Dodaj do ulubionych

Najwieksze szczekaczki DvB na forum

IP: *.cpe.quickclic.net 22.08.02, 02:26
Liczymy po kolei,zaczniemy od tego pultonia ! tyn to chyba jest na ich liscie
plac,dobra drugi Arnoldzik wiernie wspomagajacy kamratow ,mo ambicje na cos
wiecej ale jak na razie kiepsko,musi nad sobom popracowac,a teraz wilkokolek
zanim pomysli to juz cos palnie,jak ruski,mozno pochodzi znad wolgi?,na razie
tylko tyle, ale liczymy dalej,pyrsk.
Obserwuj wątek
    • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.blueyonder.co.uk 22.08.02, 03:48
      -Szczekacz z plakatu o wizerunku - "!", jest chyba najlepszym Naszym fanem!
      -prowde mowiac mom jeszcze poru;
      Nr2; Jury egz. z Oberhauer
      Nr3; Kaixo
      wyobroz sobie, ze ten "Kaixi" uwaznie czytol moje posty, inne go nie
      interesowaly i dla tego zajol trzecie miejscy, za lenistwo!

-Arnold jest uszczypliwy czasami, ale On w porownaniu do tej reszty, to jest
      OK!

-poczekej, bym zapomniol, alo oni to juz margines!
      -mom na mysli tego brudasa "lechite21", no i oczywiscie przewielebnego "Mesco"
      • Gość: QCZ Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.proxy.aol.com 22.08.02, 08:22
        Karlik a Ty zastanow sie nad samym soba.
        Przemysl Twoje wszystkie watki.
        Czy naprawde jest az taki swiety?
        • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 00:11
          -nikt nie jest swiety,czas pokoze!
          -nowet ja pieprzna od czasu do czasu jakos gupota,ale nigdy nie powiem nic
          zlego na swojego ziomka
        • Gość: Turin Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 30.08.02, 20:21
          Gość portalu: QCZ napisał(a):

> Karlik a Ty zastanow sie nad samym soba.
          > Przemysl Twoje wszystkie watki.
          > Czy naprawde jest az taki swiety?
          Ty, QCZ, na pewno nie jestes.
          Uwazaj na Hebrajow
          Turin
      • kaixo Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum 24.08.02, 23:11
        Gość portalu: mrW napisał(a):

> -Szczekacz z plakatu o wizerunku - "!", jest chyba najlepszym Naszym fanem!
        > -prowde mowiac mom jeszcze poru;
        > Nr2; Jury egz. z Oberhauer
        > Nr3; Kaixo
        > wyobroz sobie, ze ten "Kaixi" uwaznie czytol moje posty, inne go nie
        > interesowaly i dla tego zajol trzecie miejscy, za lenistwo!
        >
        > -Arnold jest uszczypliwy czasami, ale On w porownaniu do tej reszty, to jest
        > OK!
        >
        > -poczekej, bym zapomniol, alo oni to juz margines!
        > -mom na mysli tego brudasa "lechite21", no i oczywiscie
        przewielebnego "Mesco"

Przeceniasz sie tepaku. Nie czytalem tylko twoich maili-one po prostu wydaly
        mi sie najbardziej glupie i najbardziej nie na temat. Dixit!
        • Gość: Turin Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 30.08.02, 21:09
          Proponuje Ci zebys sie odprezyl. Wyzywanie oponentow od tepakow nie pasuje do
          twojej "niprzecietnej inteligencji". Rozumiem, ze miales trudne dziecinstwo,
          ze do szkoly bylo pod gorke i pod wiatr ale to cie nie zwalnia z z obowiazku
          zachowania odrobiny dobrego smaku. Na mojej liscie szekaczek jestes bez
          watpienia nr.1 i dziwie sie mrW, ze dal ci tylko trzecie miejsce. A swoja
          droga jesli masz problemy z wyladowywanioem agresji to moze powinienes znalexc
          sobie na to lepszy sposob niz bluzganie na forum. Znajdz sobie hobby, kup
          sobie psa, kota, chomika albo chociaz rybki ( tylko ich nie zabij!) i przede
          wszystkim zmien psychiatre!!!
          Czytajac twoje posty odnosi sie wrazenie, ze na miano tepaka zaslugujesz
          bardziej ty niz mrW.
          Pozdrow ode mnie swoich przyjaciol z Al - Kaidy.
          Turin
          • Gość: Arnold Do Turina IP: 213.186.78.* 30.08.02, 22:33
            Czesc, jo jes Arnold, a tys jes tu mile widziany, ino uopowiydz co uo siebie.
            Co z ciebie za karlus?
            • Gość: Turin Do Arnolda IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 30.08.02, 22:52
              Czesc.
              Jesli chodzi uo mnie to nie jestem Slazakiem tylko Wielkopolaninem ale
              pomyslalem sobie, ze warto sie wypowiedziec bo katowickie forum mialem na oku
              juz od jakiegos czasu i az sie plakac chce jak sie czyta niektore posty.
              Wyzywanie sie od tepakow bez powodu strasznie mnie drazni:)

Pojawie sie znowu w przyszlym tygodniu i juz chyba zostane.

Pozdrowienia :)
              Turin
              • Gość: Arnold Re: Do Turina IP: 213.186.78.* 30.08.02, 23:03
                Fajnie ze wrocisz, a przy okazji zwroc uwage ze na tym forum Slazacy sa
                obrazani za kazdym razem przez tych samych pajacow. I czasem nerwy puszczaja
                kiedy kazdy temat niedotyczacy tych kolesi jest skomentowany przez
                epitety "zafajdani folsdojcze", "etatowi dzialacze BdV", "Slask zawsze polski"
                itp. A ze my nie jestesmy strachliwi i sie gnoji nie boimy to inna sprawa.
                Ciekawe czy na waszym forum tez goszcza tego typu kreatury. Pozdr.
                • Gość: Turin Re: Do Arnolda IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 30.08.02, 23:34
                  Goszcza niestety.
                  • Gość: Arnold Re: Do Arnolda IP: 213.186.78.* 30.08.02, 23:37
                    To wiesz z czym masz do czynienia.
                    • Gość: mrW Re: Do Arnolda IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 30.08.02, 23:40
                      Gość portalu: Arnold napisał(a):

> To wiesz z czym masz do czynienia.

-no wiemy!
    • hugon Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum 22.08.02, 11:58
      Witajcie Panowie :-)
      wbrew pozorom tych kundli nie jest tak dużo pisza pod kilkoma nickami z jednego
      adresu i robią sztuczne zaciekawienie swoimi kretyńskimi postami.To taka grupka
      wzajemnie się wspierająca w swoich zasranych poglądzikach.Wynika to pewnie zich
      komunistycznych lub faszystowskich upodoban i przekonań zawsze można w razie
      problemów powiedzieć - działałem na rozkaż ,lub partia kazała,wykonywałem
      polecenia i takie tam mydlenie oczu to zwykli strachliwi cwaniaczkowie.
      Niestety mają i osiągnięcia swoimi rasistowskimi chasełkami przyciągaja do
      siebie ludzi zagubionych w wspoółczesnej rzeczywistości ludzi o słabych
      charakterach bez własnej osobiowości i pomysle na życie.
      Weżcie na przykład takiego slezana kiedys całkiem inteligentny czlowiek dziś
      gotowy zaprzedać Śląsk w lapy prusaków byle dorwać się do jakiegoś koryta (
      dotyczy to jeszcze kilku RAŚistów) pozostała większośc to zabłąkane owieczki .
      Tu macie racje typki pokroju Arnoldzika,Gościa,Henricha ,czy tez Kaixo to
      zaprzeane folksdojcze ludzkie kreatury gotowe srać na groby swoich rodziców
      bele dostać za to kilka euro.
      pozd hugon.

P.s.
      Trudno słuchać Papierza i byc miłosiernym ale popracuje nad sobą :-)
      • Gość: walrus Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cymes.net / *.mitre.org 22.08.02, 12:19
        hugon

> Trudno słuchać Papierza i byc miłosiernym ale popracuje nad sobą :

Myslisz ze w tym tysiacleciu to ci sie uda?
        • hugon Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum 22.08.02, 12:37
          Wiesz to wszystko zależy od Matki ziemi jak ona strzymie i będzie nośic to
          plugawe plemie volksdojczów to ja niestety tyż będe skazany na grzech bo nie
          moga zdzierżyć tych palantów.Nic to wierza w Boskie miłosierdzie.

• Gość: mesco Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.ub.uni-leipzig.de 22.08.02, 16:52
            sa to agitatorzy szkoleni na obozach prpagandowych ziomkostw.
            Ziomkostwa maja swoje fundacje, pseudoinstytuty, ich internetowa prezencja jest spora.

CO sadziecie o napisaniu listu protestacyjnego do Ambasady Niemieckiej z powodu finansowania ziomkostw.
            Mozna by bylo tez napisac do "Spiegel" albo do "Stern" w koncu niemiecki wyborca (wybory do Bundestagu 22.
            wrzesnia) ma prawo sie dowiedziec na co ida jego pieniadze.

Dobrym przykaldem jest tutaj przewodniczacy Mlodych Prusaków Wschodnich ALexander Kleber, kórego jedna z
            gazet okreslila jako naziste. Proces on przegral, abronil go adwokat Carsten Schrank z Berlina, sam zagorzaly radykal
            do którego klienteli nalze znani nazisci, min. bojówka SSS -Skinheads Sächsische Schweiz, z której 16 osób ma teraz
            wytoczony proces.
            Turecka rodzina napadana przez te zmilitaryzowane bojówki, zlikwidowala kilka tygodni temu swój poczatkowo
            dochodowy imbis w znanej miejscowosci turystyczenj Pirna kolo Drezna po 14! napadach i wrócila zrujonwana
            finansowo do Berlina.

• Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 22.08.02, 23:27
              Ja niektorzy moze i sa zagubieni,ale to nie znaczy ze maja bezsensownie
              powielac te glupoty,czy innych opinie.Liczymy dalej ,Alojzik tez zawsze swoje
              trzy grosze wcisnie za ziomkami,ale czy wie o czym pisze to juz inna
              sprawa,hm,Kaixio ten napewno jest za Slaskiem tylko jakim,z niemieckim jezykiem
              jako oficjalnym?,czasem wydaje sie ze poszedlby z kazdym kto zagwarantuje dobro
              tej ziemi,a potem wydaje sie ze tylko z przesiedlencami,niemniej zasluguje na
              uwage,Slezan,chyba przechodzi jakas ewolucje i coraz bardziej sklania sie do
              innej opcji,zgadzam sie ze niezle pisal,Peter malo sie odzywa,ale niektore
              posty sa ciekawe,oczywiscie nie te zlosliwe,to tyle na razie,liczymy
              dalej,pyrsk.
              • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 00:21
                Karlik to tobie chodzi o dobro tej ziemi? Naszego sloonska? I godosz s meskiym?
                • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 23.08.02, 00:32
                  No w calosci to sie niy zgodzom,ale czynsciowo ja,wtyj talji kaj pisze o
                  probach ponownego podporzadkowanio Slonska niymcom to sie zgodzom,a kaj
                  wszystkich nos wciepuje do jednego miecha,i lobrozo, to niy.
                • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 00:33
                  -Arnold!, mesco przyjechol z urlopu - chopok odpoczol, zoboczymy co je grane
                  -na rozie prubuja Wos Wszystkich pogodzic, bo po co gupoty godac jeden na
                  drugiego
                  -moze i Mesco chce ugody, zoboczymy?
                  -dej sie luz, wejs browara i spokojnie pogodamy!
                  • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 00:36
                    Dobra, robiymy cos dlo uojczyzny. Moja to Sloonsk. A waszo?
                    • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 23.08.02, 00:41
                      Tyz Slonsk
                      • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 00:48
                        I godosz zech je szczekaczka z bdv? Jo dbom uoo interes mojigo kraju. Tych
                        wywalonych z niego tyz. I wiym jak to boli byc sloonzokiym i tu niy zic. Bo tak
                        polsko niywola zrobiyla z nami. Kradnom wszisko co jeszcze uostalo i konca niy
                        widac. I pamiyntej jedno - niymiecki to tyz sloonski jynzyk. Jak niy chytosz
                        jedz do Szwajcarii.
                        • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 23.08.02, 01:01
                          Niyzgodzom sie z tym niymieckim duzo ludzi nim godalo przewaznie ci po ich
                          stronie,po moji wto chciol,ale Slonski to niy niymiecki ja duzo slow jest
                          wziyntych,ale i lone po lotach zostaly zniyksztalcone i przerobione na gwara
                          slonsko i to tak ze niymiec tego niy zrozumi,ja moga sie zgodzic z tym ze
                          miyndzy innymi niymiecki tyz bol uzywany na Slonsku,a mozno i w przewazajoncy
                          czynsci,ale gwarom niy bol nigdy.
                        • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 01:02
                          -jo wim, ze nimiecki jezyk jest tyz Slaski, ale tylko w pewnym slowa znaczeniu
                          - nie byl nim zawsze, tylko od czasu jak Slask zabrali Niemcuy
                          - i co Ty na to?
                          • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 01:06
                            I jedna moja oma i drugo i opa godali po niymiecku jak niy czcieli coby bajtle
                            rozumieli i po slaoonsku jak chcieli. Dwujynzycznosc sloonzokow to fakt.
                            • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 01:09
                              -som widzisz, ze takie czasy na Nos nastaly
                              -teroz My muszemy z tym pieronskim cinzarem zyc!
                              -ale tyn co wie po co zyje to juz jest potezny!
                          • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 23.08.02, 01:10
                            Jak zech pisol o niymieckim to miolech na mysli ze ludzie sie nim poslugiwali,a
                            z czego to sie wziyno toby cza sie wrocic na zod jake 700-lot,kej Polsko ta
                            ziymia lodpusciyla na rzecz Czech,a potym prziszly Germany i ztad razym z nimi
                            prziszol niymiecki,ale niy wszyndzie,bo som rejony kaj godka przetrwola ta
                            germanizacja
                            • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 01:18
                              A teroz pytanie - jak godajom ci co nos terozki uokrodajom?
                              • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 01:21
                                Po niymiecku, sloonsku (uobie wersje) czy po jakimu?
                              • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 01:25
                                -Arnold, jo mysla ze to my sie na wzojem okradamy,
                                -gdyby My sie wzieli konkretnie za robota to by bylo colkiem inaczej!

-juz wczesniej powiedziolem; "potrzebny jest na gwalt wyksztalcony,
                                inteligetny Slaski przywodca, ktory zabezpieczy Nasz byt na przyszlosc - dla
                                Nas i naszych dzieci i pokolen i potrzeba mnostwo ludzi z nim
                                wspolpracujacych - som nic nie zrobi!"
                                -teroz lapiesz!
                                • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 01:28
                                  A co z mojim pytaniym?
                                • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 23.08.02, 01:37
                                  Kazdo grupa ludzi musi miec swojo "inteligyncyjo" co ich bydzie prowadzic,no i
                                  looby gospodarcze,bo ekonomia to czynnik dominujoncy bez tego ani rusz,na razie
                                  dzisioj tego niy widac,a bezto ze min;tracom sily na walce jedyn z drugim,brak
                                  wspolnego kierunku dzialania,no i niyzdecydowanie bo niy wiedzom kaj tyn pociag
                                  pojedzie,a zodyn niy chce ryzykowac,szczegolnie ci co siedzom w urzyndach,a to
                                  mozno bez to ze niy umiom sie lokreslic kim som,Slonzokym ,Polokym abo
                                  Niymcym,i strach ich paralizuje,a to z koleji wszystko z paralizuje,ludzie
                                  muszom sie czuc tym z czym sie identyfikujom,i niy boc sie,komuny juz niyma
                                  • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 23.08.02, 01:43
                                    Jo mysla ze ci i ci tyz bo lobejzisiew Opolskim jako zazarto walka w MN,a loco
                                    idzie lo piniadze,i te z Warszawy i te z Berlina tyz,no i lo osobisto kariera,
                                    do tego doszlo ze im zarzucajom prywata kosztym organizacji,i chandlowanie
                                    cudzymi piniyndzmi,wiync i ich to dotklo ta korupcjo,to je straszny wrzod co
                                    zre jak rak w organizmie.
                              • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 01:47
                                -godajo i po Polsku i po Niemiecku,
                                -ale to nie ma nic wspolnego z sytuacja Slaska na teroz
                                -bylo mnostwo czasu by to zmienic, teraz bydzie coraz gozej!
    • hugon Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum 23.08.02, 09:45
      Cześć
      Karlik dajesz się podpuszczać Arnoldowi.nie wierza że idzie mu o dobro Śląska i
      Ślązaków.Z niego aż bije nienawiść do wszystkiego co pachnie Polską i Polakami.
      Etatowi funkcjonariusze DvB wypijaja to z mlekiem Matki a po praniu mózgów na
      szkoleniach są bezwolnymi instrumentami rewizjonistów.
      Takie volki stosuja uogulnienia na całe narody bo to jest dla nicjch wygodne
      Polak-złodziej Ruski- pijak Żyd-krwiopijca Gorol-brudas itp.......
      a nastepnie wszystkich do pieca i juz są szczęsliwi i bogaci
      Jak się poczyta te ich ''mondrosci'' to jedynie mi się po takiej lekturze chce
      rzygać i zastanawiam się skąd w ludziach tyle nienawiści.Dla nich każdy silny
      niemiecki-pruski przywódca to bohater czysty i nieskazitelny. To co robia inne
      Narody-Państwa jest złe fałszywe itp.............oni maja tylko 100 % racji !!!
      Kochaja nienawidzic i podnieca ich bycie nienawidzonymi to ich żywioł.
      Śląski im jest potrzebny wyłącznie do tego aby wyładowywać tu swoje flustracje
      i zpowrotem zainstalować na urzędach pruskich panów.
      Ja dziękuję wole za sąsiada mieć polaka ,gorola przynajmniej sie nie wywyższa
      jada to co ja pije jak ja smieje się z tego samego, klepie taka sama bieda jak
      ja itp.......
      Bardzo mi odpowiada że najbliższa zagranica to Czechy, Niemcy ,Słowacja.
      Zmierzamy do U.E. coraz więcej władzy i pieniędzy zostaje w
      gminach.powiatach,województwach możemy to wszystko przyspieszyć i coraz lepiej
      się tym rządzić.Nasza ziemia nie potrzebuje rewolucji jakiś popieprzonych
      separatystów od tego krok tylko do teroryzmu.
      Posłuchajcie pieprzone volki mordy w kubeł i won z POLSKI i ŚLĄSKA
      pozd hugon
      • kujawiak3 Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum 23.08.02, 10:12
        Czy moze mi ktos wytlumaczyc, co to jest DvB?
        Ja znam tylko: BRD, BvD, DFK!
      • Gość: alois Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.ivu / 192.168.18.* 23.08.02, 14:15
        dlaczego ty nas nie lubisz, co?
        my bylismy, jestesmy i bedziemy na tych ziemiach - czy sie to tobie podeoba,
        czy tez nie!
        • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 22:49
          -Alojz, on wcale Nos nie nie lubi
          -to, ze jest z Sosnowca to ni ma teraz znoczenia, jezeli jest w porzadku i za
          sprawa!, to czamu nie!
          -widza z jego postow, ze nie lubi niemcow, jo tez ich nie lubia, a z jakiej
          rocji miolbym ich lubic!, co doli Nam cos?
          -to zastanowcie sie Wszyscy nad tym?, i jok bydziecie mieli konkretne i
          niepodwazalne dowody to pogodamy?
          -jo lubia, niemcow normolnych!, i trocha swiatowych, ktorzy rozumieja tyn
          konflikt!
          • Gość: hartmut Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.08.02, 11:46
            alois pisze chyba o Deutschschlesier! a ty chyba lubisz tylko bardzo mala grupe
            niemcow - przede wszystkim takich, ktorzy nie mieszkaja w swoim heimacie
      • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 23.08.02, 15:13
        Z tego co wiem Hugon to mieszkaniec Sosnowca. To duzo tlumaczy.
        Ale te nonsensowne wypociny musza miec jakis glebszy podklad. Ktos mu dal
        chyba niezle popalic, ale szkoda czasu zeby w to wnikac.
        W kazdym razie wczoraj przy piwku w jednym z pubow na Slasku czytalismy jego
        teksty i wszyscy (po chwilowym oslupieniu) nabijali sie tak ze kilku az brzuchy
        rozbolaly. A w towarzystwie byli i Polacy, i Slazacy, nawet jeden czlowiek
        z Sosnowca. Super zabawa. Dzisiaj ciag dalszy, juz sie drukuje.
        A przy okazji jako etatowy funkcjonariusz DvB chcialbym sie dowiedziec gdzie
        sie zglosic bo chyba mam za malo sprany mozg, skoro reaguje na tego pajaca.
        Hugon znasz jakis konkretny adres?
        • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 23.08.02, 22:52
          -mocie teroz spotkanie?, to jedziemy z tem!
          -prosza byz przegiec!
      • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 24.08.02, 00:39
        I tu docieramy do sedna sprawy,o ile my moglibysmy,pisze ,moglibysmy ich
        zaakceptowac,to oni nas nigdy,bo zawszae wszyscy musza robic tak jak oni,tak
        juz ich niestety wychowano i wpojono pruskim stylem,dlatego miedzy innymi
        nastapil rozlam na Slasku,polscy Slazacy ktorzy sie opowiedzieli za RP,dla nich
        bylo nie do przyjecia klekac przed Niemcem,i poddac sie
        germanizacji,nieszczesliwie sie stalo ze zdazyli juz tyle ludzi przekabacic i
        omamic,czynny opor ludnosci miejscowej byl tylko mozliwy na terenach
        G.Slaska,bo ludnosc ta byla bardziej uswiadomiona i miala pojecie o co
        chodzi,natomiast totalnej germanizacji poddala sie Opolszczyzna tereny
        rolnicze,gdzie sprawa przedstawiala sie wrecz odwrotnie,jezeli chodzi o ludnosc
        miejscowa.Don't worry Hugon I now were I come from.
        • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 24.08.02, 00:41
          Dobra hopy czas na zgoda, kozdy mo recht, ale czas na wspolno godka.
          • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 00:59
            -no o to chodzi!
            -po co momy sobie wtykac nawzojem - gupoty stworzone przez noszych sasiadow!
            -Arnold!, moj tel.jest prosty juz Ci go raz podalem, a Ty ciagle nie wierzysz!
    • Gość: ! Co to jest DvB IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 23.08.02, 23:19
      Karlik ty cymbale moze wyklarujesz nom co ten skrot mo znaczyc twoim zaniem.
      moze Dupa von Bendzin abo Dupliki von Bendzin abo Debil von Benzin to myslisz
      chyba o hujonie, no karlik kasprze z ablasu padej nom sam ino co ty wesztyjujesz
      pod tym begryfem.

Ej poltoniu jak to tam jest z tym mamustwem, scyzorykowy sie juz sogar
      zafrasowaly, a ty mamloku nic!
      • Gość: Karlik Re: Co to jest DvB IP: *.cpe.quickclic.net 24.08.02, 00:19
        Odezwala sie ta staro tromba zwiazku przesiedlyncow,te pultoniu ziomkowski
        widza zes je stary,i mozg ci rdzewieje bo juz nic innego wymyslic niy
        mozesz,lec szybko do tyj Steinbach mozno lona ci pomoze,kepske szanse bo takymu
        soroniowi nic niy pomogo,chocby stary opa,chciolby ale juz niy moze.
        • Gość: mrW Re: Co to jest DvB IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 00:33
          -Karlik, a on to juz taki story, ze mu slowa dupa wylatuja!
          -nech gnije tam kaj mu dobrze, i niech nie traca galezi!
          • Gość: Karlik Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 24.08.02, 00:54
            Liczymy dali,tyn caly Remigius Silesius czy jak mu tam,nastypny propangadzista
            wyzszosci germanow.
            • Gość: Arnold Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 213.186.78.* 24.08.02, 00:57
              No niy, to zas po starymu?
              • Gość: mrW Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 01:03
                -Arnold!,poczytej powyzej!
                -Karlik jeszcze ni jest przekonany!
                -byda musial jego tyz przekonac!
                • Gość: Karlik Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cpe.quickclic.net 24.08.02, 01:16
                  Dobra,sprobuja i koncza,szlus.
        • Gość: ! Re: Co to jest DvB IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.08.02, 01:12
          Karlik kasprze nie schodz z tematu debilu tylko wyjasnij co wedlug ciebie zabczy DVB
          co matole niwiesz?
          ty jestes tak zalosny imbecyl, wiedza nie boli nie boj sie kasprze.
          O mamunstwo juz nie pytom, to scyzorykow som beser dran jak ty poltoniu
          • Gość: mrW Re: Co to jest DvB IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 01:16
            -spier................!!!!!!!!!!!,chamie!!!!!!!!!!!!
            -i nie czepial sie Noszych szwabie!!!!!!!!!!!
            • Gość: ! Re: Co to jest DvB IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.08.02, 01:23
              jo sie czepiam ciebie bos ty nie jest nosz poltoniu
            • Gość: Arnold Re: Co to jest DvB IP: 213.186.78.* 24.08.02, 01:30
              Z tego co wiem to szwaby sie tu nie pakujom. MrW chyba mosz dosc.
              • Gość: mrW Re: Co to jest DvB IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 02:03
                -tak to prawda!
                -wygloda na to, ze mialem racja - czas pokozal na kogo moga liczyc!......
                -tak w zyciu bywa!
                -jo ciagle kochom Moj Slask!!!!!
                • Gość: Wehrwolf Re: Gorole do schole i lina upolic IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.08.02, 17:47
                  Te pieronskie Schlapitkosche Gorolskie Karlik i jego kamraty nojlepi
                  wciepnoc do zonpla zaloc pieronow woda z ruly zamulkowy a kery bydzie stynkol
                  to bych mu poprawil pyrlikym zeby zamknol tyn ryj Gorolski.
                  • Gość: mrW Re: Gorole do schole i lina upolic IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 21:58
                    -ty !, a moze ty mosz cos z gorola?
                    -co?
    • Gość: mrW Re: Co to jest DvB IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 24.08.02, 01:28
      -ni wiem dokladnie, ale jok bys czytol moje posty to bys doszedl do sydna!
      -tylko nie godej mi teraz, ze nic sie nie stalo!...........
    • hugon Re: Najwięksi zatwardziali debile 27.08.02, 08:53
      Cześć :-)
      A były przez ułamek sekundy szanse na rzeczową rozmowę.Uważam że dogadaćsię
      jest po prostu nie sposób zamiana volksdojcza na inteligentnego człowieka
      kierującego sie wartościami humanistycznymi jest awykonalna.
      Szanowni Panowie czy widzieliście jak hiena żre pomidory z mozarellą ? NIE
      a volksdojcze to hieny i oni muszą sie babrać w zgniliżnie i padlinie. tak ich
      tchórzliwa natura.
      Arnold nie fanzol że z takim dupkiem ktoś chce wypić piwo to ci się pewnie sniło
      najgorsze żule olewaja takich pajacy i gardzą poczęstunkiem od wiarołomcy.
      A ty gosciu i wervolfie jesteście jak wrzody na dupie chorej kurwy.
      Pozdrowienia dla uczciwych mądrych Ślązaków :-)
      P.s.
      Te volki a co wy tak o tym Sosnowcu czy Będzinie nie da się juz ludzi
      napuszczać że ten stąd a ten stamtąd to gorszy albo lepszy. wy siedzicie w
      Rajchu i co ja mam myśleć że Niemcy to wszystkie takie gnidy jak wy nie tylko
      takie rewanżystowskie świnie jak wy z ziomkostw.
      A swoja droga nocowałem w Sosnowcu i Będzinie tyle samo tam mądrych i głupich
      jak w Gliwicach czy Katowicach. No może więcej tam lewicy i tyle.
      • Gość: Kriemhild Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.ulb.uni-bonn.de 27.08.02, 18:07
        hugon masz w zasadzie zawsze racje, ale tu sie mylisz
        volksdojcz to agitator, to meda i gnida.
        Ci ludzie sadza ze jak szkaluja kraj z kt´orego pochodza
        do dostana medal za zaslugi, oni sadza ze jeszcze dostana
        te miliony na konta co im sie w czasach PRLu marzyly.
        Sadza ze jezeli pisza co w komunie bylo zabronione to tu
        jest dozwolone.
        Ludzie ci zyja tyllko od jednego do drugiego zebrania
        ziomkowskiego
        i czekaja tylko na to co gauleiter powie,,(gauleiter jest
        zawsze Niemcem)

hugon napisał:

> Cześć :-)
        > A były przez ułamek sekundy szanse na rzeczową
        rozmowę.Uważam że dogadaćsię
        > jest po prostu nie sposób zamiana volksdojcza na
        intelig
        • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 17:17
          Gość portalu: Kriemhild napisał(a):

> hugon masz w zasadzie zawsze racje, ale tu sie mylisz
          > volksdojcz to agitator, to meda i gnida.

> > jest po prostu nie sposób zamiana volksdojcza na
          > intelig

I tu się mylisz.
          Wszystkie Wasze posty opierają się na założeniu że Wasi interlokutorzy to
          volksdojcze.A to nie jest prawda.To sa 100% VOLKSWAGENDOJCZE.
          Czyli ludzie którzy dla pieniędzy zrobią dosłownie wszystko.
          Zresztą cały system hitlerowskiego totalitaryzmu opierał się na takich gnidach.
          Tyle lat wpajania w te niezbyt inteligentne pały pewnych "wartości" zostawiło
          jakiś ślad.Stąd też i poziom niektórych wypowiedzi.
          • Gość: alois Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.ivu / 192.168.18.* 28.08.02, 17:29
            wlodek, co ty za brednie opowiadasz. nie znam innego narodu, jak polski, ktory
            dla kasy zrobilby wszystko. z historia tez masz problemy. jezdziles do poziomek
            wzgl. szparagow do niemiec lub holandi zamiast sie uczyc?
            • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 17:45
              Mam gorącą prośbę.Kup sobie kilka książek dotyczących historii Polski i
              Niemiec,poświęć na to kilka dni (lub tygodni jeśli dopiero sylabizujesz)
              i jeśli masz choć odrobinę zdolności analitycznych to sam ,bez niczyjej pomocy
              dojdziesz do właściwych wniosków.Chyba że wyjazdy za mamoną przeszkodziły Ci w
              zdobyciu odpowiednich wartości poznawczych.A wtedy nie będziesz pisał bzdur o
              kulcie pieniądza u Polaków (vide polska gościnność - o niemieckiej nie
              słyszałem).
              • Gość: alois Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.ivu / 192.168.18.* 28.08.02, 17:49
                nie opowiadaj bajek o tej polskiej goscinosci. tak a propos: moze mnie
                zaprosisz?
                • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 17:54
                  Gość portalu: alois napisał(a):

> nie opowiadaj bajek o tej polskiej goscinosci. tak a propos: moze mnie
                  > zaprosisz?

Jak uczy prawie cała historia stosunków polsko - niemieckich to ci drudzy w
                  gościnę do Polaków "przychodzili bez zaproszenia".
                  • Gość: alois Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.ivu / 192.168.18.* 28.08.02, 17:57
                    swietne ksiazki czytasz - czy te chciales mi polecic?

PS.
                    przestan sluchac radio maryja i wystap z LPR!
                    • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 18:01

> swietne ksiazki czytasz - czy te chciales mi polecic?
                      >
                      > PS.
                      > przestan sluchac radio maryja i wystap z LPR!

A Ty w jakiej partii ?
                      Sądząc po czcionce to chyba jakaś neo-NSDAP ?
                      Jak tam towarzysze ?
                      Dalej mają ciągoty do podnoszenia łapsk?
                      • Gość: alois Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.ivu / 192.168.18.* 28.08.02, 18:04
                        ty maly biedny gorolku...
                        • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 18:05

> ty maly biedny gorolku...

Ty duży biedny szwabie (wiesz choć co to znaczy)
            • Gość: Karlik Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.cpe.quickclic.net 28.08.02, 18:14
              Jezeli chodzi o ta kase,1945-koniec wojny,Jankesi okupuja zachodnie Niemcy,za
              jedna tabliczke czekolady John smarowal niemke caly tydzien,za paczke ponczoch
              nastepny tydzien,a za kilka marek to ile chcial i kiedy chcial,po wschodniej
              stronie wygladalo to troche inaczej,tam dawaly za darmo ze strachu i
              niejednokrotnie za zycie,a teraz byla DDR,to Niemcy tylko ze komunisci,tak
              zniszczyli kraj,ze pomimo pompowania milionow marek przez ostatnie 12-lat konca
              nie ma,DDR byla mniejsza jak Polska terytorlialnie i ludnosciowo a jakich
              zniszczen dokonali,i porownujac to do polski to wcale nie wychodzi tak
              zle,wrecz odwrotnie okazuje sie ze ten Niemiec-komunista jest gorszy od
              jakiegokolwiek innego komunisty,a jako gospodarz calkiem do dupy,i zadne cechy
              narodowe nic tu nie maja do rzeczy,potwierdza to teze ze czlowiek ktory zyje w
              systemie takim jakim byla komuna jest totalnie zniewolony,i obojetnie czy on
              jest Polakiem czy Niemcem taki sam syf,a z niemiecka skrupulatnoscia robi sie
              jeszcze wiekszy tak jak w DDR,na koniec cos z histori,rok 1410-Grunwald tuz
              przed bitwa Polacy mowia cyt" idz zloto do zlota a zelazo do zelaza".
              • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 18:24
                Gość portalu: Karlik napisał(a):

> Jezeli chodzi o ta kase,1945-koniec wojny,Jankesi okupuja zachodnie Niemcy,za
                > jedna tabliczke czekolady John smarowal niemke caly tydzien,za paczke
                ponczoch
                > nastepny tydzien,a za kilka marek to ile chcial i kiedy chcial,po wschodniej
                > stronie wygladalo to troche inaczej,tam dawaly za darmo ze strachu i
                > niejednokrotnie za zycie,a teraz byla DDR,to Niemcy tylko ze komunisci,tak
                > zniszczyli kraj,ze pomimo pompowania milionow marek przez ostatnie 12-lat
                konca
                >
                > nie ma,DDR byla mniejsza jak Polska terytorlialnie i ludnosciowo a jakich
                > zniszczen dokonali,i porownujac to do polski to wcale nie wychodzi tak
                > zle,wrecz odwrotnie okazuje sie ze ten Niemiec-komunista jest gorszy od
                > jakiegokolwiek innego komunisty,a jako gospodarz calkiem do dupy,i zadne
                cechy
                > narodowe nic tu nie maja do rzeczy,potwierdza to teze ze czlowiek ktory zyje
                w
                > systemie takim jakim byla komuna jest totalnie zniewolony,i obojetnie czy on
                > jest Polakiem czy Niemcem taki sam syf,a z niemiecka skrupulatnoscia robi sie
                > jeszcze wiekszy tak jak w DDR,na koniec cos z histori,rok 1410-Grunwald tuz
                > przed bitwa Polacy mowia cyt" idz zloto do zlota a zelazo do zelaza".

Podpisuję sie dwoma rękami pod tym tekstem.
                • Gość: mrW Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.08.02, 18:30
                  jo tyz!
                  • Gość: !!! Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.08.02, 18:45
                    o kolko rozancowe zasciankowcow sie zebralo! bravo, bravo...
                    • Gość: alois Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.ivu / 192.168.18.* 28.08.02, 18:49
                      widza, ze tysz to tak widzisz. czasami czuja sie jak misjonasz, ale oni i tak
                      widzom co chcom! moze w nastympnym pokolyniu im sie poprawi.
                      • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 19:27

> widza, ze tysz to tak widzisz. czasami czuja sie jak misjonasz, ale oni i tak
                        > widzom co chcom! moze w nastympnym pokolyniu im sie poprawi.

Nim zostaniesz misjonarzem .....
                        Pójdź dziecię,ja Cię uczyć każę.
                      • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 19:33

> widza, ze tysz to tak widzisz. czasami czuja sie jak misjonasz

Miał być z Niego misjonarz...
                        Został jeno Jonasz.
                        • Gość: Arnold Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 213.186.78.* 28.08.02, 20:27
                          Jesli pamietam, to polscy faszysci na tym forum zaczeli od wyzywania Slazakow
                          od folksdojczow, nazistow, itp, szczegolnie celowal w tym Hugon wylewajac
                          pomyje na kazdego Slazaka, a szczegolnie na tych czujacych sie przede wszystkim
                          Slazakami jak np ja. Jesli nie wierzycie znajdzcie choc jeden moj tekst w
                          ktorym wzywam do np. przylaczenia Slaska do Niemiec itp. Niestety, jakakolwiek
                          dzialalnosc na rzecz slaskiej ziemi dziala na niektorych jak plachta na byka. A
                          przy okazji , nigdy nie obrazilem narodu polskiego, mimo ze moj jest obrazany
                          przez pajacow typu hujon i mesco regularnie. I takich idiotow, przynoszacych
                          wstyd Polsce, zamierzam tepic bez litosci.
                          • Gość: Karlik Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.cpe.quickclic.net 28.08.02, 20:43
                            Nie mysle zeby cos takiego bylo jak polscy faszysci,kiedykolwiek,no a ile jest
                            po twojej stronie tych co to nie wachaja sie nigdy rzucac miesem do innych,i
                            obrazac kraj i obywateli,tak ze mamy tu dwie strony,tez Ci sie zdarzylo ze sie
                            wkurzyles i cos tam palnoles,nikt nie jest swiety,chodzi o to zeby wiedziec co
                            wypada a co nie,co jest niekiedy b.trudne.
                            • Gość: Arnold Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 213.186.78.* 28.08.02, 20:50
                              Na okraglo obrazani sa Slazacy, i ci mieszkajacy w Niemczech, i tu, na Slasku.
                              Pajace wchodza tu w brudnych butach i szkaluja wszystko co Slaskie.
                              Dla informacji - rzady sanacji uwazane sa za polski odpowiednik faszyzmu.
                            • Gość: !!! Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.08.02, 08:30
                              Karlik, ti gorolski zasciankowi nacjonalisto -przeston w koncu suchac radio
                              maryja i zapomni o narodzie wybranym.
                          • Gość: mrW Re: Zatwardziali slazacy! IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.08.02, 20:49

> Jesli pamietam, to polscy faszysci na tym forum zaczeli od wyzywania Slazakow
                            > od folksdojczow, nazistow, itp, szczegolnie celowal w tym Hugon wylewajac
                            > pomyje na kazdego Slazaka, a szczegolnie na tych czujacych sie przede
                            wszystkim
                            > Slazakami jak np ja. Jesli nie wierzycie znajdzcie choc jeden moj tekst w
                            > ktorym wzywam do np. przylaczenia Slaska do Niemiec itp. Niestety,
                            jakakolwiek
                            > dzialalnosc na rzecz slaskiej ziemi dziala na niektorych jak plachta na
                            byka. A
                            >
                            > przy okazji , nigdy nie obrazilem narodu polskiego, mimo ze moj jest
                            obrazany
                            > przez pajacow typu hujon i mesco regularnie. I takich idiotow, przynoszacych
                            > wstyd Polsce, zamierzam tepic bez litosci.

-A czy ktokolwiek mo do Ciebie o to prytensje, nie sadza?
                            -jedynie co kolwiek wyszlo, to to, ze tak latwo dochodzis do wspolnego jezyka
                            z Tymi, ktorzy sa za przylaczeniem Slaska do Niemiec i brzydza sie Polskiego
                            jezyka
                            • Gość: Karlik Re: Zatwardziali slazacy! IP: *.cpe.quickclic.net 28.08.02, 20:54
                              Wlasnie mrW,tak jak juz wczesniej napisalem,o ile ty zaakceptujesz i bedziesz
                              tolerowal ich punkt widzenia to dla nich wydaje sie to nie do przyjecia,a moze
                              dlatego ze po prostu nie sa gotowi,ze tak do konca nie wyrzekli sie starych
                              praktyk.
                            • Gość: Arnold Re: Zatwardziali slazacy! IP: 213.186.78.* 28.08.02, 20:56
                              Slask byl zawsze wielojezyczny, tak jak Szwajcaria i wiele innych krajow.
                              Polski brzmi na Slasku tak samo odpowiednio jak niemiecki czy slaski.
                              Jezyk to narzedzie porozumiewania. A kazdy ma prawo uzywac takich narzedzi
                              jakie mu odpowiadaja. Szczegolnie na Slasku jest to historycznie uzasadnione.
                              I nie tylko historycznie. Polityka niszczenia slaskiej tozsamosci nie wypalila.
                              A dowod do drgawki debili pokroju mesia czy hujona.
                              • Gość: mrW Re: Zatwardziali slazacy! IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.08.02, 21:00
                                -Arnold, jo juz zapomniol, od kiedy na Slasku zaczeto godoc po Niemiecku?
                                -to je pytanie do Ciebie!
                          • wlodek55 Re: Najwięksi zatwardziali debile 28.08.02, 20:59

> Jesli pamietam, to polscy faszysci na tym forum zaczeli od wyzywania Slazakow
                            > od folksdojczow, nazistow, itp, szczegolnie celowal w tym Hugon wylewajac
                            > pomyje na kazdego Slazaka, a szczegolnie na tych czujacych sie przede
                            wszystkim
                            > Slazakami jak np ja. Jesli nie wierzycie znajdzcie choc jeden moj tekst w
                            > ktorym wzywam do np. przylaczenia Slaska do Niemiec itp. Niestety,
                            jakakolwiek
                            > dzialalnosc na rzecz slaskiej ziemi dziala na niektorych jak plachta na byka.
                            A
                            >
                            > przy okazji , nigdy nie obrazilem narodu polskiego, mimo ze moj jest obrazany
                            > przez pajacow typu hujon i mesco regularnie. I takich idiotow, przynoszacych
                            > wstyd Polsce, zamierzam tepic bez litosci.

Prośba.
                            Kto wg. Ciebie jest faszystą.
                            Jaki kryteria trzeba spełnić by sobie zasłużyć na tak wątpliwy tytuł.
                            To ,że czujesz się Ślązakim nigdy nie powinno być dla nikogo powodem do
                            pomniejszania Twojej wartości jako człowieka.
                            Ślązacy ,jak wszyscy inni ludzie powinni mieć takie same prawa jak reszta
                            społeczeństwa.Ale też nie powinni się w żaden sposób wywyższać.
                            Jednak jako społeczeństwa tzw.pogranicza często doznawało przeróżnych
                            niesprawiedliwości.Wiele (łagodnie rzecz ujmując)krzywd doznało też od państwa
                            Polskiego jak i od samych Polaków.Nie usprawiedliwia to jednak w żadnym razie
                            niektórych wypowiedzi ,niektórych osób na tym forum.Kłótnie mieszkańców (i tu
                            mam problem historyczno geograficzny)Śląska między sobą ,kto jest PRAWDZIWYM
                            Slązakiem a kto nim nie jest,jest dla reszty kraju okazją do niewybrednych uwag
                            i ferowanych opinii w wiadomym stylu .
                            Dla mnie osobiscie ważnieszą moc ma opinia "aktualnych" mieszkańców Śląska.I to
                            niekoniecznie Ślązaków.Bo ilu ich zostało (mam na myśli tych w 4-5 pokoleniu)
                            tych "prawdziwych".Już słysze głosy oburzenia-jest nas wielu.Czy aby naprawdę.
                            I czy nie jest to sprawa drugorzędna .Wszak nie ilość a jakość.
                            Pozdrowienia.
                            • Gość: Arnold Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 213.186.78.* 28.08.02, 21:04
                              Tozsamosc Slaska bierze sie przede wszystkim z milosci do tej ziemi i szacunku
                              do innych ktorzy ja kochaja, niezaleznie od jezyka w ktorym wyrazaja te mysli.
                              • Gość: mrW Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.08.02, 21:18

> Tozsamosc Slaska bierze sie przede wszystkim z milosci do tej ziemi i
                                szacunku
                                > do innych ktorzy ja kochaja, niezaleznie od jezyka w ktorym wyrazaja te
                                mysli.

-z milosci do slaskiej ziemi - jo, to prowda!
                                -jesli chodzi Ci o poetow czy pisazy, tyz sie zgadzom
                            • Gość: Arnold Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 213.186.78.* 28.08.02, 21:10
                              I jesli ktos kocha Slask to zawsze potraktuje kulture ludowa wiesniakow
                              slaskich z XVIII wieku z okolic wroclawia jako czesc SWOJEJ histori
                              Niewiele sie tego zachowalo.

Dar bieße Troom

Grußes Schlachtfest woar gewaast

Endlich woar derr Obend doo,

Olle Kotza wurda groo

Und derr Kolle kruuch ei´s Naast.

Vuulgesackt sei Bäuchla woar,

Denn a hotte gutt gestuppt:

Wellflesch, Wellwurscht, Plimpelwurscht,

Und getrunka und gesuppt.

Wie´s halt ies onn sichta Taga,

Obends leit ehm olls eim Maga,

Kolles Maga, dar woar vuul.

Und dam Kolle woar nich wuhl.

Die Nacht woar schworz wie Pech und Room

A Käuzla uff´m Dache rief

Und wie derr Kolle endlich schlief,

Doo hott´a goar enn biesa Troom.

Ging derr Wind eim Uwarühre

Kloppt woas onn die Stubatüre.

Koama lauter: ees, zwee, drei - Lauter fette Schweinla rei.

Woar a ganzes Uufgebiete,

Hotta lange Masser miete,

Lauter Schweinla, lauter fette

Koama uff zwee Benn geloofa,

Koama olle

Bis onns Bette

Wu derr Kolle

Und toat schloofa.

Finga olle oan zu singa,

Stonda doo und zeigta olle

Lauter blanke Masserklinga:

Kolle, Kolle, Kolle, Kolle,

Kolle, du werrscht jitz geschlacht´t,

Und aus dir wird Wursscht gemacht.

Jitz fing doas Errschte oan zu sprecha:

„Nuck, nuck, merr warn a bale stecha!“

Und wie doas Errschte und hotte geredt,

Doo meente doas Zweete:

„A ies hübsch fett.

Doo denk´iech wull, doo wär´sch is Beste,

Merr machta Wurscht, und zwoar gepresste.“

Doo meente doas Dritte:

„´s gutt, ´s ies gutt,

Surgt ock ferr Blutt, surgt ock ferr Blutt”:

Jitz sproach dosa Errsschte: “Woas mach`merr denn aber Mit dan Nierlan und
                              mit derr Laber?“

Doas Zweete Sproach:

„Doas macht keene Mühe,

Doas kimmt oll´s ei dieBrühe“.

Und dosa Dritte sproach: „Macht ock errscht kee Gelärme,

Surgt ock ferr Därme.“

Doo finga se olle zu grunza oan:

Därme werd a wull salber hoan.”

Und wackelta olle mit a Rüsseln:

„Surgt ock ferr Schüsseln, surgt ock ferr Schüsseln!“

Und doas Errschte Sproach: „Merr warn ins setza,

Messer wetza, Masser wetza.“

Und wie se und hotta die Masser geschliffa,

Doo meente doas Errschte

„Jitz zugegriffa!

Hier gibbts errscht kee Aber und kee Wenn,

Merr hahma´n bale bei a Benn

Ees nimmt a geim linka, ees nimmt a beim rechta,

Mir beeda haln a, ihr beeda stecht a!“

Doo wurde dam Kolle ganz angst und bange,

A loag und wond sich wie´n Sschlange,

A grief nooch derr Lompe, a grief nooch´m Toochte,

A fluug aus´m Poochte.

Und wie a neberm Bette loag,

Doo wurd a munter und erschroak.

Nee, ducht´a, nee, kunnt´s tälscher sein,

Ma kunnde jitz schunt´n Bluttwurscht sein.

A grief sich onn die Uhrn, a grief sich onn die Beene,

Nee, Goot sei Dank, a woar noch keene!

• Gość: Wilym kto z kim przestaje IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 21:14
                              Mowcie co chcecie, ale moim zdaniem lepiej trzymac z tymi, ktorzy kulturalnie
                              mowia o przylaczeniu Slaska do Niemiec (choc takich postow tu nie znalazlem)
                              niz z tymi, ktorzy uwlaczajac Slazakom i poslugujac sie inwektywami
                              podkreslaja zwiazki Slaska z Polska. Nie czuje sympatii do Hugona, mesco, czy
                              karlika nie dlatego, ze oni sa za Polska, a dlatego ze sa chamscy, a czasem
                              wrecz ordynarni. A Polska jako ordynarny kraj prymitywnych chamow w stylu w/w
                              po prostu mi nie odpowiada.
                              Gdyby taki Hugon publicznie zasmiewal sie ze spalonych Zydow w Auschwitz, albo
                              rozprawial o tym jak to kobiety-powstancy warszawcy masowo oddawaly uslugi
                              seksualne oddzialom pacyfikujacym Warszawe, bo warszawiakom nie stawal
                              (przepraszam za skrajnosci, chce tylko oddac klimat jego wypowiedzi) to albo
                              juz dawno siedzialby w ciupie, albo mialby przynajmniej obita morde.
                              Tymczasem on wielokrotnie kpil z masowych gwaltow dokonywanych przez armie
                              czerwona na Slazaczkach i nic go za to nie spotkalo. Szlachetny Karlik czy
                              dobrotliwy mRW ani razu nawet nie zwrocili mu uwagi.
                              Nie po drodze mi z takimi prymitywami i cale szczescie ze wiekszosci Slazakow
                              tez nie: z tego co widac na tym forum to karlik jest tu jedynym slaskim
                              zaprzancem, ktory woli lumpenproletariat i knajpiane zagrywki od normalnego
                              towarzystwa (niezaleznie od tego jakiej byloby opcji). mRW mimo wszystko
                              zachowuje jeszcze troche przyzwoitosci.
                              • Gość: mrW Re: kto z kim przestaje IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.08.02, 21:39
                                -Witom!,jok sie udoly wakacje?, downo Cie tu nie bylo, mom nadzieja ze
                                nadrobimy straty
                                -jesli chodzi o Mesco, to tu nie mosz racji, bo zawsze go ganilem za jego
                                wystapienia
                                -wielu z Twoich (domniemanych kolegow), wielo razy lobrazalo mnie az
                                trzeszczalo, ni byda rzucol nikami, bo kazdy wie o kim mowa
                                -nastepno rzecz to to, ze akurot tych, ktorych wymieniles w swoim poscie to
                                Ci, ktorzy najbardziej sa obrazani i to mnie zastanawia?
                                pozdr.
                              • Gość: Arnold Re: kto z kim przestaje IP: 213.186.78.* 28.08.02, 22:18
                                Dzien w dzien dowodza slabosci zwiazkow z polska swoimi wypocinami.
                                • Gość: mrW Re: kto z kim przestaje IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.08.02, 22:48
                                  -grosz na zwloka?, teroz tu juz blank nie wiem o co idzie?
                                  • Gość: Arnold Re: kto z kim przestaje IP: 213.186.78.* 28.08.02, 23:19
                                    To niy to co myslisz
                              • Gość: hugon Re: Do oszolomstwa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 09:00
                                Zapamiętaj sobie ty i tobie podobni zdrajcy Polski I Śląska !!!!!!!!!!!!!!
                                "Słuchaj uważnie bo dwa razy nie będę powtażał"
                                Styl mojej postów jest idealnie dopasowany do szamba jakim są Volksdojcze
                                Innym stylem nie będę się zwracał do tych wiarołomców.W imię pieniądza
                                zdradzacie tę ziemię obrażacie Polskę ,Polaków, Ślązaków .W myśl starych
                                totalitarnych metod kto nie znami ten przeciwko wam.
                                Tak tak będę się wyśmiewał w wulgarny sposób z was bo tacy jesteście i
                                wyłącznie na to zasługujecie.I wiesz co sam na to nie wpadłem powiedzieli mi że
                                najlepiej tak postępować właśnie ŚLĄZACY MOI SERDECZNI PRZYJACIELE BARDZO
                                BARDZO DUŻA GRUPA LUDZI Z CZYSTYMI RĘKAMI I SERCAMI.
                                To co wypisujesz i tobie podobne mendy jest kłamstwem potafisz w żywe oczy
                                przeinaczać słowa fakty naginasz historie do swoich kretyńskich dywagacji
                                insynuujesz mi że obrażam Niemców,Żydów,Ślązaków,Polaków,Gwatemalczyków,itp..
                                Nienawiść jest chorobą idż się leczyć i przestań lizać dupska swoich mocodawców.
                                Każdy może zbłądzić Polscy Ślązacy maja złote serca wybaczą.
                                hugon.

• Gość: !!! Re: Do zasciankowego hujonka IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.08.02, 09:04
                                  juz ci mowilem gorolu, poucz sie polskiej ortografi. "powtazal" pisze sie
                                  inaczej.

• Gość: Arnold Re: Do oszoloma hujona IP: 213.186.78.* 29.08.02, 09:12
                                  Gorolska gnido nie myl Slazakow z mieszkancami tzw. woj Slaskiego,
                                  folkspolakami i innymi .
              • Gość: hugon Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 08:35

> Jezeli chodzi o ta kase,1945-koniec wojny,Jankesi okupuja zachodnie Niemcy,za
                > jedna tabliczke czekolady John smarowal niemke caly tydzien,za paczke
                ponczoch
                > nastepny tydzien,a za kilka marek to ile chcial i kiedy chcial,po wschodniej
                > stronie wygladalo to troche inaczej,tam dawaly za darmo ze strachu i
                > niejednokrotnie za zycie,a teraz byla DDR,to Niemcy tylko ze komunisci,tak
                > zniszczyli kraj,ze pomimo pompowania milionow marek przez ostatnie 12-lat
                konca
                >
                > nie ma,DDR byla mniejsza jak Polska terytorlialnie i ludnosciowo a jakich
                > zniszczen dokonali,i porownujac to do polski to wcale nie wychodzi tak
                > zle,wrecz odwrotnie okazuje sie ze ten Niemiec-komunista jest gorszy od
                > jakiegokolwiek innego komunisty,a jako gospodarz calkiem do dupy,i zadne
                cechy
                > narodowe nic tu nie maja do rzeczy,potwierdza to teze ze czlowiek ktory zyje
                w
                > systemie takim jakim byla komuna jest totalnie zniewolony,i obojetnie czy on
                > jest Polakiem czy Niemcem taki sam syf,a z niemiecka skrupulatnoscia robi sie
                > jeszcze wiekszy tak jak w DDR,na koniec cos z histori,rok 1410-Grunwald tuz
                > przed bitwa Polacy mowia cyt" idz zloto do zlota a zelazo do zelaza".
                Witaj Karliku :-)
                bardzo zgrabnie to ujołeś , brawo :-)
                Szkoda że te gnidy itak nic nie zrozumieją.
                pozd .hugon
                • Gość: Szczur Hujon Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 213.186.78.* 29.08.02, 08:42
                  Chlopak ze sosnofca szuka guza.
                  • Gość: Karlik Do Wilyma IP: *.cpe.quickclic.net 29.08.02, 18:45
                    No ciekawe rzeczy tu piszesz,tylko troche nie rozumie,jestem nieco zdumiony tym
                    okresleniem jak o tych co koltularnie pisza o przylaczeniu Slaska do Niemiec,
                    to czyli masz takich jak ty na mysli,bo wszyscy inni ktorzy napisza co innego
                    to zwykle polskie chamy ,Tak?,wiec sie mylisz,bo juz tu konczy sie twoja
                    kurtuazja,i wychodzi zwykly cham,nie zapominaj ze najwieksze chamstwo,i ludzkie
                    zezwierzecenie wyszlo z twojego Heimatu,z ojczyzny artystow ,poetow,ludzi
                    nauki,takiego przepoczwarzenia swiat jeszcze nie widzial,troche skromnosci nie
                    zaszkodzi,wiec nie wyjezdzaj nam tu z tymi rzeczami bos sam nie swiety,hm,a co
                    ztym zaprzancem?,wedlug klasyki to taki ktory sie czegos wyrzekl,ewentualnie
                    zaparl,ani jedno, ani drugie nie pasuje do mnie,dlaczego /, bo jestem Slazakiem
                    i tego nigdy sie nie zaparlem ani wyrzeklem,stoje za opcja ktora wpoili mi
                    przodkowie i tez sie tego nie wyrzeklem ze jestem polski Slazak,moglbym pisac
                    tylo Slazak,ale przez takich jak ty ktorzy poszli na wspolprace i pelne
                    poddanstwo Niemcom,innym nie pozostalonic innego jak tylko przejscie na druga
                    strone,w celu unikniecia pelnej germanizacji,a ze ztwojej strony to inaczej
                    wyglada,to trudno, mozesz sie pogodzic lub nie,ale fakt jest faktem,nalezy
                    tylko ubolewac ze tak plytko tym sie zajoles.
                    • Gość: Arnold Re: Do Wilyma IP: 213.186.78.* 29.08.02, 19:10
                      Karlik, czyli lepiyj byc polokiym niz sloonzokiem (w twojim przipadku)
                      Gratuluja wyboru i zycza szczynscia. I juz niy wlaz z butami w sloonskiy sprawy.
                      • Gość: Karlik Re: Do Wilyma IP: *.cpe.quickclic.net 29.08.02, 19:21
                        To samo mozna napisac o tobie,tylko a drugiej strony i tez nie wlaz w nasze
                        Slaskie sprawy.
                        • Gość: Arnold Re: Do Wilyma IP: 213.186.78.* 29.08.02, 19:35
                          Niy ma zodnyj drugiyj strony. Abo Sloonsk abo to cos wybrol.
                          • Gość: Karlik Re: Do Wilyma IP: *.cpe.quickclic.net 29.08.02, 19:37
                            Co jest lepsze,byc niemcem albo slazakiem?odpoiwiedz.
                            • Gość: Arnold Re: Do Wilyma IP: 213.186.78.* 29.08.02, 19:39
                              Jak znojdziesz kas wpis kaj zech pedziol kim jestech to se przeczitej. Jes pora
                              takich.
                              • Gość: Karlik do Arnolda IP: *.cpe.quickclic.net 29.08.02, 19:59
                                Nie wymiguj sie,jak ty sie kogos pytasz to ci odpowiadaja,a ty sie migasz
                                fifoniu,boisz sie ze cie zaszufladkuja jako niemieckiego slazaka,miej odwaga i
                                odpowiedz,co jest lepsze,byc niemcem ,albo slazakiem?
                                • Gość: Arnold Re: do Arnolda IP: 213.186.78.* 29.08.02, 20:16
                                  Jo niy wiym czy lepiyj byc Sloonzokiym czy Niymcym, bo zech jes Sloonzok.
                                  Porownanie mom ino materialne, ale to dziyki grabiyzcyj polityce polskij.
                                  Psuje mi tyz samopoczucie to, ze konca tyj polityki niy widac. A kulturalnie
                                  czy historycznie miyndzy Sloonzokiem a Niymcym roznice som takiy jak miyndzy
                                  Austryjokiym a Bajerokiym.
                                • Gość: Karlik Re: do Arnolda IP: *.cpe.quickclic.net 29.08.02, 20:22

> Nie wymiguj sie,jak ty sie kogos pytasz to ci odpowiadaja,a ty sie migasz
                                  > fifoniu,boisz sie ze cie zaszufladkuja jako niemieckiego slazaka,miej odwaga
                                  i
                                  > odpowiedz,co jest lepsze,byc niemcem ,albo slazakiem?

Nie chcesz odpowiedziec,twoja sprawa,kazan nikt ci tu prawic nie bedzie,chcesz
                                  trzymac wszystkie sznurki w reku,ale wiedz ze pozbawiles sie prawa do
                                  osadzania innych i o rzekania kto jest Slazakiem a kto nie,chociaz nigdy go nie
                                  miales !!!!.
                                  • Gość: Arnold Re: do Arnolda IP: 213.186.78.* 29.08.02, 20:35
                                    Tys jes chopie slepy czy czytac niy umisz?
                                    • Gość: Karlik Re: do Arnolda IP: *.cpe.quickclic.net 29.08.02, 20:41

> Tys jes chopie slepy czy czytac niy umisz?

Umia,umia i miyndzy linikami tyz,niychcesz lodpowiedziec tak wprost,twoja
                                      rzecz,niy jo byda cie osondzol.
                                      • Gość: Arnold uostatnio godka ze Karlikiym IP: 213.186.78.* 29.08.02, 20:49
                                        To jak ty umisz czytac miyndzy linijkami, a niy to co jes w linijkach, to ci
                                        powiym - jo jes Sloonzok. A jesli pamiyntom to ty ze pedziol ze czujesz sie
                                        tak samo we Wroclawiu i we Warszawie. Na forum Zabrze, pamiyntosz? No to zes
                                        Sloonzokiym na pewno niy jes. W miescie sw. Jadwigi Sloonskiyj czuc sie jak we
                                        Warszawie? Tys je ...., szkoda godac.
                                        • Gość: Karlik Re: uostatnio godka ze Karlikiym IP: *.cpe.quickclic.net 29.08.02, 20:59

> To jak ty umisz czytac miyndzy linijkami, a niy to co jes w linijkach, to ci
                                          > powiym - jo jes Sloonzok. A jesli pamiyntom to ty ze pedziol ze czujesz sie
                                          > tak samo we Wroclawiu i we Warszawie. Na forum Zabrze, pamiyntosz? No to zes
                                          > Sloonzokiym na pewno niy jes. W miescie sw. Jadwigi Sloonskiyj czuc sie jak
                                          we
                                          > Warszawie? Tys je ...., szkoda godac.

i tu cie zas mom,bo zech napisol ze we Wroclawiu czuja sie jakos lepi,czymus
                                          tego niy napisol?,kryncisz colki czos,co jo je to wiym,ino ciebie trza
                                          przipomniec cos ty je,i tako terozki widza sluzysz opcji niymiecki,i wierz mi
                                          to je lagodne lokreslynie po tych twioch lopiniach o innych na tym forum,alles
                                          kla.
                                          • Gość: Arnold postscriptum IP: 213.186.78.* 29.08.02, 21:19
                                            Zabrze

Re: niepodległy Górny Śląsk
                                            Autor: Gość: Arnold IP: 213.186.78.*
                                            Data: 26-07-2002 11:46 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                                            A jo mysla, ze sloonzok nie potrzebuje etykiety "polski", "niymiecki" itp
                                            jesli sie nim naprowda czuje. Karlik, kaj sie czujesz jak za granica, we
                                            Wroclawiu czy we Warszawie?.

UODPOWIYDZ KARLIKA

Zabrze

Re: niepodległy Górny Śląsk
                                            Autor: Gość: Karlik IP: *.cpe.quickclic.net
                                            Data: 27-07-2002 02:41 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                                            Pytosz sie,to Ci lodpowiym ze w Warszawie,ale Wroclaw tyz mi za bardzo niy lezy
                                            mozno przez to ze go tak richtich niy znom,pyrsk.

NIY ZNOSZ WROTIZLI? !!!!!!!!!! - Gynug.

• Gość: Karlik Do Arnolda IP: *.cpe.quickclic.net 30.08.02, 23:38

> Zabrze
                                              >
                                              > Re: niepodległy Górny Śląsk
                                              > Autor: Gość: Arnold IP: 213.186.78.*
                                              > Data: 26-07-2002 11:46 + odpowiedz na list
                                              >
                                              > + odpowiedz cytując
                                              >
                                              > ------------------------------------------------------------------------------
                                              -
                                              > -
                                              > A jo mysla, ze sloonzok nie potrzebuje etykiety "polski", "niymiecki" itp
                                              > jesli sie nim naprowda czuje. Karlik, kaj sie czujesz jak za granica, we
                                              > Wroclawiu czy we Warszawie?.
                                              >
                                              > UODPOWIYDZ KARLIKA
                                              >
                                              > Zabrze
                                              >
                                              > Re: niepodległy Górny Śląsk
                                              > Autor: Gość: Karlik IP: *.cpe.quickclic.net
                                              > Data: 27-07-2002 02:41 + odpowiedz na list
                                              >
                                              > + odpowiedz cytując
                                              >
                                              > ------------------------------------------------------------------------------
                                              -
                                              > -
                                              > Pytosz sie,to Ci lodpowiym ze w Warszawie,ale Wroclaw tyz mi za bardzo niy
                                              lezy
                                              >
                                              > mozno przez to ze go tak richtich niy znom,pyrsk.
                                              >
                                              > NIY ZNOSZ WROTIZLI? !!!!!!!!!! - Gynug.
                                              >
                                              >
                                              > I zas zes pokrynciol!!,pytanie bylo kaj je bordzi zagranica do mie,i zech ci
                                              lodpisol,a zes niy zrozumiol tos soron jak trza,poczytej to jeszcze roz i
                                              pomiarkuj trocha,bez przekryncanio,fifoniu!
                                              >
                    • Gość: Wilym Do Karlika IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 23:04
                      No tak Karlik, ty albo jestes tepy, albo tylko rzniesz glupa, jak to kiedys
                      pieknie powiedzial JKM.
                      Po pierwsze, nie napisalem, ze jestem za przylaczeniem Slaska do Niemiec, a
                      tylko ze blizej mi do tych, ktorzy kulturalnie mowia o przylaczaniu Slaska do
                      Niemiec (choc takich postow nie znalazlem) niz w sposob ordynarny i chamski
                      podkreslaja zwiazki Slaska z Polska (vide posty twojej szacownej persony,
                      twojego kumpla hugona i innych ordynarnych przyglupow w postaci mesca i
                      roznych arturow).
                      Jesli nie czujesz roznicy to badz laskaw nie otwierac ust i nie kompromitowac
                      sie brakiem zrozumienia najprostszego komunikatu w jezyku, ktory uwazasz za
                      ojczysty.
                      Gwoli zrozumienia, nie jestem Niemcem i za takiego sie nie uwazam. Nie jestem
                      tez Polakim i za takiego sie nie uwazam: jestem Slazakiem. Moja ojczyzna jest
                      Slask a Heimatem Gliwice i okolice (co latwo wysledzic po adresie na gorze).
                      Nie wiem co miales na mysli mowiac, ze z mojeo Heimatu wyszlo cale zlo tego
                      swiata. Jesli chciales mi imputowac niemieckosc i posluzyc sie
                      terminem "ojczyzna" to powinienes wiedziec, ze ta w jezyku niemieckim
                      to "Vaterland", a nie "Heimat". Heimatem dla slaskich Niemcow jest Slask, a
                      Niemcy to Vaterland, ale jak widze nawet tego nie wiesz, chociaz roscisz sobie
                      prawo do wyglaszania sadow kategorycznych w dziedzinie Slaska i jego
                      mieszkancow.
                      Ciekawe tylko, ze jestes taki madry zza wielkiej wody-skoro tak bardzo kochasz
                      Polske i plujesz na Slazakow (Slazakow czy Niemcow) ktorzy maja wiecej
                      sentymentu do Niemiec niz do Polski to dlaczego nie dasz im przykladu jak maja
                      postepowac i tu nie wrocisz?
                      Chcialem napisac, ze czekam na rzeczowa odpowiedz, ale po tobie zbyt wiele sie
                      nie spodziewam.
                      • Gość: Karlik Do Wilyma IP: *.cpe.quickclic.net 30.08.02, 23:50
                        Gość portalu: Wilym napisał(a):

> No tak Karlik, ty albo jestes tepy, albo tylko rzniesz glupa, jak to kiedys
                        > pieknie powiedzial JKM.
                        > Po pierwsze, nie napisalem, ze jestem za przylaczeniem Slaska do Niemiec, a
                        > tylko ze blizej mi do tych, ktorzy kulturalnie mowia o przylaczaniu Slaska do
                        > Niemiec (choc takich postow nie znalazlem) niz w sposob ordynarny i chamski
                        > podkreslaja zwiazki Slaska z Polska (vide posty twojej szacownej persony,
                        > twojego kumpla hugona i innych ordynarnych przyglupow w postaci mesca i
                        > roznych arturow).
                        > Jesli nie czujesz roznicy to badz laskaw nie otwierac ust i nie kompromitowac
                        > sie brakiem zrozumienia najprostszego komunikatu w jezyku, ktory uwazasz za
                        > ojczysty.
                        > Gwoli zrozumienia, nie jestem Niemcem i za takiego sie nie uwazam. Nie jestem
                        > tez Polakim i za takiego sie nie uwazam: jestem Slazakiem. Moja ojczyzna jest
                        > Slask a Heimatem Gliwice i okolice (co latwo wysledzic po adresie na gorze).
                        > Nie wiem co miales na mysli mowiac, ze z mojeo Heimatu wyszlo cale zlo tego
                        > swiata. Jesli chciales mi imputowac niemieckosc i posluzyc sie
                        > terminem "ojczyzna" to powinienes wiedziec, ze ta w jezyku niemieckim
                        > to "Vaterland", a nie "Heimat". Heimatem dla slaskich Niemcow jest Slask, a
                        > Niemcy to Vaterland, ale jak widze nawet tego nie wiesz, chociaz roscisz
                        sobie
                        > prawo do wyglaszania sadow kategorycznych w dziedzinie Slaska i jego
                        > mieszkancow.
                        > Ciekawe tylko, ze jestes taki madry zza wielkiej wody-skoro tak bardzo
                        kochasz
                        > Polske i plujesz na Slazakow (Slazakow czy Niemcow) ktorzy maja wiecej
                        > sentymentu do Niemiec niz do Polski to dlaczego nie dasz im przykladu jak
                        maja
                        > postepowac i tu nie wrocisz?
                        > Chcialem napisac, ze czekam na rzeczowa odpowiedz, ale po tobie zbyt wiele
                        sie
                        > nie spodziewam.

No stary porownujac kogokolwiek do ordynarnych przyglupow,i chamow sam sie z
                        tymi okresleniami identyfikujesz,i nic nie jestes lepszy,a te twoje pieprzenie
                        o kulturze to se wluz tam gdzie slonce nie dochodzi,mnie nie nabierzesz na
                        slowka,sentyment niemieckiego slazaka = niemiecki slask,juz raz to
                        przerabialismy.
                        • Gość: ! Re: Do Wilyma IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 30.08.02, 23:52
                          Karlik zminiles provaidera???
                          • Gość: Karlik Re: Do Wilyma IP: *.cpe.quickclic.net 01.09.02, 02:02
                            Gość portalu: ! napisał(a):

> Karlik zminiles provaidera???

Nie,na razie nie ma po co.
                  • Gość: mrW Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 29.08.02, 20:10
                    Gość portalu: Szczur Hujon napisał(a):

> Chlopak ze sosnofca szuka guza.

-Arnold?, co to je?, co Ty tu fandzolisz!
                    • Gość: Arnold Re: Najwięksi zatwardziali debile IP: 213.186.78.* 29.08.02, 20:17
                      pomylijech tymat s autorym.
                      • Gość: Arnold Szczur hujon IP: 213.186.78.* 29.08.02, 20:18
                        Tak mialo byc
                        • Gość: mrW Re: Szczur hujon IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 29.08.02, 21:55
                          -a czamu Ty go tok meczysz, co?
                          -lon mo ksywa Hugon, przeston bluznic!
    • Gość: alois do hujonika IP: *.ivu / 192.168.18.* 28.08.02, 17:03
      nawet jakbysmy potencjalnie chcieli (czego zaden Schlesier by nie zrobil) nie
      moglibysmy szczac na groby przodkow, bo gorole takie jak hujonik w ramach
      falszowania historii te groby zlikwidowali.

PS.
      hujoniku tak narzekasz na "niewyksztalconych" Schlesier, ktorzy przewyzszaja
      taka kreature jak ciebie pod kazdym wzgledem a sam nie znasz twego wlasnego
      jezyka: TCHURZ pisze sie w twoim "pieknym" jezyku troche inaczej ;-)
    • hugon Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum 30.08.02, 08:37
      Dowcip rubaszny jest obcy każdemu nakręconemu automatowi tego na szkoleniach
      nie uczą nie pasuje to do tej ich aryjskiej czystości co innego idąc grupą
      bijówkarzy i przy okazji zgwałcic młodą Żydówkę lub zabawić się z Polską
      dziewczyną na sianie seria w plecy z automatu zamknie na zawsze usta
      poszkodowanym i świadkom.
      Poczucie humoru jest obce takim gnidą jak Willy,Gośc,Arnold,!!! ,aloizik ,itp...
      Epitety używane w stosunku do tych skurwieli są jak najbardziej adekwatne.
      Bynajmniej je rozumieją i przez to wpadaja w popłoch zobaczyć własną twarz w
      lustrze jakim jest internet to nic przyjemnego nawet Bazyliszek jak zobaczył
      swoje oblicze to zdechł niestety Volksdojcz musi być bardziej wredną istotą to
      go nie rusza.
      Drodzy Rodacy nie dajcie sie podpuszczać dzis marchewka a jutro kij i kaganiec.
      hugon
      • Gość: ALOIS Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.ivu / 10.14.100.* 30.08.02, 10:57
        zapomniales napisac: polska dla polakow!
        • Gość: Wilym Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 23:55
          Jezeli to co prezentuje Hugon ma byc dowodem jego poczucia humoru (rubasznego)
          to wspolczuje tym, ktorzy musza z nim przestawac. Czy z wlasnych rodzicow,
          dziadkow i np. ofiar gwaltow zartujesz w rownie wyrafinowany sposob,
          dowcipnisiu?
          Ty jednak rzeczywiscie jestes szurniety, a do tego nie znasz zasad polskiej
          ortografii polglowku.
    • Gość: Hujon Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum IP: *.cafekontakt.pl 31.08.02, 18:11
      Pozdrawima wszytkich mordercow
      • Gość: Wilym do wlodka IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 21:49
        Wlodku idz sie lecz! Rozumiem, ze etap bialych myszek (ten najmniejgrozny)
        masz juz za soba. Czas goni ...
        • wlodek55 Re: do wlodka 31.08.02, 21:56
          Gość portalu: Wilym napisał(a):

Rozumiem, ze etap bialych myszek (ten najmniejgrozny)
          > masz juz za soba. Czas goni ...

Plagiat.

Nie stać Cię na więej?

Czas goni.....
          Idź do szkoły.
          • Gość: Ober Re: do wlodka IP: *.telpol.net.pl / 172.16.3.* 01.09.02, 11:16
            wlodek55 napisał:

> Gość portalu: Wilym napisał(a):
            >
            > Rozumiem, ze etap bialych myszek (ten najmniejgrozny)
            > > masz juz za soba. Czas goni ...
            >
            >
            > Plagiat.
            >
            > Nie stać Cię na więej?
            >
            > Czas goni.....
            > Idź do szkoły.

Wilym.A wiysz co mozesz tyz dostac tyta?
            Jak pojdziysz do szkoly.
            Abo w tyta.
            • Gość: Wilym do obera IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 12:18
              A twoj ksywka to z racji funkcji "Ober" w knajpie?
    • Gość: alois Re: do wlodka IP: *.ivu / 10.14.100.* 02.09.02, 12:11
      jak slusznie zauwazyles "Deutschland, Deutschland über alles" oznacza "niemcy
      ponad wszystko" a nie " ponad wszystkich" i zwiazane jest ze zjednoczeniem
      poszczegolnych ksiestw.
      w hymnie (mam na mysli wszystkie 3 zwrotki) nie ma najmniejszej przemocy, czego
      nie mozna powiedziec o hymnie polskim.
      • Gość: mrW Re: do tego, alochy! IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 02.09.02, 23:59

> jak slusznie zauwazyles "Deutschland, Deutschland über alles"
        oznacza "niemcy
        > ponad wszystko" a nie " ponad wszystkich" i zwiazane jest ze zjednoczeniem
        > poszczegolnych ksiestw.
        > w hymnie (mam na mysli wszystkie 3 zwrotki) nie ma najmniejszej przemocy,
        czego
        >
        > nie mozna powiedziec o hymnie polskim.

-a w polskim hymnie wedlog ciebie jest przemoc?
        -to ty chyba nie znosz polskiego hymnu!, idz i nauczej te dyrdymalki swoich
        kolesi i przeston fandzolic fleki!
        -
        -"niemcy ponad wszystko" - co to je?, toje hymn?, to je przewartosciowanie
        niemieckiego narodu
        -gdyby nie problem pomiedzy;USA i Rosja, to byscie ..........
        • Gość: Karlik Re: do tego, alochy! IP: *.cpe.quickclic.net 03.09.02, 23:16
          Alojz take fleki tu pociskosz ze szkoda godac!,to je walynie kota za pomocom
          mota.
          • Gość: !!! Re: do tego, alochy! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 04.09.02, 11:53
            karlik, piyknol wypowiedz - swiadczy yno o twoim poziomie: tela buchstabof i
            zero inhaltu!
            PS.
            alois mol recht
            • Gość: Karlik Re: do tego, alochy! IP: *.cpe.quickclic.net 05.09.02, 00:12
              Ja a to ciekawe,ty myslisz ze ludzie bydom sie zastanowiac ze to ino je jakos
              tam metafora,to sie mylisz,suchajom jak to leci i richtih myslom ze je lon
              napastliwy,bez darmo by go niy zabroniyli calego spiywac,to tyla,a porownywanie
              do Polskigo,tego sie niy do,bo lobydwa powstowaly w colkym lodmiynnych
              warunkach,i kazdy z nich miol inksze przeslanie.
              • Gość: Deutschlandlied Re: do tego, alochy! IP: *.proxy.aol.com 05.09.02, 09:52

> Ja a to ciekawe,ty myslisz ze ludzie bydom sie zastanowiac ze to ino je jakos
                > tam metafora,to sie mylisz,suchajom jak to leci i richtih myslom ze je lon
                > napastliwy,bez darmo by go niy zabroniyli calego spiywac,to tyla,a
                porownywanie
                >
                > do Polskigo,tego sie niy do,bo lobydwa powstowaly w colkym lodmiynnych
                > warunkach,i kazdy z nich miol inksze przeslanie.

"Ich habe diese Seiten erstellt, da meiner Meinung nach die Kenntnisse über
                dieses Lied bei den meisten Menschen sehr lückenhaft oder gar falsch sind. Es
                wird zum Beispiel oft behauptet die erste Strophe (Deutschland, Deutschland
                über alles...) wäre verboten oder der Text wird häufig falsch interpretiert."

Deutschlandlied.de
    • hugon Re: Najwieksze szczekaczki DvB na forum 03.09.02, 08:14
      Karliku, mrW , wlodek, macie cierpliwość do przekomażania się z tymi zasrańcami
      z DvB , Naprawdę wierzycie że z nimi można ta po ludzku partnersku porozmawiać?
      Ich atrybuty to kłamstwo,trucizna,oszczerstwo,zdrada itp.................
      Gdyby Rosja była potęgą ekonomiczną i państwem dającym pełnię swobód
      obywatelskich to takie gnidy zaraz by znalazły papiery na pochodzenie że są
      po dziadkach , prababkach itp ...Rusy.
      To sa typowi konformiści idą tam gdzie jest więcej gdzie można coś dostać za
      darmo , państwo tolerancyjne wobec ekstremy politycznej, gdzie własne
      kompleksy i brak zdolności do tworzenia budowania można ukryć za dobrze
      zorganizowanym gospodarczo państwem.
      hugon
      P.s.
      aloiz,willy,Arnold aleście są gupieloki :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka