Gość: ols IP: *.chello.pl 30.05.05, 22:53 Pewnie Łapiński z Naumanem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: harc mistrz Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 01:14 Nie wydaje mi się, żeby nadawał on się na przyszłe, powiedzmy... CENTRUM EUTANAZJI. (?!) (hkp) ... CZUWAJ, KTO ŻYW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Katowice sprzedają szpital 31.05.05, 02:04 Czy to ten szpital na Strzeleckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manolo Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.net / *.ostrog.net 31.05.05, 06:39 Rok temu tam leżałem.Tym lekarzom oddałbym Go za DARMO!!!!!WSPANIAŁA EKIPA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janb Re: Katowice sprzedają szpital IP: 212.106.189.* 31.05.05, 08:17 W tym szpitalu uratowali mi życie. Powinno sie dać szpital w rece LEKARZY! Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Katowice sprzedają szpital 31.05.05, 14:18 Piszcie maile do GW i UM o interwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henrikos2 Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.kosa.net.pl 31.05.05, 16:07 Wcale nie bedzie mi go zal-mam przyre wspomnienia z ostatniego pobytu w nim.Na 1 pietrze jest bardzo zla opieka lekarska,wyczuwa sie ze lekarze czekaja na dotacje(pytania w rodzaju gdzie pan pracuje w jakiej firmie i tak dalej.Potrzeba nowych wiatrow ozywiających ten zapyziały szpital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:18 niedługo nie będzie gdzie się leczyć.Sprzedaje się Szpital na Strzeleckiej.Śniadeckiego szpital się likwiduje-tylko nie ma na nic pieniędzy.Mowi się o oddaniu szpitala św. Elzbiety i Rydygiera zakonnikom na jesień.Zostaje tylko miejski Szpital Murcki.I co dalej! Może sie wreście ktoś zastanowi.Nastapiła pod koniec roku zmiana obsady etatów w Wydziale Zdrowia -i nic sie nie opłaca.Wszelkie poprzednie wersje prywatyzacji ulegly zmianie.Oto jest nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczeni Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 09:09 Obawiam się ,że pracownicy stoją na straconej pozycji .Jeżeli tzw. miasto zdecydowało o sprzedaży ,to nie pracownikom - obojętne jaką cenę by oferowali - będą " niewiarygodni ekonomicznie".Nam nie pomogło założenie konsorcjum z podmiotami działającymi na rynku / jako spółka tzw.pracownicza nie mieliśmy historii konta w bankach/, oferowana w przetargu najwyższa cena za dzierżawę 1 m2, a za fakt że jesteśmy pracownikami byliśmy chyba w przetargu traktowani gorzej, a nie lepiej. Wyłoniono "wiarygodnego " oferenta i naszą przychodnię / 50 lat historii/ przejmuje kto inny. Nie pomogły negatywne opinie związku zawodowego lekarzy , pielęgniarek, rad osiedlowych. To na nikim nie robi już wrażenia.Jest nam przykro . Trzymamy kciuki za powodzenie pracowników szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczeni Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 09:13 a i jeszcze ,żeby było bardziej wiarygodnie , kupił nas podmiot , którego udziałowcem jest firma farmaceutyczna , i to jest ok. Oczywiście tylko przez przypadek leczyć pacjentów będzie trzeba preparatami tej firmy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 12:30 Nie chodzi chyba o takie popularne i nowo-modne "specyfiki" jak... Pavulon i chlorek potasu??? (HKP) ... CZUWAJ, KTO ŻYW!!! To tylko pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczeni Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 12:53 Nie , nie o takie , proszę się nie martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 12:58 Cieszę się, bo leczyli mnie w tym szpitalu. I wyleczyli...! (HKP) ...CZUWAM I POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczeni Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 13:44 To moze potrafi Pan pomóc jakoś pracownikom tego szpitala pozyskać swoje miejsca pracy np. stowarzyszenie wyleczonych pacjentów na rzecz przekształcenia pracowniczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 14:30 Jeśli władze samorządowe Katowic czytają to FORUM (a jestem pewien, że czyta to Bojarun - rzecznik UM K-ce), to już powinny wyciagnąć prawidłowe i słuszne wnioski.(!) NIE PSUJE SIĘ TEGO, CO JEST DOBRE - A NAWET DOSKONAŁE!!! ... CZUWAJ, USZOK I TY, NIEBEZRADNA, RADO MIEJSKA!!! Katowic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczeni Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 14:35 Może w Katowicach tak jest. To my się chyba przeprowadzimy z tego Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.chello.pl 04.06.05, 23:44 najlepiej sie pozbyc ciężaru jaki nosi na barkach urząd miasta .tylko czemu za takie pieniądze odrazu za taką sume ,a może brakuje im w kasie.....i z czegoś muszą wziąsc................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.chello.pl 05.06.05, 00:00 jeszcze jedna sprawa prywatyzacja owszem ale bez straty dla pacjenta i niech lekarze lecza uczciwie bez łapówek i kumoterstwa bo kto da wiecej ten jest wazniejszy.ja jestem za lekarzami bo nie raz juz uratowali mi zycie ale niech to bedzie sprawiedliwe.pozdrawiam lekarzy ze strzeleckiej a w szczególnosci dr.Dudę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Katowice sprzedają szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:24 Gdy personel dotychczas pracujacy w szpitalu przejmuje swoje miejsca pracy zazwyczaj gwarantuje to poziom usług - dbają przecież o swoje.Przykre jest gdy władze samorządowe sprzedają szpital wraz z personelem jak oborę ze stadem czując się ich nominalnym włascicielem. Niestety nadal arogancja władzy nie licząca sie z tzw normami współżycia społecznego a tylko z wynikiem finansowym jest powszechnym i uciążliwym zjawiskiem. W służbie zdrowia tym częściej ,że rynek medyczny jeszcze nie został rozdany. Odpowiedz Link Zgłoś