Dodaj do ulubionych

OFF Festival 2012 - hity i kity

07.08.12, 07:27
Dla mnie największa porażka OFFa 2012 to kretyński system kuponów - osobno na każdy rodzaj produktu. Przez taki system nie kupiłem nic...
Największy HIT to Charles Bradley :D
Obserwuj wątek
    • watrix Re: OFF Festival 2012 - hity i kity 07.08.12, 07:41
      Z wodą trochę przesadzacie. Był czynny kran po prawej stronie sceny mBank, niedaleko czarnego namiotu. Był on nawet oznaczony na mapce!
      • Gość: db Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 07.08.12, 08:45
        kłopotliwe kupony, zbyt wysokie ceny jedzenia i to o czym nikt nie napisał, że sceny były zbyt blisko siebie przez co np. w namiocie z muzyką eksperymentalną często nie dało się w skupieniu słuchać muzyki bo na dużej scenie trwała próba dźwięku. Pole namiotowe niewielkie ale dość komfortowe. Byłam na festiwalu po raz pierwszy i będę chciała przyjechać ponownie, ogólnie OFF jest super udaną imprezą i będzie jeszcze lepszą jak się powiększy i nie będzie tak ciasno.
        • Gość: Bruczki Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.12, 22:47
          - ceny jedzenia w normie -> talerz pysznych pierogów czy ogromny kebab za 12zł? to jak w pracowniczej stołówce.
          - sceny blisko, za to można było między koncertami szybko przejść i jeszcze czasami wrzucić coś do jedzenia
          - kupony do ogarnięcia, chociaż zbędna komplikacja - może wynikała ze sposobu rozliczeń?
          - na polu jak zwykle za mało pryszniców -> może oprócz kabin przydałoby się coś w stylu tych umywalek, czyli taki otwarty prysznic dla wszystkich, żeby można było się w minutę opłukać na słoneczku!
      • ekwn Re: OFF Festival 2012 - hity i kity 07.08.12, 08:53
        Własnie miałam to napisać, krany były - na dodatek normalne, a nie jak te na polu - nie dało się jednocześnie umyć obu rąk ;)
    • wojtas.rudz Re: OFF Festival 2012 - hity i kity 07.08.12, 09:07
      Za mało kabin natryskowych i w konsekwencji wielogodzinne kolejki ludzi pragnących wziac prysznic, brak cieplej wody, mało toi tojów i wygórowane ceny - to najwieksze moim zdaniem minusy tego festiwalu. W przyszłym roku na pewno zrezygnuje z pola namiotowego na rzecz prywatnej kwatery.
      • cassiel Re: OFF Festival 2012 - hity i kity 07.08.12, 11:57
        gdyby ludzie byli bardziej rozgarnięci, to i kolejki do prysznicy byłyby mniejsze - czasami niektóre kabiny "za zakrętem" były puste, ale nikomu ze stojących w kolejce nie chciało się podejść i sprawdzić. poza tym, ilość czasu, jaki niektóre osoby spędzają pod prysznicem, jest skandaliczna - prysznic naprawdę można wziąć w pięć minut, a zęby umyć pod kranikiem. wszystkiemu winne lusterko, które jest w środku, i dziewczyny nakładają sobie tonik i kremiki, albo się malują, a ludzie czekają nie wiadomo ile... a jak już wiedzą, że jakaś kabina jest wolna, to się wloką wolnym krokiem, zamiast szybko wejść, dla pożytku ogółu...
    • panman1 OFF Festival 2012 - hity i kity 07.08.12, 09:12
      To przecież katowice!! czego się spodziewaliście?
      • Gość: db Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 07.08.12, 09:36
        Nie przesadzaj, akurat lokalizacja imprezy była zupełnie neutralna i zupełnie nie czułam, że jestem w brzydkim przemysłowym mieście. Na koniec wsiadasz w samochód i już jesteś na autostradzie.
        • Gość: gościówa Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.12, 10:10
          ciekawa jestem skąd jesteś? obstawiam warszawkę wnioskując po ignoracji
          widać, ze nie byłaś na mieście
          katowice były brzydkim industrialnym miastem 20 lat temu
          teraz jest co nawyżej trochę rozkopane ;-P
          • Gość: db Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 07.08.12, 10:37
            :) z równie brzydkiej Łodzi, nie oszukujmy się szczególnie latem poprzemysłowe miasta wypadają słabo. Dlatego dobrze, że OFF ma taką lokalizację, czułam się tam świetnie, po co komu miasto w upał.
            • Gość: postronny Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 16:48
              Gdzie Rzym a gdzie Krym? W Łodzi nie ma nawet równych chodników, nie mówiąc już o przestrzeni publicznej na jako takim poziomie. Następnym razem polecam spacer po Katowicach, to zauważysz, jak dużo dzieli oba miasta (na korzyść Katowic).
        • Gość: lucyn Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: *.multi-play.net.pl 07.08.12, 12:32
          poza tym - Katowice to nie jest brzydkie miasto. Brzydki jest co najwyżej narzekający, wygodnicki człowiek. Off -
      • Gość: ~anka Re: OFF Festival 2012 - hity i kity IP: 217.153.123.* 07.08.12, 09:53
        zawsze jakis głupek musi wsadzić swoje trzy grosze na formum...
    • jimmy-jazz co slonko widzialo 08.08.12, 01:18
      1. Widac od razu, ile czasu spedzila na OFF autorka relacji i co widziala. Iggy, Rollins, Charles za malo do podsumowywania, wiec trzeba sobie wydumac problem...
      2. .. np. niemoznosc przenocowania na polu przez posiadaczy bilet jednodniowych. To za mało, uważam, że każdy nabywca jednodniowego biletu powinien otrzymać: prawo wyboru namiotu, sniadanie rano, kanapki na drogę i orkiestrę dętą, która odprowadzi go na dworzec. 
      Ja też gdy wybieram sie na koncert, film, wystawę albo zakupy w galerii handlowej, zawsze domagam się noclegu. 
      3. Tak, to skandal, ze na festiwalu muzycznym mistrzowie pióra są szykanowani brakiem ciszy, a plastyków w ogóle się nie zaprasza. TymczSem muzycy mają aż 4 sceny -to nierówne traktowanie artystów!
      4. Aha, kitem jest też brak znanych wykonawców - takich jak Budka Suflera, Piotr Rubik czy chociażby Kasia Wilk,  którzy zapewniliby masowy charakter imprezy  i podniesli jej rangę.
      • p.o.box.77 Re: :D 08.08.12, 10:51
        tak jest!

bo prawda jest taka [co mnie szkokuje] że było absolutnie idealnie obliczona ilość toiów i pryszniców..

dwa lata temu na offie była taka cała zagroda z kiblami [tem gdzie w tym roku był punkt medyczny] i był syf maksymalny i tłok. w tym roku toiów było trzy razy mniej - i nie było problemu w temacie. Rojku jak ty to robisz? :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka