Dodaj do ulubionych

Dostępność danych wg Owerola

14.06.04, 11:57
W sposób niezwykle chamski i kłamliwy, Owerol otworzył wątek o osobach
podpisujących Volkslistę. Wymieniając 4 grupy, zapomniał o jeszcze jednej:
dotyczy to osób, które takiej deklaracji faszystom nie składały a zostały do
tych list dopisane ! Drobnostka dla Owerola.
Ponieważ nie doczekaliśmy się odpowiedzi, jaka to ilość mieszkańców Warszawy,
wyraziła chęć podpisania owej listy, udało mi się skontaktować z Instytutem
Pamięci Narodowej w Warszawie / Oddziałowe Biuro Udostępniania i Archiwizacji
Dokumentów /, którego to pracownik Pan Andrzej Arseniuk, poinformował mnie,
że nie ma pewności czy takie dane istnieją. Nie mniej jednak, podjął się
udzielenia mi odpowiedzi, po konsultacji z wybitnym historykiem. Tak więc
oczekuję na tę odpowiedź.

Proszę, żeby forumowi kretyni omijali ten wątek.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Owerol Re: Dostępność danych IP: *.a.pppool.de 14.06.04, 12:11
      Kto podejmuje dyskusję na temat historii Polski , kto chce porozmawiać na temat
      trudnych problemów , jest twoim zdaniem kłamcą i chamem. Tylko te osoby które
      gloryfikują przeszłość kraju nad Wisłą mogą brać udział w dyskusjii.

Kontrowersje dają dyskusjii sens.
      Ty tylko człowieku obrażasz mnie , bo ta prawda o której ja piszę jest dla
      ciebie niewygodna.
      Dane na temat " Volkslisty " istnieją . Polskie władze były po 1945 roku w
      posiadaniu tych list . W Warszawie tak samo ja i na Sląsku .
      Dane istnieja , to jest pewne !
      • Gość: kazik Re: Dostępność danych IP: *.arcor-ip.net 14.06.04, 12:13
        Wychodzi na to ze to Niemcy podpisywali Volkslisty, ciekawe po co?
        • grba Re: Dostępność danych 14.06.04, 12:34
          Gość portalu: kazik napisał(a):

> Wychodzi na to ze to Niemcy podpisywali Volkslisty, ciekawe po co?

Polska była od wieków krajem do którego emigrowali Niemcy.
          Polonizowali się i często już w drugim pokoleniu mieli słaby związek z
          narodowością niemiecką, z językiem niemieckim.
          III Rzesza zbudował nietylko w Polsce ale w całej Europie system "odzyskiwania
          krwi niemieckiej".

• Gość: kazik Re: Dostępność danych IP: *.arcor-ip.net 14.06.04, 12:52
            A to parszywcy , jak mozna task szybko zapominac o Ojczyznie.Nie dziwie sie ze
            Hitler przywracal im pamiec.
        • grba Lwowski wierszyk 14.06.04, 12:34
          Kto Ty jestes
          Volksdeutch maly
          Jaki znak twoj: chlebus bialy
          Kto cie stworzyl: zawierucha
          Jaka smierc twa: galaz sucha
          Jaki grob twoj: ziemia rowna
          Jaki pomnik: kupa g....

• carrramba Re: Dostępność danych 14.06.04, 12:35

> Wychodzi na to ze to Niemcy podpisywali Volkslisty, ciekawe po co?
          No widzisz, jesteś forumowym idiotą!
      • carrramba Re: Dostępność danych 14.06.04, 12:34
        Gość portalu: Owerol napisał(a):

> Kto podejmuje dyskusję na temat historii Polski , kto chce porozmawiać na
        temat
        >
        > trudnych problemów , jest twoim zdaniem kłamcą i chamem. Tylko te osoby które
        > gloryfikują przeszłość kraju nad Wisłą mogą brać udział w dyskusjii.
        >
        > Kontrowersje dają dyskusjii sens.
        > Ty tylko człowieku obrażasz mnie , bo ta prawda o której ja piszę jest dla
        > ciebie niewygodna.
        > Dane na temat " Volkslisty " istnieją . Polskie władze były po 1945 roku w
        > posiadaniu tych list . W Warszawie tak samo ja i na Sląsku .
        > Dane istnieja , to jest pewne !
        Oczywiście czekam na te dane ! Nie jest chamstwem, podejmowanie niewygodnych
        tematów, bo tematów niewygodnych nie ma. Chamstwem jest podanie informacji o
        polskich kolaborantach jako zjawisku masowym.
        Nie było moją intencją obrażenie Cię. To Ty wystarczjąco obraziłeś mieszkańców
        Warszawy. Zapominając o 270 000 wymordowanych Żydów i 200 000 w Powstaniu
        Warszawskim.
        Zastanów się człowieku !!!!!
        • carrramba Re: Dostępność danych 14.06.04, 12:38
          A była prośba, żeby się idioci nie dopisywali ????
          Kolega Kazio, proszony jest na forum dla niedorozwiniętych, tutaj Koledze dzię
          kujemy :)
          • Gość: kazik Re: Dostępność danych IP: *.arcor-ip.net 14.06.04, 12:49
            Juz przeciez powiedzialem ze listy podpisywaliNiemcy i Zydzi, Polacy a bron
            Boze.Polacy tylko walczyli, szumi dokola las 18 dni i Polski nie bylo.
            pokazywali kiedys ta slynna szarze na czolgi.To byla odwaga.
            • carrramba Re: Dostępność danych 14.06.04, 12:58

> Juz przeciez powiedzialem ze listy podpisywaliNiemcy i Zydzi, Polacy a bron
              > Boze.Polacy tylko walczyli, szumi dokola las 18 dni i Polski nie bylo.
              > pokazywali kiedys ta slynna szarze na czolgi.To byla odwaga.
              Wiesz co, jak ja się nie znam na malarstwie - to po prostu o nim nie dyskutuję.
              Jeśli Ty masz problem, ze zrozumieniem najprostszych tekstów, to pooglądaj
              sobie komiksy. Tak będzie lepiej dla Ciebie i dla forum !
              • Gość: kazik Re: Dostępność danych IP: *.arcor-ip.net 14.06.04, 13:01
                Wlasnie przypomina mi sie jeden z krainy deszczowca , tam tez byl taki
                carramba, stad zapewne i twoj nick.
                • carrramba Re: Dostępność danych 14.06.04, 13:06

> Wlasnie przypomina mi sie jeden z krainy deszczowca , tam tez byl taki
                  > carramba, stad zapewne i twoj nick.
                  Nie oglądam dreszczowców i dyskusję z Tobą /na poziomie zatrważającym/kończę.
                  • Gość: kazik Re: Dostępność danych IP: *.arcor-ip.net 14.06.04, 13:09
                    Moje dzieci kiedys ogladaly, dzieki Bogu ze nie sa takie glupie jak ty , bo
                    bych je zaroz po urodzyniu potopil.Jestes potomkiem ustawy antyaborcyjnej.
                    • aqua Re: Dostępność danych 14.06.04, 13:30
                      kaziu, jesteś prawdziwym nazistą. Jedynym tak wyrazistym nazistą

>bo
                      > bych je zaroz po urodzyniu potopil.
                      • carrramba Re: Dostępność danych 14.06.04, 13:50
                        aqua napisał:

> kaziu, jesteś prawdziwym nazistą. Jedynym tak wyrazistym nazistą
                        >
                        > Gość portalu: kazik napisał(a):
                        >
                        > >bo
                        > > bych je zaroz po urodzyniu potopil.
                        No widzisz Aqua, niby głupi a jaki mądry ! Już po urodzeniu, wiedziałby, czy
                        dzieci są głupie czy mądre ! To ci dopiero ciekawostka :)
    • Gość: Kiedy Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:39
      Hmm. wedlug mnie takich jak Kazik powinni zamykac w psychiatryku, niech tam
      glosi swoje prawdy objawione.
      Faszyzm i nazizm sa w Polsce zabronione, wiec sugerowalbym adminom
      zainteresowanie sie ta postacia forumowa blizej.
      To co ten pan mowi o Polsce i Polakach w kontekscie II WS jest po prostu
      nieprzyzwoite, ale najwyrazniej ow pan nie do konca zdaje sobie z tego sprawe.
      • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 15.06.04, 09:02
        Jacy jestescie durni wszyscy i malo myslicie. Napisalem byl ze potopilbym po
        urodzeniu.Za to nazwaliscie mnie nazista , faszysta idt. itp. Zgadzam sie z tym
        pogladem.Faszysci zabijali dzieci po urodzeniu. Jestem wiec faszysta.Zgadzam
        sie z tym. Podpisuje sie pod tym co napisalem.
        Jednak mam tylko jedno pytanie!!!!!
        Jak nazwac tych "ludzi" ktorzy zabijaja dzieci przed
        narodzeniem?????????????????????????????????????????????????????????????????????
        ?????????????????????????
        • Gość: kazik Kiedy - tylko wspolczucie IP: *.arcor-ip.net 15.06.04, 09:11
          Na wiecej nie zaslugjesz.Tam gdzie posylasz innych udaj sie jako pierwszy.
          • ballest88 Stul pysk i won hitlerowska mento, won !! 15.06.04, 09:33

> Na wiecej nie zaslugjesz.Tam gdzie posylasz innych udaj sie jako pierwszy.

Parszywy hitlerowcu, won !!

pyrsk !
            ballest
            • Gość: katt Re: Stul pysk i won hitlerowska mento, won !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.04, 10:22
              a co to znaczy slowo "won"?
              • carrramba Re: Owerol wie lepiej .. 15.06.04, 11:47
                Uprzejmie informuję wszystkich zainteresowanych, że historycy z Instytutu
                Pamięci Narodowej, wyrazili gotowość ustalenia danych. Muszę podjąć decyzję,
                czy interesuje mnie nadanie sprawie biegu oficjalnego, czy nie. W chwili
                obecnej dane takie nie są znane i trudno pokusić się historykom o przybliżoną
                ocenę.
                Jeśli sprawie, zostanie nadany bieg oficjalny, to będzie to trochę trwało. No
                cóż, historycy z IPN danych nie mają ale ma je Owerol. Bardzo interesujące.
                Jeszcze dziś podejmę decyzję, którą wersję wybieram.
                Dziękuję.
                • Gość: kazik Re: Owerol wie lepiej .. IP: *.arcor-ip.net 15.06.04, 12:26
                  Innego wyjasnienia sie nie spodziewalem.
                • Gość: harc mistrz Re: Owerol wie lepiej .. IP: 62.233.241.* 15.06.04, 12:27
                  Dresiarze zawsze lepiej wiedzą...
                  (kalos'zkagatia)
                  (HKP)
                  ...Czuwaj nad tymi listami!
        • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 15.06.04, 12:31

> Jacy jestescie durni wszyscy i malo myslicie. Napisalem byl ze potopilbym po
          > urodzeniu.Za to nazwaliscie mnie nazista , faszysta idt. itp. Zgadzam sie z
          tym
          >
          > pogladem.Faszysci zabijali dzieci po urodzeniu. Jestem wiec faszysta.Zgadzam
          > sie z tym. Podpisuje sie pod tym co napisalem.
          > Jednak mam tylko jedno pytanie!!!!!
          > Jak nazwac tych "ludzi" ktorzy zabijaja dzieci przed
          >
          narodzeniem????????????????????????????????????????????????????????????????????
          > ?
          > ?????????????????????????
          Ty się niczym od nich nie różnisz. Absolutnie niczym!
          • Gość: OWEROL Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.a.pppool.de 15.06.04, 13:07
            Jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju nacjonalizmu , szowinizmu i faszyzmu .
            Prawda o historii musi być powiedziana. Byli i są szowiniści w wszystkich
            krajach . W Polsce tak samo jak we Francjii czy w Rosjii.
            Z Hitlerowcami kolaborowali obywatele podbitych i okupowanych krajów.
            "Volkslista " była tylko jednym przykładem tej kolaboracji . W czasie okupacjii
            podpisało " Volksliste" 3 miliony Polaków . Powinniśmy o tym pamiętać
            • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 15.06.04, 13:18
              A TY podpisałeś ? Czy Twoja Rodzina podpisała ? I w której grupie była?
              Myślę,że nie w V, wspomnianej przeze mnie.
              Możesz odpowiedzieć ? Przecież jesteś tu anonimowy !
              • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 15.06.04, 13:22
                Ty palancie carramba, nie potrafisz zrozumiec ze listy byly tylko na terenach
                zdobycznch a nie w Reichu. Palant do potegi n.
                • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 15.06.04, 13:30

> Ty palancie carramba, nie potrafisz zrozumiec ze listy byly tylko na terenach
                  > zdobycznch a nie w Reichu. Palant do potegi n.
                  Profesorze Kaziu, stan twojego umysłu musi budzić niepokój nas wszystkich.
                  Podchodzimy do ciebie w sposób cywilizowany a chyba nie powinniśmy. Wszak to,
                  że ktoś jest kretynem, nie usprawiedliwia jego obecności na forum. Przemyśl to
                  sobie, powolutku, żebyś się nie spocił- bo jak pewnie wiesz, nieprzyzwyczajonym
                  myślenie szkodzi. Przeczytaj raz jeszcze co Kolega Owerol napisał na ten temat
                  i nie błaźnij się więcej. Masz swoje lata i po prostu nie uchodzi.
                  Frazesy, w postaci "palanta" zachowaj dla swoich kolegów.
                  Jakbyś chciał parę synonimów do słowa "palant", to chętnie ci napiszę:)
                  • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 15.06.04, 13:34
              • Gość: OWEROL Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.a.pppool.de 15.06.04, 22:37
                A TY podpisałeś ? Czy Twoja Rodzina podpisała ? I w której grupie była?
                Myślę,że nie w V, wspomnianej przeze mnie.
                Możesz odpowiedzieć ? Przecież jesteś tu anonimowy !

ODPOWIEDZ :
                Moja rodzina nigdy nie mieszkała w Polsce. Tak więc ta kwestia nas nie dotyczy .
                Pozdrawiam

• carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 15.06.04, 22:39
                  Gość portalu: OWEROL napisał(a):

> A TY podpisałeś ? Czy Twoja Rodzina podpisała ? I w której grupie była?
                  > Myślę,że nie w V, wspomnianej przeze mnie.
                  > Możesz odpowiedzieć ? Przecież jesteś tu anonimowy !
                  >
                  > ODPOWIEDZ :
                  > Moja rodzina nigdy nie mieszkała w Polsce. Tak więc ta kwestia nas nie
                  dotyczy
                  > .
                  > Pozdrawiam
                  Moja rodzina nie podpisała!
                  Pozdrawiam.
            • henry.morgenthau_jr.jr Czekam na liczby ... PLiiiiZZZ !!! 15.06.04, 13:25

> podpisało " Volksliste" 3 miliony Polaków .

Czekam dalej na Szczebrzeszyn, Kolbuszowe, Monasterzyska, Bereze Kartuska,
              Piaseczno, Legionowo ... no i na miejscowosc WOLA BORZYMOWSKA (woj. podlaskie)

> Powinniśmy o tym pamiętać

Chcemy, ale wybacz tak bez dokladnych liczb.

Bye !
              Killin' all german nazi pigs !
              HENRY MORGENTHAU jr. jr.
              • Gość: OWEROL Re: Czekam na liczby ... PLiiiiZZZ !!! IP: *.a.pppool.de 15.06.04, 22:46
                podpisało " Volksliste" 3 miliony Polaków ?
                Czekam dalej na Szczebrzeszyn, Kolbuszowe, Monasterzyska, Bereze Kartuska,
                Piaseczno, Legionowo ... no i na miejscowosc WOLA BORZYMOWSKA (woj. podlaskie)
                > Powinniśmy o tym pamiętać
                Chcemy, ale wybacz tak bez dokladnych liczb.
                posczególnych miast i gmin . Tak więc nie umiem podać ilu mieszkańców
                Piaseczna , Szczebrzeszyna itd podpisało podczas okupacjii " Volksliste ".
                Pozdrawiam

• carrramba Re: Czekam na liczby ... PLiiiiZZZ !!! 15.06.04, 22:53

> podpisało " Volksliste" 3 miliony Polaków ?
                  > Czekam dalej na Szczebrzeszyn, Kolbuszowe, Monasterzyska, Bereze Kartuska,
                  > Piaseczno, Legionowo ... no i na miejscowosc WOLA BORZYMOWSKA (woj.
                  podlaskie)
                  > > Powinniśmy o tym pamiętać
                  > Chcemy, ale wybacz tak bez dokladnych liczb.
                  > ________________________
                  > Odpowiadam:
                  > Dane na temat " Volkslisty" posiadam z polskich publikacji ( " Słownik
                  Historii
                  >
                  > Polski" wydawnictwo Wiedza Powszechna )Niestety nie posiadam danych
                  dotyczących
                  >
                  > posczególnych miast i gmin . Tak więc nie umiem podać ilu mieszkańców
                  > Piaseczna , Szczebrzeszyna itd podpisało podczas okupacjii " Volksliste ".
                  > Pozdrawiam
                  >
                  No widzisz Kolego, zaczynasz kręcić. Temat naprawdę jest zgłoszony do IPN.
                  Jeśli nie było informacji w Słowniku, to skąd Twoje dane o Warszawie? Jeśli
                  chcesz wiedzieć to IPN ma z tym kłopot a Ty nie miałeś ?
                  Ja nie kwestionuję tych 3 mln. Skoro tak podano? O cała resztę mam do Ciebie
                  żal.
                  Nie strzela się na oślep. I taki forumowy kretyn Kazio, używa sobie ile wlezie.
                  Kretyn, który nawet pisać nie umie.
                  Chętnie popiszę z Tobą, na zadany przez Ciebie temat.
                  Może emocje opadną? Może przeprosisz Warszawiaków ?
                  Pozdrawiam
                  • Gość: OWEROL Krytycyzm w myśleniu istotny , a jego brak ! IP: *.a.pppool.de 16.06.04, 08:15
                    W Warszawie tak samo jak na Sląsku pewna liczba ludzi podpisała " Volkslistę".
                    Czy ty chcesz twierdzić że w stolicy nikt nie był " Volksdeutschem " ????
                    Pewna część z tych 3 - milionów Polaków była Warszawiakami .
                    Twoje postrzeganie historii jest czasem bardzo naiwne . Popatrz krytycznie na
                    własny kraj , postaraj się o to aby czarno białe schematy zastąpić opartym na
                    faktach krytycyzmem.
                    Pozdrawiam
                    PS: Nazywanie Slązaków " Volksdeutszami" lub " Wermachtowcami " jest
                    idiotyzmem , sam przyznasz że mam rację !
          • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 15.06.04, 13:45
            caramba ty nawet nie zrozumiales pytania,no coz brakuje slow opisujacych twoj
            poziom moralny, zyj jak ci dobrze z tym.Tylko prosze zamilcz.
            • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 15.06.04, 18:53

> caramba ty nawet nie zrozumiales pytania,no coz brakuje slow opisujacych twoj
              > poziom moralny, zyj jak ci dobrze z tym.Tylko prosze zamilcz.
              Poziom moralny, chyba tego nie wytrzymam. Co ty chcesz w swoich wątkach
              przekazać ? Czy ty facet nie rozumiesz, że nikt na forum nie rozumie co ty
              piszesz ? Taki głąb jesteś ? Niedoróba cholerna, prymityw ! Przestań się
              dopisywać do tematów, których nigdy nie zrozumiesz, bo cię przerastają !!
              Nie życzę sobie, żeby ktoś tak głupi, prymitywny, chamski, wulgarny i żałosny
              wypowiadał się na polskie tematy !!!
              • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 16.06.04, 08:16
                Wszystkich zinteresowanych tematem informuje, że sprawie został nadany trub
                oficjalny. Nie chcę, żeby ktoś na forum napisał, że odpowiedź uzyskana
                telefonicznie nie jest miarodajna. Czekam więc na mail z IPN.
                • Gość: OWEROL Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.a.pppool.de 16.06.04, 23:54
                  Wszystkich zinteresowanych tematem informuje, że sprawie został nadany trub
                  > oficjalny. Nie chcę, żeby ktoś na forum napisał, że odpowiedź uzyskana
                  > telefonicznie nie jest miarodajna. Czekam więc na mail z IPN.

Wszyscy czekamy niecierpliwie :-)
                  • Gość: Drzistula Re: Dostępność danych wg Owerola IP: 62.148.87.* 17.06.04, 02:16
                    To zadziwiające, ze w IPN nie znają ksiązki C. Madajczyka Polityka III Rzeszy w
                    okupowanej Polsce, Izdebskiego, Niemiecka Volkslista na Górnym Śląsku, czy
                    Matelskiego Niemcy w Polsce w XX wieku czy tekstu W. Bonusiaka , Polacy
                    dobrowolnie wspólpracujący z Niemcami (Organisation TODT - OT)w: Ludność
                    niemiecka na ziemiach polskich w latach 1939-1945 i jej powojenne losy (red. W.
                    jastrzębski, czy niemiekiej publikacji M. Broszat, Nationalistische
                    Polenpolitik 1939-1945. We wszystkich tych publikacjach są dane dotyczące
                    Volkslisty.
                    Volkslistę podpisało: 1050 tys. na Górnym Śląsku, 750 tys. w okręgu Gdańsk -
                    Prusy Zachodnie, ok. 100 tys. w Kraju Warty oraz 77 tys. w Generalnym
                    Gubernatorstwie (więc nie mogło byc 100 tys. Volksdeutschów w Warszawie!). Do
                    tego należy doliczyć 27 117 tys. Polaków członków organizacji TODT, którzy
                    zgłaszali się ochotniczo do pracy w rzeszy lub administracji.
                    Przy ocenie tych danych należy wziąć pod uwagę to, że na tych terenach była
                    mniejszość niemiecka w II RP. W świetle spisu z 1931 r. było 741 tys. Niemców,
                    wg szacunków niemieckich 1 140 tys., do tego trzeba dodać ok. 930 tys.
                    Ślązaków, którzy podpisali DVL III lub IV, to liczba Polaków bez niemieckich
                    korzeni na volkslistach była taka wielka.
                    • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 17.06.04, 06:29
                      Raz jeszcze zaznaczam: moje pytanie skierowane do IPN, dotyczyło Warszawy !
                      • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 17.06.04, 09:28
                        Carramba tak jest z kazdym watkiem, ty mozesz pluc na wszystkich , tylko na
                        ciebie i na ukochanych polakow nikt. Kradzize samochodow, goscinne wystepy
                        polskich zlodzeji w Niemczech to przeciez nic, no bo my polacy jestesmy cacy.
                        Odpieprz sie od innych ty debilu miekim robiony, prawdzie trzeba raz w oczy
                        spojrzec.Podpisywali polacy Niemcy Zydzi ,I czego ty broniosz. Kazdy czlowiek
                        ma tylko jedno zycie, ja nie wiem jak bym sie zachowal w takiej sytuacji. Ty
                        myslisz tak jak w cytacie na alei Szucha ,cierpiec dla Polski itd. Tylko tys
                        jeszcze nie cierpial, tobie zosto to oszczedzone. Jestes zwyklym dupkiem
                        oderwanym od owczesnej rzeczywistosci. Teraz natomiast chcesz sie kreowac na
                        obronce Polski, Zycze ci zeby Al Kaida dala ci w dupe , zeby postawila cie
                        przed dylematem wyboru i co wtedy ty parszywa gniodo bedziesz sral w portki?
                        • Gość: Pit Re: Dostępność danych wg Owerola IP: 150.254.85.* 17.06.04, 09:32
                          Ale jaja !!!!
                          • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 17.06.04, 09:37
                            Gość portalu: Pit napisał(a):

> Ale jaja !!!!
                            Z Kaziem są zawsze jaja. Stary perwers, ośmiesza się takimi postami:)
                            Niemiecki pachołek i sługus ! Nie dość, że kretyn, to jeszcze cham.
                            • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 17.06.04, 09:41
                              Jestem dumny z tego ze jestem Niemcem, nie bedzie mi polski zlodziej plul w
                              twarz.Z toba i twoja mentalnoscia nie mam nic wspolnego. My jestesmy mistrzem
                              eksportu , nie wy . Wy jestescie mistrzami zlodziejstwa i korupcji, poczynajac
                              od sejmu w dol. I wy bedziecie poczatkiem konca EU. Zapamietaj ten post.
                              • Gość: PIT Amen!!!! IP: 150.254.85.* 17.06.04, 09:43
                                Amen!!!!!!
                        • Gość: Drzistula Re: Dostępność danych wg Owerola IP: 213.17.147.* 17.06.04, 10:03
                          Z faktami się nie dyskutuje! Żaden naród nie składa się z samych aniołów.
                          Przyjmij jednak do wiadomości, że historycy (również niemieccy) są zgodni, że w
                          okupowanej Polsce był najmniejszy odsetek współpracujacych z Niemcami, dotyczy
                          to również grnatowej policji. Chyba nie czytałeś moich postów w wątku "ilu
                          Warszawiaków podpisało volkslistę", więc je tu wkleję:
                          Oto cytat z Cz. Madajczyka, Polityka III Rzeszy w okupowanej Polsce: "Władze
                          okupacyjne w GG ustaliły w 1940 r. istnienie tu ok. 90 tys. Volksdeutschów,
                          deutsche Volkszugehoerige, stanowiących odpowiednik tych obywateli polskich,
                          których na ziemiach zaanektowanych wpisano do grup I i II DVL. Zrównano ich z
                          Niemcami z Rzeszy (wynagrodzenie, przydziały żywnościowe, świadczenia socjalne,
                          szkolnictwo), chociaż nie otrzymali niemieckiej przynależności państwowej. Nie
                          wszyscy zresztą jej chcieli.Część potomków dawnych kolonistów niemieckich nie
                          zdradzała ku temu chęci, niekiedy wręcz wyrażała życzenie pozostania Polakami.
                          W Warszawie nie zarejestrowało się ok. 30 tys. ewangelików z niemieckimi
                          nazwiskami. (...) Do konca sierpnia 1943 r. komisje EWZ
                          (Einwandererzentralstelle) przebadały blisko 69 tys. kandydatów; za
                          deutschstaemmige A uznano 24 tys., do grupy B zaliczono 12 tys., kartę VD
                          przyznano 4,5 tys. obywateli polskich, nie rozstrzygnięto ponad tysiąc
                          wniosków, a resztę odrzucono.
                          Do stycznia 1944 r. badaniami objęto 43 tys. w dystrykcie galicyjskim, 27 tys.
                          w lubelskim, 14 tys. w krakowskim, 6 tys. w warszawskim i 7 tys. w radomskim"
                          s.454-456. (razem 97 tys.) Spośród zbadanych odrzucono prawie 20 tys. Dane te
                          Madajczyk podaje za: National Archives (T-81) oraz Berichte ueber den Stand der
                          Um- und Anssiedlung.
                          Nie może być więc mowy o 100 000 Volksdeutschów w Warszawie (co najwyżej 6
                          tys.). Dane te dotyczą całej Generalnej Guberni.
                          i cytat z Dziennika Klukowskiego:
                          Wielką niespodzianką dla wszystkich była postawa Zieleniewskiego, którego
                          unikano, uważając za niezbyt pewnego. Nie chciał podpisać wniosku, dowodząc, że
                          jest Polakiem, wreszcie podpisał, dodając, że czyni to pod presją. Wówczas
                          Niemcy go spoliczkowali” ( s. 318). Na listy wpisywano się, aby zostać
                          zwolnionym z obozu koncentracyjnego (s. 363).
                          „Dziś rano powiesił się w Zamościu niejaki Bogusław Hertz [...] Jeszcze w 1939
                          r. zdeklarował się jako Niemiec i przez całe 4 lata czynnie występował
                          przeciwko Polakom. [...] Samobójstwo jego wywołało w Zamościu wielką sensację,
                          zwłaszcza, że wieszając się w ustępie pozostawił karteczkę pod adresem Niemców,
                          zaczynającą się od słowa ‘Skurwysyny...’ i przepowiadającą im, że za trzy
                          tygodnie będą tak samo wisieć jak on dzisiaj” (s. 371).
                          I jeszcze pod rozwagę podaję treść Instrukcji nr 8 wydanej przez Globocnika w
                          maju 1943. Stwierdza się w niej, że kandydat po zbadaniu przez EWZ jest
                          zobowiązany przyjąć niemiecką narodowość: odmówic nie może, gdyż jego niemiecka
                          krew nie stanowi prywatnej własności.

Pomyśl, ilu jest tych złodziei samochodów wśród Polaków? W Niemczech w
                          więzieniach siedzą wyłącznie obcokrajowcy, bo Niemiec nie może być złodziejem?
                          Pomyśl trochę i nie wściekaj się z powodu ulegania negatywnym stereotypom.
                          • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 17.06.04, 10:09
                            Co Ty idiocie i chamowi tłumaczysz ! Przecież on nic nie zrozumiał z postów o
                            czym świadczą jego chamskie dopiski. Pieprzony sługus, dla niego Polak to
                            złodziej i kolaborant. Chamisko, złamas jeden. Powinno się debila zabanować, bo
                            szerzy tylko nienawiść a czytać jescze się nie nauczył, zbok cholerny.
                          • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 17.06.04, 10:16
                            Dzistula nie musisz mnie pouczac, jak bys sie cztery razy martwila jak wrocic
                            do Niemiec bo ci w Polsce podpierdolili auto to bys tego nie pisala, tym
                            bardziej ze to byly sluzbowe auta.Moje prywatne to moge milczec, ale sluzbowe ,
                            powiedz jak? Niemcy tez kradna, moze cos innego,moje auto stoi na ulicy 3 lata
                            i jeszcze stoi. W Katowicach na Placu Grunwaldzkim stalo 30 min i juz byla
                            proba kradziezy.Gydybym przaszedl 30 min. pozniej bylby to 5 samochod.
                            Mnie przeraza tylko to spoleczne przyzwolenie.
                            • Gość: Pit Re: Dostępność danych wg Owerola IP: 150.254.85.* 17.06.04, 10:21
                              Bezpieczniej byloby sluzbowa awinetka. Moze nie ukradna i na drodze nie napadna
                              • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 17.06.04, 10:31
                                Pit masz racje,ale kto by pomyslal wtedy ze w Polsce tak kradna.Bedac pierwszy
                                raz w Polsce bodaj 1994 , zatrzymuja mnie dwie kobiety , mysle autostopowiczki,
                                a one mnie pytaja czy mam ochote na sex,to bylo naprawde zaskoczenie, za
                                komunistow tego nie bylo.Kradziez samochodo to byla wielka niespodzianka.Po
                                wojnie w oplskim Mama zostawiala klucz pod wycieraczka, taki zwykly klucz.Potem
                                trzeba bylo miec coraz to lepsze zamki.Awionetka to dobry pomysl. Kurs
                                pilotarzu kosztuje 9000 euro, malutka cesna 230.000. w sumie to ta sama cena.
                                I jeszcze jedna zaleta, nie musisz jej czesto myc, w powietrzu i tak nikt nie
                                widzi czy jest brudna.
                            • Gość: Drzistula Re: Dostępność danych wg Owerola IP: 213.17.147.* 17.06.04, 10:50
                              Też mi ukradli auto z parkingu przed domem i wielokrotnie padałam ofiarą
                              kieszonkowców, bo jestem roztargniona, ale nie patrzę na wszystkich jak na
                              potencjalnych złodziei, bo jest to margines społeczny.
                              Poczytaj informatory dla turystów - ostrzegają przed złodziejami we Włoszech,
                              Francji, USA, Niemczech i oczywiście w Polsce (gdzie statystycznie jest więcej
                              kradzieży niż w Niemczech) itd. Nie jest to zadna cecha narodowa!
                              Jeśli interesowałoby Cię kino włoskiego realizmu, to przydrożne prostytutki nie
                              byłyby dla ciebie zaskoczeniem.
                              Nie mam zamiaru ciebie pouczać, tylko chciałabym, żebyś najpierw widział
                              człowieka, a dopiero potem jego narodowość. Wtedy być może nie obrażałbyś
                              dyskutantów na tym forum.
                              • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 17.06.04, 12:13
                                Ja nie chce nikogo obrazac, to tylko i wylacznie wina faktow, i one obrazaja
                                Polakow. Zlodziejstwo spotykamy wszesdzie , tylko istnieje jedno tylko -
                                przyzwolenie spoleczne - za komunistow znieczulica spoleczna.
                                Co do kobiet lekkich obyczajow - tak mowilo sie kiedys o tej profesji, to
                                musze stwierdzic ze w Niemczech nie mialem sposobnosci byc skonfrontowany z ta
                                przypadloscia. Dla osobnikow o odmiennej orientacji moralnej zostaly zalozone
                                przybtki uciech o nazwie burdele,natomiast ulice , tez rodzi sie pytanie jakie
                                ulice, no niestety ja na swoich nie spotykam powyzszych propozycji.
                                • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 17.06.04, 12:47

> Ja nie chce nikogo obrazac, to tylko i wylacznie wina faktow, i one obrazaja
                                  > Polakow. Zlodziejstwo spotykamy wszesdzie , tylko istnieje jedno tylko -
                                  > przyzwolenie spoleczne - za komunistow znieczulica spoleczna.
                                  > Co do kobiet lekkich obyczajow - tak mowilo sie kiedys o tej profesji, to
                                  > musze stwierdzic ze w Niemczech nie mialem sposobnosci byc skonfrontowany z
                                  ta
                                  >
                                  > przypadloscia. Dla osobnikow o odmiennej orientacji moralnej zostaly zalozone
                                  > przybtki uciech o nazwie burdele,natomiast ulice , tez rodzi sie pytanie
                                  jakie
                                  > ulice, no niestety ja na swoich nie spotykam powyzszych propozycji.
                                  Posłuchaj mesjaszu, obrażasz na tym forum wiele osób. Nie przebierasz w
                                  środkach.
                                  Dla mnie możesz być kim chcesz, to mnie nie interesuje. Natomiast pseudo laurkę
                                  wystawiasz Niemcom.
                                  W zasadzie, jakiekolwiek dyskusje z tobą to czyste dywagacje i nic więcej.
                                  Wstyd ! Należałoby ci tak po prostu, po męsku przywalić w pysk !
                                  I mam nadzieję, że ktoś to zrobi:)))))))))))))))))))))))
                                  • Gość: harc mistrz Re: Dostępność danych wg Owerola IP: 62.233.241.* 17.06.04, 13:30
                                    JA, HARC MISTRZ TO ZROBIĘ KAZIKOWI - W CZYNIE SPOŁECZNYM:

- Podejdż no tu, Kazik, bliżej! No, jeszcze trochę bliżej...
                                    - !!! (gwałtowna akcja-reakcja)
                                    - A masz, Ty skubańcu w Tę szwabską mordę!!!
                                    - A masz, Ty odwetowcu z Bonn "fangę w nochal"!!!
                                    - I jeszcze "blachę" w niskie czoło!!!
                                    - I kopa w dupę "na pożegnanie"...
                                    - Ufff...!!!, zmęczyłem się trochę z tym Kazikiem, ale to nic - Idę teraz na
                                    piwo!
                                    (HKP)
                                    ... CZUWAJ!
                                    • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 14:01
                                      Do czego juz doszlo , mowiac o zlodziejstwie i korupcji w Polsce jest sie
                                      nazywany odwetowcem.Paranoja
                                  • Gość: kazik Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 14:06
                                    Carramba : komu brakuje argumentow, ucieka sie do sily.Mocny ale glupi.
                                    • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 21.06.04, 13:11
                                      Podnoszę dla Aqua.
                                      • aqua Re: Dostępność danych wg Owerola 21.06.04, 13:26
                                        Prawdę mówiąc dziwne, że kaziu nie wie dlaczego nazywają go odwetowcem. A jest
                                        to bardzo delikatne sformułowanie.
                                        • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 21.06.04, 13:27
                                          aqua napisał:

> Prawdę mówiąc dziwne, że kaziu nie wie dlaczego nazywają go odwetowcem. A
                                          jest
                                          > to bardzo delikatne sformułowanie.
                                          Przy jego stanie umysłu, On nic nie wie !
                                          • Gość: Owerol Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.a.pppool.de 21.06.04, 14:59
                                            Pytanie do Kazia :
                                            Czy lepiej jest mieć " opinię " nałogowego złodzieja ???
                                            Albo lepsza jest " opinia " nałogowego mordercy ???
                                            • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 21.06.04, 15:18
                                              Gość portalu: Owerol napisał(a):

> Pytanie do Kazia :
                                              > Czy lepiej jest mieć " opinię " nałogowego złodzieja ???
                                              > Albo lepsza jest " opinia " nałogowego mordercy ???
                                              Witaj
                                              Chcesz się z Kazia doktoryzować, to służę "pomocami naukowymi".
                                              • Gość: katt Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.04, 15:30
                                                carramba, aco Ty sie w dysputy dajesz, co?
                                                Robota w knajpie czeka a Ty tu sobie agitacje polityczna urzadzasz ?
                                                Kto mnie ten burdel tu posprzata?
                                                NO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 21.06.04, 15:34
                                                  Gość portalu: katt napisał(a):

> carramba, aco Ty sie w dysputy dajesz, co?
                                                  > Robota w knajpie czeka a Ty tu sobie agitacje polityczna urzadzasz ?
                                                  > Kto mnie ten burdel tu posprzata?
                                                  > NO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  Knajpa to nie burdel , Kolego.
                                                  • carrramba Re: Do Owerola !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.04, 15:45
                                                    Czy Ty masz jakąś skrzynkę, na którą można do Ciebie napisać?
                                                    Proszę o odpowiedź.
                                                  • Gość: katt Re: Dostępność danych wg Owerola IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.04, 15:46
                                                    carrmaba zapytej swego szefa, jak on rozumie te zdanie "posprzatac tyn burdel"
                                                    Widza zes smarkaty je albo z builderym zes do jednyj szkoly lazil.
                                                  • carrramba Re: Dostępność danych wg Owerola 21.06.04, 15:48
                                                    Gość portalu: katt napisał(a):

> carrmaba zapytej swego szefa, jak on rozumie te zdanie "posprzatac tyn burdel"
                                                    > Widza zes smarkaty je albo z builderym zes do jednyj szkoly lazil.
                                                    Ja prosty chłop: burdel to burdel, a co ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka