summer Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku 27.01.05, 14:31 Powodzenia Paweł..gdziekolwiek teraz jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:11 Tak bardzo mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ibliz Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:16 To był szok, jeszcze kilkagodzin wcześniej byłem na ich świetnym koncercie w Rzeszowie, a rano taka wiadomość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolish Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:17 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koczo Niestety cmentarz w Wartogłowcu powiększy się IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.05, 15:43 Niestety cmentarz w Wartogłowcu powiększy się o kolejnego przedwcześnie zmarłego muzyka Dżemu..... Pokój Twej duszy Pawle... Pewnie razem z Ryśkiem gracie już Bluesa w Niebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Niestety cmentarz w Wartogłowcu powiększy się IP: *.dsV.agh.edu.pl 27.01.05, 15:56 Boże daj mu dom .... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooc Re: Niestety cmentarz w Wartogłowcu powiększy się IP: *.piotrowice.net / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:58 Chyba nie na Wartogłowcu tylko w Starych Piotrowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda4 Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.icpnet.pl 27.01.05, 16:00 ['] ['] ['] ['] ['] Tragiczna jest sama wiadomość o Jego śmierci... A wy zastanawiacie się czyja to wina? Spraw będzie miała swój finał- już ma... Zapal świeczkę za tych, których zabrał los.... Zapal świeczkę w oknie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obloczkus ['][']['] IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 16:22 "Gdy o łzę uderza łza"... Dżemie, nie poddawaj sie. no brak mi słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:46 jest mi bardzo przykro z powodu śmierci ale jak można wyrażać sie tak o kobietach , czy zabronic kobieta wydawanie prawojazdy , a może autorzy tych opini przeczytaja statystyki i odpowiedza sobie na pytanie " ile wpadków spowodowało mężczyzn !!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.mci.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:27 człowieku zastanów się. Kobieta jechała zbyt szybko i to jest jej wina. Koniec kropka, więcej ostrożności w tych zimowych warunkach - tyle nam trzeba,żeby nie ginęli ludzie na drogach. Oczywiście żal że zginął znany człowiek, cześć jego pamięci, ale winna jest ta kobieta. Przestańcie głupoty wypisywać o VIP ach i zwykłych ludziach. Dla mnie prezydenci państw są VIP ami i nie mogą jeździć za zwykłym Kowalskim. Wielka uroczystość w Oświęcimiu usprawiedliwia zamknięcie drogi. Gdyby jedna Pani bardziej uważała na drodze nie byłoby tej tragedii. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damiano Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.ds3-s.us.edu.pl 27.01.05, 18:21 "Zapal świeczkę za tych których zabrał los..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firebird Prezent dla Pawła IP: *.leon.com.pl 27.01.05, 21:50 Apeluję do głosowania do piątkowego południa na utwór Do Kołyski Dżemu na Liście Przebojów Programu Trzeciego. Niech to będzie hołd dla Pawła. Oto adres: www.radio.com.pl/trojka/lp3/glosowanie.aspDziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cooc Co ja mu mam powiedzieć nad trumną w poniedziałek? IP: *.piotrowice.net / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku 27.01.05, 22:45 jechałem samochodem, kiedy usłyszałem w radiu tą powalającą wiadomość. przypomniało mi się jak dostałem od takiej jednej (miłość czysto platoniczna) 'zemstę nietoperzy' do posłuchania. to było tak dawno...tyle rzeczy się pozmieniało. jednak zawsze gdzieś ten Dżem koło mnie krążył. czasami dosłownie, kiedy widziałem Bergera i Bena Otrębę w 'dołku' w Piotrowicach na browarku. W radiu wspomnienie o Bergerze i puścili 'naiwne pytania'. a mnie przed oczami stanął także Riedel. na prawdę, tak cholernie kiepsko dawno się nie czułem. śnieżyca, pochmurno, 'w życiu piękne są tylko chwilie' i dziwna, przygnębiająca refleksja. właściwie nie wiem jak dojechałem do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.ds.pg.gda.pl 27.01.05, 22:59 ... jeszcze w Sylwestra, na gdyńskim skwerze, bawiłam się ze znajomymi na koncercie Dżemu, i nie moglismy wyjść z podziwu dla kunsztu m.in. p.Bergera... ....wieczny odpoczynek.....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sllodka Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: 193.16.229.* 27.01.05, 23:32 "zapal świeczke..." za Pawła Bergera Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku 28.01.05, 00:40 ”Ludzi dobrych i złych wciąż przynosi wiatr, Ludzi dobrych i złych wciąż zabiera mgła... (…)” Nie mogło zabraknąć dziś czasu na chwilę refleksji. Ku pamięci legendarnego muzyka wielkiego zespołu, który miejmy nadzieję z tego przykrego powodu się nie rozpadnie, czoło swe wysokie chylę ku Niemu… Niedawna śmierć sędziwego, wielkiego Patrioty, Jana Nowaka-Jeziorańskiego nie mniej osobiście mnie zasmuciła, a teraz jeszcze taki cios! … Odnosi się wrażenie, że ludzie wielcy, których do tej pory przez wiele lat znaliśmy jako ”żywe legendy”, obecnie odchodzą (jakby na złość) w ilości hurtowej, nazbyt niemiłosiernie jeden za drugim udają się w ostatnią podróż pozbawiając świat bogactwa swej charyzmy, kunsztu, muzyki i twórczości – i co boleśniejsze, nie są to tylko ludzie przegrani czy wypaleni, starzy czy zniedołężniali, co nawet jeśli tym samym nie umniejszałoby Ich wielkości. … Tacy ludzie bez względu na wiek działają do końca i schodzą ze sceny zawsze jako ”Niepokonani” - jak Perfekt niegdyś był zwykł śpiewać. Na myśl przychodzą różne treny, peany tudzież refleksyjne utwory – niekoniecznie z samej tylko twórczości Dżemu (jak wyżej zacytowany fragment ”Zapal świeczkę” czy ”Wehikuł Czasu”), ot chociażby jeszcze ”Mała wojna” i wiele, wiele innych!!! (…) -- Oby reszta zespołu się wykaraskała i doszła do zdrowia! Wracajcie do zdrowia, chłopaki. ...I to wszystko przy kulisach obchodów 60 rocznicy wyzwolenia obozu oświęcimskiego, największego w historii ludzkości martyrologicznego ”grobowca” niepotrzebnej śmierci, często anonimowych, przedstawicieli wielu narodów… Nic dodać, nic ująć. *** PS. Dżem, jeśli nawet dalej będzie istniał (odpukać), to już nie będzie ten sam Dżem. Choć fakt, iż brak Ryśka nie spowodował ostatecznego rozpadu zespołu, a wręcz przeciwnie: nadał mu nową i niezgorszą od dawnej jakość - daje wiarę, że i tym razem może być podobnie, w co sam osobiście wierzę... (za kontrprzykład służy jednak Republika, która po dwudziestoletniej działalności bez "Obywatela G.C." praktycznie nie mogła się obyć i przestała istnieć...) +++ C.P.S.U. still rulez the World ... Realize it ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmierć [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grok Re: Zastrzelić tę dziwkę co spowodowała wypadek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:28 dlaczego moderator nie skasowal jeszcze poaprzdniego watku. co jak co ale forumowicz przesadzil na temat tej pani. tragedia, zle zrobila ale nie jeden dziennie taki wypadek sie zdarza. to nie jest powod zeby wulgarnie zyczyc smierci sprawcy. wnosze o interwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochlowitz' er Re: Zastrzelić tę ... co spowodowała wypadek! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.01.05, 16:45 Gość portalu: grok napisał(a): > dlaczego moderator nie skasowal jeszcze poaprzdniego watku. co jak co ale > forumowicz przesadzil na temat tej pani. tragedia, zle zrobila ale nie jeden > dziennie taki wypadek sie zdarza. to nie jest powod zeby wulgarnie zyczyc > smierci sprawcy. wnosze o interwencje. juz to zrobiol:)) debilizm niy mo granic (Keine Grenzen, hehe) cwaniak sie mysli ze jes coukiym anonimowy, ala zawsze mozno sie czepic,niy mo synsu sie uzyrac.., nawyt niy chca mie sie mu zyczyc zeby miol taki problym jak ta baba, przeca na jej miyjscu zalamac siy idzie....., w tak smutnych uokolicznosciach takie bzdury sam wypisywac, niekierzy doprowdy som dziwni:((( ps. aha -na przyszlosc rozrozniej watek uode postu, -watek to wszystkie tukej napisane posty a jedyn post to pojedyncza wypowiedz, rozumiesz?, przeca skasowanie watku to wykasowanie ponad setki wypowiedzi nas wszystkich, -ala modyrator wiy uo co chodzi, -- pyrsk Bartoszcze:) ciachu ciach!, masz reflex Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku 28.01.05, 17:44 NIECH DOBRY BÓG ZAWSZE WAS ZA REKE TRZYMA... (*) (*) (*) to dla Ciebie i Mojego Syna , opiekuj sie nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A N N A/ Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:20 CZY KTOŚ WIE JUŻ, KIEDY I GDZIE ODBĘDZIE SIĘ POGRZEB? Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku 29.01.05, 20:56 >< JAK NA DESZCZU ŁZA CAŁY TEN ŚWIAT NIE ZNACZY NIC...>< (*) (*) (*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocolinko Pogrzeb w środę o godz. 11.00 w Kat.-Piotrowicach IP: *.piotrowice.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:44 Pogrzeb w środę 2.02 o godz. 11.00 w Katowicach-Piotrowicach parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A N N A Re: Pogrzeb w środę o godz. 11.00 w Kat.-Piotrowi IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:59 Dziękuję bardzo za informację, bardzo bym chciała jechać, a Wy będziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Będziecie na pogrzebie? IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 14:18 Czi będziecie na uroczystościach pogrzebowych? Czy ktoś wie, jak tam dojechać z centrum Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompavo Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:51 czy ktos wie kiedy i gdzie ceremonia pogrzebowa? Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczka1 Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku 31.01.05, 15:29 Podobno bedzie pochowany w Katowicach - Piotrowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czoper Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 12:11 Szkoda naprawde szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whisky Dzisiaj pogrzeb IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.02.05, 12:28 Pamiętajmy o tym, że dzisiaj jest pogrzeb Pawła. To już drugi muzyk Dżemu (po RR0, który zginął tragicznie. Ten zezpół to legęda polskiego bluesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borszysz Po pogrzebie Pawła IP: *.podlesie.demo.net.pl / *.demo.net.pl 02.02.05, 14:07 Już pożegnalismy Pawła. Bedzie on jednak cały czas w naszych sercach. Ciesze sie ze nie było takich incydentów jak na pogrzebie Ryśka. Pełno ludzi, kwiatów i świeczek. Zapalmy jeszcze dzisiaj świeczkę dla Pawła o 20 w naszych oknach. Paweł... "no komu teraz grasz???" [i][i][i] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Po pogrzebie Pawła IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:30 Tak, było dużo ludzi, ale bardzo smutno no i spokojnie... No i tyle tych kwiatów na śniegu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaczmarczyk Re: Do Borszysza IP: *.gw.ibsat.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:03 Pytasz komu teraz gra? Ja jestem pewna że gra mojemu synusiowi (zm.12.11.2004). Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: 81.219.117.* 06.02.05, 12:01 przez vipów na pewno nie ale... na pewno wielu z was jezdzi autostrada, ja bardzo czesto i tak zasypanej jak na zdjeciach z wypadku jeszcze nie widzialem!! no bo po co szykowac autostrade skoro za 30 min miala byc zamknieta i szykowana wlasnie na przejazd vipów, szkoda zachodu... dopiero po 8 przejechaly maszyny ktore doslownie wysuszyly cala jezdnie! a wlasciciel autostrady ma OBOWIĄZEK utrzymac ja w nalezytym stanie a jesli np. opady sa tak duze ze nie daje z nimi rady wprowadzic dodatkowe informacje dla kierowcow, byly takie? nie... uwazam, ze wypadek jest zaniedbaniem wladz autostrady i ktos za taka strate powinen odpowiedziec... marchewkowe@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Borys Re: Klawiszowiec Dżemu zginął w wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:49 Paweł dalej jest wielkim muzykiem i już nigny się nim nie odstanie... a jedynym saszym chołdem jest jego muzyka..., że ją znamy i cenimy... Odpowiedz Link Zgłoś