Dodaj do ulubionych

Ja, Kasandra...

03.02.06, 17:33
Panie Smolorz, ja to widzę tak: napisał Pan ten tekst już jak ta hala się
zawaliła, ponieważ jeżeli Pan o tym wszystkim od lat wiedział to jak to się
stało, że tekst powstał dopiero jakoby tydzień temu po latach obserowania ze
zgrozą (jak domniemuję) tego co sie dzieje z MTK. Gdyby ten tekst pan napisał
wcześniej to byłaby to mocna rzecz i miałby siłę, a tak to tylko został
śmieszny tytuł.

Kasandra - dobre sobie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: xavier2005 Re: Ja, Kasandra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:59
      Nie wiem czy rzeczywiscie ten tekst byl napisany przed tragedia.Jedno jest
      pewne to co wyprawiala ta firma jest nie do pojecia.Przekrety na podatkach
      tandetna hala walki z inspektorami budowlanymi nie dbanie o teren. dlaczego ten
      matoly z wladz miasta pozbyly sie targow sprzedajac je zlodziejom zamiast
      samemu na nich zarabiac
    • Gość: Zeszterowany Re Ja, Kasandra... IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:41
      Sitwa którą opisuje Smolorz nie jes jedyną na Górnym Śląsku. Niestety to
      codzieność w niemal wszystkich miastach aglomeracji.
      • roro68 Re: Re Ja, Kasandra... 04.02.06, 16:04
        Czy Wy naprawdę myślicie, że jak w 90. skarb państwa dał dwóm (słownie dwóm)
        facetom (Burzec i Hoppe) kilkadziesiąt milionów, to dał je w prezencie i za
        frajer? O naiwności. Hoppe i Burzec to figuranci, "słupy" a kasa została
        podzielona pomiędzy co najmniej kilkanaście osób mających wpływ na wydawane
        decyzje. I dlatego właśnie firma jest nietykalna.
        • Gość: xavier2005 Re: Re Ja, Kasandra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:57
          I na tym polega plugastwo tej sytuacji. Gdybym wiedzial gdzie ta banda z tych
          targow mieszka ten lysy cwaniak i ten drugi to zastrzelilbym ich jak psa nawet
          reka by mi nie drgnela strzelalbym jak NKWD w tyl glowy. Na odsnierzanie nie
          bylo kasy ale PRowca od naprawiania wizerunku sa
    • bartoszcze Re: Ja, Kasandra... 06.02.06, 11:36
      Ja to odebrałem, że Smolorza sprowokowały ostatecznie trudności komunikacyjne
      spowodowane wystawą organizowaną przez MTK (a zapewne nie miał ciekawszego
      tematu).
      Ale może używamy różnych polszczyzn.
      • Gość: xavier2005 Re: Ja, Kasandra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:55
        Nie badz taki genialny bartoszcze jakbys dobrze przeczytal tekst to wyczulbys
        oprocz zaniepokojenia nieodsniezaniem ciekawosc co do wyjatkowego traktowania
        wlascicieli tego burdelu MTK
    • ziut7 Re: Ja, Kasandra... 06.02.06, 13:15
      KASSANDRA MASZ PRWO TAK PISAC BO TO PRAWDA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka