Dodaj do ulubionych

jak z Katowic dojechać...

08.05.06, 22:31
na pustynie błędowską? Ma ktoś jakies info? Wiem, że chyba musimy dojechać do Klucza czy Błędowa, ale nie wiemy czym:/
Obserwuj wątek
    • Gość: basiorra Re: jak z Katowic dojechać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:26
      Witam Koleżankę :-),

Musisz w Dąbrowie wsiąść do autobusu 806 i jechać chyba do końca. Niestety, trzeba trochę maszerować do pustyni.
      A można zapytać, czy to na jakieś zorganizowane przedsięwzięcie się wybierasz? Czyżby Pustynna Burza doczekała się reaktywacji?
      Pozdrawiam,

Basia
      • madzialenka82 Re: jak z Katowic dojechać... 09.05.06, 16:58
        Dzięki.
        nie wybieramy się na żadną zoorganizowaną impreze. Zwyczajnie chcemy zobaczyć jak tam jest. Nigdy nie byłam a to w sumie nie daleko nas. Słyszałam o czymś w stylu pustynne miraże, ale nie wiem kiedy coś takiego jest.
    • fenata Re: jak z Katowic dojechać... 09.05.06, 17:29
      Cześć,
      najlepiej autobusem do Dąbrowy Górniczej. Polecam: 821, 801, 831 - bo
      najszybsze, 807, 711 - też są dobre, a najtaniej - autobusem D. Wysiąść w
      centrum D.G, i wsiąść w autobus 806 - bezpośrednio do Błędowa.
      Życzę miłego podziwiania Pustyni.
      Pozdrawiam
      • madzialenka82 Re: jak z Katowic dojechać... 09.05.06, 22:52
        Suuper:) Do Dąbrowy to spokojnie dojade:) Świetnie, że mozna dojechać tam naszymi autobusami:) Tyle lat mieszkać i nie wiedziec...wycieczka planowana na początek czerwca:)
        • Gość: Ol Re: jak z Katowic dojechać... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 01:07
          tylko nie spodziwaj się połaci piasku i wydm, bo ta pustynia powoli zaczyna być
          pustynią jedynie z nazwy. A wszystko przez zmiany mikroklimatu także dzięki
          zanieczyszczeniu środowiska. Trzeba naprawde się wysilić, zeby dostrzec w tym
          terenie elementy pustyni.
          • madzialenka82 Re: jak z Katowic dojechać... 10.05.06, 08:48
            Wiem, że nie zobacze tam drugiej sahary;/ Ale jedziemy tak pochodzić. Słyszałam też, że nie wszędzie można tam chodzić, czy to prawda? Nie chcę przez swoją nieuwagę wejśc na teren parku gdzie chodzić nie wolno. Szukam na necie i granic nie ma żadnych określonych:/
            • Gość: ania Re: jak z Katowic dojechać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:17
              rany!1 x slysze o takim miejscu!1jest to gdzies na mapie? jak najlepiejk
              dojechac autem? bo ja jestem z czewy!
              • madzialenka82 Re: jak z Katowic dojechać... 11.05.06, 08:51
                poszukaj na necie jak to wygląda, ale nie powiem ci jak dojechać bo sama nie wiem:P
              • jimmyjazz Re: jak z Katowic dojechać... 11.05.06, 09:10
                Gość portalu: ania napisał(a):

> rany!1 x slysze o takim miejscu!1jest to gdzies na mapie? jak najlepiejk
                > dojechac autem? bo ja jestem z czewy!

Tak to jest jak się nie chodziło na geografię :-)

Z pustynią ma to już niewiele wspólnego. Wygląda raczej jak piasek w lesie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka