Dodaj do ulubionych

Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic!

25.05.04, 18:37
"Zycie Lewicy Głosem Mysłowic" (czy tak jakoś, taki dwutygodnik mysłowicki w
każdym razie), wydrukował odpowiedź dyrektorek szkół na Bończyku na zarzuty
Kondziałkowej. Z odpowiedzi wynika, że Kondziała to normalna żmijka, która
zielonego pojęcia nie ma o prawie, przepisach, itp. związanych z oświatą. A
chodzi jej jedynie o to, by obsadzić stołek na bończyku kims zaufanym,
czerwonym, najlepiej panią Lucyną Stelmach, która dorabia u Osyry w WURZ-e,
pozostając z nim w zażyłej przyjaźni.
Jako działacz związkowy Kondziałkowa powinna poniektóre sprawy wiedzieć a
prznajmniej zapoznać sie z nimi zanim napisze kolejne bzdury.
Odpowiedź pań Dyrektorek jest rzeczowa i uprzejma, co aż budzi podziw jeżeli
weźmie sie pod uwagę ochydny paszkwil kondziały. A może to redakcja ŻM
ocenzurowała i okroiła te odpowiedź.
W każdym razie jestem po wrażeniem, bo czytając nagłówek spodziewałem sie
tekstu bardziej w moim stylu, bo stwierdziłem, że taki styl do tłumoka lepiej
dociera.
Obserwuj wątek
    • ptanga Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 26.05.04, 09:13
      Dostał za niego:
      1. Osiem miesięcy ograniczenia wolności.
      2. 20 godzin miesięcznie prac publicznych
      3. 1500 zł na dom dziecka
      4. Zwrot kosztów, ca 2000
      5. Przeprosiny w tygodniku mysłowickim "Co Tydzień"
      6. Przeprosiny na forum.

Ale co was to obchodzi, macie przecież ważniejsze sprawy do omówienia. Pisanie
      poematu majowego i te rzeczy...
      • filozosia Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 27.05.04, 09:55
        ptanga napisał:

> Dostał za niego:
        > 1. Osiem miesięcy ograniczenia wolności.
        > 2. 20 godzin miesięcznie prac publicznych
        > 3. 1500 zł na dom dziecka
        > 4. Zwrot kosztów, ca 2000
        > 5. Przeprosiny w tygodniku mysłowickim "Co Tydzień"
        > 6. Przeprosiny na forum.
        >
        > Ale co was to obchodzi, macie przecież ważniejsze sprawy do omówienia.
        Pisanie
        > poematu majowego i te rzeczy...
        Na kłopoty- dr Waldemar Gontarski. Dyrektor Centrum Ekspertyz Prawnych przy
        Europejskiej Wyższej Szkole Prawa i Administracji w Warszawie.
        Co my możemy pomóc ?
        Pozdrawiam.
        • psie.pole Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 27.05.04, 16:25
          Podciągam do góry bo to ważna sprawa. Możliwe że jestem w stanie pomóc. Pisz na
          priva.
          • filozosia Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 27.05.04, 16:29
            psie.pole napisał:

> Podciągam do góry bo to ważna sprawa. Możliwe że jestem w stanie pomóc. Pisz
            na
            >
            > priva.
            O Doktorze Gontarskim pisałam najzupełniej poważnie. Mogę się też dowiedzieć
            jak się do Niego dostać.
    • Gość: pionek Re: Za ten post? To skandal! IP: *.crowley.pl 28.05.04, 22:53
      tak nisko nasze sądy upadły?
      • Gość: J23 Re: ______________IQ IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 00:11
        `Sąd Okręgowy w Elblągu uznał, że germanistka elbląskiego gimnazjum przed
        trzema laty wykorzystywała seksualnie czterech uczniów.

Decyzja utrzymuje w mocy wyrok Sądu Rejonowego z marca. 26-letnia Agnieszka G.
        została skazana na dwa lata więzienia w zawieszeniu na pięć lat na podstawie
        zeznań uczniów. Kobieta, której dodatkowo zakazano wykonywania zawodu przez 10
        lat, nie przyznała się do winy. Wyrok jest prawomocny.
    • Gość: builder Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 28.05.04, 23:54
      Autor: antyred4
      Data: 25.05.2004 18:37 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      "Zycie Lewicy Głosem Mysłowic" (czy tak jakoś, taki dwutygodnik mysłowicki w
      każdym razie), wydrukował odpowiedź dyrektorek szkół na Bończyku na zarzuty
      Kondziałkowej. Z odpowiedzi wynika, że Kondziała to normalna żmijka, która
      zielonego pojęcia nie ma o prawie, przepisach, itp. związanych z oświatą. A
      chodzi jej jedynie o to, by obsadzić stołek na bończyku kims zaufanym,
      czerwonym, najlepiej panią Lucyną Stelmach, która dorabia u Osyry w WURZ-e,
      pozostając z nim w zażyłej przyjaźni.
      Jako działacz związkowy Kondziałkowa powinna poniektóre sprawy wiedzieć a
      prznajmniej zapoznać sie z nimi zanim napisze kolejne bzdury.
      Odpowiedź pań Dyrektorek jest rzeczowa i uprzejma, co aż budzi podziw jeżeli
      weźmie sie pod uwagę ochydny paszkwil kondziały. A może to redakcja ŻM
      ocenzurowała i okroiła te odpowiedź.
      W każdym razie jestem po wrażeniem, bo czytając nagłówek spodziewałem sie
      tekstu bardziej w moim stylu, bo stwierdziłem, że taki styl do tłumoka lepiej
      dociera.
    • spiga Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 29.05.04, 19:24
      Będzie apelacja.
      Pamiętajcie też, że inkryminowany post, wpisany został na forum GW. Bez
      denuncjacji Agory SA, nie byłoby sprawy. Uważajcie na siebie. W każdym razie
      nie piszcie niczego złego o czerwonej sitwie z Mysłowic.
      • Gość: szok Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 20:00
        Szok!
        .
        .
        .

Mam nadzieję, że powyższym wyrazem nikogo nie obaziłem, wszelkie podobieństwo
        jest przypadkowe. Nie chcę zgnić w więzieniu. Jeśli nie spełniam wymogów
        netykiety oraz publicznej i społecznej poprawności, proszę posta wyciąć.
        • filozosia Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 29.05.04, 20:20
          Proponuję- informujmy się wzajemnie, co w tej sprawie będzie się działo.
          Ja, nadal uważam, że w tak bezprecedensowej sprawie, należy zasięgnąć opinii
          właśnie dr Waldemara Gontarskiego. Pamiętajcie, że jest to ten sam człowiek,
          który już w lutym ubiegłego roku, informował o konieczności zawieszenia prac
          komisji sejmowej, do czasu wydania wyroku w pierwszej instancji,
          To również dr Gontarski, wydał opinię, o naruszeniu tajemnicy dziennikarskiej i
          teraz Lew Rywin, ma podstawę do apelacji. I to mocną. Dzięki dr Gontarskiemu,
          będziemy pewnie już niedługo świadkami rewolucji w sądownictwie i resorcie
          sprawidliwości /chodzi o wyzaczanie spraw z tzw automatu/.
          Może warto spróbować ?
          • Gość: wyvern Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! IP: *.mtvk.pl 29.05.04, 23:10
            Potwierdzam.
            Ta sprawa jest w 100% prawdziwa - to niestety nie jest żaden żart.
            Szkoda, że w aferze PZU i Wieczerzaka im tak gładko nie poszło
            • filozosia Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 30.05.04, 10:05
              Gość portalu: wyvern napisał(a):

> Potwierdzam.
              > Ta sprawa jest w 100% prawdziwa - to niestety nie jest żaden żart.
              > Szkoda, że w aferze PZU i Wieczerzaka im tak gładko nie poszło
              Witam:) Ale właśnie w sprawie prezesa PZU G.Wieczerzaka, wyznaczono sędziów z
              naruszeniem prawa- mam na myśli tzw automat /chronologia wpływania spraw do
              sądu/.
              Co z tego będzie,zobaczymy. W aferze FOZZ po sędzi B.Piwnik sprawę przejął
              sędzia A.Kryże, wyznaczony /według W.Gontarskiego/ z naruszeniem zasady
              wspomnianego "automatu". Sam sędzia A.Kryże oświadczył w mediach, że
              przydzielenie mu sprawy FOZZ, było obciążone błędem proceduralnym.
              To co , próbujemy czy nie ?
              Pozdrawiam.
              • Gość: zimny3 Re: Za ten post sąd skazał IP: *.crowley.pl 30.05.04, 10:51
                Witam, to ja jestem Zimny3. Potwierdzam wszystko. Niestety to prawda. To co sie
                stało jest bulwersujące. Bulwersujące jest równiez to, że na kazde życzenie
                prokuratury Agora udostępni równiez Wasze numery IP. Zauwazcie, ze po tym jak
                sprzecznie z regulaminem forum Agora mnie zakablowała w tej smiesznej sprawie,
                zmieniony został cały regulamin użytkowników forum. Teraz mogą kablować z
                czystym sumieniem. Zatem uważajcie co piszecie bo czerwona mafia jeszcze jest
                mocna.
                Dzięki za zainteresowanie moja sprawą. Jesli macie dla mnie konkretne
                propozycje i rady prosze pisac na priv zimny3@gazeta.pl

Pozdrawiam wszystkich ceniących wolność słowa i prawdę

zimny3
                • filozosia Re: Za ten post sąd skazał 30.05.04, 11:05
                  Gość portalu: zimny3 napisał(a):

> Witam, to ja jestem Zimny3. Potwierdzam wszystko. Niestety to prawda. To co
                  sie
                  >
                  > stało jest bulwersujące. Bulwersujące jest równiez to, że na kazde życzenie
                  > prokuratury Agora udostępni równiez Wasze numery IP. Zauwazcie, ze po tym jak
                  > sprzecznie z regulaminem forum Agora mnie zakablowała w tej smiesznej
                  sprawie,
                  > zmieniony został cały regulamin użytkowników forum. Teraz mogą kablować z
                  > czystym sumieniem. Zatem uważajcie co piszecie bo czerwona mafia jeszcze jest
                  > mocna.
                  > Dzięki za zainteresowanie moja sprawą. Jesli macie dla mnie konkretne
                  > propozycje i rady prosze pisac na priv zimny3@gazeta.pl
                  >
                  > Pozdrawiam wszystkich ceniących wolność słowa i prawdę
                  >
                  > zimny3
                  Witaj:)
                  Tak, ja mam dla Ciebie konkretną propozycję, o której wcześniej pisałam. Widze
                  w tym szansę, oczywiście pod warunkiem, że W.Gontarski zechce się zająć sprawą.
                  Możesz mi wierzyć, że w kwestii wykładni prawa jest to niekwestionowany
                  autorytet. Oczywiście skontaktuję się z Tobą jeszcze dziś.
                  Trzymaj się.Pozdrawiam serdecznie:)
    • ptanga Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 30.05.04, 10:50
      Zimny na forum "Bez Cenzury". Nie ufajcie Agorze. Mnie też chyba za chwilę
      sypnie, o ile już nie sypnęła.
      www.bezcenzury.net/index2.htm
      • filozosia Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 30.05.04, 19:57
        up
        • carrramba Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 30.05.04, 20:48
          do góry. Może byście tak się przyłączyli, co ?
          • Gość: spiga Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! IP: 217.113.224.* 30.05.04, 23:14
            A wyborcza na temat tego haniebnego wyroku nic nie napisze. Wiecie czemu? A
            wiecie czemu Agora zadenuncjowała Zimnego? Jak nie wiecie, a chcielibyście
            wiedzieć to powiedzcie. Puszczę Wam linka na stronę, gdzie jest foto osyry,
            prezydenta Mysłowic.
            • Gość: builder Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 30.05.04, 23:20
              Autor: Gość: spiga IP: 217.113.224.*
              Data: 30.05.2004 23:14 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
              A wyborcza na temat tego haniebnego wyroku nic nie napisze. Wiecie czemu? A
              wiecie czemu Agora zadenuncjowała Zimnego? Jak nie wiecie, a chcielibyście
              wiedzieć to powiedzcie. Puszczę Wam linka na stronę, gdzie jest foto osyry,
              prezydenta Mysłowic.

dowej,
              • ptanga Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 31.05.04, 09:12
                www.myslowice.pl/wydarzenia/wyd_fakty.php
                Trochę małe to foto. Gdybyś chciał więcej, możesz nabyć drogą kupna lub dostać
                za friko w Urzędzie Miasta Mysłowice, egzemplarz Życia Mysłowic. W każdym jest
                ok 15- 25 fotek osyry.

Jak już będziesz na oficjalnej stronie UM Mysłowice, przejrzyj ją tak
                całościowo ze szczególnym zwróceniem uwagi na słynny list Krysi. Zobaczysz
                wtedy, z kim mamy w Mysłowicach do czynienia.
    • Gość: iks Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! IP: *.elpos.net 31.05.04, 19:19
      precz ze skazywaniem ludzi za to co mowia w internecie liczy sie tylko to co
      sie mowi w realu
      • filozosia Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 31.05.04, 19:54
        Proponuję zastanowić się, co możemy zrobić dla Zimnego3. To jest w tej chwili
        najważniejsze. Może potrzebna jest Mu pomoc finansowa ? Jak to zrobić ?
        • zimny3 Re: Za ten post 31.05.04, 20:23
          Miło mi - jestem wdzięczny za poparcie, którego mi udzielacie. W tej chwili
          czekam na odpis wyroku z Sądu Rejonowego w Mysłowicach aby wnieśc apelację. To
          prawda - cały mój proces w sądzie rejonowym trwał 2 razy po 50 minut. Odmówiono
          mi przydzielenia obrońcy z urzędu, nie dano mi możliwości powołania swiadków a
          na koniec sedzia walnął wyższy wyrok, niż domagał się prokurator. Kuriozalne w
          sprawie jest równiez to, że prokuratura uznała wiceprezydenta miasta i
          nauczyciela za tak poteznych VIP-ów, iż wszczęła sprawe z urzędu.
          Zainteresowanych szczegółami i podstawami napisania tego postu odsyłam
          do "Życia Mysłowic" nr 9 z 15 maja 2003 - art. "Awantura o szkoły" oraz Nr 11 z
          15 czerwca 2003 - artykuł: "Awantura o szkoły - ciag dalszy". Mój post był
          jedynie komentarzem tych artykulów, z których wynikało jednoznacznie, że pani
          wiceprezydent (SLD) kłamała.
          Jeszcze raz ostrzegam - uważajcie co piszecie. To z mojego powodu Agora
          zmieniła regulamin użytkowania forum. O ile mnie zakablowali wbrew regulaminowi
          to teraz Was zakabluje na kazde życzenie prokuratury - zwłaszcza mysłowickiej.

Pozdrawiam wszystkich ceniących prawdę i wolnośc słowa -

Zimny3
          • Gość: spiga Re: Za ten post IP: 217.113.224.* 31.05.04, 21:02
            Jeżeli Cię namierzy ten czy inny skorumpowany prokurator pamiętaj:
            1. Do niczego się nie przyznawaj
            2. Odmów składania wyjaśnień
            Tak samo muszą zrobić wszyscy członkowie rodziny. Całej rodziny nie mogą
            postawić w stan oskarżenia. Na sprawiedliwość polskich sądów nie licz. Zimny
            liczył.
    • 33czarny a za ten go nie skazano 01.06.04, 06:28
      A pisał właśnie w tym stylu.Skazano go więc za
      całokształt,który chyba nikomu,poza nim
      samym nie odpowiadał.A do tego,broniący go
      internauci pamietajcie,że niszczą ci panowie-
      zimny i reszta-wszystkie fora w mysłowicach,które
      nie chcą pisać w ich stylu.
      I to jest właśnie wolność słowa tych panów,
      wyznają zasadę-kto nie z Mieciem....-
      Wyrok jest bulwersujący,a postawa tego pana chyba też

"A jeżeli prawda, to znaczy, ze L...., B.....a
      i R...... w dalszym ciągu
      qrwią sie dla czerwonych, bo w głosowaniu ktos
      musiał byc za. Zgroza."

Ps.nazwiska wykropkowałem ja,on podał je w całości
      • Gość: niezależny Re: a za ten go nie skazano IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 01.06.04, 06:53
        Czarny,masz racje.Przecież oni byli dumni z tego,że jednemu
        z nich sprawe wytoczyli.
        Drodzy panowie,jak sie ma świadomość,że się nie żyje
        w Państwie prawa a mimo wszystko chce się grać chojraka,
        to jak was namierzą,nie krzyczcie-TO MY NIE ŻYJEMY W PAŃSTWIE
        PRAWA?Albo siedzieć cicho,albo bohaterem trzeba być do końca.

" chaja_cham

sodomia2 napisała:

> Do prokuratury wpłynął wniosek o ściganie z urzędu jednego z
        forumowiczów,

Mam nadzieję, że to mnie dotyczy. Dopiero będzie jazda.
        Gwarantuję pełne sprawozdanie z każdego przesłuchania. Sitwa sobie
        narobi w spodnie.
        Jeżeli nie mnie to dotyczy, każdego oskarżonego proszę o mail,
        ujawnię mu dane i chcę być świadkiem.
        W zasadzie od początku mi o taki numer chodziło."
        • ptanga Re: a za ten go nie skazano 01.06.04, 08:49
          Rozumiem, że ww. koledzy cieszą się z tego, że żyjemy w takim fajnym kraju. Że
          można być skazanym, bo niewystarczająco się kocha władzę i ma się odwagę o tym
          pisać. Protest przeciwko kapturowemu sądowi to nie oznaka rejterady i
          tchórzostwa, jak to uprzejmie sugerują ww. koledzy. Właśnie będziemy o tym
          pisać i w pełni informować tak długo, aż mysłowicka sitwa narobi w spodnie.
          • druhenka Re: a za ten go nie skazano 01.06.04, 08:59
            Mnie nie cieszy,że wymiar sprawiedliwości w naszym kraju
            popisuje się takim upolitycznieniem.Uważam ten wyrok za kuriozalny.
            Nie potrafię jednak zrozumieć,czy obrażanie mnie,bo nie używam
            wobec władzy słów....i nie uważam,że tylko polityką musimy zyć,
            to jest z twojej strony odwagą?Walcz sobie z kim chcesz,pisz sobie
            co chcesz,ale pozwól innym tez to robić,bo chyba na
            tym polega wolność słowa.Chyba,że ty ją rozumiesz zupełnie
            inaczej.tomciaj.
            • ptanga Re: a za ten go nie skazano 01.06.04, 09:10
              Ale to nie ja zamykam forum przed tymi, z których poglądami się nie zgadzam.
              Jest tak?
              Obrażanie się jest czynnością z natury swojej subiektywną. Ja się nie obrażam,
              a zobacz ile pod moim adresem padło określeń. Jeżeli się obrażasz, ponieważ
              naśmiewam się, że oszusta nazywasz "Panem Prezydentem", to Twój problem. Zimny
              faceta, który wygrał wybory dzięki samookaleczeniu tak nie nazywał. I za to go
              nie lubili.
              • druhenka Re: a za ten go nie skazano 01.06.04, 09:48
                ptanga napisał:

> Obrażanie się jest czynnością z natury swojej subiektywną. Ja się nie obrażam,
                > a zobacz ile pod moim adresem padło określeń.
                To twój problem.I nie odwracaj kota ogonem-to
                twoja specjalność.Walczysz o wolność słowa?
                Ale tylko twojego....
                • Gość: spiga Re: a za ten go nie skazano IP: 217.113.224.* 01.06.04, 11:24
                  Ja nie biegam na skargę do dyspozycyjnej prokuratury, gdy mi się czyjś pogląd
                  nie podoba. Nie zamykam forum przed piszącymi inaczej niż mi się podoba. I to
                  jest właśnie wolność słowa w moim przekonaniu.
      • Gość: spiga Re: a za ten go nie skazano IP: 217.113.224.* 01.06.04, 11:27
        33czarny napisał:
        > "A jeżeli prawda, to znaczy, ze L...., B.....a
        > i R...... w dalszym ciągu
        > qrwią sie dla czerwonych, bo w głosowaniu ktos
        > musiał byc za. Zgroza."
        >
        > Ps.nazwiska wykropkowałem ja,on podał je w całości

Znaczy twoim zdaniem, należało za taki post kogoś skazać!?
        Nigdy wam nie minie sen o zamykaniu ludzi w psychuszkach, gdy wyrażali pogląd
        inny od ustalonego na zjeździe KPZR.
        • filozosia Re: a za ten go nie skazano 01.06.04, 12:13
          Zimnny3. Odbierz pocztę PILNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • filozosia Re: a za ten go nie skazano 01.06.04, 19:18
            filozosia napisała:

> Zimnny3. Odbierz pocztę PILNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            up
            • carrramba Re: 07.06.04, 16:30
              I jak myślicie ?
              • elver.b Re: 07.06.04, 16:44
                mam nadzieje, ze bedzie dobrze, przy czym chcialbym zauwazyc, ze masz maila;-)
                • carrramba Re: 09.06.04, 19:51
                  do góry, będą czytać Koledzy z Marek.
                  Pozdrawiamy Marki.
                  • stara_data Czy ktoś ten skandal poruszy w mediach? 16.06.04, 22:48
                    Czy wzystkie media są z SLD powiązane?
                    • carrramba Re: Czy ktoś ten skandal poruszy w mediach? 17.06.04, 06:59
                      Prosimy o cierpliwość:)
    • Gość: tutejszy Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! IP: *.crowley.pl 17.06.04, 22:43
      to nie pierwszy skandal sądowy w III RP. Ręce opadają!
      • carrramba Re: Za ten post sąd skazał internautę z Mysłowic! 19.06.04, 22:18
        podnuszę, poczytaj sobie to:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka