Dodaj do ulubionych

Jak Ujek Baczko uczył się latać - opowiastka Ja...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:02
Zgrabna opowiastka, która wydawać by się mogło nie posiada głębszej myśli.
Bo co też może być refleksyjnego w tym, że Ujek Baczko mieszka ze
zwierządkami i nauczył się latać? (w bajkach wszystko jest możliwe)
Ale znalazłam przesłanie:) - każdy ma prawo znaleść własne i to moje
absolutnie nie jest wiążące.
Otóż - dobry facet bez odrobinki szowinizmu dostaje od życia i Myszek to co
najlepsze i wszystko jest możliwe.....;)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: macho wypisz wymaluj...znowu o babach! IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 29.07.05, 18:50
      Ten Janosz ma tylko jedno na myśli?
      Ten jego Ujek jak typowa baba, śpi sobie ze wszystkimi, jak popadnie! Z lisem,
      myszami, to może jeszcze z jeżem i krecikiem?
      Baby też se biorą do łóżka różne takie badziewia a potem marudzą, że pościel
      brudna...
      A z tym lataniem podobnie! Babę najlepiej nauczyc latać, dając jej prezenty.
      Kwiaty, pierścionki, branzoletki i inne takie tam kolorowe paciorki i gadżety.
      A najlepiej kaskę:
      - Masz tu mała mojego plastika i kup se co tam chcesz, tylko bez
      ekstrawagancji....
      A najbardziej napalone, jak szczerbaty na suchary, to są na gadanie o miłości!
      Do nich oczywiście, no bo do kogo? Do ojczyzny? Siebie wolą niż ojczyznę!
      Wtedy cieszy się taka, jak szczur z otwarcia nowego kanału i lata jak ci nad
      głową, jak nietoperz!
      Ach, Ach...unoszę się na skrzydłach miłości!- plecie ci taka za uszami.
      I człowiek się tylko denerwuje i rozlewa piwo...
      • Gość: agusia Re: macho - a ty znowu z tymi babami...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:14
        Twoje podejście do kobiet to istna BABOFOBIA!!!
        Wiem i przyznaję, że kobiety nie są doskonałe i to co na nie wypisujesz, ma
        swoje odzwierciedlenie w życiu,ale z manami jest vice versa! Na te Twoje fobie
        i awersje napewno jest sposób - może trza się z tymi babami po prostu oswoić.
        Są jake są, ale za to jakie mają fajne rzeczy tu i ówdzie:)) Przyznasz, że to
        może rekompensować największe nawet męki psychiczne....
        A Ujek Baczko drogi macho z całą pewnością nie jest babą, kim jest? - patrz
        wyżej do mojego wnisku:))))
        • Gość: macho macho do Agusi IP: *.unregistered.media-com.com.pl 30.07.05, 10:39
          Co to za ściemnianie? Macie być lepsze od nas! Szlachetniejsze i doskonalsze!
          Trzeba równać w górę a nie w dół - włazić na góre a nie do piwnicy! Dawać nam
          dobry przykład.
          Ale nie martw sie i nie umartwiaj - ogólnie kobiety pożyteczne są i
          przyjacielem człowieka.
          Mają fajne rzeczy tu i ówdzie - tyle, że trzęsą się nad nimi i skąpią i się
          żydzą. Reglamentują jak dawniej cukier na kartki.Nasze polskie wojny o majtki...
          Niemniej wyczuwam, chyba, że się mylę, ale chcesz mnie resocjalizować?
          Taka terapia affaire de coer ?
          Hmm...ciekawe jakie masz kwalifikacje, czy tak na dziko...
      • Gość: baba Re: wypisz wymaluj...znowu o babach! IP: *.Zabrze.Net.pl 30.07.05, 01:08
        Nie <macho>, to nie o babach. A pochlastasz się?
        • Gość: macho do baby IP: *.unregistered.media-com.com.pl 30.07.05, 10:41
          Ty sadysta(ka) jakaś jesteś?
          I udowodnij argumentami, że to nie jest o babach!
    • Gość: radomianka Re: Jak Ujek Baczko uczył się latać - opowiastka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 00:25
      a ja myślę moi drodzy, że jeśli Ujek Baczko jest babą jak życzy sobie Macho to
      baaardzo przebiegłą. No bo tak: Taki ptak ( w domyśle mąż baby) fruwa sobie
      gdzie chce. Taka baba siedzi w domu i kombinuje: "gdzie to ścierwo dziś
      polazło?" Pójść za nim nie może bo zanim dojdzie to on już wróci i powie potem,
      że cały wieczOr czekał a ona gdzieś polazła. No to ta baba nie daje nic po
      sobie poznać i czeka na inicjatywę swojego męża w kierunku nauczenia jej
      prowadzenia samochodu. On myśli sobie tak: "jak ja nauczę ją prowadzić samochód
      to będzie mnie miał kto na piwo wozić i żaden dzięcioł się już nie doczepi, że
      krzywo macham skrzydłami" No i głupi chłopoptak uczy Ujka Baczko fruwać tym
      samochodem na własną zgubę. Bo jak można wywnioskować z epilogu, ujek Baczko
      fruwa sobie teraz po okolicy samodzielnie a mąż musi czekać w dziupli. Jako
      jedyną rozrywkę ma podrywanie jeża. A że z jeżem trzeba ostrożnie to ptak nie
      ryzykuje. Tak by to było w centralnej Polsce ale może na Śląsku inaczej się
      lata. Ooooo... właśnie przeleciał nad moim domem. Miał na głowie czapkę z
      charakterystycznymi piórami!
      • Gość: macho do radomianki IP: *.unregistered.media-com.com.pl 30.07.05, 10:57
        Masz wyobraźnię!
        Czytasz ksiązki? Podobno gdzieś w Polsce widziano człowieka, który czyta
        książki, ale nie wiadomo, czy to nie była fatamorgana?
        Z tym Janoszem jest tak. Wstaje rano z hamaka, wali lufe, poprawia piwem,
        drapie się po...
        Patrzy w lewo. prawo i do góry.
        I mówi:
        Na gałęzi siedzi ptak. Nie, to jest ujek? Ale delirka!Trzeba to zapisać!
        On klasyk jest, i co powie to perła lub krzyształ przed wieprze.
        "Siedze se i mysle. Chmury szybuja po niebie jak ptaki. Morze szumi,trawa
        rośnie, ludzie są dobrzy, świat jest piękny...sory, ale aż chce mi się
        rzygać..."
        I teraz różni tacy myślą, analizuja, kombinują :
        -Co poeta miał na mysli? Jakie to głębokie! Ile w tym egzystencjalnej mądrości!
        Protest przeciwko globalizacji! Metafora - niebo a w nim dziura ozonowa.
        Ekologia, ale także rozrachunek z przeszłością? Tak!Rzygać? To oczyszczenie,
        catharzis, nie?
        Itd..itp...
        Dlatego sobie żartuje o tych babach - bo jak macho by tak powiedział, to by mu
        kumple i kumpele kazali iść się wyspać i więcej nie pić..
        • Gość: agusia Re: do macho.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:39
          Aaaaaaa, to z Ciebie normalny facet jest!
          No, a miałam nadzieję, że nie.Wokół pełno normalnych....A wracając do tej
          twojej rzekomej babofobii, to raczej nie przypominam sobie bym się zgłosiła
          dobrowolnie w celach terapeutycznych:)))Więc kwalifikacje są zbędne.
          A to co napisałeś o Janoszu to trafne jest - ale powiedz, czy nie chciałbyś
          kiedyś tak żyć?:) Fart w życiu to podstawa!
          • Gość: agusia Re: Jesteśmy lepsze i szlachetniejsze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:50
            Do tego uprzejmiejsze i delikatniejsze:)) ale mamy też wady....jedna mniej
            druga więcej jek kto lubi.
            Pozdro...jadę na Festiwal pa
        • Gość: radomianka Re: do radomianki IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 14:55
          Drogi Macho, czasami czytam. Nawet jedną mam w domu. Stoi na honorowym miejscu
          i kiedyś wpadła sąsiadka, zobaczyła a teraz na ulicy wszyscy szepczą za
          mną "intelektualistka" Co do Janosza to chyba masz rację. I tu nasuwa się pewna
          analogia. Moja koleżanka zgłupiała i wyszła za mąż za Holendra. Mieszka w
          Rotterdamie no i była tam wystawa jakiegoś współczesnego malarza, którą wozili
          po całym Swiecie. Koleżanka poszła pooglądać, żeby nie zostać w tyle. Wystawa
          jak wystawa ale pod jednym obrazem (jakaś rozdyżdana mazepa) kłębił się tłum
          ludzi. Podziwiali, cmokali ze znawstwem, dzielili się wrażeniami odkrywali
          wielką głębię przesłania autora. Jednym słowem malarz mógłby być dumny.
          Koleżanka cichutko stanęła w kąciku. Potem była aukcja i obraz został zakupiony
          dla ambasady (chyba szwedzkiej) w Stanach. I wtedy organizatorzy wystawy
          przyznali się do prowokacji, obraz namalował...osioł, któremu umoczono w farbie
          ogon i za plecami postawiono płótno. I co autor miał na myśli?
          p.s. Macho myślę, że gadanie o babach to najwdzięczniejszy temat. A jeśli
          chodzi o Ciebie to pod cienką powłoką babofobii posiadasz gruuubą warstwę
          babofilii. Całuski dla wszystkich.
    • Gość: macho macho odwołuje wszystko IP: *.unregistered.media-com.com.pl 31.07.05, 09:09
      ...i spada.Sory. Już mnie nie ma i wcale nie było.
      • Gość: agusia Re:będziemy za tobą tęsknić....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 10:06
        Pozdrawiam i powodzenia...nie tylko w wirtualnej rzeczywistości.Pa
        • Gość: macho oburzony i zawiedziony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:00
          I tak łatwo, od ręki od razu o mnie zapomnicie!!!!
          Właśnie takie jesteście - Wy, Wy... baby...Panu już dziękujemy, następny do
          ściemniania proszę!
          • Gość: agusia Re: Kotku jak się cieszę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:58
            Nie sciemniam nikogo innego....i bardzo się cieszę, że wróciłeś:)
            Dyskusje z innymi mężczyznami to nie sciemnianie- wiesz?
            • Gość: macho Re: Kotku jak się cieszę.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:01
              Ja nie jestem żaden kotek - tylko Wielki Tygrys Macho!

• Gość: agusia Re: Tygrysku jak się cieszę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:57
                Wielki Tygrys czyli Kotek przez duże K :)
                A groźny jesteś, czy raczej oswojony???
                • Gość: machu Re: Tygrysku jak się cieszę.... IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 05.08.05, 12:49
                  Ściemniasz. Wypuszczasz.Jak każda baba.
                  Jakbyś była naprawdę ciekawa, to dałabyś mi swojego maila na priva.
                  • Gość: agusia Re: Tygrysku jak się cieszę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:45
                    Oj macho, taki mądry z Ciebie man, a sądzisz, że tak łatwo dostać mojego
                    maila:)) Nie mówię że to mission imposible, ale.... Teraz napewno się obrazisz
                    i stwierdzisz, że tak naprawdę to go nie chcesz i to był żart, bo jestem babą
                    jak wszystkie inne itd. Zgadłam?
                    Ten wątek to dobte miejsce dla Tygryska, tylko Misia brakuje.....
          • Gość: radomianka Re: do Macho IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:49
            Drogi Macho, o Tobie nie można zapomnieć. Wytrzymałam bez Ciebie całe sześć dni
            i ręka sama kliknęła na Katowice. Bardzo się cieszę, że w ciągu tego czasu
            przemieniłeś się w tygrysa. Lubię duuuże zwierzątka bo jest więcej miejsca do
            głaskania. Chyba lubię Cię głaskać bo jesteś wdzięcznym odbiorcą tej
            pieszczoty.Umiesz docenić. Już słyszę jęk Agusi i widzę jak załamuje rączki nad
            brakiem roztropności u Radomianek. Agusiu, potem będzie solenie. Fajnie u Was w
            tych Katowicach. Pozdrawiam wszystkich znajomych.
            • Gość: Macho Re Macho IP: *.unregistered.media-com.com.pl 06.08.05, 08:45
              Jasne! Każdy porządny tygrys lubi co by go iskać za uszami oraz po brzuszku!
              Tym bardziej, ze Macho to tygrys człekokształtny On jest!
              • sloneczko1 Re: Macho 07.08.05, 11:40
                zaloguj sie Macho to do Ciebie będą pisać zainteresowane panie,a może lepiej na
                randkach byś spróbował?
                • Gość: Macho Re: Macho do Słoneczka IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 07.08.05, 18:24
                  Zaloguj się? Na randkach?
                  Dajesz do pieca...
                  Macho od bab sie nie może opędzić, i jeszcze mu jakieś randki do szczęścia
                  potrzebne...
                  Wam to tylko gupoty i seks w głowie!
                  Macho chciał sie ino inteligentnie pogadać z innym gatunkiem.
                  Bo Macho jest behawiorysta i lubi obserwować przyrode oraz naturę.

• sloneczko1 Re: Sloneczko do Macho 07.08.05, 19:25
                    Gość portalu: Macho napisał(a):

> Zaloguj się? Na randkach?
                    > Dajesz do pieca...
                    > Macho od bab sie nie może opędzić, i jeszcze mu jakieś randki do szczęścia
                    > potrzebne...
                    > Wam to tylko gupoty i seks w głowie!
                    > Macho chciał sie ino inteligentnie pogadać z innym gatunkiem.
                    > Bo Macho jest behawiorysta i lubi obserwować przyrode oraz naturę

sloneczko tysz chciało yno inteligyntnie pogodac sie z innym
                    gatunkiym bo lubi obserwować prziroda i natura a takie osobniki jak Macho to som
                    dobrym obiektym do tego
                    jo je w liczbie pojedyńczyj, ale, że mom gupoty i sex w
                    gowie to niy zaprzeczom,bo ktoż tego niy mo
                    a co do tego ,że Macho sie niy umiy od bab odpyndzić to
                    jakoś wontpia
    • sloneczko1 Re: pozdrawiam Agusię i Radomiankę 07.08.05, 11:41
      • Gość: agusia Re: Tygrysy to mają dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 19:15
        I w realu i w wirtulandii od bab opędzić się nie mogą....są próżne i lubią
        komplementy - od facetów wiele się nie różnią. Ale przyznaję dość inteligentne,
        czego o większości męskiej populacji powiedzieć nie można(i nie jestem jakąś
        tam feministką - za ładna po prostu:)))
        Pozdrawiam cieplutko...
        • Gość: macho Re: Tygrysy to mają dobrze... IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 08.08.05, 08:47
          Przechwalasz sie z tą urodą.Ale:
          Po pierwsze nie ma brzydkich kobiet...
          Po drugie w Mongolii była byś straszne brzydactwo a w Chinach miała za duży nos
          Po trzecie feministki- sufrażystki wcale nie muszą mieć wąsów i owłosionych
          odnóży. Nawet wręcz przeciwnie - te z "wysokich obcasów" są hoh szpice klasse.
          Po czwarte Tygrys Macho wcale nie jest inteligentny, bo mu wyszło tylko 48 IQ.
          Nie mógł włożyć sześcianu do okrągłego otworu i zepsuł urządzenie. Także nie
          policzył w pamięci ile jest 3567819 odjąć 780854...
          Ale za to wie: który będzie na mecie jak prześcignie ostatnego zawodnika!
          • Gość: radomianka Re: Tygrysy to mają dobrze... IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:10
            Macho nie mógl trafić tym sześcianem bo był po piwie! Drogie dziewczyny, co
            złego jest w stwierdzeniu faktu, że jeden przedstawiciel gatunku się wyrodził?
            Czy za wszelką cenę musimy twierdzić, że nie ma inteligentnych? Kiedyś
            widziałam nawet Białego kruka...a że to była książka to co za różnica. Biały
            kruk to biały kruk i koniec!!!
            • Gość: agusia Re: agusia do macho... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:56
              Po pierwsze primo - nie ściemniaj nam tu skromniutko o Twoim niewielkim IQ, bo
              i tak nie wierzymy(Ja i radomianka),nawet małpki mają wyżej:)
              Po drugie primo - nie widziałam ładnych i fajnych feministek jak żyję - czego
              pani minister Środa oraz przecudnej urody Kazimiera Szczuka są żywym i nęcącym
              przykładem (przy tym, wieczny pretensjonalizm obu przemądrych pań - porażający).
              Jakoś nie toleruję feministek i mam na nie alergię -wolę być blondynką:)
              Po trzecie primo - Złe przykłady krajów sobie wybrałeś,w których nie byłabym
              pięknością - te kraje to zapewne wyjątek. A z tymi Chinami to też bym
              polemizowała, bo nóżkę mam malutką...:)
              Po czwarte primo - Zgodzę się z Tobą w jednym stwierdzeniu, że nie ma brzydkich
              kobiet..(nie chcę kończyć za Ciebie zdania) - po tym widać, że masz chopie
              klasę!
              Pozdrawiam Cię Tygrysku.....
              Radomiankę i Słoneczko też!
              • Gość: Macho Re do Agusi IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 09.08.05, 00:45
                1. Tygrysy mają IQ 75. Więcej im nie trzeba do rozszarpywania niegrzecznych
                dziewczynek na strzępy oraz konsumowania na miejscu oraz na wynos.
                2. Nie ma brzydkich kobiet, tylko są ślepi faceci. Tak to miało miało brzmieć.
                Po gorzole kobiety brzydną. Sam taką jedną widziałem.
                3. Szczuka i Środa są ładne w środku. Gdyby miały facetów ( typu Macho) to by
                to było widać zewnętrznie. A tak są tylko zamazane. I z braku chłopa tak
                nerwowo reagują.
                4. Przykład z Mongolią i Chinami jest zły? To może inaczej. Na pewno nie
                spodobałabyś się pająkowi, żabowi oraz stonogowi. Ten ostatni zakwestionowałby
                ubogość Twoich nóg, nawet gdyby były od sufitu do podłogi. Gust jest relatywny.
                4. Nie mam żadnej klasy - typowy Macho jestem. Za włosy i do jaskini...
                • sloneczko1 pozdrawiam Agusię,Radomiankę i Macho 09.08.05, 10:44
                  feministka Sloneczko1

kobiety do rządu---------faceci do garów

he,he
                  • Gość: radomianka Re: wszyscy znajomi IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:05
                    Feministka to najgorszy wróg kobiet. Niech ja bym złapała tę, która wymyśliła,
                    że sama powinnam na siebie zarabiać!!! Czasami chciałabym siedzieć przed tą
                    jaskinią i niechby jakiś Macho chodził polować na te mamuty. A ja bym była taką
                    bląd jaskiniówką w ubranku z RÓZOWEJ pantery. AAALLLEEE byłoby fajnie. Kiedyś
                    kobiety to miały dobrze. Nie miały prawa wyborczego i nie były odpowiedzialne
                    za jakichś tam Cimoszewiczów czy Kaczyńskich. Siedziały sobie na kanapach a u
                    nóg leżały skóry z tygrysów. Jak którejś mąż miał słaby wzrok to tygrys nawet
                    nie musiał być wypatroszony. Oddałabym moje prawa wyborcze za jeden miesiąc w
                    jaskini!!!
                    • Gość: agusia Re: Agusia do Macho...i dziewczynek też:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:13
                      Jednak jesteś drapieżny, a to lubię!:)
                      Co do kwestii brzydkich kobiet(mężczyzn również) to zapytałam o to kiedyś
                      mojego dojrzewającego siostrzeńca (ma jakieś 13 lat) dla niego to
                      proste "paszczur jest dla paszczura" i tyle - bez zbędnych egzaltacji. Dobre to
                      było i uśmiałam się do łez:))
                      Obu nawiedzonym feministkom, o których mowa< nawet taki Tygrys Macho by nie
                      pomógł ,bo to przypadki beznadziejne. Zmierzłe i pretensjonalne, pomijając
                      kwestie urody(siostrzeniec powiedziałby, że to stare paszczury) Ja nie będę aż
                      tak brutalna.. -Dla mnie Kobieta winna być Kobieca !!!! - to jej rola i
                      główny atut o czym niektóre zapominają zbytnio podniecając się swoim IQ.
                      Co do pająków, żabów i stonogów to najważniejsze jest to, że owe
                      stworzenia mnie sie nie podobają, reszta jest nie ważna:)\chociaż żabki jeszcze
                      ujdą.
                      Masz klasę, bo każdy jakąś ma, a tak wogóle to jestem bardzo ciekawa czym
                      charakteryzuje się typowy Macho do tego Tygrys...co Tygryski lubią najbardziej
                      i takie tam...

• Gość: agusia Re: Agusia do Macho...i dziewczynek też:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:14
                        Zapomiałam o CAŁUSKACH dla Macho , Radomianki i słoneczka ;)Pa
                      • Gość: Macho do Agusi drapieżnik IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 10.08.05, 10:13
                        Macho jest drapieżnik i ma nie tylko klasę ale nawet Hoh Szpice Classe!
                        Na razie wirtualną...
                        Co lubi?
                        Jako niewolnik natury - nie ma do niej pretensji, że tak prymitywnie
                        zaprogramowała go tylko na zachowanie gatunku.
                        Model 2-kowy. Dwoje sie rodzi - dwoje wychodzi.
                        W sumie status quo - czyli zero.
                        Pomiędzy tym wejściem i wyjściem trochę nudy i innych zajęć - dla zabicia czasu
                        przeważnie.
                        Dlatego Macho lubi TAO.
                        • Gość: agusia Re: drapieżnik Macho... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:58
                          Podoba mi się w Tobie wszystko - na razie wirtualnie.....
                          • Gość: Macho sie podoba IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 10.08.05, 21:01
                            Z bliska Macho zyskuje 180 procent.
                            • Gość: agusia Re: sie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:46
                              Reklama działa!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka