29.05.06, 16:55
Witam wszystkich ,powiedzcie prosze czy nie macie wrazenia ze zyjecie w
wielkiej wiosce??? Bo ja mialam i ciagle mam porownujac nasze kochane -
miasto- do innych.Nie wspominajac o brudzie i chaosie ktory jest tu na
porzadku dziennym.Czy widziecie jakies wyjscie z tej sytuacji i moze by
jakiegos gorola kopnac w d... i moze znalazl by sie ktos kto by to
zmienil........bylby najwyzszy czas.
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: Katowice 29.05.06, 20:40
      chyba troche przesadzasz....
      Owszem k-ce nigdy nie byly perla , ale nie widzisz ile sie zmienilo przez
      ostatnie 10 lat?Nowe drogi, odnowione kamienice, coraz czysciej, coraz
      lepiej...no jasne najlepiej porownac K-ce do Wawy i lamentowac....
      • slezan Re: Katowice 29.05.06, 20:42
        Porównanie Katowic do Warszawy ma być powodem do lamentu? Chyba dla
        warszawiaków.
        • get.up.stand.up Re: Katowice 30.05.06, 11:56
          Dlaczego tak myślisz? Ile razy byłeś w stolicy?
          • slezan Re: Katowice 30.05.06, 13:52
            W mojej stolicy Opolu? Wielokrotntie. W stolicy Polski także.
            • Gość: mukroko warszawa to budy i baby sprzedajace lacie IP: *.chello.pl 08.06.06, 10:30
              jw. + dzieje sie to na najglowniejszychalejach tego miasta (co wiecej nie rzadko
              sa to miejsca otoczone przez zapytkowe kamienice itp.)
        • Gość: katowice Re: Katowice IP: *.chello.pl 04.06.06, 13:57
          Porównanie Warszawy i Katowice jak porównanie mrówki i słoniu niestety. My już
          nie may się co nawet równać z Wrocławiem, Krakowem, Poznaniem, 3miastem.
          Katowice przechodzą kryzys i nie da się tego ukryć. Ale i tak kocham to miasto.
      • Gość: Europejczyk Totalny syf IP: *.chello.pl 05.06.06, 00:01
        iberia30 napisała:

> chyba troche przesadzasz....
        > Owszem k-ce nigdy nie byly perla , ale nie widzisz ile sie zmienilo przez
        > ostatnie 10 lat?Nowe drogi, odnowione kamienice, coraz czysciej, coraz
        > lepiej...no jasne najlepiej porownac K-ce do Wawy i lamentowac

Coraz czyściej???Odnowione kamienice?Na jak długo?- na jeden sezon zimowy?
        Potem niska emisja z którą Uszok nic nie robi przywraca te "czyste" kamienice
        do stanu poprzedniego.
        Przepraszam Iberia,ale czy Ty w ogóle myślisz?
        Z takim podejściem nasz kraj na zawsze będzie odstawał o lata świetlne nie
        tylko od zachodu,ale nawet od dawnych demoludów.
        Jak to jest,że większość Polaków za granicą jest bardzo krytyczna i
        wymagająca,a w Polsce podoba się im byle g... i są zawsze zadowoleni,chociaż
        powodów do zadowolenia bynajmniej nie ma.
    • braineater Re: Katowice 29.05.06, 20:49
      nie mamy wrażenia. Wręcz przeciwnie mamy wrażenie, że zyjemy w całkiem fajnym
      mieście, bez przerostu, zbudowanym na skalę normalnego człowieka. A że kochamy
      brud i chaos, to czujemy sie jak robaczek w meskalinówce mieszkając tamże.

P:)
      • Gość: dorota Re: Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:09
        a ja mam wrazenie,ze zyje w brudnym miescie.Wystarczy rozejrzec sie dookola a
        samo centrum o tym najlepiej swiadczy.Niezaprzeczalnym faktem jest,ze wiele sie
        zmienilo na korzysc i nadal sie zmienia,wszak Katowice sa jednym,wielkim placem
        budowy,ale to wciaz za malo :/
        Tydzien temu,przyjechali do mnie znajomi z Wroclawia,chcieli zeby im pokazac
        miasto...i wiecie co? wstyd mi bylo wypuscic sie do centrum,bo po prostu nie ma
        co pokazac,zenit,skarbek strasza,splot torowisk w centrum miasta,narkomani i
        obrzydliwy dworzec...Zabralam ich na spacer do parku w chorzowie,ale delikatnie
        zwrocili mi uwage,ze przeciez to nie sa Katowice :(
        My przeciez RYNKU NIE MAMY z prawdziwego zdarzenia, tylko z nazwy.Kiedy to sie
        wreszcie zmieni???? Dookola rynku,powinny byc cafejki,by przyciagaly ludzi,zeby
        posiedziec,troche zieleni,lawki,moze fontanna a nie wciaz ten straszacy,smutny
        obraz miasta :( Kiedy wreszcie doczekamy sie radykalnej ZMIANY rynku na
        przyjazny dla ludzi ????????
        • iberia30 Re: Katowice 29.05.06, 21:18
          wiesz co?Dziwne, w zeszlym roku byli u mnie znajomi z 3miastai i jakos bardzo
          im sie Katowice podobaly.
          Trudno oczekiwac, ze pojawia sie u nas takie kamienice jak we Wroclawiu, wez
          pod uwage, ze Katowice byly miastem przemyslowym, wiec trudno, zeby tu byly
          zabytki klasy zero.Co nie zmienia faktu,ze Katowice maja swoj urok i na swoj
          sposob sa ladne, tak jak moze byc ladne miasto postindustrialne.

Znajomych trzeba bylo zabrac do Parku Kosciuszki albo na Doline 3 Stawow.
        • Gość: kattovitzer Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:23
          jak sie nie zna miasta to sie nie wie co pokazac. pierwsza rzecza jaka ja
          pokazuje to nikiszowiec, pozniej juz nic wiecej nie trzeba (choc jest wiele
          innych fenomenalnych miejsc) bo i tak sa zachwyceni.
          • Gość: dorota Re: Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:28
            Nie przesadzajcie,ze Katowice sa ladne :/ pewnie,ze nie beda tak ladne jak
            Wroclaw,ale nalezy cos zrobic w tym kierunku,by sie "zaba przemienila w
            ksiezniczke" a nie ciagle stac w miejscu.Przebudowa ronda,DTS itp.nie czyni
            rynku piekniejszym.Jest taki sam,odkad go pamietam i ani drgnie.Swiat biegnie
            do przodu,wiec powinnismy dorownac kroku.Nawet nasz oslawiony SPODEK,jest
            identyczny jak np. 30lat temu i chyba nigdy nie byl czyszczony.WSTYD!
            • iberia30 Re: Katowice 29.05.06, 21:39
              Gość portalu: dorota napisał(a):

> Nie przesadzajcie,ze Katowice sa ladne :/

chyba nigdy nie widzialas brzydkiego miasta

>pewnie,ze nie beda tak ladne jak Wroclaw,

no co TY?naprawde?????e no szkoda , niepowetowana strata.
              >ale nalezy cos zrobic w tym kierunku,by sie "zaba przemienila w
              > ksiezniczke" a nie ciagle stac w miejscu.Przebudowa ronda,DTS itp.nie czyni
              > rynku piekniejszym.Jest taki sam,odkad go pamietam i ani drgnie.Swiat biegnie
              > do przodu,wiec powinnismy dorownac kroku.

no wlasnie, to daj przyklad, rusz sie i zrob COŚ

>Nawet nasz oslawiony SPODEK,jest identyczny jak np. 30lat temu i chyba nigdy
              nie byl czyszczony.WSTYD!

a co maja go przemalowac???Litosci....
              • Gość: dorota Re: Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:24
                iberia buhahahahaaha - czyzbym sama miala dac przyklad,ruszyc sie i pokazac jak
                ma wygladac cywilizowane,zadbane centrum???? nie rozsmieszaj mnie.Od tego sa
                wladze miasta,wiec niech oni rusza glowa i du**.Katowice z takim podejsciem,
                byly,sa i beda brudne,koniec i kropka!
                Co do Spodka - trudno,zeby mieli go przemalowac,ale wyszorowac przydaloby
                sie,chyba,ze tez tak jak Ty,toleruja syf i beda nadal przymykac oko...a tak na
                marginesie - zaskocze Cie,ale pare lat temu czytalam,ze byla taka propozycja o
                przemalowaniu Spodka :D
                Jako mieszkanka Katowic,mam prawo wymagac,by miasto bylo schludne,przystepne
                dla ludzi,zamiast byc betonowa pustynia bez DUSZY....
                Co do Wiednia, jestem rowniez nim zachwycona,tak jak Barcelona,Atenami i
                Dubrovnikiem,oraz wieloma innymi miejscami,w ktorych bylam,ale porownanie
                Katowic,do ktoregokolwiek z tych miast,byloby grubo nie na miejscu ;)
                No i jesli uwazasz,ze Katowice sa ladne,zadbane,to pewnie masz takie samo
                zdanie jak nasze wladze,wiec bedziemy w szarosci i brudzie tkwic przez kolejne
                stulecia,bo jesli ludzie maja taki prosty gust i nie maja zadnych wymagan,to
                faktycznie po co cokolwiek zmieniac ?!Gratuluje postawy :P
                • iberia30 Re: Katowice 30.05.06, 08:47
                  Gość portalu: dorota napisał(a):

> iberia buhahahahaaha - czyzbym sama miala dac przyklad,ruszyc sie i pokazac
                  jak ma wygladac cywilizowane,zadbane centrum???? nie rozsmieszaj mnie.

dokladnie, skoro potrafisz tylko narzekac jak to polaczkowie...

>Od tego sa wladze miasta,wiec niech oni rusza glowa i du**.

tez.

>Katowice z takim podejsciem, byly,sa i beda brudne,koniec i kropka!

pamietasz jak K-ce wygladaly 20 lat temu?Wtedy to byl brud smrod i ubostwo.

> Co do Spodka - trudno,zeby mieli go przemalowac,ale wyszorowac przydaloby
                  > sie,chyba,ze tez tak jak Ty,toleruja syf i beda nadal przymykac oko...

badz laskawa mnie nie obrazac.NIE TOLERUJE syfu, ale zrozum nie da wszystkiego
                  na raz.Czy ty wiesz ile kosztuje polozenie 1 km dobrego asfaltu???????

>> Jako mieszkanka Katowic,mam prawo wymagac,

ale czy lamentowac?

>by miasto bylo schludne,przystepne dla ludzi,zamiast byc betonowa pustynia
                  bez DUSZY....

naprawde jestes taka ograniczona?Kobieto jak mozna po tylu latach takiego
                  ustroju jak byl oczekiwac, ze po 5-10 latach wyglad tego miasta zmieni sie o
                  360 stopni???

> Co do Wiednia, jestem rowniez nim zachwycona,tak jak Barcelona,Atenami i
                  > Dubrovnikiem,oraz wieloma innymi miejscami,w ktorych bylam,ale porownanie
                  > Katowic,do ktoregokolwiek z tych miast,byloby grubo nie na miejscu ;)

zgadza sie.

> No i jesli uwazasz,ze Katowice sa ladne,zadbane,to pewnie masz takie samo
                  > zdanie jak nasze wladze,wiec bedziemy w szarosci i brudzie tkwic przez
                  kolejne > stulecia,bo jesli ludzie maja taki prosty gust i nie maja zadnych
                  wymagan,to > faktycznie po co cokolwiek zmieniac ?!Gratuluje postawy :P

daruj sobie osobiste wycieczki i naucz sie czytac ze zrozumieniem, jak masz
                  pretensje to napisz do Uszatka, ze ci sie to czy tamto w Katowicach nie
                  podoba.Nie uwazam, zeby K-ce byly super pieknym miastem ale biorac pod uwage to
                  jakie byly a jakie sa i jakie beda to juz jest duzo.

I zrozum, ze z exprzemyslowego miasta nie zrobisz perly klasy zero.
                • Gość: www Re: Katowice IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.06, 16:56
                  daremne dorotko... ale tz masz gust i hajs to sie mozesz zawszw wzprowadzic..

tak to prawda , centrum jest tragiczne, ale jak jade do Kato to zawsze znajde
                  jakies ladne i ciekawe miejsce. to miasto wlasnie ma dusze wprzeciwienstwie do
                  wielu innych.
                  pzdr
            • braineater Re: Katowice 29.05.06, 21:47
              No pliz, tylko nie Breslau. To przeciez jest spełniona fantazja erotyczna
              perwersyjnych architektów skamlących za totalitaryzmem. Koszmarny ogrom,
              przytłaczające wrażenie szarości i pustki. Jakbym miał głosowac na najbrzydsze
              miasto w którym kiedykolwiek w zyciu mieszkalem dłużej niż miesiąc to Breslau
              jest drugie zaraz po Wiedniu.

• iberia30 Re: Katowice 29.05.06, 21:51
                braineater napisał:

>Jakbym miał głosowac na najbrzydsze miasto w którym kiedykolwiek w zyciu
                mieszkalem dłużej niż miesiąc to Breslau
                > jest drugie zaraz po Wiedniu.

no tu sie nie zgodze, bardzo mi sie podoba Wieden:-)i mam nadzieje, ze jeszcze
                tam wroce:-)

a co do brzydkich miast to wg mnei brzydki jest...Sosnowiec, i to nie dlatego,
                ze to jest zaglebie-pomimo remontu patelni i tak jest nieladny:-P
                • braineater Re: Katowice 29.05.06, 22:44
                  Co do Wiednia, to jest mój prywatny uraz, zupełnie subiektywny, więc jestem w
                  stanie zrozumieć, że komus się ten germański moloch moze podobać:)
                  Natomiast Sosnowiec to nie jest miasto. To jest jakies coś, poprzedzielane
                  niekończacymi się blokowiskami (Zagórze, normalnie jakby ktos kwasem solnym
                  oczy oblewał)

• iberia30 Re: Katowice 30.05.06, 08:48
                    na S-c nie powinnam narzekac bo od 5 lat daje mi prace :-))))), ale fakt jest
                    paskudny, na szczescie miejsce gdzie pracuje jest....nie chwalac sie bardzo
                    przyzwoite:-)
                    • Gość: highlander76 Re: Katowice IP: *.wall.soneralink.com / *.wall.soneralink.com 30.05.06, 10:39
                      Z calym szacunkiem do antyzaglebiowskich klimatow wcale nie uwazam aby centrum
                      Sosnowca bylo brzydsze od centrum Katowic :-) Obydwa miasta to ofiary rozwoju
                      przemyslowego regionu i komunistycznej chaltury. Ale taki juz ich urok... Co do
                      blokowisk to rzeczywiscie jest to szrama na obliczu wielu miast ale zostaje nam
                      tylko ich rewitalizacja... przynajmniej narazie

• arnold7 Re: Katowice 06.06.06, 17:34
                        Z calym szacunkiem musze stwierdzic, ze centrum Sosnowca to przyklad
                        prowincjonalnego rosyjskiego miasteczka zbudowanego bez zadnego planu,
                        i jako takie absolutnie nie moze sie rownac do centrum Katowic.
                        • Gość: highlander76 Re: Katowice IP: *.wall.soneralink.com / *.wall.soneralink.com 07.06.06, 10:56
                          "Nie jest ladne to co ladne ale to co sie komu podoba.." znasz to powiedzenie?

Mnie np. podoba sie w Gliwicach i Tarnowskich Górach... a porownywanie Katowic
                          i Sosnowca na zasadzie u nas jest fajnie a u nich nie jest dal mnie zartem... ;-
                          )

Pozdrawiam.
                  • cirano Re: Katowice 08.06.06, 14:11
                    Na liście, którą stworzyłbym, na pierwszym miejscu w rankingu najpiękniejszych
                    miast Europy stałby napewno Wiedeń - breine. Potem dużo innych a dalej Paryż i
                    Londyn. Wiednia nie można nazwać napewno molochem, to przytulne, zadbane
                    przepiekne miasto a aby to dostrzec, trzeba pozbyc sie wielkosłowiańskich
                    naleciałości, które bardzo jak widać, zatruły już twój móżdżek
                • Gość: k-ce Re: Katowice IP: *.chello.pl 04.06.06, 14:02
                  No dworca i patelni to im możemy akurat pozazdrościć.
                  • iberia30 Re: Katowice 04.06.06, 14:06
                    Gość portalu: k-ce napisał(a):

> No dworca i patelni to im możemy akurat pozazdrościć.

nie sadze, zwlaszcza jak wkrotce po otwarciu na ichniejszym dworcu zaczeli
                    urzedowac bezdomni......, owszem ze zewnatrz wyglada ok, co z tego jak obsluga
                    jak za czasow epoki slusznie minionej...

a patelnia?zadna rewelacja....
                    • Gość: k-ce Re: Katowice IP: *.chello.pl 08.06.06, 19:07
                      Zobacz nasz dowrzec i jego otoczenie a spójrz na dworzec w Sosnowcu. Bezdomnych
                      jest na pewno mniej niż u nas. Obsługa tak samo uprzejma jak wszedzie.
                      Natomiast patelnia to przykład jak powinno wyglądać przejscie podziemne w
                      centrum miasta i tego można im pozazdrościć. Wystarczy przejść się przejściem
                      podziemnnym na katowickim dworcu wrażenia wzrokowe i zapachowe gwarantowane.
                      Mam nadzieję, żę w końcu przebudują ten nasz dworzec.
                      • iberia30 Re: Katowice 21.09.06, 15:17
                        Gość portalu: k-ce napisał(a):

> Zobacz nasz dowrzec i jego otoczenie a spójrz na dworzec w Sosnowcu.

potrafisz czytac ze zrozumieniem?Zobacz co post wczesniej napisalam o dworcu.

>Bezdomnych jest na pewno mniej niż u nas.

co nie zmienia faktu iz tam ich byc nie powinno.

> Obsługa tak samo uprzejma jak wszedzie.

?????? chyba mowimy o obsludze w kasach w dwoch roznych krajach.....

> Mam nadzieję, żę w końcu przebudują ten nasz dworzec.

tez na to licze.
          • Gość: Ewa Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:27
            Ja uwielbiam chatki na Giszu. Ulica pod Kasztanami rulez.
        • Gość: andy Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:58
          Powiedz mi Doroto, po co ci rynek?
    • bartoszcze Re: Katowice 29.05.06, 23:05
      Ja tam nie opuszczając Katowic przeprowadziłem się na richtig wieś:)) z krowami
      i traktorem wiozącym świniaka.
      • anilewel Re: Katowice 31.05.06, 20:44
        ja też lubiłam Ochojec...
    • Gość: he Re: Katowice IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 06.06.06, 12:02
      Jak was czytam to rece mi opadaja :D. To, ze miasto bylo miastem przemysłowym
      moze świadczyc tylko o tym, ze własnie miało pieniadze i bogatych mieskzanców,
      czyli właścicieli zakładow przemyslowych itp. Głównym problemem Katowice jest
      brak zagospodarowanej dobrze przestrzeni miedzy "rynkiem" (powinno sie zmienić
      nazwe tego placu), a rondem. Ogłoszono na to konkurs
      architektoniczno-urbanistyczny, miejmy nadzieję, ze włądze miasta wprowadza
      wyniki konkursy w zycie.
      Inna sprawa jest brak porządku na "parterze" ludzie oceniaja miasto głównie po
      tym co widza do pierwszego pietra, wiec mała architekture (chodniki ławki etc),
      trzeba o to zadbac.
      Jednak mowienie, ze Wroclaw, Poznan sa od Katowic ładniejsze najbardziej mnie
      irytuje, jak mozecie porównywac miasta, ktore zostaly kompletnie zniszczone
      podczas wojny z Katowicami, ktory byly praktycznie nietkniete ... Nie wiem, moze
      niektorym podobaja sie antymiejskie dziury w zabudowie, lub komunistyczne plomby
      przy rynku we Wro, albo genialny Wroclawski postmodernizm ....
      Katowicom potrzeba dobrego gospodarza i czasu a rozwina skrzydla. Nie ma co sie
      dolowac, ze gdzies jest ładniej :] bo w sumie nie jest :] !
      • Gość: . Re: Katowice IP: *.kat.3s.pl 06.06.06, 17:20
        Katowice to jedno z ciekawszych miast w Polsce. Tylko jeśli analogicznie ktoś
        wybierze na całe życie z dwóch kobiet mało inteligętną sex bombę odstawiajac na
        bok kobietę inteligętną, ale powszechnie uważaną za brzydszą od pierwszej, to
        oczywiście nie spodoba mu się tutaj.
        • Gość: matt Re: Katowice IP: 213.227.87.* 21.09.06, 07:50
          Tak, to miasto podoba się "inteligętnym" inaczej.
          • Gość: normals Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:14
            Trzeba być tym "inteligentnym inaczej", by nie dostrzegać mnóstwa pozytywów tego
            miasta, że nie wspomnę o takich chybionych ocenach osób trzecich. Każdy średnio
            rozgarniety od razu wychwyci twój kompleks niższości.
            • Gość: matt Re: Katowice IP: 213.227.87.* 21.09.06, 14:26
              Widocznie jesteś mniej, niż średnio rozgarnięty, bo kompleksów nie mam.
              Mnóstwo pozytywów? Jakich? Przykłady. Dla mnie o klasie miasta świadczy
              np. jego komunikacja: organizacja połączeń, stan taboru, przystanków,
              punktualność, kultura kierowców i motorniczych, możliwości poruszania się
              po 22-giej, w dni wolne... Tak złej, nieprzyjaznej mieszkańcom komunikacji,
              jak w Katowicach, nie widziałem w żadnym innym mieście. Tu naprawdę trudno
              uwierzyć, że mamy XXI wiek i jesteśmy w Europie.
      • Gość: zibi Re: Katowice IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:10
        zupełnie się z tobą zgadzam
    • Gość: oberschlesier Re: Katowice IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.06, 15:33
      jakby korfanty i jego gorole sprawy nie zmascili, bylyby katowice konkurencjom
      dla berlina czy londynu!

schlesier für freistaat kattowitz!
      • Gość: Olo Re: Katowice IP: *.kat.3s.pl 08.06.06, 17:27
        zapewne. Widać to choćby po miastach byłej NRD.
    • Gość: adam Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:37
      bylem we wtorek w katowicach po raz pierwszy w zyciu, dostalem oferte pracy w
      katowicach i chcialem zobaczyc miasto. Nie spodziewalem sie, ze zobacze piekne
      miasto ale to co zobaczylem to jedne wielkie blokowisko - tragedia. Inne miasta
      tez maja blokowiska ale nie tak "piekne" i wszedobylskie jak w katowicach - te
      miasto to jakis koszmar - znakomity przyklad co komuna zrobila z tym krajem.
      Jedno jest smutne, ze komuny pozbylismy sie prawie 20 lat a w katowicach czas
      chyba zatrzymal sie w miejscu...
      • Gość: komarek Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:24
        a spodziewales sie zabytkowej starowki, zamku krolewskiego, czy wybiegu na molo?
    • roquentin Re: Katowice 21.09.06, 11:26
      co wy wiecie o Katowicach...
      www.gkw.katowice.pl
      • iberia30 Re: Katowice 21.09.06, 12:11
        taki duzy chlopak a nie potrafi linkow wklejac-wsytd :-DDDD
        www.gkw.katowice.pl/
        • cirano Re: Katowice 21.09.06, 14:12
          Na ja. W nocy wszyske koty som czorne, a i nojgorszo dziura tak oświytlono
          pomyla z np. Wiedniym (jak bych go niy znoł)
    • Gość: Rafał co za głupia nazwa tematu tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 13:11
      ludzie nazywajcie tematy jak należy! temat "Katowice" nic nie mowi. Chyba wpisanie więcej mowiącego tematu duzonie kosztuje?
    • Gość: rafral Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 18:25
      Mam propozycje do wszystkich narzekajacych na forum. zamiast plakac w
      internecie ze nie ma dobrej komunikacji, ze brudno, ze syf - napiszcie jak to
      zmienic. Dajcie jakies propozycje. Ze syf? a ile razy peta na ulicy
      zadeptaliscie? ile papierkow zamiast do kosza polecialo na ziemie?
      A tak wogole to czasem mam wrazenie ze jak polak nie ponarzeka to sie bedzie
      fatalnie czul!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka