Dodaj do ulubionych

Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY

IP: 213.186.78.* 14.08.02, 00:10
hugon, mesco, jaroo, karlik i inni to mesjasze wspanialej polskiej kultury i
tolerancji, niedocenianej niestety przez reszte europy. wielka szkoda. a tak
sie starali.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 14.08.02, 00:35
      Gość portalu: Arnold napisał(a):

> hugon, mesco, jaroo, karlik i inni to mesjasze wspanialej polskiej kultury i
      > tolerancji, niedocenianej niestety przez reszte europy. wielka szkoda. a tak
      > sie starali.

a stronę niemiecką wspaniale reprezentuje "!" - zaiste Hochkultur
      • Gość: ! Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.08.02, 22:53
        Die Kultur - ta kultura, wiec
        powinno byc "zaista Hochkultur"

jak tam Metamorfozy?
    • Gość: mrW Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.blueyonder.co.uk 14.08.02, 00:48
      -Wiesz co jest wedlog mnie nietolerancja?
      -glupkowate odpowiedzi i szkalowanie ludzi!
      -jestem pewny, ze ta wiekszosc (na tym forum) to mlode pokolenie, ktore to co
      ma, dostalo za darmo
      -jak ktos mnie nazwie; huje, to mu odpowiem tak samo
      -skonczyla sie tolerancja dla gowniazy!
    • hugon Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY 14.08.02, 09:20

> sie starali.
      Arnoldzik dziekuje za zestawienia z tak znamienitymi forumowiczami.Pomimo tego
      że nie zawsze się z nimi zgadzam szanuję ich bardziej niż tą bandę zafajdanych
      volksdojczów .
      Sarkazm na jaki się zdobyłeś dobrze o tobie świadczy ,Chłopie jeszcze nic
      straconego po pierwsze zmień dietę jedz wyłącznie Polskie pożywienie,następnie
      zmień lektury Main kampf do pieca a zacznij czytać Kotarbinskiego, a te
      broszurki od ziomkostw do WC wyciaraj sobi nimi d...., do tego zmień
      radiostację np na Flasch FM, to na początek .Po kilku tygodniach to
      Zwierciadło o którym wspomniałeś w temacie bardzo cię ucieszy widok jaki w nim
      zobaczysz są nadzieje że zamiast nadąsanego buca , z świńskimi ślepkami
      pałającymi nienawiścią ,ujrzysz coś na kształt homo sapiens.A zapomniałem
      koniecznie przestań pić ta gorzała !!! bez tego na nic cały trud.
      Jeżeli ci na sobie zależy to bierz się do roboty .Następne instrukcje
      otrzymasz w e-mail. Długa i ciężka droga przed tobą
      • Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 15.08.02, 00:41
        Potwierdzasz fakty. Moze cos jeszcze od siebie, moze troche, prosze!!!!

P.S. .....................................................
        • hugon Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO Arnolda 20.08.02, 12:58
          Arnold wiesz co ty tej diety to nie stosuj Europa mogłaby nie zdzierżyć
          powrotu na łono społeczeństw cywilizowanych takiego fiurerka.
          Siedź kaj siedzisz i nie wychylaj ryjka.Mom nadzieja że kamin pod którego cie
          wciepli jest na tyle ciężki że nie wypełzniesz spod niego.

P.s.
          Dotyczy wszystkich rewizjonistów,folksdojczy,oszołomów,rasistów,kabotynów itp...
          • Gość: alois Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO Arnolda IP: *.ivu / 192.168.18.* 20.08.02, 14:13
            hugon napisał:

> Arnold wiesz co ty tej diety to nie stosuj Europa mogłaby nie zdzierżyć
            > powrotu na łono społeczeństw cywilizowanych takiego fiurerka.
            > Siedź kaj siedzisz i nie wychylaj ryjka.Mom nadzieja że kamin pod którego cie
            > wciepli jest na tyle ciężki że nie wypełzniesz spod niego.
            >
            > P.s.
            > Dotyczy wszystkich rewizjonistów,folksdojczy,oszołomów,rasistów,kabotynów
            itp..
            > .

poczytaj troche Sienkiewicza.
            tutaj mala proba:

[…] Tymczasem pogawędzimy przed wieczerzą. Co tu slychać? Słyszałem, że
            małopolskie województwa poddały się jego szwedzkiej miłości.
            – Tak jest, ekscelencjo. Jego krolewska mość czeka tylko jeszcze na
            poddanie się reszty wojsk, po czym zaraz do Warszawy i do Prus wyruszy.
            – Zali to pewna, ze oni się poddadzą?
            – Deputaci wojskowi już są w Krakowie. Zresztą, nie mogą inaczej uczynić,
            bo nie mają wyboru. Jeśli do nas nie przejdą, Chmielnicki ich do nogi wytępi.
            Lisola pochylił swą rozumną głowę na piersi.
            – Straszne, niesłychane rzeczy! – rzekł.
            Rozmowa była prowadzona w niemieckim języku. Kmicic nie tracił z niej ani
            jednego słowa. (!)
            – Ekscelencjo – odpowiedział Wrzeszczowicz – co się stało, to się stać
            musiało.
            – Może być; trudno jednak nie mieć kompasji dla tej potęgi, która w
            oczach naszych upadła, i kto nie jest Szwedem, boleć nad tym musi.
            – Ja nie jestem Szwedem, ale gdy sami Polacy nie boleją, nie poczuwam się
            i ja do tego - odparł Wrzeszczowicz.
            Lisola spojrzał na niego uważnie.
            – Prawda, że nazwisko waszmości nieszwedzkie. Z jakiego narodu, proszę?
            – Jestem Czech.
            – Proszę! Zatem cesarza niemieckiego poddany?... Więc spod jednego pana
            jestesmy.
            – Jestem w służbie najjaśniejszego króla szwedzkiego - odrzekł z ukłonem
            Wrzeszczowicz.
            – Nie chcę ja bynajmniej tej służbie ubliżyć - odparł Lisola – ale takie
            służby bywają przemijające, będąc zaś poddanym naszego miłościwego pana,
            gdziekolwiek waszmość by był, komukolwiek by służył, nie możesz kogo innego za
            przyrodzonego zwierzchnika uważać.
            – Tego nie neguję.
            – Więc też powiem szczerze waszmości, że pan nasz boleje nad tą
            prześwietną Rzeczpospolitą, nad losem wspaniałego jej monarchy i nie może
            łaskawym ani chętnym okiem spoglqdać na tych swoich poddanych, którzy się do
            ostatecznej ruiny przyjaznego państwa przykładają. Co waszmości uczynili
            Polacy, że im taką nieżyczliwość okazujesz?...
            – Ekscelencjo! siła mógłbym na to odpowiedzieć, ale obawiam się nadużyć
            cierpliwości waszej ekscelencji.
            – Waszmość wydajesz mi się być nie tylko znamienitym oficerem, ale i
            rozumnym człowiekiem, a mnie mój urząd nakazuje patrzeć, słuchać, o racje
            wypytywać; mów więc waszmość choć najobszerniej i nie obawiaj się znużyć mej
            cierpliwości. Owszem, jesli zgłosisz się kiedy do służby cesarskiej, czego ci
            najmocniej życzę, znajdziesz wasza mość we mnie przyjaciela, który cię
            wytłomaczy i racje twoje powtórzy, jeśliby ci za złe twoją dzisiejszą służbę
            poczytać chciano.
            – Tedy wypowiem wszystko, co mam na myśli. Jako wielu szlachty, młodszych
            synów, tak i ja musiałem fortuny poza granicami kraju szukać, przybyłem więc
            tutaj, gdzie i naród jest mojemu pokrewny, i cudzoziemców chętnie do służby
            zażywają.
            – Zle waszą mość przyjęto?
            – Dano mi żupy solne w zawiadywanie. Znalazłem przystąp do chleba, do
            ludzi i do samego króla. Obecnie służę Szwedom, a jednak, gdyby mnie kto za
            niewdzięcznika chciał poczytać, wręcz bym mu musiał zanegować.
            – A to z jakich racyj?
            – A z jakich racyj można więcej ode mnie wymagać niż od Polakow samych?
            Gdzie są dziś Polacy? Gdzie senatorowie tego królestwa, ksiązęta, magnaci,
            szlachta, rycerstwo, jesli nie w obozie szwedzkim? A przecie to oni pierwsi
            powinni wiedziec, co im czynić należy, gdzie zbawienie, a gdzie zguba dla ich
            ojczyzny. Ja idę za nimi, więc który z nich ma mnie prawo nazwać
            niewdzięcznikiem? Czemu to ja, cudzoziemiec, mam byc wierniejszym królowi
            polskiemu i Rzeczypospolitej niż oni sami? Czemu miałbym pogardzać tą służbą, o
            którą oni sami się proszą?
            Lisola nie odrzekl nic. Wsparł głowę na ręku i zamyślił sie. Zdawałoby się, ze
            słucha poświstu wiatru i szurnu jesiennego dżdżu, który począł zacinać w okna
            karczmy.
            – Mów waszmość dalej – rzekł wreszcie – zaprawdę szczególne rzeczy mi
            mówisz.
            – Ja szukam fortuny tam, gdzie ją znaleźć mogę – rzekł Wrzeszczowicz –
            ale ten naród ginie, nie potrzebuję się o to więcej troszczyć od niego samego.
            Zresztą choćbym się troszczył, nic by to nie pomogło, bo oni zginąć muszą!
            – A to dlaczego?
            – Naprzód dlatego, że sami tego chcą; po wtóre, że na to zasługują.
            Ekscelencjo! jestli na świecie drugi kraj, gdzie by tyle nieładu i swawoli
            dopatrzyć można?... Co tu za rząd? – Król nie rządzi, bo mu nie dają... Sejmy
            nie rządzą, bo je rwą... Nie masz wojska, bo podatków płaćic nie chcą; nie masz
            posłuchu, bo posłuch wolności się przeciwi; nie masz sprawiedliwości, bo
            wyroków nie ma komu egzekwowac i każdy mocniejszy je depce; nie masz w tym
            narodzie wierności, bo oto wszyscy pana swego opuścili; nie masz miłosci do
            ojczyzny, bo ją Szwedowi oddali za obietnicę, że im po staremu w dawnej swawoli
            życ nie przeszkodzi... Gdzie by indziej mogło się coś podobnego przytrafić?
            Który by w świecie naród nieprzyjacielowi do zawojowania własnej ziemi pomógł?
            Który by tak króla opuścił, nie za tyraństwo, nie za złe uczynki, ale dlatego,
            że przyszedł drugi, mocniejszy? Gdzie jest taki, co by prywatę więcej ukochał,
            a sprawę publiczną więcej podeptał? Co oni mają ekscelencjo?... Niechże mi kto
            choć jedną cnotę wymieni: czy stateczność, czy rozum, czy przebiegłość, czy
            wytrwałość, czy wstrzemiężliwość? Co oni mają? Jazdę dobrą? tak! i nic
            więcej... To i Numidowie ze swej jazdy słynęli, i Galowie, jak to w rzymskich
            historykach czytac można, sławnego mieli komunika, a gdzież są? Zginęli, jak i
            ci zginąc muszą. Kto ich chce ratować, ten jeno czas próżno traci, bo oni sami
            nie chcą się ratować!... Jeno szaleni, swawolni, źli i przedajni tą ziemię
            zamieszkują! […]

• Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO Arnolda IP: 213.186.78.* 20.08.02, 17:39
            hugon napisał:

> Arnold wiesz co ty tej diety to nie stosuj Europa mogłaby nie zdzierżyć
            > powrotu na łono społeczeństw cywilizowanych takiego fiurerka.
            > Siedź kaj siedzisz i nie wychylaj ryjka.Mom nadzieja że kamin pod którego cie
            > wciepli jest na tyle ciężki że nie wypełzniesz spod niego.
            >
            > P.s.
            > Dotyczy wszystkich rewizjonistów,folksdojczy,oszołomów,rasistów,kabotynów
            itp..
            > .

hugon dzieki za odswiezenie watku. I wcale nie szkoda ze nie rozumiesz o co w
            nim chodzi. A przy okazji pozwolisz ze zacytuje kilka twoich antyrasistowskich
            i pelnych tolerancji wobec innych narodow wypowiedzi (wybrane z
            watku "swiadomosc narodowa slazakow"):

HUGON POWIEDZIAL:
            "Cześć
            Ta świadomośc to sie chyba lęgnie w kilku rozgoraczkowanych glowach ,
            Jeżeli ona by istniała powszechnie to już dawno musiała by sie z tego
            zrodzić Państwowość ,w swoich zapędach tworzycie juz tysiącletnią historię
            wydumanego narodu dla swojej wygody posługujecie sie uproszczeniami i
            wybiurczym traktowaniem faktów fakcików .Idąc takim tokiem rozumowania to co
            ulica powinna byc granica

Masz poczucie humoru szanowny kolego brawo !!!
            stwiać na jednej szali Szkotów,Basków,Flamandów itp...
            z czymś takim jak ślązak doprawdy to duże nieporozumienie
            Slązak w dupe brał i będzie brał od każdego byle by miał z tego powodu więcej w
            misce

A ja słyszałem że w Lipinach to slązaki podkopały fundament koscioła żeby
            sprawdzic jak mocno jest zakorzeniona wiara
            Bo wiara ,że kiedyś będą samodzielnym narodem jast zapewne niezłomna
            a i miejsca żeby cały ten narodek zgromadzic w jednym miejscu dużo nie potrzeba
            wystarczy jeden sektor stadionu AKS-Hożóf

A ja w dalszym ciągu uważam ,że pomysł z autonomią ma służyc tylko małej
            gruopce kiepskich politykierów co sie chcą do żłoba dorwać po plecach
            Ślązaków ,Polaków,Żagłębiaków,itp .
            Mącić ,jatrzyć itp.... to potraficie!! wyszukiwanie ekstremalnych
            postaw,wybiorcze traktowanie histori ,matactwa , to wasza domena .
            A jeden z drugim napiłby sie gorzały,żonie dobrze zrobił ,z dzieciakami na
            weekend pojechal więcej by z tego kożyści było.
            Ale przy tak skarłowaciałych mózgach to pewnie jesteście samotnymi impotentami
            Dziekować Bogu ,że na wymarciu:-)

Szanowny Ygonie
            Wielce radują mnie twoje zdolności lingwistyczne tylko pogratulować
            Moje niestety nie są tak bogate więc mam w związku z tym ogromną prośbę
            Jako taki światły poliglota gdzie sie spotkałeś z takim tworem jak naród Śląski
            kiedy to naród takowy tworzył jakąś państwowość.
            Bo ja skromny żuczek tylko słyszałem o takim narodzie podczas wznoszenia
            toastów
            w gospodzie no i oczywiście od kilku karierowiczów ( RAŚistów) którzy nie mając
            nic do zaoferowania społeczności Sląskiej łudzą i mamia dobrobytem jaki będzie
            czekał naszą ziemię bez Polski.
            A niestety sa to pachołki ziomkostw i zgorzkniałych folksdojczów prowadzone na
            bardzo krótkiej smyczy."

To po prostu doskonale, swietne w formie i tresci wypowiedzi.

Hugon wytlumacz mi prosze w jaki sposob tak czesto uzywane (nie tylko przez
            ciebie, to jakas fobia) w stosunku do Slazakow okreslenie folksdojcz moze
            byc tak samo rozumiane jak polski kolaborant np. z sosnowca czy Warszawy?
            Nie znasz faktow czy robisz z siebie durnia?

Nie wydaje ci sie ze tymi wypocinami prowokujesz takie watki jak ten?

Masz w tym jakis interes? Czy tylko lubisz lzyc i opluwac z braku innego
            zajecia?
    • Gość: Pils Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.02, 01:06
      Jak ja kiedys wroce z powrotem na Slask,to widze juz teraz,ze bede mial problemy.Tylu wrogow tam jeszcze mieszka.Ale jak ich rozpoznam?
      • Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 15.08.02, 01:11
        Lista wrogow spokojnych ludzi jes na wiyrchu (hugon, mesco, itp) Ale oni tu
        przed toba nogi nie postawia. Ino judzom bez kabel. Na wiyncyj ich niy stac.
        Bez obaw - jo tyz sam zyja. Pozdr.
        • Gość: Karlik Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.cpe.quickclic.net 15.08.02, 15:47
          Cytat- "jak sie ma taka sztuke przed soba to trudno zachowac kultore"- koniec
          cytatu.
    • hugon Re: Kawałek dobrej Literatury. 21.08.02, 08:31
      Cześć Aloiz
      To jest naprawdę dobry kawałek literatury. Gorzka prawda w nim zawarta może
      świadczyc tylko o tym ,że w każdym narodzie znajdują się odszczepieńcy ludzie
      gotowi za pieniądze zrobić wszystko.
      W końcu Sieńkiewicz Trylogię napisał ku pokrzepieniu serc.
      hugon
      • Gość: alois Re: Kawałek dobrej Literatury. IP: *.ivu / 192.168.18.* 21.08.02, 11:48
        myslisz, ze cos sie w tym temacie zmienilo? jezeli tak, to sie mylisz.
        znasz pojecie "polnische Wirtschaft"? ;-)

PS
        z Volksdeutschow to powinniscie sie cieszyc. Ktos troche kultury w ta
        zasciankowosc w koncu musi wniesc ;-)
        pogadamy za 20 lat, kiedy to Schlesien bedzie wygladac jak Süd Tirol
        • hugon Re:Zmiany w Polsce od XVIII 21.08.02, 12:34
          Alojzik skoro ty uważasz że sie nic nie zmieniło to nie mam siły i ochoty aby
          ciebie do tego przekonywać i to udawadniać bo i po co ?
          Groch o ścianę ty zarozki wytoczysz jakieś półprawdy argumenciki ,fakciki które
          i owszem coś w sobie maja tylko tako godka do niczego nie prowadzi można się
          jedynie wadzić a mnie sie jakoś nieche -wakacje są słonko piknie świeci,interes
          wbrew zapowiedzą idzie doskonale , zrobię sobie dodatkowy urlop do końca
          wakacji odpuszczam RAŚistą bo to zabłąkane owieczki ale kiedyś zrozumią swoje
          błędy i wrócą pokornie na łono Matki POLSKI swojej dużej Ojczyzny.
          Tepić będę jedynie tych skurwiałych prowokatorów volksdojczow grzejących dupska
          na ziomkowskich zydlach.Których jedynym celem w życie jest wzajemnie szczucie
          na siebie ludzi , podżeganie do konfliktów ,rozgrzebywanie i babranie się w
          ludzkich nieszczęsciach i słabościach jedynie tylko po to by doprowadzać do
          gorszych tragedi .
          pozd.hugon
          • Gość: alois Re:Zmiany w Polsce od XVIII IP: *.ivu / 192.168.18.* 21.08.02, 13:28
            gorszy tragedii jak polski schlesien se niy idzie vorstelowac
    • hugon Re: do Arnolda 21.08.02, 08:58
      Cześć Arnoldzik
      Jakie to ja narody lżę???????????????/
      Nie doszukałem się niczego złego w tych i innych postach o narodach
      Niemieckim,Ukraińskim,Czeskim.Polskim,Francuskim itp.........
      Nie ma czegoś takiego jak naród Śląski !!! ( a sory mmosz racje przy kielichu
      takie gupstwa się opowiada sam o tym zresztą piszesz )
      I jeszcze jedno absolutnie to nieprawda że Ślązak to volksdojcz!!!!!!!!!
      Nawet osławieni RAŚiści to ludzie otumanieni wizją wielkiego samodzielnego
      Śląska .Niestety zręcznie manipulowani i finansowani przez rewizjonistyczne
      ziomkostwa.
      Wiekszość niestety ta milcząca kocha swoja Sląską ziemię i zrobi dla niej wiele.
      Coż z tego jak to jest obliczone wyłącznie na zrobienie kariery przez góry
      partyjne i powrót pruskich panów.
      Arnoldzik i prosza zmień dieta karmienie się nienawiścią do sosnowca i takimi
      głupotami przystoi tylko chołocie w szalikach co się tłucze pałami na stadionie
      a może cie ktoś piznoł i ci mozgownica szwankuje ?
      pozd hugon
      • Gość: Arnold Re: do Arnolda IP: 213.186.78.* 24.08.02, 00:21
        Hugon jest doskonaly, nastepny tekst kolesia:

Cześć
        Karlik dajesz się podpuszczać Arnoldowi.nie wierza że idzie mu o dobro Śląska i
        Ślązaków.Z niego aż bije nienawiść do wszystkiego co pachnie Polską i Polakami.
        Etatowi funkcjonariusze DvB wypijaja to z mlekiem Matki a po praniu mózgów na
        szkoleniach są bezwolnymi instrumentami rewizjonistów.
        Takie volki stosuja uogulnienia na całe narody bo to jest dla nicjch wygodne
        Polak-złodziej Ruski- pijak Żyd-krwiopijca Gorol-brudas itp.......
        a nastepnie wszystkich do pieca i juz są szczęsliwi i bogaci
        Jak się poczyta te ich ''mondrosci'' to jedynie mi się po takiej lekturze chce
        rzygać i zastanawiam się skąd w ludziach tyle nienawiści.Dla nich każdy silny
        niemiecki-pruski przywódca to bohater czysty i nieskazitelny. To co robia inne
        Narody-Państwa jest złe fałszywe itp.............oni maja tylko 100 % racji !!!
        Kochaja nienawidzic i podnieca ich bycie nienawidzonymi to ich żywioł.
        Śląski im jest potrzebny wyłącznie do tego aby wyładowywać tu swoje flustracje
        i zpowrotem zainstalować na urzędach pruskich panów.
        Ja dziękuję wole za sąsiada mieć polaka ,gorola przynajmniej sie nie wywyższa
        jada to co ja pije jak ja smieje się z tego samego, klepie taka sama bieda jak
        ja itp.......
        Bardzo mi odpowiada że najbliższa zagranica to Czechy, Niemcy ,Słowacja.
        Zmierzamy do U.E. coraz więcej władzy i pieniędzy zostaje w
        gminach.powiatach,województwach możemy to wszystko przyspieszyć i coraz lepiej
        się tym rządzić.Nasza ziemia nie potrzebuje rewolucji jakiś popieprzonych
        separatystów od tego krok tylko do teroryzmu.
        Posłuchajcie pieprzone volki mordy w kubeł i won z POLSKI i ŚLĄSKA
        pozd hugon

P.S. Karlik my sie fajnie pogodali i hugona cos biere. Podtrzimuja swoje
        racje, ale mogiymy zas pogodac. Aha: z hugonym niy dyskutuja i niy byda.
        Pyrsk.

• Gość: mrW Re: Trzyba sie ugodzic! IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 00:51
          -tak to niezly tekst, ale kozdy mo gorsze dni
          -pomietocie moje, tyz dalem w lyb i to somo
          -on nie je taki zly
          -przekonywalem Ciebie do Karlika - chyba nie je teraz tak zle jak bylo, a
          tyroz Ci godom, ze temu tyz trzeba trocha zaufoc, jok Ci nie bydzie pasowalo
          to mnie mozesz zganic od najgorszch!
          -on jest trocha narwany, ale sercem z nami!, zywy chopak!
          -trzeba mu trocha poparcia, i zoboczysz!
          • Gość: ! poltonie kusza i mamia IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.08.02, 01:07
            Arnold nie badz naiwny, teraz to oni o ciebie zabiegaja jak sie aloisa , walrusia ,
            Blaskowitza i mnie pozbeda to poten przyjdze kole na ciebie. Nie badz naiwny nie ufaj
            poltostwu.
            • Gość: Arnold Re: poltonie kusza i mamia IP: 213.186.78.* 24.08.02, 01:10
              Ino dobro Sloonska. Reszta raus.
              • Gość: mrW Re: poltonie kusza i mamia IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 01:14
                -juz zem mu pedziol!,jo ufam tylko ludziom, ktorzy mi ufaja!, reszta przyjdzie
                z czasem!
                • Gość: Karlik Re: poltonie kusza i mamia IP: *.cpe.quickclic.net 24.08.02, 01:23
                  No wlasnie to jest to co nos wszystkich dobijo,podejrzliwosc i brak zaufanio,bo
                  kazdy tu sie juz spolol niy roz,a terozki zaczyno sie nagonka na jednych
                  przeciwko drugim,kaj nos to zaprowadzi?
                  • Gość: mrW Re: GB - cd., IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 02:09
                    -pomietoz moj post, malo kto podaje na tem forum swoje tel.
                    -dziekuja!, chyba jestem jeden na 1000000
                    • Gość: ! Re: GB - cd., IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.08.02, 08:57
                      A co poltoniu nikt do ciebie nie dzwoni? nie ma dziwne kto dobrowolnie chce z
                      imbecylem telefonowac! Mozesz ten tel. podawac tu i sto razy, kasprze
                      • Gość: mrW Re: GB - cd., IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 22:37
                        -widzisz ciuliku!, nie kozdy jest toki nie ufny jok Ty!
                        -jo sie ciesza, bo przez to zdobylem pora dobrych kontaktow - a ty, co
                        zdobyles!

-miano sczekacza!
    • Gość: Wodzionka Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 00:13

Na razie stracioła sie "Narodowość śląska".

Kery to zrobioł?

Przyzno sie?
      • Gość: Kasia Katowickie FORUM ZWIERCIADLO braku KULTURY IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 21:05

Samowolna zmiana tytułu LISTY DYSKUSYJNEJ przez Administratora
        dezorientuje uczestników dyskusji.

Gubią oni wątki ... i tracą czas, a czas to pieniądz!

Proponuję powrócić do meritum sprawy, która bulweruje i budzi emocje:

NARODOWOŚCI ŚLĄSKIEJ
    • hugon Re: Arnold zwierciadło 17.09.02, 09:57
      Arnold jak tak ciebie braknie i twoich popleczników to zaczna ludziom skrzydła
      rosnąć bedzie jak w raju, koniec ze złem, zdradą,
      morderstwem,chańbą,głupotą,nierobstwem,chamstwem,onanizmem
      życie będzie piękne istny RAJ a nie jakis RAŚ
      hugon
    • Gość: Jolka Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 22:09

Najlepiej ją można ocenić po likwidacji "Narodowości śląskiej".

DNO !!!
    • sandi1 Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY 26.09.02, 00:53
      Nalezy tu dopisac Katowiczanke ktora podzszywa sie pod cudze nicki. A przy
      okazji Arnold gdzie jestes? Wroc!!!!!!
      • Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 27.09.02, 00:12
        Bez komentarza:

Germanie oddajcie naszą ziemię
        Autor: hugon@NOSPAM.gazeta.pl
        Data: 25-09-2002 13:19
        --------------------------------------------------------------------------------
        Idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
        szczekaczy ,volksdojczówi nacjonalistycznie nastawionych Niemców
        Wzywam was do oddania starej słowiańskiej ziemi na początek Drezno i Berlin
        .Jestem w posiadaniu niezbitych dowodów że tereny te ogniem i mieczem jak i
        podstępem zostały odebrane Słowianą.
        hugon

• Gość: polak Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.02, 01:41

> Bez komentarza:
          >
          >
          > Germanie oddajcie naszą ziemię
          > Autor: hugon@NOSPAM.gazeta.pl
          > Data: 25-09-2002 13:19
          > ------------------------------------------------------------------------------
          -
          > -
          > Idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
          > szczekaczy ,volksdojczówi nacjonalistycznie nastawionych Niemców
          > Wzywam was do oddania starej słowiańskiej ziemi na początek Drezno i Berlin
          > .Jestem w posiadaniu niezbitych dowodów że tereny te ogniem i mieczem jak i
          > podstępem zostały odebrane Słowianą.pisze się słowiamom!!!!!!!/komu czemu!/
          > hugon
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          • Gość: polak Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.02, 01:43
            Gość portalu: polak napisał(a):

> Gość portalu: Arnold napisał(a):
            >
            > > Bez komentarza:
            > >
            > >
            > > Germanie oddajcie naszą ziemię
            > > Autor: hugon@NOSPAM.gazeta.pl
            > > Data: 25-09-2002 13:19
            > > --------------------------------------------------------------------------
            > ----
            > -
            > > -
            > > Idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
            > > szczekaczy ,volksdojczówi nacjonalistycznie nastawionych Niemców
            > > Wzywam was do oddania starej słowiańskiej ziemi na początek Drezno i Berli
            > n
            > > .Jestem w posiadaniu niezbitych dowodów że tereny te ogniem i mieczem jak
            > i
            > > podstępem zostały odebrane Słowianą.pisze się słowianom!!!!!!!/komu czemu!
            > /
            > > hugon
            > > ale jaja!
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            • Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 28.09.02, 11:39
              Nastepna perla:

Re: POWSTANIA SLASKIE ŚWIADECTWO PATRIOTYZMU
              Data: 18-09-2002 13:26 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
              Szwabski chujku w twoim wydaniu to jest HISTERIA a nie Historia
              Zapamietaj sobie raz na zawsze tu nie wrócą pruskie państwo chćby sie posrał z
              żalu i wył tak jak wyjesz karawana jedzie dalej a takiemu kundlowi zostało
              tylko ujadanie .
              Ludzie tacy jak Karlik mrW Ja takiej gnidy i szumowiny się nie obawiaja
              co najwyżej mozesz obrazic czsami nasze uczucia ale jak to płynie z ust
              takiego gównojada to trzeba miec na tyle milosierdzia by mu to wybaczyć.
              w panstwie w którym prowadzisz swoja nędzną egzystęcję też są domy dla
              psychicznie chorych udaj się tam a oni się toba zaopiekują.
              hugon.

• Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 30.09.02, 00:24
                Dla odmiany UTA:

Nowe sklepy dla goroli
                Autor: Gość: uta IP: *.ka.dial.de.ignite.net
                Data: 25-05-2002 15:50 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

Proponuje by rozdzielic sklepy jedne dla goroli a drugie dla slazakow.
                Powod jest prosty,slaskiego belkotu nikt nie rozumie w normalnych sklepach.

• Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 30.09.02, 11:42
                  No i ponownie niezastapiony Hugon:

Re: POWSTANIA SLASKIE - MITY?
                  Data: 30-09-2002 09:16
                  Wiesz co pierdolniety vel !!! gdy by tak było to Polska piechota i ułani
                  zatrzymali by sie pod Rajstagiem juz w dziewietnastym roczku a nie dopiero w
                  czterdziestympiątym .
                  Adolfik ty to na gore Świetaj Anny powinieneś iść w włosienicy z drągiem na
                  plecach w podzięce dla polskiej armi że pod Raszynem zatrzymała hordy czerwono-
                  armiejców bo jakby nie Polacy to dziś pisałbyś cyrylicą .
                  hugon

• Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 30.09.02, 11:59
                    Prawdziwa uczta intelektualna:

Re: Autonomia dla Polski
                    Data: 30-09-2002 08:39

Arnold i ty pierdolnięty autonomicznie to ja was mogę kopnąć w dupę :-)
                    hugon

• Gość: Arnold Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 213.186.78.* 01.10.02, 18:11
                      Teksty Hugona to niewyczerpywalne zrodlo dowodow na kulturalnosc niektorych
                      zaglebiakow, powtarzam niektorych, nie chce obrazac porzadnych ludzi ktorzy tez
                      tam mieszkaja, czy stamtad pochodza. Jest mi na prawde przykro ze tacy ludzie
                      tu pisza, ale trzeba to pietnowac i wytykac opalcem. Tak ze z bolem serca
                      nastepny przyklad:

Re: Biało-Czerwony Śląsk
                      Data: 30-09-2002 08:53

SS czy to skrót od Super Skurwysyn -powinieneś synku obic mordę tatusiowi że
                      nie pilnował żony i pozwolił jej sie kurwić na Konigstrasse .
                      Tak tak a teraz co w Niemczech robisz ? pewnie jako parówa bogatego bauera.
                      Oj skrzywdzili cie rodzice .
                      hugon

• Gość: mrW Re: Katowickie FORUM ZWIERCIADLO POLSKIEJ KULTURY IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 02.10.02, 03:30

> sie starali.

-najbardziej ty sie starales i wyszlo szydlo z worka!
      -na nastepny raz jak chcesz cos napisac o innych bez ich zgody to kulturalnie
      zapytaj czy mozesz?! - na tym polega m.in. kultura na forum - czyz bym byl w
      bledzie?...., nie sadze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka