Dodaj do ulubionych

wszechpolacy

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 12:27
Ostatnio zaroiło się tutaj na naszym śląskim forum od polskich nazistów. Jak
myślicie, co oni przez swoja obecność tutaj chcą osiągnąć?

Trochę przypomina to Annaberg. Jak tylko okazało się, ze na Śląsku żyją
Niemcy, zaczęły się pielgrzymki polskich naziolów pod pomnik terrorystów
polskich postawiony w miejsce wysadzonego pomnika obrońców Śląska.

Jak sobie z tym problemem poradzić? Jestem odpowiedzialny za inwestycje mojej
firmy na terenie Europy wschodniej. Jak tylko zauważam, że potencjalny
partner jest typu „wszechpolak” zrywam z nim wszelkie kontakty. Polecam innym
tą strategię, która umożliwia wyłączenie elementu szkodliwego na drodze
ekonomicznej. Gdyby w przeszłości konsekwentnie tak postępowano, nie byłoby
np. takiego Korfantego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit Re: wszechpolacy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.04, 12:38
      A co robisz gdy ci sie trafi partner typu NPD ?
    • Gość: Legniczanin Wszechniemcy IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 12:58
      Ostatnio zaroiło się tutaj na naszym śląskim forum od niemieckich nazistów.Jak
      myślicie,co oni przez swoją obecność tutaj chcą osiągnąć ?
      Gdy zauważam,że mój partner jest typem "wszechniemca",to zrywam z nim wszelkie
      kontakty.Polecam innym tę strategię,która umożliwia wyłączenie elementu
      szkodliwego na drodze ekonomicznej.Gdyby w przeszłości konsekwentnie tak
      postępowano,nie byłoby np. takiego Hitlera lub esbeka Krolla-Króla.
      Trochę przypomina mi to Strzelce Opolskie.Jak tylko okazało się,że na Śląsku
      żyją Polacy,rozpoczęło się wyrzucanie polskiego godła.
      • Gość: Marek Re: Wszechniemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 13:07
        w jakim polskim dokumencie prawnym jest napisane, ze na budynku starostwa musi
        wisiec polskie godlo?
        • ballest88 WON ! Hitlerowcu, won ! 27.06.04, 13:11
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> w jakim polskim dokumencie prawnym jest napisane, ze na budynku starostwa
          musi
          > wisiec polskie godlo?

???????????????????????? ..... jednak jestes debilem !!!!!!!

pyrsk !
          Ballest
          • Gość: Marek Re: WON ! Hitlerowcu, won ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 13:13
            ja przynajmnie takiego dokumentu nie znalazlem. moze ktos mi go przytoczy?
            • ballest88 WON ! Hitlerowcu, won ! 27.06.04, 13:15

> ja przynajmnie takiego dokumentu nie znalazlem. moze ktos mi go przytoczy?

???????????????? Jestes nie tylko debilem, poziom twojego "IQ" (IQ ??? - hahaha)
              spadl juz do poziomu imbecylizmu.

pyrsk !
              Ballest
        • Gość: builder Re: Wszechniemcy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 13:13
          Gość: Marek IP: *.dip0.t-ipconnect.de
          Data: 27.06.2004 13:07 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
          w jakim polskim dokumencie prawnym jest napisane, ze na budynku starostwa musi
          wisiec polskie godlo?

nie ro`b z siebie pos`miewiska!,
          czlowieku to jest polski urzad i prawa sa rego`lowane przez polskie pan`stwo
          jezeli to tak ciez`ko ci zrozumiec`to wogo`le o czym dyskusja?
          • Gość: Marek Re: Wszechniemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 13:14
            no wlasnie! w jakim dokumencie prawnym jest to napisane?
            • ballest88 WON ! Hitlerowski imbecylu, won ! 27.06.04, 13:18

> no wlasnie! w jakim dokumencie prawnym jest to napisane?

???????????? Wynocha hitlerowski imbecylu, czyzby ze wzgledu na twoja
              niewyplacalnosc, wypuscili cie z niemieckiego wariatkowa ... ???? Jezeli tak to
              niech wszystko co swiete ma Niemcy w opiece.

pyrsk !
              Ballest
              • Gość: Marek Re: WON ! Hitlerowski imbecylu, won ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 13:20
                ty tez nie znasz takiego aktu prawnego?....
                • ballest88 WON ! Hitlerowski bydlaku, won ! 27.06.04, 13:21

> ty tez nie znasz takiego aktu prawnego?....

Hitlerowski bydlaku, won !

pyrsk !
                  Ballest
                  • Gość: Marek Re: WON ! Hitlerowski bydlaku, won ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 13:22
                    jeszcze nie znalazlaes? czekamy wszyscy na cytat z tego dokumentu ;-)
                    • ballest88 WON ! Nazistowski ryju, won ! 27.06.04, 13:24

> jeszcze nie znalazlaes? czekamy wszyscy na cytat z tego dokumentu ;-)

Wynocha, pluskwo hitlerowska, won !

pyrsk !
                      Ballest
                    • bolek5 Re: WON ! Hitlerowski bydlaku, won ! 27.06.04, 14:20
                      Witam!

> jeszcze nie znalazlaes? czekamy wszyscy na cytat z tego dokumentu ;-)

Art. 8. ust. 1 dekretu z dnia 7 grudnia 1955 r. o godle i barwach Polskiej
                      Rzeczypospolitej Ludowej oraz o pieczęciach państwowych (Dz. U. Nr 47, poz. 314
                      z późn. zmianami) wprowadza obowiązek umieszczania tablicy z godłem na
                      budynkach jednostek organizacyjnych uprawnionych do używania wizerunku orła. W
                      ust. 2 określono podstawowe cechy takiej tablicy a jej wzór określono w
                      załącznikach 3 i 4 cytowanego dekretu. Wykaz jednostek organizacyjnych
                      używających wizerunku orła określa art. 2a. ustawy z dnia 31 stycznia 1980 r.
                      o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. Nr 7. poz. 18 z
                      późn. zmianami). W punkcie 3 tego przepisu wymienione są gminy, związki
                      międzygminne oraz ich organy. Art 137 par. 1 kk stanowi, iż "Kto publicznie
                      znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę,
                      falgę lub inny znak państwowy podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności
                      albo pozbawienia wolności do roku".

Pozdrawiam

Bolek
                      • Gość: Marek Re: WON ! Hitlerowski bydlaku, won ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 14:35
                        no widzisz, a jednak mozna operowac faktami bez niepotrzebnego pustoslowia!
                        brawo! inni moga brac z ciebie przyklad ;-)

ps.
                        teraz na tej podstawie prawnej nalezy jeszcze sprawdzic, czy doszlo do
                        wykroczenia przeciwko tej normie prawnej.

pzdr.
                        ;-)
            • Gość: builder Re: Wszechniemcy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 13:31
              Data: 27.06.2004 13:14 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
              no wlasnie! w jakim dokumencie prawnym jest to napisane?

ja juz` nie mogeeeeeeee...,
              w dokumentach regulujacych urzedy pan`stwowe okres`lane poprzez konstytucje,
              karzdy z paragrafo`f jasno okres`la zadania i powinnos`ci urzedo`w,
              • Gość: Marek Re: Wszechniemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 13:38
                o jakim dokumencie myslisz? §, Art., Nr.,...
                • Gość: builder Re: Wszechniemcy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 13:54
                  Data: 27.06.2004 13:38 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

o jakim dokumencie myslisz? §, Art., Nr.,...

mieszkam w Anglii, nie w Polsce choc` jestem jej ro`wnorzednym obywatelem nie
                  narzuca mi to obowiazku znac` wszystkie paragrafy,
                  paragrafy te powinni znac` urzednicy pan`stwowi nawet ci w opolskiem!,
                  dlatego dokladnie nie moge ci pomo`c,
                  no a ten wszechpolak to kto to w/g ciebie jest?

• Gość: Marek Re: Wszechniemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 13:58
                    > mieszkam w Anglii, nie w Polsce choc` jestem jej ro`wnorzednym obywatelem nie
                    > narzuca mi to obowiazku znac` wszystkie paragrafy,
                    > paragrafy te powinni znac` urzednicy pan`stwowi nawet ci w opolskiem!,
                    > dlatego dokladnie nie moge ci pomo`c,

to dlaczego jestes przeciwko zejmowaniu polskiego godla, jezeli nawet nie
                    wiesz, czy byl to akt bezprawny?

> no a ten wszechpolak to kto to w/g ciebie jest?

a masz wyszukiwarke internetowa?
                    ps. wszechpolak nie istnieje wg. mnie, lecz jest nazwa wlasna.
                    • Gość: builder Re: Wszechniemcy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 14:07
                      Data: 27.06.2004 13:58 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

> mieszkam w Anglii, nie w Polsce choc` jestem jej ro`wnorzednym obywatelem nie
                      > narzuca mi to obowiazku znac` wszystkie paragrafy,
                      > paragrafy te powinni znac` urzednicy pan`stwowi nawet ci w opolskiem!,
                      > dlatego dokladnie nie moge ci pomo`c,

to dlaczego jestes przeciwko zejmowaniu polskiego godla, jezeli nawet nie
                      wiesz, czy byl to akt bezprawny?

hehehe, to tak jakby u was w rzadzie doszli np. komunis`ci do wladzy i w
                      urzedach powiesili portret Lenina,
                      to byla nie przemys`lana prowokacja s`wiadczaca o kompetencjach urzedniko`w -
                      jednym slowem "TLUKI",

> no a ten wszechpolak to kto to w/g ciebie jest?

a masz wyszukiwarke internetowa?
                      ps. wszechpolak nie istnieje wg. mnie, lecz jest nazwa wlasna.

piszesz o "wszechpolakach" a nie wiesz kim sa?,
                      to po co piszesz jak nie wiesz co piszesz?

• Gość: Marek WSZECHPOLACY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 14:13
                        builder:
                        "no a ten wszechpolak to kto to w/g ciebie jest?"

Marek:
                        "a masz wyszukiwarke internetowa?
                        ps. wszechpolak nie istnieje wg. mnie, lecz jest nazwa wlasna. "

Bulider:
                        "piszesz o "wszechpolakach" a nie wiesz kim sa?,
                        to po co piszesz jak nie wiesz co piszesz?"

a teraz zastanow sie (tylko spokojnie) nad tym co napisales. jezeli nadal nie
                        widzisz twoich bledow, przeczytj jeszcze raz (albo az do skutku) moja
                        wypowiedz. - tylko na spokojnie!
                        • Gość: builder Re: WSZECHPOLACY IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 15:53
                          Data: 27.06.2004 14:13 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

builder:
                          "no a ten wszechpolak to kto to w/g ciebie jest?"

Marek:
                          "a masz wyszukiwarke internetowa?
                          ps. wszechpolak nie istnieje wg. mnie, lecz jest nazwa wlasna. "

Bulider:
                          "piszesz o "wszechpolakach" a nie wiesz kim sa?,
                          to po co piszesz jak nie wiesz co piszesz?"

a teraz zastanow sie (tylko spokojnie) nad tym co napisales. jezeli nadal nie
                          widzisz twoich bledow, przeczytj jeszcze raz (albo az do skutku) moja
                          wypowiedz. - tylko na spokojnie!

wyszukiwarka kolego mi nic nie da!,
                          ja chce znac` twoja zacna opinie i definicje wszechpolaka w/g ciebie,
                          jez`eli piszesz o wszechpolakach to znaczy, ze ja znasz - jez`eli nie znasz a
                          tylko ci sie wydaje, ze znasz to po huj piszesz o nich - kapitto?,
                          dlatego chce sie wreszcie dowiedziec` od ciebie kim jest wszechpolak? - jez`eli
                          jestes` kulturalny to napiszesz, jez`eli nie znasz pojecia to przeprosisz i
                          napiszesz; nie wiem,
                          jez`eli nie wiesz to po wuja zaczynasz problem na forum!!!!!!!!!
                          • Gość: Marek Re: WSZECHPOLACY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 15:58
                            widze, ze czytanie sprawia tobie problemy. jak juz wieleokrotnie nappisalem
                            pojecie "wszechpolak" jest NAZWĄ WŁASNĄ. mam nadzieje, ze wiesz co to oznacza.

a ze obsluga wyszukiwarki internetowej sprawia tobie takze problemy podaje
                            tobie namiary:
                            www.wszechpolacy.pl
                            PS.
                            popracuj takze nad twoim jezykiem.
                            • Gość: Marek PS2 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 15:59
                              no i zapomnialem napisac, abys nad twoja kulura i sposobem wyrazania takze
                              popracowal.
                            • Gość: builder Re: WSZECHPOLACY IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 16:34
                              Data: 27.06.2004 15:58 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

widze, ze czytanie sprawia tobie problemy. jak juz wieleokrotnie nappisalem
                              pojecie "wszechpolak" jest NAZWĄ WŁASNĄ. mam nadzieje, ze wiesz co to oznacza.

a ze obsluga wyszukiwarki internetowej sprawia tobie takze problemy podaje
                              tobie namiary:
                              www.wszechpolacy.pl
                              PS.
                              popracuj takze nad twoim jezykiem.

ales` mi dosral)))
                              spale sie ze wstydu))),
                              dalej uwaz`am, ze piszesz bzdury, kto`re cie nie dotycza,
                              robisz zament na tym forum,
                              bazujesz jedynie na web stronach, ktore sa ogo`lno dostepne dla wszystkich na
                              calym s`wiecie,
                              bawi mnie samo twoje zachowanie,
                              po co ci to?, podnieca cie to?,
                              poczekam na two`j nastepny tekst i zorietuje sie z kim mam do czynienia czy z
                              przypadkowym gos`ciem czy tez` z jakims` sflustrowanym kretynem,ok?,
                              • Gość: Marek mein Gott!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 16:41
                                > ales` mi dosral))) spale sie ze wstydu))),
                                samokrytyka jest zdrowa ;-)))))

> dalej uwaz`am, ze piszesz bzdury, kto`re cie nie dotycza,
                                uhmmm... moze pare przykladow?

> robisz zament na tym forum,
                                ??????????

> bazujesz jedynie na web stronach, ktore sa ogo`lno dostepne dla wszystkich na
                                > calym s`wiecie,
                                no i? przeciez nie bede uzywal zrodel o ktorych ty nie masz najmniejszego
                                pojecia, albo?

> bawi mnie samo twoje zachowanie, po co ci to?, podnieca cie to?,
                                czyzbys mial zamiar mi czegos zabronic?

> poczekam na two`j nastepny tekst i zorietuje sie z kim mam do czynienia czy z
                                > przypadkowym gos`ciem czy tez` z jakims` sflustrowanym kretynem,ok?,
                                tego zdania nie rozumiem. moze napiszesz troche jasniej. po obserwacji twoich
                                wypowiedzi na tym forum widze, ze nie tylko ja mam problemy ze zrozumieniem
                                twoich wypowiedzi.
                                • Gość: builder Re: mein Gott!!! IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 16:58
                                  Data: 27.06.2004 16:41 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

> ales` mi dosral))) spale sie ze wstydu))),
                                  samokrytyka jest zdrowa ;-)))))

> dalej uwaz`am, ze piszesz bzdury, kto`re cie nie dotycza,
                                  uhmmm... moze pare przykladow?

> robisz zament na tym forum,
                                  ??????????

> bazujesz jedynie na web stronach, ktore sa ogo`lno dostepne dla wszystkich na
                                  > calym s`wiecie,
                                  no i? przeciez nie bede uzywal zrodel o ktorych ty nie masz najmniejszego
                                  pojecia, albo?

> bawi mnie samo twoje zachowanie, po co ci to?, podnieca cie to?,
                                  czyzbys mial zamiar mi czegos zabronic?

> poczekam na two`j nastepny tekst i zorietuje sie z kim mam do czynienia czy z
                                  > przypadkowym gos`ciem czy tez` z jakims` sflustrowanym kretynem,ok?,
                                  tego zdania nie rozumiem. moze napiszesz troche jasniej. po obserwacji twoich
                                  wypowiedzi na tym forum widze, ze nie tylko ja mam problemy ze zrozumieniem
                                  twoich wypowiedzi.

no to juz` nie moja wina,
                                  udowodnij, ze sie myla,
                • Gość: builder Re: Wszechniemcy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 14:00
                  mys`le, ze moz`e ci w tym pomo`c nasz forumowy kolega Sattebrini lub Arnold7,
        • Gość: Legniczanin Re: Wszechniemcy IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 15:16
          Starostwo w Strzelcach Opolskich leży w Polsce.
          A gdzie jest zapisane,że rzekomi Niemcy muszą mieszkać w Polsce ? Mogą wyjechać
          do Niemiec jak ty .
          • Gość: Marek Re: Wszechniemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 15:17
            nie posuwasz sie w twoim nacjonalizmie za daleko?
    • Gość: builder Re: wszechpolacy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 13:03
      Data: 27.06.2004 12:27 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

Ostatnio zaroiło się tutaj na naszym śląskim forum od polskich nazistów. Jak
      myślicie, co oni przez swoja obecność tutaj chcą osiągnąć?

Trochę przypomina to Annaberg. Jak tylko okazało się, ze na Śląsku żyją
      Niemcy, zaczęły się pielgrzymki polskich naziolów pod pomnik terrorystów
      polskich postawiony w miejsce wysadzonego pomnika obrońców Śląska.

Jak sobie z tym problemem poradzić? Jestem odpowiedzialny za inwestycje mojej
      firmy na terenie Europy wschodniej. Jak tylko zauważam, że potencjalny
      partner jest typu „wszechpolak” zrywam z nim wszelkie kontakty. Polecam innym
      tą strategię, która umożliwia wyłączenie elementu szkodliwego na drodze
      ekonomicznej. Gdyby w przeszłości konsekwentnie tak postępowano, nie byłoby
      np. takiego Korfantego.

Czlowieku w/g mnie to jestes` totalnym debilem - rozumiesz,
      i nie pisz juz` o tej swojej firmie,ok!
      i jeszcze jedno pytanko; co rozumiesz przez slowo "wszechpolak"?
      • Gość: Wasz Marjanek Re: wszechpolacy IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.04, 13:09
        Hallo Marek,
        moje obserwacje i doswiadczwenia potwierdzaja to o czym piszesz.
        Zawodowo tez mam od lat kontakty z firmami m.in. w Polsce. Branza dla ktorej
        pracuje , zostala w Polsce bardzo zmodernizowana – oczywiscie dzieki koncernom
        z Zachodu.
        Musze Ci jednak powiedziec, ze zrobilem ciekawe doswiadczenia z wszechpolakami.
        Kiedy przed prawie 10 laty jedna z firm w wojewodzkim miescie lezacym nad Warta
        przejeta zostala przez niemiecki konzern – w rozmowach z ludzmi slyszalo sie
        stereotypowe slogany .... Niemcy znowu wykupuja Polske, trzeba sie bronic przed
        Szwabami ...i.t.d.
        Potem przyszlo dopasowanie organizacji tejze firmy do modelu niemieckiego
        (zachodniego?).
        I znowu placz, zgrzytanie zebow i wykrzykiwanie na tych zlych Niemcow.
        Ale jak dano mozliwosc nauki jezykow zachodnich (bo byl tez i angielski) w
        godzinach pracy; kiedy zainwestowano w nowa fabryke, w ktorej naprawde
        przyjemnie jest zarabiac pieniadze, kiedy ludzie – nietylko dzieki posiadaniu
        legitymacji partyjnej – zaczeli awansowac, wypowiedzi ich zaczely sie zmieniac.
        Mowiono nawet o zlych przyzwyczajeniach polskich a dobrych modelach niemieckich.
        Teraz zrozumiano wreszcie, jak wiele zawdzieczaja niemieckiemu koncernowi.
        Ludzie nauczyli sie inaczej (lepiej) pracowac, a i mentalnosciowo oddalili sie
        od wszechpolakowosci i zblizyli nieco do Europy.
        A przy okazji pragne zaznaczyc, ze podobne wieloletnie kontakty mam z firmami w
        Slowacji Czechach czy na Ukrainie, gdzie tego typu antyniemieckosci (mimo ze
        firmy naleza do tego samego koncernu z polnocy Niemiec) nie zauwazylem.
        Ale czy to nie tylko cienka powloka pod ktora dalej doskonala sie
        antyniemieckie geny Polakow ?
        Pyrsk !

Wasz Marjanek.
        • Gość: builder Re: wszechpolacy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.06.04, 13:24
          Gość: Wasz Marjanek IP: *.dip.t-dialin.net
          Data: 27.06.2004 13:09 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

Hallo Marek,
          moje obserwacje i doswiadczwenia potwierdzaja to o czym piszesz.
          Zawodowo tez mam od lat kontakty z firmami m.in. w Polsce. Branza dla ktorej
          pracuje , zostala w Polsce bardzo zmodernizowana – oczywiscie dzieki koncernom
          z Zachodu.
          Musze Ci jednak powiedziec, ze zrobilem ciekawe doswiadczenia z wszechpolakami.
          Kiedy przed prawie 10 laty jedna z firm w wojewodzkim miescie lezacym nad Warta
          przejeta zostala przez niemiecki konzern – w rozmowach z ludzmi slyszalo sie
          stereotypowe slogany .... Niemcy znowu wykupuja Polske, trzeba sie bronic przed
          Szwabami ...i.t.d.
          Potem przyszlo dopasowanie organizacji tejze firmy do modelu niemieckiego
          (zachodniego?).
          I znowu placz, zgrzytanie zebow i wykrzykiwanie na tych zlych Niemcow.

no wlas`nie kolego?, dlaczego wy Niemcy musicie narzucac` innym swoje JA?,
          wiesz co jedynie w Polsce moz`ecie takie dos`wiadczenia robic` i nie dziwcie
          sie, ze bedziecie niemile widziani tylko dlatego bo nie potraficie
          wspo`lpracowac` na ro`wnych zasadach, to jedno,
          nastepna sprawa to wasza wspo`lpraca na rynkach zachodnich, w takiej Francjii
          czy tez` Anglii nikt wam nie pozwoli na wasze JA!, struktury se moz`ecie
          zmieniac` u siebie we wlasnym pan`stwie, robicie interes gdzie indziej to nie
          stety musicie sie podporzadkowac` do istniejacych rego`l i wszedzie to tak
          dziala!,
          i jeszcze jedno pytanko; "kto to jest wszechpolak?"
    • ballest88 WON ! Hitlerowcu, won ! 27.06.04, 13:09

> Jak sobie z tym problemem poradzić? Jestem odpowiedzialny za inwestycje mojej
      > firmy na terenie Europy wschodniej.

Ty i odpowiedzialny ? Chyba tylko za wlasny imbecylizm, jednak za to chyba tez
      nie.

> która umożliwia wyłączenie elementu szkodliwego na drodze
      > ekonomicznej. Gdyby w przeszłości konsekwentnie tak postępowano, nie byłoby
      > np. takiego Korfantego.

Tak, to ciebie trzeba wyeliminowac ty hitlerowski warchlaku, spasiony
      brunatnymi ideologiami zboczenia.

pyrsk !
      Ballest
      • grba Niemiecka firma w Polsce 27.06.04, 16:38
        Jeszcze nie tak dawno, bo w połowie lat 90-tych XX w., firmy niemieckie, które
        rozpoczynały działalnośc inwestycyjna w Polsce nie sądziły, że Polska jest
        krajem prawa.
        Kilka firm zignorowało m.in.:
        1. polskie prawo budowlane (np. budynki budowano bez zezwolenia, efekt samowola
        budowlana),
        2. polskie przepisy BHP (np. drogi ewakuacyjne, tablice ostrzegawcze tylko w j.
        niemieckim),
        3. polskie przepisy ochrony środowiska.
        4. poslskie przepisy dot. zatrudnienia.

• Gość: Marek Re: Niemiecka firma w Polsce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 16:44
          bo stosowaly sie do zaostrzonych praw obowiazujacych na terenie unii
          europejskiej. cale szczescie, ze polskie przepisy zostaly w koncu dopasowane do
          norm europejskich.
          • grba Re: Niemiecka firma w Polsce 27.06.04, 16:53

> bo stosowaly sie do zaostrzonych praw obowiazujacych na terenie unii
            > europejskiej. cale szczescie, ze polskie przepisy zostaly w koncu dopasowane
            do
            >
            > norm europejskich.

Mylisz się. Nie stosowali się do żadnych przepisów. Myśleli, że mają do
            czynienia z krajem w Afryce. W znanym mi przypadku, centrala firmy długo żyła w
            niewiedzy i dopiero informacja o kontroli budowlanej uświadomiła im, że cały
            ich biznes w Polsce został nieźle zabagniony. Zabagniony przez kogo? Przez
            nieodpowiedzialnych ludzi. Co zrobili nieodpowiedzialni ludzie? Wsiedli w
            samochód, pojechali do Niemiec i nikt ich więcej nie oglądał. Przyjechał
            niemiecki włascicel firmy, rozeznał sytuację, znalazł fachowców w Polsce,
            którzy wyprostowali sytuacje i do dzisiaj firma z powodzeniem trzaska
            produkcję. 5 raz uzyskali najlepszą ocenę wśród wszystkich oddziałów.
            • Gość: Marek Re: Niemiecka firma w Polsce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 16:57
              a co to za firma?
              • grba Re: Niemiecka firma w Polsce 27.06.04, 17:00

> a co to za firma?

bardzo dobra, niemiecki właściciel, produkcja międzynarodowa
        • Gość: Marek panie Grba IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 16:47
          i jak to jest z tymi prawami czlowieka?
          • grba Re: panie Grba 27.06.04, 16:54

> i jak to jest z tymi prawami czlowieka?

popieram
            • Gość: Marek Re: panie Grba IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 16:56
              jakos cicho popierasz te prawa czlowieka.
              • grba Re: panie Grba 27.06.04, 16:58

> jakos cicho popierasz te prawa czlowieka.

POPIERAM!!!
                • Gość: harc mistrz Panowie, czy nie widzicie że gość o pseudonimie... IP: 62.233.241.* 27.06.04, 21:30
                  ...operacyjnym "Marek" zachowuje się jak typowy prowokator i bierze Was
                  inteligentnie pod włos, stawiając niby naiwnie (jak dziecko) ni9eprzerwanie
                  głupie pytania i pytanka, a metodą osobliwą, pozornie paradoksalną, sam na
                  b.konkretne zapytania odpowiada... kolejnym pytaniem.
                  W razie potrzeby i dla jego uwiarygodnienia usłużnie"włącza się" zaraz
                  kibicujący i wpomagający kamrat. Nie dajcie się, Moi Drodzy, tak łatwo
                  manipulpować niemieckim spryciarzom!

...PYTA SIĘ JERZY!!!
                  Powiedzcie no, Herr "Marek",
                  Za ile euro-szmalu albo marek,
                  Trza wmówić Ślązakom-Polakom,
                  Że... "małpa zepsuła zegarek"?
                  (HKP)

CZUWAJ-cie!!!
                  • carrramba Re: Panowie, czy nie widzicie że gość o pseudonim 27.06.04, 21:34
                    Gość portalu: harc mistrz napisał(a):

> ...operacyjnym "Marek" zachowuje się jak typowy prowokator i bierze Was
                    > inteligentnie pod włos, stawiając niby naiwnie (jak dziecko) ni9eprzerwanie
                    > głupie pytania i pytanka, a metodą osobliwą, pozornie paradoksalną, sam na
                    > b.konkretne zapytania odpowiada... kolejnym pytaniem.
                    > W razie potrzeby i dla jego uwiarygodnienia usłużnie"włącza się" zaraz
                    > kibicujący i wpomagający kamrat. Nie dajcie się, Moi Drodzy, tak łatwo
                    > manipulpować niemieckim spryciarzom!
                    >
                    > ...PYTA SIĘ JERZY!!!
                    > Powiedzcie no, Herr "Marek",
                    > Za ile euro-szmalu albo marek,
                    > Trza wmówić Ślązakom-Polakom,
                    > Że... "małpa zepsuła zegarek"?
                    > (HKP)
                    >
                    > CZUWAJ-cie!!!
                    Mylisz się Harc Mistrzu, prowokator nigdy nie stawia banalnych pytań, one są
                    tylko z pozoru banalne:)
                    Pan marek jest osobą przeszkoloną, bardzo dokładnie!
                  • Gość: Marek Re: Panowie, czy nie widzicie że gość o pseudonim IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.04, 21:35
                    dzieki za slowa unznania.

ze malpa zepsula zegarek nie trzeba nikomu wmawiac. kazdy trzezwo myslacy to
                    przeciez zauwaza. czysbys byl wyjatkiem?
                  • rico-chorzow Re: Panowie, czy nie widzicie że gość o pseudonim 27.06.04, 21:44

>
                    > ...PYTA SIĘ JERZY!!!
                    > Powiedzcie no, Herr "Marek",
                    > Za ile euro-szmalu albo marek,
                    > Trza wmówić Ślązakom-Polakom,
                    > Że... "małpa zepsuła zegarek"?
                    > (HKP)
                    >
                    > CZUWAJ-cie!!!

Panie Hausmajster!tego nie trzeba wmawia,to jest prawda.

Czuwam.
                  • Gość: JAMES BOND TAK TO PRAWDA IP: 213.25.168.* 08.07.04, 18:09
                    TEN OTO TOWARZYSZ MAREK VEL MARKUS VEL
                    MAO MAO PRZEZ OSTATNIA DEKADE PRZEBYWAL NA SPECJALNYM
                    SZKOLENIU NA UNIWERSYTECIE "SWIETLANA DROGA" IM KIR IR SENA W PHOENIANIE.

ZDOBYTE DOSWIACZENIE W SPOSOB BEZWGLEDNY I CYNICZNY WYKORZYSTUJE
                    NA FORUM GAZETY WYBIORCZEJ.

MAMI MLODZIENIASZKOW I PANIENKI LADNYMI SLOWKAMI.
                    JEGO CELEM JEST MOTTO Z CZERWONEJ KSIAZECZKI KIM IR SENA.
                    "DOBRY BURZUJ TO MARTWY BURZUJ"

DLATEGO UWARZAJCIE NA TEGO PROWODYRA
                    CZERWONEGO IMPERIUM KOREI POLNOCNEJ
                    PZDR
                    J.BOND

• Gość: piszedalej Re: wszechpolacy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.04, 21:44

> Trochę przypomina to Annaberg. Jak tylko okazało się, ze na Śląsku żyją
      > Niemcy, zaczęły się pielgrzymki polskich naziolów pod pomnik terrorystów
      > polskich postawiony w miejsce wysadzonego pomnika obrońców Śląska.

Ty chyba sam jestes 'wszechpolak' bo tekst na ich poziomie. Przychodzisz tu
      prowokowac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka