Dodaj do ulubionych

Jest nadzieja dla Maćka i Michała

IP: *.pool.mediaWays.net 25.07.11, 14:38
"Na prośbę angielskiego lekarza katowicki neurolog wypisał Michałowi i Maciejowi receptę na sterydy. Opakowanie, po refundacji, kosztuje 6 zł. Jest w nim 20 tabletek. Dziecko ma zażywać po dwie tabletki dziennie przez dziesięć dni, z dziesięciodniową przerwą. Czyli miesięcznie terapia zamyka się w kwocie 12 zł."

Czyli lek/sterydy dostepne w Polsce nawet refundowane a wiedza medyczna oraz metody terapii juz niedostepne.
Obserwuj wątek
    • polsz jaka nadzieja? 25.07.11, 16:44
      umrze mając lat 25 a nie 15...
      nikt go nie wyleczy...
      czy to nadzieja??
    • Gość: Wojtek Jest nadzieja dla Maćka i Michała IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 21:27
      Ja choruję na SM od 6 lat. Bardo im współczuję bo ja przynajmniej miałem okazje poszaleć i nacieszyć się życiem a oni? Nawet nie zdąża z tego życia skorzystać a śmierć jaka ich czeka... nie chcę o tym nawet myśleć. O swoi SM pisze na mojsm.blogspot.com/
    • ktory_to_juz_login Re: Jest nadzieja dla Maćka i Michała 25.07.11, 22:44
      Michał usiądzie na wózku inwalidzkim nie w wieku 10, ale 20 lat (...) czeka go dom pomocy społecznej
      Żyć, nie umierać! Nadzieja jak się patrzy...

Opakowanie, po refundacji, kosztuje 6 zł
      A przed refundacją ile?

Czyli miesięcznie terapia zamyka się w kwocie 12 zł.
      Czyżby? Pieniądze na refundację z nieba nie spadają. Poza tym, sterydy to nie Rutinoscorbin, łagodzenie skutków ubocznych terapii sterydowej też kosztuje.

Czy p. Goślińska zna znaczenie słowa leczenie? We wstępie pisze o nowej metodzie leczenia, ale już kilka zdań później przyznaje, że choroba jest nieuleczalna a sterydy nie leczą. Zdecydowałaby się pani...
    • jojosto Jest nadzieja dla Maćka i Michała 25.07.11, 23:57
      serce sie kraje ;( oby znalazla sie dla chlopcow rodzina zastepcza
      teraz, gdy jest szansa na spowolnienie choroby...

ciekawe co czuja zwyrodniali rodzice
    • Gość: emigrant Jest nadzieja dla Maćka i Michała IP: 46.7.241.* 26.07.11, 01:27
      to jest chory kraj,nikt chlopcow nie chce pomijajac chorobe poniewaz dzieki ,gorniczej braci" ,mundorowym i innym uprzywilejowanym grupom ,panstwa nie stac na pomoc takim rodzinom i dzieciatkom.RYZY ch... obiecal tanie panstwo i nic nie zrobil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka