arnold7 24.09.05, 19:28 Jakos tak milo sie tego slucha, zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sss9 Re: Penny Lane 24.09.05, 20:36 dziękuję, bardzo się starałem. skoro już o popie, na mnie od "pierwszego razu", do dziś, duże wrażenie robi "Sleeping satellite". Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Penny Lane 24.09.05, 20:59 Beatlesi juz dawno przestali byc uwazani za pop. Miles Dawis, Pat, Scofield, Marcus Miller - goscie naprawde opiniotworczy, a kazdy z nich cos z Beatlesow sobie przetransponowal. I Jeff Beck, z taka gryfna blondynka, na festiwalu w Montreaux. A to cos znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Penny Lane 24.09.05, 21:16 wiesz, dla mnie pop, to niy je gańba... a i Davis, czy Miller z popem byli za pan brat. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Penny Lane 24.09.05, 22:13 Zawsze wolałam Stonsow. Tylko pojedyncze utwory Pancernych mnie krecily : Girl, Let it be, / Desmond has a barrow in the Market Place..../ :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Penny Lane 25.09.05, 22:53 carrramba napisała: > Let it be, / Desmond has a barrow in the Market Place..../ :) "Ob-la-di, ob-la-da" to się nazywało:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Penny Lane 25.09.05, 23:48 I z tego samego LP; "Baby you can drive my car Yes I'm gonna be a star..." Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Penny Lane 25.09.05, 23:53 somepoint210 napisał: > I z tego samego LP; > > "Baby you can drive my car > Yes I'm gonna be a star..." > > Pozdr. > Naprawde swietny numer, powaznie. Te tututituta, tutitututaa, tudirudirutimti! . Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Penny Lane 27.09.05, 00:00 Pewnie, o "tangerine trees and marmalade skies":))) Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Penny Lane 04.10.05, 13:53 Ja miałem kiedyś (wiele, wiele lat temu) taką swoją, własną "listę przebojów": 1. Hey Jude (Paul) 2. All You Need This Love (John) 3. Yesterday (Paul) 4. Help (John) 5. Here Comes The Sun (Paul) 6. Let It Be (John) i tak dalej się przeplatało na zmianę Paul z Johnem, aż usłyszałem "Something" George'a, które całą moją listę rozwaliło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Penny Lane 05.10.05, 10:20 Ale nigdy nie zostałby wielkim, gdyby nie miał okazji przebywania z Paulem i Johnem. Mam taką, swoją własną również, teorię: W ciągu stuleci żyło na świecie wielu genialnych kompozytorów. Wielu nie mieliśmy okazji poznać, gdyż komponowali "na swój własny użytek" nie znając nawet zapisu nutowego. Tych, których znamy jest dobrze ponad setka. Jednak dwukrotnie zdażył się cud. Pierwszy raz, gdy głuchy Beethoven pisał IX Symfonię, a drugi raz gdy w tym samym czasie w Liverpoolu dorastali John i Paul. Gdyby się nie spotkali, ich kompozycje wyglądałyby całkowicie inaczej. Jeden na drugiego miał ogromny wpływ. A także na George'a, czy nawet na Ringo ("Octopus's Garden" jest mało znany, ale jak się wsłuchać po raz piąty czy dziesiąty, to "słychać rękę mistrza"). Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Penny Lane 05.10.05, 11:55 eichendorff napisał: > Jednak dwukrotnie zdażył się cud. Pierwszy raz, gdy głuchy Beethoven pisał IX > Symfonię, a drugi raz gdy w tym samym czasie w Liverpoolu dorastali John i > Paul. Witaj, Jestes pewien, ze dorastali razem z Beethovenem:))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Penny Lane 05.10.05, 12:32 somepoint210 napisał: > eichendorff napisał: > > gdy głuchy Beethoven pisał IX Symfonię, a drugi raz gdy w tym samym czasie w > > Liverpoolu dorastali John i Paul. > > Jestes pewien, ze dorastali razem z Beethovenem:))) > LOL Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Penny Lane 05.10.05, 16:10 dopiero działoby się, gdyby Paul, John i George zamiast Ringo spiknęli się z Beethovenem... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Penny Lane 05.10.05, 16:50 Głuchy nie nadawałby się na perkusję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Penny Lane 05.10.05, 17:05 :))) przecież napisałem, że dopiero działoby się... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Hello, Dolly 06.10.05, 04:05 To moze dla odmiany posluchajmy Armstronga. I said hello, dolly,......well, hello, dolly It’s so nice to have you back where you belong You’re lookin’ swell, dolly.......i can tell, dolly You’re still glowin’...you’re still crowin’...you’re still goin’ strong I feel that room swayin’......while the band’s playin’ One of your old favourite songs from way back when So..... take her wrap, fellas.......find her an empty lap, fellas Dolly’ll never go away agaaaaain tutu,tuuuu...tutu...tu, tam, tata....pump pampa...dudu:) I said hello, dolly,.....well, hello, dolly It’s so nice to have you back where you belong You’re lookin’ swell, dolly.....i can tell, dolly You’re still glowin’...you’re still crowin’...you’re still goin’ strong I feel the room swayin’...while that ole band keeps on playin’ One of your old favourite songs from way back when So...golly, gee, fellas....find her an empty knee, fellas Dolly’ll never go away....i said she’ll never go away Dolly’ll never go away again Tralala, la, lala...tralala, lala...lalalalalala...tralala, lala, tralala, lala...lalalala, la....bumbum, bum, bumbum....bubu, bumbpum...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 What A Wonderfull World 06.10.05, 16:32 Jezeli macie mozliwosc sciagniecia mp3, albo posiadacie w kolekcji, to posluchajcie, chyba najlepszy z utworow Armstronga; I see trees of green, red roses too I see them bloom for me and you And I think to myself what a wonderful world. I see skies of blue and clouds of white The bright blessed day, the dark sacred night And I think to myself what a wonderful world. The colors of the rainbow so pretty in the sky Are also on the faces of people going by I see friends shaking hands saying how do you do They're really saying I love you. I hear babies crying, I watch them grow They'll learn much more than I'll never know And I think to myself what a wonderful world Yes I think to myself what a wonderful world. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze to teraz coś specjalnie dla Jankesów:))) 06.10.05, 22:14 'Alabama song' Well, show me the way To the next whisky bar Oh, don't ask why Oh, don't ask why Show me the way To the next whisky bar Oh, don't ask why Oh, don't ask why For if we don't find The next whisky bar I tell you we must die I tell you we must die I tell you, I tell you I tell you we must die Oh, moon of Alabama We now must say goodbye We've lost our good old mama And must have whisky, oh, you know why Oh, moon of Alabama We now must say goodbye We've lost our good old mama And must have whisky, oh, you know why Well, show me the way To the next little girl Oh, don't ask why Oh, don't ask why Show me the way To the next little girl Oh, don't ask why Oh, don't ask why For if we don't find The next little girl I tell you we must die I tell you we must die I tell you, I tell you I tell you we must die Oh, moon of Alabama We now must say goodbye We've lost our good old mama And must have whisky, oh, you know why Odpowiedz Link Zgłoś
olaaprilka Re: Penny Lane 12.12.05, 18:27 A pamiętacie: "La chanson de notre amour", albo z zupełnie z innej beczki: "Candida", "Oh, happy day" nie upieram się, że ja pamiętam. Mam stare płyty i słucham czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
olaaprilka Re: Penny Lane 12.12.05, 18:32 tak na marginesie Bethovena wolą V symfonię Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Penny Lane 16.02.06, 10:27 olaaprilka napisała: > tak na marginesie Bethovena wolą V symfonię Ale wtedy nie był jeszcze całkowicie głuchy... Odpowiedz Link Zgłoś