IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 21:38
Obserwuj wątek
    • Gość: BOROMIR Re: ZSO nr.11 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 07:42
      Jestem uczniem tej szkoły i wiem co się w niej dzieje
      • Gość: Monika Re: ZSO nr.11 IP: *.zanet.pl 11.10.01, 15:34
        Jestem również uczennicą tej szkoły. Jestem w niej codzień, widzę co się tam
        dzieje. Ale, proszę nie przesadzajcie. W każdej szkole są takie czy inne
        problemy uczniowskie. Nie można uogólniać. To prawda, że jest grupa osób, które
        nie zasługują na miano ucznia, ale nie mówcie, nie piszcie, że oni stanowią
        całość. To nieprawda! Jestem w najstarszej klasie, więc mówiąc młodzieżowym
        slangiem nikt mi "nie podskoczy", ale współczuję młodszym, czasami mają
        naprawdę bardzo trudno. Absolutnie sprzeciwiam się cichemu przyzwoleniu na
        kradzież, dewastację, demoralizację. Niestety prowadząc ją nie tylko
        zastraszeni uczniowie, ale także i nauczyciele. W tej kwestii należy postawić
        pytanie: dlaczego? Czy, aby napewno dlatego, że są zastraszeni przez uczniów? A
        może dlatego, że dyrekcja ma tak wielki na nich wpływ, nauczyciele zarabiajacy,
        defacto nie zawsze wystarczająco, boją się utracić stołek? ? Czy, aby napewno
        nie ze wzgledu na tzw. "dobra opinię" przymyka oczy na tego rodzaju zbrodnie?
        Czy zawsze jest powiadamiana policja, prokuratura, kuratorium? Ja jako
        uczennica tegoż gimnazjum stwierdzam, że zło było jest i będzie, ale trzeba
        pamietać, że nie wszystkie sposoby walki są zawsze odpowiednie.
        Pozostawiam bez komentarza.

Monika
    • Gość: Ania Re: ZSO nr.11 IP: *.zanet.pl 11.10.01, 16:00
      Dlaczego jest tyle fałszu w mediach? Nie zgadzam się z tym co robi prasa i
      telewizja. to absurdalne. Jak prasa i TV manipulując ludźmi może robić na
      oczach tysiąca ludzi coś takiego? Jestem uczennicą 3 klasy gimnazjum w ZSO nr
      11. To manipulacja. Szkoła nie jest ani taka zła, ani taka dobra jak sobie
      można wyobrazić. A publikacja tego typu oszczerstw jest przecież nielegalna i
      zabroniona. Mam nadzieję, że moja szkoła, a właściwie dyrekcja podejmnie
      odpowiednie kroki. "Ta sprawa będzie miała swój finał w sądzie" - tak mówią
      nauczyciele. Może ktoś zwróci uwagę, że media nie mogą poprzez manipulację
      wywrócić szkoły do góry nogami.

• Gość: MAGDA Re: ZSO nr.11 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 16:23
        KTOREJ KLASY JESTES UCZENNICA JA JESTEM UCZENNICA KL.IIIF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka