mella6 08.02.07, 18:17 sznaucera miniaturowego. Czy kupował ktoś te pieski u Pani z Katowic Kostuchny (podobno są on czyste rasowo, po rodowodowych przodkach, ale same nie mają rodowodów)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała Re: Kupię ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 22:33 ja jestem z kostuchny ale żeby ktoś miał tu takiego psa? no w sumie możliwe że gdzieś na górce czy na kątach. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet po pierwsze 09.02.07, 12:46 skoro nie mają rodowodu to nie są psami rasowymi, ot co.To zwykłe kundelki podobne do sznaucerków.Czy jest sens dawać zarabiać pseudohodowlom?Nie lepiej wybrać się do schroniska i przygarnać pieska sznaucerowatego?Uratujesz przynajmniej jedno psie życie...? Odpowiedz Link Zgłoś
carpedijem Re: Kupię ... 11.02.07, 22:53 Wiem, że na osiedlu pani ma sznaucera pieprz i sól. Wygląda bardzo wzorcowo jak na swoją rasę. Najlepiej sprawdzić ceny rodowodowych i porównać czy nie życzy sobie za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Kupię ... IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.07, 00:32 a musisz mieć rodowodowego - bo jak nie to poszukaj na www.dogomania.pl tam jest forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mella6 Re: Kupię ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 18:12 Pies nie koniecznie musi posiadać rodowód, ale chciałabym mieć pewność, że kupuję sznaucera mini, a nie jakąś dziwną krzyżówkę. Dlatego pytam o sprawdzonych hodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Kupię ... IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.07, 18:53 to popytaj na tym forum tam sa spece od psów i miłośnicy głownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeeee Re: Kupię ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:37 dopóki pies nie będzie miała rodowodu NIGDY nie będziesz mieć pewności że ze ślicznego szczeniaczka którego Ci wcisną za kupę kasy wyrośnie sznaucerko- kundelek. nie mając robowodu kundelkowego wujka czy dziadka nie można wykluczyć, a rózne niepożadnae cechy nieraz wychodzą dopiero w którymś pokoleniu. PSEUDOHODOWCÓW NIE POLECAM. jak chcesz mieć 100% to tylko psiak z rodowodem z dobrej hodowli, czasem nawet warto gdzieś dalej podjechać po niego. jeśli zależy Ci na tym żeby psiak nie był za drogi pytaj w hodowlach o pieski "niehodowlane" albo "pety" takei są tańsze a też mają rodowód. Wielu hodowców godzi się na raty. Pamiętaj o podpisaniu umowiy kupna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Kupię ... 13.02.07, 23:39 Jak szukasz rasowego, i to bez cudów z rodowodem, polecam: www.leksaland.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: leksaland. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 08:32 Gdzie znajduje się ta hodowla "leksaland", może ktoś ma nr telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Kupię ... 14.02.07, 17:52 bartoszcze napisał: > Jak szukasz rasowego, i to bez cudów z rodowodem, polecam: Gdzie Ty się włóczysz bezpański psie:),poleć mnie,jestem pełnorasowy:))) > www.leksaland.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witusia Re: Kupię ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:53 Pisze w imieniu suczki sznaucerki - witusi. Sznaucerki to cudowne psiaki chociaż swoj charakterek maja, a miniatury chyba w szczególnosci bo chociaz sa male to serce chyba maja olbrzyma. Cesto obszczekuja wieksze psy i too jest chyba najwiekszym problemem. Pozatym sa tak kochane i przyjacielsko nastawione do rodziny ze czesto mozna o nich powiedziec "przylepki". My nasza sunie may 7 rok i to chyba nasz najlepszy wybor jezeli chodzi o czworonogi. Nie ma co prawda rodowodu ale z drugiej strony po co nam on. Na wystawy nie jezdimy , nie ma partnera :) championa , wiec zeby tylko miec papierek w szufladzie???? . Trzeba sie zastanowic dlaczego chcemy miec pieska czy zeby byl naszym przyjacielem, dusza serca czy zywym okazem do "robienia kasy" My nasza witusie kupowalismy bez rodowodu a wzbudza zachwyt wiekszosci ludzi. Wszyscy ogladaja sie za nia, jezdi z nami wszedzi i nie ma osoby ktora by cos zlego oo niej powiedziala To nasze oczko w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: do witusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:37 Możesz mi zdradzić, gdzie kupiłaś swoją sunię? Odpowiedz Link Zgłoś