Dodaj do ulubionych

Bog Honor Ojczyzna...

IP: *.arcor-ip.net 17.11.04, 10:51
To tylko lapsus z polackiego slownictwa , a moze zakamuflowany sposob na zycie?
Co na to obroncy polskiego "honoru i ojczyzny" o Bogu juz nie wspominam bo
bylo by to swietokradztwem.
Wypowiedzdie sie koczisssy carrramby harcmistruze panie z psinkom filozosie i
inne gady i plazy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit NUDA!!!!!!! IP: 150.254.85.* 17.11.04, 10:55
      miamore , wymysl cos lepszego ile mozna eksploatowac temat.....
      • Gość: miamore Re: NUDA!!!!!!! IP: *.arcor-ip.net 17.11.04, 11:03
        Nie pomoze juz nic.... jak w piosence.
        Dawniejsi krytycy nazywani Volksdeutschami, mieli wieciej honoru i milosci do
        Heimatu , czy jak to nazywa polactwo "Ojczyzny", za to byli tu opluwani przez
        wszeszelkiego rodzaju przedstawicieli swiata zwierzecego, no teraz tej
        zwierzecej mowy juz nie ma. Czyzby odwiedzili przybytek ostaczeczny jakim jest
        ubojnia zwierzat???
        • Gość: Pit Re: NUDA!!!!!!! IP: 150.254.85.* 17.11.04, 11:14
          Gość portalu: miamore napisał(a):

> Nie pomoze juz nic.... jak w piosence.
          > Dawniejsi krytycy nazywani Volksdeutschami, mieli wieciej honoru i milosci do
          > Heimatu , czy jak to nazywa polactwo "Ojczyzny", za to byli tu opluwani przez
          > wszeszelkiego rodzaju przedstawicieli swiata zwierzecego, no teraz tej
          > zwierzecej mowy juz nie ma. Czyzby odwiedzili przybytek ostaczeczny jakim jest
          > ubojnia zwierzat???

Widzisz tak to jest z "miloscia", ze czasami mija. "Honor" chowa sie w
          portfelach itp itd.... Widocznie to dotknelo takze volksdeutschow czy
          schlonzakowcow jak kto woli, albo wyladowali w rzezni, gdzie kierownikiem jest
          Gorol7.
        • bartoszcze OSTRZEŻENIE 17.11.04, 11:14
          Drogi miamore,
          Twój tekst bardzo niebezpiecznie balansuje na granicy dopuszczalności (nie mam
          na myśli poglądów, ale formę ich wyrażenia).
          Weź to pod uwagę na przyszłość i nie rób mi przykrości zmuszając mnie do
          wycinania.
          • Gość: kelo Re: OSTRZEŻENIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:32
            Bartoszcze, nie rób mu tego. On tym ODDYCHA, chcesz go usmiercić?
            • bartoszcze Re: OSTRZEŻENIE 17.11.04, 11:33
              Eee tam. Najwyżej będzie mówił jak Lord Vader:))
              • Gość: Pit Re: OSTRZEŻENIE IP: 150.254.85.* 17.11.04, 11:38
                bartoszcze napisał(a):

> Eee tam. Najwyżej będzie mówił jak Lord Vader:))
                >

A kim byl lord Vader ?
                • bartoszcze Re: OSTRZEŻENIE 17.11.04, 11:41
                  Pit, albo nadużywasz ironii, albo wykazujesz brak wiedzy o elementarnych
                  podstawach kultury masowej:))
                  • Gość: Pit Re: OSTRZEŻENIE IP: 150.254.85.* 17.11.04, 11:43
                    bartoszcze napisał(a):

> Pit, albo nadużywasz ironii, albo wykazujesz brak wiedzy o elementarnych
                    > podstawach kultury masowej:))

Wiesz, masowka jak by nie byla, nigdy mnie nie interesowala.

Pzdr !!!
                • bolek5 Re: OSTRZEŻENIE 18.11.04, 21:47
                  Witam!

Gość portalu: Pit napisał(a):

> A kim byl lord Vader ?

Pit, na moje oko masz co najmnej 60 lat. Nikt młodszy po prostu nie może nie
                  wiedzieć, kto to jest Darek Wiadro ;)
          • Gość: harc mistrz Re: OSTRZEŻENIE IP: 62.233.241.* 17.11.04, 11:39
            Miamore, kiedyś strofował i pouczał mnie, co do używanych na FORUM niektórych
            wyrazów "nie licujących z honorem harcerskim" i był wniebowzięty czasami,
            stwierdzając z satysfakcją: - O, w tym poście harc mistrz nie użył ani jednego
            wyrazu na "k", ani na "p", czy "s" !? Tak było...
            Wybacz mi, Miamore (to chyba znaczy coś, jak "Mój miły", a może "Mój kochany"),
            że tym razem też nie użyję "tej ciężkiej artylerii HKP" - chociaż BÓG, HONOR i
            OJCZYZNA mi świadkiem - że mam na to wielką i okrutną ochotę(!).
            ...
            CZUWAJ, MIAMORE!!!
          • Gość: miamore Re: OSTRZEŻENIE IP: *.arcor-ip.net 17.11.04, 11:42
            Wielce Szanowny Bartoszcze
            Zgadzam sie z Toba odnosnie mojego faktycznego balansowania na ostrzu noza, tak
            bym to okreslil, wez prosze pod uwage tylko jedno, losy Polski nie sa i nie beda
            mi obojetne mimo ze z tych czy owych przyczyn "dawna" Polska zeslala mnie na
            banicje, Polska mimo wszystkiego ZYJE w moim sercu, i ja jako jej pelnoprawny i
            z prawdziwego loza syn moge czasem zabierac glos w obronie honoru i godnosci
            mojej Ojczyzny.To co dzieje sie dzis w mojej Ojczyznie nie napawa mnie
            optymizmem, rowniez i to ze okolicznosci polityczno - gospodarcze daja mi wiele
            do myslenia po wykryciu ostatnich afer, afer ktore w przyszlosci moga byc
            poczatkiem pozbawienia suwerennosci mojego Narodu .
            To ze jezyk czasem bywa za bardzo ciety i ostry swiadczy ze jeszcze slodycz
            jakie czuje podniebienie sytego na obczyznie Polaka nie deprecjonuje wlasnych
            swietosci narodowych.
            Pozdrawiam serdecznie.
            • carrramba Re: OSTRZEŻENIE 17.11.04, 12:20

> Wielce Szanowny Bartoszcze
              > Zgadzam sie z Toba odnosnie mojego faktycznego balansowania na ostrzu noza,
              tak
              > bym to okreslil, wez prosze pod uwage tylko jedno, losy Polski nie sa i nie
              bed
              > a
              > mi obojetne mimo ze z tych czy owych przyczyn "dawna" Polska zeslala mnie na
              > banicje, Polska mimo wszystkiego ZYJE w moim sercu, i ja jako jej pelnoprawny
              i
              > z prawdziwego loza syn moge czasem zabierac glos w obronie honoru i godnosci
              > mojej Ojczyzny.To co dzieje sie dzis w mojej Ojczyznie nie napawa mnie
              > optymizmem, rowniez i to ze okolicznosci polityczno - gospodarcze daja mi
              wiele
              > do myslenia po wykryciu ostatnich afer, afer ktore w przyszlosci moga byc
              > poczatkiem pozbawienia suwerennosci mojego Narodu .
              > To ze jezyk czasem bywa za bardzo ciety i ostry swiadczy ze jeszcze slodycz
              > jakie czuje podniebienie sytego na obczyznie Polaka nie deprecjonuje wlasnych
              > swietosci narodowych.
              > Pozdrawiam serdecznie.

Sorry, ja tego nawet nie skomentuję. Wydawało mi się miamore, ze przekroczyłeś
              granice dobrego wychowania i kultury dyskusji. Jesli chciałeś podjąć polemikę,
              to nie w ten sposób. A co ja myślę? Podniosę Ci wątek, jak znajdę oczywiście.

• Gość: Pit Mocniej bywalo..... IP: 150.254.85.* 17.11.04, 12:27
                Carrrambo o co tu tyle chalasu ? Byly tu duzo gorsze wisty.
                Ten nie byl najgorszy. Niestety dalej na tym Forum wieje marazmem i smiertelna
                nuda.

Pozdr!!

Pit
                • carrramba Re: Mocniej bywalo..... 17.11.04, 12:31

> Carrrambo o co tu tyle chalasu ? Byly tu duzo gorsze wisty.
                  > Ten nie byl najgorszy. Niestety dalej na tym Forum wieje marazmem i
                  smiertelna
                  > nuda.
                  >
                  > Pozdr!!
                  Nie w tym rzecz Pit ! Ale miamore ??..............
                  >
                  > Pit
                  • Gość: Pit Re: Mocniej bywalo..... IP: 150.254.85.* 17.11.04, 12:37
                    To pewnie byla taka mala prowokacja, ale wystarczy poczytac publicystyke
                    Dmowskiego czy jego przeciwnika marszalka, to na "polactwie" nie zostawiali oni
                    suchej nitki. I slusznie. Patrzac na ten syf w RP, mysle ze Bog sie chyba
                    pomylil dajac "polactwu" za darmoche wolnosc .
                    • bartoszcze Re: Mocniej bywalo..... 17.11.04, 12:40

> Patrzac na ten syf w RP,
                      Uważaj, bo za chwilę psie.pole będzie Cię za to zdanie cytować:)))
                      • Gość: Pit Re: Mocniej bywalo..... IP: 150.254.85.* 17.11.04, 12:42
                        bartoszcze napisał(a):

> Gość portalu: Pit napisał(a):
                        >
                        >
                        > > Patrzac na ten syf w RP,
                        > Uważaj, bo za chwilę psie.pole będzie Cię za to zdanie cytować:)))
                        >
                        Jestem polskim patriota, ale czy nie mam racji ?
                • bartoszcze Re: Mocniej bywalo..... 17.11.04, 12:35
                  Z czystej ciekawości - a jakie tematy by Cię zaciekawiły?
                  • Gość: Pit Re: Mocniej bywalo..... IP: 150.254.85.* 17.11.04, 12:38
                    Na przyklad, jak sie zmienil stan ochrony srodowiska na Slasku. Mamy wlasnie
                    targi POLEKO w Poznaniu.
                  • Gość: Pit Re: Mocniej bywalo..... IP: 150.254.85.* 17.11.04, 12:41
                    Niestety mamy w Poznaniu pedalski marsz "tolerancji" z ktorym sie zgadza
                    wiekszosc radnych. Czy cos takiego by bylo mozliwe na Slasku? Poznan mnie
                    strasznie zawiodl.
                    • bartoszcze Re: Mocniej bywalo..... 17.11.04, 12:44

> Niestety mamy w Poznaniu pedalski marsz "tolerancji" z ktorym sie zgadza
                      > wiekszosc radnych. Czy cos takiego by bylo mozliwe na Slasku? Poznan mnie
                      > strasznie zawiodl.
                      Nie wiem czy by było.
                      Ale się z Tobą nie zgadzam:)
                      • Gość: Pit Re: Mocniej bywalo..... IP: 150.254.85.* 17.11.04, 12:46
                        Ale i tak Ciebie lubie Bartoszcze.
                        • bartoszcze Re: Mocniej bywalo..... 17.11.04, 12:47
                          I vice Versal, Pit:))
                          • diablo1987 Re: Mocniej bywalo..... 17.11.04, 13:28
                            Pewnie nie zostaniesz juz dyrektorem:))

bartoszcze napisał(a):

> I vice Versal, Pit:))
                            >
    • Gość: Sztajger Re: Bog Honor Ojczyzna... IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.04, 16:21
      Pieronske Gorole nie mocie co robic caly dzien ino pierdoly pisac,a taki fajny
      tymat.Wejscie sie lepi za jako robota kraj w potrzebie
      • bartoszcze Re: Bog Honor Ojczyzna... 17.11.04, 16:28
        Gość portalu: Sztajger napisał(a):

> Pieronske Gorole nie mocie co robic caly dzien ino pierdoly pisac,a taki
        fajny
        > tymat.Wejscie sie lepi za jako robota kraj w potrzebie

Pisz sobie do woli. Internet jest cierpliwy.. (my może mniej, ale jakoś
        przeżyjemy)
        • Gość: miamore Re: Bog Honor Ojczyzna... IP: *.arcor-ip.net 18.11.04, 09:21
          No i sie stalo. Caly czas to Slazacy byli winni calego zgorszenia w Polsce, abo
          autonomia, abo podwojne nazwy miejscowosci, abo pielegnacja wlasnej kultury,abo
          krzyze zelazne, abo wlasne zbuzone kiedys pomniki, abo abo, abo itd, a tu
          znienacka wyszlo zagrozenie Ojczyzny od samych piewcow niewzruszonych wartosci
          polskich takoch jak korupcja, zlodziejstwo, pospolite zlodziejstwo, konszachty
          z obcymi wywiadami, nie wazne ze Polacy maja te "lapsusy" na sztandarach, My
          teraz k....( takich i podobnych slow uzywali tu obronyc polskiego honoru w
          rodzaju o ironio harcmistrze , filozosi , pani z psinkom ,i wielu innych w
          stosunku do Slazakow), no a teraz gdy polska rzeczywistosc pokazala ze slowa
          Naczelnego tej Gazety ( Slazakom musi zalezac na tym zeby chcieli byc w Polsce)
          byly trafna przestroga przed laty, a obecna rzeczywistosc pokazuje niezbicie ze
          im z Polska i polska mentalnoscia nie po drodze w swietlana przyslosc jaka
          otwarla Unia Europejska. Czy nalezy sie temu dziwic? Broncie nadal tego gnoju,a
          rozdziobia "Was" kruki i wrony. Powodzenia.

• carrramba Re: Bog Honor Ojczyzna... 18.11.04, 09:45

> No i sie stalo. Caly czas to Slazacy byli winni calego zgorszenia w Polsce,
            abo
            > autonomia, abo podwojne nazwy miejscowosci, abo pielegnacja wlasnej
            kultury,abo
            > krzyze zelazne, abo wlasne zbuzone kiedys pomniki, abo abo, abo itd, a tu
            > znienacka wyszlo zagrozenie Ojczyzny od samych piewcow niewzruszonych wartosci
            > polskich takoch jak korupcja, zlodziejstwo, pospolite zlodziejstwo,
            konszachty
            > z obcymi wywiadami, nie wazne ze Polacy maja te "lapsusy" na sztandarach, My
            > teraz k....( takich i podobnych slow uzywali tu obronyc polskiego honoru w
            > rodzaju o ironio harcmistrze , filozosi , pani z psinkom ,i wielu innych w
            > stosunku do Slazakow), no a teraz gdy polska rzeczywistosc pokazala ze slowa
            > Naczelnego tej Gazety ( Slazakom musi zalezac na tym zeby chcieli byc w
            Polsce)
            > byly trafna przestroga przed laty, a obecna rzeczywistosc pokazuje niezbicie
            ze
            > im z Polska i polska mentalnoscia nie po drodze w swietlana przyslosc jaka
            > otwarla Unia Europejska. Czy nalezy sie temu dziwic? Broncie nadal tego
            gnoju,a
            > rozdziobia "Was" kruki i wrony. Powodzenia.

Walisz na oślep miamore. bardzo prosze pokaż mi, choc jeden post/wątek w którym
            bronię: chamstwa, złodziejstwa, korupcji ? o jakim zagrożeniu piszesz ? w
            którym wątku piszę o UE, jako strukturze mi nieprzyjaznej ? może nie podzielam
            euforii, bo póki co nic mi się nie zmieniło, poza wyższymi cenami produktów.
            raz jeszcze namawiam Cię do dyskusji, ale takiej, w której dasz mi szansę
            wypowiedzieć swoje zdanie. jesli natomiast masz zamiar, tylko pluć, to załóż
            sobie bloga i tam wylewaj żale. oj, miamore.......
            ps
            myśle, że wystarczająco dużo padło tu chamskich słów pod adresem Polaków. w
            sumie to juz mi rybka /złodziej, brudas, cham/.osoby tak piszące, same
            wystawiają sobie opinie. poza tym miamore, jeden ballest na forum wystarczy,
            nie musisz koniacznie upierać się, zeby byc kolejnym.
            • Gość: miamore Re: Bog Honor Ojczyzna... IP: *.arcor-ip.net 18.11.04, 10:03
              Sprawy zaszly juz tak daleko, ze czas najwyzszy aby kazdy ktoremu nie obce sa
              przyszle losy Polski zglosil akces do nowej, tej odrodzonej , nie skorumpowanej
              polskiej SOLIDARNOSCI.Wrog obecny jest o wiele mniej silny jak ten z lat
              osiemdziesiatych. Najwyzza pora obudzic sie ze spiaczki , tak dalej byc nie moze.
              PS. Mojego polozenia juz sytuacja w Polsce nie pogorszy, ja juz to mam za soba,
              ale pomyslcie o swoich dziecia i wnukach.
              • Gość: harc mistrz Czacha dymi... IP: 62.233.241.* 18.11.04, 13:01
                CZACHA DYMI...
                Taka aktualnie reklama (czegoś tam) otwiera portal internetowy i FORUM Gazety
                Wyborczej w Katowicach.
                Adekwatnie jej obrazek można by to odnieść do parujących brzydko wypocin
                MIAMORE (bez nomen omen).
                Wku..enie jego, mówiąc kolokwialnie, nie jest mi, harc mistrzowi, obce. Bo jak
                też nie certolę się opisując negatywną rzeczywistość. Ale wnioski jakie wysnuwa
                Miamore są bardzo niesłuszne i niesprawiedliwe. I także adresowanie efektów
                swoich kompleksów i frustracji - do bogu ducha winnych osób. Tak nie można...
                A jeszcze wplatanie do tego AUTONOMII DLA ŚLĄSKA I ŚLĄZAKÓW i poddawanie w
                warunkową wątpliwość przynależność Śląska i Ślązaków do Polski.(?)
                Śmierdzi mi to jakimś politycznym i zaprzańskim koniunkturalizmem.
                Mnie, harc mistrzowi - świadomemu przecież, że w Polsce jest korupcja,
                złodziejstwo i różne patologie transformacyjne i ustrojowe - ani przez myśl by
                nie przeszło, żeby TO mogło być powodem czy inspiracją do zmiany państwowości
                lub obywatelstwa , czy... może narodowości.
                Różne narody i państwa w różnych czasach przeżywały trudne okresy historyczne i
                kryzysy, ale przetrwały i teraz żyją normalnie.
                My także doczekamy się prawdziwej demokracji, państwa prawa i normalności.
                ...Wytrzymamy, wytrzymamy!!!
                ...
                CZUWAJ, Z ZACIŚNIETYMI PIĘŚCIAMI W KIESZENIACH!!!
                (hkp)

• bartoszcze Re: Bog Honor Ojczyzna... 18.11.04, 15:00

> Sprawy zaszly juz tak daleko, ze czas najwyzszy aby kazdy ktoremu nie obce sa
                > przyszle losy Polski zglosil akces do nowej, tej odrodzonej , nie
                skorumpowanej
                > polskiej SOLIDARNOSCI

Nareszcie jasne: miamore zakłada nową organizację i szuka chętnych (czytaj:
                jeleni).
                • kc.kpzr Ech, te prywatne wojenki (!) .... 18.11.04, 21:35
                  Sam jeden dyskutant przeciwko całej "sforze" adwersarzy???
                  ... Ale sam tego najwidoczniej chciał, nie lada to wyzwanie; czymś Was
                  wszystkich z pewnością ku temu sprowokował: to chyba poprzez jakieś zaprzeszłe,
                  prywatne wojenki i niedomówienia cały ten wątek...??? - W co się mieszać nie
                  mam zamiaru, tylko pełen podziwu jestem, że się komuś po prostu chce... Bo
                  umieć, to już inna sprawa!
                  ...
                  POZDRAWIAM,
                  (Dogadajcie się SZYBKO!)
    • Gość: Jaki bóg ? Jaki ch Re: Bog Honor Ojczyzna... IP: 81.210.102.* 25.11.04, 12:29
      Jaki bóg ? Jaki chonor ? jaka ojczyzna ? to już wszystko jest historią -
      uciekajmy z tego chorego kraju !!!!!!!! olejmy tych debilnych polityków i
      głupich warszawiaków niech sobie tu siedzą sami w gnojowisku !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka