Dodaj do ulubionych

Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemianowi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 20:30
Szkoda,że w Tarnowskich Górach nie usłyszeliśmy jak dotąd o podobnym
zatrymaniu- tutejszy były prezydent to cwany gapa ,który wyprowadził 10-20
razy tyle ico .... i nic,Hanysek beszczelnie działa w radzie miejskiej
Obserwuj wątek
    • Gość: Seb Ciuciubabka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:01
      A ta opaska na oczach to co? Facet bawi się w ciuciubabkę? Tylko, że w tej
      zabawie to facet powinien łapać, a tymczasem to jego złapali...
      • kanalizacja w Czeladzi burmistrz Marek Mrozowski 08.07.06, 11:52
        zgodnie z pouczeniem Dyrektora Generalnego Sląskiego Urzędu Wojewódzkiego z dn. 26.9.2003 r. wnoszę do Rady Miasta Czeladzi skargę na Burmistrza Marka Mrozowskiego
        czeladz.blox.pl/resource/echoczeladzi_grudz2005_250x250.jpg
        Marek Mrozowski
        www.czeladz.pl/pdf/echocz_2005/ecz_12_2005.pdf 8,45 MB

Nie chcę przeprosin, oczekuję naprawienia szkód:

Przypominam Radzie Miasta, że Marek Mrozowski został wybrany burmistrzem Czeladzi m.in. dlatego, że haniebnie oszukał polskich wyborców w sprawie swojej komunistycznej przeszłości m.in. w ten sposób, że wyprodukował i rozdał przed wyborami 2.500 egzemplarzy książki, w której na otwarciu (na str.3) zamieścił - bez mojej wiedzy i bez mojej zgody - mój poemat humanistyczny o jawnie antykomunistycznch treściach,

czeladz.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?58156
        którego tekst sprywatyzował sobie z wcześniejszej publikacji w miesięczniku społeczno-kulturalnym "Sląsk"

w taki sam bezczelny sposób jak sprywatyzował wcześniej węgiel

ze śląskich kopalń

jako właściciel sieci punktów sprzedaży węgla

w okolicach Torunia.
        www.czeladz.pl/02_burmistrz.asp
        Marek Mrozowski wezwany jest niniejszym po raz ostatni do zapłacenia 50 tys. zł. , jeżeli nie chce, żebym go podał do sądu za kradzież praw autorskich.

Szanowny Panie Przewodniczący,

jak w piśmie do Dyrektora Sląskiego Urzędu Wojewódzkiego z 15.1.2006 r.
        gurka.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?134787
        uprzejmie proszę o pomoc w dotarciu drogą internetową do wyobraźni tego bezczelnego typa spod ciemnej gwiazdy, który myśli, że mu wszystko zawsze będzie uchodziło płazem, bo nikt go przecież nie ruszy ze względu na totalne, i ogólnopolskie zaśmiecenie, UB-eckie i mafijne zastraszenie, zwłaszcza w takim małym miasteczku jak Czeladź, gdzie wszyscy się nawzajem znają i każdy ma przecież w szafie jakiegoś Lentnera, który może zagrać za dziadka w jego rodzinie.

Z szacunkiem

(podpis)

A poza tym wyjaśniam jeszcze, że były z-ca burmistrza Czeladzi Krzysztof Malczewski (obecnie na posadzie wicestrosty w Będzinie) uznał już raz wagę argumentów zawartych w moim piśmie 27.8.2002 r. , przesłanym m.in. do wiadomości Ministra Spraw Wewnętrznych RP, i w przysłanej do mnie odpowiedzi z datą 16.09.2002 r., (Nr K-GL IV. 71416/362/02) poinformował i mnie i Ministra Janika:

"...sprawę przedłużenia Pańskiego zameldowania w lokalu mieszkalnym przy ul. Tuwima 27/9 w Czeladzi, którego głównym Najemcą jest Pańska Mama, przekażę do ponownego rozpatrzenia w Wydziale Gospodarki Lokalami.
        Z-ca Burmistrza
        Miasta Czeladź
        mgr Krzysztof Malczewski".

Nie przekazał jednak Krzysztof Malczewski sprawy do załatwienia w przyrzeczony sposób.

Wyjaśniam więc raz jeszcze, że wymeldowano mnie bezprawnie z Czeladzi dlatego, że opublikowałem w internecie zdjęcia ze zniszczeń dokonanych na cmentarzu żydowskim w Czeladzi w nocy z 1 na 2 września 2002 roku. Wyjaśniam, że jestem Polakiem z ojca Polaka i z matki Polki; ich rodzice i dziadkowie także byli narodowości polskiej. kurpie.blox.pl
        Jestem też katolikiem i w katolickim tygodniku społecznym "Ład" zamieszczono moje notatki poczynione z datą 20.4.1990 r. , m.in. o Auschwitz; pisałem o bezsilności i rozpaczy Polaka i katolika, z powodu niemożności ogarnięcia wyobraźnią, rozumem krzywdy wyrządzonej innym, planowej, systematycznej zbrodni na milionach istnień.

lad.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?208375
        W 2002 r. nie mogłem ogarnąć wyobraźnią, że ludzie żydowskiego pochodzenia mogą wstydzić się swojego pochodzenia przed Polakami i ukrywać to pochodzenie jak coś niewłaściwego.

Nie mogłem zrozumieć, że mój zamiar dokonania renowacji i sporządzenia naukowej dokumentacji ww. obiektu sepulkralnego może zostać zniweczony

przez czeladzkich sąsiadów żydowskiego pochodzenia,
        z którymi zasiadałem niegdyś w jednej ławce szkolnej.

Nie ma przecież żadnych obiektywnych powodów, dla których miasto Czeladź nadal miałoby ukrywać przed światem, że ma na swoim terenie jedną z najlepiej zachowanych nekropolii żydowskich sprzed 1939 roku, z bogatymi, pięknie zachowanymi setkami, tysiącami macew.
        Portale turystyczno-krajoznawcze innych województw szczycą się ocalałymi resztkami zabytków
        www.ziemialodzka.pl/main_kirkuty.htm
        Przynależność narodowa jest w całym cywilizowanym świecie powodem do dumy. Na olimpiadach i na mistrzostwach sportowych poczucie dumy ze wspólnoty narodowej jednakowo rozpiera serca wszystkim ludzim. Tylko podli, nikczemni, mali ludzie zabawiają się w Ameryce układaniem dowcipów o Polakach, a w Polsce kawałów o blondynkach.

Arno Lustiger powiedział o żydo-komunistach: Ci profesjonalni rewolucjoniści nie interesowali się kwestią żydowską, wyobcowali się ze środowiska, nie mówili - wyjąwszy nielicznych - językiem jidysz. Przyszli na świat w rodzinach stosunkowo zamożnych, z racji pochodzenia mieli jednak zamkniętą drogę do zrobienia prawdziwej kariery. A byli ambitni. Opowiedzieli się za najbardziej bezwzględnym i utopijnym kierunkiem, jakim był bolszewizm. www.szcpv.szm.sk/06/lustiger.html

Bezwzględni utopiści w Czeladzi z życiorysami komunistów z PZPR i SB mają oddać długi i urzędy publiczne. Nie mają kwalifikacji moralnych potrzebnych do pracy w służbie dla Narodu Polskiego.

SK
        ---
    • Gość: dub30 Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 07.07.06, 22:33
      Opaska na oczach i podawanie inicjałów to kolejny przykład dziennikarskiego
      profesjonalizmu. Zarówno twarz jak i nazwisko prezydenta są przecież powszechnie
      znane... ech czwarta władza może dokopać każdemu...
      • amoremio Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano 07.07.06, 23:19
        No i raz P.S., a raz P.Sz. :)
      • un1 Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano 10.07.06, 13:11
        Ustawa Prawo prasowe:
        Art. 13. (...)
        2. Nie wolno publikować w prasie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko
        którym toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe, jak również danych
        osobowych i wizerunku świadków, pokrzywdzonych i poszkodowanych, chyba że osoby
        te wyrażą na to zgodę.
        3. Ograniczenie, o którym mowa w ust. 2, nie narusza przepisów innych ustaw.
        Właściwy prokurator lub sąd może zezwolić, ze względu na ważny interes
        społeczny, na ujawnienie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym
        toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe.
    • amoremio Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano 07.07.06, 23:15
      > syn szwagierki prezydenta
      bratanek zony prezydenta ?
    • amoremio Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano 07.07.06, 23:17
      No - 10 lat, to chyba (gruba) przesada, co ?
    • Gość: oberschlesier zlodziejski narod, fuj! IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.06, 23:27
      wszystkim zlodziejom lapy siekierom uwalic!
      • Gość: roro68 Re: zlodziejski narod, fuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 03:15
        "Syn szwagierki" raczej nie jest "krewniakiem", chyba że jest jednocześnie
        synem brata. Ale wtedy należałoby napisać, że jest on bratankiem, bo to
        świadczyłoby o pokrewieństwie. Jeżeli jednak red. Pietraszewski zdecydował się
        użyć "syna szwagierki" zamiast bratanka, to by sugerowało, że jest to dziecko z
        innego związku szwagierki prezydenta niż jej małżeństwo z bratem prezydenta,
        czyli że dziecko szwagierki nie jest dzieckiem brata, a zatem jest tylko
        powinowatym prezydenta. A wtedy nie może być "krewniakiem". Ale rzeczywiście
        zarówno po redaktorach katowickiej GW jak po prok. Koziele nie można oczekiwać
        zrozumienia takich niuansów.
      • cirano Re: zlodziejski narod, fuj! 08.07.06, 12:43
        Jak ty sie to wyobrażosz Obesch. Pół Polski bez rąk? A fto bydzie w tym kraju robił?
    • Gość: K Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.mmj.pl 08.07.06, 06:34
      Jesteśmy z Tobą - wiemy że jesteś nie winy a to wszystko to tylko przedwyborcza
      prowokacja. Trzymaj się nasz "prezydencie".
      • Gość: K Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.mmj.pl 10.07.06, 07:20
        co do brata pana prokuratora ......
        zgadzam sie - facet kręci tyle lewych interesów i nic
        w dzisiejszych czasach sądzą tylko niewygodnych polityków ( biznesmenów ) lub
        oczerniają niewinnych
    • Gość: Kala Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.mmj.pl 08.07.06, 06:47
      Panie Przeydencie wiemy ile zrobiłeś dla tego miasta i wiemy równie dobrze komu
      zależy byś odszedł w niesławie - jesteśmy z TOBĄ.
      • Gość: Andrzej Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.helion.pl / *.helion.pl 10.07.06, 14:58
        Nic nie zrobił, oprócz przekrętów. Do więzienia z nim.
    • Gość: kawek Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.06, 08:10
      Tow, SZ. ---to członek Ordynackiej.
      • Gość: diana_22 Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:01
        "Ordynacka", "kółko różańcowe", kiedyś tam "tuba PZPR".....długo by jeszcze
        można wyliczać!! W takim.....mieści się wszystko, a zależy tylko od tego, kto
        teraz "u władzy" brrrrrr.............
        Mieszkam w Siemianowicach, i ja i duże grono moich przyjaciół i znajomych
        oświadczamy: NIE JESTEŚMY Z TOBĄ szandar!!/podejrzewam,że ci "z Tobą" coś ci
        zawdzięczają, albo rodzina/.
        Jak nazywa się choroba "byłego prezydenta Siemianowic" też wszyscy wiedzą/to
        taka rodzinna choroba/.
        P.Sz.: zrobiłeś DUŻO ZłEGO dla n/miasta.Mamy NADZIEJĘ, ze odpowiesz za to
        wszystko. MOCNO WIERZYMY !! CHWAŁA PANU !!!!!!!!!!!
        • Gość: kitka Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.orange.pl 08.07.06, 09:23
          a czy robił sam, a skarbnik miasta, kierownicy Wydziałów, prawnicy. Gdzie byli
          Ci wszyscy ludzie.
          • Gość: diana_22 Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:36
            do; kitka...
            proste, to "wszyscy ludzie prezydenta" :-)

P.Sz.nie chcę jednak obrażać "niewinnych" :-)
            • Gość: kitka Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.orange.pl 08.07.06, 17:19
              ale dlaczego zatrzymano tylko prezydenta, a cała reszta, nie wiedziała co robi
    • frezjagl Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano 08.07.06, 17:51
      A w Gliwicach Sad Rejony postanowil przekazac sprawe do prokuratury. Dokumenty tu:
      fotomena.blog.interia.pl/
    • Gość: pepe Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:40
      a może kochani dziennikarze sprawdzicie z kim spokrewniony jest A. Gościniak
    • frezjagl Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano 09.07.06, 12:12
      Niech kazdy z prezydentow ma to na uwadze. W Gliwicach rzadzi np. tak:
      fotomena.blog.interia.pl/
      Kazdemu z nich dedykacja:

Który skrzywdziłeś człowieka prostego
      Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
      Gromadę błaznów koło siebie mając
      Na pomieszanie dobrego i złego,

Choćby przed tobą wszyscy się skłonili
      Cnotę i mądrość tobie przypisując,
      Złote medale na twoją cześć kując,
      Radzi że jeszcze jeden dzień przeżyli,

Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta
      Możesz go zabić - narodzi się nowy.
      Spisane będą czyny i rozmowy.

Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy
      I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta.
      • Gość: K Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.mmj.pl 09.07.06, 16:34
        Własnie weźcie sie za pana Gościniaka !!!!!!!!!!!!
        Prowokator
    • Gość: Mieszkaniec Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:53
      Zarzuty jak zarzuty (sąd oceni ich prawdziwość) jedno mnie natomiast dziwi,
      prokurator Kozieł ma brata, który jest zdecydowanym przeciwnikiem byłego
      prezydenta. Może spytać prokuratora jak "pomagał" swoim znajomym w tzw. aferze
      paliwowej, zapewne miałby "dużo" do poopowiadania. Żałosny jest styl prowadzenia
      polityki, zarówno na szczeblu lokalnym, jak i centralnym. Ale coż sie dziwnić,
      Polska nierządem stoi. IV RP tak trzymać. wstyd że mam taki paszport
    • Gość: Andrzej Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.helion.pl / *.helion.pl 10.07.06, 14:57
      Chciałbym żeby poszedł siedzieć. Za czasu jego kadencji miasto podupadło jeszcze
      bardziej. Siemianowicom brakuje świeżej krwi, kogoś obrotnego i chętnego do
      działania.
      • Gość: K Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.mmj.pl 11.07.06, 05:59
        każdy ma prawo mieć swoje zdanie ........
        ale napewno nie można zarzucić "prezydentowi" że nic nie zrobił dla swego miasta
        no cóż ........ polak krótką ma pamięć :(
      • Gość: miki Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: *.96.25.132.rev.deltatrans.pl 11.07.06, 10:03
        Nie podupadło miasto bardziej niż za poprzedników. Są zasługą tej kadencji
        nowe, ważne inwestycje - poprzednicy mogli sie pochwalic tylko założeniem w
        centrum miasta śmierdzącego wysypiska śmieci i bezczynną obserwacją upadku
        kopalni, huty i "Hanki". Spójrz obiektywnie na to co się dzieje i nie daj się
        omamić człowieku. I nie obawiaj sie o świeżą krew - właśnie to stara krew
        trzyma sie w Siemianowicach tak mocno, że wkrótce znowu wypłynie.
        • Gość: piranya Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano IP: 213.227.102.* 11.07.06, 10:55
          Co poniektórym brakuje po prostu obiektywnego spojrzenia na to, co zrobiono
          dobrego dla miasta. Przemawia przez nich zawiść i niezrozumiałe krytykanctwo.
          • un1 Re: Policja zatrzymała byłego prezydenta Siemiano 14.07.06, 10:42
            A komisarzem miasta została katechetka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka