Dodaj do ulubionych

Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:04
No i jak się to ma do senatora Kuca, który stał się Kutzem, do rektora
elekta ASP - Oślizły, który stał się Oslizla. A tacy z nich polacy-ślązacy,
że szczypie!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pokr Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:59
      jedni idą w jedną stronę inni w drugą ....
    • mr.superlatywny Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 19.06.05, 17:20
      Chorszt Ekjert :)
      • Gość: harc mistrz Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:46
        Zawsze wiedziałem, że KTOŚ kto potrafi napisać tak wspaniałą książkę
        jak "Cholonek, czyli dobry Pan Bóg z gliny", to musi być "równy gość" i
        PRAWDZIWIE POLSKI ŚLĄZAK Z KRWI I KOŚCI !!!!!!!!!!!!!

Zastanawiała mnie przed laty, niechęć K. Kutza do przedstawionego przez
        Janoscha (O, przepraszam: Janosza!), zapamiętanego z dzieciństwa, obrazu
        Górnego Śląska.(?!)
        ...
        CZUWAJ, JANOSZ!!!
        • slezan Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 19.06.05, 19:51
          Gość portalu: harc mistrz napisał(a):

> Zawsze wiedziałem, że KTOŚ kto potrafi napisać tak wspaniałą książkę
          > jak "Cholonek, czyli dobry Pan Bóg z gliny", to musi być "równy gość" i
          > PRAWDZIWIE POLSKI ŚLĄZAK Z KRWI I KOŚCI !!!!!!!!!!!!!
          >

Heheheheh. Kabaretu absurdu ciąg dalszy.
        • Gość: zg Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.06.05, 22:13
          Gość portalu: harc mistrz napisał(a):

> Zawsze wiedziałem, że KTOŚ kto potrafi napisać tak wspaniałą książkę
          > jak "Cholonek, czyli dobry Pan Bóg z gliny", to musi być "równy gość" i
          > PRAWDZIWIE POLSKI ŚLĄZAK Z KRWI I KOŚCI !!!!!!!!!!!!!
          >
          > Zastanawiała mnie przed laty, niechęć K. Kutza do przedstawionego przez
          > Janoscha (O, przepraszam: Janosza!), zapamiętanego z dzieciństwa, obrazu
          > Górnego Śląska.(?!)
          > ...
          > CZUWAJ, JANOSZ!!!
          >

bredzisz straszliwie, nikt nikomu nie zabroni byc propolski ale wyluzuj gosciu.
          poczekaj chwile na dalsze deklaracje janosza i zauwaz ze uwaza sie za slazaka
          przede wszystkim. niby o jaki paszport mialby sie starac skoro slask jest
          czescia polski. nawiasem mowiac moze wybierze czeski bo czesi uznaja narodowosc
          slaska ;-)
          i przeczytaj koniecznie niemieckie wydanie cholonka...
          zaczekaj tez na artykuly o janoszu i jego stosunku autonomii slaska;-)
          • fyrlok Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 20.06.05, 22:39
            A po co mu jakis nowy paszport ?
            Slazak Janosch moze przeciez miec niemiecki
            i mieszkac w Polsce. Gdzie problem?
            • Gość: lkj986 Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:57
              Ale pewnikym wolou by goornouszloonzky?

TU go moge przeca jurz erbnoon'c':

www.republikasilesia.com/
          • Gość: GOROL Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.wa.bigpond.net.au 21.06.05, 06:24
            zg!marny wypierdku hanyski,JANOSZ Od dziecinstwa byl Polakiem,teraz to wiemy na
            100 procent A deklaracje o lojalnosci to niedlugo Wy bedziecie skladac !!!!!!
            • Gość: Alois Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 26.06.05, 08:21
              Ty wypierdku gorolski. Janosch jest poprostu Ślązakiem z mieszanej
              narodowościowo rodziny. Niestety, ty masz za mało szarych komórek aby to zrozumieć.
              • Gość: GOROL Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.wa.bigpond.net.au 27.06.05, 07:46
                ALOIS!!!!! Ty niedorobiony germancu!!! Z jakiej mieszanej rodziny? URODZIL SIE
                POLAKIEM I WRACA DO POLSKI !!!!!!!
        • Gość: ala Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 22:54
          Co to jest polski Slazak ???
          • synziemi Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 23.06.05, 23:25
            Gość portalu: ala napisał(a):

> Co to jest polski Slazak ???

To ktos kim Ty zawsze pozostaniesz dla swoich sasiadow. :)
            • Gość: staroszek Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:43

Ale kej jurz bydziesz Uhr Groous Fatrym, to tego malus'kigo bydziesz moog
              pokropic' na Goornoszloonzouka.
              Ale yno wtynczos, jak dlo ty Ziymje co po Cia uostanie.

Niy jyny smrood!
    • Gość: Rehtoor Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 21:39
      Przeca kej sie pado, co sie je Szloonzoukym, to trza tyrz poradziec' swojy
      Mjano naszkryflac' po szloonzku, pra?

Niy po mjymjecku i niy po polsku!
      • Gość: Dede Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.radzionkow.net 22.06.05, 23:20
        z teneryfy chce przyjechac do tego porąbanego kraju, chyba dostał udaru
        słonecznego, ale jego wybór może ma jakąś pokute albo coś
        • Gość: ui867 Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:09
          Napoczyno sie nawroucaniy na Goornoszloonzoukoow.
    • romby Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem 24.06.05, 11:22
      Janoszku-wroc na swoje
      • Gość: spoominki Re: Mów mi Janosz, jestem Ślązakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:39

Na staros' korzdy spoomino se Uojcowizna i za Nioom sie Mu cni!

Uoonymu tyrz, hoc' familok jego jurz je uobuloony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka