Dodaj do ulubionych

FanClub lini 23

IP: *.stk.net.pl 25.05.06, 09:55
...korzystając z ponadczasowej popularności FanClubu linii 820 pragnę zwrócić Waszą uwagę na nie mniej interesująca podróż linią 23. Autobusy puszczane na tę trasę (bodajże dzierżawiona ta linia przez jakąś prywatną firmę jest?) - ilekroć w nie wsiadam, a wsiadam codziennie - dają mi to przemiłe wrażenie obcowania z zabytkami motoryzacji. Z niecierpliwością czekam na pierwszy przypadek zabójstwa przy użyciu samoodkręcającej się rurki metalowej z sufitu, lub przelecenia przez rozpirzone siedzenie na krewkiego współpasażera. Z litości wrodzonej nie wspomnę o zagazowywaniu owieczek-pasażerów, podobnym jak w 820. Amen.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: FanClub lini 23 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:01
      dodałabym jeszcze do tego opisu nagminne zamrażanie pasażerów w sezonie zimowym :)
      • Gość: kasia Re: FanClub lini 23 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:46
        a ja dodam bardzo długą podróż krajoznawczą zanim dojedzie się do centrum:)
        pozdrawiam
        • nickt100 Re: FanClub lini 23 29.05.06, 16:23
          Bardzo współczuję. Rzeczywiście przewoźnik się trafił, że hoho... Z takim
          taborem powinien raczej złomiarzem zostać, byłby bardzo bogaty ;) ale cóż,
          rzecz nie w tym żeby narzekać i nic nie robić, tylko jakoś ich wygryźć z
          Naszych linii, zanim zrobi to rdza z ich autobusami :)
          • Gość: slonzak Re: FanClub lini 23 IP: *.elsat.net.pl 29.05.06, 19:13
            Przewoźnikiem jest Delta SC (z Bytomia), o której można by wiele książek napisać;)
            Ciekaw jestem, czy ktoś wiedział, że zajezdnia owej firmy znajduje się w
            Lipinach, a nie Bytomiu:)?
            A teraz przeżycia z podróży:
            Niektóre okna nie są do otwarcia - bo albo nie ma czym otworzyć, albo okno jest
            już na "trwałe";)
            Podróż Jelczem to czasami inhalacja oparami od dziwnego oleju opałowego. Cóż,
            niektórzy już tego nie czują.
            No i autobusy Delty przeżywają drugą, a czasami trzecią młodość. To nic, że były
            mocno eksploatowane w Jastrzębiu, Toruniu czy Włocławku;)
            Pozdrówka
    • Gość: KK Re: FanClub lini 23 IP: *.chello.pl 29.05.06, 19:38
      A co na to KZK GOP.Przecież to KZK podpisuje kontrakty i powinien sprawdzać jak
      są one realizowane .Przypuszczam ,że kontrakty określają stan techniczny
      pojazdów.
      • Gość: slonzak Re: FanClub lini 23 IP: *.elsat.net.pl 30.05.06, 00:47
        Nie kontrakty, lecz przetargi;)
        Wiesz, w przetargu jest mowa jakie pojazdy będą jeździły, jakie warunki te
        pojazdy muszą spełniać, ale niestety w praktyce niewiele to daje. Bo np.
        warunkiem wygrania przetargu są autobusy nie starsze niż z 1996 roku. Dopuszcza
        się jednak - i to jest furtka np.dla PKM'ów - autobusy starsze ale
        wyremontowane, przy czym nikt tego remontu już nie sprawdza;)
        Gdyby nasz system działał tak jak w Gdynii...
    • Gość: 1234567890 Re: FanClub lini 23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 01:08
      eh, szkoda, że dopiero teraz. spędziłam w tym autobuie dwa lata między
      Katowicami a Zabrzem. ale mam nadzieję, już nigdy nie wrócic do tych
      traumatycznych przeżyć i smierdzących współpasażerów. Musicie przyznać, że
      takie zapachowe efekty, jak współpasażerowie (szczególnie w Rudzie śląskiej i
      Świętochłowicach, czy co to tam jest... bleeeee) linii 23, nie istnieją chyba
      nigdzie indziej.
      • Gość: Ania Re: FanClub lini 23 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:25
        oj istnieja isntnieją :P ale przeczywiscie to fakt - szczególnie zapaszki w
        Halembie :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka