Dodaj do ulubionych

Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ślą...

IP: *.hyperion.pl / 80.51.103.* 10.01.06, 01:31
to wszystkiemu winni są dyrektor NFZ w Katowicach iprezes NFZ w Warszawie, ludzie umierają bo nie ma pomocy lekarskiej, bo oni tylko nakazują tworzyć kolejki pacjentów.Lekarze chcieliby leczyć chorych, a nie mogą, bo NFZ nie daje zgody i nie płaci i jeszcze daje kary dolegliwe za brak kolejek. I sami koledzy są zatrudnieni i tylko kumpole, a pracować nie ma komu, bo każdy szef uzależniony od "mecenasa" polecającego mu pracownika do zatrudnienia i biedulek nie wymaga dobrej pracy i dyscypliny,no bo jak tu od takiego ustosunkowanego pracownika wymagać roboty, jak mu dawać polecenia, skoro on taki w dobre i właściwe plecy zaopatrzony.A szef boi się o swój stołek,oj boi, jeśli narazi się takiemu władcy wpływowemu, to i wilczy bilet mu dadzą i nigdzie nie przyjmą go do pracy..OT ZAKŁADNICY SYSTEMU NEPOTYZMU
Obserwuj wątek
    • Gość: linn Cenzor Stelmaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 03:26
      tłumaczenia cenzora ruszadra stelmaszczyka, zatrudnionego w śląskim oddziale
      narodowego funduszu zdrowia przypominają bełkot pijanego ormowca.
    • Gość: lekarz Re: Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 07:32
      W imieniu pogotowia serdecznie dziękuję za poradę udzielona pacjentom, dzięki
      której karetki będą teraz jeździc juz do wszystkiego, za wyjątkiem wypadków i
      reanimacji - bo gdy takie wezwanie nadejdzie, wszystkie będą weżć chorego np.
      do reumatologa.
      • Gość: slawek Re: Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:39
        A czy ktoś bierze pod uwagę fakt, że coraz więcej lekarzy wyjeżdża? Co z tego,
        że fundusz nawet wyrazi kiedyś zgodę na większą ilość porad jeśli nie będzie
        miał kto ich udzielać! Czy ktoś bierze pod uwagę, że lekarze też są ludźmi i
        mogą być zmęczeni i nie przyjmą więcej chorych. Czy ktoś może mi powiedzieć,
        jakie działania podją rząd, poza grożbą wcielania do wojska i nakazu pracy
        (swoją drogą to takiego pomusłu nie powstydziłby się tow. Stalin), aby w IV
        Rzeczpospolitej miał mnie kto leczyć?
        • Gość: Eva2 Re: Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ś IP: *.devs.futuro.pl 10.01.06, 16:51
          No można przewrócić się na ulicy i udawać zasłabnięcie, ale jak wam przypadkowy
          przechodzień zrobi wtedy usta-usta to miejcie pretensje tylko do siebie :)))
          Ja wolę nie ryzykować i leczę się prywatnie. Ostatnio za wizytę u specjalisty
          (laryngolog) zapłaciłam 50 złotych, więc znowu nie aż taki majątek. Ale jak ktoś
          ma węża w kieszeni to niech sobie czeka w kolejce "na kasę chorych" albo mdleje
          na ulicy...
        • kblach Re: Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ś 10.01.06, 18:27
          Witam!
          Jestem lekarzem i pierwszy raz widzę na forum post, gdzie pada pytanie od
          przedstawiciela naszego społeczeństwa: co zrobiły dotychczas ekipy rządowe,
          żeby było normalniej??? Zawsze media i społeczeństwo wine za całe zło w służbie
          zdrowia zwalały na łapówkarstwo lekarzy. Dzisiaj przeglądałem internet i bardzo
          spodobały mi sie oferty pracy dla lekarzy w Kanadzie (żona tez jest lekarzem)
          Muszę się poważnie nad nimi zastanowić. Bo może nie warto czekać kolejne 18 lat
          w zawodzie aż kolejny rząd cokolwiek poprawi w systemie służby zdrowia, a nie
          będzie obarczał wina poprzedników, mówił że lekarze za drogo leczą, a chorzy za
          często chorują???
    • Gość: MISIA Re: Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:37
      pacjenci są niedoinformowani.Na przykład w Rybniku w Przychodni
      Specjalistycznej na wizytę u dermatologa czy okulisty czeka się przynajmniej
      pół roku, a w NZOZ " przy elektrowni" czy na Kozich Górkach wizytę można
      załatwić niemal od ręki
      • kblach Re: Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ś 10.01.06, 18:31
        Gość portalu: MISIA napisał(a):

> pacjenci są niedoinformowani.Na przykład w Rybniku w Przychodni
        > Specjalistycznej na wizytę u dermatologa czy okulisty czeka się przynajmniej
        > pół roku, a w NZOZ " przy elektrowni" czy na Kozich Górkach wizytę można
        > załatwić niemal od ręki
        Do MISI!!!
        Powiedz proszę czy nie byłoby normalnie, gdybyś szła do dermatologa obojetnie
        gdzie w całej Polsce, płaciłabyś za wizytę np. 50zł i dostawałabyś kwit do NFZ
        który w ciągu np. 30 dni musiałby oddać Ci np. 45 złotych???
        Komu zależy na tym, żeby tak nie było. Pzrecież taki system powodowałby, że
        zarabialiby dobrzy lekarze a do słabych nikt by nie chodził, może nie???
        • Gość: MISIA Re: Bałagan z przychodniami specjalistycznymi w ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:11
          Tak się składa, że jestem pracownikiem służby zdrowia i na rękę nie dostaję
          nawet 800 zł. Mało mnie obchodzi ile więcej dostaną lekarz, bo ja i tak więcej
          mieć nie będę, a im i tak zawsze mało. Płacić za wizyty lekarskie też nie
          zamierzam, bo mnie na to nie stać. Chciałabym tylko być obsłużona bez czekania
          pół roku na wizytę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka