aqua Re: złote myśli Kutza 26.11.04, 12:24 Powiem teraz herezję, ale w sutannie droga do świętości wydaje się być krótsza. Szczyt Jerzego Ziętka był – jak to się mówi – niebotyczny. Jerzy Ziętek nie jest św. Jadwigą….. Powiem dosadnie: nie wypada tak seplenić. (o Smolorzu) hehe, jest ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
psie.pole Re: złote myśli Kutza 26.11.04, 12:29 a pamiętacie ten kwawalek o tym jakim filogermanistą jest Smolorz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: złote myśli Kutza 26.11.04, 12:49 Cze! Tego kawałka nie pamiętam, ale jeśli tak Kutz napisał to miał rację. Przeczytaj dzisiejszy felieton Smolorza, czarna rozpacz, nawet złotych myśli nie ma;) psie.pole napisał: > a pamiętacie ten kwawalek o tym jakim filogermanistą jest Smolorz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: złote myśli Kutza IP: 62.233.241.* 26.11.04, 12:53 Z ostatniego felietonu Kutza (coś dla RAŚ-istów): "W morzu faktów jego książki najbardziej uderzyła mnie informacja, która mówi, że z końcem wojny liczba mieszkańców Sosnowca, jakby kto nożem ciachnął, zmalała o połowę, gdy w tym samym czasie w Katowicach podniosła się. Jezu Chryste! Co było przyczyną tak zgoła biblijnego wyludnienia stolicy Zagłębia? Gdzie podziało się tych 60 tys. osób? Może w końcu ktoś zbada także i ten kataklizm?". No właśnie!: W Sosnowcu ubyło-"zmalało" aż o 60 tys. osób, a w Katowicach się podniosło.(?!) To pewnie jakiś cyklon dziejowy przeleciał przez te ziemie. Może "Cyklon-B IG-Farben Industrie"???... A może coś jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: złote myśli Kutza 26.11.04, 13:18 W ostatnim, czyli dzisiejszym felietonie Kutz opowiada o Gen Zientku, przeczytaj, warto poznać zasady wchodzenia do du........ O tym pomorze w Sosnowcu było tydzień temu (lub dwa?!?!) Odpowiedz Link Zgłoś
psie.pole Re: złote myśli Kutza 26.11.04, 13:42 w felietonie "Lombard" Pan Kutz słusznie napisał: "Sam miałem ochotę przytrzeć nieco nosa Smolorzowi i ujawnić parę nieścisłych - a nawet kłamliwych - konstatacji, ale pomyślałem sobie, że nie będę wyręczał ludzi bardziej kompetentnych od siebie. Już dawno publicznie wypowiadałem się o jego skłonnościach do krańcowych tendencji germanofilskich". Odpowiedz Link Zgłoś