Dodaj do ulubionych

Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku

IP: *.crowley.pl 01.12.04, 23:29
Rammstein to muzyka wywodzaca sie z mrokow germanskiego lasu, idei prusactwa i
herrenvolke IIIRzeszy a konczy na modnym dzis anty-amerykanizmie i budzieniu
niemieckiego ducha.
Taka jest prawda

Obserwuj wątek
    • Gość: otoidzieon jesli nie lubisz Rammsteina-to go nie słuchaj do X IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 01.12.04, 23:39
    • lu1234 A Marylin Manson.... 01.12.04, 23:42
      A Marylin Manson krzewi satanizm. Hmmm... gdzie ja to słyszałem, chyba od mojej
      babci. Czy to przypadkiem nie ty , babciu!!? Swoją drogą nie wiedziałem że
      umiesz korzystać z internetu...
      • Gość: x Marylin Manson TO CZYSTA KOMERCJA SYNKU IP: *.crowley.pl 01.12.04, 23:49
        malo wiesz o swiecie:
        Rammstein to muzyka wywodzaca sie z mrokow germanskiego lasu, idei prusactwa i
        herrenvolke IIIRzeszy a konczy na modnym dzis anty-amerykanizmie i budzieniu
        niemieckiego ducha.
        Nic dziwnego ze wywodza sie z DDR gdzie nie siegala cywilizacja rzymska (legiony
        zatrzymaly sie na Renie-a szkoda)
        Mysle, ze chlopcy z zespolu niezle leja po koncertach widzac tlum krzyczacych
        pisklatek malo wiedzacych o swiecie

• Gość: Lu Re: Marylin Manson TO CZYSTA KOMERCJA SYNKU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 23:54
          Zaś twoje gadanie to czysty bełkot godny chatterbota. Już z wypowiedzi Alice
          biła większa inteligencja. Jak nie wiesz co to Alice to sobie poszukaj zamiast
          tracić czas na wyrzucanie z siebie takich bzdur babciu X
        • rlnd Re: Marylin Manson TO CZYSTA KOMERCJA SYNKU 02.12.04, 15:17
          Ano szkoda ze sie legiony na Renie zatrzymaly, mozebysmy sie wtedy wyciagneli z
          mrokow slowianskiego lasu, idei buractwa i nienawisci do sasiadow, i mielibysmy
          dosyc dumy aby nie podlizywac sie we wszystkim Amerykanom...
          Przy okazji do RFNu tez nie siegala cywilizacja rzymska, ale to przeciez ci
          Dobrzy Zamerykanizowani Niemcy ...

• Gość: Jurek.K Re: Marylin Manson TO CZYSTA KOMERCJA SYNKU IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.04, 21:33
            rlnd napisał:
            ...Przy okazji do RFNu tez nie siegala cywilizacja rzymska...

a przy nastepnej okazji, znawco - to skad nazwa miasta: Kolonia?
            • rlnd Re: Marylin Manson TO CZYSTA KOMERCJA SYNKU 03.12.04, 11:43
              Nie jestem znawca, chodzilo mi tylko o to ze Ren nie jest rzeka graniczna
              pomiedzy RFN i DDR, i jesli juz przywolujemy ducha starogermanskiego lasu to
              moze sie przypadkiem obudzic lub nie we wszystkich Niemcach (takze w ich
              potomkach i potomkach potomkow mieszkajacych np. w USA). Wkurza mnie
              rozgraniczenie typu 'RFN cacy, DDR be', gdy powolujemy sie na historie siegajaca
              czasow rzymskich ...
              Wkurza mnie tez uogolnianie i przypisywanie etykietek w stylu - jestes Niemcem
              to na pewno masz we krwi totalitaryzmy i podboj swiata. I wkurza mnie
              przeinterpretowanie tekstow piosenek zeby za wszelka cene podeprzec swoja teze
              (to jest na zasadzie pisania wypracowania 'co autor mial na mysli' - moze nalezy
              spytac autora ?).
              Wychodzi na to ze jestem czlowiekiem mocno wkurzonym, ale moze przyczyna jest to
              ze wojska rzymskie nie dotarly az tutaj.
        • Gość: Przemek Re: Marylin Manson TO CZYSTA KOMERCJA SYNKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:48
          A Rammstein to nie komercha?
          Eheheheh!
          Jeszcze mniej wiesz o świecie, zatem.
    • Gość: otoidzieon lepszy Rammstein, niż bazy wojsk amer. w Polsce IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 01.12.04, 23:43
      Nikt nie zmusza Was do słuchania Rammsteinu. Mnie jak boli ząb, to albo go
      leczę albo wyrywam.
      • Gość: X US ARMY FOREVER!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 01.12.04, 23:46
        Jestes glupi!!!!!!!!!
        Obecnosc US Army w Europie szczegolnie w Niemczech chroni nas przed
        barbarzynskim germanskim lasem!!!!!!!!
        Wiem ze Niemcom sie to nie podoba wiem dobrze
        • Gość: anty X Re: US ARMY FOREVER!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:50
          jak tak kochasz US army to won do USA
          • Gość: x Jak kocham Polske i pokoj w Europie IP: *.crowley.pl 01.12.04, 23:53
            Obydwa te pojecia gwarantuje US ARMY.
            Wiesz ze sie to nie podoba pruskim gebom bulgajacym piwskiem
            • rlnd Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie 02.12.04, 15:20
              Gość portalu: x napisał(a):

> Obydwa te pojecia gwarantuje US ARMY.
              > Wiesz ze sie to nie podoba pruskim gebom bulgajacym piwskiem

Znaczy Twoja milosc do Polski uwarunkowana jest istnieniem US ARMY (w Polsce ?) ?
              Co do drugiego pojecia - od jakiegos czasu (poltora roku) mozemy zaobserwowac
              jak US ARMY zagwarantowuje pokoj w mysl zasady 'walczymy o pokoj, az sie leje
              krew' ...
              • Gość: X Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie IP: *.crowley.pl 02.12.04, 15:49
                Odwrotnie: US ARMY gwarantuje istnienie Polski i pokoj w Europie.
                (...oraz kilkaset tysiecy miejsc pracy dla Niemcow-jest to pracodawca drugi po
                Deutsche Post pod wzgledem ilosci generowanych miejsc pracy)
                • rlnd Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie 02.12.04, 16:16
                  Patrz a ja myslalem, ze istnienie Polski gwarantuje rzad i Wojsko Polskie.
                  Przestalismy byc suwerenni !
                  A pokoj w Europie gwarantuja jej mieszkancy (w tym tez Niemcy - przypominij
                  sobie kto zalozyl Wspolnote Wegla i Stali => Unie Europejska)...

Aha, dziekowac Bogu za to, ze Polska nie ma znaczacych zrodel ropy ani uranu, bo
                  bysmy moze wlasnie mieli pokoj na model irakijski (tak, US ARMY jest baardzo
                  skuteczna)
                  • Gość: X Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie IP: *.crowley.pl 02.12.04, 16:22
                    Jestes w wielkim bledzie. Gdyby tak bylo nikt nie zawiazywalby paktow, sojuszy

(Wspolnote wegla i stali nie zakladly "Niemcy" tylko Republika Federalna Niemiec
                    ze stolica w Bonn. Niemcy ze stolica w pruskim Berlinie powstaly w 1991.
                    Pamietajac o prusactwie bardzo duza czesc opinii niemieckiej byla przeciwna
                    lkowaniu tam stolicy po zjednoczeniu.
                    • rlnd Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie 02.12.04, 16:46
                      Co do istnienia Polski:

Art 5.
                      Rzeczpospolita Polska strzeże niepodległości i nienaruszalności swojego
                      terytorium, zapewnia wolności i prawa człowieka i obywatela oraz bezpieczeństwo
                      obywateli, strzeże dziedzictwa narodowego oraz zapewnia ochronę środowiska,
                      kierując się zasadą zrównoważonego rozwoju.
                      Art. 26. ust 1.
                      Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej służą ochronie niepodległości państwa i
                      niepodzielności jego terytorium oraz zapewnieniu bezpieczeństwa i
                      nienaruszalności jego granic.

Tak wiec Wojsko Polskie, a nie US ARMY ...
                      Wyglada mi na to, ze z twoim kochaniem Polski cos jest nie tak ...

Odnosnie RFN:

To jedni Niemcy sa Zli, a drudzy piekni i szlachetni ?
                      Ale przeciez wszyscy sie wywodza ze starogermanskiego lasu (tego kolo Renu),
                      ktory oparl sie kagancowi cywilizacji niesionej przez wojska rzymskie ...
                      To sie moze zdecyduj - skoro przywoluja starogermanskiego ducha, to chyba
                      wszystkich Niemcow, tych co zalozyli Unie Europejska tez, co wiecej nawet tych
                      co zwiali do Ameryki, i ktorych potomkowie teraz wracaja jako US ARMY ...
                      Boj sie X, boj ... ONI sa wszedzie ...
                      • Gość: Jaco Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie IP: 138.227.189.* 08.12.04, 08:32
                        "Tak wiec Wojsko Polskie, a nie US ARMY ..."
                        Uahahahahaha
                        Te nasze WP łosie to by nawet harcerze ogonami powiązali... Każda nowoczesna
                        armia została by przez WP pobita natychmiast w bezpośrednim boju (co najmniej
                        75% strat w sile żywej wroga). Po prostu umarli by ze śmiechu w męczarniach na
                        widok muzeum techniki... Zwycięstwo jest nasze! Tak trzymac!
                  • Gość: kochlowitz' er podciep z IP crowley.pl - (dzisiej jako XXX) hihi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.12.04, 16:25
                    znow swirujesz?,
                    czepiales sie mnie a propos watku jakiego Gim13 we Szopienicach kaj to niby
                    miales/as byc nauczycielka, uczennica i C.H.U.J. wiy kim jeszcze,

zalosna i tragiczna postac z ciebia, niy lubisz Rammsteina to dej spokoj
                    mamlasie pieronski, przeca jo tyz sredniawo lubia ta kapelo co niy oznaczo ze
                    mom blzugaz jej fanom,

a co do felernosci spodka to sie zgadzom,czynsto cos jes nie wg palnu!,

-pyrsk!,
                    • Gość: X ???? IP: *.crowley.pl 02.12.04, 16:27
                  • Gość: Obiektyw Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie IP: 62.148.92.* 03.12.04, 09:13
                  • Gość: Obiektyw Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie IP: 62.148.92.* 03.12.04, 09:15
                    Polski rząd i wojsko to sobie mogą podłubać w nosie, a nie zapewnić istnienie
                    Polski. Nie wiem, czy kiedyś słyszałeś o rozbiorach Polski? Myślisz, że tak się
                    dożo u nas zmieniło, a zwłaszcza w mentalności rządzących? Głupoty gadasz raz
                    po raz. Odczep się od X, bo on dobrze mówi (jak do tej pory). A ty nie musisz
                    się z nim zgadzać.
                    • rlnd Re: Jak kocham Polske i pokoj w Europie 03.12.04, 11:57
                      Dlatego lepiej poddac swoja suwerennosc US ARMY ? I niech inni dlubia nam w nosie ?
                      Mielismy przez 50 lat wojska sowieckie, teraz bedziemy miec amerykanskie ...
                      Jak sadzisz, jak zareagowaliby Amerykanie, gdybysmy sobie bazy wojskowe u nich
                      pozakladali albo np. ich najechali, bo potrzebujemy ropy ?

Co do X'a - nie zgadzam sie z nim, to prawda, miedzy innymi dlatego, ze zaczal
                      od belkotu o starogermanskich lasach czy ublizania (o pisklatkach i
                      studenciakach , na ktorych nie bedzie placil czy tez, cytujac: 'choc "pw.edu"
                      powinno zobowiazywac, ale to tzw.inteligencja techniczna wiec
                      wszysko jasne.'). W dodatku argumenty swoje podparl nieznajomoscia zespolu, na
                      ktorego temat pisal (potem sie z tego wycofal twierdzac 'ze kazdy wie' o czym
                      jest kawalek 'Rammstein' jak mu juz znaczenie wyjasniono ...)

Ale dobrze, odczepie sie od X'a, choc on jakos nie potrafil ...
          • Gość: jaco Re: US ARMY FOREVER!!!!!!!!! IP: 138.227.189.* 08.12.04, 08:26
            Alternatywą są bazy rosyjskie. Jak TOBIE one się bardziej podobają to won do
            (hehe byłego???) ZSRR.
    • Gość: otoidzieon Rammstein -"ohne dich" -- tyl ;) IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 01.12.04, 23:45
    • Gość: otoidzieon Rammstein - uber alles :) IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 01.12.04, 23:45
    • Gość: x Re: US ARMY FOREVER!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 01.12.04, 23:54
      Na razie nie musze bo Niemcy zajeci sa konsumpcjonizmem i maja u siebie
      US ARMY ale kiedys sie obudza i....
      Do tego dazy m.in. Rammstein
    • Gość: Antoni Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:59
      Współczuję wszystkim idiotom na tym forum. na innych zresztą też. Chce się wam?
      • Gość: otoidzieon Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 02.12.04, 00:01
        Antoni - przeciez nikt Ci ne kazał tego czytać, czy wchodzić na forum
        • Gość: x idz chlopcze odrobic lekcje, albo przygotuj sie do IP: *.crowley.pl 02.12.04, 00:05
          kolokwium...i pocztyaj troche historii
    • Gość: fan-fun Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 23:59
      problemy z Odysseyem były, i sytuacja z koncertem zespołu Rammstein nie odbiega
      od tradycji- ja i moi koledzy, po raz kolejny mieliśmy problemy z odzyskaniem
      gotówki za bilety, nie wspomnę o kosztach manipulacyjnych (pociąg, wypite
      piwo), mile widziane, na przyszłość, są bardziej przejrzyste i bardziej
      uprzejme, w stronę klienta zasady
      • Gość: mukki Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:08
        Jak nie oddaliście biletów, to chętnie odkupię. Dla mnie akurat styczeń był by
        suuuper, bo teraz to tylko żal mi było, że nie mogę pojechać...
    • Gość: pilarjr Re: ODLECIELI DO BERLINA?? CALE SZCZESCIE! IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 02.12.04, 00:22
      Iksik widze ,ąe nie lubisz tych co nie śpiewają po angielsku. Tak, Tak
      tylko wylansowany przez tą samą fabrykę co Brytney S. Marylin Manson sie liczy.
      Co za tepota umysłowa.......
      • Gość: x Re: ODLECIELI DO BERLINA?? CALE SZCZESCIE! IP: *.crowley.pl 02.12.04, 00:26
        o czym ty mowisz czlowieku??
        Ja nie lubie idei odrodzenia prusactwa w Niemczech i nazwiazywania do
        gemanskich krwiozerczych mitow tyle, bo to zagraza pokojowi w Europie.
        Rammstein jest tylko jednym z przykladow
        • Gość: pilarjr Re: ODLECIELI DO BERLINA?? CALE SZCZESCIE! IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 02.12.04, 00:35
          A bierzesz pod uwagę to, że ludziom podoba się ich muzyką i mają w d.... jakieś
          tam interpretacje??? Chcieli tylko posłuchać sobie ich ulubionej muzyki na żywo
          to wszystko ...
          • Gość: x Re: ODLECIELI DO BERLINA?? CALE SZCZESCIE! IP: *.crowley.pl 02.12.04, 00:40
            Biore pod uwage intencje muzykow i porownuje odradzania sie w Niemczech pewnych
            trendow politycznych (nazwa zespolu przeciez nie jest przypadkowa), a nie
            owczego stada pseudointelektualnych pisklatek pod scena, ktore z pewnoscia ku
            swej wlasnej zgubie chcialyby sie pozbyc US Army z Niemczech.
            • Gość: hirsz Re: do X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:55
              Mam takie dziwne wrażenie, że wkleiłeś ten sam post kilkanaście razy:) w każdym
              powtarzasz dokładnie ten sam frazes. Nie twierdzę, że nie masz racji, ale
              powtarzaniem w kółko jednego zwrotu jeszcze nikt nikogo nie przekonał:)
              • Gość: x Re: do X IP: *.crowley.pl 02.12.04, 01:02
                Stary nie mam wbyt wiele czasu poza tym nikt nie podejmuje dyskusji tylko
                chrzani cos albo o Britney, albo o Rambo zupelnie nie kumajac o co chodzi.
                Zwracam tylko uwage na kilka faktow ktore z muzyka lacza sie luzno a
                sa poprostu grozne. Tyle.
                • Gość: mukki Re: do X IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 02:56
                  Jakbyś odrobinę wysilił ten orzeszek co go masz zamiast mózgu i posłuchał
                  tekstów Rammstein, to nie plótłbyś takich farmazonów. Chyba, że dla ciebie
                  język niemiecki = swastyka i Hail Hitler. No, ale niektórym to wszystko się z
                  d... kojarzy. Takie rzeczy trzeba leczyć.
                  • Gość: X Herzeleid IP: *.ramtel.com.pl 02.12.04, 03:49
                    Rammstein, czlowiek plonie
                    Rammstein, swad miesa w powietrzu
                    Rammstein, dziecko umiera
                    Rammstein,slonce swieci,
                    Rammstein morze plomieni
                    Rammstain, krew plynie po asfalcie
                    ...
                    (z plyty Herzeleid) pomine te o stosunkach kazirodczych, seksie analnym, gwaltach.
                    Wszysko to wylania sie z prastarej gremanskiej duszy zrodzonej w glebokich
                    germanskich borach przed wiekami. Hitler byl tylko jednym z jej wcielen
                    A wszysko m.in po to by tacy ja ty rozczulali sie nad tym jacy to ci biedni Niemcy sa przesladowani bo US ARMY stacjonuje w Rammstein.
                    Oby nigdy stamtad nie odeszla!!!
                    • Gość: LoRd QulaG BUAHAHAHAHAHAHAHAHAAH CO ZA IDIOTA!!!!!!!!! IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 05:01
                      X ty tępaku umysłowy kompromitujesz się każdą swoja wypowiedzią!!!! nie no wstyd
                      mi że jesteś Polakiem... ty ośle barani pieprzysz cały dzień o Rammsteinie a
                      nawet nie odrobiłes lekcji!!!! - jakbyś miał mózg a nie oreszek to ZANIM byś coś
                      napisał na forum i to nie raz (bo raz to się kazdemu może zdarzyć pomyłka) ale
                      kilkanaście razy powtarzał to samo POCZYTAŁBYŚ NAJPIERW O RAMMSTEINIE!!!! Coś
                      sobie ubzdurałeś nie wiem na jakiej podstawie, usłyszałeś nazwe zespołu,
                      znalazłes fragment tekstu, kktóry FATALNIE ZINTERPRETOWAŁEŚ!!!! Jak możesz
                      zabierać głos w dyskusji skoro nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz>??!??!?!
                      Typowy zakompleksiony polaczek-tępaczek który coś tam gdzieś tam usłyszał i
                      stworzył sobie bajeczkę i jeszcze pewnie niektórzy uwierzli w twoje brednie...

Teraz ci wyjaśnię o co chodzi z nazwą zepołu i przytoczonym cytatem...

Rammstein, to jak zapewne udało ci się jakimś cudem wywnioskowac nazwa
                      nawiązująca do amerykańskiej bazy wojskowej w Niemczech - i jednocześnia tytuł
                      jednej z pierwszych piosenek zespołu (którą cytowałeś) - tutaj zatrzymajmy się i
                      postarajmy zrozumieć mr.X - usłyszał pisosenkę o płonących ludizach i skjarzył
                      to bazą USA w Niemczech co w jego chorym umyśle stowrzyło jakąś ślepą nienawiśc
                      do zespołu (ślepa nienawiśc do Niemców była zapewne tam już wczesniej :D)
                      TYLE TYLKO ŻE UTWÓR RAMMSTEIN CZYLI TEZ NAZWA ZESPOŁU MÓWI O CZYMŚ ZUPEŁNIE
                      INNYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ty głupi debilu, bo tylko tak cie mogę nazwać (przepraszam za bluzgi ale nie
                      mogę już) CZY NIE POMYSŁAŁEŚ ŻE TEN UTWÓR MÓWI O KATASTROFIE LOTNICZEJ W BAZIE
                      RAMSTEIN PODCZAS POKAZÓW AKROBACJI, kiedy pilot bodajże wojskowej maszyny spadł
                      na tłum ludzi?!?!??!?! Nie pamiętam dokładnie, a nie pora by sprawdzać jak
                      wyglądała ta katastrofa ale pamiętam dobrze że MUZYCY W UTWORZE TYM WYRAZILI
                      OGROM TEJ TRAGEDII!!! Wiedziałbyś o tym gdybyś nie był debilem!!! Teraz
                      wszystkie twoje kretyńskie teorie szlag trafił!!! Buahahaha skompromitowałes się
                      strasznie, zamisat tracić czas wypisując brednie NAJPIERW POCZYTAŁBYŚ O TYM
                      STAROGERMAŃSKIM ZEPSOLE ale nie ty "wiesz więcej o świecie: a zapewne jestes
                      najmądrzejszy ze wszystkich... Rammstein nagrał piękny utwór, jeden z
                      nielicznych w których udalo się ukazac tak straszną historię (tak jak "One"
                      Metallicy choć X też zapewne doszukałby sie tam jakichś dziwnych podtekstów nie
                      rozumiejąc o czym jest tekst...)

ech X cwaniaczku, widze pól dnia wypisujesz ciągle to samo pierodły o lasach
                      germańskich, miałem cię skompromitowac juz wczesniej, napisałem ładny esej na
                      forum ale prąd mi odcięli i się nie opublikowało (szkoda bo z godzine pisałem
                      :D), ale teraz przynajmniej zrozumiałem o co ci chodziło... pomysłieś się i to
                      grubo, wyszedłeś na drunia i bardzo sie z tego cieszę bo gnojenie takich podłych
                      kreatur sprawia mi duża przyjemość :) teraz powinieneś przeprosić zespół i
                      fanów! -piszę to ja studencik za którego płacisz podatki (i baaardzo dobrze
                      wypiję za "twoje" pieniądze twoje zdrówko!!! :D) - wiesz o co chodzi chyba mnie
                      pamiętasz :D straciłem dziś sporo czasu na tym forum ale warto było i nauczyłem
                      się że jednak jest w kraju naprawde dużo zacofanych umysłowo ćwoków takich jak
                      ty :D pozdrawiam :D :D :D
                      • Gość: posterunkowy a propos "neofaszystowskich" tendencji... IP: *.tpi.pl 02.12.04, 08:27
                        ...tudzież innych:)

"Nawet nam się nie śniło, że prasa może w coś takiego uwierzyć, tak absurdalne
                        nam się to wydawało. (...) Ciągle pyta się nas, czy jesteśmy faszystami. Mamy
                        nadzieję, że ostatni dziennikiarz zrozumiał już, że nie jesteśmy. Nie jesteśmy
                        fanami Niemiec, nie czujemy się też specjalnie dumni, że pochodzimy z tego
                        kraju. Więcej na ten temat nie powiem. Boli nas, że ciągle musimy przepraszać
                        za bycie kimś, kim nie jesteśmy. W Ameryce po coverze do Herzleid wszyscy byli
                        przekonani, że jesteśmy pedałami. I bardzo się zdziwili, że nie jesteśmy."

www.mucke-und-mehr.de/magint/intramms.htm
                        • lalka_01 Re: a propos "neofaszystowskich" tendencji... 02.12.04, 09:38
                          dzieki! Powiedzieli rowniez ze nie jedza ludzi, choc spiewaja o kanibalu. Ale
                          dzieciom trzeba widac tak tlumaczyc :-)
                      • Gość: Finwal Re: BUAHAHAHAHAHAHAHAHAAH CO ZA IDIOTA!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:00
                        Skoro tak dobrze się orientujesz to proszę powiedz co chcą wyrazić sikając na
                        publicznośc z gumowego penisa ? Nie wątpię, że coś wzniosłego tylko - zapewne z
                        powodu swojego ograniczenia umysłowego - nie wiem co.
                        • Gość: posterunkowy Re: BUAHAHAHAHAHAHAHAHAAH CO ZA IDIOTA!!!!!!!!! IP: *.tpi.pl 02.12.04, 12:38
                          Założę się, że demonstrują w ten sposób swoją opcję polityczną:)

Na innych koncertach grup grających zbliżoną muzykę artyści zapewne wąchają
                          kwiatki i tańczą makarenę.

PS. tak na marginesie - Mike Patton i gumowy penis:)
                          www.crowdsurfer.com/index.php3?id=20020314170335
                      • Gość: IZA Re: BUAHAHHAHAHAAH CO ZA IDIOTA ZE MNIE?!!!!!!!!! IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.12.04, 12:39
                        Ej! ty.Sam sie lepiej dokształc pedrylu! puk puk do tej grafomanskiej glowki!!!!!! uhaha lord kielbaska!:D
                        Zaraz skonam. iXsie dzialaj!!!!!!!!
                        • Gość: LoRd QulaG Izo wracaj ze swoim Xksem do germańskiego lasu!!! IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 13:29
                          widzę tępota umysłowa to poważna chorba w Polsce, niestety logiczne tezy
                          popartre niezaprzeczalnymi argumentami to za mało żeby was przekonać... więc w
                          takim razie życzę zapowiedzianego szybiego skonania, bo to jedyna sensowna
                          droga dla ciebie :D a X to se może działać agitując do swojej słusznej sprawy
                          kolegów (i widać też koleżanki) z zakładu psychiatrycznego :D

a zamisat pukać do mojej główki prześledź naszą całą dyskujsę (nie tylko pod tym
                          artukułem) to może zrozumiesz czemu przyjłałem taki ton w stosunku do Xsa... to
                          on twierdził że nie znam się na życiu że jestem studenciakiem za ktoirego musi
                          placic etc, więc z takim zacofańcem umysłowym trzeba twardo gadać, to moze pojmie :D

PS. A LoRd od Lorda Vadera jest,choć kiełbaski też lubię :D
                      • Gość: Mir Re: BUAHAHAHAHAHAHAHAHAAH CO ZA IDIOTA!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 15:31
                        Szkoda że Stalin nie żyje, On by wiedział co z towja plugawą gęba zrobić!

• Gość: Radek Re: do X IP: *.kolnet.com.pl / *.kolnet.com.pl 02.12.04, 11:44
                  Stary to ty nie kumasz !!!!!!

Takim Samym Zbrodniazem jest Busch co Hitler ... Roznica jest taka ze Busch
                  niby robi wszystko w imie Swiatowego Pokoju . Hitler nie mial takiej dobrej opinii.

A Rammstein jest OK teksty nie wiem czy maja jakies przeslania nazistowskie ...
                  szczeze tlumaczylem sobie text Das Model i nie znalazlem w nim nic do czebo
                  mozna sie przeczepic .

Wiec chyba czepiasz sie tak jak bys sie czepial ze Kukiiz spiewa Komuno wroc !!!
    • Gość: wrocławianin Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.04, 01:09
      Ja chce Metallice jeszcze raz! Koncert na Stadionie Śląskim byl swietny, bylem
      na nim i chetnie pojechalbym na nastepny.
    • Gość: Dooh Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.acn.waw.pl 02.12.04, 02:27
      Jasssne... zanim zaczniesz glosci podobne "prawdy", zapoznaj sie z ich tekstami.
    • Gość: X Re: z plyty Herzeleid IP: *.ramtel.com.pl 02.12.04, 04:04
      Teksty Rammstein to opis tego, ze swiat jest zly. Nie bede podawal szczegolow,
      bo byc moze czytaja to nieletni. To byc moze dramatyczny krzyk o zmiane, o
      wydobycie sie z nudy, slabosci, kult sily!
      To dramatyczne wolanie o odnowe NIEMIEC!!!!!!!
      Kto zna hisrorie ten czuje to w tekstach i muzyce na odleglosc
      (oczywiscie tego wprost w tekstach nie znajdziesz)
      Taki zespol mogl powstac tylko w bylym DDR a nie zajetym konsumpcjonizmem
      RFN.
      Dopoki Niemcy zajete sa konsumpcjonizmem -w Europie bedzie spokoj,
      ale Rammstein-WOLA O ZMIANE!!!!!!!!!
      • Gość: X Re: z plyty Herzeleid IP: *.ramtel.com.pl 02.12.04, 04:06
        ...muzyka patetyczna, wzniosla to juz prawie Wagner a stad juz kroczek do Hitlera
    • Gość: LoRd QulaG boshe jaki ty głupi jesteś... IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 05:24
      boshe nie wiem skąd sie tacy ludzie biorą... pisłąes gdzies że Rammstein smieje
      sie z studencików skaczących na koncercie (ale masz straszne kompleksy - ciagle
      potwarasz o znajomosci historii i szydzisz ze studentów - znam takich jak ty,
      nie skonczyli podsatawówki ale przeczytali jedną ksiażeke o historii nic z niej
      nie rozumiejac i teraz sie tym szczycą :D) ale chyba bardziej uśmiałby sie (a
      nawet posikał chyba) jakby poczytał twoje brednie! z jakiego zakładu dla
      obłakanych uciekłeś? a moze jestes z LPR lub innej kretyńskiej "bojówki"? Pomyśl
      raz logicznie o czy ty w ogóle mówisz...
      "Teksty Rammstein to opis tego, ze swiat jest zly." - no a nie jest? chyba cię
      za długo w izolatce trzyamali i za dużo leków podawali jak tego nie zauważasz...
      zresztą wnioskując z twoich wypowiedzi, konstukcyjnej prostoty zdań, braku
      logicznej spójności, nieumiejętności czytania ze zrozumieniem tekstów espołu jak
      i wypowiedzi internautów wnioskuję że jesteś tylko zwykłym prostackim typem,
      który dorwał sie do internetu i krzykiem i "ostrymi" hasłami próbuje ściąnąć na
      siebie uwagę... marny jestes tylo tyle ci powiem, zapewne nie będziesz potrafił
      nawet porządnie mi odpowiedzieć, znowu się zaplujesz jakimiś głupi
      pesudo-hasłami albo wyskoczysz z tekstem że nie znamy się na historii - a ty co
      mas zjakiś doktorat z historii NRD albo np. prowadizłeś przez 30 lat
      socjologiczne badania na terenach byłego NRD? jeżeli byłeś w oóle w Niemczech to
      zapewne kopałes rowy, ale słabo ci płacili i czułeś sie poniżony i teraz czujesz
      do nich nienawiść... :D
      • Gość: X Bardzo mi ciebie zal IP: *.ramtel.com.pl 02.12.04, 13:57
        Ilosc piany jaka wytoczyles musiala cie zmeczyc, a nie napisales ani jednego
        sensownego zadnia, ktore niosloby jakakolwiek tresc.
        Z przykroscia musze stwierdzic ze nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji.
        Nie czuje zadnej nienawisci do Niemcow czy Rammstein, nigdy nie napisalem
        ze to zespol nazistowski.
        Zajmujac sie kwestia Niemiec po zjednoczeniu badalem pewne zjawiska socjologiczne na ktore zwraca sie uwage szczegolnie na obszarze bylego NRD.
        Mam nadzieje, ze uda ci sie kiedys pojsc na ten wymarzony koncert.
        • lalka_01 Re: Bardzo mi ciebie zal 02.12.04, 14:14
          drogi znawco tematu: wezmy ostatnia plyte do reki. Mamy tu: anytamerykanska
          agitke dla niemieckiego (i europejskiego ogolnie) widza, piosenke o Moskwie w
          stylistyce pt "stara dziwka", publicystyczna historyjke o kanibalu (teledysku
          nie zagrala zadna niemiecka stacja muz., polska tez chyba nie); reszta to
          slodko-gorzkie piosenki o milosci i bajka dla linii lotniczych - czyli dla
          kazdego cos milego. Co tu groznego, co tu z teutonskiego lasu, co tu ze zjawisk
          socjologicznych typowych dla bylej NRD? Strzelasz z armaty do wrobli, mowie to
          najlagodniej jak umiem.
          • Gość: X Re: Bardzo mi ciebie zal IP: *.ramtel.com.pl 02.12.04, 14:25
            Tak rzeczywiscie pisze na forum gdzie mozna zakladac spotkanie fanow
            Rammstein, a nie osoby zainteresowane tematyka roli Niemiec w Europie.
            Powtorze jednak jeszcze raz glowna teze:
            Dopoki Niemcy sa najbardziej zamerykanizowanym narodem na swiecie, zajetym
            konsumpcjonizmem i dopoki stacjonuja u nich wojska angielskie i amerykanskie
            jestem spokojny o pokoj w Europie.
            Rammstein to glos o zejscie z tej drogi (niektorzy pewnie to ostatnie zdanie
            przeczytaja jako stwierdzenie iz uwazam ze Rammstein pisze nazistowskie teksty-
            ale to juz problem ich glowy)
            • Gość: Anjew Re: Bardzo mi ciebie zal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 14:53
              Nie znam tworczosci Rammstein, poza kilkoma numerami live sluchanymi w MTV, nie
              znam zwlaszcza ich tekstow, bo nie znam niemieckiego. Ale skad te paranoiczne
              teksty o germanskim lesie i amerykanskiej armii, ktora jak tylko wyjdzie z RFN
              to NRDowcy podnieceni muzyka Rammstein dobiora sie nam do dupy?? Czlowieku (x),
              opamietaj sie, co Ty bredzisz??? Jak widac po wypowiedziach fanow Rammstein,
              Twoja znajomosc tekstow tej grupy jest zblizona do mojej, czyli zadna...
              Dlaczego wiec opowiadasz takie glupoty? Skad wnioski, ze Rammstein nawoluje do
              odrodzenia imperialnych zapedow Niemiec? Z nieznajomosci sensu ich tekstow?
              Gratuluje, panie socjologu z polskiego lasu!
            • Gość: LoRd QulaG X marnujesz sie na forum - do Radia Maryja idź!!! IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 15:06
              człowieku rola Niemiec w Europie jest taka, że robią najlepsze samochody :D idąc
              twoim tokiem myślenia wspaniałe wojska amerykańskie powinny stacjonowac
              wszędzie, bo wszędzie są lasy (w Polsce jest największy współczynnik zalesienia
              w Unii!) a wojska rzymskie nie dotarły m.in. do Polski! to chyba oni powinni się
              bac nas! Rany myslę że Myslowitz i Kaja Paschalska nawołują do odrodzenia
              polskiego narodu i podboju Europy!!!

A największe szanse na zakłócenie pokoju w Europie mają Amerykanie a nie Niemcy
              - przepraszam kto wywołał ostatnich kilanaście wojen na świecie? Niemcy? I niech
              cie nie zmylą ich teksty o walce o pokój, bo jakoś nie widzę pokojowych zamiarów
              w rozjeżdżaniu człogami ludzi i bombardowaniu miast... Zreszta w '39 Niemcy tez
              mówili że wkraczaja do Polski by nam pomóc... Trzeba będzie "nabić" trochę kaski
              na amerykańskim przemyśle zbrojeniowym to i się jakiś powód do ataku na Polskę
              by znalazł...

PS. czemu juz nie mówisz o anty-amerykańskiej nazwie zespołu i nie cytujesz
              utworu "Rammstein"? Skompromitowałeś się wtedy, dlatego teraz trudno na poważnie
              brać twoje kolejne argumenty... Jeżeli do swoich badań socjologicznych
              podszedłeś tak jak do zrozumienia genezy nazwy zespołu i odkrycia sensu w
              tekstach to ja nawet nie ma co komentowac twoich wypowiedzi... Chyba musisz
              przestac słuchac nałogowo Radia Maryja (pewnie tam powiedzieli że Rammstein
              wywodzi sie z germńskiego lasu to ten sam styl i ten sam poziom intelektualny :D)
              • Gość: X Re: X marnujesz sie na forum - do Radia Maryja id IP: *.crowley.pl 02.12.04, 15:42
                "...Niemcy ze wzgledu na swoj narodowy chatakter beda po zjednoczeniu
                czynnikiem destabilizujacym Europe..."
                M. Thatcher (premier Anglii ktora zmusila Khola do podpisania traktatu
                granicznego z Polska w 1991) ksiazka pt. "Downing Street Years"
                Polecam jesli znasz angielski.

(Kazdy wie do czego nawiazywal tekst utworu Rammstein, a podalem akurat ten bo
                inne nie nadaja sie do czytania przez mlodocianych)
                by

• rlnd Re: X marnujesz sie na forum - do Radia Maryja id 02.12.04, 16:26
                  Np ten:
                  jest wybitnie nie dla mlodocianych (sama obscena, mordy etc.) i niesie ze soba
                  przeslanie prosto z glebi starogermanskiego lasu (ten rycerz, ten aniol, to
                  dziecko):

Ein kleiner Mensch stirbt nur zum Schein
                  Wollte ganz alleine sein
                  Das kleine Herz stand still für Stunden
                  So hat man es für tot befunden
                  Es wird verscharrt in nassem Sand
                  Mit einer Spieluhr in der Hand

Der erste Schnee das Grab bedeckt
                  Hat ganz sanft das Kind geweckt
                  In einer kalten Winternacht
                  Ist das kleine Herz erwacht

Als der Frost ins Kind geflogen
                  Hat es die Spieluhr aufgezogen
                  Eine Melodie im Wind
                  Und aus der Erde singt das Kind

Hoppe hoppe Reiter
                  Und kein Engel steigt herab
                  Mein Herz schlägt nicht mehr weiter
                  Nur der Regen weint am Grab

(tlumaczenie: rammstein.toxic.net.pl):

Mały człowiek umiera tylko dla pozoru
                  Chciał być zupełnie sam
                  Małe serce stało cicho przez godziny
                  Więc uznano je za zmarłe
                  Zostanie pogrzebane w mokrym piachu
                  Z pozytywką w ręce

Pierwszy śnieg przykrył grób
                  Bardzo delikatnie obudził dziecko
                  W pewną zimną zimową noc
                  Malutkie serce przebudziło się

Kiedy mróz wleciał w dziecko
                  Ono nakręciło pozytywkę
                  Melodia na wietrze
                  I z ziemi śpiewa dziecko

Skacz skacz jeźdźcu
                  I żaden anioł nie zstępuje
                  Moje serce już więcej nie bije
                  Tylko deszcz opłakuje grób

• Gość: X Re: X marnujesz sie na forum - do Radia Maryja id IP: *.crowley.pl 02.12.04, 16:32
                    Przepraszam, ale nie rozumiesz moich wypowiedzi.
                    NIE CZEPIAM SIE RAMMSTEIN!!!!!!!!!!!
                    Pisze o Rammstein w kontekscie zjawisk spolecznych w Niemczech.

a propos:
                    Jestem pewien ze 95% "fanow" Rammstein byloby za zlikwidowaniem baz angielskich
                    i amerykanskich w Niemczech. A to wlasnie jest grozne dla Polski i Europy.
                    Tak trudno to pojac???!!!
                    Sluchaj sobie tego Rammsteina, ale nie badz gluchy na to co dzieje sie na
                    swiecie!
                    • Gość: kochlowitz' er Re: X marnujesz sie na forum - do Radia Maryja id IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.12.04, 16:37
                      czytej wyraznie,bo nikaj nie godol zech ze jestem jo fanym tyj kapyli,
                      wyrazilem sia jasno?!!!!!!!!!??!!!!!!!!!,

po prostu sa riozne gusta i niy podczepiaj zadnych szufladek i niypotrzebnych
                      chorych ideologii pod muzuka kiera z polityka ma tyle wspolnego co piernik i
                      watrak!, a nawet jak mo to tylko po czesci i niemal zawsze niy doslownie!,

przyszywasz kozuch do guzika, dej spkoj gosciu,
                      przeca tym tokiem myslenia Metallica jes wtyka Mossadu w USA,
                      U2 wtyka IRA,itd.

niy swiruj i koncz tyn watek skoro juz dawno przestal dotyczyc
                      tymatu artykulu, tj. odwolanego koncyrtu!,
                      za daleko abstrachujecie jemiolki:))))

pozdr. i fanow, i nie-fanow!

pyrsk!,
                    • Gość: LoRd QulaG Nie czepiasz się Rammsteina to co robisz na tym... IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 16:47
                      ...forum cały czas?? Jak cię skontrowaliśmy argumentami nie do podważenia
                      zmieniłeś ton i już sie wycfujesz ze swojego stanowiska!? To juz Rammstein nie
                      wywodzi się z Gremańskiego lasu i nie propaguje wojny? nie rozumiem cię juz
                      teraz, przestałes być konsekwentny...

> Jestem pewien ze 95% "fanow" Rammstein byloby za zlikwidowaniem baz angielskich
                      > i amerykanskich w Niemczech. A to wlasnie jest grozne dla Polski i Europy.
                      > Tak trudno to pojac???!!!
                      > Sluchaj sobie tego Rammsteina, ale nie badz gluchy na to co dzieje sie na
                      > swiecie!

rany człowieku dlaczego mam być za likwidowaniem baz??? czy Rammstein o tym
                      kiedykolwiek mówił?? ja w ogóle nie lubie Niemców, niech te bazy sobie tam będą
                      to nie moja sprawa ale Amerykanów i Niemców, ja po prostu uwielbiam tę wspaniałą
                      muzyke i świetne teksty... I to że oni potrafią się śmiać ze wszystkiego nawet z
                      samych sibie czego bardzo Tobie życzę mr X! I więcej luzu świat jest zbyt durny
                      by wszystko brac na poważnie! A jak nie chcesz być głuchy na to co dzieje sie na
                      świecie to zainteresuj się też innym zjawiskami - popatrz choćby co robią
                      Amerykanie... Ja popieram ich ogólna założenia ale nie sposób ich działania...
                      zresztą nie dyskutujmy juz o tym... pease
                      • Gość: X Re: Nie czepiasz się Rammsteina to co robisz na t IP: *.crowley.pl 02.12.04, 16:55
                        Gosciu jakimi argumentami mnie skontrowales???
                        Ze byla katastrofa w Rammstein?? Daj spokoj to wszyscy wiedza.

Powtarzam:
                        Obserwuje sie w Niemczech odradzanie sie archetypicznego starogermanskeigo
                        ducha.
                        Moim zadaniem w ten nurt wpisuje sie tez Rammstein.

Zycze Niemcom jak najlepiej i Tobie tez. Szczerze.
                        I wierze ze ten narod nie da sie znowu zwiesc gdy upadnie ich gospodarka, a
                        stanie sie tak predzej czy pozniej bo jest to gospodarka socjalistyczna.
                        • Gość: LoRd QulaG Re: Nie czepiasz się Rammsteina to co robisz na t IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 17:16
                          > Ze byla katastrofa w Rammstein?? Daj spokoj to wszyscy wiedza.

tak teraz udajesz że o tym wiedziałeś (o katastrofie pewnie tak ale o tym, że
                          pisoenka o tym mówi chyba nie) ale jakoś dziwnie nie wspomiałes o tym przy
                          interpretacji utworu "Rammstein"...

to bardzo ciekawe co mówisz o tym duchu, może pojawiają sie jakieś jednostki ale
                          moim zdaniem nie ma na to szans bo Niemcy mają zbyt dobrze żeby im się
                          chciało... wydaje mi sie że patrzysz nie w te stronę, zgrożenie jak ma już
                          jakieś być to raczej ze strony psychopatycznych władców na wschód od naszej
                          granicy...

dobra starczy już tych dyskusji, nie mam juz siły o tym mysleć...
                          ja wszystkim zawsze dobrze życzę nawet jak mówię inaczej (bojestem przekorny :D)
                          wiec tobie też życzę powodzenia w dalszych badaniach (i czasem więcej rozsądku
                          :D) kazdy ma prawo do swojego zdania więc uszanuje i twoje (bo teraz
                          przynajmniej formuujesz je w miarę logicznie a nie krzyczysz o lasach i innych
                          bzdurach) pozdrawiam
                    • rlnd Re: X marnujesz sie na forum - do Radia Maryja id 02.12.04, 16:50
                      Ja tylko dalem przyklad innej piosenki, z tych, co 'nie nadaja sie do czytania
                      przez mlodocianych' i czekalem czy potrafisz przekrecic jej sens tak jak to
                      zrobiles z utworem 'Rammstein'.
                      Swoja droga, jak ci sie podoba Laibach ?
                • Gość: LoRd QulaG ech kamieniem w płot IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 16:34
                  każdy wie do czego nawiązuje tekst utworu Rammstein OPRÓCZ CIEBIE!!! chyba nie
                  czytałeś mojego posta nt. utworu Rammstein - albo czytałeś ale jestes zbyt tępy
                  by to pojąć... Nie każdy Niemiec jest faszytą, nie każdy Polak jest złodziejem
                  (to jest lekka ironia, tym razem zaznaczam bo większość na tym forum nie zna i
                  nie rozumie tego pojęcia) a ty wszystko widzisz na czarno-biało i dorabiasz
                  ideologię do pięknej piosenki o ludzkiej tragedii i cierpieniu... Nie chce mi
                  się juz zresztą z tobą dyskutować, wstąp lepiej lepiej do swojej ukochanej
                  amerykańskiej armii i idź zabijać dzieci w imię pokoju na świecie, to idealnie
                  będzie współgrać z twoją ideologią...

A co do książek to może zacytuj jakąś niemiecką a nie brytyjską, zresztą zajmij
                  się moze najpierw lekturami z liceum, polecam "Rozmowy z Katem" gdzie głos
                  zabiera niemiecki generał a nie brytyjski spec od gospodarki albo książke Ericha
                  Marii Remarqua (zapomiałem tytułu) o zwykłym żołnierzu z I WŚ - stamtąd możesz
                  się dowiedzieć że niemcy z początku XX wieku byli przede wszystkim nauczeni
                  ślepo słuchac władzy, a więkość narodu wcale nie była zadowolona że musi ginąć w
                  imię wyższych idei p.Hitlera... Zresztą jaki to ma związek z dzisiejszymi
                  czasami naprawdę wierzysz, że znowu znalazłby się człowiek, który poderwałby
                  rozpuszczonych bogatych Niemców do wojny>>???!! Tamte wojny wybuchły m.in.
                  dzięki temu że Niemcom było źle, myślisz ze teraz chcieliby walczyć żeby mieć
                  Mercedesa S-klasy zamiast E? Albo żeby miec wiecej ziem? EEE to ja się juz
                  bardziej boję Ukraińców i Białorusinów ze o Chinćzykach nie wspomnę :D

I chciałem zaznaczyć iż wcale nie lubię Niemców jako narodu, wolę już (lekko
                  przygłupich :D) amerykanów ale staram się być obiektywny (staram się bo być nikt
                  nigdy nie będzie) -zresztą chyba powinniśmy przestać dzielić ludzi na narody bo
                  kazdy ma swój rozum i odmienny pogląd na świat... jak widać nawet na tym forum.
                  ciężko by nas było Polaków wrzucić do jednego wora... Tak samo jest na pewno z
                  Niemcami, nie przeczę że istnieją Nimcy, którzy pragną wojny i stworzenia IV
                  Rzeszy ale równie dobrze można takich ludzi znaleźć w naszym słowiańskim
                  lesie... Nie będę się zresztą zagłębiał w te wszystkie socjologiczne apekty bo
                  nie mam ku temu kwalifikacji (ani ochoty :D), tylko wórcę do głownego tematu:
                  Rammstein na pewno dotej grupi nie należy, że tak sobie interpretujesz ich słowa
                  to twoja sprawa, ale przestań krzyczeć o tym na forum bo to wierutne bzdury (ja
                  też mogę zacząć inaczej interpretować twoje słowa i np. uważać że namawiasz nas
                  do wojny z Niemcami - ty zaprzeczysz, ala ja dalej będę mówił swoje bo choć ty
                  nie powiedizles tego wprost, wywodzisz się ze slowiańskiego lasu i na pewno
                  pragniesz wojny jak pragnał jej Krzywousty :D... tak ty robisz z Rammsteinem)

więc temat koneksji Rammsteina z propagowaiem wojny uważam za zamknięty, jak
                  chcesz dyskutaować na tematy socjologiczne w byłym NRD przenieś się na inne
                  forum! MÓWMY TU O MUZYCE!
                  • Gość: X Re: ech kamieniem w płot IP: *.crowley.pl 02.12.04, 16:39
                    Moim zdaniem bardzo madra i dojrzala wypowiedz!
                    Pozdrawiam serdecznie
                    X
                    • Gość: LoRd QulaG to mnie zaskoczyło... :P IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 17:05
                      dziękuję, trochę ochłonałem to dlatego :D

cieszy mnei że powoli doszliśmy do jakiegoś porozumienia, co na internetowych
                      forach zbyt czesto się nie zdarza...
                      cieszy mnei również że nie piszesz juz o geremańskich lasach :D

chyba starczy już tego wszystkiego poraz kończyc te dyskusję, mam nadizjeę że
                      każdy cos z niej wyniósł (ja na pewno :D)

również pozdrawiam!
                      • Gość: X Wszyskiego dobrego!!! IP: *.crowley.pl 02.12.04, 17:15
                        Pewnie mam jakies odchyly:),ale zalezy mi po prostu na tym by
                        narody zyly ze soba w pokoju.
            • lalka_01 Re: Bardzo mi ciebie zal 02.12.04, 16:39
              wojsk angielskich tam nie ma. A Rammstein to nie zaden glos Niemiec, to glos po
              niemiecku i nic wiecej.
              (i popros kogos zeby ci przetlumaczyl teksty, bo jak na znawce chocby tylko DDR
              to wstyd).
              • Gość: X Re: Bardzo mi ciebie zal IP: *.crowley.pl 02.12.04, 16:42
                Sa takze angielskie.
      • Gość: 6h36h356h Re: boshe jaki ty głupi jesteś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:54
        Nie wiem o co chodzi, ale ty to po prostyu nudny młotek jesteś. Cała twoja
        wypowiedź składa się z jakiś rytualnych gaworzeń ćwierćinteligenta - a
        jednoczesnie ględzisz cos o fachowości.

Na drzewo, spłyń.
    • Gość: samuray Czego chcecie od muzyki??? IP: 213.17.170.* 02.12.04, 08:04
      Przyznam się że nie znam większości tekstów Rammmstein,
      ale to co słyszałem i rozumiem, jest całkiem klawe.
      Pewnie że muszą zagrać cos o krwi, przemocy, seksie i innych duperelach,
      bo taka jest komercja i oczekiwanie publiczności.
      Przecież nie mogą zaśpiewać do takiego aranżu:
      "Baby, I did that again ..."
      Inne zespoły ze sceny nazwijmy to "metalowej" mają równie o ile nie bardziej
      pokręcone teksty i jakoś nikt nie robi halo z tych wszystkich spiewów o
      szatanie itp.

"Sonne" jest tak miodne, że nie wiem jak komuś może się to nie podobać
      Dobrze ze ten zespół wydobył język niemiecki na powierzchnię MTV,
      przynajmniej można na chwilę odpocząć od dominacji angielskiego.

• magic00 Re: Czego chcecie od muzyki??? 02.12.04, 11:08
        Dobrze ze ten zespół wydobył język niemiecki na powierzchnię MTV,
        > przynajmniej można na chwilę odpocząć od dominacji angielskiego.
        >
        No właśnie, chociaż nie znam niemieckiego, zafasycynowało mnie, że ktoś
        nareszcie spiewa nie po angielsku.
        • Gość: X Re: Czego chcecie od muzyki??? IP: *.crowley.pl 02.12.04, 15:47
          Czyli nie wiesz o czym spiewaja, ale wiesz ze to dobre!
          Winszuje intelektu
    • Gość: koloop Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:01
      Rammstein to chłopcy z castingu - zespół stworzono tak samo, jak tworzy się
      boys bandy
      • soren Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku 02.12.04, 09:28
        bullszit
      • ramm.stein Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku 02.12.04, 09:28
        Następny znawca muzyki rockowej się odezwał :-))))
        Marnujecie się chłopcy, do jakiejś gazety trza by się nająć, takie talenta to
        nie codzień się trafiają...
    • Gość: MASZIN Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.csk.pl / *.csk.pl 02.12.04, 09:28
      JA TAM WOLE LAIBACH... opus dei !!! maszin@csk.pl
      • Gość: IZA Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.12.04, 12:59
        ....i slusznie.-)
        • Gość: !mo Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:31
          ja tam wole Maybach:)
    • Gość: Sewer'ss Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 09:48
      Co cię boli polaczku (panie x)
    • Gość: Świetnie, heheh... Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: 81.210.9.* 02.12.04, 09:49
    • Gość: mepooh Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 02.12.04, 09:58
      Czy sugerujesz, że a w Polsce powinniśmy słuchać muzyki wywodzącej się z
      polskiego lasu?
      • lalka_01 e, nie.... 02.12.04, 10:08
        jemu chodzi o ten las:
        "und der Wald, er steht so schwarz und leer
        weh mir, oh weh
        und die Vögel singen nicht mehr"
      • Gość: posterunkowy Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.tpi.pl 02.12.04, 11:07
        :))) ale z jakich lasów w ogóle???

Rammstein buduje nastrój i robi to świetnie. To wszystko. Czy Closterkeller
        wywodzi się z klasztornej piwnicy straszącej duchami?:)

A jak mają ludzie w ogóle śpiewać, żeby nie wzbudzać podejrzeń? bez metafor,
        bez porównań?

"Jestemy fajne chłopoki
        a na dupie nosim cpodnie" ???? - tak, żeby wszystko było oczywiste i nikt nie
        musiał się domyślać:)

• Gość: arcim Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 10:07
      Boshe chroń mnie przed takimi nawiedzonymi...
    • Gość: r. CZAS SKOŃCZYĆ Z PRALNIĄ BRUDNEJ MAMONY - ODYSSEY IP: *.rezist.com 02.12.04, 10:51
    • Gość: bb Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:23
      Prezydenciunio Kwaśniewski nie dopuścił do koncertu za kawałek America ! ot co
      nikt nie będzie się nabijał z naszego Wielkiego Brata
      • Gość: X Obys jeszcze kiedys nie blagal Ameryki o pomoc!! IP: *.ramtel.com.pl 02.12.04, 14:28
        W obronie przed twoimi niemieckimi przyjaciolmi!

(a wiesz np ze US Army jest drugim co do wielkosci pracodawca w Niemczech)
    • Gość: xander Re: Odwołany koncert zespołu Rammstein w Spodku IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 02.12.04, 11:27
      koncert odbędzie sie w terminie 31 stycznia <zródło www.rammstein.pl>
    • Gość: Jubba Nie rozumiem jak Polacy mogą słuchać Ramstein IP: 193.111.166.* 02.12.04, 11:47
      Jak ich posłuchałem po raz pierwszy to stwierdziłem ze grają fajną muzyczkę,
      ale jak powiedzieli że nie grają dla czarnuchów cyganów i polaków to nie dałbym
      za ich koncert nawt złotówki, no chyba że by mnie przeprosili, postawili piwo i
      darmowy koncert no to może bym się skusił. Uważam, że każdy koncert Ramstein
      powinni zacząć od przeprosin, a koncert w spodku powinien być za free. Nie
      rozumiem ludzi którzy płacą dużą kasę za przejazd i bilet grupy która
      oficjalnie mówi że nie gra dla nich tylko dla mamony.
      • Gość: posterunkowy Re: Nie rozumiem jak Polacy mogą słuchać Ramstein IP: *.tpi.pl 02.12.04, 11:59
        Rozumiem, że powiedzieli to Tobie, podczas rozmowy telefonicznej:)
        Bo ja o niczym takim nie słyszałem.
        Czekam na źródło:)

pozdrawiam
      • lalka_01 Re: Nie rozumiem jak Polacy mogą słuchać Ramstein 02.12.04, 12:34
        Panowie z R. jako dobrze wychowani niemieccy profejonalisci powiedzieli juz
        polskim mediom rozne rzeczy, m.in.:
        - polskie dziewczyny sa super,
        - polski bigos jest super (kilka razy),
        - uwielbiaja grac w Polsce, bo tutaj na koncertach czuja sie jakby mieli znow
        20 lat.
        Jesli jednak przypisujesz im rowniez wypowiedz w tylu dziubka Eminema, to
        zapewne masz swoje powody. Chyba ze ci sie po prostu z kims pomylili.
      • Gość: Jarek Re: Nie rozumiem jak Polacy mogą słuchać Ramstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 14:20
        Ręcę opadają. Na jednym z forów podobne słowa przypisywano U2 (sic!). Autorami
        tych jest Axl Rose z Guns'n'Roses. Poza tym to byłby kolejny, chyba czwarty
        koncert Rammsteina w Polsce. Jest to jeden z niewielu zespołów, który podczas
        swoich tras koncertowych nie omija Polski, a na polskiej edycji płyty Sehnsucht
        wokalista Till Lindemann po polsku zaprasza do słuchania płyty i pozdrawia całą
        Polskę.
        Cała twoja opinia świadczy o twojej niewiedzy na temat tego zespołu.
      • Gość: X DOKLADNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ramtel.com.pl 02.12.04, 14:30
        ..ale wiesz nasz narod glupi i nic nie rozumiejac bedzie skakal pod scena.
        • Gość: LoRd QulaG Re: DOKLADNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 02.12.04, 15:11
          X już się skompromotowałeś na tym forum, po co dalej zabierasz głos? Dałeś juz
          popis swojej wiedzy nt. Rammsteina (wiedzy nt. NRD ci nie odmawiam) więc
          człowieku WYJAZD Z TEGO FORUM BO TYLKO GO ZAŚMIECASZ albo siedź cicho i czytaj
          posty, może czegoś się dowiesz o tym zepsole...
        • Gość: mukki Re: DOKLADNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.04, 16:00
          jak ci się, x, nie podoba taka muzyka, to jej nie słuchaj. Jak normalnemu
          człowiekowi nie smakuje szpinak, to go po prostu nie je. A ty - jak widać -
          należysz do tych, którzy sami nie zjedzą i jeszcze innym naplują do talerza.
          Nie znasz muzyki Rammsteina, twoje wypociny opierają się na tym, że spiewają po
          niemiecku i w repertuarze mają coś takiego jak Hercelade albo ( ochhh.... jakże
          faszystowskie..) Links 1..2..3.. Z faktyczną znajomością tekstów i założeń
          zespołu masz niewiele wspólnego, ale wypowiadasz się niczym tropiciel ukrytych
          treści. Żal mi ciebie, boś głupi jak stołowa noga. Inna sprawa, że osobie
          słuchającej muzyki spod znaku Piszczącego Pimpusia czy innej Britney Rammstein
          nigdy się nie spodoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka