Dodaj do ulubionych

Problem z okiem? Pomogą ci tylko w Katowicach

IP: *.252.11.134.internetia.net.pl 06.02.12, 03:44
Ktoś jeszcze ma wątpliwości, co do konieczności podziału kraju na autonomiczne regiony?
Ktoś jeszcze ma ochotę kosztem własnego zdrowia dopłacać do centrali?
Ktoś jeszcze ma ochotę płacić "składki zdrowotne" na urzędników, a nie na lekarzy i szpitale?
Obserwuj wątek
    • Gość: HH Jasne, że każdy chciałby mieć szpital pod nosem. IP: 78.133.163.* 06.02.12, 07:43
      To taka narodowa choroba, jak to, że parkować też każdy musi pod klatką schodową.
      Tylko nikt za to płacić nie chce więcej.
      Z Chorzowa ani do Katowic ani do Bytomia nie jest daleko - więc nie przesadzajmy.
      • Gość: Juzek Re: Jasne, że każdy chciałby mieć szpital pod nos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 09:00
        Calkowicie sie z Toba zgadzam. Przez kilkadziesiat lat panstwo przyzwyczailo narod ze wszystko co wiaze sie ze zdrowiem jest za darmo a takze na wyciagniecie reki. Mam nadzieje ze wlasnie jestesmy swiadkami konca tego chorego systemu. Odzywiscie o ile te lecznice, ktore dostaly wieksze kontrakty, beda chcialy i umialy to wykorzystac dla podniesienia efektywnosci i jakosci leczenia....
    • Gość: Ala Problem z okiem? Pomogą ci tylko w Katowicach IP: *.play-internet.pl 06.02.12, 07:49
      Osobie, która podejmuje takie decyzję życzę by zachorowała np. na ostre zapalenie tęczówki. Ból uniemożliwia wtedy kierowanie samochodem, a pogotowie zaproponuje transport w własnym zakresie. Kto zapłaci za taksówkę do odległego miasta.
      • Gość: mark74 zobaczcie kto wygrał Angelius IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.12, 09:20
        tyle że w miejsce starych szpitali wygrały nowe prywatne i super wyposażone. angelius szpital jak przyjechałem z mamą lat 85 to sami mi ją pomogli wprowadzić, szpital wygląda tak że szczęka opada, wszystko w ramach NFZ czyli za darmo!!! niech te stare państwowe szpitale odejdą do muzeum....
        • Gość: mika Re: zobaczcie kto wygrał Angelius IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 15:42
          to tak na początek pięknie z pomoca tylko gdyby twoja mama miała komplikacje po zabiegu to wtedy byś widziała pełne oblicze tych piękności,kazali by ci iść do szpitala na ceglaną bo takie powikłania to koszty i wtedy szpital idzie do lamusa a pacjenxci gdzie?
    • polsz na planoowe zabiegi będzie się czekać jeszcze dłuż 06.02.12, 08:09
      jeszcze dłużej. Jeden szpital, choćby tonął w forsie jest w stanie wykonać określoną ilość zabiegów. Wiąże się w z ilością sal, personelu, łóżek itp. A to było wykorzystywane na maksa. Kolejki więc się wydłużą
    • Gość: jparyz to jest bezczelność... IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.02.12, 10:25
      nic strasznego, przecież Katowice są tak blisko, szczególnie dla kogoś, kto ma problemy ze wzrokiem...nie zdziwiłoby mnie wcale, gdyby trzeba było udać się do Warszawy
    • marce.l1234 Problem z okiem? Pomogą ci tylko w Katowicach 08.06.12, 13:49
      Witam, zgadzam się z przedmówcą ja tez trafiłem z babcią do Angelius Szpital ponieważ szpital w Chorzowie, w którym babcia była zapisana w kolejce nie dostał kontraktu i odesłali nas do Angeliusa w Katowicach. To co mnie zaskoczyło to,że babcia od momentu rejestracji czekała 2 miesiące na zbieg jak dla mnie krótko. I tak jak napisano już wcześniej muszę przyznać,że babcia byla potraktowana jak CZłowiek zasługujacy na uwagę- co jest rzadkościa w większości szpitalach. Podczas rejestracji przed konsultacja na zabieg i w dniu zabiegu, Panie z rejstracji zachowywały się tak jak powinny. Wiadomo jest,że starsze osoby gorzej słyszą widzą i nie wszystkozawsze jest dla nich zrozumiałe, dlatego gdy przyjechałem jej pomóc w całej biurokracji byłem szczerze zdziwony ze trafiłem do miejsca gdzie nie ma pospiechu gdzie Pani cierpliwie tłumaczy wszystko z szczegółami, gdzie liczy się pacjnet anie tylko "nastepny proszę". Obecnie babcia jest po zabiegu zaćmy jednego oka na i jest bardzo zadowolnona, nawet mamy juz termin na drugie oko również na NFZ- niestyty kolejka jest juz na przyszły rok. W imieniu mojej Babci moge spokojnie wszystkim polecic ten szpital - rejestracja super, pielegniarki miłe i zyczliwe, lekarz fachowiec. Być może sprawdza sie reguła ze w prywatnym szpitalu okaża ci szacunek, bo w poństwowych jestes tylko kolejnym problemem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka