Dodaj do ulubionych

Tragedia w kopalni Halemba :-((((

• jadaczek Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 22.11.06, 11:53
      Najbardziej boli to co zobaczyłem wczoraj w telewizji...dziewczynka ( tak na
      oko 5-6letnia) która płacze, mimo że jej ojciec tego dnia nie był na szychcie "
      bo inne dzieci pewnie teraz czekają na swoich tatusiów i się martwią" Nie
      potrafię sobie nawet wyobrazic bólu i strachu tych malców. Oby jak nawięcej ich
      ojców wróciło do domów... Szczęść Boże.
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
      • Gość: norbert76 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: 81.210.22.* 22.11.06, 12:08
        [*]
    • Gość: CórkaGórnika Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:22
      Jestem córką górnika i jestem z tego BARDZO dumna...
      Boże dodaj nadziei i pomóż wszystkim poszkodowanym,a tych którzy zginęli
      przyjmij do siebie....
      • c.kapturek Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 22.11.06, 12:35
        Ludziki forumowe, Górnicy i ich Rodziny, chciałabym złożyć wam wyrazy
        współczucia z powodu tej katastrofy.
        dobrych myśli wam ślemy z 3ccity, jesteśmy z wami w nadziei, że pozostali żyją..

Barbaro, Patronko święta,
        o górnikach twych pamiętaj.
        Strzeż nas od wszelkiej przygody,
        żywiołu ognia i wody.

W złej godzinie śpiesz z pomocą,
        czuwaj z nami dniem i nocą.
        Święta Barbaro, podziemi Pani,
        bądź zawsze z nami.

Barbarko panno, Służebniczko Boża,
        Kto się będzie modlił do Ciebie,
        Bez sakramentu umrzeć nie może.

tym co zgineli w miejscu pracy, światłość wiekuista niechaj im świeci na wieki (*)
        • broneknotgeld Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 22.11.06, 16:56
          img395.imageshack.us/img395/7064/swieca3ob.gif
          • c.kapturek Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 07:37
            niestety nadzieja umarła:(

(*) (*) (*) światłość wiekuista niechaj im świeci na wieki.
      • Gość: fredek Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.ds4.agh.edu.pl 22.11.06, 13:18
        łzy sie cisną do oczu

[*]
        • Gość: Akumowitz [...] IP: 74.12.97.* 22.11.06, 13:40
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • anilewel Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 22.11.06, 14:50
          Gość portalu: fredek napisał(a):

> łzy sie cisną do oczu
          >
          > [*]

jw.
          Boże miej ich w swojej opiece (*)
    • Gość: górnik z ZG RUDNA Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:05
      Wszyscy górnicy z KGHM są z Wami...
    • brida Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 22.11.06, 17:18
      Mówią, że to Barburka dopomina się o duszyczki... Że tragedie na kopalniach
      zdarząją się w tym okresie...
      [*]
      • Gość: k Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: 62.29.133.* 22.11.06, 19:18
        modlę się za was wszystkich...
        • Gość: gafa Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:32
          modle sie rowniez,ale smutek ogarnia mnie wielki,kiedy Pan Madej nowa gwiazda
          tvp3 powtarza wciaz ze gornicy nie byli gornikami.Moj maz tez jest takim
          gornikiem z kilkunastoletnimm stazem pracy,Codziennie modle sie ,ze wroci ze
          zmiany do mnie.Cudownie ozdrowiony przez zus 50 latek,wysokiej klsy mistrz w
          swoim fachu pracujacy w firmie,Panie Madej Ci ludzie Zgineli w kopalnianym
          piekle.Oni byli gornikami
      • Gość: gość Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.gre.pl 23.11.06, 17:08
        rząd obiecałręty rodzinom a zrobi tak samo jak w hali targowej na wystawie
        gołembi i tylko obiecują a nic nie robią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Ania media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:29
      Współczuję bliskim ofiar, ale za każdym razem, kiedy ma miejsce taka tragedia,
      zastanawiam się, w jakim celu dziennikarze pokazują zbliżenia zapłakanych
      twarzy członków rodziny? Nie mogą dać im spokoju w tej ciężkiej chwili? Czy
      konieczne jest pokazywanie prywatnego bólu i rozpaczy? Czasem odnoszę wrażenie,
      że chcieliby zrobić z tego reality show...smutne.
      • Gość: jojo Re: media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:51
        bo gdyby tego nie robili, to mogliby sobie isc do domu i zamknac redakce. to sa
        media i o to chodzi. to smutne, ale ci, ktorzy podczas wczorajszego wieczoru
        mieli dyzury w redakcjach dostali swoja zlota szanse. i tak jest zawsze kiedy
        dzieje sie cos, na czym skupia sie uwaga calego spoleczenstwa - taka ich praca,
        a poniewaz wtedy wszystkie niemal programy emituja wydania specjalne
        dziennikarze moga sie pokazac i poprowadzic cos waznego. dzieki temu sa
        dostrzegani, jak sobie dorze poradza ich akcje rosna. proste. i ja nie widze w
        tym nic zlego.
    • Gość: Max1565 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:10
      To wszystko jest bardzo smutne, lecz zarazem ukazuje jak ludzie w tak ciężkich
      chwilach potarfią się połączyć i razem przeżywać te ciężkie chwile. Jednak
      przejeżdżając dzisiaj po południu obok kopalni Budryk w Ornontowicach, myślałem
      że jestem w "innym filmie" na stołówce zakładowej grała muzyka że omało nie
      odleciał dach, zorganizowano sobie przez DPS Orzesze zabawę
      Andrzejkową??????????!!!!!!!! Kilka kilometrów od kopalni Halemba!!!!!!!!!
      Naprawdę ukłony dla organizatorów za jakichkolwiek odczuć ludzkich.
    • ludendorf Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 22.11.06, 20:36
      ['] Słowa w takiej sytuacji tylko przeszkadazją powiem tylko że łącze się w bulu.
    • Gość: agness1909 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.11.06, 20:57
      Łączę się w bólu z rodzinami ofiar tej tragedii :((( [*].Mój tato
      szczęśliwie przepracował 25lat w kopalni i jest teraz na emeryturze.Mój mąż
      pracuje w kopalni "Rudna" na Dolnym Śląsku,podobnie jak dwaj moi bracia.Mam
      nadzieję,że dopracują bezpiecznie do emerytury.Rozumiem co czują żony i
      matki,jaki to strach,że ukochana osoba idzie do pracy i może z niej nie wrócić.
    • Gość: jojo NIE MA szans! i tyle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:48
      ludzie. o co tyle szumu. trzeba sobie jasno powiedzieć. nie ma szans na
      uratowanie żywego człowieka. jezeli na poczatku wydobyto zwolki spalone do tego
      stopnia, ze potrzebne bedzie badanie DNA do ich identyfikacji, co jakim cudem
      mieliby przezyc ci, ktorzy sa jeszcze dalej tzn tam gdzie doszlo do zaplonu.
      niestety, ale rodziny musza sie z tym pogodzic.
    • Gość: Belski Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:52
      KOCHANI. Częstochowa jest z Wami, cała JASNA GÓRA za Wami się modli. Nie mogę
      poisac tego co czuję, jak tylko widzę jakiś program o Halembie to łzy mi same
      płyną do oczu. Mimo tego, że u nas nie ma kopalni to i tak mogę się domyslić o
      co chodzi. Niech każda osoba z dowolnego miejsca w kraju wyobrazi sobie, że jej
      Ojciec nie wraca do domu....... Kochani będzie dobrze, musi być...
      • Gość: wolnyodh Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: 62.233.214.* 23.11.06, 12:00
        co za aroganckie podejscie.
        Placz i modl sie.
        Twoj Bog do tego dopuscil, dzieki nim wszycy zyjemy w nedzdy..., emigrujemy za chleb i pracujemy za napiwki w rozwalonych lochach.

• Gość: Piotr Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: 212.160.172.* 23.11.06, 15:10
          To nie Bóg tylko człowiek do dego doprowadził. Jego ciągłe potrzeby sięgania po
          więcej niż można.
    • Gość: makkwaczka Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:56
      Św. Barbaro wstaw się za Nimi, tym co zginęli daj światło przed Panem, tym co żyją, siłę i wiarę w cud.
    • arwial Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 02:44
      Jest jedno co nas łączy - specyficzna i nieporównywalna z innymi zawodami praca.
      Szczęść Boże! Bracia Górnicy.
      Trzymajmy kciuki za naszych kolegów z Halemby.
      Jestem bardzo przygnębiony po tym co się stało :-(((
      • Gość: noname Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 05:46
        Niech spoczywają w pokoju
        <'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'><'>
        • m112233 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 10:20
          Gość portalu: noname napisał(a):

> Niech spoczywają w pokoju
          > <'><'><'><'><'><'><'>&#
          > 60;'><'><'><'><'><'><'><
          > ;'><'><'><'><'><'><'>
          tak mi przykro ale słowa to za mało niech bóg czuwa nad rodzinami tych ofiar
          • Gość: żona górnika Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.jaskom.pl 23.11.06, 10:44
            Łacze się w bóju z rodzinami zmarłych górników;(
            [*]
            Panie przyjmij ICH do grona niebieskiego

mam nadzieję że Św.Barbara niezabierze nikogo więcej
    • Gość: Mak-Olsztyn Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.olsztyn.mm.pl 23.11.06, 07:07
      Czyżby dobry Bóg zapomniał o górnikach "Halemby"?
      Współczuje rodzinom ofiar.
      Mieszkańcy Rudy Śląskiej- górnicy "Halemby"-łączę sie w bólu z Wami.
      • mati004 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 07:15
        Nadzieja niestety umarła...a jeszcze do końca wierzyłam, że stanie się cud.
        Choć byli to dla mnie obcy ludzie...czuję ogromny smutek.....
        Wieczny odpoczynek racz im dać Panie...a tych co pozostali w smutku i żałobie
        otaczaj swoją boską opieką.
        Jestem sercem i myślą z rodzinami ofiar....Modlę się również o dusze tych
        zabitych niewinnych ludzi.
      • darcy25 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 07:29
        Ratownicy wiedzieli już wczoraj rano.....

Ale jest dobry zwyczaj, że o zabitych nie mówi się dotąd, dopóki nie potwierdzi
        tego lekarz...

Widocznie Bóg tak chciał...jest to czas, aby pomyslec o własnym życiu...
        • helga1970 Re: (*) (*) (*) 23.11.06, 07:32

• iwotlen [*] [*] [*] 23.11.06, 07:36
      Wieczny odpoczynek racz im dac Panie
      • c.kapturek Re: [*] [*] [*] 23.11.06, 07:39
        a światłośc wiekuista niechaj im świeci na wieki (*) (*) (*).

wyrazy współczucia i żalu dla Rodzin i znajomych Górników.
        podziękowania i wyrazy szacunku dla ratowników za ich oddanie w ratwaniu
        kolegów.
    • Gość: Robert Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:46
      Wyrazy współczucia i kondolencje z Częstochowy
    • Gość: jadaczek Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.11.06, 08:31
      Niech odpoczywają w pokoju
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
      (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
    • gepe Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 09:07
      [']...
      • Gość: asiouek ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] IP: *.dobrynet.pl 23.11.06, 09:13
        ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
    • Gość: czytelnik4 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.crowley.pl 23.11.06, 09:52
      W sercach żal i ból, przedziera się jednak nadzieja zę na Niebieskiej szychcie
      jest lepiej. wieczne odpoczywanie racz im dać Panie i przyjmna Szychte
      • Gość: ana Pomóżmy Rodzinom poległych Górników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:20
        Dzrodzy forumowicze ja również przyłączam się składając hołd GÓRNIKOM z
        Halemby. Ich rodzinom śle wyrazy współczucia, a jednocześnie prosze pomóżmy im
        jakkolwiek potrafimy. Wystarczy tylko 1 sms - to tak niewiele kosztuje a tak
        wiele znaczy.
        • pinia1a Spieszmy się kochać ludzi - tak szybko odchodzą... 23.11.06, 10:26
          Serdeczne wyrazy współczucia rodzinom zmarłych górników.
          Zapalmy świeczkę dziś o 16.30!
          • ankasr zapalmy swieczke o 16.30 23.11.06, 10:32
    • ankasr Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 10:28
      [*]
      panie swiec nad ich duszami. Wieczny odpoczynek racz im dać Panie.
      modlimy sie za Was i wasze rodziny.
      szczere kondolencje i wyrazy współczucia
      zachodnio-pomorskie
      • Gość: (*)(*)(*)(*)(*)(*) Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.11.06, 10:41
        ╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬╬(*)╬
        • po.prostu.ona Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 11:01
          Składam wyrazy najgłębszego współczucia Rodzinom ofiar tej tragedii. Już
          wczorajsze komunikaty sugerowały, że trzeba się przygotować na najgorsze, ale
          nadzieja na cud pozostawała.
          Bardzo mi smutno.
          Choć mieszkam na drugim końcu Polski, w tych tragicznych dniach jestem sercem z
          Wami.
    • Gość: torunianka A więc odeszli na Wieczną Szychtę IP: *.petrus.com.pl 23.11.06, 11:29
      Niech Pan przyjmie Ich do Siebie i da im miejsce dobre.

╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)
      ╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)╬(*)
      ╬(*)╬(*)╬(*)
    • pies_na_lewizne Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( 23.11.06, 12:35
      Czesc Ich Pamieci!
      Bog z Ich Rodzinami i Bliskimi.
      Chwala ratownikom ktorzy z narazeniem zycia niesli pomoc zasypanym. Im sie
      nalezy najglebszy szacunek i wdziecznosc.
    • Gość: Artur Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: 195.117.40.* 23.11.06, 13:13
      22 grudnia 1985 roku (dwa dni przed wigilią), w kopalni Wałbrzych miał
      miejsce taki sam wypadek jak na Halembie. Wybuch metanu i pyłu węglowego
      zabił 18 górników, najmłodszy miał 18, a najstarszy 43 lata. Media mówiąc i
      pisząc o tragedii w Halembie, przypominają najtragiczniejsze wypadki w
      polskim górnictwie. O tym zdarzeniu nikt jednak nie wspomina
    • Gość: Mariusz766 Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.tsi.tychy.pl 23.11.06, 19:20
      przed chwilą w tvn24 pokazali kobietę która dopiero dzisiaj dowiedziała się z
      listy przed kopalnią że jej syn zginął , nikt wcześniej jej nie informował że
      jej syn był w feralnym chodniku .

a niby wszystko jest tak perfekcyjnie zorganizowane według sztabów
      kryzysowych .

• Gość: Filip Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.dsl.bell.ca 23.11.06, 19:35
        ...wyrazy wspolczucia dla rodzin ofiar tragedi w Halembie..
        ..laczymy sie z wami w zalobie i modlitwie za zmarlych.

Filip
        Toronto.
        • Gość: (*)(*)(*)(*)(*)(*) Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.tktelekom.pl 23.11.06, 22:27
          .....wieczny odpoczynek daj Im Panie
          a swiatlosc wiekuista niechaj im swieci.......
          • Gość: zuza Re: Tragedia w kopalni Halemba :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:37
            (*) (*) (*)

jest mi tak strasznie przykro..
    • Gość: Niewspółczujący Więcej ginie na drogach. IP: *.atol.com.pl 24.11.06, 15:58
      Od tego czasu więcej zginęło ludzi na drogach. Pamiętajmy o nich!!!! Media
      nakręcają sprawę. A i politycy na tym skorzystali.
      • 12x1 Re: Więcej ginie na drogach. 24.11.06, 16:48
        kazda smierc jest straszna
        pomysl chwile

gornik 1km zawal zyje krwawi,traci przytomnosc
        marynarz statek tonie on na pontomie sam a wszedzie ocean

ginie czlowiek w wypadku samochodowym,[czesto z wlasnej winy]
        stosunkowa jest szybka pomoc
        a jak nie zyje to nie lezy godzinami tylko go zabieraja

co jest gorsze ,chcialbys tam byc na dole

Rodziny gornikow nigdy nie wiedza co ich czeka

wyrazy wspolczucia dla tych Rodzin ktorym teraz zgineli krewni
        trzymajcie sie
    • Gość: Pawel Wyrazy glebokiego wspolczucia z Toronto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.06, 17:31
      Laczymy sie z wami w tych tragicznych chwilach.Jestescie w naszych myslach i
      sercach.Niech wam Bog blogoslawi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka