Dodaj do ulubionych

Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, czem...

• Gość: Tron Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 12:56
      Panie Zydorowicz jeżeli pan choruje na nieuleczalną chorobę to powinien sie pan
      skupic na leczeniu .Pańska twarz już sie opatrzyła telewidzom trójki i powinien
      pan zrezygnować .Przecież ma pan już fuchę radnego i to powinno panu
      wystarczyć .To samo dotyczy pana ( nie pamiętam nazwiska ) z siwym barankiem
      na głowie .Obaj wymienieni panowie myślą iż fucha w telewizji regionalnej jest
      dożywotnia .Prowadzone przez nich informacje sportowe mają wymiar nędznego
      reportażu którym nikt sie nie interesuje .
    • Gość: AZ out - oddycham! Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:28
      byl tragiczny, chyba nawet gorszy od uroczego Darka
      obaj nie czują sportu - nie da się tego wyuczyć;
      ale czy lepsze "miliony euro" "transfery" "rocznice" -
      i potoki innych bzdetow w nowym stylu wielu z podopiecznych
      dyrektora Basalaja (i tak kazdy z nich lepszy od
      potokomowiacego ich szefa, który znośniejszy dopiero,
      gdy juz sie zmeczy!)
      generalnie - czym dłuższe slowo/okreslenie, tym lepsze:
      "futbolowka" "podopieczni trenera iksinskiego"
      "zespol z ulicy poziomkowej" i wszechobecny mianownik
      (kto? co? - jest) w miejsce wychodzacego z uzytku biernika
      (kogo? co? - widze) i kwiatki (by Mr TJ): "o! faul! tym razem
      sedzia chyba ukara" czy "lawka rezerwowa"
    • Gość: baret Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.in.arpadt.pl / *.arpadt.pl 25.05.04, 13:58
      a mnie to serdecznie g... obchodzi. Czy pan.Z choruje i czy jest na
      wcześniejszej emeryturze. I nie przesadzajmy z tym lamentem: fakty są takie gość
      pracuje w TVP, nie przychodzi do pracy i nie zawiadamia o tym. Telewizja to nie
      biuro - trzeba wiecej odpowiedzialności. Jeśli miałby wrócić to jako ktoś na
      zaplecze - bo na I linii zawiódł.
      • Gość: benek I dobrze!!! IP: 213.17.239.* 25.05.04, 14:45
        NIe wiem czy jest cos nudniejszego niz ogladanie meczu takiej gieksy z jakims
        drugoligowym klubem w pucharze polski z komentarzem Z. :)

Tak naprawde to berdzo dobrze ze go wywalili - dosc juz mam sluchania ze
        ktostam jest wizytowka naszego futbolu czy jakichs innych bredni tego typu. I
        jakies lamenty mnie nie przekonuja bo to ze nastepcy sa jeszcze gorsi wcale nie
        powinno powodowac powrotu naszych dinozaurow tylko poszukiwania nowych, mlodych
        i potrafiacych z meczu zrobic widowisko a nie temat do refleksjii...

Czego w nowym sezonie zycze TVP!
    • Gość: andrew Zet A ja nie wiem czemu pan.Z. się dziwi !!! IP: *.wp.mil.pl 25.05.04, 14:30
      Jedna z największych miernot komentatorskich bredzi coś o "szczytach formy".
      Ręce i nogi opadają. Panie A.Z. - KOŃCZ WAŚĆ, WSTYDU OSZCZĘDŹ !!!
      • jusup Re: A ja nie wiem czemu pan.Z. się dziwi !!! 25.05.04, 21:17
        Nie wiem, ile pamiętasz Ty... Moje wspomnienia piłkarskie obejmują ME'84, ale
        uczciwie powiem bez kojarzenia kto wówczas komentował... (jakkowliek dobrze
        pamiętam Ciszewskiego z Espańa'82) Natomiast MŚ w 1990 roku we Włoszech - i
        wtedy Zydorowicz był najlepszym komentatorem... zdecydowanie... Jakoś
        przyzwyczjony byłem do głosu Szpaka i Zydorowicza i oni mi się kojarzyli z
        piłką.. A ci nowi komantatorzy Canalu np - no cóż, świetni fachowcy, na pewno
        dzis lepsi niż Szpakowski i Zydorowicz razem wzięci, ale ... ni ekojarzą mi sie
        może po prostu z wielkimi imprezami ...
        Choć rzeczywiście ostatni lata Zydorowicza nie są najlepsze, to fakt, że
        komentuje sam Basałaj, naprawde najgorszy komentator w historii polskiej
        telewizji (mówiłem to już za jego pierwszej kadencji w TVP, mówilem za czasów
        jego występów w Canalu, mówię i dzisiaj choć odrobinę się poprawił), to jest
        dopiero skandal...
    • Gość: RUM wszystko przemija.. IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 25.05.04, 15:06
      niestety ....choś lubie pana głos... na każdego przychodzi czas.... żeby odejść.
      ....(delikatnie mówiąc)
    • Gość: SAbort Bo na antenie sie omentuje a nie spi! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.04, 15:27
      Bezczynnosc tego czlowieka na antenie podczas meczu jest powalajaca.
    • Gość: 4U Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 16:04
      Z dwojga złego wolę Zydorowicza od Szpakowskiego! Tamten to dopiero
      daje !!!!!!!! A prawdę powiedziawszy to jeden i drugi są do niczego. Dajcie nam
      Borka Mateusza! Nie wiem jak zniosę oglądanie ME z komentarzem niedouczonego
      Szpakowskiego!
    • Gość: Hollow Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.04, 16:05
      Ach te jego słynne komentarze !

" Rozmawiałem dzisiaj z trenerem Franciszką Smudą "
      " Podanie do Figi "
      " Nie ma dzisiaj na boisku Ruja Kosty"

Wspaniale odmieniał, trzeba to przyznać.
      • Gość: M. Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: 195.92.39.* 25.05.04, 16:14
        Z tego co pamiętam to on nawet wyniku meczu czesto nie pamietał, mylił nazwiska
        i nazwy grających zespołów. BYŁ załamujacy.
    • Gość: krzemo Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 25.05.04, 16:18
      Wiekszosc polskich sprawozdawcow jest do bani!!!, a Zydorowicz to kolejny
      niedobitek, ktory juz dawno powinien odejsc!
      Najlepszymi moim zdaniem sprawozdawcami sportowymi w Polsce sa: Mateusz Borek
      (PolsatSport) i Andrzej Janisz(Polskie Radio program1), o rescie szkoda gadac.
      Zaluje bardzo, ze znowu do lask powrocil Szpakowski i ze jestesmy skazani jego i
      jemu podobnych sluchac:((((
      • Gość: krab dajcie juz spokoj z tym wyzelowanym Borkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:57
    • Gość: krzemo Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 25.05.04, 16:18
      Wiekszosc polskich sprawozdawcow jest do bani!!!, a Zydorowicz to kolejny
      niedobitek, ktory juz dawno powinien odejsc!
    • Gość: tomecki Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.newcity.com.pl / 195.205.223.* 25.05.04, 16:19
      I całe szczęście....
    • Gość: kzremo Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 25.05.04, 16:19
      Najlepszymi moim zdaniem sprawozdawcami sportowymi w Polsce sa: Mateusz Borek
      (PolsatSport) i Andrzej Janisz(Polskie Radio program1), o rescie szkoda gadac.
      Zaluje bardzo, ze znowu do lask powrocil Szpakowski i ze jestesmy skazani jego i
      jemu podobnych sluchac:((((
      • Gość: majrix Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.05.04, 17:44
        Janisz???? Wybacz ale jego komentowania na Eurosporcie sie nie da słuchać.
        Bardzo boleję nat tym, że mam komentarz po polsku a nie po angielsku, gdyż to
        właśnie tam są najlepsi komentatorzy sportowi.
        Zydorowicz papa. Nigdy nie urastał Szpakowskiemu do pięt. Z jakiejś przyczyny
        był tzw "fachowcem" od Bundesligi, pamiętacie że komentował wszystkie mecze z
        udziałem niemieckich drużyn.
        Zreszto co ja będę pisał, już o nim zostało tu napisane dużo, pod tymi
        krytykami się podpisuję
        Żegnaj Zydorowicz na zawsze.
    • Gość: mik Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 25.05.04, 16:20
      Zydorowicz musial odejsc bo jesk kiepski!
    • Gość: Jerry Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.proxy.aol.com 25.05.04, 16:22
      Przypuszczam,ze SP Redaktor Jan Ciszewski w grobie sie przewraca,widzac to co
      sie dzieje.Osobiscie jestem zdania ,ze Red.Zydorowicz jest lepszy niz Pan
      Szpakowski ,ktory tworzy nowy slownik frazeologiczny za kazdym swoim wystepem.
      • Gość: FONS Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.siemiatycze.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 16:50
        Właśnie niepotrzebnie go wylali, tak wspaniale komentował mecze gieksy że w
        połączeniu z porywającym stylem gry tej drużyny powstawało coś na kształt
        idealnego środka nasennego. Porostu rewelacja jeszcze na samo wspomnienie oko
        samo się przymyka !!!Może w zwolnieniu Zydorowicza maczał łapy jakiś koncern
        farmaceutyczny , któremu gwałtownie spadła sprzedaż leków nasennych kto to
        wie!!!
    • Gość: dg Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 16:57
      Sam nigdy nie byłem i nie jestem fanem pana Z. ale uwazam, ze po 28 latach
      pracy należało mu się trochę szacunku i lepsze pożegnanie. Można było ogłosić,
      że któryś tam mecz naszych orłów po raz ostatni będzie komentował pan Z. zrobić
      małą fetę na oczach telewidzów, powiedzieć ładnie "Do usłyszenia" i wszyscy
      byliby zadowoleni.
      • Gość: koneser szpakowski, banasikowski, zydoriwicz do kosza IP: 158.75.29.* 25.05.04, 18:47
        ich czas minal
    • Gość: hipis Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.rene.com.pl / *.rene.com.pl 25.05.04, 19:24
      Dlaczego Zydorowicz musiał odejść? Bo powrócił Szpakowski! Blans przygłupów
      musi się zgadzać, dla dwóch niedouczonych i nigdy nie przygotowanych nudziarzy
      nie ma miejsca. Więc żegnaj panie "decyduje moment podania" Zydorowicz. Dziady
      na emeryturę! Ach gdyby tak jeszcze podziękowali Szaranowiczowi...
    • Gość: Mi Zydor nie daj sie - ja Cie lubie IP: *.nfz / 195.205.239.* 26.05.04, 14:03
      Czy tego ktos chce czy nie przez wiele lat byl jednym z najlepszych
      komentatorow i dziennikarzy sportowych. Czy ktos go lubi czy nie to kwestia
      gustu, ale to ze poswiecil sie swojej pracy trzeba mu przyznac. Inni uciekaja
      na wczesniesza emeryture, kombinuja jak tu sie nie na robic, a tu gosc pali sie
      do roboty jak by mial 30 a nie 60 lat. Takiego zapalu i pasji moze pozazdroscic
      niejeden z "chloptasi" basalaja.
    • Gość: rrrap Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.75.56.133.brzesko56.ptc.pl 26.05.04, 15:07
      pewnie pozapijal troche....juz nieraz pomylil na boisku pilkarzy obydwu druzyn
    • Gość: Vito Zydorowicz jest OK IP: *.asternet.pl 26.05.04, 16:23
      Dlaczego odsuwa sie kompetenntnych ludzi z wiedzą i doświadczeniem? To
      niedopuszczalne.Panie Andrzeju niech się Pan nie da. Może przejdzie Pan do
      jakiejś prywatnej TV,gdzie docenią historie polskiego dziennikarstwa sportowego.
    • Gość: Seba Już lepszy Zydorowicz IP: *.asternet.pl 26.05.04, 16:24
      Ja tam wole już Zydora, nie jest najmłodszy ale ciagle jest jednym z lepszych
      komentatorow.
      Szkoda ze go odsuneli, powinien robic mecze zamiast Basałaja.
    • Gość: ćwok [...] IP: *.asternet.pl 26.05.04, 16:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ALBIN C. [...] IP: *.asternet.pl 26.05.04, 16:27
        • Gość: zbych [...] IP: *.asternet.pl 26.05.04, 16:28
    • Gość: śledczy Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: 80.51.36.* 27.05.04, 00:16
      Pieć ostatnich postów nadanych w ciągu 4 minut z sieci ze Szczecina.Wszystkie
      broniące Zydora i plujace na redakcje TV Katowice - przypadek - czy też
      aktywność rodziny zgadnijcie kto mieszka nad morzem?
      • Gość: Sprawiedliwy Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.iung.pulawy.pl / *.iung.pulawy.pl 27.05.04, 08:42
        Śledczy - widać, że Twoja aktywność nie jest bezinteresowna - widać, że też coś
        chcesz załatwić.
    • Gość: w Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: 195.245.213.* 27.05.04, 11:08
      w
    • Gość: trejo Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.rzeszow.mm.pl 27.05.04, 11:37
      Zydorowicza uwazam ,jak wiekszosc tu piszacych za nudnego,pozbawionego
      charyzmy,sprawiajacego wrazenie odwalania komentatorskiej
      panszczyzny.Dobrze ,ze odchodzi.Zeby go pocieszyc,moge jedynie napisac ,ze
      byli,a jakze,gorsi od niego.Starsi internauci moze pamietaja takiego Andrzeja
      Koziorowskiego z telewizji Wroclaw.Komentowal zwykle zuzel i pilke.Facet juz na
      Panskim sadzie wiec nie bede sie nad nim znecal.To samo dotyczy rowniez
      niezyjacego Stefana Rzeszota,speca od hokeja.Ten, wtedy kiedy grali Sowieci to
      o malo do dupy im nie wszedl.Slabym komentatorem byl tez wspomniany tu na samym
      poczatku Pawliczak,ale przynajmniej przezywal to co sie dzialo na boisku.Umarl
      zreszta na zawal podczas jakiego meczu ligowego w 1982 roku.
      Co do obecnych gwiazdorow,to Szpakowskiego i Szaranowicza zawsze
      lubialem ,kiedy byli komentatorami radiowymi.Ich relacje z motocykla podczas
      Wyscigu Pokoju zawsze byly bardzo emocjonujace.Ale to chyba sprawka szefa
      redakcji radiowej Bohdana Tuszynskiego ,ktory trzymal bractwo za morde i nie
      tolerowal fuszerki.Kiedy dwaj panowie Sz trafili do telewizji mocno spuscili z
      tonu,chociaz Szaranowicz na tle szarzyzny prezentowanej przez komentatorow z
      telewizji publicznej jeszcze jakos sie broni.
      • Gość: M Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 20:50
        Łatwo jest krytykować cudzą pracę. To cena popularności za którą się im
        wcześniej czy póżniej płaci. Zero szacunku dla ludzi.
    • Gość: Anno Re: Andrzej Zydorowicz dla "Gazety": Nie wiem, cz IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.06.04, 11:59
      W związku z artykułem, krótka uwaga o pracy polskich komentatorów. Ci młodzi,
      którzy mają być lepsi pomylili telewizję z radiem. Gadają dużo i najczęścoej
      bez sensu. My nie jesteśmy południowcami i nie mamy trajkotania we krwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka