Dodaj do ulubionych

Producenci programu Magdy Gessler pozwani

• topiramax Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:31
      Program z udziałem Gessler trwa już ...ho,ho,ho....jak długo. Nie widziały gały co brały jak sie do programu zgłaszały?????? Po co się zgłaszały jak nie dla ....rozgłosu????
    • bogatyogrodnik Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:46
      Czy redaktorzy celowo robią błędy gramatyczne i nieskładne zdania?

Tekst linka
    • jogar Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:48
      Zdumiewa mnie fakt, że ktoś mając knajpę upadającą, zaprasza do pomocy Magde Gessler i zgadza się pokazać wszystko przed kamerą. Dla mnie to dziwne. Poza tym ja absolutnie nie uznaję pani Gessler a zwłaszcza jej loków nad garami i oblizywanych łyżek! Fuj.
      • Gość: Kicha Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: 87.204.45.* 08.04.13, 12:02
        Nie potrafię pojąć, jak to możliwe, że ten babsztyl robi karierę w telewizji. Ten napuszony babon, z chamskim językiem i kłakami, które wpadają mu do garów stał się arbitrem smaku i elegancji. Świat schodzi na psy.
      • andello dobra szpara jak kotara 09.04.13, 08:23
        podobno wyciąg z jej macicy jest wart fortunę
    • lisa2 Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:55
      Program pani M. Gessler traktuję jedynie jako show, a chciałabym traktować bardziej poważnie.

W tego typu programach chciałabym widzieć coś więcej i ująć temu programowi.

Czego oczekuję od programów tego typu? Dwóch rzeczy - krytyki złego jedzenia i wzorca dobrego.

Co ujęłabym? Chamskich odzywek i mniej lekceważącego zachowania osób prowadzących program.

A tak ogólnie, to Polska Restauracja Popularna przestała dbać o osobiste odczucia klientów. Traktuje ich jak ludzi, którzy muszą zjeść to co jest, a nie to co chcą zjeść. Dobrze prowadzona restauracja ma w swoim menu wszystkie podstawowe standardy i potrafi to zrobić niezależnie od pory roku czy gustu klienta (chodzi tylko o standardy Kuchni Polskiej). Pozostałe dania z menu może być już wyszukane i według własnych przepisów zatrudnionych tam kucharzy.

Każda restauracja powinna posiadać kucharza zawodowego, człowieka który zna się na gotowaniu i potrafi ugotować podawane dania osobiście, posiadającego sprawny zmysł smaku i potrafiący prawidłowo ocenić świeżość i jakość składników podstawowych używanych w ich kuchni.

Program powinien również pokazywać jak należy poprawnie przygotować jakieś danie i pokazywać błędy popełniane przez kuchnię.

Pokazywanie brudu, nagarów i spalenizny w różnych miejscach kuchni jest podstawą dla takiego programu.

Dla mnie wzorcem dobrej krytyki są programy konkursowe "Master Chief" z TV4 dla młodzieży, a właściwie dla dzieci. Tam jest pokazany przepis i sposób wykonania, jak również pokazane są błędy. Co prawda nie podoba mi się, że wiele z tych dzieci jest otyła, ale to już nie dotyczy samych dzieci tylko ich rodziców.

U nas w Polsce brakuje nam popularnej dobrej kuchni i dobrze wykonywanych standardów. Takim standardem były kiedyś gimnazja dla kobiet, w których dziewczęta uczyły się gotować, prowadzić dom i opiekować się i wychowywać dzieci. Oczywiście w obecnych czasach pełnego równouprawnienia kobiet i mężczyzn, takie gimnazja powinny być i dla kobiet i dla mężczyzn uwzględniając specyfikę rodzenia i rodzicielstwa.

Szkoda że w szkołach nie ma już tej podstawowej nauki życia w domu, rodzinie, społeczeństwie. Nie szykuje się pełnoprawnych samodzielnych obywateli.
    • stokrotkax26 Drodzy redaktorzy 08.04.13, 11:56
      Blad w tytule nie za bardzo zacheca do czytania calosci. Zgodnie z zasadami polskiej gramatyki oskarzenie moze byc przeciwko skierowane przeciwko komu czemu a wiec: producentom. To bylo zdaje sie w programie klasy V szkoly podstawowej.
      • Gość: l Re: Drodzy redaktorzy IP: *.gemini.net.pl 08.04.13, 16:31
        Przede wszystki w tytule jest mowa o pozwaniu, gdy tymczasem w "leadzie" - o wniesieniu prywatnego aktu oksarżenia.
        Mylenie sprawy cywilnej z karną jest kompromitujące i nie może być ŻADNEGO usprawiedliwienia.
      • Gość: Miki Re: Drodzy redaktorzy IP: 213.156.119.* 08.04.13, 17:23
        Tak więc, co ma oznaczać powtórzenie tutaj użyte "...oskarzenie moze byc przeciwko skierowane przeciwko komu czemu..."? Bo nie mogę dość, która zasada polskiej gramatyki o tym mówi. Juz pomine brak znakow przestankowych i diakrytycznych, ktory sprawia ból (a moze bul?).
    • lisa2 Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:56
      Program pani M. Gessler traktuję jedynie jako show, a chciałabym traktować bardziej poważnie.

W tego typu programach chciałabym widzieć coś więcej i ująć temu programowi.

Czego oczekuję od programów tego typu? Dwóch rzeczy - krytyki złego jedzenia i wzorca dobrego.

Co ujęłabym? Chamskich odzywek i mniej lekceważącego zachowania osób prowadzących program.

A tak ogólnie, to Polska Restauracja Popularna przestała dbać o osobiste odczucia klientów. Traktuje ich jak ludzi, którzy muszą zjeść to co jest, a nie to co chcą zjeść. Dobrze prowadzona restauracja ma w swoim menu wszystkie podstawowe standardy i potrafi to zrobić niezależnie od pory roku czy gustu klienta (chodzi tylko o standardy Kuchni Polskiej). Pozostałe dania z menu może być już wyszukane i według własnych przepisów zatrudnionych tam kucharzy.

Każda restauracja powinna posiadać kucharza zawodowego, człowieka który zna się na gotowaniu i potrafi ugotować podawane dania osobiście, posiadającego sprawny zmysł smaku i potrafiący prawidłowo ocenić świeżość i jakość składników podstawowych używanych w ich kuchni.

Program powinien również pokazywać jak należy poprawnie przygotować jakieś danie i pokazywać błędy popełniane przez kuchnię.

Pokazywanie brudu, nagarów i spalenizny w różnych miejscach kuchni jest podstawą dla takiego programu.

Dla mnie wzorcem dobrej krytyki są programy konkursowe "Master Chief" z TV4 dla młodzieży, a właściwie dla dzieci. Tam jest pokazany przepis i sposób wykonania, jak również pokazane są błędy. Co prawda nie podoba mi się, że wiele z tych dzieci jest otyła, ale to już nie dotyczy samych dzieci tylko ich rodziców.

U nas w Polsce brakuje nam popularnej dobrej kuchni i dobrze wykonywanych standardów. Takim standardem były kiedyś gimnazja dla kobiet, w których dziewczęta uczyły się gotować, prowadzić dom i opiekować się i wychowywać dzieci. Oczywiście w obecnych czasach pełnego równouprawnienia kobiet i mężczyzn, takie gimnazja powinny być i dla kobiet i dla mężczyzn uwzględniając specyfikę rodzenia i rodzicielstwa.

Szkoda że w szkołach nie ma już tej podstawowej nauki życia w domu, rodzinie, społeczeństwie. Nie szykuje się pełnoprawnych samodzielnych obywateli.
    • brutalnaprawda BrutalnaPrawda 08.04.13, 11:57
      Dość już mam wszelkiej maści programów w TV, które nic dobrego nie wnoszą do naszego życia ! Dość mam również przerywających te programy reklam ! (pampersów, środków na zaparcia, antyświądowych i antygrzybicznych, podpasek, kremów dowcipnych i dopupnych oraz bazujących na ułomnościach- najczęściej wywołanych przez samych rodziców skutkiem braku zachowania elementarnych zasad prokreacji).
      Dodatkowo korpulentnie-obleśna Pani (odbierająca mi jakąkolwiek ochotę na spożycie czegokolwiek) w swoich Kuchennych Rewolucjach osiągnęła już dawno dno kulturalne i obyczajowe.
      Jednakże nie można nie oddać sprawiedliwości, że ukazana przez program (choćby tylko częściowo) prawda o stanie sanitarnym zapleczy restauracji wraz ze składnikami serwowanych nam potraw, jest dobrą stroną serii..........tylko co z tego? Na chwile się poprawi jakość a po roku lub wcześniej sytuacja ekonomiczna i brak kontroli uprawnionych do tego służb (często korupcjogennych) sprawi, że wszystko wróci do "normy".
      Gdyby osoba demaskująca rzeczywistość robiła to w sposób kulturalny i białych rękawiczkach, program nie odniósłby takiego jak dotychczas sukcesu. A kto za taki stan rzeczy odpowiada? ...my sami, społeczeństwo/widzowie.
      To my karmimy stacje wciskając na pilotach wybrane i w naszej naturze leży, że z ochotą patrzymy na "sensacyjne wpadki", które dotykają innych. To my sami prowokujemy, żeby tzw. "celebryci" demonstrowali swą obleśność poprzez publikację zdjęć w bikini, czy rzucali "ku..mi" w co drugim zdaniu lub przewracali stoliki.....wszystko ku uciesze nas - gawiedzi.
      Nawet tutaj, karmimy krągłoślizłą matronę, komentując zdarzenie bez znajomości wszystkich faktów.
      Wyłączając TV na niektórych programach szybciej sprawimy by takie indywidua nie psuły nam smaku.
    • bartlomiej4 Adwokat 08.04.13, 12:03
      Pewnie oglądalność spada i dlatego wynajęli "adwokata", który narobi rozgłosu. Ja bym nawet nie wiedział o tym programie, gdyby nie pojawiające się co jakiś czas "newsy" o rzekomych skandalach zwiazanych z ta panią. Więc to tylko celebrycki rozgłos a nie prawdziwy pozew.
    • Gość: lola Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.13, 12:19
      chciałam tylko zauważyć, że autor tekstu nie wie co oznacza słowo "rewizyta", o pani M.Gesler nie będę pisać, bo nie jest warta mojego czasu...
    • sqlwysyn A co ekspertka podaje u siebie? 08.04.13, 12:24
      Byłem w kilku restauracjach tej wybitnej ekspertki od żywienia i takiego g....... gdzie indziej nie jadłem. TVN kreuje miernotę na eksperta.
    • Gość: piotr Gessler nie odwiedza tylko ją kmioty zapraszają IP: 194.0.167.* 08.04.13, 12:30
      bo myślą że na jej plecach się nachapią i dobrze im tak
    • czerwony7 Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 12:38
      Czas najwyższy się zabrać za taki szmatławy ,chamski i niczego nie wnoszący program.Totalne dno.Ale już dawno widzę że ta telewizja najbardziej popiera chamstwo,brak kultury,antytalencie,miernoty,i tak się wychowuje ludzi w pogardzie dla innych a tylko że jakaś miernota co to nic nie umie(pomijam już brak higieny) chce błyszczeć w TV,itd.Jedyne czego oczekuje to płacenia abonamentu.Opinia widzów nie ma znaczenia.Jedno jest pewne jak widzę tylko wstęp do tej szmir to wyłączam TV lub przechodzę na inny program.Takich celebrytów to nawet nie chcę mieć w d...
    • pawel949 Siostrzyczka Ikonowicza... 08.04.13, 12:55
      To babsko to siostrzyczka Ikonowicza, nawiedzonego lewaka. Nic nie umie, nazwisko ma po mężu. Ale takim zamieszaniem robi show. Proces tylko zrobi jej reklamę, będzie jej zależało na niszczeniu innych ludzi.
      Co do mnie, to wolałbym nie chodzić do restauracji prowadzonej przez idiotów, którzy takiego babiszona do siebie zapraszają. Jeśli ktoś jest tak głupi, żeby Geslerową prosić o pomoc, to lepiej omijać go z daleka.
    • brutalnaprawda Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 13:12
      Jeżeli komentarze czytają ludzie z branży usług gastronomicznych to proponuję im nowe hasło reklamowe: "W naszej restauracji nie robimy rewolucji - dajemy dobrze, smacznie i zdrowo zjeść !. Pudernice nie mają wstępu do naszej kuchni więc resztek "tapety" w pomidorowej nie znajdziecie!"
    • badsamaritan Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 13:13
      Mam nieodparte wrażenie, że w potrawach które próbuje i doprawia znaleźć potem można jej włosy.
      • czemublokujecie_mikonto Nienawidze polskich doprawionych dań-szczególnie 08.04.13, 14:39
        doprawionych solą drogową, glutaminianem sodu czy suszem jajecznym ze zgnitych ryb, mielonych z miesa pałych krów też nie chce. Chyba nie nadaje sie do zycia w Polsce:P A wchodząc do rybnego gdy pytam o świeże scallops/oczywiście jeśli w Polsce to o przegrzebki/ spotykam wzrok sprzedawczyni jakby kosmite zobaczyła:P
        • jamesonwhiskey Re: Nienawidze polskich doprawionych dań-szczegól 08.04.13, 17:34
          > w Polsce:P A wchodząc do rybnego gdy pytam o świeże scallops/oczywiście jeśli w
          > Polsce to o przegrzebki/ spotykam wzrok sprzedawczyni jakby kosmite zobaczyła:
          > P

a skad niby te swieze scallops maja byc w polsce ? nie rozsmieszja mnie
          • czemublokujecie_mikonto Re: Nienawidze polskich doprawionych dań-szczegól 08.04.13, 17:37
            Stąd skąd biora sie w Morrisons albo skąd biorą sie ryby w sklepach-mówimy o świezych. A czasmi sie pojawiają. No to niech sie pojawiają raz w tygodniu, 2 razy w miesiacu-ale niech bedzie.
        • tygrysio_misio Re: Nienawidze polskich doprawionych dań-szczegól 08.04.13, 18:10
          może byłoby Ci łatwiej dogadać się z ludźmi gdybyś nauczył się mówić po polsku
          • czemublokujecie_mikonto Are you alright? 08.04.13, 18:30
            Are you sure?
    • dzaga41 Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 13:19
      Okropieństwo jak się z chama robi pana. Ktoś o takim zasobie wulgarnych słów co najwyżej
      w Pizdziejowie górnym może śnieg odgarniać.Pokazywanie tego w telewizji jest również czystym chamstwem stacji ,która to stworzyła.Pominąć się nie da wyjątkowego gustu p,Gessler
      tak w aranżacji wnętrz jak i swojego wyglądu.Brr. Na jej umiejętności kulinarne należy spuścić zasłonę milczenia.
    • Gość: SUNNY Re: Gessler niechcący spojrzała w lustro... IP: *.starachowice.vectranet.pl 08.04.13, 13:20
      ... i krzyknęła : Ale kicz !!! I tu miała świętą rację.
    • czemublokujecie_mikonto No trudno-jak sie zaprasza kogoś aby pomógł to 08.04.13, 13:26
      trzeba ciezko pracować i sie zmienić. Jak sie wszystko olewa to pretensje można miec do siebie a nie do Gesslerowej:P Przecież wiadomo na co sie decyduje jak sie ją zaprasza oraz jest umowa podpisana. A potem ktoś ma płacze bo sam olał i sie wkopuje. Te istoty z programu pokazały tylko, ze osiągneły szczyt niekompetencji, mają bankructwo to chca cokolwiek od prawników wydrzeć, a jesli sąd zobaczy to wszystko to sorry, ale bedzie porażka:P-i dojdą koszty sondowe. Ludzie sami sie zabili na swoje życzenie a teraz pretensje. Trzeba było zrobić lepiej i wtedy zamiast porażki byłaby reklama-o czym świadczą inne programy. Bez pracy nie ma nic! Matalbarambarara też niczego sie nie nauczyła-może winni sprzedać wszystko i wyjechać? Tylko kto kupi miejsce z tak zła sława?:P
    • czemublokujecie_mikonto oj biedactwo-skoro to sie gotuje to wszystkie 08.04.13, 13:27
      bakterie wybije-nie bój sie, nie bedziesz chory:P wole zjeść przygotowane przez Gessler niż przez matambalambarambaralaralare:P
      • Gość: petrus_silesius Re: oj biedactwo-skoro to sie gotuje to wszystkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 16:38
        skoro się kosztuje, to zapewne się już ugotowało. Przyprawy dodaje się po ugotowaniu by zachować ich aromat. To taka porada dla niewtajemniczonych....
    • franek-janek Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 13:36
      Jakim cudem to oblesne, grube babsko, pani Gessler na deser bardzo aroganckie i antypatyczne promuje w Polsce co? Wlasnie co, jesli zdrowe jedzenie to ona sama jest tego antyreklama, jesli ma byc wzorem to czyim i dla kogo? A jesli jest gwiazda w telewizji (powinna byc w radio jesli koniecznie musi) to jej slogan powinien brzmiec; jak bedziesz u mnie jadl to bedziesz wygladal tak jak ja.
    • angharad Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 13:38
      Magda Gessler nie należy do moich faworytek, jej zachowanie jest często (delikatnie mówiąc)na granicy dobrego wychowania ale... w 99% ma rację!
      NIGDY nie traktuje kulturalnych ludzi w sposób grubiański. Specjalnie oglądałam jej programy, żeby sprawdzić i nie zauważyłam, żeby przyzwoitego, normalnego człowieka zmieszała z błotem. Ma natomiast (słuszne) uczulenie na fałsz, prostactwo i żałosne nowobogactwo, co okazuje bezceremonialnie i dobitnie. Mówi i robi dokładnie to, co większość z nas chciałaby zrobić, a nie robi tylko dlatego, że się wstydzi lub nie ma okazji...
    • klarneta8 Gdzie jest SANEPiD? Kudly Gesler w kuchni- fuj! 08.04.13, 13:39
      Dziwie sie, ze ludzie pozwola tak sie obrazac na wizji. Ta baba, jest bez kultury bycia i obycia. Ona chce dyktowac, co dobre,a co zle.
    • druit Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 13:54
      a kto to jest ten gessler? przepraszam, ale kim ta istota jest. cos wielkiego w swiecie kuchni osiagnela? bo tak szczerze mowiac, jako wybitnego szefa kuchni to nie znam... restauratora... takze... a przepraszam, wslawili sie jacys gesslerowie tym, ze jakas gruba kase komus zalegaja i bardzo kreatywnie unikaja jej placenia.
    • cromio Najgorsze jest to, że znam tzw. inteligentów, ... 08.04.13, 14:40
      ... którzy pasjonują się tym programem.

A przecież na tę babę patrzeć nie można: wydaje się, że śmierdzi na odległość a po kuchni i garnkach latają jej rozczochrane kładki.

Ffffuuuuuj !!!!
    • wirujacypunkt Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 15:39
      Nie lubię tej kuchennej celebrytki, bo jest wulgarna, brak jej kinder sztuby, nie sznuje ludzi.
      Dziwię się bardzo, że ciągle jest oglądany ten program, dla mnie ten orogram, jest dnem.
      • Gość: Joanna Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 17:03
        Też uważam że takie programy są niepotrzebne i szkodliwe. Ludzie przychodzący do restauracji nie powinni wiedzieć co się dzieje na zapleczu. Klient jest od tego żeby zjadł, zapłacił i zrobił szybko miejsce dla następnego.
        • czemublokujecie_mikonto Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 17:10
          Szkodliwi to sa pseudorestauratorzy, którzy uważają tak jak ty a potem sie biora za otwieranie barów i restauracji, co przysparza cierpień społeczństwu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka