Dodaj do ulubionych

Sekta mści się na swym przeciwniku

IP: *.kapelusz.pl 13.03.07, 23:26
pedofil moze nie. ale napwno ograniczony człowiek i do tego nieobiektywny,
wrzuca do jednego wora wszystkie wyznania oprucz katolickiej wiary... pionek
Obserwuj wątek
    • Gość: oles Gratuluję odwagi. IP: *.chello.pl 13.03.07, 23:59
      • poszeklu Wyslac ich spowrotem w Himalaje 14.03.07, 14:46
        Pod sad szefow sekty i Placic, Placic, Placic!
        Takim przestepcom, ktorzy dla swoich celow szkaluja innych
        trzeba przemowic do lbow przez portfel. jak dostana odpowiedni
        wyrok, ze sprzedadza nawet skarpetki, to sie ucywilizuja.
        Tymczasem mozna im zaproponowac powrot w Himalaje.
        • Gość: Bajdy z Kaczolandu [...] IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 14.03.07, 15:13
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: zorro_zx Re: "spowrotem" - czyli... jak pisze "poszeklu"! IP: *.pit.edu.pl 14.03.07, 15:54
            Zdelegalizować wszystkie sekty. Katolicką też.
            • Gość: ivulspirit wszystko zdelegalizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:05
              najlepiej wszystko zdelegalizować, z polskim rządem na czele
              • karluszo Re: wszystko zdelegalizować 14.03.07, 17:29
                Zdelegalizować wszystko aby nic nie było! Kononowicz na Prezydenta!
                • tcl Najlepiej i Kononowicza zdelegalizować. 14.03.07, 18:17
                  I wtedy już naprawdę nie będzie niczego.
    • Gość: niekatol Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.07, 00:30
      jaaaasne. to ze dziala przy katolickiej organizacji? sluchaj - ja nnie jestem
      katoliczka, a wszystkie radiomaryjne przejawy mnie doprowadzaja do białej
      gorączki, ale ci z Himawanti to totalni wykolejeńcy. Psychole na maxa, ktorych
      powinno sie na przymusowe leczenie wyslać. tak jest czy ci sie to podoba czy
      nie i mowi ci to osoba, ktora z "katolickim workiem" nie ma NIC wspolnego!
      • Gość: uriel Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: 194.242.62.* 14.03.07, 17:38
        Na ile rozumiem, tekst przedmówcy odnosił się raczej do kreowania w GW
        inkwizytora na bohatera-męczennika, bo tak zapewne przedmówca komentowany tekst
        odebrał.
    • Gość: zibi Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: 80.51.229.* 14.03.07, 06:52
      Jeszcze gorsza jest sekta moherowych beretów, robi co chce i wszyscy jej sie
      boją-premier, prezydent, urząd skarbowy, wszechpolacy z CBA, a nawet jednostka Grom.
      • ggosc Re: Sekta mści się na swym przeciwniku 14.03.07, 07:42
        > Jeszcze gorsza jest sekta moherowych beretów, robi co chce i wszyscy jej sie
        > boją-premier, prezydent, urząd skarbowy, wszechpolacy z CBA, a nawet jednostka
        > Grom.

Nie wachaj tego wiecej.
        • Gość: gość kacz_yński Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:34
          Dwa tysiące lat temu chrześcijanie też byli sektą i proszę jak się rozrośli i
          stali bezczelni w swoim przekonaniu że są pępkiem świata.
          Wiara opium dla ludu !!!
          • Gość: MS Jak maly Jasio wyobraza sobie... IP: 81.171.165.* 14.03.07, 14:48
            Maly Jasio, maly rozumek
          • karluszo Re: Sekta mści się na swym przeciwniku 14.03.07, 17:31
            Opium dla wszyskich!Kononowicz na Prezydenta!
    • Gość: Refleksja Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 14.03.07, 09:52
      Właśnie wróciłem ze strony Katolickiego Centrum Edukacji Młodzieży - KANA i co
      tam znalazłem (?) Definicja sekty - Za sektę można uznać każdą grupę, która
      posiadając silnie rozwiniętą strukturę władzy, jednocześnie charakteryzuje się
      znaczną rozbieżnością celów deklarowanych i realizowanych oraz ukrywaniem norm w
      sposób istotny regulujących życie członków; która narusza podstawowe prawa
      człowieka i zasady współżycia społecznego, a jej wpływ na członków, sympatyków,
      rodziny i społeczeństwo ma charakter destrukcyjny.
      Zastanówmy się:
      1) grupa posiadająca silnie rozwiniętą strukturę władzy (bardziej rozwiniętej
      struktury władzy niż Kościół katolicki w Polsce żadna grupa religijna nie ma);
      2) jednocześnie charakteryzuje się znaczną rozbieżnością celów deklarowanych i
      realizowanych oraz ukrywaniem norm w sposób istotny regulujących życie członków
      (dogmaty, nakazy, zakazy i ostracyzm księży i wiernych dla niepodporządkowanych
      lub myślących inaczej w ramach kościołą o skandalicznym i antysemickim Radiu
      Maryja nie wspominając);
      3)która narusza podstawowe prawa człowieka i zasady współżycia społecznego, a
      jej wpływ na członków, sympatyków, rodziny i społeczeństwo ma charakter
      destrukcyjny (powszechne tolerowanie pedofilii u księży i molestowania
      seksualnego kleryków, zakaz oświady w sprawach prokreacji,zakaz używania
      prezerwatyw pomimo pandemii AIDS, brak jasności finansów kościoła).
      Hm...sekta?
      • Gość: DarioGEe Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.wro.vectranet.pl 14.03.07, 11:49
        Twoja nienawisc do katolikow niszczy tylko Ciebie nie nas.
        ad1) kazda wieksza grupa spoleczna czy religijna musi miec rozwinieta strukture
        wladzy aby wogole funkcjonowac nie ma co dyskutowac
        ad2) KK glosi to samo co probuje realizowac, wlasnie po to sa te nakazy i
        zakazy. Poza tym nikt nikogo z Kosciola nie wyrzuca. Za to ze glosisz inne
        poglady, kaplan na pewno Cie nie odsunie od sakramentow czy nabozenstw wiec nie
        wiem co rozumiesz przez ow ostracyzm. RM to faktycznie spory problem tu sie
        zgadzam. Oczywiscie, ze sa czarne owce, ktore glosza co innego niz robia, sa i
        takie co glosza nie to co jest oficjalnym stanowiskiem Kosciola, ale to jest
        bardzo nikly procent.
        ad3) KK nie toleruje zadnej formy pedofilii ani molestowania seksualnego,
        absolutnie nie ma zakazu oswiaty w sprawach prokreacji (kosciol domaga sie
        jedynie aby nauka owej sfery -jezeli ma sie odbywac w szkolach - obejmowala
        jedynie ten zakres ktory dla nikogo nie bedzie podstawa sporow, a wiec nie
        obejmowal zakresow o ktore zawsze sie bedziemy klocic). Zakaz antykoncepcji dla
        wiernych (wyobraz sobie ze konsekwencja stosowania jest grzech ciezki co na
        pewno dla ciebie jest niewyobrazalna wrecz kara) nie obejmuje ciebie, a kosciol
        nie domaga sie zakazu sprzedazy srodkow antykoncepcyjnych wogole. Gdybys byl
        katolikiem i kierowal sie nakazami ktore Ciebie tak denerwuja (nie wiedziec
        czemu przeciez Cie nie dotycza) prezerwatywa bylaby Ci nie potrzebna bo mialbys
        jedna partnerke w zyciu i byl bys jej jedynym partnerem. Co do finansow masz
        racje nie sa ogolnie znane, ale wiekszosc z nich to w pelni dobrowolne ofiary
        wiernych, nie sadze zebys Ty dawal kase na to bym ja sluchal ksiedza w kosciele.

Co do twojego pytania na koncu, wejdz spowrotem na ta madra strone, znajdz jakis
        kontakt i sie spytaj, na pewno odpowiedza merytorycznie.
        • Gość: Refleksja Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 14.03.07, 12:07
          Albo żartujesz, albo nie chcesz zobaczyć tego, co się dzieje w kościele
          katolickim. Pedofilia w USA i Irlandii, molestowanie kleryków w Poznaniu i
          Płocku, homoseksualne praktyki w seminarium w Austrii, to fakty powszechnie
          znane. Pandemia AIDS w Afryce i polityka kościoła w stosunku do prezerwaty, to
          kolejny skandal. Po prostu nie chce mi się dalej wymieniać. Po tym co napisałes
          właściwie bezcelową wydaje sie jakakolwiek dalsza reakcja. Skoro jednak wysyłasz
          mnie na "mądre" strony, to ja "wyjślę" Cię do artykułu o przyczynach wystąpienia
          z kapłaństwa księdza prof. Węcławskiego, a zwłaszcza jego oświadczenia w tym
          zakresie. W kilku treściwych słowach odarł z autoryteru instytucję kościoła,
          podważył dogmatyzm, zaś przede wszystkim opisał, jak tzw. kapłan, może uzależnić
          od siebie innych ludzi, przez sam fakt budzia kapłanemn. mniej emocji, więcej
          myślenia, może wtedy nie będziesz wszędzie widział "nienawiści", a rzeczową
          krytykę. A tak na marginesie pisze się "z powrotem":)
          • Gość: MS To nagle tylko wsrod ksiezy sa pedofile, IP: 81.171.165.* 14.03.07, 14:46
            alkoholicy. A nie ma ich w "zdrowym" spoleczenstwie ? To, ze kogos kto chce
            wystapic z sekty (niekatolickiej oczywiscie) mozna niszczyc to normalka i nie
            ma sie o co czepiac ?
            • Gość: ironlord Re: To nagle tylko wsrod ksiezy sa pedofile, IP: *.lodz.agora.pl 14.03.07, 17:47
              Twój post przypomina, mi tłumaczenie dziecka które dostało dwóje w szkole "że
              inni też dostali więc czego się czepiacie.". Kościół katolicki jako instytucja
              stosunkowo zamknięta sama powinna oczyszczać się z przypadków pedofilii i
              homoseksualistów. Jednakże woli ukrywać ten fakt przed opinią publiczną. Jest to
              więc po prostu zwykła hipokryzja i żaden klecha nie ma jakiejkolwiek moralnej
              wyższości i prawa mówić nam co jest dobre, a co złe. Nie mniej jednak jak ktoś
              chce w to wierzyć niech to robi, dopóki mnie nie nagabuje. Co więcej stoje na
              stanowisku że jest to spowodowane faktem że jest czymś nienaturalnym dla
              człowieka życie w celibacie i to zarówno dla kobiety jak i dla mężczyzny.
        • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Sekta mści się na swym przeciwniku... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 14.03.07, 15:21
          "Dario"... Zaden, praktycznie zaden z kosciolow protestanckich nie ma tak
          silnie rozwinietej "struktury wladzy" jak rzadzone w stylu biurokratyczno-
          wojskowym panstwo Watykan, ktore tez zarzadza kosciolem rzymsko-katolickim na
          calym swiecie i tlumi wszelkie, nawet najmniejsze przejawy niesubordynacji!
    • Gość: Dariusz Pietrek Sekta mści się na swym przeciwniku IP: 83.238.171.* 14.03.07, 10:52
      Zajmuje się terapia ofiar sekt i szanuje ludzi którzy wierzą inaczej. Zajmujemy
      się kwestią psychomanipulacji a ta w kościele nie wystepuje gdyz masz wolność i
      w każdym momencie możesz odejść w sekcie nie do pomyslenia A nawet jak juz
      odejdziesz to np zostaniesz pobity czy spala ci mieszkanie. To są fakty - prosze
      mysleć zanim wypowiesz jakies głupoty Pozdrawiam DP
      • Gość: Quetzalcoatl Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.ds.ae.katowice.pl 14.03.07, 11:39
        Otóż to popieram jak ktoś nie ma pojęcia o czym mowi to niech lepiej sie nie
        wypowada wcale ...
      • Gość: Refleksja Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 14.03.07, 11:46
        Po prostu nie chcesz spojrzeć szerzej na problem, patrząc wyłączine z
        katolickiego punktu widzenia. Ja też napisałem o faktach i to zaledwie o
        niektórych. Różnica między nami polega na tym, że ja nie przypisuje nikomu
        "głupoty", jak Ty. To, że Bractwo Himavanti, to niebezpieczna grupa ludzi, to
        rzecz oczywista, ale zupełnie drugą kwestią jest, czy ktoś (jak np. Ty) w ogóle
        chce zauważyć, że sam tkwi w organizacji nie mniej manipulącej ludzmi (w tym
        młodych ludzmi!), jak kościół katolicki właśnie. Jesteś przekonany o słuszności
        swojej misji (?) - Twoja sprawa. Jadnek palenie mieszkań i groźby karalne
        zostaw policji i prokuraturze. Nie baw się w inkwizytora - szanowny
        "niekwestionowany autorytecie".
        • Gość: MS Czyli wez ogon pod siebie i pozwol dzialac IP: 81.171.165.* 14.03.07, 14:44
          bandytom - bo to przeciez nie twoja sprawa. Ja wiem, ze bandziorow zawsze
          bardzo denerwuje jak ktos zwalcza ich z przekonania anie z racji swojego
          zawodu - nie maja wtedy argumentu, ze "wszyscy" ich popieraja
          • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Czyli wez ogon pod siebie??? IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 14.03.07, 15:35
            "MS" - tak dla porzadku - czy jestes w stanie
            zdefiniowac slowo "bandyta" i jego
            znaczenie w jezyku polskim?
            • Gość: bandyta Re: Czyli wez ogon pod siebie??? IP: *.freedom2surf.net 14.03.07, 16:31
              bandtyta= czlonek sekty lub innego ugrupowania o charakterze przestepczym badz
              tez dzialjacy indywidualnie, ktory przy uzyciu klamstwa, maipulacj i wszelkiego
              rodzaju sugestii doprowadza do zniewolenia wolno myslacego czlowieka i w
              konsekwencji do jego stopniowej lub szybkiej degregolady
              • Gość: ON Re: Czyli wez ogon pod siebie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:34
                Toż to jest opis instytucji małżeństwa. Małżeństwo zniewala i doprowadza
                człowieka do degrengolady. Zdelegalizujmy małżeństwo bo to zniewolenie - dla
                obojga!!!!!
                • Gość: Szymon Re: Czyli wez ogon pod siebie??? IP: *.crowley.pl 14.03.07, 17:00
                  TO nie zawieraj małżeństwa jak masz takie poglądy tylko nie wymagaj później od
                  partnera odpowiedzialności za wyniki waszego bycia razem. Bo małżeństwo jest
                  umową między dwoma ludźmi że biorą za siebie odpowiedzialność, a nie jakimś tam
                  blabla przed urzędnikiem państwowym lub kościelnym oni są przy tym TYLKO jako
                  świadkowie zawarcia umowy.
                  A właściwie to każda umowa ogranicza człowieka więc zdelegalizujmy wszystkie
                  umowy nawet te społeczne że np: możesz założyć że sąsiad nie ma prawa wyjść na
                  ulicę i zacząć mordować kogo dopadnie. W ogóle całe prawo to tylko umowy zawarte
                  przez członków jakiejś społeczności między sobą. I nie ma tu znaczenia że
                  umówiliśmy się że dla usprawnienia procesu uchwalania go będziemy wybierać
                  najpierw swoich posłów którzy będą nas reprezentować w procesie tworzenia tych
                  umów. TYLKO ŻE W TAKIM ŚWIECIE NIE DAŁO BY SIĘ ŻYĆ WIĘC POTRZEBUJEMY UMÓW KTÓRE
                  NAS OGRANICZAJĄ chciarz i tak jest to tylko Szwejkowe NIE WOLNO ALE MOŻNA- czyli
                  robienie żeczy zakazanych nie jest fizycznie niemożliwe.
      • Gość: ofiara sekty Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.welnowiec.net 14.03.07, 12:42
        Powodzenia Darek !!! Modle się o pozytywne zakonczenie tego procesu dla Ciebie.
      • Gość: gość Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:09
        Tak. Psychomanipulacja w KK nie występuje. Przy akcie apostacji uzyskuje się
        zapewnienie: nie będziemy sie za ciebie modlić. Co to jest jak nie manipulacja?
        Zniewolenie może być zarówno fizyczne, jak i psychiczne, poprzez strach przed
        odejściem, bo zindoktrynowany od urodzenia "wierny" boi się odejść. Nie zna
        innych możiwości obierania drogi duchowej, bo całe życie wmawiano mu, że inna
        droga to piekło. I nawet pozornie porzuciwszy wiarę żyje spętany jej okowami. To
        gorsze niż niewola fizyczna, bo z niej można się wyzwolić. Różnica między KK a
        innymi sektami polega wyłącznie na uzyskaniu dominującej liczebnie przewagi. Jak
        ktoś widzi UFO, to wariat, ale jak słyszy Matkę Boską, to święty. Nic bardziej
        przewrotnego ta sekta wymyślec nie mogła. Dla mnie to propagandowy szczyt geniuszu.
        • darr.darek jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególnie KK 14.03.07, 15:23
          koleś, to ty się boisz "odejść" z kościoła katolickiego.
          Czego jeszcze się boisz ? Wstać z łożka ? Zagotować rano wodę na herbatę ?
          Chcesz o tym pogadać ?
          Chłopie, jeśli z ciebie jest facet a nie same gacie, to nie bój się. Z kościoła
          się nie trzeba wypisywać. Podatków na kościół nie płacisz, w przeciwieństwe do
          ściąganych przymusem podatków na czerwoną hołotę.
          Wystarczy jeśli nie będziesz chodził na mszę. Jeśli boisz się odpowiedzieć
          ministrantom "nie", to nie otwieraj drzwi, gdy ksiądz chodzi po domach.
          Są specjalne tabletki, ale nie znam się na tym - idź do lekarza.

• Gość: gość Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:29
            Nie boję się, dawno odszedłem, ministrantom mówię nie, a do księdza mówię
            "Proszę Pana", tak jak do świadka Jehowy czy innego adwentysty dnia ostatniego.
            Ale to ja. Są miliony ludzi, którzy boja sie tego zrobić, a sekta swoją
            manipulacją im to uniemożliwia. Stosuje takie same zasady, jak inne małe sekty.
            Ale niestety wskutek dominującej pozycji tej dużej sekty, o lobbingu lepszym niż
            Rywin, zmuszony jestem na nią płacić na mocy konkordatu. I właśnie to mnie boli,
            bo wolałbym płacić na organizację pożyteczną, a nie pasożytniczą. A jesli sekty
            "won", to ja poprosze wszystkie sekty "won".
            • darr.darek Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn 14.03.07, 16:22
              Gość portalu: gość napisał(a):
              >Nie boję się, dawno odszedłem, ministrantom mówię nie, a do księdza mówię
              >"Proszę Pana", tak jak do świadka Jehowy czy innego adwentysty dnia ostatniego.
              >Ale to ja. Są miliony ludzi, którzy boja sie tego zrobić, a sekta swoją
              >manipulacją im to uniemożliwia. Stosuje takie same zasady, jak inne małe sekty.

Aaa, to tobie chodzi o tych "innych", tak ?
              Człowieku, ja piszę o tym, że normalny człowiek, który z czerowną hołotą nie
              chce mieć nic wspólnego NIE MOZE SIĘ WYPISAĆ z czerwonego cyrku. Nie może,
              rozumiesz ! Cały aparat przymusu, włącznie do niedawna ze służbami WSI
              zaangażowanymi w utrzymywanie lewicy przy władzy. cały apart przymusu sprawia,
              że ja jestem PRZYMUSZANY do płacenia haraczu na pomyły lewicy.
              Ja piszę o przymusie, a nie o bzdurnej, rzekomej "trosce o innych". Przymusie
              takim, że jeśli nie będę płacił na pomysły czerownej hołoty, na utrzymywanie
              zbrodniarzy w więzieniach, na utrzymywanie 550.000 urzedników państwowych (z
              czego 549.000 niepotrzebnie zatrudnionych), na przymusową "emeryturę"
              państwową, lecznictwo państwowe, szkolnictwo państwowe, jeśli nie będę płącił
              na pomysły czerwonych to zostanę ogołocony ze wszystkiego i ja wyląduję w
              więzieniu, a moje dzieci w przytułku.
              Człowieku, czerowna hołota nawet nakzauje mi zapinać pasy w swoim aucie, a ty
              mi bredzisz o "trosce" o tych, którzy boją się wypisać z kościoła.
              Czy ty masz trochę rozsądku w porównywaniu takich spraw ?

• Gość: gość Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:46
                O czym ty gadasz gościu? Wątki ci się chyba pomyliły. Tu leci odcinek o sektach,
                jak to jedna sekta leczy drugą sektę, wiesz, takie X-files...
              • Gość: ironlord Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn IP: *.lodz.agora.pl 14.03.07, 17:54
                jak Ci tak źle w tym kraju, to albo kandyduj i zmień żeby było dobrze, albo
                emigruj, a nie pieprzysz takie farmazony.
              • Gość: gośc Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:17
                darr.darku ty chyba masz jakąś fobię związaną z kolorem czerwonym, przecież
                teraz rządzą czarni i to im teraz płacisz te twoje pieniążki ale ty o tym nie
                wiesz,przecież kaczuszki to totalitaryści wracają ze swymi rządami do tak
                znienawidzonego przez Ciebie koloru może będziesz w stanie zrozumiec co napisałem.
                • dariusz.rak Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn 16.03.07, 10:43
                  Gość portalu: gośc napisał(a):
                  >darr.darku ty chyba masz jakąś fobię związaną z kolorem czerwonym, przecież
                  >teraz rządzą czarni i to im teraz płacisz te twoje pieniążki ale ty o tym nie
                  >wiesz,przecież kaczuszki to totalitaryści wracają ze swymi rządami do tak
                  >znienawidzonego przez Ciebie koloru może będziesz w stanie zrozumiec co napisał
                  >em.

Prawdziwą wolność mże dać tylko liberalizm. Patrz: jedyna partia liberalna -
                  UPR.
                  Tyle, że nawet termin "liberalizm" został przejęty przez czerwoną hołotę, która
                  pokrętnie tłumaczy (90% gawiedzi nie trzeba niczego tłumaczyć, bo i tak reaguje
                  tylko na "hasła"), że lewacki "liberalizm" to co prawda nie daje pełnej
                  wolności, ale ... jest lepszy bo daje "wolność do". Taki właśnie bełkot
                  logiczny prezentuje lewica w swoim hasełku o ... wolności.

• Gość: Refleksja Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 14.03.07, 15:30
            Bzdura. Działalności kościoła katolickiego w Polsce jest subwencjonowana właśnie
            z pieniędzy wszystkich podatników.Aż się chce w tym miejscu przypomnieć o
            40.000.000 zł z budżetu państwa na świątynię opatrzności bożej. I co chciałbyś
            "koleś" płacić np. na meczet opatrzności allaha ?
            • darr.darek Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn 14.03.07, 16:12
              Gość portalu: Refleksja napisał(a):
              >Bzdura. Działalności kościoła katolickiego w Polsce jest subwencjonowana właśni
              >z pieniędzy wszystkich podatników.Aż się chce w tym miejscu przypomnieć o
              >40.000.000 zł z budżetu państwa na świątynię opatrzności bożej. I co chciałbyś
              >"koleś" płacić np. na meczet opatrzności allaha ?

Koleś, nie pitol mi tu o 40mln zł na jakąś światynię, czyli o kwocie 1 zł na
              łebka w Polsce. Ja na czerwoną hołotę płacę dziesiątki tysięcy złotych rocznie
              różnych podatków, moja żona róznież płaci bo pracuje, więc nie rozmydlaj
              dyskusji bredniami o złotówkach. Ja gotów jestem uznać nawet, że 1/20 - 1/10 z
              tego co płacę na czerwonych, faktycznie może się przydać państwu na Armię i
              Policję. Nadal mówię o tysiącach złotych - nie pleć mi o złotówkach. Gdyby
              tylko czerwoni chcięli się wynieść na Madagskar - płaciłbym po dychu rocznie i
              popierałbym całym sercem, aby ściągano taki podatkek ze wszystkich, byle tylko
              czerowni nigdy nie wrócili.

• Gość: ironlord Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn IP: *.lodz.agora.pl 14.03.07, 18:04
                wlasnie ze bedziemy pitolic tu o 40 mln zl. To jest ogromna suma pieniedzy.
                Używając retoryki takich jak Ty to trzbe by powiedzieć że kościół odebrał te
                pieniądze potrzebującym i chorym dzieciom i ludziom starszym na nikomu nie
                potrzeba inwestycje. Prawdziwy katolik może sie modlić gdzie tylko dusza
                zapragnie i nie musi to być wątpliwej wartości i pewnie jeszcze bardziej
                wątpliwym wyglądzie wypasiony budynek bo trzeba trochę kasy sypnąć.
                Odnosząc sie do dalszej części Twojego postu nie pozostaje mi nic tylko
                stwierdzić że jesteś paranoikiem. Podatki płacisz że móc się leczyć, jeździć po
                drogach, żebyś czuł się bezpieczny dzięki policji, żeby kraj miał własną armię
                itd. itp. A to nie są małe środki, bo każdy jak wiem chce żyć normalnie jak
                człowiek i mieć dom, rodzinę i w miarę przyzwoity standard. Twoi czerwoni już
                byli nakradli co im sie udało, teraz przyszli czarni i kradną 2x więcej w imię
                poprawy moralności i inne takie tam frazesy.
              • Gość: gość Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:03
                Koleś, nie pitol mi tu o armii i innych bzdetach, to nie ten wątek. Chyba że
                masz na myśli tą armię Boga.
          • pe1 Re: jak małyKAziu się"bojał"wszystkiego,szczególn 14.03.07, 15:37
            darr.darek napisał:

> Z kościoła się nie trzeba wypisywać.

powiedz to mojemu proboszczowi, który co roku nagabuje mnie z kolędą, przysyła
            kopertę po daninę diecezjalną i pomimo czterokrotnego pisemnego wezwania nie
            usunął mnie z ksiąg parafialnych (i potem mamy 95% fikcyjnych katolików)

> Podatków na kościół nie płacisz,

powiedz to setkom tysięcy niewierzących emerytów, których 40mln poszło na
            świątynię opaczności
      • Gość: Piotr Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.nsm.pl 14.03.07, 15:14
        Panie Dariuszu!Są oczywiście sytuacje kiedy dochodzi do poważnych manipulacji w
        jakichś "grupach religijnych" i w tym wyjątkowym przypadku (Mohana) tak własnie
        jest. Jednak wiadomym jest też,że ludzie związni z kościołem wrzucają wszystkich
        do jednego worka, czyli korzystając z różnych okazji dokonuja dezorientacji
        przeciętnego człowieka tak aby nie mógł on odróznić jednej grupy i ideologii od
        drugiej, to tradycyjne metodu "kontreformacji" i tak najłatwiej zwalczac
        "konkurencję". I na prawdę proszę nie pisać że tak nie jest, bo widac to na
        każdym kroku. Byłem kiedys na tak zwanym "neutralnym" wykładzie na temat sekt na
        uniwersytecie i to co tam mówiły o róznych grupach tak zwane autorytety
        (wszystkie w jakiś sposób związane z kościołem) to były po prostu kłamstwa albo
        raczej półprawdy i zastanawiam się czy wynikające z porażającej niewiedzy (to
        źle) czy celowo tak przedstawiane (czyli manipulacja a to jeszcze gorzej).W
        każdym razie czy to nie są metody "sekt"? Mam wrażenie, że 100% tak. Więc jak
        się mają te fakty w stosunku do tego co pan napisał? Pozdrawiam!
      • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Sekta mści się... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 14.03.07, 15:26
        A co pan, panie Dariuszu sadzi na temat "Opus Dei"?

P.S. Dodam, ze jestem przeciwnikiem wszelkiej przemocy
        czy to psychicznej, czy fizycznej w kazdej praktycznie
        dziedzinie zycia, czy bedzie to religia, czy polityka, itp.
      • Gość: gość Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:16
        Panie Dariuszu. A kto finansuje Pańską działalność?? Jakim cudem sąsiedzi
        wierzą, że nie jest Pan pedofilem?? Czyżby znali Pana z działalności, wspólnej,
        w kółku różańcowym?? Coś dużo, na Pańska kozyść, pozytywnych przypadków. W
        pedofilię księży też prawowierni katolicy nie wierzyli a w pańska niewinność
        wierza nawet sasiedzi. Logicznie rozumując,można dojść do wniosku, że jest Pan
        na usługach kk. A o tej instytucji jest powszechnie wiadomo, że walczy z
        WSZYSTKIMI "innowiercami" nawet używając środków państwowych do swoich celów, że
        nie wymienię pomówień i demagogii. Dla mnie nie wszystkie Pańskie wypowiedzi są
        wiarygodne. Rydzyk to też sekta. Czy Pan z nim walczy???
    • neptus Sekta KK walczy z konkurencyjnymi 14.03.07, 11:40
      Tą też należy zdelegalizować, a najlepiej od niej zacząć.
      • Gość: MS Nazwanie swini rumakiem nie zmienia ja w rumaka IP: 81.171.165.* 14.03.07, 14:41
        wiec moze uzywaj slownictwo zgodnie ze znaczeniem w jezyku polskim
      • Gość: katol KK = Karma Kagju? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:56
        buddyści?
    • Gość: wreanch Brak miłości chrześcijańskiej panie Pietrek IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.07, 13:33
      Brak mu miłości chrześcijańskiej

Brak mu jest wiary i miłości a do tego pokory. Jeżeli ktoś nie rozróżnia wiary, od religijności sekty od wspólnoty religijnej. Zbiera tego owoce w postaci nienawiści sam to sieje a zło wraca. Przekonywanie kogoś nie polega na wytykaniu błędów.

. Znam inteligencje katolicką ( choć jestem innego wyznania) i wiem, że to są ludzie otwarci mili szanujący inne wyznania.

„Obym nie kochał tak Boga bym bliźniemu dał po pysku” Ks. Twardowski

my gg: 1795480
      • Gość: Refleksja Re: Brak miłości chrześcijańskiej panie Pietrek IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 14.03.07, 13:59
        Rany. Do tej wypowiedzi nie potrzebny nawet jest komentarz. Tak właśnie wygląda
        wialog z tzw. wierzącymi...
      • raveness1 Re: Brak miłości chrześcijańskiej panie Pietrek 14.03.07, 15:01
        A czy to milosc chrzescijanska jest lepszej kategorii od milosci nie-
        chrzescijanskiej?
        Milosc chrzescijanska, ojcowska, braterska, narodowa, boska, synowska....ho ho,
        tylke milosci a tylko jedno serce do podzialu...
    • Gość: MS Sekta nie jest wyznaniem. A co, jestes z tych IP: 81.171.165.* 14.03.07, 14:40
      "wyznaniowcow" rozwieszajacych klamstwa na ulicach ?
    • Gość: pikuś Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.brzesko.net.pl 14.03.07, 14:46
      Jeden kretyński post odwraca oczy od sedna sprawy.
    • Gość: ewa Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:50
      wróć do szkoły podstawowej i naucz się pisać, bo z taką ortografią to powinieneś
      mieć zakaz wypowiadania się na forach, w jednym zdaniu dwa błędy
      • Gość: Refleksja Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 14.03.07, 15:02
        Jeżeli to do mnie, to Ciebie wysyłam do szkoły, bo nie umiesz odróżnić zwykłych
        literówek, od ortografii. Nie zrobiłem żadnego błędu ortograficznego.Literówki -
        owszem.Tylko co to ma do rzeczy? A wystarczyło odnieść się do jednej, marnej
        definicji sekty i obecnej sytuacji kościoła katolickiego w kilku słowach,
        ech...szkoda słow:)
    • Gość: klakson Pamiętacie piosenkę Tymona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:51
      To chyba o wspomnianym guru...
    • Gość: arahat kto wojuje mieczem musi liczyc sie z tym ze dostan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:56
      kijem...a moze to prawda? nie takie rzczy czy czyny wychodza w obecnej sytuacji
      czystek w IV rp? moze poszukac w szafie lesiaka???
    • Gość: goonies Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:02
      Ograniczony to jestes ty i to umyslowo. Wszystkich tych sekciazy powinno sie
      wylapac zebrac w jednym miejscu i spuscic NAPALM. Himawanti hehehehehe co to
      wogle jest kolejny wymysl jakiegos mega ograniczonego umyslowo DOWNA.
    • pan_glosny Może w końcu ktoś dobierze się do tej sekty... 14.03.07, 15:04

Może w końcu ktoś dobierze się do tej sekty. Ileż można?
      Trąbi się o niej od kilku lat i nikt nic z tym nie robi.
      Skoro nie można w taki sposób to może w inny?
      Skoro wiadomo, kto za tym stoi, to może utrudnić im trochę życie?
      Nasłać trochę kontroli itd. Skoro można było to zrobić byłemu
      szefowi Optimusa to czemu nie tu?
      • Gość: Nika Re: Może w końcu ktoś dobierze się do tej sekty.. IP: *.welnowiec.net 14.03.07, 23:43
        Masz pomysł...?
        Idź i zrób cokolwiek ...tylko uważaj bo mozesz stracić dom i rodzine.
        Warto...?
        Nie mam tutaj na mysli, ze najlepiej jest wszystko zostawic i niech sie dzieje
        co chce. Tylko wygrać z sekta w naszym kraju to nie takie proste.
        Bo czym jest sekta? Jest na to jakiś art.? Ustawa? cokolwiek...?
        Nie ma.
        Syzyfowa praca, bardzo ciezka i chwała ze sa ludzie którzy chca i walczą o
        drugiego człowieka, o nas. Bo przecież dzisiaj w sekcie nie jesteś ale
        jutro...kto wie?
    • wm Pietrek trzymaj się 14.03.07, 15:05
      jak wyżej
    • Gość: jarek Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.07, 15:05
      precz z sektami!
    • Gość: sektowy Brahma Kumaris IP: *.freedom2surf.net 14.03.07, 15:21
      Wszystkich zadnych duchowgo oswiecenia zapraszam na sesje sekty Swiatowy
      Uniwerstytet Duchowy Braham Kumaris, tam ich tlusty guru tgzw "nauczyciel"
      Halina Paradela naucza o zaletach i koniecznosci celibatu sama kopulujac
      notorycznie z wybrancami loza. Naucz rowniez o potedze mysli nad cialem. Sama
      ma joz taka potege, ze z powodu chorobliwej otylosci potrzebny jest maly dzwig
      aby ja przesowac. Istna sekta.... Zapraszamy
      • Gość: sektowy Re: Brahma Kumaris IP: *.freedom2surf.net 14.03.07, 15:33
        po przepuszczeniu was przez kursy "pozytwywnego myslenia" (tzn. takiego jakie
        chce sekta), "zywych warosc" , "smoszacunkow" i innych bredni przygotowujacych
        do glownego punktu w ktorym dowiecie sie , ze Bog wchodzi w cialo tlustej
        hinduski i mowi wam ile macie zaplacic i co robic.... Istna sekta. Zapraszamy
      • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Czym Polska rozni sie od innych... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 14.03.07, 15:45
        W krajach takich jak USA, czy Kanada gdzie panuje
        (1) rzeczywisty rozdzial religii od panstwa,
        (2) praktycznie pelna wolnosc religijna,
        wszelkie sekty moga sobie
        (i nikomu to nie przeszkadza!)
        dzialac do momentu kiedy nie udowodni
        sie im DZIALAN PRZESTEPCZYCH. Proste i jasne!
        • gabriel Re: Czym Polska rozni sie od innych... 14.03.07, 15:54
          Nawet laicka Francja nie zezwoliła na działalność scientologów u siebie. A KK i
          inne kościoły i wyznania mają się tam całkiem dobrze. To państwo akurat w tym
          przypadku jest dobrym odnośnikiem do tego co uznać a co nie uznać za sektę.
        • Gość: XXL Dlatego też raz na jakiś czas IP: 82.177.10.* 14.03.07, 16:20
          setki, no może dziesiatki osób popełniają zbiorowe samobójstawa albo strzlają
          do FBI, przywołują szatana, oddają czesc boskiej krowie itp...tylko czego to
          dowodzi?...na co niby ma byc to argument? stany to stany jest inaczej ale nie
          znaczy lepiej, taki mały "offtopic"
          Pozdro
    • Gość: bartek Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.max.com.pl 14.03.07, 15:23
      Następnym razem młody człowieku, zanim cokolwiek napiszesz, sprawdź ortografię.
    • Gość: pan Piotr Glownia Wygrazal przeorowi Jasnej Góry? I nadal zyje? IP: *.eskilstunaenergi.ias.bredband.telia.com 14.03.07, 15:33
      Wygrazal przeorowi Jasnej Góry? I nadal zyje w Polsce?

Juz ponad 200 lat cudzoziemskie kanalie depcza nasza Polske jakby zyly u siebie
      we wlasnym domu. Klna, zniewazaja i depcza nasza sarmacka wiare gdzie tylko
      potrafia. Szukaja caly czas jak tylko moga kazdej mozliwosci, aby zniszczyc
      nasza Polske i nas Sarmatow. Kiedy zas jeden z tych podlcow popada w konflikt z
      polskim prawem co jak co uszytym nie pod nasze sarmackie potrzeby lecz pod ich
      cudzoziemskie potrzeby to co wowczas sie dzieje z tymi podlcami? Owy 200 lat juz
      stary antypolski aparat "sprawiedliwosci" w Polsce chroni ich w najlepsze jako
      "niepoczytalnych umyslowo"!

Dlaczego my Sarmaci musimy zyc z naszymi wrogami pod wspolnym dachem? Polska
      jest krajem stworzonym przez nas Sarmatow w obrebie ziem naszego starozytnego
      krolestwa Sarmacji. Polska to nasza sarmacka ziemia tak jak I1 Y-DNA to genotyp
      naszej sarmackiej krwi w Europie. Zadnym cudzoziemcom my Sarmaci nigdy nie
      oddalismy Polski pod rzady. Polska zostala w 1795 roku nam Sarmatom ukradziona.
      Takze to nie jest zaden lud europejski o naszej sarmackiej krwi, ktory by sie
      domagal zyc po sarmacku w Polsce, czy tez o Polske na wlasne sarmackie
      posiadanie. Ci cudzoziemcy Polacy nie maja zadnego moralnego czy historycznego
      prawa do szerzenia sie czy zamieszkania na naszej sarmackiej ziemi Polsce.

Pierwszym krokiem odrodzonej sarmackiej Polski (wedlug czestochowskiej
      przepowiedni ma sie to jeszcze wydarzyc) musi byc totalna banicja wszelkiego
      sekciarstwa napelzlego po 1795 roku w granice Polski. Ci, ktorzy z tych sekt zas
      sie nie rusza po Odrodzeniu Polski, to beda ruszeni przez nas Szlachte i nogami
      chocby do przodu z Polski usunietymi z wola boza.

Tak dopomoz nam Bog. Ave Maryja!

pan Piotr Glownia
    • kauzyperda obiektywny ośrodek informacyjny o sektach? 14.03.07, 15:37
      śmieszy mnie że ekspertami od sekt i ośrodkami informacji o nich na których
      opiera się policja i prokuratura są różni zakkonicy katoliccy i ośrodki
      katolickie. To trochę jakby kibole Cracovii występowali jako poważny i
      niezależny ośrodek informacjyjny o zagrożeniach i ogólnej szkodliwości kibiców
      Wisły. przecież to proste zwalczanie konkurencyjnych organizacji.

inna sprawa że ci hima- coś tam też wyglądają na niezłych psycholi. Poprostu
      wart pac pałaca.
      • Gość: wciaz w sekcie Re: Brahma Kumaris raz jeszcze IP: *.freedom2surf.net 14.03.07, 15:44
        Proponuje aby orzekanie kto jest sekta a kto nie oddano w ich rece poddobno
        maja tgzw. "wiedze" prosto od boga
    • socjalliberal Antysekciarz wart sekciarzy 14.03.07, 15:39
      Niech sobie nawzajem prowadzą swoją małą wojenkę... jeden wart drugich.
      • Gość: Ciaospadao Ale ześ dał do pieca lewaku IP: 82.177.10.* 14.03.07, 16:33
        ze niby kwachu i gensek geremek to takie tuzy i autorytety?, śmiechu warte
        szczególnie ten pierwszy pijany nad grobami polskich oficerów w
        Charkowie....chociażby za to wielki...mu w d...co do Geremka to z
        przeflancowanego z czerwonego (na różowego) na siłe robią autorytet pod
        wszystkie zagadnienia i na siłe żałosne
        Better dead then red
        • Gość: Ciaospadao Re: Ale ześ dał do pieca lewaku IP: 82.177.10.* 14.03.07, 16:37
          No i jeszcze zapomniałem o szanownej sile spokoju i jego grubej kresce...dzieki
          ktorej sie bujamy z teczkami, agentami, lustracjami duperelami druga
          dekade...naprawde gratuluje autorytetów i polecam zacząć czytac cos więcej niz
          trybune i polityke,
          i przede wszystkiem zacząc mysleć samodzielnie...
          • uriel.blog.pl myśleć 14.03.07, 17:51
            Akurat samodzielnym myśleniem to prawaki olśniewają.
            Wódz Xerocurduplo mówi, owca robi, owca powtarza, owca beczy.
            Czysty indywidualizm. Rzekłbym wręcz, lucyferiański.

---
            milion idiotów nie może się mylić
    • Gość: zawiedziony Sekta mści się na swym przeciwniku IP: 212.191.170.* 14.03.07, 15:39
      Zachęcony tytułem wszedłem na stronę sądząc, że to o naszej lustracji.
      • hohlik3 kiedy czas na najwieksza sekte KaToLiCYZM!!!!!?? 14.03.07, 15:47
        jak wsztstkie sekty to wszystkie
        wszak duchowosc z religijnoscią bardzo sie mijaja
        • edek47 Maly lewak zabral glos... 14.03.07, 15:59
          Kretynku , a zadania domowe odrobiles ?...
          • hohlik3 edek pedek 14.03.07, 18:02
            widac tobie nigdy nie chcialo sie odrabiac
            a katolicyzm to sekta. z tej regoly wylamuje sie chyba tylko buddyzm...
        • Gość: Paweł Re: kiedy czas na najwieksza sekte KaToLiCYZM!!!! IP: *.welnowiec.net 14.03.07, 23:50
          Czy kiedy odejdziesz z KK jestes szykanowany?
          -zastraszany ?
          -podpalaja Ci dom?
          - grożą twojej rodzinie, bliskim?

Jak długo zyje na swiecie nie przypominam sobie, zeby kiedykolwiek spotkało
          mnie cos takiego ze str KK, natomiast ze strony sekty owszem.
          Nie zycze nikomu. Pozdrawiam
    • Gość: Irek Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.gdynia.mm.pl 14.03.07, 15:51
      i po co Tymon Tymański na płycie Kur bronił tego człowieka ?
    • Gość: leksykon Re: Sekta mści się na swym przeciwniku IP: *.233.udn.pl 14.03.07, 15:54
      Pionkiem to możesz niedouczone dziecię nazywać swoich chłoptasiów ze swej sekty.
      Jakoś nie widzę o ciebie żadnego szacunku dla innych, a w szczególności również
      do ortografii. Sekta nigdy nie była i nie może być religią, ale to trzeba
      zrozumieć, a nie przyjmować każde wizjonerstwo osób o spaczonym umyśle jako
      objawienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka