Dodaj do ulubionych

Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią

26.09.11, 20:57
Miałem nie iść na wybory, ale pójdę i zagłosuję na partię, która obieca, że metropolia nie powstanie. Nie jest nam potrzebny kolejny biurokratyczny garb. Planowanie przestrzenne dla aglomeracji znam z PRL, wszystko co atrakcyjne do Katowic, śmiecie do innych miast.
Obserwuj wątek
    • eddy_the_head Oj przesadzasz, przesadasz! 26.09.11, 21:15
      Nawet jesli jestes z Sosnowca, Bytomia albo Mysłowic to i tak zyskasz na tym. Metropolia jest nam potrzebna i basta.
      • Gość: czytelnik Nic z tego IP: *.zanet.pl 27.09.11, 18:35
        To prawda. Nawet jeśli miałyby głównie korzystać tylko Katowice to i tak chyba lepiej mieć to niż nic. Bo do takich Katowic jest blisko do pracy itd. Ale od razu zastrzeżenie - dominacja Katowic jest wątpliwa, chociażby z racji na dość mocny status innych miast jak np. Gliwice czy Sosnowiec. Przykład prosty - to Sosnowiec a nie Katowice, przyciągnął przecież i pewną gazetę lokalną :)

Ale i tak trzeba powiedzieć jasno - nie wierzę w te obiecanki, bo PO zapowiadała to już dawno. I nic z tego nie wyniknęło. Kompletnie nic. Poza tym zastrzegają sprytnie "jak będziemy mieć większość", przecież jest bardzo bardzo mało prawdodobne, żeby PO zdobyło więcej niż 50% głosów. Nawet w wyborach poprzednich tyle nie mieli, a co dopiero po 4 latach.
    • poborowy102 Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią 26.09.11, 21:19
      na szczęście nie mieszkam w GOPie i obiecanki cacanki tego dotyczące mnie nie obchodzą - z czystym sumieniem zagłosuję przeciwko PO.
      • tadeusz542 To jest argument ,żeby na PO nie głosować 26.09.11, 21:51
        Na PO nie ma co głosować - sama gęba Tomczykiewicza jest wystarczającym argumentem ,
        ale u mnie zdecydowały tuskobusy.
        Skoro faceci przez 4 lata nie wiedzieli jakie są sprawy kraju i teraz próbuja to rozgryźć jeżdżąc autobusami to nie ma ich co wybierać
        Na PiS też nie ma co głosować , - pierwsze co zrobią to uchwalą stan wojny z Rosją .
        SLD - Po co mi premier który potrafi sprzedać kiełbasę lub posprzątać podłogę a nie potrafi pomyśleć kilku ruchów naprzód.
        PSL - Ci to zrobią dobrze dla Narodu dopiero wtedy jak sami się tak nachapią ,że już nie dadzą rady tego zeżreć .
        Głosuję na Palikota - bo nie ma na kogo .
        • Gość: marcin Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować IP: *.123.222.1.gl.digi.pl 26.09.11, 22:07
          myśle podobnie, tylko z tym Palikotem mam kłopot bo jak zobaczyłem tych ludzi wokół niego to zbladłem... i mam problem bo nie widze nikogo komu bym zaufał. Jeszcze ktos tak ma?
          • Gość: Tomek Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować IP: *.zone4.bethere.co.uk 26.09.11, 22:26
            ja mam podobnie. zadne po, pis, psl a tym bardziej sld. zaglosuje albo na pali-kota albo na korwina. obaj wariaci ale czas dac szanse nowym
            • Gość: Soze74 Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować IP: *.net 27.09.11, 09:18
              Nie ma sensu głosować na PO/PIS/PSL/SLD. To te same gęby z tym samy programem wyborczym który brzmi: "byle do koryta, co potem to nie nasz problem". Zadłużają Polskę od lat, wyprzedają co się da byle tylko grzać stołek. Dla koryta przeskakują z partii do partii bo "tylko krowa nie zmienia poglądów" Mam tego dosyć - trzeba wybrać nowych co posprzątają ten syf. Myślę nad Korwinem, wiem dziwoląg ale przekonany do swoich poglądów. Jeśli w moim okręgu nie będzie jego listy, a podobno nie mają w całym kraju, to Palikot. Tylko boję się że jest leniem jak Tusk. Był w komisji Przyjazne Państwo lecz niewiele tam zdziałał. Tłumaczył że trafił na beton urzędasów. Tymczasem jeśli dojdzie do władzy ten beton na pewno nie zmięknie.
              • Gość: czytelnik Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować IP: *.zanet.pl 27.09.11, 18:41
                Rzadko bywa tak zgodnie na tym forum! (nie licząc zdania na temat KZK GOP! ;-))

PO - nie, bo mieli większość z PSLem dość ugodowym i guzik wyszło z reform! przez 3 lata mogli się wkurzać na prezydenta, ale po jego śmierci wyszła prawda, że mimo prezydenta i premiera z PO nie są w stanie podjąć mądrych decyzji. Co to za partia liberalna, która podnosi podatki?? PiS - na pewno nie, przyczyn jest zbyt wiele by je wymieniać, na czele z Macierewiczem i moim zdaniem ośmieszaniem Polski. SLD - nieprzygotowane do rządzenia. Wybieram Palikota - jedyne ugrupowanie z programem i liderem, który nie ma kompleksów. Do tego na listach są w większości kompetetne osoby, który mają w ręku jakiś fach, a nie politykiery.
        • Gość: j-bie Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować IP: *.internetia.net.pl 26.09.11, 22:12
          dzisiaj jeden z tuskobusów przyjechał pod halę sportową w Jastrzębiu - nowa inwestycja, ale samorządowa, z PO nie mająca nic wspólnego, tuskomatoły chcą ronić wodę ludziom z mózgu, że niby to ich zasługa.... Żenada,
        • Gość: pola Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.11, 23:19
          Tuskowi nie chciało się nawet osobiście pofatygować. Przysłał tylko swoich przydupasów od których absolutnie nic nie zależy, więc mogą łgać ile wlezie.
        • Gość: henryk55ok Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować IP: *.play-internet.pl 27.09.11, 10:38
          Ty chyba nie jestes Slązakiem,,,,,,,,,wiec nie wtracaj sie
          • poborowy102 Re: To jest argument ,żeby na PO nie głosować 27.09.11, 10:55
            Jestem rodowitym...w połowie;)
      • dr54 do poborowego ! 27.09.11, 10:06
        Nie wypowiadaj sie na tematy , ktorych nie rozumiesz i ciebie nie dotycza . Twoje preferencje polityczne nikogo nie interesuja cwaniaczku !
        • poborowy102 Re: do poborowego ! 27.09.11, 10:59
          A ty łykaj tę propagandę, za chwilę to ci nawet autonomię i darmowe kiełbaski obiecają i też łykniesz.
          • Gość: czytelnik Re: do poborowego ! IP: *.zanet.pl 27.09.11, 18:46
            Poborowy, nie potrzebnie dałeś się sprowokować. Wystraczy poszperać w sieci, albo we własnej pamięci, żeby wiedzieć ile to już razy obiecywano ustawę metropolitarną. Mało tego, tam padały konkretne terminy!!! Nic z tego nie dotrzymano, za każdym razem temat cichł. Ani trochę nie wierzę w te zapewnienia. Moim zdaniem PO miało olbrzymią szansę, spory kapitał poparcia i ludzi chętnych do zmian - według mnie wszystko zostało zaprzepaszczone w imię drugiej kadencji. W najmniejszym stopniu nie popieram PiS, ale pora skończyć z tą fałszywą alternatywą - PiS albo PO. Są też inne partie. A dwóm liderom wg mnie PO-PiSowej wojny pora powiedzieć pa-pa.
    • Gość: Marlena Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.11, 22:13
      Nikt na Slasku nie chce tej heterogennej metropolii.
      Co innego, gdyby byla tylko i wylacznie górnoslaska.
      To by Slazaków do tego projektu rozgrzalo.
    • donek.com Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią 26.09.11, 22:21
      POzwólcie, ze zacytuję tutaj Bronisława Komorowskiego, prezydęta tak zwanego:
      Żeby pływać na byle czym, trzeba coś bardzo ciekawego wymyślić i widać, że Polacy pod tym względem mają ogromne talenty
    • Gość: xetras Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.mtvk.pl 26.09.11, 23:02
      Na ostatnie zagrywki platfonsów patrzę z coraz większym POlitowaniem.
      Po Tomczykiewiczu trudno się zbyt wiele spodziewać (poza toczeniem nierównego boju z językiem polskim), ale żeby opowiadać takie bajki i farmazony po 4 lata rządzenia?

Jak będziemy mieli wiekszość? A teraz co? PSL przeszkadza?
      • Gość: grab Re: Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.11, 23:14
        To prawda. Argument z większością jest żałosny. Jeszcze bardziej żałosne jest zasłanianie się Smoleńskiem. Przez 4 lata mieli wszystkie polityczne argumenty w ręku. Przez ostatni rok nawet swojego prezydenta. Ale metropolia wraca ponownie jako kiełbasa wyborcza. Na tym też się skończy.
    • felucjan Jak będę miał większość to zniosę podatki. 26.09.11, 23:49
      Poza tym piwo będzie bez akcyzy, autostrada A4 do Krakowa za darmo, a z Krakowa dopłaci 8,50 stalexport każdemu kierowcy na każdej bramce.

Kto zagłosuje na mnie?
      Felucjan
      • veneziano a co dla młodzieży? 27.09.11, 00:36
        wakacje 10 miesięcy, rok szkolny 2 ! a dla nauczycieli podwyżka 300% !
        • Gość: czytelnik Re: a co dla młodzieży? IP: *.zanet.pl 27.09.11, 18:49
          Nauczycieli zostaw w spokoju ;-) ale fakt faktem - obiecanka Tomczykiewicza jest wg mnie żałosna!
      • Gość: Cysorz Re: Jak będę miał większość to zniosę podatki. IP: *.polimex-mostostal.pl 27.09.11, 07:59
        Felucjan, too dobreee!!!, popieram.
      • Gość: kochamCię!!! Re: Jak będę miał większość to zniosę podatki. IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 08:37
        jaaaaaaaaaaa!!!!!
        • poborowy102 Re: Jak będę miał większość to zniosę podatki. 27.09.11, 11:01
          a gdy wygra moja partia, którą wkrótce założę, to zbudujemy darmową autostradę na księżyc i każdy dostanie tam swoją działkę gratis. Musimy tylko wygrać te wybory.
    • Gość: xyz Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.c193.msk.pl 27.09.11, 02:08
      Mnie się podoba ten projekt:

www.wojewodztwoslaskie.pl/index2.php?id=slaskie-mapa
      Utworzyć Województwo Górnośląskie:
      www.gornoslaskie.pl/files/mapagornyslask.jpg
    • Gość: xyz Re: Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.c193.msk.pl 27.09.11, 02:10
      Już w Wałbrzychu SLD wpadło kiedyś na ,,genialny" pomysł likwidacji powiatu grodzkiego w Wałbrzychu (120 tys. miasto) i włączenia go w powiat ziemski wałbrzyski. Po 3 latach mieli dosyć. Do dzisiaj nie udało się tego odkręcić :/
    • Gość: henryk55ok Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.play-internet.pl 27.09.11, 08:42
      PO nie musi necić metropolia,,aczkolwiek dobry to pomysl,,wszyscy slazacy glosuja na PO,nie pozwolicie chyba,aby PiS mial u nas cos do gadania.Ja w okregu rybnickim polecam lista siedem miejsce ,,6,,
    • Gość: Janek Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: 31.61.26.* 27.09.11, 09:24
      towarzysze Tomczykiewicza mają większość w sejmie już od mniej więcej 1460 dni i NIC nie zrobili. A teraz w 100 dni chcą coś zrobić. I pewno znów szuflady PO są pełne ustaw.
    • Gość: dede Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.elwico.pl 27.09.11, 10:12
      Obiecywanie czegoś co obiecywano 4 lata temu jest co najmniej niestosowne, to jest robienie ludzi za idiotów. Koniec z tą bandą u władzy, pora na Nową Prawice, albo skończymy jak grecy.
    • Gość: max Odsunąć szkodliwych rudych klaunow od koryta. IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 10:20
      Zadłużyli kraj w ciągu czterech lat o dodatkowe 300mld zł, zrobili skok na kasę OFFE a także
      na fundusz gwarancyjny a teraz chcą trwać przy korycie i chować się za immunitetami. Popierani przez neokomunistów muszą odejść, zostać rozliczeni i ukarani. Orban na Węgrzech stawia
      takich przed sądem i tego się boją. Pod osłoną nocy przegłosowali haniebną ustawę o dostępie
      do informacji. To członek PO bestialsko zamordował w Łodzi działacza PIS będąc odurzony od ziejących nienawiścią kolegów. Wyborco pamiętaj, że oni walczą o SWOJĄ pracę i przywileje.
      Koalicja rudych klaunów skompromitowała się i musi odejść.
      • poborowy102 Re: Odsunąć szkodliwych rudych klaunow od koryta. 27.09.11, 11:27
        odsunąć od władzy i rozliczyć, ale to nie będzie łatwe, bo nawet prokuratura nie ma teraz dostępu do pewnych informacji, nie przypadkowo to uchwalili - boją się.
    • Gość: wyborca Wyborco rudych aferałów pomyśl IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 10:35
      To ruda ferajna opłacana jest z twoich podatków, to oni się z Was śmieją. To ty opłacasz tych
      rudych szkodników.
    • Gość: henryk55ok Re: Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.play-internet.pl 27.09.11, 10:36
      nie sadze,aby to mialy byc Katowice,,raczej Zabrze,moze Chorzow,,zobaczymy?
    • Gość: sam Tow. Tomczykiewicz to... IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 10:51
      wyjątkowy nieudacznik, aparatczyk ferajny "Mira", "Zbycha", "Rycha"
    • Gość: pijak Do wyborów coraz bliżej. PO nęci metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 19:23
      koń jaki jest każdy widzi
      metropolia jaka jest każdy widzi
      co, zmieni sie coś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka