Gość: Marek derSchlesier IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.04, 03:52 www.pawelbolek.republika.pl/folksdojcze.html ohne Kommentar, oder? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ballest Re: FOLKSDOJCZE W NATARCIU IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.04, 08:03 Wierzcie mi, kiedy czytam komentarze tych "farbowanych niemców" obwieszonych złotymi ketami, robi mi się słabo i bardzo mi za nich wstyd! Mam nawet takich w rodzinie, którzy po dwóch miesiącach pobytu w Niemczech zapomnieli polskiej mowy. Ale znam również pana, który wyjechał w 1939 roku jako 10 letni chłopiec i pamięta wiele słów po polsku i rozumie polski, chociaż w domu mówiono w większoci po niemiecku. Ludzie! nie wypisujcie bzdur, albo przyznajcie się do tego, że jestecie polakami, a nie niemcami! Jeszcze raz was proszę nie przynocie wstydu nam lązakom Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: FOLKSDOJCZE W NATARCIU 01.08.04, 10:01 Gość portalu: ballest napisał(a): > Wierzcie mi, kiedy czytam komentarze tych "farbowanych > niemców" obwieszonych złotymi ketami, robi mi się słabo > i bardzo mi za nich wstyd! Mam nawet takich w rodzinie, > którzy po dwóch miesiącach pobytu w Niemczech > zapomnieli polskiej mowy. Ale znam również pana, który > wyjechał w 1939 roku jako 10 letni chłopiec i pamięta > wiele słów po polsku i rozumie polski, chociaż w domu > mówiono w większoci po niemiecku. > Ludzie! nie wypisujcie bzdur, albo przyznajcie się do tego, że > jestecie polakami, a nie niemcami! Jeszcze raz was > proszę nie przynocie wstydu nam lązakom A mozesz ty wytlumaczyc, dlaczego uwazasz za miare rzeczy s i e b i e? A mozesz wytlumaczyc, dlaczego uwazasz znajomosc lub nieznajomosc jezyka polskiego za rzecz istotna? Silesius Odpowiedz Link Zgłoś