Dodaj do ulubionych

Ogólniak w Katowicach

IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 15:42
Chodziłam w Katowicach do pewnego ogólniaka. Było tam niezłe grono
pedagogiczne, ale były tez osobniki delikatnie mówiąc świrniete.
Charakterystyka tej szkoły była tzw prof od polaka,. która miała świra na
punkcie cytatów.
Czy to zjawisko jeszcze uczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Ogólniak w Katowicach IP: 212.244.106.* 01.10.01, 14:12
      Czyżby Wioletta Malokko?
      • Gość: orka Re: Ogólniak w Katowicach IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 18:35
        Trafiony zatopiony. Właśnie ją miałam na mysli, ale nie chciałam nazwać z
        nazwika. Ale skoro tak wyszło. Pamiętam że naście lat temu jak chodziłam do tej
        szkoły - wtedy Piecka- strasznie duzo zdrowia kosztowało mnie uczenie się opisu
        prozy śmieci na Powiślu z "Lalki". Oczywiście nigdy w życiu ani jeden cytat mi
        sie nie zachował, i przez takich pedagogów dotawałam nerwicy. Di dzisiaj miewam
        senne koszmary.
        Zastanawiałam się, czy ktos z takim wysiłkiem zabijający w młodziży miłość do
        literatury ( pamiętacie kretyńskie notatki w formie równoważników zdań???)
        jeszcze ma rację bytu. Czy jesteś obecnie uczniem? Jak wspominasz te czasy?
        • Gość: ja Re: Ogólniak w Katowicach IP: 212.244.106.* 02.10.01, 09:12
          Niestety te cudowne czasy mam już dość dawno za sobą [6 lat ;-(]. Chodziłam do
          Kopernika ale wieści o tym wybitnym ;-) pedagogu z waszego liceum rozchodziły
          się szeroko po społeczeństwie uczniowskim
          ja
          • Gość: Adam Re: Ogólniak w Katowicach IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.01, 14:11
            U mnie to juz 15 lat. Pania Violetke i calego Piecka wspominam jednakze ( z
            perspektywy czasu )z przyjemnoscia.
            • Gość: jo Re: Ogólniak w Katowicach IP: *.baildon.com.pl 04.10.01, 14:50
              uważam,że nie jest fajnie opowiadac takie " coś tam , coś tam "
              Czy wasza odwaga wyrosła z LO?
      • Gość: mac Re: Ogólniak w Katowicach IP: 212.244.107.* 05.05.02, 17:54
        chyba Malocco?
    • Gość: orka Re: Ogólniak w Katowicach IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 15:45
      Może nie ejst fajnie, ale przecież nie chodzi op publiczną nagonke na pewną
      panią prof,tylko o stwierdzenie faktu znanego wtajemniczonym ( albo inaczej
      współtowarzyszom niedoli). Tak się składa, że wspomnienie tejże jest koszmarem
      moich snów do dnia dzisiejszego.

Dziwi mnie ta cała gadanina o weryfikacji nauczycieli, europejskich metodach i
      nowych programach, podczas kiedy taka PATOLOGIA ma miejsce na lekcjach
      polskiego do dziś.
      Metody tej pani nie przystają do nowych czasów, ale niestety wszyscy nabierają
      wody w usta, bo to taki "szanowany" pedagog.
      Poza tym uważam że coś nam w zyciu zostało zabrane- fajne lekcje j. polskiego z
      dyskusjami aż do czerwoności, inscenizowanymi procesami W. Sonnenbrucha (
      Niemcy , Kruczkowskiego) itp. My mieliśmy cytaty, notatki w formie kretyńskich
      równoważników zdać ( na lekcji , która powinna w rzeczywistości uczyć
      formułować myśli), nerwice, i brak poszanowania godności człowieka ( te
      słynne "ciapciaki" oraz rzucanie kluczami).

• Gość: ja wiem Re: Ta pewna pani jest k.rwą IP: *.nyc-t.navipath.net 05.10.01, 22:08
    • Gość: i jak Re: Połowa ogulniaka ją dupiło IP: *.nyc-t.navipath.net 05.10.01, 22:12
      • Gość: Adam Re: Połowa ogulniaka ją dupiło IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.01, 14:58
        Nie dziwie sie, ze ci zaszla za skore. Mnie by tez to wkurwilo, jakby ktos
        napisal "ogulniak".
    • Gość: Baska Re: Ogólniak w Katowicach IP: 62.59.68.* 06.10.01, 20:33
      Chyba na 1/2 cytatu;-) Straszna kobieta. Co pol roku zdawalam caly materal. Nie
      sni mi sie po nocach, ale co przezylismy to nasze. Na pal!
    • Gość: bin Re: Ogólniak w Katowicach IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 09:44
    • Gość: orka Re: Ogólniak w Katowicach IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 20:12
      ten temat już był
    • Gość: Thom Re: Ogólniak w Katowicach IP: 195.136.60.* 01.05.02, 04:57
      Mnie ta cholera też się śni do dzisiaj. W klasie mat-fiz 80% czasu tracić na
      naukę polskiego w tragikomicznej formie...
      • Gość: tomek Re: Ogólniak w Katowicach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 06:23
        Polecam Koperbude. Na 2 tygodnie przed matura (zdawalem pol. i hist.) musialem
        pisac klasowke z geografii i wykazac sie wiedza ile przypada ciagnikow na 100
        km2 w Etiopii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka