Gość: MAr IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.06, 18:02 Marny felietonista napisał marny felieton o marnych aktorach. Dołączam zatem mój marny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewin16 Re: Pokuta 17.03.06, 23:06 Szanowny Panie Smolorz. Ja akurat znam pana profesora Jana Malickiego dosyc dobrze i jest to pastuch i prostak ktoremu słoma z butów wychodzi a te jego wstawki wielkiego nosiciela kultury i dobrej nowiny sa dobre dla naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Pokuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:39 Za profesorem jako takim(podobnie jak przedmówca), tudzież Smolorzem, jako pisarzem zwłaszcza, nie przepadam. Nie wierzę też w chęć tytułowej pokuty autora, ale mniejsza z tym. Za całą resztę tego felietonu, wyjątkowo subtelnego w tonie i treści w stosunku do scenicznych realiów festiwalu, serdecznie mu gratuluję. Tę lekturę jako obowiązkową należy polecić organizatorom festiwalu, a panem Uszokiem na czele. Chcąc się mienić mecenasem sztuki (co łatwo przychodzi za nasze podatki), Pan Prezydent powinien jednak wysilić się na coś więcej, niż tylko poklepywanie się z artystami na bankietach po spektaklach. Choćby po to, żeby się nie ośmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Pokuta 19.03.06, 21:00 Nic nie wiem o tym "festiwalu", ale przypuszczam, ze nie bylo tak zajsik zadnego " 'elementu' slaskiego " - ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewin16 Re: Pokuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:08 Pan Fyrlok jako wieczny milosnik nacjonalizmu slaskiego jest jak lepper z tym Balcerowiczem musi odejsc Odpowiedz Link Zgłoś