Dodaj do ulubionych

Małe szpitale do likwidacji

IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:20
Mam nadzieję że zlikwidują wreszcie szpital powiatowy w Mikołowie.To
prawdziwa rzeźnia a zwłaszcza porodówka.Radze wszystkim omijać ten syf
szerokim łukiem jeśli chce ktoś jeszcze pożyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: heban Re: Małe szpitale do likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:16
      Judy znowu złe informacje, albo... zamierzona przez Ciebie koncepcja siania
      paniki...myslę że chyba jednak to drugie. Po pierwsze: to sa pomysły w fazie
      projektów, a nie dogmatów, po drugie: nie zamykamy szpitali poniżej 250 łóżek,
      tylko poniżej 150 łóżek ..polecam lekturę: wywiad Pana Ministra
      dla "Nesweeka'ka"...rozumiem że konkurencji nie należy popierać ale trzeba
      wiedzieć co pisze.Po trzecie: to prawda że cześć szpitali trzeba zlikwidować,
      gdyz ich infrastuktura w żaden sposób nie umożliwia dostosowania do wymogów
      UE. Przecież "Wyborcza" jest "dwoma" rekami za UE, więc dlaczego nie pisze Pani
      jakie bedą tego konsekwencje dla naszej chorej służby zdrowia!!!.
      Po ...kolejne ..bo tych punktów moze tu być mnóstwo..przecież
      wystarczy ..łączyć (papierowo albo rzeczywiscie szpitale)w danym mieście
      (powiecie, woj. etc) zeby próg 150 łóżek przekroczyć. I po kłopocie!. Oby nie.
      • Gość: dupablada Re: Małe szpitale do likwidacji IP: 80.51.229.* 11.08.06, 11:03
        Raczej jest to pogoń za tanią sensacją.
    • Gość: Haza Re: Małe szpitale do likwidacji IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 23:02
      Lezałam w małych szpitalach na terenie Katowic.Miałam opiekę,nie byłam
      bezimienna,siostry same przychodziły żeby sprawdzić czy czegoś nie potrzebuję.W
      klinice w Ligocie gdzie leżałam pies z kulawą nogą do mnie nie zajrzał.Kombajn.
    • Gość: toja Re: Małe szpitale do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:35
      chyba żartujesz, dwoje dzieci tam urodziłam, za każdym razem było wspaniale.
      Mam co najmniej sześć koleżanek, którym lekarze z Mikołowa pomogli donosić
      ciążę po kilku poronieniach. Nie dam na ten szpital nic złego powiedzieć. A
      jeżeli chcesz zobaczyć szpital, który naprawdę szkodzi ludziom, to zapraszam do
      szpitala wojewódzkiego w Rybniku. Tam Ci dopiero potrafią krzywdę zrobić!
    • Gość: jazg Nie liczba pacjentów i nie liczba łóżek IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 11.08.06, 12:00
      ale to, jak długo te łóżka są puste, powinno być brane pod uwagę. Przewleklke
      chorzy zajmują łóżko nawet kilka miesięcy i wychodzi, że w tym łóżku leczyło
      się 3 ludzi. Ale to łóżko stale było zajęte i ta cecha powinna decydować.
    • Gość: arek "Czasami pięć łóżek w zapadłej dziurze..." IP: *.std.tsi.tychy.pl 11.08.06, 12:51
      mówi profesor...Chyba troche kultury językowej mógłby zaprezentować.
      • Gość: masa Re: "Czasami pięć łóżek w zapadłej dziurze..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:00
        to profesor medycyny(kardiologii) nie polonistyki,jest dobry w tym co robi.a co
        wiecej ma racje.
    • Gość: maryla Re: Małe szpitale do likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:50
      Rodziłam w tym szpitalu trzy razy i gdybym miała rodzić raz jeszcze na pewno
      wybrałabym ten szpital. Nowoczesny blok porodowy,wspaniałe warunki do porodu
      rodzinnego, świetni fachowcy, wspaniała , ciepła atmosfera.Życzę wszystkim
      mamom, by ich dzieci w takiej atmosferze przychodziły na świat!
    • Gość: ollo2005 Re: Małe szpitale do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:06
      a kogo obchodza komentarze judyty watoły? chyba posla sosnierza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka