Dodaj do ulubionych

Germanie oddajcie naszą ziemię

25.09.02, 13:19
Idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
szczekaczy ,volksdojczówi nacjonalistycznie nastawionych Niemców
Wzywam was do oddania starej słowiańskiej ziemi na początek Drezno i Berlin
.Jestem w posiadaniu niezbitych dowodów że tereny te ogniem i mieczem jak i
podstępem zostały odebrane Słowianą.
hugon
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanysek Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.hannover.is 25.09.02, 13:30
      ...ktorzy z kolei wyparli z tych ziem plemiona germanskie!
      • Gość: Karlik Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.cpe.quickclic.net 25.09.02, 16:44
        Ostatni raz to Boleslaw Smialy zpladrowal dzisiejszy Berlin!,a szkoda bo trzeba
        bylo tam zostac.
        • luka Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 25.09.02, 16:52
          Podobno nawet pod Norymbergą na południu i w okolicach Hamburga okryto ślady
          osadnictwa Słowian. Całe teren zajęty przez NRD był kiedys pod ich panowaniem.
          • Gość: Erwin Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 17:25
            Brawo hugon !!!!!! cała ziemia jest słowiańska, trzeba tylko ją wywylczyć....
            głupim szczekaniem !!!!!! Bu bist Fuehrer !!!!!!!!! hugon na prezydenta !!!!!!!
          • silesius Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 26.09.02, 13:27
            luka napisał:

> Podobno nawet pod Norymbergą na południu i w okolicach Hamburga okryto ślady
            > osadnictwa Słowian. Całe teren zajęty przez NRD był kiedys pod ich panowaniem.

Eee tam, panowanie.
            To byli pra-Gastarbeiter.
            Znaleziono przy wyschnietych nieboszczykach tych praslowian dojczmarki.

Silesius

• luka Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 27.09.02, 09:40
              silesius napisał:

> luka napisał:
              >
              > > Podobno nawet pod Norymbergą na południu i w okolicach Hamburga okryto śla
              > dy
              > > osadnictwa Słowian. Całe teren zajęty przez NRD był kiedys pod ich panowan
              > iem.
              >
              >
              > Eee tam, panowanie.
              > To byli pra-Gastarbeiter.
              > Znaleziono przy wyschnietych nieboszczykach tych praslowian dojczmarki.
              >
              > Silesius
              ---------------------------------------------
              A skąd się Niemcy wzięli na Górnym Śląsku? Wszyscy za robotą przyjechali. Sami
              byli gastarbeiterami, tylko że się niestety zasiedzieli. Na szczęscie do czasu.
        • albrecht1 Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 26.09.02, 17:19
          Gość portalu: Karlik napisał(a):

> Ostatni raz to Boleslaw Smialy zpladrowal dzisiejszy Berlin!,a szkoda bo
          trzeba
          >
          > bylo tam zostac.

Niestety, wiza turystyczna wygasa po kilku miesiącach i trzeba wracać do domu:p
      • Gość: jędrek hugon chory IP: *.trzepak.pl 26.09.02, 11:44
        zapraszam hugonie na odpust w Suchej Górze
    • Gość: ober Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.02, 19:04
      hugon ich beobachte dich schon seit einige zeit und kann nur zu deiner person
      ganz laut sagen FICK DICH SELBER DU ARSCHLOCH
    • Gość: Selbstschutz Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.09.02, 07:22
      hugon napisał:

> Idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
      > szczekaczy ,volksdojczówi nacjonalistycznie nastawionych Niemców
      > Wzywam was do oddania starej słowiańskiej ziemi na początek Drezno i Berlin
      > .Jestem w posiadaniu niezbitych dowodów że tereny te ogniem i mieczem jak i
      > podstępem zostały odebrane Słowianą.
      > hugon
      Hugon jestes normalny ztwoja glowa :oddajcie najpierw NIEMIECKIE OBRZARY
      WSCHODNIE ZA ODRA I NYSA : GDZIE UTRACONE POLSKIE ZIEMIE NA WSCHODZIE TY MALA
      WSZA Z GALICJI !!!!
      • Gość: JB Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.inetia.pl 26.09.02, 12:55
        Słowianie mieszkali na wschód od lini Łaby i Soławy. Sasowie podbili południową
        część tego obszaru, tworząc póżniej kurfurstentum Sachsen. Ale na północy, w
        Meklemburgii język lechicki utrzymywał się do 18 wieku. Jeśli ktoś nie jest
        ignorantem, to zobaczy, że 90% nazw miejscowych na obszarze tej słowiańszczyzny
        zachodniej, którą sasi nazwali Brandenburg, Sachsen, Turingen, Mecklenburg ma
        pochodzenie słowiańskie. Dopiero luteranizacja niemieckich państewek
        doprowadziłą do wytępienia języków lechickich na północy i serbskich na
        południu dzisiejszych landów wschodnich. Co do plemion germańskich, to nie
        stworzyły one nigdy żadnego trwalszego osadnictwa przed słowianami. A prawo do
        ziemi, przez która się przechodzi, świadczyłoby, że większe prawa moga rościś
        sobie Niemcy do Hiszpanii (królestwo Wizygotów), Krymu (państwo Ostrogotów),
        Tunezjii (wspólnota Wandali), Włoch (państwo Longobardów). oże ktoś mnie
        oświeci, czy istniały jakieś silniejsze wspólnoty na terenach na wschód od Łaby
        i Soławy. Niemieccy "uczeni" zrywali ziemie gdzie się dało od czasów Bismarka,
        ale nic nie znaleźli prócz osadnictwa słowiańskiego.
        Berlin, Drezno, Lipsk, Madgdeburg, Schwerin, Rostock zbudowane zostały na
        gruncie, lub na obszarze osadnictwa słowiańskiego i przejęły nazwy miejscowe.

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji,

Votre JB
        • j.aszk Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 26.09.02, 15:04
          Gość portalu: JB napisał(a):

> Słowianie mieszkali na wschód od lini Łaby i Soławy. Sasowie podbili
          południową
          >
          > część tego obszaru, tworząc póżniej kurfurstentum Sachsen. Ale na północy, w
          > Meklemburgii język lechicki utrzymywał się do 18 wieku. Jeśli ktoś nie jest
          > ignorantem, to zobaczy, że 90% nazw miejscowych na obszarze tej
          słowiańszczyzny
          >
          > zachodniej, którą sasi nazwali Brandenburg, Sachsen, Turingen, Mecklenburg ma
          > pochodzenie słowiańskie. Dopiero luteranizacja niemieckich państewek
          > doprowadziłą do wytępienia języków lechickich na północy i serbskich na
          > południu dzisiejszych landów wschodnich. Co do plemion germańskich, to nie
          > stworzyły one nigdy żadnego trwalszego osadnictwa przed słowianami. A prawo
          do
          > ziemi, przez która się przechodzi, świadczyłoby, że większe prawa moga rościś
          > sobie Niemcy do Hiszpanii (królestwo Wizygotów), Krymu (państwo Ostrogotów),
          > Tunezjii (wspólnota Wandali), Włoch (państwo Longobardów). oże ktoś mnie
          > oświeci, czy istniały jakieś silniejsze wspólnoty na terenach na wschód od
          Łaby
          >
          > i Soławy. Niemieccy "uczeni" zrywali ziemie gdzie się dało od czasów
          Bismarka,
          > ale nic nie znaleźli prócz osadnictwa słowiańskiego.
          > Berlin, Drezno, Lipsk, Madgdeburg, Schwerin, Rostock zbudowane zostały na
          > gruncie, lub na obszarze osadnictwa słowiańskiego i przejęły nazwy miejscowe.
          >
          > Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji,
          >
          > Votre JB

Wszystko to prawda tak więc nie wiem o czym tu dyskutować. Mam tylko wrażenie,
          że mówiąc, że to ziemie słowiańskie mozna wyczuć, ze posrednio dajesz do
          zrozumienia, że należą się one Polsce. Otóż szansa, że Ci Słowianie gdyby się
          nie zasymilowali z niemiecką cywilizacją byliby teraz Polakami jest praktycznie
          żadna. Byłoby to jakieś słowiańskie państewko jak Czechy czy Słowenia.
          Przykro to powiedzieć ale nawet Mazurzy, którzy jezykowo byli praktycznie
          Polakami (potomkowie osadników z Mazowsza) jakoś nie poczuli tożsamości z
          Polską kiedy w końcu dostali taką "szansę" tak ze co tu dopiero mówić o
          polskości Połabian czy Pomorzan. Zreszta tak rozumując to woj. warmińsko-
          mazurskie należy oddać Litwie albo Łotwie, bo oryginalnie nie były to ziemie
          Słowian tylko Bałtów.
          Tak na marginesie jednak mozna powiedzieć, że na bazie tysiecy (milionów)
          wchłoniętych przez niemieckość słowiańskich Połabian czy Pomorzan Niemcy to
          najbardziej słowiański naród pośród narodów niesłowiańskich , czyli jednak
          Polak Niemiec dwa bratanki ;)))
          • Gość: Darek z Cze-wy Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 16:20
            dokładnie - Lech Czech i Herman (znany także jako German)
          • albrecht1 Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 26.09.02, 17:24
            j.aszk napisał:

>
            >
            > Wszystko to prawda tak więc nie wiem o czym tu dyskutować. Mam tylko
            wrażenie,
            > że mówiąc, że to ziemie słowiańskie mozna wyczuć, ze posrednio dajesz do
            > zrozumienia, że należą się one Polsce. Otóż szansa, że Ci Słowianie gdyby się
            > nie zasymilowali z niemiecką cywilizacją byliby teraz Polakami jest
            praktycznie
            >
            > żadna. Byłoby to jakieś słowiańskie państewko jak Czechy czy Słowenia.
            > Przykro to powiedzieć ale nawet Mazurzy, którzy jezykowo byli praktycznie
            > Polakami (potomkowie osadników z Mazowsza) jakoś nie poczuli tożsamości z
            > Polską kiedy w końcu dostali taką "szansę" tak ze co tu dopiero mówić o
            > polskości Połabian czy Pomorzan.

Otóż to, podobny przykład stanowią Słowińcy na Pomorzu. Kiedy mieli szansę żyć
            w Polsce, spakowali się i wyjachali. Pozostał po nich skansen ich dawnej
            kultury w Klukach.
            • Gość: JB Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.inetia.pl 27.09.02, 09:39
              albrecht1 napisał:

> j.aszk napisał:
              >
              > >
              > >
              > > Wszystko to prawda tak więc nie wiem o czym tu dyskutować. Mam tylko
              > wrażenie,
              > > że mówiąc, że to ziemie słowiańskie mozna wyczuć, ze posrednio dajesz do
              > > zrozumienia, że należą się one Polsce. Otóż szansa, że Ci Słowianie gdyby
              > się
              > > nie zasymilowali z niemiecką cywilizacją byliby teraz Polakami jest
              > praktycznie
              > >
              > > żadna. Byłoby to jakieś słowiańskie państewko jak Czechy czy Słowenia.
              > > Przykro to powiedzieć ale nawet Mazurzy, którzy jezykowo byli praktycznie
              > > Polakami (potomkowie osadników z Mazowsza) jakoś nie poczuli tożsamości z
              > > Polską kiedy w końcu dostali taką "szansę" tak ze co tu dopiero mówić o
              > > polskości Połabian czy Pomorzan.
              >
              > Otóż to, podobny przykład stanowią Słowińcy na Pomorzu. Kiedy mieli szansę
              żyć
              > w Polsce, spakowali się i wyjachali. Pozostał po nich skansen ich dawnej
              > kultury w Klukach.

Wyjechali, ale nigdy z tego co wiem, nie wnosili do rządu niemieckiego próśb o
              odszkodowanie.
          • Gość: JB Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.inetia.pl 27.09.02, 09:35
            j.aszk napisał:

> Gość portalu: JB napisał(a):
            >
            > > Słowianie mieszkali na wschód od lini Łaby i Soławy. Sasowie podbili
            > południową
            > >
            > > część tego obszaru, tworząc póżniej kurfurstentum Sachsen. Ale na północy,
            > w
            > > Meklemburgii język lechicki utrzymywał się do 18 wieku. Jeśli ktoś nie jes
            > t
            > > ignorantem, to zobaczy, że 90% nazw miejscowych na obszarze tej
            > słowiańszczyzny
            > >
            > > zachodniej, którą sasi nazwali Brandenburg, Sachsen, Turingen, Mecklenburg
            > ma
            > > pochodzenie słowiańskie. Dopiero luteranizacja niemieckich państewek
            > > doprowadziłą do wytępienia języków lechickich na północy i serbskich na
            > > południu dzisiejszych landów wschodnich. Co do plemion germańskich, to nie
            >
            > > stworzyły one nigdy żadnego trwalszego osadnictwa przed słowianami. A praw
            > o
            > do
            > > ziemi, przez która się przechodzi, świadczyłoby, że większe prawa moga roś
            > ciś
            > > sobie Niemcy do Hiszpanii (królestwo Wizygotów), Krymu (państwo Ostrogotów
            > ),
            > > Tunezjii (wspólnota Wandali), Włoch (państwo Longobardów). oże ktoś mnie
            > > oświeci, czy istniały jakieś silniejsze wspólnoty na terenach na wschód od
            >
            > Łaby
            > >
            > > i Soławy. Niemieccy "uczeni" zrywali ziemie gdzie się dało od czasów
            > Bismarka,
            > > ale nic nie znaleźli prócz osadnictwa słowiańskiego.
            > > Berlin, Drezno, Lipsk, Madgdeburg, Schwerin, Rostock zbudowane zostały na
            > > gruncie, lub na obszarze osadnictwa słowiańskiego i przejęły nazwy miejsco
            > we.
            > >
            > > Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji,
            > >
            > > Votre JB
            >
            >
            > Wszystko to prawda tak więc nie wiem o czym tu dyskutować. Mam tylko
            wrażenie,
            > że mówiąc, że to ziemie słowiańskie mozna wyczuć, ze posrednio dajesz do
            > zrozumienia, że należą się one Polsce. Otóż szansa, że Ci Słowianie gdyby się
            > nie zasymilowali z niemiecką cywilizacją byliby teraz Polakami jest
            praktycznie
            >
            > żadna. Byłoby to jakieś słowiańskie państewko jak Czechy czy Słowenia.
            > Przykro to powiedzieć ale nawet Mazurzy, którzy jezykowo byli praktycznie
            > Polakami (potomkowie osadników z Mazowsza) jakoś nie poczuli tożsamości z
            > Polską kiedy w końcu dostali taką "szansę" tak ze co tu dopiero mówić o
            > polskości Połabian czy Pomorzan. Zreszta tak rozumując to woj. warmińsko-
            > mazurskie należy oddać Litwie albo Łotwie, bo oryginalnie nie były to ziemie
            > Słowian tylko Bałtów.
            > Tak na marginesie jednak mozna powiedzieć, że na bazie tysiecy (milionów)
            > wchłoniętych przez niemieckość słowiańskich Połabian czy Pomorzan Niemcy to
            > najbardziej słowiański naród pośród narodów niesłowiańskich , czyli jednak
            > Polak Niemiec dwa bratanki ;)))

Miło porozmawiać z Tobą. Nie myślę żeby ziemie te należały sie Polsce z racji
            zamieszkiwania tam ludności słowiańskiego pochodzenia. Ale darzę te miejsa
            sentymentem. Gdy byłem nad morzem, na Pomorzu Wołogoskim, to aż przyjemnie nie
            łamać sobie jezyka czytając mapę. Pojechałem do Lubmina, Brege, Krakowa i nie
            czułem sie aż tak wyalienowany. Jeśli chodzi o nieszczesnych Mazowszan,
            zamnieszkujących obszary dawnej Puszczy Galindzkiej, to raczej zaludnili oni
            nieużytki pozostające niezagospodarowane. Zamieszkali na terenie, gdzie
            osadnictwo pruskie było znikome. Nie palili Prusów, zeby zabrać ich domostwa,
            jak robili osadnicy z Rzeszy. A co wyparcia sie polskości to niestety się
            zgodzę. Ale tak Mazurzy wyrośli. Ale z drugiej strony opowiem Ci o mojej
            teściowej , którą matka porzuciła, uciekając z Prus Wschodnich. Nie była on
            Mazurką, ale Niemką. Gdy po kilkudziesieciu latach po wojnie odnalazła sie jej
            matka, ona, mimo prl nie chciała wyjechać do niemiec zachodnich. Czuła się
            Polką. A na koniec jeszcze jeden fakt, który na pewno znasz. Plebiscyt na
            Warmii i Mazurach odbywał się w momencie, gdy linia frontu wojny z Rosją
            Sowiecką odcięła Polskę od Mazur.

Pozdrawiam serdecznie,

Votre JB
            • j.aszk Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 27.09.02, 17:40

>
              > Miło porozmawiać z Tobą. Nie myślę żeby ziemie te należały sie Polsce z racji
              > zamieszkiwania tam ludności słowiańskiego pochodzenia. Ale darzę te miejsa
              > sentymentem. Gdy byłem nad morzem, na Pomorzu Wołogoskim, to aż przyjemnie
              nie
              > łamać sobie jezyka czytając mapę. Pojechałem do Lubmina, Brege, Krakowa i nie
              > czułem sie aż tak wyalienowany. Jeśli chodzi o nieszczesnych Mazowszan,
              > zamnieszkujących obszary dawnej Puszczy Galindzkiej, to raczej zaludnili oni
              > nieużytki pozostające niezagospodarowane. Zamieszkali na terenie, gdzie
              > osadnictwo pruskie było znikome. Nie palili Prusów, zeby zabrać ich domostwa,
              > jak robili osadnicy z Rzeszy. A co wyparcia sie polskości to niestety się
              > zgodzę. Ale tak Mazurzy wyrośli. Ale z drugiej strony opowiem Ci o mojej
              > teściowej , którą matka porzuciła, uciekając z Prus Wschodnich. Nie była on
              > Mazurką, ale Niemką. Gdy po kilkudziesieciu latach po wojnie odnalazła sie
              jej
              > matka, ona, mimo prl nie chciała wyjechać do niemiec zachodnich. Czuła się
              > Polką. A na koniec jeszcze jeden fakt, który na pewno znasz. Plebiscyt na
              > Warmii i Mazurach odbywał się w momencie, gdy linia frontu wojny z Rosją
              > Sowiecką odcięła Polskę od Mazur.
              >
              > Pozdrawiam serdecznie,
              >
              > Votre JB

Witaj JB,
              dopiero teraz zobaczyłem ten twój post i az się boję, że mogłem go przeoczyć. W
              końcu jest ktoś kogo tak samo jak mnie fascynuje brzmienie nazw w dawnej
              NRD :))). Perełką jest Rugia. Ta wyspa ma nie tylko niesamowity kształt ale i
              cudowne nazwy: Babe, Glowe, Sasnitz itd itp. O historii czy słowiańskiej
              symbolice tego miejsca nie ma co pisać po pewno i tak to wiesz.

A co to Mazur i plebiscytu na Mazurach do opowiem taka w sumie ciekawą
              historię, która właściwie nie świadczy o niczym innym jak tylko o tragicznej,
              pozbawionej najzwyklejszego ludzkiego spokoju historii tego ludu. Czytałem o
              wiosce gdzie przed II wojna miejscowa ludność toczyła boje z nazistami o polską
              szkołę. Po wojnie po zderzeniu z polskimi osadnikami ci sami ludzie słali pisma
              do władz, że czuja się Niemcami i chcą nauki po niemiecku.

I oczywiście serdeczne pozdrowienia wyrazone w kolejnym języku z tzw grupy
              lechickiej , tym razem wymierajacym kosztem nie niemieckiego a innego jezyka
              słowiańskiego...

Bratëczni pòzdrówk !!
    • hugon Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 26.09.02, 12:45
      Synkowie co z wami ????? Czego wy sie tak boicie i nagle oburzacie ???
      Jeżeli ten temat was przerasta i wygodnie wam pisać tylko o ostatnich 700
      latach to sobie piszcie wasza sprawa .A niezaprzeczalna prawdą jest to że
      najpierw na tych ziemiach byli Śłowianie pogodni i spokojni ludzie nie uznający
      agresji i zbrodni i to wlaśnie przez te pokojowe cechy zostali wyparci przez
      żywioł germański.
      Trudno jak to was dla was niewygodny temat to zastanowcie sie lepiej co było
      pierwsze" kura czy jajko"
      :-)
      hugon
      P.s.
      Ja tylko zastosowałem waszą metodologię
      • Gość: adolfik Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 17:52
        suchej puliku... poczytej se trocham o wyndrowce ludow to se dowiysz kto sam
        boł piyrwszi.
    • Gość: kurt odłączyć prąd hugonowi IP: *.trzepak.pl 26.09.02, 13:02
      idż spać półkmiocie

> hugon
      • Gość: Darek z Cze-wy Re: odłączyć prąd hugonowi IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 14:38
        Chciałbym zauważyć, że Biskupin najprawdopodobniej był grodem germańskim.
        Wiemy że w czasach rzymskich obszar dzisiejszej Polski zamieszkiwali niejacy
        Wenedowie, których politycznie poprawni historycy nazwali Prasłowianami. Nie ma
        tak naprawdę na to dowodów, aczkolwiek większość poszlak wskazuje na to że to
        też byli Germanie

Mi osobiście jest wszystko jedno, ja tam jestem z Częstochowy i to się dla mnie
        liczy.
        • Gość: sprawiedliwy wies Re: odłączyć prąd hugonowi IP: *.trzepak.pl 27.09.02, 00:33
          człowieku chcemy żyć spokojnie ić spać
          jutro do lekarza idz hugonku
          > Chciałbym zauważyć, że Biskupin najprawdopodobniej był grodem germańskim.
          > Wiemy że w czasach rzymskich obszar dzisiejszej Polski zamieszkiwali niejacy
          > Wenedowie, których politycznie poprawni historycy nazwali Prasłowianami. Nie
          ma
          >
          > tak naprawdę na to dowodów, aczkolwiek większość poszlak wskazuje na to że to
          > też byli Germanie
          >
          > Mi osobiście jest wszystko jedno, ja tam jestem z Częstochowy i to się dla
          mnie
          >
          > liczy.
    • Gość: S OS Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.09.02, 19:29
      BALD IST WIEDER SO WEIT SCHLESIEN IST WIEDER FREI !!!DEUTSCHLAND IN DEN
      GRENZEN VON 1937 MUß ES SEIN !!!
    • Gość: Alosza Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 00:00
      hugon napisał:

> hugon

Pojebalo cie dokladnie
      Alosza
      • grzeg_ Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 27.09.02, 00:16
        Przed przybyciem ludności słowiańskiej na Śląsk przebywało tu germańskie plemie
        Silingów. A przed Silingami, jak twierdzą historycy, byli na terenie Śląska (a
        także paru innych miejscach dzisiejszej Polski) Celtowie.

:-))))

A więc "idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
        szczekaczy ,volksdojczów" i Hugona: Niech żyje celtycki Śląsk !!!

Pozdrowienia dla wszystkich normalnych ludzi na tym forum.
        • Gość: Arnold Re: Silingowie - Slazacy IP: 213.186.78.* 27.09.02, 00:23
          A wedlug przypuszczen historykow to wlasnie Silingowie, nalezacy do zwiazku
          Wandalow, sa przodkami w linii prostej obecnych Slazakow. Oddajcie nam
          Hiszpanie Andaluzje!!!!!!! Oczywiscie to tak na wesolo!!!!! Pozdr. dla
          wszystkich normalnych forumowiczow!
    • Gość: hugon Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 08:32
      Witaj Wielce Szanowny JB i j.aszak
      Bardzo ciekawe posty , wielu forumowiczów potraktowało poważnie ten temat z
      bardzo wielka zaciętością i niesamowita agresją.Jestem szczerze ździwiony ?
      Ideą która mi przyświeca jest to że szacunek do histori należy mieć i na jej
      podstawie uczy się i wyciągać wnioski.
      Ale w imie jakis historycznych zdarzeń czy faktów nie można zmieniać na siłę
      stanu współczesnego.
      Dlatego zastosowałem tak prześmieszna metodologię jaką stosują organizacje
      ziomkowskie, faszyzujący volksdojcze typu "zesrłem się w lesie jak byłem na
      obozie w roku 1964 ten grzybek który rośnie dzisiaj należy do mnie"
      hugon
    • silesius Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 27.09.02, 09:02
      hugon napisał:

> hugon

Prosze przedstawic te dowody ( nb. co to jest slowiana ? rodzaj miecza czy
      palnik do wytwarzania ognia ?)
      Warto jednak pamietac panu, ze w mysl prawa ( rowniez polskiego) znaczenie maja
      wylacznie imienne dokumenty wlasnosci, jak akty notarialne, zapisy w ksiegach
      zapisy testamentaryczne itp.
      Jezeli wiec dypsonuej pan dokumentem wystawionym notarialnie, stwierdzacym, ze
      scedowano na pana prawa wlasnosciowe okreslonych powierzchni gruntowych, to ma
      pan duze szanse. Takiem same jak rozni Schulz czy Maier, dysponujacy podobnymi
      dokumentami w odniesieniu do neiruchomosci polozonych w obecnej Polsce.

Nb. nie bedzie pan mial specjalnych trudnosci z odzyskaniem wlasnosci czy
      rekompensaty ( jesli zwrot rzeczy nie jest mozliwy), jesli przedlozy pan w
      stosownym urzedzie berlinskim wlasciwy dokument majacy moc prawna, wedle
      ktorego jest pan prawowitym wlascicielem danej nieruchomosci.

A jak jest w Polsce ?

Silesius
      • Gość: JB Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.inetia.pl 27.09.02, 09:46
        silesius napisał:

> hugon napisał:
        >
        > > Idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
        > > szczekaczy ,volksdojczówi nacjonalistycznie nastawionych Niemców
        > > Wzywam was do oddania starej słowiańskiej ziemi na początek Drezno i Berli
        > n
        > > .Jestem w posiadaniu niezbitych dowodów że tereny te ogniem i mieczem jak
        > i
        > > podstępem zostały odebrane Słowianą.
        > > hugon
        >
        > Prosze przedstawic te dowody ( nb. co to jest slowiana ? rodzaj miecza czy
        > palnik do wytwarzania ognia ?)
        > Warto jednak pamietac panu, ze w mysl prawa ( rowniez polskiego) znaczenie
        maja
        >
        > wylacznie imienne dokumenty wlasnosci, jak akty notarialne, zapisy w ksiegach
        > zapisy testamentaryczne itp.
        > Jezeli wiec dypsonuej pan dokumentem wystawionym notarialnie, stwierdzacym,
        ze
        > scedowano na pana prawa wlasnosciowe okreslonych powierzchni gruntowych, to
        ma
        > pan duze szanse. Takiem same jak rozni Schulz czy Maier, dysponujacy
        podobnymi
        > dokumentami w odniesieniu do neiruchomosci polozonych w obecnej Polsce.
        >
        > Nb. nie bedzie pan mial specjalnych trudnosci z odzyskaniem wlasnosci czy
        > rekompensaty ( jesli zwrot rzeczy nie jest mozliwy), jesli przedlozy pan w
        > stosownym urzedzie berlinskim wlasciwy dokument majacy moc prawna, wedle
        > ktorego jest pan prawowitym wlascicielem danej nieruchomosci.
        >
        > A jak jest w Polsce ?
        >
        > Silesius

Panowie Meier czy Schnauzer nie przejmowali sie zbytnio takimi papierami. Był
        październik 1939 roku, wieś Brudzewo, powiat Września. Panowie kazali
        spakować "majątek" na wóz i wyjechać. O papierach nikt nie mówił. Tak wyjechało
        setki tysięcy ludzi z Wielkopolski. Meier i Schnauzer zmienili sobie Brudzewo
        na Brückenau, a Wilekopolską na Warthegau. Zabrali polskie majątki. O papierach
        nikt nie rozmawiał.
        Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
        To, niemieckim zwyczjem kazdy "wypędzony" powinien napisać sobie na drzwiach.

Votre JB

• j.aszk Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 27.09.02, 11:14

> Panowie Meier czy Schnauzer nie przejmowali sie zbytnio takimi papierami. Był
          > październik 1939 roku, wieś Brudzewo, powiat Września. Panowie kazali
          > spakować "majątek" na wóz i wyjechać. O papierach nikt nie mówił. Tak
          wyjechało
          >
          > setki tysięcy ludzi z Wielkopolski. Meier i Schnauzer zmienili sobie Brudzewo
          > na Brückenau, a Wilekopolską na Warthegau. Zabrali polskie majątki. O
          papierach
          >
          > nikt nie rozmawiał.
          > Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
          > To, niemieckim zwyczjem kazdy "wypędzony" powinien napisać sobie na drzwiach.
          >
          > Votre JB
          >

Skorzewo, Kaszuby, pażdziernik 1944 r
          hitlerowskie Niemcy praktycznie juz nie istnieją ale moga jeszcze za
          niepodpisanie niemieckiej listy narodowościowej wyrzucić z posiadanej od wieków
          ojcowizny dziadka na roboty do Rzeszy, babcię z małymi dziecmi do obozu. Wiem
          co czuli, wiem jakie to bezprawie i na tej podstawie twierdzę, że to co sie
          stalo z Niemcami po wojnie jest dokładnie taką samą zbrodnią.

Wiadomo jakie wtedy były rozmiary nienawiści, ale mineło juz troche lat i
          wydaję się, że można się tak zwyczajnie po ludzku, pochylić nad tragedią tych
          ludzi brutalnie wyrzuconych ze swych ojczyzn, których wpływ na tzw "wielką
          polityke" w zdecydowanej wiekszości był praktycznie żaden, a przypominanie kto
          zaczął moim zdaniem nie moze być absolutnie oczyszczającym usprawiedliwieniem.

Ci ludzie w wiekszości już nie żyją, ich dzieci wnuki ułozyły juz sobie życie
          gdzie indziej niemniej myslę, ze pewne symboliczne przyznanie tragedii ich
          losów swiadczyłoby tylko o naszej dojrzałości, kulturze czy może nawet zwykłym
          ludzkim współczuciu...

• Gość: JB Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.inetia.pl 27.09.02, 12:58
            j.aszk napisał:

> Gość portalu: JB napisał(a):
            >
            > > Panowie Meier czy Schnauzer nie przejmowali sie zbytnio takimi papierami.
            > Był
            > > październik 1939 roku, wieś Brudzewo, powiat Września. Panowie kazali
            > > spakować "majątek" na wóz i wyjechać. O papierach nikt nie mówił. Tak
            > wyjechało
            > >
            > > setki tysięcy ludzi z Wielkopolski. Meier i Schnauzer zmienili sobie Brudz
            > ewo
            > > na Brückenau, a Wilekopolską na Warthegau. Zabrali polskie majątki. O
            > papierach
            > >
            > > nikt nie rozmawiał.
            > > Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
            > > To, niemieckim zwyczjem kazdy "wypędzony" powinien napisać sobie na drzwia
            > ch.
            > >
            > > Votre JB
            > >
            >
            > Skorzewo, Kaszuby, pażdziernik 1944 r
            > hitlerowskie Niemcy praktycznie juz nie istnieją ale moga jeszcze za
            > niepodpisanie niemieckiej listy narodowościowej wyrzucić z posiadanej od
            wieków
            >
            > ojcowizny dziadka na roboty do Rzeszy, babcię z małymi dziecmi do obozu. Wiem
            > co czuli, wiem jakie to bezprawie i na tej podstawie twierdzę, że to co sie
            > stalo z Niemcami po wojnie jest dokładnie taką samą zbrodnią.
            >
            > Wiadomo jakie wtedy były rozmiary nienawiści, ale mineło juz troche lat i
            > wydaję się, że można się tak zwyczajnie po ludzku, pochylić nad tragedią tych
            > ludzi brutalnie wyrzuconych ze swych ojczyzn, których wpływ na tzw "wielką
            > polityke" w zdecydowanej wiekszości był praktycznie żaden, a przypominanie
            kto
            > zaczął moim zdaniem nie moze być absolutnie oczyszczającym usprawiedliwieniem.
            >
            > Ci ludzie w wiekszości już nie żyją, ich dzieci wnuki ułozyły juz sobie
            życie
            > gdzie indziej niemniej myslę, ze pewne symboliczne przyznanie tragedii ich
            > losów swiadczyłoby tylko o naszej dojrzałości, kulturze czy może nawet
            zwykłym
            > ludzkim współczuciu...
            >

Rozumiem to dobrze, co napisałeś. Znam taką historię. To historia mojej
            teściowej. Ale nigdy nawet nie chciała wrócić do swego prawdziwego imienia,
            żeby nie wspominać swojej tragedii. Pozostała zawsze Helenką Nowak a nie Helgą
            Naumann.

Jeszcze raz pozdrawiam.

Votre JB

• hugon Re: Germanie oddajcie naszą ziemię 27.09.02, 13:34
              Zawsze mozna próbować sie schować za innych , niestety wiekszość ludzi winy
              bedzie szukać najpierw u innych a nigdy w pierwszej kolejności u siebie.
              Tak Tak były wielkie niesprawiedliwości ale ilu odmowiło przyjecia munduru z
              czrarna wroną ilu zaslonilo się dobrem swojej rodziny .Gdyby nie te miliony
              żołnierzy wermachtu to dyktator zostałby sam i co najwyżej mógłby wyć w
              samotności do księżyca.tak jak to robią oszołomy z ziomkostw i faszyzujące
              volksdojcze.
              hugon
              • Gość: SS Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 27.09.02, 20:23
                Hugon to huj malo POLSKI powstaniec i partyzant.
    • Gość: Best Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: 80.48.9.* 27.09.02, 19:09
      hugon napisał:

> hugon
      te a po co wam te ziemie ?
      abyście je zdewastowali i ograbili.
      Już cie cały Ślonzk rozkradli mało wam ?
      • Gość: pol hugon ma trypla IP: *.trzepak.pl 28.09.02, 17:42
        zasyfiasz internet półdupku

> hugon napisał:
        >
        > > Idąc tokiem przedstawianym na tym forum przez ziomkowskich
        > > szczekaczy ,volksdojczówi nacjonalistycznie nastawionych Niemców
        > > Wzywam was do oddania starej słowiańskiej ziemi na początek Drezno i Berli
        > n
        > > .Jestem w posiadaniu niezbitych dowodów że tereny te ogniem i mieczem jak
        > i
        > > podstępem zostały odebrane Słowianą.
        > > hugon
        > te a po co wam te ziemie ?
        > abyście je zdewastowali i ograbili.
        > Już cie cały Ślonzk rozkradli mało wam ?
      • Gość: wiesiek Re: Germanie oddajcie naszą ziemię IP: *.trzepak.pl 28.09.02, 17:49
        hugon ty masz trypla izasyfiasz internet ty półdupku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka