Dodaj do ulubionych

Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw jazdy

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.06.06, 22:46
taaa, złożyłem wniosek o wymianę 4 czerwca. Poinformowano mnie, że nowe
prawko będzie za 2 tygodnie. Dzisiaj się dowiedziałem, że biedactwa mają
poślizg i jak będzie w następny piątek to dobrze. Jak mi policja wsadzi
mandat to pozwę nierobów urzędasów do sądu
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: 81.210.102.* 28.06.06, 08:11
      zamień się z tymi nierobami i przyjmij dziennie 300 osób, tylko sprawdzając czy
      dokumenty są kompletne. Wtedy oceniaj. Nie jestem urzędasem, ale czasem trzeba
      uruchomić rozum przed napisaniem bzdur. Przeczytaj dokładnie, dokumenty
      przesyłane są do W-wy a nie wydawane na miejscu jak by można sądzić z Twojej
      opinii
    • Gość: Jaksa Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:17
      to jest najlepszy sposób nabijania kasy wymyślony przez naszych nieomylnych
      wybrańców narodu.Przecież za te wszystkie dokumenty już raz płaciliśmy a jak
      nas na silę uszczęśliwiają to powinno być za symboliczną zł.
    • Gość: krystian Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: 81.210.102.* 28.06.06, 08:19
      Jak zwykle czekamy do ostatniej chwili a potem wina urzędasów, że nie
      zdążyliśmy wyrobić prawa jazdy czy innego dokumentu. Mam propozycję, żeby te
      urzędasy nieroby same decydowały o tym czy mamy otrzymać prawo jazdy i z co
      najmniej miesięcznym wyprzedzeniem występowały w naszym ( każdego z nas z
      osobna) imieniu o nowe prawo jazdy...
    • Gość: kierowca Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: *.cashflow.com.in / 62.148.89.* 28.06.06, 08:33
      Co za bezczelne państwo! Najpierw pisze na dokumencie, że jest ważny
      bezterminowo, a potem każe mi go wymieniać za blisko 100 zł, grożąc w wypadku
      spóźnienia mandatem 500 zł. Zamiast przeprosić i przysłać nowe prawo jazdy do
      domu!
      • Gość: maksiu Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: 195.116.202.* 28.06.06, 10:53
        Z kwotami mandatow to bzdura.
        art. 95
        Kierowanie pojazdem przez osobę nieposiadającą przy sobie wymaganych dokumentów
        50,- za brak każdego z wymaganych dokumentów, nie więcej niż 250,-

500,- jest za jazde bez uprawnien, czyli wg. mnie jesli w ogole nie masz prawka.

Jezdzisz bez prawka. Mowisz policjantowi, ze go zapomniales i dostajesz 50,-
        mandatu.
    • Gość: dr kuppelweiser A pozywaj sobie IP: *.as.net.pl 28.06.06, 08:37
      poczytaj sobie ustawę, oni mają 30 dni na wymianę, i tak naprawdę to możesz ich
      cmoknąć, a 6lat to chyba dość czasu na wyrobienie sobe nowego.
      p.s. ja też mam jeszce stare ;)
    • Gość: ichacha 6 lat miałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:54
      pozwij siebie za głupotę.
      • sunipla Re: 6 lat miałeś 28.06.06, 10:00
        No i co z tego że 6 Lat, dlaczego mam płacić za każdym razem CENE Z KAPELUSZA
        NIE ADEKWATNĄ DO KOSZTÓW,
        Dlaczego do otrzymania nowego, stare nie może być ważne ???
        Dlaczego karać za to że ktoś wymyślił drukowanie w Warszawie ??
        • Gość: gorrg Re: 6 lat miałeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:38
          Sunipla czy to nie przypadkiem kobieta z włosami koloru blond?? Przecież stare
          prawko jest ważne do dnia otrzymania nowego .... dokładnie rzecz ujmując nie
          później niż do 30 czerwca 2006 r. Karze się nie za to że są drukowane w
          Warszawie a za lenistwo posiadacza, nie wmawiaj mi że przez 6 lat nie
          miałeś/miałaś czasu na załatwienie formalnośći bo to kompletna bzdura. Popieram
          Was tylko w jednym, ja również nie rozumiem dlaczego mamy płacić za wymianę
          dokumentów i nie chodzi mi tylko o prawo jazdy ale również np. dowody osobiste
          tylko dlatego, że państwo wymyśliło sobie inny wzór. Kto mi zagwarantuje, ze za
          rok nie będzie kolejnej wymiany??????
    • Gość: kato28 Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: 212.160.172.* 28.06.06, 08:59
      A ja mimo że składałem wniosek w drugim tygodniu czerwca nowe prawko juz mam-
      odebrałem w ubiegły piątek. Nie wiem jak teraz ale w moim przypadku wyszło na
      to że czekałem jakieś 2 tygodnie.
    • Gość: teofil Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:05
      dobrze im tak
    • Gość: brouczek Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 13:46
      Ja składałam wniosek o nowe prawo jazdy w maju, czekałam na wydanie dokładnie
      miesiąc, że nie wspomnę o wydaniu dowodu rejestracyjnego! To dopiero
      biurokracja, a co pracownik to inne teorie. Kochamy urzędy;)
      • piotyr Re: Tysiące kierowców zapomniało o wymianie praw 29.06.06, 13:50
        Polak jest zaradny, zawsze znajdzie jakieś rozwiązanie:-)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3450164.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka