Gość: katowicznin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:04 No i jak się to ma do senatora Kuca, który stał się Kutzem, do rektora elekta ASP - Oślizły, który stał się Oslizla. A tacy z nich polacy-ślązacy, że szczypie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pokr Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:59 jedni idą w jedną stronę inni w drugą .... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 19.06.05, 17:20 Chorszt Ekjert :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:46 Zawsze wiedziałem, że KTOŚ kto potrafi napisać tak wspaniałą książkę jak "Cholonek, czyli dobry Pan Bóg z gliny", to musi być "równy gość" i PRAWDZIWIE POLSKI ŚLĄZAK Z KRWI I KOŚCI !!!!!!!!!!!!! Zastanawiała mnie przed laty, niechęć K. Kutza do przedstawionego przez Janoscha (O, przepraszam: Janosza!), zapamiętanego z dzieciństwa, obrazu Górnego Śląska.(?!) ... CZUWAJ, JANOSZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 19.06.05, 19:51 Gość portalu: harc mistrz napisał(a): > Zawsze wiedziałem, że KTOŚ kto potrafi napisać tak wspaniałą książkę > jak "Cholonek, czyli dobry Pan Bóg z gliny", to musi być "równy gość" i > PRAWDZIWIE POLSKI ŚLĄZAK Z KRWI I KOŚCI !!!!!!!!!!!!! > Heheheheh. Kabaretu absurdu ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.06.05, 22:13 Gość portalu: harc mistrz napisał(a): > Zawsze wiedziałem, że KTOŚ kto potrafi napisać tak wspaniałą książkę > jak "Cholonek, czyli dobry Pan Bóg z gliny", to musi być "równy gość" i > PRAWDZIWIE POLSKI ŚLĄZAK Z KRWI I KOŚCI !!!!!!!!!!!!! > > Zastanawiała mnie przed laty, niechęć K. Kutza do przedstawionego przez > Janoscha (O, przepraszam: Janosza!), zapamiętanego z dzieciństwa, obrazu > Górnego Śląska.(?!) > ... > CZUWAJ, JANOSZ!!! > bredzisz straszliwie, nikt nikomu nie zabroni byc propolski ale wyluzuj gosciu. poczekaj chwile na dalsze deklaracje janosza i zauwaz ze uwaza sie za slazaka przede wszystkim. niby o jaki paszport mialby sie starac skoro slask jest czescia polski. nawiasem mowiac moze wybierze czeski bo czesi uznaja narodowosc slaska ;-) i przeczytaj koniecznie niemieckie wydanie cholonka... zaczekaj tez na artykuly o janoszu i jego stosunku autonomii slaska;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 20.06.05, 22:39 A po co mu jakis nowy paszport ? Slazak Janosch moze przeciez miec niemiecki i mieszkac w Polsce. Gdzie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkj986 Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:57 Ale pewnikym wolou by goornouszloonzky? TU go moge przeca jurz erbnoon'c': www.republikasilesia.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOROL Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.wa.bigpond.net.au 21.06.05, 06:24 zg!marny wypierdku hanyski,JANOSZ Od dziecinstwa byl Polakiem,teraz to wiemy na 100 procent A deklaracje o lojalnosci to niedlugo Wy bedziecie skladac !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alois Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 26.06.05, 08:21 Ty wypierdku gorolski. Janosch jest poprostu Ślązakiem z mieszanej narodowościowo rodziny. Niestety, ty masz za mało szarych komórek aby to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOROL Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.wa.bigpond.net.au 27.06.05, 07:46 ALOIS!!!!! Ty niedorobiony germancu!!! Z jakiej mieszanej rodziny? URODZIL SIE POLAKIEM I WRACA DO POLSKI !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 22:54 Co to jest polski Slazak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 23.06.05, 23:25 Gość portalu: ala napisał(a): > Co to jest polski Slazak ??? To ktos kim Ty zawsze pozostaniesz dla swoich sasiadow. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staroszek Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:43 Ale kej jurz bydziesz Uhr Groous Fatrym, to tego malus'kigo bydziesz moog pokropic' na Goornoszloonzouka. Ale yno wtynczos, jak dlo ty Ziymje co po Cia uostanie. Niy jyny smrood! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rehtoor Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 21:39 Przeca kej sie pado, co sie je Szloonzoukym, to trza tyrz poradziec' swojy Mjano naszkryflac' po szloonzku, pra? Niy po mjymjecku i niy po polsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dede Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.radzionkow.net 22.06.05, 23:20 z teneryfy chce przyjechac do tego porąbanego kraju, chyba dostał udaru słonecznego, ale jego wybór może ma jakąś pokute albo coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ui867 Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:09 Napoczyno sie nawroucaniy na Goornoszloonzoukoow. Odpowiedz Link Zgłoś
romby Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 24.06.05, 11:22 Janoszku-wroc na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoominki Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:39 Na staros' korzdy spoomino se Uojcowizna i za Nioom sie Mu cni! Uoonymu tyrz, hoc' familok jego jurz je uobuloony. Odpowiedz Link Zgłoś