Dodaj do ulubionych

Rodzice porzucili bardzo chore dzieci. Potrzebu...

26.03.13, 15:47
Zabrzmi to cynicznie, wiem. Gdzie są tzw. obrońcy życia poczętego ? Opiekują się tymi dziećmi ? Łożą na nie pieniądze ? Hej, odezwijcie się !!
Obserwuj wątek
    • Gość: belf Wypociny .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 16:17
      Czy nikt nie zauważył, że tytuł jest dziełem jakiegoś niedouka? Chyba, że wzmiankowani w tytule rodzice potrzebują pomocy prawnej, ale nie chciało mi się czytać tych wypocin po skonsumowaniu tytułu.
    • bajka.grajka Re: Rodzice porzucili bardzo chore dzieci. Potrze 26.03.13, 16:21
      Odzywamy się - gdzie sprzedawano pisanki dla zapewnienia środków tym dzieciom i ciekawe, dlaczego akurat tam? Wejdź sobie też na stronę hospicjum Cordis i poczytaj zwłaszcza historię, to może się czegoś domyślisz.
    • bandher Skrzyknijmys się! 26.03.13, 20:43
      Wiesz, kto w Twojej okolicy potrzebuje pomocy? Masz ciekawy pomysł jak tę pomoc zorganizować i chciał byś zachęcić innych do wspólnego działania? Wejdź na skrzyknijmysie.pl Skrzyknij sąsiadów do wspólnego działania!
    • koszar Rodzice porzucili bardzo chore dzieci. Potrzebu... 27.03.13, 01:59
      Napiszę coś bardzo niepopularnego!
      Etyka nie nadąża za osiągnięciami medycyny. 50 lat temu żadne z tych dzieci nie przeżyłoby 6 miesięcy. Teraz w sztuczny sposób są utrzymywane przy życiu.
      Jakim kosztem? Nie chodzi mi o pieniądze.
      Koleżanka urodziła głęboko upośledzoną córkę.
      Dziecko przez 2 lata nie opuściło oddziału. Nie mogło "żyć?" bez podłączenia do specjalistycznej aparatury. Bez kontaktu z otoczeniem, odżywiane za pomocą kroplówki.
      Matka niemal codziennie spędzała godziny w szpitalu starając się jakoś " zaopiekować" dzieckiem.
      Po 2 latach zmarła matka. Na zawał. W wieku 40 lat. Zostawiła 2 starsze, zdrowe córki.
      Dziecko ( a w zasadzie obiekt doświadczeń medycznych ) przeżyło ją o ok. 2 miesiące.
      Czy o taki postęp w medycynie nam chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka