Dodaj do ulubionych

Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego

IP: *.omi.pl 26.03.07, 22:38
Powtarzam wątki z poprzedniego, oddzielnego tematu w tej sprawie.

Dzisiaj odktyłem na forum ten "zakręcony" temat.
Doszedłem do wątku < xyz IP.*.omi.pl > z 03.03.07 godz 22:48 - cytuję:
> Odnieśliśmy mały sukces ,nie zaprzepaśćmy go. Wszystkich którzy podpisywali
> się pod listami protestującymi przeciwko zaciąganiu kredytu pod zastaw
naszych mieszkań prezes SM zaprosiła imiennie do klubu Rezonans na 7 marca na
godzinę 18.30 .Bądźmy tam i głośno protestujmy ,że nie wolno zaciągać
długów ,ani pod zastaw naszych mieszkań ani pod zastaw innego majątku
spółdzielni.Wiemy itd. ...."

Niech ktoś wtajemniczony zrobi skrót dalszego ciągu bo "cipca" można dostać.
Co w końcu ustalono na zebraniu w REZONANSIE 7-go marca o godz. 18:30.
Jakoś nikt o tym nie napisał a po ustawieniu drzewka (od najstarszego) -
po 7 marca jakoś dziwnie zmieniono temat dyskusji.
Może nikt nie poszedł na to zebranie.
Co jest grane, kim jest tajemnicza xyz. Chcę dołączyć do reszty i bronić
naszych interedów - ale muszę wiedzieć co było na zebraniu i jakie są dalsze
propozycje działania na szerszej płaszczyźnie.
NOWY, SOLIDARNY.

1.
Autor: Gość: Nowy forymowicz IP: *.omi.pl
Data: 26.03.07, 21:23
Napisałem 26.03.07 o godz. 21:08 w temacie "Protest mieszkańcow Osiedla
Paderewskiego (52)"
Proszę przeczytajcie ten nowy wątek i wytłumaczcie co powinniśmy dalej zrobić.
SOLIDARNI "szble w dłoń".

2.
Re: SM im. Paderewskiego - solidarny
Autor: Gość: Gość: IP: *.omi.pl
Popieram wypowiedź i pytam:
KTO TĄ AKCJĄ DOWODZI ?????

3.
Niech ktoś to złoży do kupy i zwoła "POSPOLITE RUSZENIE"

Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego IP: *.omi.pl 27.03.07, 01:11
      W środę to jest 28 marca prezes Zadróż zwołuje zebranie dla następnej grupy
      mieszkańców ,która podpisała się pod protestem aby nie zaciągała następnego
      kredytu. .To zebranie ma na celu ,przekonanie ludzi ,że zostali przeze mnie
      wprowadzeni w błąd ,bo nie ma zagrożenia aby te kredyty ,które zaciąga nie były
      spłacone .Twierdzi Prezes, że kredyt pozwoli wszystkie remonty przyspieszyć ,a
      jest bardzo nisko oprocentowany .Inflacja galopuje ,ceny materiałów budowlanych
      rosną,więc to jest wspaniały interes,branie co roku kredytow .Trudno jest
      streszczać to wszystko co tu jest napisane .Jeżeli nasz nowy Forumowicz
      dysponuje czasem to zapraszam na to zebranie w środę do siedziby spółdzielni .

Przy okazji prosze nie podpisywać list obecności ,podpisy mogą byc wykorzystane
      do zupełnie innego celu .Prezes nie sporządza protokołu z tego zebrania ,więc
      do czego te listy mają być podpięte pytam się .?
      • Gość: Warszawiak Na Śląsku i tak słabo zorganizowani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 08:08
        Czegoś tu nie rozumiem!
        Szukając wątków o spółdzielczości mieszkaniowej a właściwie o wszechwładzy
        prezesów spółdzielni, łamaniu przez nich prawa i oszukiwaniu członków
        spółdzielni trafiłem i na forum Katowic z kilkoma wątkami na temat patologii w
        spółdzielni im. Paderewskiego.
        Do tej pory byłem jako Warszawiak przekonanay, choćby po licznych i głośnych( a
        przede wszystkim chyba skutecznych) protestach w moim mieście górników ze
        Śląska, że jestescie ludźmi zdecydowanymi, solidarnymi i potrafiącymi walczyć o
        swoje prawa.
        Tymczasem z lektury wątków o spółdzielni Paderewskiego wyłania się zupełnie
        inny obraz Was jak Ślązaków - jesteście wewnętrznie niezorganizowani, mało
        solidarni, oglądający się jeden na drugiego, liczącymi na jakis cud, że ktoś
        gdzieś za was wykona robotę, którą jednak musicie odwalić sami! Jesteście
        zastraszeni przez jakąś babę łamiącą prawo i ustanowioną prezesem spółdzielni
        przez radę nadzorczą nie wykonującą swoich zadań, nie broniącą Waszych
        interesów.
        Pomimo tego nie widzę z Waszej strony chęci do współpracy z członkami
        spółdzielni z innych miast( w każdym razie ja tego się nie doczytałem na forum,
        może coś przeoczyłem). Bardzo mnie to dziwi w dobie takich obecnie możliwości
        porozumiewania się. Jeśli tego nie zrozumiecie, jeśli nadal będziecie działać
        tak jak do tej pory to jest w obrębie jednej tylko Waszej spółdzielni, to
        jeszcze długo Wasza prezes będzie was traktowała jak niewolników bez żadnych
        praw z wyjątkiem obowiązku płacenia bez szemrania wygórowanych comiesięcznych
        opłat.
        • Gość: Prawnik Re: Na Śląsku i tak słabo zorganizowani? IP: *.chello.pl 27.03.07, 09:51
          Nie jest tak źle Warszawiaku. Coraz więcej osób zgłasza sie do współpracy,
          przygotowujemy się do zebrania podpisów potrzebnych do zwołania nadzwyczajnego
          zebrania grup członkowskich. Nie jest to łatwe, bo Zadróż zlikwidowała nam
          gazetkę mieszkańców, spotykamy się kątem w salce parafialnej, i dysponujemy
          tylko drobnymi kwotami z własnej kieszeni. Jesteśmy jednak dobrej myśli. Siły i
          motywacji dodają nam mieszkańcy, nasi sąsiedzi,ktorzy niecierpliwie domagają
          się szybkich, radykalnych zmian. Mamy tez przecieki ze spółdzielni, że blady
          strach padł na prezesów i ich pretorianów.
          • Gość: reWarszawiak Re: Na Śląsku i tak słabo zorganizowani? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 10:06
            Niektóre rodzaje prawdy są kłamstwem i te właśnie się cieszą największym uznaniem.
            Jesteś w błędzie, szanowny <Warszawiaku> ....bowiem dni < panowania baby> w
            naszej Spółdzielni już są liczone , na metrze ...rekruckim. Nasi mieszkańcy
            wspierają działania i starania <xyz> i prawnika, by jeszcze w tym roku
            doprowadzić do radykalnych zmian we władzach naszej SM Paderewski....a potem ,by
            ukszatłtowały się wspólnoty.
            • Gość: Warszawiak Może i sie myliłem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:05
              Wróciłem właśnie ze spotkania w Sejmie zorganizowanego przez LPR na temat
              uwłaszczenia w spółdzielniach mieszkaniowych. Bardzo byłem zaskoczony, gdy w
              dyskusji po występieniach polityków i przedstawicieli różnych organizacji
              zrzeszających spółdzielcow występiła jakas babka ze Śląska i poinformowała
              zebranych o przekrętach w tamtejszych spółdzielniach i ochronnym parasolu
              rozpinanym nad nimi przez sądy. I dla ilustracji swoich wynurzeń rozdała w
              kilkudziesięciu egzemplarzach uczestnikom spotkania opis perypetii
              dziennikarki - członka Waszej spółdzielni autorstwa violin10. Było to chyba z
              jakiegoś forum internetowego . Potem dowiedziałem się, że to chodzi o Waszą
              sąsiadkę, E. Puczek. W każdym razie rozdany tekst posłużył do ilustracji
              negatywnej roli odgrywanej w sprawach spółdzielczych przez niektórych sędziów
              SN.
              Doszedlem w zwiazku z tym do wniosku że może z tą solidarnością i brakiem
              działań z Waszej strony tak źle to nie wygląda. Po spotkaniu widziałem, jak ta
              babka dość długo rozmawiała na korytarzu sejmowym z posłami różnych opcji. Może
              coś z tego wyniknie.
              Ciekaw jestem czy wiecie o kogo tu chodzi. Pytałem jej czy nie pisze na forum
              katowickim GW i przypadkiem nie używa pseudonimu xyz wystepującego w Waszych
              wątkach, ale nie udzieliła mi jednoznacznej odpowiedzi.
              • Gość: Alfred Mafia spółdzielczo - prezydencko-prokuratorsko-sąd IP: 195.16.91.* 27.03.07, 16:41
                Prezes Spółdzielni może dać mieszkanie a Wy forumowicze,spóldzielcy niewiecie
                nawet nawet w jaki sposób jesteście okradani przez mafie.
                To mózg się lasuje i trudno uwierzyć,że ta "machina" spóldzielczo-prezydencka-
                prokuratorska-sądowa działa.Tak beszczelnie działa.
                A więc dostaje wezwanie do sądu,że niepłace czynszu napisałem pismo złączyłem
                dowody wplaty rozprawa zostala odroczona i od tej chwili bylem wzywany co
                miesiąc przez może 20 razy w końcu sedzina powiedziala ,że sędziowie muszą też
                gdzieś mieszkac.
                Następnie Prezydent Miasta Katowice przysyła ekipe do mojego mieszkania,ekipa
                włamuje się do mojego mieszkania rabuje dorobek calego życia zmienia zamki ja
                zostaje na dworze bez niczego,jak poszedłem do Urzędu aby mi udestepniono
                przynajmniej rzęczy6 osobiste postawiono warunek,że owszem ale jest warunek
                jeśli podpisze protokół eksmisyjny.
                Zawiadomiłem prokurature o przestępstwie dokumęty kilkakrotnie zaginęły.
                Zawiadomiłem Policje ,Policja dokonała przesłuchania przekazała prokuraturze w
                prokuraturze dokumęty zagineły i td. itp.Ta mafia działa pod ochroną
                prokuratury ,sądy i co do tego niemam najmniejszej wątpliwości a niewątpliwie
                mam dostateczne dowody.
                Zresztą ta mafia posunęla się jeszcze dalej podpuścili policjanta aby mnie
                sprowokować i oskarżyć i wsadzić do mwięzienia no to się nie powiodło .
                I tu boli wcześniej czy pużniej to towarzystwo wzajemnej adoracji odpowie za
                swoje świństwa.
              • Gość: xyz Re: Może i sie myliłem! IP: *.omi.pl 27.03.07, 17:04
                Nie mogłam być tą osobą ,bo na dziś wyznaczono mi przesłuchanie w katowickiej
                prokuraturze .Ale niech prezes czytając to wie ,że nie jesteśmy bierni ,że
                nasze działania będą teraz skuteczne ,że straciliśmy zaufanie do Prezes ijej
                pretorianów i mówimy im dzięki .
                • Gość: Gugol Re: Może i sie myliłem! IP: *.omi.pl 07.04.07, 00:28
                  xyz nadużywasz słowa pretorianie!
              • Gość: Paderewiak Re: Może i sie myliłem! IP: *.chello.pl 28.03.07, 09:16
                Zainteresował mnie wpis Warszawiaka. Znam sprawę Pani Puczek, bo miałm relację
                od członka rady nadzorczej. Większość mieszkańców zupełnie się nie orientuje o
                co chodziło. To dzięki niej, za Spółdzielnią nie wybudowano wysokościowca.
                Sprawa ta stawała na zebraniach członkowskiej i ja, jak i gros uczestników
                zebrania było przeciwko. Warto o tym pamiętać co jej zawdzięczamy. To, że
                spółdzielnia proceuje się z nią już chyba 5 lat, jest dowodem na patologię
                spółdzielczości mieszkaniowej w ogółe a naszej spółdzielni w szczególności.
                Dziękuję za wiadomość, że o tej haniebnej sprawie pamięta się w sejmowych
                kuluarach, może dojdzie do marszałka. Pozdrawiam Warszawiaka i jego informacje
                o spółdzielczości mieszkaniowej. Strony www. PolskieSM. pl interesujące
          • Gość: Gugol Re: Na Śląsku i tak słabo zorganizowani? IP: *.omi.pl 07.04.07, 00:36
            Nauczyliście się trudnego słowa "pretorianie" i żygać mi się chce już od tego.
            Jesteście chyba zafascynowani cesarstwem rzymskim bo jak tam knujecie intrygi i
            spiskujecie. Róbcie tak dalej a zobaczycie jak ta cała spółdzielnia się
            rozpie.. i przez takich baranów wszyscy wylądujemy w kartonach pod mostem.
    • Gość: Gugol Re: Protest mieszkańcow Osiedla Paderewskiego "kim IP: *.omi.pl 07.04.07, 00:15
      "kim jest tajemnicza xyz?"

xyz to ekstremalnie nawiedzona kobieta(by nie powiedzieć chora psychicznie),
      dziennikarka , była naczelna redaktor gazetki osiedlowej, na łamach której
      zasłaniając się wolnością słowa wysnuwała wyssane z palca bujdy na temat
      zarządu, traktując gazetkę jak swoją własność. Nie mogąc pogodzić się z
      przegranymi procesami wytoczonymi przez zarząd wymyśla najbardziej ograne bujdy
      typu "prokurator w kieszeni pani prezes" itd. Chcąc się zemścić wywołała całą
      tą awanturę chcąc doprowadzić do odwołania zarządu i przejęcia władzy w
      spółdzielni, zręcznie wykorzystując bezgraniczną naiwność co poniektórych
      krótkowzrocznych bezmózgowców.

LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W BALONA. JAK TAKIE PANIE XYZ I SPÓŁKA DORWĄ SIĘ DO
      WŁADZY TO DOPIERO WSZYSCY WYLĄDUJEMY NA BRUKU. ZASTANÓWCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: xyz Re: Gugol lizus i kłamca IP: *.omi.pl 07.04.07, 12:39
        Gugol jesteś kłamcą i lizusem z którym prezes naszej SM nic nie chce mieć do
        czynienia bo inaczej to powiedziała by Ci kto ukrywa pod nickiem xyz .Jak
        wiarygodne są Twoje wypociny to widać .
        • Gość: Gugol Re: Gugol lizus i kłamca IP: *.omi.pl 08.04.07, 23:47
          Trafiłem cie w czuły punkt. Prawda w oczy kole.
      • Gość: xyz Re: do Gugola IP: *.omi.pl 07.04.07, 12:51
        Krótkowzrocznym bezmózgowcem jesteś Ty sam ,jeżeli nie rozumiesz ,że branie
        kredytów przez prezes SM na rozpasane remonty (jej siedziby 4,5 miliona zł i
        klubu Rezonans 3,2 miliona ) a spłacanie przez nas biednych (w połowie
        mieszkańcy osiedla to emeryci )doprowadzić może nas w końcu na bruk .
        • Gość: Dalekowzroczny I oto chodzi,nabrać kredytów a tym samym podnieś IP: *.streamnet.pl 07.04.07, 13:34
          opłaty- co słaqbsi niebędą się mogli wywiazać z opłat a więc na bruk bo jest
          opracowana metoda niszczenia spóldzie3lcow.Za pobrane kredyty wyłożyć kafelkami
          przyziemia duży przerób żadnego pożytku duża kasa-mało robocizny a kredyty
          topnieją we "właściwych"rękach.
          Wywalony spóldzielca okradziony bez możliwości obrony bo na sądy skorumpowane
          go niesta a prokuratura zrobi wsio aby Zarząd Spóldzielni funkcjonowal bo i
          jest okazja zamieszkac bezkosztowo umieścić bliżniego i interes się kręci.
          Tu są duże pieniądze i dużo zainteresowanych oraz nieponosi się żadnej
          odpowiedzialności "pretorjan" Rade Nadzorczą załatwi się poroma groszami i
          klaskają do upadłego za każdy grosik 100oklasków.
          A może by tak zrobić analize kto wszedł w posiadanie mieszkania jakim
          kosztem.jak rozwiązano i rozliczono się z poprzednim właścicielem.
          A może upublicznimy co się robi za fundusz remontowy,kredyty tylko szczegułowo.
          • Gość: El Zorro Re: I oto chodzi,nabrać kredytów a tym samym podn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:27
            Trafiłeś, Dalekowzroczny, w samo sedno problemu.
            Te sitwy spółdzielcze zrobią wszystko, żeby uratować dla siebie "spółdzielcze
            KORYTO mieszkaniowe".
            Boją się zmian, które przyniesie ustawowe uwłaszczenie spółdzielców mieszkaniami.
            I boją się lustracji majątkowej dot. mieszkań, którymi się oni i ich znajomi
            protektorzy obłowili.
            Jeśli prezesi przez lata "załatwiali" mieszkania dla ważnych i wpływowych
            osobistości w b. ważnych organach i instytucjach - to teraz moga liczyć na
            wdzięczność i obronę.
            Z uwagą będę śledzić sytuację na os. Paderewskiego w Katowicach, życząc
            powodzenia w walce z mafijną pseudospółdzielczością
        • Gość: Gugol Re: do Gugola IP: *.omi.pl 08.04.07, 23:58
          Siej dalej ferment i defetyzm, rozwalcie tę spółdzielnie. Ciekawe co bedziesz
          robić jak sie do koryta dorwiesz? Sama będziesz przkręty robić. Najbardziej
          chora jest twoja urażona duma.
          Kończe dyskusje na tym forum bo szkoda nerwów na pogaduszki i kretynami co za
          wszelką cenę chcą zniszczyć tę spółdzielnie. Taki posrany jest już ten nasz
          naród. Naród wspaniały ale społeczeństwo żadne.
          • Gość: alogug Re: do Gugola IP: *.omi.pl 09.04.07, 09:38
            Nareszcie , jednego emeryta mniej.
            A możeby jakaś dziewczyna wyciągnęłaby dłoń i wzięła sprawy w swoje ręce.
            To maże być ciekawy wątek.
          • Gość: Projektant Gugol napisał-siej dalej fermęt rozwali spółdziel IP: *.streamnet.pl 09.04.07, 09:53
            i jak się dorwiesz do koryta będziesz to samo robił i tu w/w ma
            racje.Spółdzielczośc to koryto i właśnie należy ją rozwalić to relikt realnego
            socjalizmu.Powinny powstać wspólnoty mieszkaniowe każdego budynku.Współnota
            powołuje administratora.Należy sprzedać budynki niemieszkalne jak pawilon
            administracyjny,pawilon handlowy z rezonansem itd. Jak wszystko będzie mieć
            swojego gospodaża to skończą się przekręty,kliki itp.
            Proszę pamiętac,że prezes to jest winna,że dopuszcza ,popiera
            draństwo,przekupstwo ale kożyści z tego koryta to czerpią nietylko prezes i
            pretorjanie ale całe stado łącznie z niektyrymi pracownikami
            • Gość: gospodaż - gospoda Re: Gugol napisał-siej dalej fermęt rozwali spółd IP: *.omi.pl 09.04.07, 10:09
              Następny/a orzeł/orlica;
              """"Jak wszystko będzie mieć swojego gospodaża to skończą się przekręty,"""
              Won do "podstawufki" i nie zawrwcaj głowy dobra kobieto.
              • Gość: Projektant Gościu gospodarzu a jednak prawda poraża IP: *.streamnet.pl 09.04.07, 12:08
                I tak złodziejaszki widzicie swoj koniec ,koniec przekrętow i wiejcie czym
                prędzej,może uniknięcie sądu jak przy likwidacji dobiorą się do dokumętów i co
                niektorzy pracownicy jak zorjentują sie że wasza władza dobiega końca zaczną
                sypać oj bedą sypac bardzo wysoko.
                • Gość: tanaktejorp Re: Gościu gospodarzu - cieciu IP: *.omi.pl 09.04.07, 12:59
                  Gość portalu: Projektant napisał(a):
                  Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz.
                  Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do jednej minuty.
        • Gość: xyz Re: do Gugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 18:00
          ale z was durnia robie chciałam kupić dla kogoś z rodziny tanio mieszkanie i
          taką nagonką jaką zrobiłam sobie na forum i nie tylko obniżyli mi cene
          mieszkania na Paderewskim. Ogólnie ceny mieszkań na Paderewie spadły ;-) hi hi
          Dziekuje wszsystkim którzy dali się wkręcić. Wesołych Świąt. Wdzięczna xyz
          • Gość: pikuś Ciebie na papierosy niestać a mieszkanie to możeś IP: *.streamnet.pl 09.04.07, 18:32
            sobie narysować w opicece społecznej na mieszkania niedają
          • Gość: xyz Re: do Gugola IP: *.omi.pl 09.04.07, 18:45
            Jesteś parszywym kryminalistą ,podszywając się pod mój nick i bezmózgowcem bo
            ja piszę z innego adresu gnojku .
            Myślisz ,że inni tego nie dostrzegą ,że mam innego operatora sieci niż
            ty .Spółdzielnia też tak oszukuje nas spółdzielców (wyłudzając listy z naszymi
            podpisami in blanco ).Więc wcale się nie zdziwiłam kryminalisto widząc mój nick
            pod twymi kłamstwami.
            • Gość: xyz Re: do Gugola IP: *.omi.pl 09.04.07, 21:36
              Chodzą słuchy ,że te dwa domy które stoją jeszcze nie wykończone na
              ul .Paderewskiego to buduje spółka w której udziały ma syn prezydenta Katowic.
              • Gość: Piotr Re: do Gugola IP: *.streamnet.pl 10.04.07, 07:29
                Budowe przerwano brakło pieniedzy czekają na kredyty spóldzielni a Wy
                rozrabiacie i przeszkadzacie zespołowi wzajemnej adoracji
              • Gość: xyz Re: do Gugola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:13
                Ale mi słoma z butów wychodzi .. no nie?? ;-)
              • Gość: gigol Re: do Gugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:42
                Prezydent Katowic nie ma syna. Jest ojcem dwóch córek.
            • Gość: Gugol Do xyz IP: *.omi.pl 18.04.07, 23:23
              Zacznę od tego ,że pod żaden nick się nie podszywam. Myślisz że jestem taki
              głupi jak ty mądra. Są pewne granice przyzwoitości, których nie mam zamiaru
              przekraczać. Powinnaś się poddać lobotomii bo z twoją głową jest naprawdę źle.
              Nazywasz mnie kłamcą i gnojkiem a sama puszczasz w obieg mega kit o kredycie
              pod zastaw mieszkań, żerując na głupocie co niektórych. Tylko skrajny debil,
              schizofremik mógł coś takiego wymyślić. Pohamuj kobieto swoją urażoną dumę bo
              potem może być za późno. Narobisz sobie gnoju i umoczysz się wnim po uszy. Całą
              tą waszą chorą grupę mącicieli powinni wyeksmitować do jakiś familoków na
              obrzeżu miasta, tam se zróbcie swoją spółdzielnię i rządźcie se jak
              chcecie "sami u siebie". Zniszczycie tylko to osiedle.
              • obcy464 Re: Do xyz 19.04.07, 05:48
                PO raz drugi mówię Ci ,że nie zniżę się do Twego poziomu i nie odpowiem Ci na
                oszczerczy i głupi twój post.
              • Gość: Sypiący I poco tak się poświęcacie dla tego osiedla IP: *.streamnet.pl 23.04.07, 20:15
                Biedna Pani Prezes za swoje pieniądze targa do Katowic aby ratować tych
                niewdzięcznych spóldzielcow z Paderewskiego Pani Grodowska aż z Oświęcimia
                poświeca swój cz\as i pieniądze dla niewdziecznych spóldzielcow a Pani
                Wiśniewska zrujnuje swa kancelarje.Tak jest dość poświęcenie i wynocha do
                swoich a szybko jestem przekonany,że zabezpieczyliście materjalnie nawet swoje
                prawnuki kosztem spóldzielców i śmiejecie się ,że wam naiwni spóldzielcy na to
                pozwolili
                • Gość: Spółdzielca Re: I poco tak się poświęcacie dla tego osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 08:13
                  Z niezależnych odem nmnie przyczyn nie mogłem zaglądac na to forum, ale wydaje
                  mi sie, że jak zwykle w spółdzielni Paderewskiego ktoś zapalił słomiany ogień,
                  który dość szybko się wypalił.
                  Teraz inicjatywę w swoje ręce znowu przejmie chyba pani Zadróż ze swoją świtą,
                  bo trudno nie wykorzystać tak znakomitej okazji, która sama pcha się w ręce.
                  • Gość: Windykator I te łobuzy jeszcze siedzą w fotelach IP: *.streamnet.pl 05.06.07, 07:06
                    No-wielki czas się rozliczyć i wiać do Dąbrowy ale należy się rozliczyć bo w
                    Dabrowie znajdziemy
                    • Gość: Zabawny Kupiłem taczki dobre aluminiowe IP: *.streamnet.pl 14.06.07, 19:30
                      wywieziemy smrody
                      • marjasmj Re: Kupiłem taczki dobre aluminiowe 14.06.07, 22:12
                        I znowu ktoś otwarł to g...., które śmierdzi
                        • Gość: Smiech I musi śmirdzieć aż się zatrują smrodem IP: *.streamnet.pl 21.06.07, 23:40
                          Tak jest teraz bedzie odnowa-odnowa tak samo
                          • marjasmj Re: I musi śmirdzieć aż się zatrują smrodem 23.06.07, 22:13
                            No to narescie, przestanie śmierdzieć zgnilizną szowinisto-debilowską.
                            • Gość: Żurnalista Kontakt z Alfredem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 18:51
                              Szukam kontaktu z Alfredem - istnieje możliwośc opisania jego
                              perypetii i walki w społdzielni w jednym z tygodników ogólnopolskich.

Kontakt na jaga90@gazeta.pl
                              • Gość: prorok Glowy myślą oj bardzo myślą jak uwłaszczyć się na IP: *.streamnet.pl 01.11.07, 10:28
                                majątku spóldzielców.
                                Nastała godzina "o" dla zarządu i przystąpiono do realizacji
                                programu rozkradania majątku spóldzielców.
                                Wiadomo,że zostanie kilkadziesiąt spóldzielców i dla nich,czy jak
                                kto woli dla ich kierownictwa przygotowano siedzibe na parterze
                                budynku natomiast budynek administracyjny,rezonans,lokale użytkowe
                                przejdą pod samozwańczy zarząd jako własnośc spólki z oo.Następnie
                                skreśli się oo i zostanie wlasnośc "kolektywu"
                                Własność warta być może miljard euro.
                                I dlatego tak intesywnie inwestuje się w ten majątek aby jak
                                najwięcej okrasc spóldzielców
                                • Gość: Spółdzielca A skąd na to kasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 15:02
                                  Nie mam wątpliwości, że obecny zarząd i rada istotnie intensywnie
                                  myśla, jak wyciagnąć jak najwięcej z naszej spółdzielni.

Prorok wskazuje na taką właśnie mozliwość a dokładniej zabiegi
                                  cwaniczków spółdzielczych i jakieś inwestowanie. I dlatego rodzi sie
                                  pytanie skąd zarząd i rada biorą na to inwestowanie środki
                                  finansowe. Bez zgody spółdzielców nie można takich rzeczy robić, bo
                                  to przecież ich pieniądze!
                                  • Gość: Pretorjan Re: A skąd na to kasa? IP: *.streamnet.pl 01.11.07, 17:50
                                    Poprostu bierze sie kredt i lokuje "zgodnie z prawem" długi spłaca
                                    spóldzielcy a czerpać zyski cwaniaki.
                                    W myśl zasady smierć frajerą.
                                    • Gość: Spółdzielca Re: A skąd na to kasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 18:41
                                      Jeśli tak to się odbywa jak pisze Pretorjan, to spółdzielnia a
                                      dokładnie zarząd i RN łamią najpewniej prawo!
                                      Ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych wyraźnie mówi, że kredyt
                                      spółdzielnia mieszkaniowa może brać pod pewnymi warunkami. Ustęp 4 i
                                      5 art. 6 brzmią bowiem następująco:

4. Jeżeli kredyt zaciągany przez spółdzielnię ma być zabezpieczony
                                      hipoteką ustanowioną na nieruchomości, której spółdzielnia jest
                                      właścicielem, a osoby niebędące członkami spółdzielni lub członkowie
                                      spółdzielni są uprawnieni z tytułu spółdzielczych praw do lokali w
                                      budynku na tej nieruchomości lub zawarto z tymi członkami umowy o
                                      budowę lokali na tej nieruchomości, to zawarcie umowy kredytu wymaga
                                      również pisemnej zgody większości tych członków spółdzielni
                                      oraz osób niebędących członkami; warunek ten stosuje się do zmiany
                                      umowy kredytu polegającej na zmianie sposobu zabezpieczenia spłaty
                                      zaciągniętego kredytu przez ustanowienie hipoteki.
                                      Środki finansowe pochodzące z tego kredytu przeznacza się wyłącznie
                                      na potrzeby tej nieruchomości.
                                      5. Przepis ust. 4 stosuje się odpowiednio w przypadku, gdy
                                      spółdzielnia zaciąga kredyt, który ma być zabezpieczony hipoteką
                                      ustanowioną na użytkowaniu wieczystym lub części ułamkowej
                                      nieruchomości stanowiącej udział spółdzielni we współwłasności tej
                                      nieruchomości,a osoby niebędące członkami spółdzielni lub członkowie
                                      spółdzielni są uprawnieni z tytułu spółdzielczych praw do lokali w
                                      budynku na użytkowanym gruncie lub w budynku stanowiącym
                                      współwłasność spółdzielni lub zawarto z tymi członkami umowy o
                                      budowę lokali na tym gruncie albo nieruchomości stanowiącej
                                      współwłasność spółdzielni."

Pytanie, czy spółdzielnia ma pisemną zgodę członków spółdzielni na
                                      zaciągniecie kredytu, jak chce tego ustawa? Bo jeśli tak, to sami
                                      spółdzielcy są sobie winni skoro wyrazili na to zgodę i wówczas
                                      zarząd i RN działały w granicach prawa!
                                      • Gość: Sprawiedliwość Re: A skąd na to kasa? IP: *.streamnet.pl 03.11.07, 07:58
                                        Prawo prawem a sprawiedliwośc jest zawsze po stronie mocniejszego.
                                        A mocniejszym jest prezes ze swymi klakierami.
                                        Banki udzielą dowolnego kredytu np.pod zastaw
                                        parkingu,rezonansu,siedziby spóldzielni,jakiejś działki niema
                                        problemu i tak spłacą kredyt spóldzielcy a jak nie splacą to "fora
                                        ze dwora" i znów jest zysk dla prezes i jego kliki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka