Dodaj do ulubionych

Które LO w Katowicach wybrać???

• Gość: Wawrzyn Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 21:35
      Ja polecam Konope, super szkoła, nauczyciele nawet spox i atmosfera zaje....
      Tak przy okazji pozdrawiam IF.
    • Gość: poszukujący Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.02, 09:07
      Gdzie jesteś BeAto?
    • Gość: Dyrekcja Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 13:16
      Nu, zajec, pagadi... Padażdi na kaniec szkol'nowo goda.
    • Gość: m Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.bs.katowice.pl 06.11.02, 15:19
      Ja skończyłam Konopę i uważam, że jest to najlepsza szkoła w Katowicach!!! Jest
      trudno, ale potem dobre studia i praca!!!Pozdrawiam wszystkich absolwentów
      • Gość: a. strony internetowe liceow? IP: *.csv.warwick.ac.uk 06.11.02, 18:36
        :)) a znacie moze adresy internetowe katowickich liceow,one tez (takze ich
        brak) duzo mowia o tych szkolach.ja jakos nie moge znalezc tych stron, a
        przeciez istnija, prawda?

konopa nie byla zla.... :)))ale w koperniku tez byli fanstaaastyczni ludzie, ci
        z mickeiwicza tez sie sprawdzili na imprezach wszelakich

• Gość: b. Re: strony internetowe liceow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.02, 10:44
          Gość portalu: a. napisał(a):

> :)) a znacie moze adresy internetowe katowickich liceow,one tez (takze ich
          > brak) duzo mowia o tych szkolach.ja jakos nie moge znalezc tych stron, a
          > przeciez istnija, prawda?
          >
          > np:www.kopernik.w3.com.pl/
          users.nethit.pl/forum/forum/konopa/
          katowice.naszemiasto.pl/nauka/lista/170.html
          • Gość: uczen Re: strony internetowe liceow? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 13:21
            ostatnio powstaly takze niezalezne fora dyskusyjne konopu i mickiewicza
            www.e-mickiewicz.prv.pl
            www.ekonopa.prv.pl
            • Gość: a Re: strony internetowe liceow? IP: *.csv.warwick.ac.uk 09.11.02, 15:48
              Dzieki:)
              • Gość: uczen Re: strony internetowe liceow? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 17:34
                no problem:)
                tylko teraz te stronki cos nie chca dzialas, chyba serwer nethit jest
                przeciazony...
                aha, zapomnialem, jest tez strona www.konopaonline.prv.pl
        • Gość: fan mickola Re: strony internetowe liceow? IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 06.12.02, 15:10
          To je niezaprzeczalny fakt, co napisol a. Jo zech skonczyla Mickola, wprawdzie
          wieki temu, ale milo wspominom te 4 lata, ino cza przyznac, ze bylo trudno,
          szczegolnie z fizy - uwaga na Brode !!! - i z maty - moc uwagi na Brombe!!!.
          Podobno kadra, ktora mnie szkolila, juz sie wykrusza, nie bydzie wiec stresu.
          Gwarantuje, ze ludzie z Micka, jak trafisz do fajnej klasy 9wiadomo bubki tez
          sie zdarzaja), czymaja sie razem, nawet po studiach. Pieck vel sklo-Curie, tez
          niezly i Kopernicus owszem tez. Konopy wszak nie polecom, na impach zapisali
          sie, ale w roli snobow i nagminnie jarajacych, potem tez nagminnie
          rzygajacych:)))
          Pzdr. dla wszystkich mickolologow:)
          T.S.
          • Gość: mickololog Re: strony internetowe liceow? IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 06.12.02, 15:26
            Zapomnialażech napisac, że jest jeszcze jeden plus uczeszczania do Mickolola:
            Jest to stojący naprzeciw zabytkowego, wspomnianego powyzej, budynku malowniczy
            przybytek swobodnej wymiany myśli i dyskusji o sztuce, literaturze i polityce
            (tfuu), nazwany niedawno Bobem, ale swego czasu funkcjonujacy jako Marcello.
            Najlepiej przychodzic tam z rana, gdyz po skonczeniu lekcji np. o 15 miejsca
            przewaznie nie bylo.
            Jeszcze roz narka, mickololodzy!
    • lubieslask Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 05.12.02, 21:36
      II Liceum Ogólnokształcące im. M. Konopnickiej
      • Gość: Miki Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 195.116.198.* 09.12.02, 03:23
        Mickiewicz ma podobno "prestiz" i w ogole, ale mam wrazenie ze sie opiera tylko
        na ladnym budynku.Jedyne plusy tej szkoly to byla bliskosc Marcello,McKwacza i
        wszelkich bram do popalania,we wszystkich tych trzech miejscach spedzalismy
        chyba wiecej czasu niz na lekcjach.Zdalem tam mature piec lat temu i
        wychodzilem stamtad PO PROSTU SZCZESLIWY ze juz nigdy nie zobacze na oczy calej
        szkoly i np. p.dyrektor,obludnej,sztywnej,zalatwiajacej dobrze sponsorow,ale
        niemajacej zadnego kontaktu z nami,ktora zabila atmosfere tej szkoly,zabila
        tworcze podejscie do nauki,chec robienia czegos "poza",po prostu wszystkim sie
        odechiewalo w tej szkole,najwazniejsze byly oceny,obecnosci i niewychylanie
        sie.a przychodzilismy do Mickiewicza pelni zapalu,swiezosci,energii i
        nadziei.Strzec sie przede wszystkim Bromby!!!Spotkanie z nia to moja trauma na
        cale zycie,oczywiscie teraz to sie smieje z tego i tesknie do takich traum,bo w
        porownaniu do tych na studiach to zadna trauma,no ale w pewnym wieku odczuwa
        sie wszystko glebiej. W sumie-odradzam jak najgorecej.Inna sprawa ze oczywiscie
        po latach(nie tak znowu wielu) generalnie okres liceum wspominam oczywiscie z
        rozrzewnieniem i chce do tego okresu wrocic!!To byly imprezy!!To byly czasy!! I
        w sumie to w porownaniu z zyciem po Mickiewiczu, to w Mickiewiczu byl raj.
        • Gość: znow mickololog Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 09.12.02, 15:07
          Miki, z Twojej wypowiedzi przebija jeden wielki smutek:(. Co do Ms. Pani
          Dyrektor: w pelni sie z Toba zgadzam (idealnie wpisala sie w trendy epoki
          szczurow wyscigowych, czy zdola pogodzic stanowisko dyr. tak prestizowego
          liceum:) ze stanowiskiem politycznym??:). Niestety, nie bylo nam dane uczyc sie
          za kadencji wczesniejszego dyrektora, o ktorym krazyly superlatywne legendy.
          Nie chodzilam do McKwacza - gdzie to bylo??? Jestesmy rowiesnikami i chyba sie
          znamy: byc moze z klasy, przerwy, a nawet tej czy owej impy:)))Mnie psychicznie
          wykanczala Broda: nie kapuje ani jednego slowa z fizy, wiec podrecznik i
          encyklopedie znalam na pamiec:), ale mam satysfakcje: nie siuplam! i jest teraz
          co wspominac:) A Bromba rowno dala w kosc, niektorzy mieli paznokcie krotsze
          niz ich plytki, he, he:( Jeszcze jedno: po skonczeniu studiow (choc pracuje, to
          nadal garnuszek rodzicow, co juz z leksza doprowadza mnie do nerwicy:),
          stwierdzam: idealy (tez licealne) sie zje...
          Pzdr.
    • Gość: magda Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.inmedia.pl 13.12.02, 19:19
      słuchaj może to nie jest w K-cach ale w Sosnowcu polecam Tobie 2 lo im E.Plater
      jest to szkoła z tradycjami super ludzie cool nauczyciele sama chodze do tej
      szkoły I rok i wiem ze dokonałam słusznego wyboru Pozdarwiam i życze szcześcia
      na egzamininie koncowym

• Gość: emwu Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: WMNET:* / 192.168.0.* 20.12.02, 00:26
      Polecam X LO. Jestem absolwentem i teraz studiuje na dziennych prawo. Z
      egzaminem nie miałem problemów. Powodzenia
      • Gość: pi-romanka IV LO IP: 195.252.210.* 20.12.02, 11:54
        Pozdrawiam serdecznie wszystkich absolwentow IV LO!
        Jedno co jest pewne: w czfurce, kazdy znajdzie cos dla siebie. Oczywiscie
        ludzie sa przerozni - zawsze pseudo-elyytarna pozostanie klasa Aaaa (ale to tez
        tworzy klimat tej szkoly i bron boze nie chce tu nikomu ublizac; sami
        przyznajcie, ze zawsze ludzie z a byli inni), zawsze bardzo meska i calkiem
        zgrana klasa mat-fizu, bezplciowy biol-chem i takie zrzutki w klasie ogolnej
        (calkiem ciekawa mieszanka zusammen do kupy!)
        Najlepsze wspomnienia mam z 4ki, najlepszych przyjaciol tez (nie z wszystkimi
        spotkalam sie tam w czasie mojego 4letniego tam pobytu). W sumie te 4 lata, sa
        chyba bardzo wazne i mysle, ze 4ka mnie uksztaltowala, nadala pewien kierunek
        mojemu zyciu (brzmi gornolotnie, ale chodzi generalnie o to, ze z kim kto
        przestaje...)
        Nauczyciele sa bardzo sprawiedliwi, ludzcy i kompetentni! Oczywiscie sa
        wyjatki, ale jakiegos tepienia chyba nikt tu nie zaznal.
        Za moich jeszcze czasow byl jedynie problem z doborem historyka (luka po p.
        Kowalskiej). Geografia tez kulala... Matematyka i fizyka na poziomie dobrym,
        kto chcial wiecej sie nauczyc tez mial szanse rozwoju. Jezyki na przyzwoitym
        poziomie i cudowne lekcje ZYCIA p. Kotulskiej... No i chemia z Lyszczyna...
        coz wiedza o klimacie tej szkoly ci, ktorzy choc na krotko nie mieli tej
        przyjemnosci( moj rocznik mial przez niecaly rok)
        To jest taka szkola, do ktorej sie chetnie wraca, zapomina sie o tym co bylo
        nie tak, a na nauczycieli nie patrzy sie jak na wrogow nawet jak mialo sie u
        nich slabe stopnie... Niestresowo.... Polecam wszystkim (menelom tez ;))
        Mam nadzieje, ze na moje 5 lat po maturze (V 2003) znowu zobacze wszystkich,
        ktorych tam spotykalam.
        A propos czy ktos z mojego rocznika tu zaglada i wie czy cos jest na te
        okolicznosc w planach, czy bedzie ogolnie jakas feta, czy ewentualnie klasami???
    • Gość: hido www.hido.prv.pl - forum szkol katowickich IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 17:52
      mysle, ze najlepiej wyrobic sobie zdanie o atmosferze w szkole czytajac
      dyskusje na ich forach dyskusyjnych. jedno z nich jest na www.hido.prv.pl
    • Gość: Nataly Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 217.96.53.* 09.01.03, 13:46
      Jeżeli szukasz liceum w ten sposób, to życzę powodzenia.
      a i oszołomy są wszędzie.
    • Gość: DonJose Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 63.95.26.* 13.01.03, 16:21
      Gość portalu: BeAta napisał(a):

> Kończę naukę w gimnazjum. Poszukuję dobrego liceum w Katowicach. Jak
      najmniej
      > oszołomów pedagogicznych. Najchętniej dobry poziom matmy i innych ścisłych,
      > atmosfera cool, turystyka (góry!). CO WYBRAĆ? POMÓŻCIE!
      > Na forum "Kujon Polski" niestety odzew na moje pytanie słaby. Może tu się
      uda!

Pod tym wzgledem zdecydowanie najlepsze jest VIII Liceum m. Marii Skodowskiej-
      Curie. (Rog 3-go Maja i Slowackiego).
      • Gość: Barka Re: VIII - pralnia mozgow IP: *.speed.planet.nl 16.01.03, 16:40
        Chodzilam do VIII, kiedy jeszcze uczyla tam Frau Malocco. Koszmarna baba,
        szkoly nie polecam, o wiekszosci nauczycieli nie wspomne. Klub wzajemnej
        adoracji.
        Dopiero na studiach uwierzylam w siebie ponownie po tym praniu mozgu,
        wmawianiu, ze jestes do niczego i niszczeniu twojej indywidualnosci. Po prostu
        koszmar..............
        • Gość: DonJose Re: VIII - pralnia mozgow IP: 63.95.26.* 17.01.03, 00:46
          Gość portalu: Barka napisał(a):

> Chodzilam do VIII, kiedy jeszcze uczyla tam Frau Malocco. Koszmarna baba,
          > szkoly nie polecam, o wiekszosci nauczycieli nie wspomne. Klub wzajemnej
          > adoracji.
          > Dopiero na studiach uwierzylam w siebie ponownie po tym praniu mozgu,
          > wmawianiu, ze jestes do niczego i niszczeniu twojej indywidualnosci. Po
          prostu
          > koszmar..............

Ja zdalem mature w Piecku o wiele czesniej i Frau Malocco nie pamietam. Ale to
          forum rozpoczel sie pytaniem o nauki scisle. A pod tym wzgledem VIII liczy sie
          nie tylko w Polsce.
          • Gość: Pieck anty-fan Re: VIII - pralnia mozgow i nie tylko. IP: 213.216.83.* 17.01.03, 10:40
            Gość portalu: DonJose napisał(a):

> Ja zdalem mature w Piecku o wiele czesniej i Frau Malocco nie pamietam. Ale
            to
            > forum rozpoczel sie pytaniem o nauki scisle. A pod tym wzgledem VIII liczy
            sie
            > nie tylko w Polsce.

Malocco (i jej ekscesy) trwa do dziś. Na szczęście tylko w niektórych klasach.
            VIII LO "pod tym względem" (nauki ścisłe) LICZYŁO (!!!) się. Teraz pozostał
            tylko (nadal wspaniały!) Teodor P., z którym nawet nie wszystkie klasy "mat
            kwadrat" maja zajęcia. Reszta to mity byłych absolwentów. A paranoje biologii,
            geografii, WOS, obronnego czy informatyki maja się dobrze.
          • Gość: DO DonJose Re: VIII - pralnia mozgow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 13:18
            Gość portalu: DonJose napisał(a):

> Gość portalu: Barka napisał(a):
            >
            > > Chodzilam do VIII, kiedy jeszcze uczyla tam Frau Malocco. Koszmarna baba,
            > > szkoly nie polecam, o wiekszosci nauczycieli nie wspomne. Klub wzajemnej
            > > adoracji.
            > > Dopiero na studiach uwierzylam w siebie ponownie po tym praniu mozgu,
            > > wmawianiu, ze jestes do niczego i niszczeniu twojej indywidualnosci. Po
            > prostu
            > > koszmar..............
            > DonJose!!! Spójrz na datę postu BeAty. Ona już dawno szkołę wybrała.
            > Ja zdalem mature w Piecku o wiele czesniej i Frau Malocco nie pamietam. Ale
            to
            > forum rozpoczel sie pytaniem o nauki scisle. A pod tym wzgledem VIII liczy
            sie
            > nie tylko w Polsce.
        • Gość: zofijaaa Re: VIII - pralnia mozgow IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 20:30
          hehe :P owszem Violetta Malocco największa paranoja szkoły " Ciapciaki ", ale
          mam u niej piąteczke (mój wielki sukces:P ).ale szkola się pogarsza (dzięki
          nowym ) , najlepsi profesorkowie odchodzą :( ... mata do bani liczyłam na
          więcej !!! 1 2 klasa - luzik ale potem zaczyna się mały dramatyczny koszmar ,
          trzeba mieć mocny charakter (dziś na korytarzu widzialam 2 beczące koty z
          powodu ocen semestalnych) cóż pieck okazał się nie takim laicikiem ... a
          geografia ... biola ... zaczyna być już tylko mitem w przeciwieństwie do Violi
          Malocco ten mit płynie i żyje wraz z pokoleniami ...
        • Gość: Gali Pieck - the best IP: *.ipt.aol.com 22.02.03, 17:04
          Mimo szalonej Violi, ktora uprzykrzala zycie na kazdym kroku - patrzac z
          perspektywy lat jestem w stanie stwierdzic, ze naprawde nauczyla nas mowic i
          pisac, co sie w tej chwili bardzo przydaje. Poza tym tez bardzo duzo zalezy od
          klasy i atmosfery, ktora w niej panuje. Jezeli chodzi o nauki scisle jest
          najlepszym liceum z matmatfiz(czy jest?) przynajmniej za moich czasow bylo.
          Dodam, ze z mojej klasy 100% dostalo sie na studia(wtedy jeszcze nie bylo
          prywatnych) i je skonczylo z dobrymi wynikami(z wyjatkiem jednej osoby, ktora
          studiowala na KUL-u i stwierdzila, ze po co ma konczyc(sic!).
    • Gość: Agusia Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 22:01
      Nie wiem czy polecać Kopernika czyli ILO. Najlepsza jest klasa dwujęzyczna, ale
      żeby się do niej dostać trzeba skończyć dwujęzyczne gimnazjum, więc odpada. Pza
      tym nie ma w "Koperbudzie" nic ciekawego... choć może klasa matematyczno-
      przyrodnicza by Cię zainteresowała?
    • Gość: Adam Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 195.114.160.* 20.02.03, 18:57
      Tak naprawdę wiele zależy nie od szkoły, ale od Ciebie samej. Ja skończyłem
      Skłodowską (wtedy Pieck'a) i muszę powiedzieć że szkoła była OK (mat-fiz
      zwykły, nie poszerzony).

Wady:

1) Beznadziejna biologia (z "Kobrą")
      2) Kiepska geografia, polski, angielski
      3) Slaba historia

Zalety:
      1) Fizyka na najwyższym poziomie (J.Greupner, choć pewnie już nie uczy)
      2) Matma bardzo dobra (J.Kasica, pewnie też już nie uczy)
      3) Solidna chemia (Z.Tabor)

Efekt:
      Ukończona z b.dobrym dyplomem "Polibuda" w Gliwicach i bardzo dobra praca w
      międzynarodowej firmie.

Ale tak jak pisałem - wydaje mi się że niezależnie czy będzie to Kopernik,
      Mickiewicz, czy cokolwiek innego, to Ty decydujesz kim będziesz. Na egzaminie
      na studia nikt nie premiuje za nazwę szkoły.
      • Gość: Bartek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.efbud.com.pl 14.03.03, 16:03
        Cóz, oczywiście ale wiele jeszcze zalezy ile wiedzy w szkole nauczycielie
        przekazywać, matematyczka w Koperniku stawała przed problemem nie do przejścia
        jeżelu uczeń rozwiązał zadanie innym sposobem niż ona.... Informatyk to
        nieporozumienie.... sam jestem obecnie informatykiem i śmieję w rozpuk z tego
        błazna.. Matura ? - to była fikcja (uff co za szczęście) prawdę człowiek odkrył
        na studiach.. Ale polecam tą szkołe dla ludzi którzy wybierają dwujęzyczną lub
        chcą iść na biol-chem - nie jest źle wtedy przynajmnie to był niezły poziom, z
        historią różnie aaaa mateamtyka z Panią T. to pozwolicie ,że nie wypowiem się
        bo bym regulamin złamał.... Polecam zdecydowania Nowotke (czy tam Maczka:)
    • Gość: funki Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: phoenix:* / 192.168.5.* 22.03.03, 23:37
      nie uważam sie za nieudacznika, wręcz przeciwnie. a w koperniku mam średnią 5,2
      w klasie francuskiej. mówiąc szczerze - jeśli nie idziesz do klasy dwujęzycznej
      to olej kopernika. zabawne w tej szkole jest to, że nauczyciele roją sobie, że
      to taka super szkoła, podczas gdy w rzeczywistości wszyscy są w niej ze względu
      na język.
      zgadzam się z opiniami na temat historyków - naprawdę dziwne, że do tej pory
      nie wylądowali na dworcu. nyc zresztą też, ale ona przynajmniej dla tych,
      których lubi jesr miła.
      dziwne, że nikt nie napisał o polonistkach, przeciez one są po prostu
      zajebiste! kochana pani popiel o mentalności dwunastoletniej dziewczynki,
      maisak, która dłubie sobie w uszach podczas odpowiedzi uczniów. szlenk - z
      biblioteki, uczy tylko nas i bardzo jej się to podoba, szkoda tylko, że nam nie.
      a ramus, za przeproszeniem nienormalny hitler. grudzień? dzięki bogu z nim nie
      mam, jedyne co mogę o nim powiedzieć to to, że śmierdzi. albo kubiak i tej jej
      super sweterki. kto jeszcze super sie ubiera? pani różowy dresik! ominęła mnie
      przyjemność lekcji z czech i wierzbicką, jakoś specjalnie mi nie żal. ciekawe
      czemu? kuśnierz - przegrana sprawa, ona nienawidzi uczniów, zwłaszcza po
      śmierci męża.
      szydło, kominowski, bochenek, paluch - okej. za to koral... boże ty widzisz i
      nie grzmisz! albo ksiądz i wiadoma sprawa.
      szczerze mówiąc wiekszośc nauczycieli z tej szkoł jest nie tyle niewykształcona
      co niewychowana. ujmując to mniej uprzejmie - to po prostu chamy, z
      goszczyńskim i kulą na czele. uważają, że są zabawni - jak bardzo sie mylą...
      jedno mogę ci poradzić - nie wybieraj najlepszego (teoretycznie) liceum w
      województwie - staszica w sosnowcu. mam tam znajomych - towarzystwo wzajemnej
      adoracji, jeszcze gorzej niż w koperbudzie.
      PS ale i tak nie żałuję, że tam poszłam - jako humanistka moge olewać wiekszość
      przedmiotów, ale jak komus zależy to nie radzę.
    • Gość: ted Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 195.245.224.* 27.03.03, 04:28
      A moze cos wiecej powiecie o Mickiewiczu?
      bo niewiem czy warto się tam wybrac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka