość 65km/h) w porównaniu do ekspresówki (śr. w= 90km/h) i o 2,5 dla autostrady (śr. w=110km/h). I teraz jak mam jeszcze płacić za tę wątpliwą przyjemność to ja dziękuję. Większe spalanie + dodatkowa opłata.
        • bartoszcze Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 14.07.11, 09:04
          Gość portalu: jurko napisał(a):

> Jadąc wioseczkami i przez małe miejscowości spalanie spadło mi o 1,5 l/100km (ś
          > rednia prędkość 65km/h) w porównaniu do ekspresówki (śr. w= 90km/h) i o 2,5 dla
          > autostrady (śr. w=110km/h). I teraz jak mam jeszcze płacić za tę wątpliwą przy
          > jemność to ja dziękuję. Większe spalanie + dodatkowa opłata.

No to czego płaczesz? Zamiast wydawać dodatkowe 30 zł na autostradę i 10 zł na paliwo, po prostu pojedziesz do Wrocka o godzinkę dłużej. Każdemu to co lubi.
          • Gość: jurko Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 10:20
            A kto powiedział, że płaczę? Przytaczam tylko konkretny przykład. A że mi się w trasie nie spieszy jak niektórym ... to już inna sprawa. Niestety po drogach jeżdżą często debile nieznający pojęcia zdrowy rozsądek. Przykład: trasa Katowice-Warszawa.
            • bartoszcze Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 14.07.11, 14:15
              Czyli odpłatność za autostrady w niczym Ci nie przeszkadza.
              Ale jak będziesz jechać do Berlina, to też przez wioseczki?
              • Gość: jurko Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 11:54
                Oczywiście, że mi przeszkadza i dlatego wybrałem inne trasy. Mam do tego prawo.
                O wiele prościej było zrealizować to jak koledzy z południa - przez winiety, które nie kosztują wcale tak dużo w stosunku do przejechanych km. Ale na winietach nie zrobisz takich wałów jak na budowie i obsłudze bramkowej. U nas zawsze pod prąd zamiast sobie ułatwić lub coś tanio zrobić.
                • bartoszcze Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 15.07.11, 13:57
                  Głupi Włosi czy Francuzi też o tym nie wiedzą. Weź się zorientuj, jak to na świecie wygląda.
    • Gość: Damian z Gliwic A ja woję Interregio IP: *.op.osi.pl 12.07.11, 05:53
      Interregio G-ce - Wrocław 29 zł, kolejne osoby z ulgami 33 % i 2h 15 min jestem we Wrocku.
      Pozdrawiam.
      • strass1 Re: A ja woję Interregio 12.07.11, 09:12
        Już drugi ubył
    • Gość: pastia Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 12.07.11, 07:07
      No to głosujemy na komunistów.
      • strass1 Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 09:14
        To jest dobry pomysł z tym głosowaniem na komunistów! WINIETPOL WRÓĆ !!!
    • Gość: 19 Hanys 64 nie dla PO.... Tusk ty złodzieju mam dośc płacenia IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 08:14
      czegoś co jest z moich pieniędzy budowane!! TOLA MA TUSKA TUSK (MA)TOLE
    • eruve.elen Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 09:46
      30 zł, ktoś się z kimś chyba na głowy pozamieniał.

Co jeśli ktoś jeździ częściej niż okazjonalnie? Ze 2-3 razy w tygodniu i za sam przejazd tym dwupasmowym dziadostwem wychodzi ponad 500 pln...
      • Gość: mara slonsko niy zymnom taki numer IP: *.superkabel.de 12.07.11, 11:43
        A jo sie pylna na kole i byda gibci ha ha
      • bartoszcze Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 17:30
        eruve.elen napisała:

> 30 zł, ktoś się z kimś chyba na głowy pozamieniał.
        >
        > Co jeśli ktoś jeździ częściej niż okazjonalnie? Ze 2-3 razy w tygodniu i za sam
        > przejazd tym dwupasmowym dziadostwem wychodzi ponad 500 pln...

Odpłatność za autostradę będzie dostosowana do wkładu w jej zużywanie.
        • eruve.elen Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 12.07.11, 20:52
          ...co jest logiczne, ale nie zmienia podstawowej kwestii brzmiącej: "30 zł?!?"
          • Gość: jan Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 13:05
            Wcale nie logiczne. Siec drog ma przede wszystkim sprzyjac rozwojowi gospodarki, a nie tylko wygodzie rodziny ktora raz w roku na wakacje wyjedzie. Ktos kto jezdzi czesto jezdzi albo do pracy albo ma wlasna dzialalnosc i szybki transport jest dla niego wazny.
          • bartoszcze Re: Coraz bliżej opłat za autostradę A4 13.07.11, 13:32
            eruve.elen napisała:

> ...co jest logiczne, ale nie zmienia podstawowej kwestii brzmiącej: "30 zł?!?"

Też bym wolał 15 zł i chleb po 2 zł przy tych samych zarobkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka