Dodaj do ulubionych

rozwodze sie!!!

21.11.06, 11:19
czy ktos zna przyzwoitego adwokata (chodzi mi o finanse oczywiście) który
tanio i bez "wywlekania brudów" pomoże mi w rozwodzie!!! (dawne bielskie)
Obserwuj wątek
    • jolantas1955 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:41
      Jeśli chcesz rozwieść się spokojnie i kulturalnie, a chłop na to pójdzie - to po
      co ci adwokat??Nie licz, że znajdziesz altruistę, a cenią się bardzo!!
      • miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:51
        nie chodzi mi o altruistę ale o kogoś kto ma jakieś przyzwoite stawki. rozwód
        znajomej z pracy trwa już ponad rok, kosztował ją prawie 5 tysiecy i
        prawdopodobnie na tym sie nie skoczy (kolejna rozprawa, kolejni swiadkowie,
        którzy przychodzą albo nie przychodzą, biegły od tego, biegły od tamtego ....,
        horror!) dodam, że ja chce rozwodu a mąż separacje (co najwyżej)
      • mika9949 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:53
        Jolantas mnie ubiegł,bo chciałam to samo napisać.Wystarczy rozwód bez orzekania
        o winie.Z "jeszcze" mężem uzgadniacie co i jak w sądzie zgodnie, deklarujecie
        chęć rozstania się i czekacie na orzecznie.To tak z grubsza ;-)
        • mika9949 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:57
          Ztego co napisałaś wynika jednak że bez adwokata się nie obejdzie.
          Ponadto jeżeli mąż nie chce rozwodu może Ci utrudniać sprawę.
          • laura67 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 20:02
            a moi znajomi u mediatora sądowego ustalili warunki kto komu i za co płaci
            (jedno opuszcza mieszkanie, drugie płaci za ostatni remont, kto kiedy zajmuje
            sie dziećmi, kto zabiera na wakacje itp.) i w sądzie nie było juz żadnych
            problemów, zadnych adwokatów i dodatkowych kosztów. wszystko sprawnie i
            tanio!!!!
            • miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 20:29
              brzmi nieźle, a gdzie to było??? gdzie można znaleźć takiego mediatora?
              • laura67 Re: rozwodze sie!!! 22.11.06, 08:34
                o mediatorów to myśle ze w każdym sądzie można zapytać, są listy tak jak z
                ekspertami sądowymi, oprócz tego są czasami prawyatne ośrodki mediacji,
                stowarzyszenia zwykle takie tworzą, w częstochowie na pewno można znaleźć ale
                gdzie indziej to nie wiem, pozdrawiam
                • Gość: Egon Re: rozwodze sie!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 16:36
                  Ja chetnie Cie pociesze
                  • miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 22.11.06, 22:53
                    dziękuję bardzo za dobre chęci ale nie potrzebuje pocieszenia, radze sobie.
                    listę mediatorów to nawet znalazłam w internecie ale nie z mojego miasta, czy
                    ktoś wie czy są tacy w bielsku???
                    • mediacje.bielsko.b Re: rozwodze sie!!! 23.11.06, 09:51
                      Ośrodek Mediacji, Bielsko-Biała, ul. Warszawska 5 lok.217, dyżury: poniedz,
                      wtorek, czwartek i piątek od 10.30-13.oo
                      • miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 24.11.06, 15:03
                        dziękuje bardzo za informację! na pewno skorzystam; pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka