Gość: Gość. Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 11:13 Godlewski na bezrobocie ! Działa i na szkodę Katowic i na szkodę Parku. Wywalić na zbity pysk ! P.S. Nie mam nic przeciwko Chorzowowi. Ale pomysł żeby umieszczać coś na terenach zielonych podczas gdy można by wykorzystać jakieś tereny poprzemysłowe, których pełno, nie jest chyba zbyt mądry. Wiem, że Park musi zarabiać, ale czy aby na pewno tędy droga ? P.S. Nie jestem ani wyborcą ani zwolennikiem P. Uszoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Kato IP: *.ip.gronet.pl 21.09.11, 11:41 Dokładnie! Takim sposobem niedługo z parku nie zostanie nic! Jeżeli zostanie wybudowane Centrum Nauki, będzie tez musiała zostać wybudowany parking, pewnie kompleks gastronomiczny. Park to park- mają w nim być drzewa, zieleń, spokój- a nie beton. Zostawmy to miejsce zielonym, jest ich tak niewiele w naszym okręgu. Jeżeli tak dalej będzie to żeby iśc do parku będziemy musieli jechać do Świerklańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Kato IP: *.internetia.net.pl 21.09.11, 14:18 albo do Pszczyny. Dobrze, że pszczyński jest zabytkowy, bo pewnie też stałyby już tam budki i budeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbasa Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic IP: *.88net.trzepak.pl 21.09.11, 12:16 NIE dla niszczenia parku!!!! To jedyne miejsce w tej zapyziałej, śląskiej dziurze które ma wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 12:48 Ani Slask ani przyszla Metropolia to nie same Katowice. Gorzelik i Uszok niech sobie w Szopienicach postawia swoje ciule na sztorc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzio Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic IP: *.pke.pl 21.09.11, 13:00 Tworzymy podobno największą Metropolię, lecz jakoś w niezgodzie podejmujemy decyzje. Z drugiej strony w całej Polsce WPKiW znany jest jako Śląski Park w Katowicach. To i tak jedno dla mnie mieszkańca Rudy Śląskiej. Ważne by Centrum było dla nas dostępne Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic 21.09.11, 13:01 zbudowanie tego w WPKiW to nic innego jak POlityczna decyzja i marnotrastwo szansy na odrestaurowanie jakiegoś zabytku poprzemysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blu Re: Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Kato IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 15:32 Jakiego zabytku, po Uszoku tylko gruz sie ostał..... Jak cos jest, to same dogorywające szczątk. Chociaż terenu wokoło w bród, można by ożywic te okolice. No i resztki huty w Szopienicach czekaja na cud myślenia..... Nie zalezy mi, zeby centrum było w Katowicach, bo za dużo chcą upchać inwestycji w jednym miejscu, bez ładu i składu. Takie centrum, to okazja na ruszenie zapomnianych terenów i zrównoważenie ciekawych miejsc w regionie, a oni robią z tego, jak zawsze, zabawkę polityczną. Panowie, po was zostanie tylko nieciekawe wspomnienie, a to bedzie dalej stało, póki sie nie zjawi jakis kolejny Uszok i wszystkiego nie wyburzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo POlityczna decyzja IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 21.09.11, 13:50 POlityczna decyzja mająca na celu wzmocnienie pozycji Pana Godlewskiego w regionie i osłabienie pozycji Uszoka... - nie jestem sympatykiem żadnego z nich, pisze co widzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano a Gorzelik potulnie się zgadza... 21.09.11, 15:40 wbrew temu co mówił w Szopienicach; przypuszczam,że niedawne plucie na Uszoka w sprawie huty w Szopienicach miało złagodzić złe wrażenie związane z decyzją na życzenie pana Godlewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Świete słowa !! IP: *.welnowiec.net 21.09.11, 19:49 Najświętsze! Co to w ogóle jest jest za firma, dla stolicy drugiego województwa w Polsce, Piotr Uszok z "Forum Piotr Uszok". To brzmi jak wino marki wino. Siara, że aż wali po łbie. Towarzystwo do zgarniania profitów i szykanowania tych, którzy nie dają profitów. Całkowicie bezideowe i obrotowe. Ostatnio podwieszone pod PIS i jego moherów spod kościelnej kruchty. Chociaż uważam, że wszystkie partie ogólnopolskie mają Górny Ślask w dupie i jestem zwolennikiem RAŚ, to wg mnie lepiej by było, gdyby stolicą województwa rządziło PO albo nawet PIS, czy SLD. Pytanie: Kto się będzie wstydził za cały ten syf, korupcję, degradację, depopulację i generalny upadek Katowic w czasie ostatnich 17 lat plaszczenia w UM dupy pana Uszoka ? Odpowiedź- organizacja pod nazwą "Forum Piotr Uszok". A jeśli pan Uszok nie ma wstydu, to nikt się nie będzie wstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemęt niepożądany Re: Świete słowa !! IP: *.opera-mini.net 21.09.11, 20:53 Przepraszam, czy w Kicach istnieje jakieś społeczeństwo ? Nie wydaje mi się żeby największym tutejszym problemem był ten czy inny gostek albo partia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Świete słowa !! IP: *.welnowiec.net 21.09.11, 21:44 Coś mi tu nie gra . Mój wpis był jako odpowiedź z poparciem na wpis pana "mik" " Dzięki takim idiotom ...itd" a jest na końcu. Co do społeczeństwa to ono oczywiście w Katowicach istnieje, chociaz coraz mniej licznie. Za prezydentury i wiceprezydentury Uszoka ubyło w Katowicach prawie 60 tys mieszkańców. Żeby uświadomić jak to dużo, podam ,ze centrum Katowic ze zwartą zabudową kamienic liczy niewiele ponad 30 tys ludzi. Reszta to dzielnice z osiedlami, przykopalnianymi familokami, willami i wiejskimi domkami. Problemem jest to, że gostek o którym piszesz, ma przez 4 kadencje duże poparcie tego społeczeństwa. Bo wygrywa wybory. Byc może ci co w Katowicach zostali, lubią jak jest coraz przestronniej bez burzonych domów i emigrujących ludzi. Ja osobiście ubolewam. Ale mój poprzedni wpis jest o czymś innym. Ja wiem, że Uszok to tylko jeden "gostek". Właśnie dlatego, wolałbym ,żeby wstyd, za ogrom szkód w kadencji Uszoka, spadł na jakąś organizację większa niż "Forum Piotr Uszok" . Żeby się na końcu znowu nie okazało, że klęska jest sierotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE! Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 21:13 www.facebook.com/pages/NIE-dla-Centrum-Nauki-w-WPKiW/252076448161580 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil von prus Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 15:30 To Gorzelik i RAŚ za tym stoją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby1 Marszałek odmówił. Centrum Nauki nie dla Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 18:35 Ambicyjki pieprzonych prezydencików. Normalny człowiek nie jest w stanie rozróżnić gdzie jest WPKiW. Dalej bawcie się w wyrywanie między sobą ochłapów łaskawie "dawanych" z Warszawy, a po 50 latach pies z kulawą nogą nie będzie chciał na Śląsku mieszkać. Gdzie jakaś wizja? Gdzie aglomeracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Godlewski dopiął swego IP: *.zamek.net.pl 24.09.11, 17:46 Centrum Nauki nie powstanie w mieście, w którym Pan Godlewski jest przewodniczącym Rady Miasta. Nic tylko pogratulować skuteczności! Odpowiedz Link Zgłoś