averde 30.07.05, 11:29 pytam, bo już wkrótce będę mieszkać właśnie na koszutce;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
support.agent Re: koszutka?jak się tu mieszka? 05.08.05, 08:47 Witaj! Otóż rodzice mieszkają przy Grażyńskiego, ja na Morcinka i powiem Ci że ciężko byłoby mi zmienić adres...czuje wielki sentyment do swojej dzielnicy, pewnie dlatego że jesto MOJA :) Przechodząc do konkretów: pytasz o bezpeczeństwo? Ujmując sprawę ogólnie wg mnie jest bardzo dobrze. Rano jest spory ruch, ale za to wieczorem spokój, zwłaszcza teraz gdy zamkniętak jest ul. Sokolska. Wszędzie blisko - to zdecydowanie na plus, zarówno komunikacja miejska jak i arterie miasta na wyciągnięcie ręki, świetnie utrzymane tereny zielone (pl. Grunwaldzki, wkróce zostanie odnowione okoliczne boisko na tzw. Rowie Wełnowieckim) Rozumiem że będziesz studiować od października, tak? Pozdrawiam! SA Odpowiedz Link Zgłoś
averde Re: koszutka?jak się tu mieszka? 09.08.05, 14:09 swietnie,ze zostala poruszona kwestia bezpieczeństwa - to dla mnie jedna z najistotniejszych rzeczy.Dlatego miedzy innymi nie zdecydowalam sie na zamieszkanie na tysiacleciu, czy innym wielkim osiedlu. Koszutke poniekad znam - mieszkalam od zawsze tuz tuz - w czasie studiow tez:) a od "juz wkrotce" - nieco powyzej Oblatow. Dzieki za info- mam nadzieje,ze przylaczy sie do nas wiecej osob z sasiedztwa!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: koszutka?jak się tu mieszka? 09.08.05, 16:16 Odnośnie Osiedla Tysiąclecia. Otóż Koszutka fatalnie wypadła w staystykach..duża liczba przestępst i średnia wykrywalność. Wszystko przez zlikwidowany na dolnym tysiącleciu komisariat.. nasz z Koszutki obejmowal zasiegiem tamte tereny i stad te wskaźniki. Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: koszutka?jak się tu mieszka? 14.08.05, 14:00 support.agent napisał: > Otóż rodzice mieszkają przy Grażyńskiego, ja na Morcinka i powiem Ci że ciężko > byłoby mi zmienić adres. A ja wlasnie zmienilem:) ale coz, co dom, to dom.. Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: koszutka?jak się tu mieszka? 19.08.05, 12:37 Prosze, prosze ktoz sie u nas pojawil ;) Witamy, witamy ;) Pzdr, SA Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: koszutka?jak się tu mieszka? 23.08.05, 13:19 mieszkalam dluugie lata ... najcudniejsza dzielnica Katowic.... mieszka tam nadal moj ojciec wiec nadal bywam i nadal wracam jak do siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: koszutka?jak się tu mieszka? 24.08.05, 08:46 Miło to słyszeć! Mimo swojego młodego ;) wieku wiem że właśnie tu będę przechadzał sie z własnymi dzieciakami! Scoutek gdfzie teraz mieszkasz jeśli wolno spytać? Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: koszutka?jak się tu mieszka? 29.08.05, 14:24 wolno spytac... w Kostuchnie.... po wielu latach mieszkania w bloku zamieszkalam w domku.... Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: koszutka?jak się tu mieszka? 04.09.05, 23:13 Wychowywałeś się Bartoszcze na Koszucie??? może jeszcze chodziłeś do SP 57? Może się znamy... ale by była niespodzianka... Darek R. '75 Odpowiedz Link Zgłoś
vemka Re: koszutka?jak się tu mieszka? 18.11.05, 10:58 Hmmm Darek R.- czytam i oczom nie wierzę :-). Masz brata prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: koszutka?jak się tu mieszka? 04.01.06, 01:40 Tak - mam brata - Andrzeja starszego o 7 lat. Może kilka słów o sobie Vemka ??? Pozdrawiam... P.S. Ciekawość mnie zżera ktoś TY.... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: koszutka?jak się tu mieszka? 04.09.05, 23:11 Również jestem z Koszutki (teraz już nie mieszkam, ale się tu wychowałem). Ogólnie jest bezpiecznie, lecz Asza - no cóż... Może jak zrobią ten Stadion Koszutka coś tam drygnie. P.S. Chodziłeś do 57? Który rocznik jesteś ? ja jestem 75 - może się znamy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
averde Re: koszutka?jak się tu mieszka? 14.08.05, 19:05 ja też zmieniam:) ale - wszystko zostaje w rodzinie ( czytaj:na koszutce:)) Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: koszutka?jak się tu mieszka? 19.08.05, 12:28 Zuch dziewczyna :D ! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Witam 29.08.05, 13:03 Mieszka sie na tyle wyborowo, ze usmierza moj bol po przeprowadzce do (z gory przepraszam) oblesnych Katowic. Do Koszutki nie mam zastrzezen. Cicho, bezpiecznie, wszedzie blisko, dobre skomunikowanie. Naprawde dobrze. Dzierżbór!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
averde Re: koszutka?jak się tu mieszka? 01.09.05, 11:34 tiaa, to znowu ja.moja przeprowadzka powoli nadchodzi,wiec pojawily sie pewne praktyczne problemy - otoz czy orientujecie sie moze jak wyglada kwestia dostepu do internetu na koszutce? czy sa sieci lokalne, czy trzeba byc zdanym na nielaske monopolisty tepsy? podzielcie sie Waszymi doswiadczeniami:) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Internet - bez problemu 01.09.05, 12:13 Jest stale lacze. Nie wiem czy wszedzie, na Illakowiczowny na pewno:-) Firmy nie pamietam, mam za to telefon:-) Najlepiej zadzwonic i zapytac o szczegoly: 691 603 511. Dzierżbór!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Internet - bez problemu 01.09.05, 13:50 Na morcinka jest jakas siec, ale korzystam z TPDS i nie mogę narzekać ;) Pzdr, K Odpowiedz Link Zgłoś
averde Re: Internet - bez problemu 08.09.05, 11:12 dzieki za wszystkie powyzsze wskazowki - wyglada na to, ze jednak jakas opcja poza tepsa istnieje;))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Internet - bez problemu 04.09.05, 23:15 A ty też z iłłakowiczowny?:P Tak jest tutaj siec, ale nie zbyt rewelacyjna:/ Widziałam już lepsze tj miałam lepsze ale niestety zostaje mi sun-net:/ Koszutka jest super! Ale moglo by być lepiej, gdyz wydaje mi się iż jest tu własnie za malo młodzieży w wieku studenckim:( Same 15 stki, a to troche dla mnie za młode. Bezpieczeństwo...mi sie nigdy nic złego tu nie przydażyło, moim znajomym tez nie, ale chyba dlatego, że akurat znam wszystkich okolicznych lumpów i oni znają mojego ojca i mają do niego szacunek itd:) Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Internet - bez problemu madzialenka82 05.09.05, 13:33 Nie chwaląc się ja jestem stduentem w wieku studenckim ;)) Fakt faktem że średnia wieku powyżej średniej krajowej :// Pozytywy tego takie że za kilka lat dzielnica powinna się odmlodzic, wystarczy posiedziec chwile na grunawladzkim..dziwne uczucie. Sami starsi państwo a przecież dzielnica w samym centrum miasta. Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
luciii hihi :) Koszutka-lata mojej młodości, teraz z 01.02.06, 12:07 Hanyski stałam się Hanyską-góralicą :)))))) Koszutka, ul.Ordona - stare dobre czasy, ale już bym tam nie powróciła - lepiej mi tu, gdzie teraz jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: hihi :) Koszutka-lata mojej młodości, teraz z 15.01.07, 01:45 a gdzie jesteś? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś