Gość: Piok IP: *.mpss.osi.pl 03.12.04, 22:24 Żenada i kompromitacja panie Kutz; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ad Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.dialup.tiscali.it 03.12.04, 22:44 jestem slazakiem i takiego belkotu po slazaku sie nie spodziewalem. czyzby komuna i faszyzm mial racje gardzac slazakami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Chyba ci napaleni Pana powieszą na gałęzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:55 Dobrze że jeszcze parlamentarzyści potrafią zachować swoje idee, mimo nagonki z prawej strony. Poglądy naszej kochanej prawicy wobec praw, jakie powinni mieć wszyscy obywatele, są znane i niestety smutne. Prawda jest taka, że faszyzująca prawica (endecka i ciemnogrodzka) najchętniej rozpaliłaby stosy na rogu każdej ulicy. Co ich powstrzymuje? Być może tylko to, że jeszcze nie sa u władzy... warto o tym pomyśleć. Faszyści też chceili zbawić świat i uchronić go od homoseksualistów, zboczeńców, Żydów, komunistów, itd, itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOSC Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 23:29 Zastanowcie sie ile razy przyjelisci cialo Chrystusa z rak homoseksualistow np. biskupa Paetza, czy pralata Jankowskiego... Nie uwazacie, ze nalezaloby ich spalic zywcem na stosie, to byloby takie polskie, europejskie i tolerancyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adalber Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.rybnet.pl 03.12.04, 23:53 W wypowiedzi Kutza nie podoba mi się tylko to, co dotyczy Ślązaków jako niby mniejszości narodowej, natomiast cieszę się ,że poparł ten projekt ustawy, mimo, iż jestem heteroseksualistą. Spodobało mi się także sformułowanie klepacze paciorków - muszę sobie to zapamiętać :-)Sama ustawa została przyjęta przez Senat, ale to wszystko co mogło dobrego spotkać bezpośrednio zainteresowanych taką regulacją prawną i jej autorów, ponieważ już w Sejmie ta ustawa zostanie skierowana do kosza. Myślę, że w Polsce tego rodzaju ustawa może zostać przyjęta w perspektywie do kilkunastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biheterohomo Brawo Senatorze! IP: *.local.pl / 62.233.185.* 03.12.04, 23:50 Wiecej takich jak Pan, ktorzy otwieraja okna, wpuszczaja swieze powietrze i swiatlo. Pozdrawiam z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Oddam za darmo filmy Kutza!!! IP: *.pool80105.interbusiness.it 04.12.04, 01:56 Nie wierze wlasnym oczom, Panie Kutz, do dzisiaj bylem Pana fanem! jakie przesladowania, jaki brak tolerancji, czy Pan nie wie, ze nauczyciel (gej) w Anglii odmowil omawiania z uczniami "Romeo i Julia", bo prezentuje tylko jeden rodzaj milosci (jego zdaniem to jawna dyskryminacja). Tego Pan chce? Acha, jutro w haldzie w Halembie sa do zabrania filmy Kutza, wywalam je ze wzgledu na nazwisko rezysera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Grela Grani Re: Oddam za darmo filmy Kutza!!! IP: 80.48.245.* 04.12.04, 06:46 Beż tej ustawy i dziesiątki innych ustaw są zbędne.Poprostu czym więcej ustaw ty życie bardziej obrzydliwe. Przecież bez tej ustawy,związek partnerski mógł iśc do notarjusza i każda ze stron może spisać swoją wole i poco ta ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODRIGEZ Re: Oddam za darmo filmy Kutza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:27 SENATORZE JESTES WIELKI . FAN Z BYTOMIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowieku Re: Oddam za darmo filmy Kutza!!! - czy rozumiesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:09 Czy rozumiesz te filmy? Czy rozumiesz wogóle wypowiedź Kutza? Czy rozumiesz Śląsk? Jeśli nie - to wyrzuć filmy, spal wszystkie książki, a może wysadź w powietrze szkołę, do której chodziłeś, bo mądrość innych ludzi Ci szkodzi - zostań przy własnej i bądź szczęśliwy to najważniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arh+ Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 09:08 no coż po raz kolejny Kutz udowadnia na swoim przykładzie, że jak się ma już pewien wiek to niektórym w mózgu się styki przepajają i może trzebaby się wycofać z życia publicznego bo szkoda zapaprać swojego życiowego dorobku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojezdanie Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 09:53 Najśmieszniejsze jest to że ta ustawa nie przejdzie a temat zejdzie do lamusa. Podobnie jak Kutz który od pewnego czasu gdy został senatorem wali głową w mur wyrzucając z siebie swoje opinie które nie mają szans realizacji. Nie to jest jednak najgorsze. Najgorsze jest to że w jego wypowiedziach panuje chaos dezoriantacja w tym co się teraz dzieje. Jego styl wypowiedzi jest podobny do wypowiedzi np. LPR z tą różnicą że jako człowiekowi o poglądach lewicowych przyszło patrzeć na kompromitację lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w grobach 04.12.04, 10:26 "Ślązacy, którym nie pozwala się być narodem, mają chyba tylko takie wyjście dla podkreślenia swojej inności, że staną się Niemcami" Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr 04.12.04, 10:27 Myślę, że obracali się od wielu lat na myśl o tym, co państwo polskie robi ze Śląskiem. Zreszta do grobu często wpędzali ich Polacy. Dobrze, że Kutz wyciągnął z tego wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr 05.12.04, 16:45 slezan napisał: > Myślę, że obracali się od wielu lat na myśl o tym, co państwo polskie robi ze > Śląskiem. Powiedz moze co takiego "panstwo polskie" robi ze Slaskiem bo jestem ciekawy a jakos nikt nie mowi o zadnych konkretach... Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr 05.12.04, 16:55 No to zastanów się na przykład nad sytucją w górnictwie. Czy przedstawiono strategiczny plan restrukturyzacji, jak w Zagłębiu Ruhry? A może jednak mamy do czynienia z mafijnymi działaniami, służącymi interesom baronów węglowych? Ogólnie to, co stało się z Górnym Śląskiem pod polskimi rządami można określić jako wyeksploatowanie do granic możliwości i pozostawienie z ogromnymi problemami, a bez instrumentów do ich rozwiązywania. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr 06.12.04, 06:43 slezan napisał: > No to zastanów się na przykład nad sytucją w górnictwie. Czy przedstawiono > strategiczny plan restrukturyzacji, jak w Zagłębiu Ruhry? A może jednak mamy do > > czynienia z mafijnymi działaniami, służącymi interesom baronów węglowych? > Ogólnie to, co stało się z Górnym Śląskiem pod polskimi rządami można określić > jako wyeksploatowanie do granic możliwości i pozostawienie z ogromnymi > problemami, a bez instrumentów do ich rozwiązywania. Akurat to mozna powiedziec nie tylko o gornictwie ale o wielu galeziach polskiej gospodarki. Zaszlo wiele zmian po 1989, restrukturyzacja jak rowniez wiele naduzyc, i zajmie to jeszcze wiele lat zanim sie to naprawi. Ale nie szukalbym w tym wrogosci do Slaska akurat. Stocznie, huty i inne osrodki przemyslowe rowniez cierpialy i cierpia. Dzis Katowice to mimo wszystko jedno z bardziej dynamicznie rozwijajacych sie miast Polski. Bardziej narzekac moga takie regiony jak Lodzkie, Podlasie, Warmia i Mazury... A w gornictwie ponoc cos sie w koncu rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr IP: *.podchorazych.katowice.pl 06.12.04, 09:43 Nie zmienia to faktu, że Górny Śląsk jest zaniedbany, io że niezależnośc od Warszawy doprowadziłaby do takiej sytuacji. Ponadto fakt , że Katowice się szybko rozwijają jest mało przekonujący. Górny Śląsk to nie tylko jedno miasto, więc proponuję Ci wyłączyć w tej chwili monitor, komputer i wyjść w końcu na świeże powietrze i przejechać się np busem 840, czy zugiem do Gliwic i zobaczyć ledwie wyrywek spuścizny polskiej. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr 08.12.04, 14:25 Ja ni episze o wrogości. Piszę o ignorancji i zupełnym braku przygotowania do administrowania Śląskiem tak w 1922, jak i po 1945 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr IP: *.podchorazych.katowice.pl 05.12.04, 20:41 - wojewodztwo slaskie w sporej czesci sklada sie z ziemi nieslaskich na skutek reformy administracyjnej. - budowa terminalu w Pyrzowicach - odparto wniosek argumentujac ze "nie sa potrzebne dwa duze lotniska na poludniu", podczas gdy budowe takiego warszawskiego metra ma finansowac caly kraj ba w samych kuluarach sejmowych mowi sie o Slasku negatywnie, ze dostaje najwiecej i ze swoje juz dostal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Korfanty i powstańcy śląscy obracają się w gr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:49 Korfanty z powstancami sl. to obracaja sie w grobie pewnie od momentu, gdy na poczatku lat '90 w III RP w pierwszym rzedzie postawiono ladny pomnik wielkiemu slaskiemu "patriocie" Pilsudskiemu przy ulicy Jagiellonskiej, miedzy starym domem zwiazkow a Sejmem Slaskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.podlasnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:51 Temu Panu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:50 Nie jestem ciotą. Porównanie Ślązaków do dewiantów to już chyba wszystko co ten starszy człek dla Hanysów może zrobić! Dajmy mu trzepać w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.chello.pl 04.12.04, 12:33 świetna wypowiedź, więc tym bardziej dziwi mnie kołtuństwo forumowiczów. Niestety, to co powiedział Pan Kutz znalazło potwierdzenie. Brak wyobraźni, zapatrzenie w siebie, obskurantyzm.... a prościej mówiąc po prostu ciemnota i zaklamanie. To że jestem hetero o niczym jeszcze nie świadczy, a to co mówią i piszą tacy ludzie jak wy, szanowni forumowicze swiadczy tylko o was. Nauczcie sie wreszcie patrzeć na siebie, a nie oceniać innych, i to w prymitywny sposób, poprzez inwektywy. A poza tym filmy Kutza są świetne, i choćbym sie z ich twórcą nie zgadzał, co do opinii które prezentuje, nigdy bym tego nie przenosił na jego dzieła. No ale cóż... pewnych nawyków i ograniczeń nie da sie zmienić i zadekretować. żyjcie przeto w swoim zaściankowo-kapuścianym zatęchłym światku, i klepcie sobie bezmyśłnie paciorki, bez pojęcia czym jest prawdziwa chrezścijańska miłość do człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 04.12.04, 12:47 I znów najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy nawet nie wiedzą o co chodzi w ustawie. Testament, czy porozumienie majątkowe nie załatwia niczego i nie o to głównie chodzi w ustawie. Zarejestrowani partnerzy/partnerki mieliby ustawowe prawo m.in. do: - Dziedziczenia po zmarłym partnerze/partnerce. - Korzystania z najniższej (rodzinnej) stawki podatku spadkowego. - Ubezpieczenia zdrowotnego na takiej samej zasadzie, jak członek rodziny. - Wspólnego opodatkowania się . - Świadczeń po zmarłym partnerze/partnerce. Jeżeli jedno z nich po dwudziestu latach wspólnego związku zachoruje, jego partner w chwili obecnej nie ma możliwości uzyskania w szpitalu żadnej informacji o stanie zdrowia, a w chwili śmierci majątek, którego się wspólnie dorabiali przez te wszystkie lata rozgrabi, niekoniecznie kochająca, rodzina (każdy testament można obalić albo zapłacić najwyższą stawkę), W czym Wam ta ustawa przeszkadza, że dwoje ludzi będzie miało więcej praw, przecież nie kosztem zmniejszenia waszych.Podajcie choć jeden argument, oprócz wyzywania Kutza (którego i ja sympatią nie darzę) w czym ta ustawa, powtórzę, ujmuje waszych praw, przyznając je innym. Zapraszam do rzeczowej dyskusji, bo odmianę słowa pedał przez wszystkie przypadki już słyszałem. Proponuję się zapoznać z tekstem ustawy www.senat.gov.pl/k5/dok/dr/500/548.htm oraz przesłankami www.neww.org.pl/pl.php/news/news/1.html?&nw=283&re=3 Gdy się wczytacie w ów tekst, zauważycie zapewne, że ustawa nie tylko daje homoseksualistom prawa, ale i nakłada obowiązki. olo Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 04.12.04, 15:01 No panie Senatorze porównywanie zboczeńców do narodowości śląskiej to jakieś nieporozumienie. Owszem szanujmy każdego, ale nie twórzmy "nowego" ładu moralnego. Śląsk od wieków był wierny kościołowi i to nie tylko katolickiemu, wyznając wartości chrześcijańskie i dbając o ład moralny. Od legalizacji związków homoseksualnych niedaleko do negacji wszystkiego co tworzy nauka Kościoła. Ma pan minus jak pas startowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Co to znaczy "Śląsk był wierny KK"? IP: *.podchorazych.katowice.pl 04.12.04, 16:54 Nieprawda. Nie każdy Ślązak jest katolikiem. Ba, na Śląsku jest sporo protestantów. Poza tym porównanie jest w kontekście statusu mniejszości a nie orientacji seksualnej Ślązaków. Jego wypowiedź jest w pełni racjonalna, porusza dwa z pozoru różne problemy dyskryminacji. A jest i słuszna zważywszy na to, że tonący KK łapie się patriotycznej brzytwy, a dla statusu mniejszości Ślązaków g...(eneralnie nic nie) robi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Re: Co to znaczy "Śląsk był wierny KK"? 04.12.04, 19:52 Przecież peterp wyrażnie zaznaczył, iż nie tylko katolickiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Co to znaczy "Śląsk był wierny KK"? IP: *.podchorazych.katowice.pl 04.12.04, 20:58 Choc podobnie jak peterp odbiegasz od zasadniczej czesci tematu to przepraszam, wzburzyłem się. Po korekcie: Nieprawda. Nie każdy Ślązak jest >chrześcijaninem< . Ba, na Śląsku >są także liczni ateiści< . Poza tym porównanie jest w kontekście statusu mniejszości a nie orientacji seksualnej Ślązaków. Jego wypowiedź jest w pełni racjonalna, porusza dwa z pozoru różne problemy dyskryminacji. A jest i słuszna zważywszy na to, że tonący KK >(największy w tym rejonie reprezentant chrześcijańskiego ładu(?) moralnego)< łapie się patriotycznej brzytwy, a dla statusu mniejszości Ślązaków g...(eneralnie nic nie) robi. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp do erwina 05.12.04, 13:01 Nie dość, że w swoim zacietrzewieniu uważnie nie czytasz to jeszcze pochawlasz coś co jest moralnie naganne. Za niedługo przyznamy prawo do eutanazji bo przecież to jest "trendy". Zostałem wychowany w duchu tolerancji, przez nasz dom przewijali się różni ludzie od "Rydzykorzy" poprzez ateistów, Żydów, protestantów /rodzina/ nie było między nami nieporozumień /Śląsk wielokulturowy/ jednak nie będę mówił, że homoseksualizm jest normalny i wyrażał aprobatę dla tego rodzaju związków. A co zaś tyczy się mieszania KK do mniejszości to dobrze, że nic nie robi, byłby posądzony przez resztę hierarchii o sprzyjanie "separeatystom" -Niech Żyje Wolny Śląsk- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: do erwina IP: *.podchorazych.katowice.pl 05.12.04, 13:19 > Nie dość, że w swoim zacietrzewieniu uważnie nie czytasz No i co przyznałem sie i przeprosiłem. Próbujesz sięgnąć po nieaktualny argument. Ponadto ja nie mówie że jestem zwolennikiem demonstracyjnych marszów równości, tylko że nic Tobie i mi do tego, że inni są gejami, lesbijkami. A jak na razie do pewnej części społeczeństwa dużo do tego, choć sami nie są moralnie czyści ani wobec moralności gejów, ani wobec własnej. Tu głównie chodzi o nadanie tych samych praw np spadkowych, czy podatkowych. Więc skoro państwo nie umie pokonać bariery psychologicznej by im je nadać, to powinno związkom heteroseksualnym odebrać. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
peterp do erwina 06.12.04, 09:55 Prawo spadkowe można uregulować testamentem, dostęp do informacji o sytuacji zdrowotnej partnera również poprzez pełnomocnictwa spisane notarialnie. Po drugie nie uznawałem, nie uznaje i nie będę uznawał coś co jest niezgodne z ogólnie przyjętymi normami i mam do tego prawo, a nawet obowiązek, jako osoba wierząca by nazwać związek partnerski /homoseksualny/ za gorszący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: do erwina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 10:41 Czytałeś tę ustawę, dałem linka, NIE CZYTAŁEŚ!!!. Założę się katoliku, że nawet biblii nie przeczytałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: do erwina 06.12.04, 11:27 Nie denerwuj się tak. A gdzie w biblii masz przyzwolenie na związki homoseksualne ? Tylko nie mów mi o tolerancjii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: do erwina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 11:33 Pytałem, czy czytałeś ustawę? A tolerancja? Czyżby to pojęcie było katolikom obce? Odpowiedz Link Zgłoś
peterp do olo 06.12.04, 18:18 Tak się składa, że przeczytałem Projekt Ustawy na strona Senatu RP, zwłaszcza część poświęconą celowości wprowadzenia ustawy. Rewelacyjnym był jeden z argumentów mówiący, że wg przeprowadzonych badań 4-10% populacji jest orientacji homoseksualnej. Można powiedzieć, że podobna, a nawet większa ilość populacji ma skłonności do zabijania, więc idąc tym tropem można zalegalizować prawo do eutanazji. Co zaś się tyczy tolerancji to powinna się ona zawierdć w granicach norm. Jak zapewne wiesz Chrystus powiedział do nierządnicy: Nikt Cię nie potępił ? Więc i ja Cię nie potępiam, idź i nie grzesz więcej. Inaczej mówiąc : Twoje winy są Ci odpuszczone, ale nie czyń już tego co jest złem. No ,ale nie będę tu czynił wywodów teologicznych, bo nie miejsce ku temu. Teraz zapraszam Cię do przeczytania biblii: www.biblia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: do olo IP: *.podchorazych.katowice.pl 06.12.04, 21:17 A gdzie Chrystus nazwał dwóch gejów grzesznikami? Przekonaj mnie. Tylko błagam wskaż przykład a nie podciąganie pod szóste przykazanie wg szóstego rozszerzonego przykazania KK. Zresztą Chrystus w Biblii jest osobą w demaskującą obłudę wśród kapłanów panującej tam religii, którzy skazują za przyzwoleniem tłumu wierzącego go na ukrzyżowanie. Co nieznaczy że twierdzę iż np Szymon Niemiec jest Chrystusem polskiej Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp do olo 07.12.04, 11:43 Zapraszam na spotkania neokatechumenatu. Już w Księdze Rodzaju /Stary Testament/ jest zawareta definicja związku, który jest możliwy jedynie z osobami różnej płci. Po drugie w Dziejach Apostolskich mamy liczne wskazówki dotyczące czystości obyczajów, a co najważnijsze Chrystus nie zaczął swojej publicznej działalności od "wesela" gejów lecz od wesela w Kanie galilejskiej. Co zaś się tyczy ukrzyżowania był to boski plan zbawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 06:29 Peterp, sądzę, że gdybym zaczął Ci wymieniać co w kościele katolickim na przestrzeni 2000 lat było normą, a póżniej normą być przestało to zapewne sam byś się zdziwił. Chcesz przykładów, czy sam sobie je odnajdziesz? Porównujesz in minus jak typowy słuchacz radiomaryjny - demagogia rodem z nauk MELSa - podła, bowiem zabijanie nie mieści się w normach żadnej z kultur. Mówimy o kulturach nie o religiach. Czyżby zabijanie nie było normą w historii kościoła katolickiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: do olo 07.12.04, 11:45 Nie jestem słuchaczem RM, ani czytelnikiem ND. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:10 Ale umiejętność dyskusji, żywcem z kruchty i Radia Maryja. Odpowiadasz tylko na te pytania, które są dla Ciebie wygodne, najczęściej nie odpowiadasz wcale i zmieniasz temat. Takie dyskusje to sobie z Pospieszalskim prowadź. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: do olo 07.12.04, 13:06 Nie jestem słuchaczem RM, ani czytelnikiem ND, a tym bardziej fanem ojca R. Tobie już zapewne zabrakło argumentów do dyskusji, wobec tego kończymy z nadzieją, że Ustawa nie znajdzie posłuchania w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:35 he, he mnie brakło argumentów, jakże typowa dla was przewrotność. To, że nie czytasz i nie słuchasz to nie znaczy, że nie posiadasz mantalności tychże mediów. Nie odpowiedziałeś na ani jedno moje pytanie i piszesz, że kończysz dyskusję. Przecież ty jej nawet nie zacząłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:22 To mi coś przypomniało, McCarthy, w czasie swoich sławetnych przesłuchań, pytał swoje ofiary czy są komunistami, lub jeszcze lepiej, czy działają zgodnie z linią komunistyczną. Jeśli delikwent odpowiadał tak, to wiadomo-komunista. Jeśli odpowiadał nie, pan McCarthy udowadniał mu że jest komunistą, bo zna jej linię programową. Jeśli zasłaniał się którąś tam poprawką konstytucji i odmawiał zeznań, był karany za obrazę Senatu. Powodzenia w tropieniu, tropicielu. Gość portalu: olo napisał(a): > he, he mnie brakło argumentów, jakże typowa dla was przewrotność. To, że nie > czytasz i nie słuchasz to nie znaczy, że nie posiadasz mantalności tychże > mediów. Nie odpowiedziałeś na ani jedno moje pytanie i piszesz, że kończysz > dyskusję. Przecież ty jej nawet nie zacząłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Peterp-katoliku do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 21:11 Gość portalu: olo napisał(a): > he, he mnie brakło argumentów, jakże typowa dla was przewrotność. To, że nie > czytasz i nie słuchasz to nie znaczy, że nie posiadasz mantalności tychże > mediów. Nie odpowiedziałeś na ani jedno moje pytanie i piszesz, że kończysz > dyskusję. Przecież ty jej nawet nie podjąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: do erwina IP: *.podchorazych.katowice.pl 06.12.04, 21:10 > Prawo spadkowe można uregulować testamentem, dostęp do informacji o sytuacji > zdrowotnej partnera również poprzez pełnomocnictwa spisane notarialnie. To samo w zwiazku z osobami przeciwnych plci zatem. Jako osoba nie bedąca katolikiem mam prawo nazwac zwiazek mezczyzny i kobiety /heteroseksualny/ za gorszacy. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: do erwina 07.12.04, 11:49 tamże: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2429706.html?as=2&ias=2 i by nie było wątpliwości - to powiedział agnostyk. pozdr. PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: do erwina IP: *.podchorazych.katowice.pl 08.12.04, 01:02 wg Religi uprzywilejowanie małżeństw nie jest dyskryminacją, co ja uważam za fałsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: do erwina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 06:17 Najbardziej mi się spodobało jak Religa kręci. Z jednej strony pisze, że nie popiera ustawy bo jest zwolennikiem tradycyjnych pojęć, a w następnym akapicie twierdzi, że za 10 lat mu się może odmienić. Tylko niech społeczeństwo dojrzeje. Wniosek: Jak teraz poprze ustawę, to go społeczeństwo nie wybierze więcej, a jak tępe społeczeństwo dojrzeje to on będzie miał gdzieś swoje tradycyjne pojmowanie i zagłosuje za. Już wolę tok myślenia Peterpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: do erwina IP: *.podchorazych.katowice.pl 08.12.04, 18:46 odwieczny problem: czy miec kalpki na oczach, czy byc elastycznym (obie czesci alternatywy rozumiem w tym miejscu jako neutralne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Co to znaczy "Śląsk był wierny KK"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:55 To pewnie skrot myslowy. Katolicyzm na slasku byl mocny zawsze - nie zawsze wiekszosc byla katolikami, ale nigdy wplywy KK nie zaniknely - a walka z kosciolem katolickiem prowadzona przez Bismarcka (wchodzilo to w tzw. Kulturkampf, najwiekszy blad tego polityka jesli chodzi o pozniejsze konsekwencje ze slaskiem) zaowocowala m.in. nastrojami antypruskimi i propolskimi na slasku, co wplynelo na pozniejsze wieksze poparcie dla powstan slaskich i polskich narodowcow, ktorzy byli katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubię odważnych Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:16 Od wielu lat podziwiam pana Kutza za stawanie po stronie prawdy. Często wiązało się to z brakiem akceptacji ludzi wypowiadających się w imieniu narodu, socjalizmu, partii, Kościoła. Rodzice dzisiejszych działaczy LPR, Młodzieży Wszechpolskiej młodość spędzali w szeregach ZSMP i PZPR, głośno wtedy odsądzali od czci zwolenników prawdy i wolności. Gdy słyszę głosy potepienia dla homoseksualistów ze strony homoseksualnych biskupów i księży, zastanawiam się, o co chodzi. Ale w naszym kraju przecież gansterzy tworzą fundację działającą na rzecz bezpieczeństwa. Myślę, że śp. ks. prof. Józef Tischner słusznie mówił do nas o różnych rodzajach prawdy. (tyż prawda i gó.. prawda). Kościół wprowadził nowe pojęcie wolności - "wolność od .... np. homoseksualistów" Módlmy się o prawdę i wolność bez przymiotników. Wyrazy uznania dla senatora Kazimierza Kutza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeczowo W Kościele katolickim jest najwięcej homoseksow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:31 Jak wskazują badania księza są grupą zawodową o najwyższej liczbie homoseksualistów. Prawdą też jest, że duża część z nich nie akceptuje swojego homoseksualizmu - to powoduje, że agresywnie odnoszą się do osób żyjących w zgodzie z własną orientacją seksualną. Przypomnijcie sobie publicznie znane skandale w Austrii, USA. Polska jest w tym kontekscie najciekawszym krajem - w obronie niektórych homeksualnych księży staje antyhomoseksualna "prawica". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4grudnia Popieram senatora. IP: *.poltech.gliwice.pl 04.12.04, 18:51 Przesladowany i dyskryminowany od wielu już lat, senator RP z Unii Wolnosci Kazimierz Kutz zabrał głos w ważnej sprawie. Jeszcze mamy w pamięci ciężki los p. Kazimierza, ktory zmusił go do emigracji ze Ślaska do stolicy - to juz chyba ponad 20 lat tułaczki poza swoją małą ojczyzną? Dzisiaj broni odważnie, jak zawsze kolejnych uciśnionych i prześladowanych. Korzystam więc z niebywałej okazji i polecam Panu senatorowi trochę inny lecz przecież też ważny problem do rozwiązania. Jak zapewnić ustawową mozliwosc dziedziczenia dla naszych czworonoznych pupilow? No bo co taki pies czy kot ma z sobą zrobić po odejściu właściciela? I tylko jeszcze jeden drobiazg. Jak Pan myśli czy mają mieć po równo, czy np. taki pies powinien mieć większy udział od kota - bo przecież jest wiekszy a kot może na boku łatwiej dorobić (myszy, ptaszki i inne łakocie). Pan taki światowy i obyty politycznie i kulturalnie, to może coś wymyśli. Z góry dziekuję za zainteresowanie i do własnych pozdrowień dołączam życzliwe uwagi mojego kanarka. Ps. Kanarkiem proszę się na razie nie zajmować. W końcu nie od razu Kraków zbudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Popieram senatora. 04.12.04, 19:11 Jesteś zwykłym śmieciem, który nie ma odwagi się podpisać, jesteś polackim intelegemtem , a właściwie sku..elem. Prosiłem o argumenty, a ty o psach, kotach i kanarkach piszesz. Piszesz o dziedziczeniu, a jedyne co odziedziczyłeś to... co ty właściwie odziedziczyłeś oprócz pustki w mózgu. Parafialny obywatelu III RP.Argumenty głupku! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Panie kelo 04.12.04, 19:51 Jedyną osobą, która tu przegina, jesteś ty. Nie każdy musi aprobować wszystkie pomysły. Nie wie pan, co to ironia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4grudnia Wyszła słoma z ... IP: *.poltech.gliwice.pl 04.12.04, 19:57 Odczep sie od mojego psa i jego prawa do dziedziczenia. Mój pies po tym co napisałeś tylko splunął i zażądał przerwania jakichkolwiek wymiany poglądów z bucami, którzy dla siebie żądają szacunku i pełnej tolerancji a dla innych mają tylko pogardę i inwektywy. Ps. Nie wiem co Ty odziedziczyłeś po swoich przodkach ale jak sam to dobitnie udowodniłeś, na pewno nie jest to kultura. Czyżby kolejny bufon europejski, który wyuczył się kilku formułek i myśli, że już jest intelektualistą? Dalszą wymianę tzw. poglądów uważam za stratę czasu. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Popieram senatora. IP: *.podchorazych.katowice.pl 04.12.04, 21:08 Jeśli Pana związek z psem lub kotem będzie się opierał na wzajemnej akceptacji i Pan i Pana partner/ka wyrażą pisemną zgodę to nie widzę problemu. Oczywiście w wypadku trwałej lub tymczasowej niepoczytalności partnera zobowiąże się Pan przejąc po nim (jako po pełnej i wyłącznej władzy rodzicielskiej) przejąć odpowiedzialną postawę wobec potomstwa Waszego lub przysposobionych dzieci/młodych. W wypadku gdyby Pan napisał Pański tekst jako ironię, proszę zgłosić się na policję, gdyż porównując parę ludzi (np gejów) do zwierząt, bardzo możliwym jest że i zona Pańska jest przez postrzegana nie jako człowiek, co powinno byc nadzorowane, gdyby nie stwierdzono przestępstwa lub wykroczenia z Pańskiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4grudnia Niech żyje sztuka ... IP: *.poltech.gliwice.pl 04.12.04, 21:28 Umiejętność czytania tekstu jest sztuką godną uznania. Zdecydowanie jednak wyższą sztuką jest umiejętność jego rozumienia. ,, ... jak wykazały badania socjologiczne znaczna część czytających nie rozumie czytanego tekstu... ,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin no właśnie IP: *.podchorazych.katowice.pl 04.12.04, 21:38 bo właściwie to vice versa :) no... chyba, że Pan i.. i.. i ten kanarek.. biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Moje uznanie dla forumowicza z Gliwic "4 grudnia". IP: 62.233.241.* 04.12.04, 22:55 To są właśnie najlepsze wpisy w tym wątku, które we właściwym świetle, w sposób inteligentny i dowcipny ukazują idiotyzm wysmażonej przez Senat RP ustawy i miałkość pana KK, kompromitującego kompletnie siebie, tzw. "naród śląski", choćby przez porównanie go do... "kochających inaczej" - będących także (a jakże!) mniejszością.(!) Na kanwie tego wszystkiego - kilka refleksji: Wielką sztuką okazuje się jest umieć... ZESTARZEĆ SIĘ Z GODNOŚCIĄ!!! Naszemu sławnemu artyście, twórcy filmowemu - tego najwyrażniej brakuje. Ten człowiek od dawna kompromituje się jako polityk i kompromituje godność senatorską, swoimim głupimi, pełnymi kompleksów i prymitywnej zawziętości, wypowiedziami. Przykry to widok, kogoś, kto jeszcze odcina kupony od swojej dawnej reżyserskiej chwały, a teraz własnie schodzi w niesławę i pogardę - trochę podobnie tak jak kiedyś niejaki Dobraczyński ("stare PRONcie w "nowym" froncie"), Putrament ("na Putramenta - szkoda atramenta") lub aktor filmowy Kłosiński (w st. wojennym). Taki człowiek już nie zmądrzeje... Z tą ustawą prohomoseksualną, to działanie przypomina SLD-owski "rzut na taśmę". I karkołomne szukanie nowej popularności. (HKP) ... CZUWAJCIE, MYŚLĄCY I KOCHAJĄCY NORMALNIE!!! PS 1: Jedyny pozytyw w wypowiedzi p. Kutza, to przewidywanie, że Sejm RP schlasta i odrzuci tę prowokacyjną i pożałowania godną USTAWĘ. Oby chociaż to mu się sprawdziło... (ein +) PS 2: Wpisy "4 grudnia", z wielką przyjemnością właczył bym do HKP - Harcerskiego Kabaretu Patriotycznego z Katowic. Są dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: Moje uznanie dla forumowicza z Gliwic "4 grud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:30 Noo, ale wzglyndym Ustawy uo Myn'szos'ciah to KK majoom reht, pra? Kaj sie we ni podziouy Goornoszloonzouki? Panocku, Harc_mistrzu Wszanybylski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: Popieram senatora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 22:43 Widzę człowieku żw niezle posunęło Cię na starość ,po pierwsze Kutz nigdy nie był prześladowany wręcz przeciwnie był pupilkiem władz od zawsze.Po drugie wyemigrował z Śląska za karierą i kasą.Po trzecie broni odważnie własne interesy i kolegów z lewicy mimo że przed wyborami podpierał się kościołem i Solidarnością a swojego kundla oddaj lepiej samemu p. senatorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 04.12.04, 22:59 panie Kutz, nareszcie znajduje z panem punkt porozumienia. swietny wywiad. niestety trzeba miec co najmniej 2 szare komorki, by panska wypowiedz zrozumiec, stad te rozne dziwne opinie. jak szlo to haslo? "wszyscy nalezymy do jakiejs mniejszosci". pozdrawiam, z szacunkiem settembrini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan czy na Śląsku nigdy nie było gejów? IP: *.chello.pl 05.12.04, 00:53 pod prysznicami na kopalniach po wyjsciu z szychty chuopaki nie oglądali sobie siusiaków? ile tzw. "męskich przyjaźni" to był w gruncie rzeczy homoseksualizm tyle ze bez seksu? ilu gejów się żeniło bo taki był zwyczaj i już? wg. Was nie ma gejów 40-50 letnich, ktorzy mają zony i wnuki? Chyba ze zakładacie, ze jestescie ulepieni z innej gliny? sory... tak pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Chyba pana powieszą na gałęzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:54 Dobrze że jeszcze parlamentarzyści potrafią zachować swoje idee, mimo nagonki z prawej strony. Poglądy naszej kochanej prawicy wobec praw, jakie powinni mieć wszyscy obywatele, są znane i niestety smutne. Prawda jest taka, że faszyzująca prawica (endecka i ciemnogrodzka) najchętniej rozpaliłaby stosy na rogu każdej ulicy. Co ich powstrzymuje? Być może tylko to, że jeszcze nie sa u władzy... warto o tym pomyśleć. Faszyści też chceili zbawić świat i uchronić go od homoseksualistów, zboczeńców, Żydów, komunistów, itd, itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 14:46 e tam większość też może na tym skorzystać. Wyobraźcie sobie taką sytuacje, że ktoś (np ja) chce sie tak zwyczajnie (c)hajtać z dziewczyna choć chca razem mieszkać etc etc (to sie kiedys nazywało "na karte rowerową") bo: - nie chca takiej tandetnej imprezy jaką jest ślub z jego całą zwyczajową odpustowo-tandetną stylistyką, grami i zabawami etc, - bo nie chce oglądać tabunu podekscytowanych babć i ciotek którym sie zaczyna wydawać że mają jakiekolwiek prawo do komentowania cudzych spraw, - wara innym do moich relacji z osobami które kocham - nie mają prawa sie wtrącać, - jak napisał Sapkowski w Narrenturmie "Małżeństwo to grób miłości" ;) , a tak serio to patrząc po małżeństwach i rozwodach wśród dużej części znajomych to taka checa niewiele zmienia itp itd wtedy taka możliwość jest po prostu rewelacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 14:48 tfu miało być Wyobraźcie sobie taką sytuacje, że ktoś (np ja) nie chce sie tak zwyczajnie (c)hajtać z dziewczyna choć chca razem mieszkać etc etc (to sie kiedys nazywało "na karte rowerową") bo: Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 05.12.04, 16:40 Jak do tej pory nikt nie udzielił rzeczowej odpowiedzi na moje pytanie >>W czym Wam ta ustawa przeszkadza, że dwoje ludzi będzie miało więcej praw, przecież nie kosztem zmniejszenia waszych.Podajcie choć jeden argument, oprócz wyzywania Kutza (którego i ja sympatią nie darzę) w czym ta ustawa, powtórzę, ujmuje waszych praw, przyznając je innym<< olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aszfiker Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 09:41 Uoona je naprzekoor szloonzkym Bogajstwoom (Wartos'cioom). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.podchorazych.katowice.pl 06.12.04, 09:46 Nie podadzą, frustracja w życiu musi być gdzieś rozładowana, a przecież podparta jest indoktrynacją. Dlatego wcale się nie dziwię że taki katolik jest obecnie dyskryminowany na zachodzie. Widzi teraz jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 06.12.04, 10:21 Z dziką, nieukrywaną rozkoszą obserwuję ten seans nienawiści pod adresem Kutza. A przeciez powiedział to, co wynika z takich drobiazgów jak Konstytucja i - wbrew pozorom - nauka Kościoła. Tym, którzy zamierzają za te słowa mnie zmieszać z błotem, proponuję zapoznanie się z nauką Kościoła nt. homoseksualizmu od czasu Soboru Watykańskiego II (a nie z czasów kontrreformacji). Być moze zdziwicie się bardzo, że grzech homoseksualisty zaczyna się w tym samym miejscu, co grzech pobożnego hetero. Nawiązując jeszcze do Pisma - jak tam z Waszymi drzazgami w ślepkach, o Wy Nieskalani? Ilu z Was postanowiło przestrzegać nauki Kościoła dot. seksu przed- i pozamałżeńskiego? Kto się pierwszy zgłasza? I jeszcze dla tych, dla których być może kiedyś ten tekst był ważny, tak dla przypomnienia: "Stoję na ulicy z nią, stoję twarzą w twarz Ktoś przechodzi, trąca łokciem, wzrokiem pluje w nas Szeptem mówię: Mała patrz - cywilizowany świat Potem obejmuję ją, odpływamy w dal Nie dochodzi obcy głos, wolno płynie czas Odpływamy w otchłań gwiazd, Mała nuci to, co ja Stoję na ulicy z nią, śmiechy w koło nas Ktoś przechodzi, trąca łokciem, pluje Małej w twarz Głośno mówię: Mała patrz - cywilizowany świat Potem mu przestawiam nos, upadł ale wstał Dookoła głosów sto: ten w skórze to drań Padam, dzisiaj byłem sam, Mała nuci to co ja Wtedy obejmuję ją, odpływamy w dal Nie dochodzi obcy głos, wolno płynie czas Odpływamy w otchłań gwiazd, Mała nuci to co ja" pwasilewski.strony.wi.ps.pl/SONGBOOK/skora.html Z radosnymi wyrazami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Abp Zimoń przeciwny ust. o związkach partnerskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 10:59 Do odrzucenia regulacji zmierzających do prawnego rejestrowania związków homoseksualnych wezwał w sobotę metropolita katowicki, abp Damian Zimoń. Próby ich wprowadzenia nazwał "upiorami nowych zniewoleń", które godzą w człowieka. Niektórzy politycy sądzą, że zmagają się o prawa człowieka, kiedy proponują zupełnie inny styl życia małżeńskiego. Niech trochę się zastanowią nad sobą, niech pomyślą o tym, czy to jest zgodne z naturą" - powiedział arcybiskup podczas barbórkowej mszy w katowickim kościele pod wezwaniem św. Barbary. "Takich ludzi, którzy próbowali życie człowieka ująć nie po ludzku było już wielu. Jesteśmy tym pokoleniem, które jeszcze nosi znamiona dwóch systemów totalitarnych - hitlerowskiego i komunistycznego. Czyż trzeba byśmy wywoływali upiory nowych zniewoleń w postaci jakiegoś zupełnie nowego kształtu małżeństwa?" - pytał metropolita. Z takich regulacji - przekonywał - płyną wielkie zagrożenia dla życia rodzinnego i małżeńskiego. "Chcemy szanować każdego człowieka; każdego, który zmaga się ze swymi słabościami, ale nie możemy preferować czegoś, co jest wbrew naturze. Sądzę, że nie braknie nam zdrowego rozsądku, żeby odrzucić te wszystkie usiłowania, by uprawomocnić zupełnie nowy styl życia, który godzi w człowieka, który godzi w dziecko" - mówił abp Zimoń. info.onet.pl/1019144,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Proszę nie wypowiadać się za Kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 11:01 Nikt Kutza i bartoszcze oraz innych "ekspertów" do tego nie upoważnił Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Proszę nie wypowiadać się za Kościół 06.12.04, 11:07 Czytaj uważnie. Nie wypowiadałem się na temat ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Proszę nie wypowiadać się za Kościół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 11:31 To nie było do Ciebie B. olo Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Proszę nie wypowiadać się za Kościół 06.12.04, 11:40 Gość portalu: olo napisał(a): > To nie było do Ciebie B. > olo Wiem:)) ja rozmawiam z niejakim wierzącym, a tym z peterpem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo No jak tam pogromcy gejów i lesbijek brakło.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 16:02 argumentów, nie chciało się ustawy przeczytać? Czy doczekam się, że któryś z Was - klepacze paciorków (dobre ) odpowie na postawione przeze mnie pytania. Zgorszenie ? Ja jestem zgorszony widokiem kobiety palącej papierosa na ulicy, więc mam byc za zakazem palenia papierosów na ulicy przez kobiety. Jestem zgorszony widokiem pancernego tramwaju tzw. karlika i co... Zostawcie swoje subiektywne uczucia, powalczmy na argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Proszę nie wypowiadać się za Kościół 06.12.04, 11:08 Podobnie jak arcybiskupa nikt nie upoważnił do ingerowania w sprawy stricte świeckie. Związki cywilne nie mają charakteru sakramentalnego i z punktu widzenia Kościoła nie są małżeństwem bez względu na to czy są homo- czy heteroseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Tak na marginesie... IP: 62.233.241.* 06.12.04, 11:11 Dziękuję, Bartoszcze, za przypomnienie tej wspaniałej piosenki i za ciekawą stronę (tyn liynk) internauty ze Szczecina "Vasco" (Pawła Wasilewskiego) - będę z niej korzystał i rozpropaguję znajomym. A propos Kutza: Należało mu się za arogancję, jątrzenie i głupie kontrowersyjne teksty. A, co do tej USTAWY prohomoseksualnej z Senatu, to zobaczysz, co będzie się z nią działo w Sejmie - i jaki czeka ją nieuchronny los. Nie jesteśmy, kurna (słowo zastępcze), jeszcze tacy na wskroś "nowocześni i europejscy"! (HKP) ... CZUWAJ, BARTOSZCZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 08.12.04, 10:30 bartoszcze napisał(a): > Z dziką, nieukrywaną rozkoszą obserwuję ten seans nienawiści pod adresem Kutza. Te ataki wynikają z głupich wypowiedzi Kutza i w ogóle z jego głupoty. Przecież Kutz nie jest Polakiem, tylko deklaruje się jako ślązak. Nie pisze o regionie, ani o Katowicach. Dlaczego tolerujesz ten głupi wątek na forum katowice i nie wywalisz go np na silesianę, tak jak inne tematy? Podobny temat już przecież był na tym forum i dyskutowaliśmy znacznie bardziej kulturalnie niż Kutz. (Np mówienie o kimś klepacz paciorków jest żywcem wzięte z literatury gazety Urbana "NIE") Czy GW ma zamiar scigać się w tym względzie z Urbanem? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 08.12.04, 10:57 terminal_slawkow napisał: > > Z dziką, nieukrywaną rozkoszą obserwuję ten seans nienawiści pod adresem > Kutza. > > Te ataki wynikają z głupich wypowiedzi Kutza i w ogóle z jego głupoty. Brakowało mi Twoich wypowiedzi na ten temat:) Czy Twoim zdaniem "głupie" wypowiedzi Kutza uzasadniają to, co jest mówione w tym wątku? > Dlaczego tolerujesz ten głupi wątek na forum katowice i nie wywalisz go np na > silesianę, tak jak inne tematy? Po pierwsze, "toleruję ten głupi wątek", bo nie wiem czy zauważyłeś, ale są to komentarze do artykułu:) Po drugie, ze śląskością ma to niewiele wspólnego (oprócz porównania użytego przez KK). > Podobny temat już przecież był na tym forum i dyskutowaliśmy znacznie bardziej > kulturalnie niż Kutz. (Np mówienie o kimś klepacz paciorków jest żywcem wzięte > z literatury gazety Urbana "NIE") Czy GW ma zamiar scigać się w tym względzie > z Urbanem? Ludzie piszą jak piszą:) a jakbym każde takie słowo miał wycinać, toby nic nie zostało.. Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 08.12.04, 13:41 Rób jak chcesz, ale komentarze do artykułów o Śląsku powinny byś na forum Śląsk - region. Przyrównywanie Ślązaków do pedałów nie powinno być na forum katowice. Wzruszyły mnie szczególnie te słowa Kutza "Problem śląski jest zresztą przez wielu podobnie traktowany jak problem homoseksualizmu - dla mnie to przykład tej samej pogardy dla mniejszości ze strony klepaczy paciorków." Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 08.12.04, 13:49 terminal_slawkow napisał: > Rób jak chcesz, ale komentarze do artykułów o Śląsku powinny byś na forum > Śląsk - region. Przyrównywanie Ślązaków do pedałów nie powinno być na forum > katowice. > Wzruszyły mnie szczególnie te słowa Kutza "Problem śląski jest zresztą przez > wielu podobnie traktowany jak problem homoseksualizmu - dla mnie to przykład > tej samej pogardy dla mniejszości ze strony klepaczy paciorków." > Czy tekst traktujący przede wszystkim o ustawie ws. związków partnerskich dotyczy Twoim zdaniem regionu? Dlatego, że Kutz użył tam jednego porównania? Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski 08.12.04, 14:10 Tak. To porownanie jest obraźliwe w moim przekonaniu. Ja bym tu nie postawił znaku równości. Jednak nie określam swojej narodowości w przeciwieństwie do Kutza jako ślaska, więc może się mylę. Nie będę się kłócił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsagan Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.man.polbox.pl 07.12.04, 16:07 Panie Senatorze, jak to mówią Anglicy: "keep up the good job" czyli "Tylko tak dalej trzymać". A co do tych co to dużo kłapią, że jaka to zdrada i jaka hańba: moze tych wszystkich pociepów kiedys tak porzadnie ale naprawde porzadnie potyrpie. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: respect NIE MA O CO SIE ZLOSCIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:18 Panstwo ktorzy jestescie przeciw, nic nie wskuracie.. ustawa predzej czy pozniej i tak wejdzie w zycie- gwarantuje. Zycze wszystkim szczescia, i tym za i tym przeciw- przeciez kazdy z nas o cos w zyciu walczyl, lub bedzie walczyc. Panie Kutz- gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Dzisiaj w tewizyjnym polskim serialu obyczajowym.. IP: 62.233.241.* 07.12.04, 16:53 ...jedna z bohaterek, grana przez Krystynę Jandę, wypowiedziała znamienne zdanie: " - Jak się teraz spotyka faceta ciekawego - to albo gej, albo wariat!" (koniec cytatu). Wszystkim zainteresowanym ku pokrzepieniu serc... (HKP) ... CZUWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Dzisiaj w tewizyjnym polskim serialu obyczajo IP: *.podchorazych.katowice.pl 08.12.04, 01:05 z tej alternatywy wykluczającej wzajemnie (xor), wynika tylko tyle, że gej nie może być wariatem i że pozostali są nieciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Dzisiaj w tewizyjnym polskim serialu obyczajo IP: 62.233.241.* 08.12.04, 18:41 Erwin, uprościłeś i spłaszczyłeś tę kwestię. Zdanko owo, co prawda, wypowiedziała blondynka - bohaterka polskiego serialu tv - ale nie jest ono wcale takie głupie, i można je wielorako tłumaczyć. Oto próbka: - Ciekawym gejem jest ten wariat. - Wariat, ale jako gej jest ciekawy. - Zaciekawiona myślałam, że to gej - a to był zwykły wariat. - Zachowywał się jak wariat, zaciekawiło to mnie: był gejem! - To ciekawe: albo jest wariatem, albo gejem. - I co ciekawe, jak trudno jedno odróżnić od drugiego. (wariactwo od gejostwa) itd. itp. I to byłoby na tyle... (HKP) ... CZUWAJCIE!!! PS: Znamy już cisto francuskie, kuchnię francuską, teraz mamy - tolerancyjną ustawę francuską (właśnie dotyczącą homoseksualistów). Są kary więzienia i wysokie grzywny za ich obrażanie lub znieważanie. Ciekawe, czy Anitka Błochowiak z SLD bęknęła by za tych "pedałów"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Dzisiaj w tewizyjnym polskim serialu obyczajo IP: *.podchorazych.katowice.pl 08.12.04, 18:48 To nie tak. Ja popełniłem implikację, Ty popełniłeś interpretację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: a biseksualiści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:55 Bądźmy nowocześni, biseksualiści też ludzie. Powinno powstać prawo, że biseksualista może posiadać, i męża, i żonę. Bez szowinizmu heteromenów panie Kutz. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: a biseksualiści 08.12.04, 21:11 w myśl zasady: "żaby życie miało smaczek, raz dziwczyna raz chłopaczek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: a biseksualiści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:36 O! Peterp bierze udział w dyskusji. Niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp a biseksualiści 09.12.04, 11:45 w tym przypadku to tylko sarkastyczna uwaga, ale przecież Ty tego nie przyjmujesz do wiadomości i nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Senator Kutz za ustawą o związkach partnerski IP: *.podchorazych.katowice.pl 08.12.04, 18:51 obecnie mamy terror poprawności katolickiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: 62.233.241.* 09.12.04, 01:20 ...A niektórzy tak robią z dziećmi. A nawet ze zwierzętami - mówiąć bez ogródek. I też mają, zboczeńcy, rozkosz! ...a może i satysfakcję, że udało im się oszukać naturę. ... "CZŁOWIEK TO BRZMI DUMNIE" - (Maksym Gorki). (HKP) ... CZUWAJ, ERWIN!!! Na duże dziury - trzeba duże łaty! PS: Homoseksualista to zboczeniec - i basta! I nie pomogą tu żadne "poprawnopolityczne" eufemizmy o "kochających inaczej". Nie dajmy sie zwariować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: *.podchorazych.katowice.pl 09.12.04, 11:19 Chodi o to ze na tle wszystkich zachowan seksualnych, zabronione powinny byc te ktore sa wbrew woli jednego z uczestnikow. Dlatego do normalnych zaliczam (co nie znaczy ze stosuje): pary hetero, pary homo, seks grupowy, onanizm. Natomiast pedofilia, nekrofilia, posuwanie zwierząt (nie wiem co to za filia) i gwałty powinny być sankcjonowane prawem (na wszelki wypadek ;) - niektórzy powiedzą - skąd wiemy że zwierzak nie chce, ale skoro nie wiemy to wybieramy wariant że nei chce i najwyżej traci bo chciał, a nie na odwrót). Ponadto uważam, że homoseksualiśći powinni mieć prawo do związków cywilnych, jednak bi już nie - dlatego,że ludzie o orientacji heteroseksualnej nie mają również prawa do poligamii. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę 09.12.04, 11:45 James Clavell zauważył, że w gruncie rzeczy stosunek damsko-męski jest równie obrzydliwy co męsko-męski, bo różni się tylko wyborem drogi wydalniczej. Nie darmo zresztą w średniowieczu stosunki w ogóle (wraz z kobietami) uznawano w doktrynie katolickiej za obrzydliwe.. Aha - posuwanie zwierząt to zoofilia. A dwa posty powyżej wyleciały za zbytnią dosłowność. Takie opisy to na forum Seks. Tu na naszym Forum mogą bywać dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: 62.233.241.* 09.12.04, 12:22 Czyli, mówiąc wprost, Moderatorze Bartoszcze, poprawność polityczna zdecydowała o usunięciu tych własnie 2 wpisów (harc mistrza i erwina), które bez ogródek i owijania w bawełnę opisywały te patologiczne zjawiska. Tylko ślad ich pozostał... (Dla poprawnej "czystości", należałoby konsekwentnie wyciąć wszystko, co opatrzone było i jest tyt. "BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę)") Wszak o wiele dyplomatyczniej i po "europejsku" jest wymyślać naciągane eufemizmy, takie jak "seks partnerski", "kochający inaczej", "odmienne upodobania erotyczne"itp., żeby skołowane polskie społeczeństwo przełknęło gładko kolejny narzucany nam idiotyzm, ale opatrzony etykietką "political correctness", w ramach ujednolicania przepisów PRAWA UNIJNEGO, reprezentowanego przez najbardziej światłych "europejczyków". I nie zasłaniaj się, Bartoszcze, biednymi dziećmi, które mogły by się zainteresować dyskusją na FORUM - one bowiem mają podsuwane im tysiące innych możliwości, żeby ich indoktrynować medialnie, prowadząc do rozchwiamia moralnego i uczuciowego. Efekty tego już widać... Brońcie więc tego Kutza, w końcu to Wasz redakcyjny kolega, któremu GW użyczyła swoje łamy do głoszenia jego kontrowersyjnych i obrazoburczych poglądów. A to zawsze wzbudza zainteresowanie i podnosi nakłady gazetowe... (HKP) ... CZUWAJ, BARTOSZCZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę 09.12.04, 12:39 Czytaj uważnie, drogi Druhu. Wpisy zostały usunięte nie z uwagi na poglądy, ale za dosłowność opisu. Gdyby Druh opisał ze szczegółami, co robi tatuś z mamusią wieczorem celem wywołania miłego wyrazu na twarzy obojga oraz celem przysporzenia dziecku braciszka/siostrzyczki - wyciąłbym również. Nie to Forum. Aha - uprzejmie przypominam, że w całym wątku nie zabrałem dotąd głosu w kwestii meriti, czyli w kwestii dopuszczalności/niedopuszczalności pewnych związków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: 62.233.241.* 09.12.04, 13:13 Tam nie chodziło o to co robią "tatuś i mamuśka" dla zwyczajnej prokreacji "braciszka/siostrzyczki", ale chodziło o zdjęcie hipokryzji i kamuflażu, jaki stosuje się dla znormalizowania w pojęciu społecznym, tych patologii i dewiacji seksualnych, które chce się uznać za NORMĘ. W takich celowo mętnych sytuacjach, często najlepiej jest, bez ogródek i wyraziście uzasadnić i nazwać rzecz po imieniu. Przyznaję, że było to być dla niektórych drastyczne - ale jasne i zrozumiałe. (HKP) ... CZUWAJ, ROZSĄDKU (PRECZ Z KUNKTATORSTWEM)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę 09.12.04, 13:20 Gość portalu: harc mistrz napisał(a): > Przyznaję, że było to być dla niektórych drastyczne - ale jasne i zrozumiałe. Nieważne o co chodziło:) było zbyt dosłowne, drastyczne właśnie. To nie jest forum "tylko dla dorosłych". Finito. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę 09.12.04, 13:15 Ja bym to tak opisał, im mniej jest kobiet/dziewczyn skłonnych, tym więcej jest mężczyzn/chłopców skłonnych inaczej. Właśnie w wiekach średnich to się zdarzyło. Zazwyczaj więcej było kobiet/dziewczyn skłonnych, z uwagi na to, że mężczyźni/chłopcy wcześnie tracili zycie na rozlicznych wojnach. Może tak być, bartoszcze, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę 09.12.04, 13:28 aqua napisał: > Ja bym to tak opisał, im mniej jest kobiet/dziewczyn skłonnych, tym więcej jest > mężczyzn/chłopców skłonnych inaczej. Właśnie w wiekach średnich to się > zdarzyło. Zazwyczaj więcej było kobiet/dziewczyn skłonnych, z uwagi na to, że > mężczyźni/chłopcy wcześnie tracili zycie na rozlicznych wojnach. Coś w tym jest. Tam, gdzie kobiety są nie..dostępne w sposób swobodny:), tam chłopcy się robią skłonni inaczej, przynajmniej czasowo:) > Może tak być, bartoszcze, he, he. > Pewnie, aqua, hehe, hehe:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: *.podchorazych.katowice.pl 09.12.04, 14:59 > Aha - posuwanie zwierząt to zoofilia. ano racja, zapomnialo sie :) > A dwa posty powyżej wyleciały za zbytnią dosłowność. Takie opisy to na forum moj byl parafraza w krzywym zwierciadle, to uderzylo glownie w poglady i wolnosc slowa harc mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: 62.233.241.* 09.12.04, 16:09 Co racja, to racja, Erwin... Posuwanie zwierząt to zoofilia. Posuwanie dzieci to pedofilia. A posuwanie facetów to pederastia (potocznie: pedalstwo). ... Ponieważ te lubieżności dewiacyjne nie brzmią tak drastycznie w ujęciu naukowych terminów (i definicji), posłużę się stosownym cytatem ze "SŁOWNIKA WSPÓŁCZESNEGO JĘZYKA POLSKIEGO z 2001 r.: p e d a l s t w o - 1. pot.' pogardliwe określenie homoseksualizmu': Co ważniejsze - w ramach tego wychowania seksualnego preferowane są patologie: pedalstwo i lesbiizm. 2. pot.' z pogardą: ogół homoseksualistów': W tym lokalu jest zawsze pełno pedalstwa." (koniec definiującego cytatu zawierającego przykłady zastosowania wym. wyrazu) Chyba niedługo będę musiał wyrzucić na śmietnik ten słownik współczesnego języka polskiego i w 100 % przejść na łacinę oraz politycznie poprawne eufemizmy. (HKP) ... CZUWAJCIE, KOCHAJĄCY NORMALNIE!!! I nie dajmy się zabajerować Kutz'om i "europejsko" zwariować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: *.podchorazych.katowice.pl 09.12.04, 16:43 Zatem poszukaj określeń niepogardliwych. Choć to bez większego znaczenia, bo nonsensem jest wysnuwanie pogladów na podstawie nazwy, której znaczenie (pogardliwe lub nie) jest oparte zresztaą na poglądzie. Mezsczyzni uprawiający seks ze sobą to geje. Żyją ze sobą, mieszkają pod jednym dachem. Idą do kina, oglądają film przed telewizorem, jadą na wczasy, pracują. Jedzą na jednym stole, planują sobie jakąś najbliższa przyszłośc, remontują mieszkanie. No i co? Nie mieszkają ze mną, nie posuwają mnie, i ja nie mieszkam z nimi, nie uprawiam z nimi seksu. Obchodzą mnei tyle co ludzie w Poznaniu, Gdańsku, na Tysiącleciu, Ochojcu i trzy ulice obok. Nie biją, nie kradną, nie oszukują sąsiadów, jak część mieszkańców. A może biją kradną i oszukuja sąsiadów jak część mieszkańców. Nie ma róznicy w tym zachowaniu. Tylko nie mogą mieć praw takich jak inni którzy tam mieszkaja i tworzą związki cywilne. Praw by się wspólnie rozliczyć, czy móc odwiedzić chorego, mozliwe że bez zadnej innej bliskiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę 09.12.04, 17:11 analogicznie: - babcia klozetowa - pisuardesa - sprzątaczka - konserwator powierzchni biurowych - krawat - zwis męski prosty itd, itd, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: *.podchorazych.katowice.pl 09.12.04, 18:24 nie bardzo rozumiem do czego analogicznie? sprzątaczka czy krawat to określenia pogardliwe? chyba że potwierdzasz moje zdanie że takie określenia znaczeniowo są rozbieżne i nonsensem jest argumentacja w opariu o znaczenie takich niby synonimów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:44 Peterp, zabierasz głos w dyskusji wtedy, kiedy Ci to pasuje. Oczywiście nie wnosisz do niej nic ciekawego. Wyniosłeś to ze spotkań oazowych czy z neokatechumetu? Panie Harcmistrzu (bo już nie tow) to historia oceni co dziś jest normą, a co nie jest normą. Normą było zboczenie - być w HSPS-ie. Dziś w MW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: 62.233.241.* 09.12.04, 20:57 Olo, nie pleć głupstw i nie pouczaj innych, bo widzę, że to Ty akurat NIC CIEKAWEGO nie masz do powiedzenia i nie wnosisz nic istotnego do tego wątku. Temat dotyczy dewiacji seksualnych i próby usankcjonowania ich jako normy obyczajowej, w co zaangażował się nawet tzw. "autorytet miejscowy" p. Kutz, czasowo(?) mieszkający w Warszawie, ale poprzez felietony w GW oddziaływujący na stan tutejszych umysłów. Tu nie chodzi o prześladowanie "kochających inaczej". Niech sobie to robią, co robili za wzajemnym porozumieniem do tej pory, ale niech się z tym nie obnoszą publicznie i nie sieją zgorszenia. Mozna im tylko współczuć, że gdzieś na ścieżkach życia zeszli w kierunku "odmiennych od ogółu upodobań seksualnych". Dopóki w tych swoich "orientacjach seksualnych" będą zachowywali dyskrecję i prywatność - nikt nie może mieć do nich jakichkolwiek pretensji, czy okazywać im pogardy. To jest ich życie i wara wszystkim innym od tego! Jednak każda społeczność broni się przed rozszerzaniem i afiszowaniem zjawiska, które uznaje za niepożądane, odmienne i nienaturalne. Bo widocznie uważa, że to może stanowić dla niej w przyszłości zagrożenie. Taki jest świat. ... CZUWAJ, ROZSĄDKU!!! Zaczynam używać poprawnych (politycznie) określeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:09 A co to jest norma. Normą w KK było palenie na stosie mądrzejszych - ups heretyków. Kto tworzy normy? Bóg, społczeństwo, tradycja? Odpowiedz Link Zgłoś
peterp do olo 09.12.04, 21:28 Uczepiłeś się KK jak rzep psiego ogona. Pragnę byś w końcu zauważył, że normy wypływajce z wiary w Boga - Stwórcę kobiety i mężczyzny, są nie tylko normami chrześcijaństwa ale również Judaizmu. Więc, z całym szacunkiem, homoseksualizam, nie mieścił się, nie mieści się i nie będzie się mieścił w normach, które stworzył Bóg z miłości dla człowieka. Zapewne znasz wiele przykładów z historii kiedy próbowano coś uczynić normą: faszyzm z eksterminacją Żydów, komunizm z ludobójstwem i czy Twoje stosy. Na szczęście upadły. Nie czyńmy normą coś co nią nie jest. Ty mnie odesłałeś do Ustawy - ja Cię odsyłam do bibli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:23 A gdzie w biblii napisano, że należy palić na stosie, gdzie napisano, że biskup ma nosić złote szaty, gdzie napisano że... ile jeszcze tych "że"? Czy Hindus, Arab, agnostyk, wyznawca abrkadabry nie kieruje się normami? Bóg Jahwe stworzył (?) normy dla tych, którzy w niego wierzą, którzy się go boją. Stosy na szczęście upadły - piszesz,Wy budujecie nowe. A co do biblii. Świętujesz sabat, nie jesz wieprzowiny? Czyżbyś wierzył w innego Boga? Dopisz nakońcu swojego postu, słowa najgorsze ze złych, a pochodzące z pieśni kościelnej " tylko pod tym krzyżem, tylko pod tym znakiem POlska jest Polską a Polak Polakiem" Zabrzmiało haotycznie, ale cóż jesteś demagogiem i co bym tu nie napisał, nie wzleci nad słowa twojego proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Opis zjawiska: BEZ ZNIECZULENIA (kawa na ławę IP: *.podchorazych.katowice.pl 10.12.04, 13:23 też uważam że nikt nie powinien sie obnosić czy to homoseksualiści z gejostwem, czy katolicy z Bożo Cielesnością, o ile to kogoś razi. jednak o swoje prawa, prywatne prawa, powinno się walczyć. związek dwoch lesbijek/gejów gdzieś daleko od nas nienagłaśniany przez nich samych nie przeszkadzałby nikomu i takie prawo im sie nalezy. za to nie podoba mi się pomysł wychowywwania dzieci. tu nawet nie chodzi o to że oni by dali/nie dali ciepła* dziecku, ale przede wszystkim inne dzieci zniszczą takiemu (dziecku) psychikę. * - to jest symboliczny wyraz Odpowiedz Link Zgłoś