Dodaj do ulubionych

Fundacja Na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy

IP: 217.8.188.* 27.09.01, 17:42
Mesco nie jest głupi, jest elokwentny i inteligentny. Pracuje w Niemczech.
Hmmmm a myslałem że studiuje. Jeśli jest zatem samodzielny, dlaczego nie
wykorzystać jego potencjału intelektualnego na chwałę Polski??
Marnuje się chłopak w Niemczech.
Proponuję zatem założenie Fundacji na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy. Jesli
taka fundacja powstanie funduję mu bilet autobusowy w jedną stronę, z 20 kg
bagazu, bo tyle mogli ze sobą zabrać Niemcy wysiedlani z Ziem odzyskanych w
latach 1946 - 1948.
Obserwuj wątek
    • Gość: mesco Re: Fundacja Na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy IP: *.ub.uni-leipzig.de 28.09.01, 18:13
      naprawde Niemcy tak duzo mogli z soba zabrac?
      Chociaz 20 kg zrabowanego zlota to majatek.
      ----
      W twojej wypowiedzi jest blad Slazaku
      napisales doslownie:
      " bo tyle mogli ze sobą zabrać Niemcy wysiedlani z Ziem odzyskanych w
      > latach 1946 - 1948."

gdybys byl Niemcem napisalbys:
      . wypedzeni z Wschodnich Niemiec
      a nie wysiedlency

piszesz o ziemiach odzyskanych?

cos ci sie slazaczku popierdolilo

--------------------------------------

Gość portalu: pips napisał(a):

> Mesco nie jest głupi, jest elokwentny i inteligentny. Pracuje w Niemczech.
      > Hmmmm a myslałem że studiuje. Jeśli jest zatem samodzielny, dlaczego nie
      > wykorzystać jego potencjału intelektualnego na chwałę Polski??
      > Marnuje się chłopak w Niemczech.
      > Proponuję zatem założenie Fundacji na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy. Jesli
      > taka fundacja powstanie funduję mu bilet autobusowy w jedną stronę, z 20 kg
      > bagazu, bo tyle mogli ze sobą zabrać Niemcy wysiedlani z Ziem odzyskanych w
      > latach 1946 - 1948.

• Gość: a psik Re: Fundacja Na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 28.09.01, 22:48
        mesco - : znowu nie potrafisz dokladnie przeczytac wypowiedzi a komentujesz
        nie wiesz co. Ponawiam prosbe kup se brele. Widze ze wedlug Ciebie Slazacy
        dziela sie na Slazakow niemieckich i mesco : zaden juz nie moze pisac o Slasku
        oprocz ciebie z polskiego punktu widzenia. Chyba, ze...............a juz mam :
        mesco wiec uwazasz, ze ziemie ktore obecnie sa w granicach polskich nigdy nie
        byly polskie - widze ze powoli wylazi twoja pseudopatriotycznosc. Analizujac
        Twoje wypowiedzi wychodze z zalozenia: to Ty jestes faszystowską
        rewizjonistyczna świnią - uzywajac Twojego elokwentnego slownictwa :-)
        • Gość: Reden Re: Fundacja Na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 23:37
          Mesko, dom Ci do myślenio... Wiysz czamu nie wpierdalom sie w dyskusje Poloków
          i Litwinów? Boch tam nigdy na Litwie nie boł i nie beda sie wpierdaloł w ich
          sprawy... Co godzosz? Tyś boł na Ślonsku? Dupisz mi sam fleki, chyba niy...
          • Gość: Hans Re: Fundacja Na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 11:25
            Jou by go zajś wysiedlou na np. madagaskar abo jeszcze kaj indzi.tak coby nie
            było czuć tygo smrodu za mni se ciongnoncygo.
            • mario2 Re: Fundacja Na Rzecz Powrotu mesca do Macierzy 29.09.01, 11:34
              oj glupie slazactwo- metody wysiedlencze chcecie wprowadzac?- no tak macie sie
              od kogo uczyc!!! Ukraincy z bozej laski
      • Gość: pips Re: Wysiedlenia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 02:02
        mesco, rozczarowałeś mnie.... Wiesz, wypedzani (wysiedlani) Niemcy nie mieli
        złotam, bo Polacy zrabowali im je zaraz po wojnie. Poza tym musieli zostawić
        cału dobytek, gospodarstwa. Poczytaj jakiś dobry podręcznik do Historii....
        Ale wymigujesz się od stanowiska w sprawie powrotu do Polski.... Czemu siedzisz
        w tych okropnych faszystowskiech Niemczech? Twoja Ojczyzna czeka....
        • Gość: mesco Re: Wysiedlenia IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.01, 23:53
          zloto?
          A co bylo w Oswiecimiu?

Ile sklepów i firm zydowskich bylo na Slasku przed 1933 rokiem?
          Kto dostal ten majatek?

Kulture niemiecka to poznali Polacy w 1939 roku.
          Zastanów sie holoto slazacka nad tym dlaczego zolnierze rabowali Niemców w 1945
          roku, jak do tego doszlo?

• Gość: a psik Re: Wysiedlenia IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 01.10.01, 21:54
            od Ciebie mesco to nawet pchla ma chyba wiecej szarych komorek. Na historii sie
            nie znasz a pieprzysz trzy po trzy a nawet i po cztery. . Ty nie szukasz prawdy
            Ty jatrzysz ją - jak stara komuna obciepujaca wszystko propagandą. Miernota
            jestes i tyle. Postaraj sie przynajmniej raz jakos podbudowac merytorycznie
            (nie wiem czy znasz to slowo) te Twoje wypociny. Bo jezeli polski patriotyzm ma
            sie kojarzyc z Twoja dzialalnoscia, to stary wybacz ale jestes nedznym
            przykladem dla nastepnego pokolenia harcerzy i zuchow.
          • Gość: pips Re: Wysiedlenia IP: 217.8.188.* 03.10.01, 21:12
            mesco, aty zaś niy piszesz, czymu do Polski niy chcesz wrócic.....

A czymu rabowali? Bo byli chachary te Poloki. Moja oma nikomu nic złego niy
            zrobioła, ale do kończ zycia pamientała, co ji polske somsady klawier sebrali
            zaroz jak yno rusy do naszy wsi wleźli. ;-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka